Hlidani kocoura a jeho stres

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2017 08:48
marta

XXX.XXX.135.132

Dobry den, hlidame od soboty kocicaka, kamaradka dela rekonstrukci bytu, bude to min. na 2 mesice. Mame psa AUO hodneho, toleruji se, kocka se k nemu i lisala. Byl 2 dny v pohode, bohuzel dalsi 2 dny uz je zalezly, za stolem ci linkou, podarilo se mi ho vylakat, vycural se a vykadil, asi trochu snedl konzervy. Bojim se hlavne piti, nevylezal ani v noci, kdyz byl klid. Pritom kaka i cura v nasi pritomnosti, neni bazlivy, ale je spatny z noveho prostredi. Co radite? Koupit feromony a nejake antistresove tablety? :( Kocka je jen v byte. Na cestovani zvykly neni. Vim, ze chce cas, ale bez vody to bude horsi... :(.

23.5.2017 10:09
lavacca

XXX.XXX.69.5

A jinak ji? Myslim hlavne mokre krmeni, zkusila bych maso, atd. At se zavodni skrz jidlo.

Jinak feromony nevim, ale zkusila bych mu dat pytlik se santou ci kozlikem. ;) nase kocky jsou z toho v rausi. :).

Čertík či Kozel

23.5.2017 10:33
Čertík či Kozel

XXX.XXX.193.78

Ten kozlík neznám. A mám ho k dispozici dost. Když ho nosím zvířatům kočka kolem kýble či plachty (kde je ale i kde co jiného) nijak nevyvádí. Proto se ptám: sušený, čerstvý, nať, květ, či je to jedno, nebo dokonce semeno - o by byl problém, a v jakém stavu zralosti může být sesbíráno a dosušeno?

Jinak když jsem jednou nemohl sehnat semeno šanty, tak mi nabízeli v jednom obchodě že kočkám se prý vysazuje také citronová tráva.

Nevím to jistě, ale myslím že kočku zaujala i nať rostoucího kontryhele, když se do jemné travičky kde rostl chodila válet.

P.S.
Teď jsem ještě v jedné moudré knize našel lidový název "kočičí kořen" a "čertikus". Takže se dodatečně ptám zda mám pro našeho čerta použít kořen a jak ho sušíte, nebo mu dáte třeba na týden i čerstvý a on ho bude chodit očichávat?

23.5.2017 11:32
lavacca

XXX.XXX.69.5

Davam pytlicky se susenym korenem kozliku, kupuji je na umistovacich výstavách kocek od utulku a depozit, ktere si tim tak privydelavaji na provoz. Nicmene mame kozlik na zahrade a kocka se chodi mazlit i s listy. I kdyz nejvic ji pak na podzim zajimal vyhrably koren. Kupuji kozlik ina v tinkture v lekarne a kapu na vycichly pytlik a tez to ma uspech. Strikam to bezne i na skrabadla, nestalo se mi. Ze by pak sly a skrabaly nabytek, apod. Kdyz jim to takhle striknu 1x za mesic ci dva.

Santa se sbira, co vim zelena cast - listy.

Čertík či Kozel

23.5.2017 12:41
Čertík či Kozel

XXX.XXX.193.132

No to jo, jde u té šanty o listy. Ale napřed musíš za zasadit. A tehdy to jinde sehnat nešlo, a jak píši tak nakonec ani v tom obchodě s věcmi pro zvířata jsem nepochodil. Lidi to běžně nechají růst a kočky se do toho chodí válet a podobně je to prý právě s tou citronovou trávou.

Já jí měl jednou mraky sušené, ale nezdálo se mi že by kočka na tuto formu nějak reagovala, ale je fakt že jsem dříve kupoval pipety Trixie s neemovým olejem (odpuzující efekt pro vnější parazity) a ovoněné právě esenciálním olejem z citronely, a kočka si vždy ten celý den vykračovala celá spokojená, jaké pozornosti se jí to dostalo.

Jinak děkuji za informaci a zkušenost.

23.5.2017 15:58
deauville

XXX.XXX.175.69

marta napsal(a):
Dobry den, hlidame od soboty kocicaka, kamaradka dela rekonstrukci bytu, bude to min. na 2 mesice. Mame psa AUO hodneho, toleruji se, kocka se k nemu i lisala. Byl 2 dny v pohode, bohuzel dalsi 2 dny uz je zalezly, za stolem ci linkou, podarilo se mi ho vylakat, vycural se a vykadil, asi trochu snedl konzervy. Bojim se hlavne piti, nevylezal ani v noci, kdyz byl klid. Pritom kaka i cura v nasi pritomnosti, neni bazlivy, ale je spatny z noveho prostredi. Co radite? Koupit feromony a nejake antistresove tablety? :( Kocka je jen v byte. Na cestovani zvykly neni. Vim, ze chce cas, ale bez vody to bude horsi... :(.

Šanta, kozlík nebo feromony (viz příspěvky přede mnou) je dobré vyzkoušet, bohužel na někoho fungují, na někoho ne.

Doporučuji zpočátku vyčlenit místnost (pokud to jde), kde by byl po většinu dne jen on sám a Vy v nějakém klidovém režimu (ideální ložnice třeba). A tam ho nechávat a nenutit ho, aby se seznamoval, nechat ho, až se mu bude chtít.

Ve zcela extrémním případě lze použít Lexaurin, ale to už bych konzultovala s vetem - nelze podávat dlouhodobě.

23.5.2017 16:38
marta

XXX.XXX.135.156

Dekuji vsem, je porad za linkou, koupila jsem lepsi konzervu, pristrcila mu to tam namoceny a sezral to. Dostal spot on kozlika a mam tu i suseny... snad se da dokupy, zitra jdu i pro nejake uklidnujici prirodni leky, Lexaurin asi nebude potreba. Dekuji.

24.5.2017 01:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.106

Dostal spot on kozlika...
a mam tu i suseny... snad se da dokupy,.. (myslíte ?)
zitra jdu i pro nejake uklidnujici prirodni leky...
dalsi 2 dny uz je zalezly, za stolem ci linkou - tzn. BOJÍ SE
Psa k němu nepouštějte a kočku nechte někde v klidu.
Ty "výmysly" na zklidnění, kočku strachu, stesku a stresu nezbaví...

- koupila jsem lepsi konzervu, pristrcila mu to tam namoceny
- lepší konzervu ? - to je co ?
- namočenou ?
MASO !
- nakrájet, pak opláchnout a ještě mokré podat...

2 dny uz je zalezly, za stolem ci linkou - ví to majitelka ?

24.5.2017 07:26
lavacca

XXX.XXX.68.253

marta napsal(a):
Dekuji vsem, je porad za linkou, koupila jsem lepsi konzervu, pristrcila mu to tam namoceny a sezral to. Dostal spot on kozlika a mam tu i suseny... snad se da dokupy, zitra jdu i pro nejake uklidnujici prirodni leky, Lexaurin asi nebude potreba. Dekuji.

On je i spot on s kozlikem? To ani nevím...dle meho by plne stacil ten sušeny nez ho zatěžovat spot onem (prece jen nejaka chemie v nem bude).

Cpat ho leky mi nepřijde moc rozumne. Kazda kocka je ze zmeny prostredi rozhozena, nechala bych mu klid - pokud do ted nebyl zvykly na psa. Je jasne, ze se schovava hlavne kvuli nemu, takze urcite oddelit, aby mel kocour místnost pro sebe a mohl se v klidu zabydlet.

A krmeni na ktere je zvykle si nevezme? A ta kamarádka (majitelka) za nim uz byla? Myslim, ze by mu to pomohlo, ze by věděl, ze ho neopustila...kocky nesou vsechny zmeny spatne, takze to proste nebude lusknutim prstu, aby si u vas zvykl...

24.5.2017 09:10
marta

XXX.XXX.135.180

Dekuji vsem za nekriticke rady. Marta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík