Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gretus

22.5.2017 08:19
Gretus

XXX.XXX.46.38

Ahojte,
prosím, poradte :)
mám 3 mačky,2x sterilizované/1x kastrovaný ešte minulého roku.
o mačky sa dobre staráme, až by som povedala výborne. Stravu majú stále k dispozícii(granule) a 2x do dňa ich kŕmime konzervou. Ešte tohto roku v zime vyzerali byť zdravé.Ale ako sa oteplilo, a začali mať kliešte (aj obojok majú proti kliešťom a blchám), ako keby schudli, a srsť majú nekvalitnú. Doteraz im zrejme, ešte zimná srsť vypadáva. Už som im kúpila kefu. Ale ako hovorím, nie sú chudé, ale schudnuté, a srsť nekvalitná. Odčervované už boli 2x tohto roku. Nekýchajú, nekašlú. Kocúrik má ale čudné oči. Keď ich má zatvorené, a ich otvorí, spojivky sa mu poriadne neroztiahnú, polovicu očí má možno aj pol hodinku zakryté. Nemá ich zapálené, hnisavé, opuchnuté. Dá sa niečo na imunitu pre mačky kúpiť? nie som mačací expert ale keď mi poviete že je to normálne, tak nebudem stresovať:) a keď nie tak ich beriem do veterinára.

ďakujem

22.5.2017 08:36
Acamar

XXX.XXX.57.109

S těma očima u kocourka to není určitě normální stav. Že kočky na jaře míň jedí, není neobvyklé. Ale horší kvalita srsti může něco signalizovat. A nemůže to být třeba jen reakce na nějakou látku v tom protiklíštěcím obojku, že jim nesedí?
Na imunitu se dá kočkám dávat třeba něco na bázi imunoglukanů, jako u lidí. Vitamínové pasty pro kočky atd.
Ale pokud se vám kočky zdají jiné, "divné", veterinou určitě nic nezkazíte. Já bych šlasmajlík

22.5.2017 08:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.53

MASO !
Knížku o kočkách !
Nakonec snad i doktora.
Oči signalizují zdravotní problém.
Obojek na kočku nepatří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2017 08:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Veterina.
a ne jen kouknout, ale minimálně krevní obraz, biochemie...

22.5.2017 10:20
lavacca

XXX.XXX.69.5

Normalni to neni, zdrava presrstujici kocka akorat vyhodi stare chlupy a je dal v kondici, i ma peknou srst dale. Jen ji nema tak hustou jako pres zimu.

Za me na veterinu, at ho poradne prohlednou a udelaji odber krve.

Tinky

24.5.2017 08:38
Tinky

XXX.XXX.4.4

HNED MAZAT NA VETERINU.

Přidejte reakci

Přidat smajlík