Ahoj všem, máme doma v bytě kotě + cca 4,5 roku starého kocoura. Kotě bylo nedávno na veterině na vstupní prohlídce. Dostala kapky na zánět spojivek, jinak dle pana Dr naprosto v pořádku. Přidala se jí teď ale lehce rýma a kýchá. Nemáte někdo zkušenosti, co s tím dělat ? Nebo jet za panem Dr na veterinu ? Děkuji moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě nic nezkazíte dětským sirupem Imunoglukan - ale co "vím", tak rýmy se u koček léčí ATB. Raději toho veterináře.
Shadowbabe
napsal(a):
Ahoj všem, máme doma v bytě kotě + cca 4,5 roku starého kocoura. Kotě bylo nedávno na veterině na vstupní prohlídce. Dostala kapky na zánět spojivek, jinak dle pana Dr naprosto v pořádku. Přidala se jí teď ale lehce rýma a kýchá. Nemáte někdo zkušenosti, co s tím dělat ? Nebo jet za panem Dr na veterinu ? Děkuji moc
Nejspis to bude koteci ryma, to chce ATB. Takze urcite navsteva u veta.
napsal(a):
Určitě nic nezkazíte dětským sirupem Imunoglukan - ale co "vím", tak rýmy se u koček léčí ATB. Raději toho veterináře.
Ano, přesně tak, nám neskutečně pomohl na imunitu.kočky ho přímo vyžadují a samy si ho vylížou ze lžičky, protože jim chutná. Jinak můj kocour když byl koťátko, taky "jenom" kýchal a měl zánět malinký v očíčku a vyklubala se z toho nějaká ošklivá bakterie(to mi zjistili až z odběru krve)nakazil i moji tehdy rok starou kočku, ta měla chudinka fakt ošklivý zánět hnisavý v očích a musela jsem jim 6 týdnů dávat antibiotika léky a antibiotika kapky do očí po 4 hodinách.Táhlo se to cca 3 měsíce, než se úplně uzdravily.
Bublinna

XXX.XXX.32.127
I po vyléčení se často tato rýma vrací a stává se časem chronickou, zvláště se vrací když se zhorší počasí, takže s nástupem chladnějšího počasí, s nástupem zimy atd. I když je kočka v bytě tak je pokud prodělala rýmu i nadále velice citlivá na změny teploty, případně na průvan atd. U britské kočičky se nám to vleklo několik let. Některé i přestanou přijímat krmivo a několikrát ročně potřebovala antibiotika několik dni za sebou i když byla jen doma v teple.

Tu Echinacinu nevím. Imunoglukan sirup doporučují i veterináři (existuje přípravek s betaglukany i pro zvířata, ale je dražší. Ten pro děti udělá stejnou službu). A dokonce i jitrocelový sirup. Nám vet naordinoval dětský Olynt, "jen" se to tedy velmi špatně aplikuje. Kočka sebou cukne a může to mít v oku.
Echinacea je myslím účinná hlavně v počátečních fázích nemoci, betaglukany jsou dobré na posílení imunity, ale zase tam ten účinek nabíhá nějakou dobu užívání, nefungují hned...
Stalo se nám něco podobného s číčou, také po veterině začala kýchat a teklo jí očičko, rýmu ale neměla. Dávala jsem jí tehdy něco od energy (imunovet - dračí krev) a kapala do očka (když jsem jí chytila) koloidní stříbro + tu kočičí pastu s vitamíny, a do pár dní to odeznělo i bez veteriny. Ale měla jen to očko a kýchání, pokud má kočička rozjetou rýmu, tak to bych asi raději volila veterinu.