Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2017 12:51
Hili

XXX.XXX.168.140

Dobrý den, prosím o radu.Na zahradu k nam začala chodit mala kočka, máme dva psy, takže jsme moc nadšení nebyli, ale nakonec jsou kamaradi. Kočka nás nijak neomezuje, dostávala žrádlo, odcervili jsme ji, spaval různé kde se ji líbilo. Prostě s námi tak nějak jsme, že je březi a dnes v noci si v takové skrysi porodila 4 krásná koťátka, vypatrala je nase fenka. Vše zvládla sama, koťátka vypadaji všechna v pohodě, ale ptám se co ted dal nima?Máme je někam přemístit? Nevím, zda se to bude kočce líbit, jsou ted pěkně schovaná pod dřevem, neprší tam, ale je to přece jen venku. Kočce dávám pravidelně jíst, aby mela dostatet mleka a nějak doufám, že to s koťaty zvládne sama nebo jak mohu pomoc? Bohužel koťata si všechna nechat nemůžeme, v domě vůbec, ale to bych řešila až povyrostou. Děkuji všem.. Pekny den.

22.7.2017 13:29
lavacca

XXX.XXX.63.20

Pokud jsou tam chráněna, nechala bych ji je tam. Kočku poradně krmit, aby mela dost mléka a po měsíci od porodu nechat vykastrovat, at vám nepřinese jeste jedna koťata letos. ;).

22.7.2017 13:34
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji moc, no jsou zatím schovana, ale nevím, zda budou mít pak dost místa.

22.7.2017 13:36
Hili

XXX.XXX.168.140

Kočku tedy nechám vykastrovat, netušila jsem, že může mít ještě letos koťata nikdy jsem kočky nestudovala, tak děkuji.

22.7.2017 15:08
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Děkuji moc, no jsou zatím schovana, ale nevím, zda budou mít pak dost místa.

Uvidíte, ona si je případném přestěhuje sama. ;).

22.7.2017 15:11
Hili

XXX.XXX.168.140

Dobré, díky, takže to zatím vše nechám na ni.A zda má dost mléka asi nijak nezjistim, že? Budu muset nechat vše na přírodě a uvidíme.

22.7.2017 17:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

Na studium základních věcí kolem koček je pro vás právě ta nejlepší doba .

Nevím čím krmíte. Kočka je masožravec, kupte jí kvalitnější granule, aby měla dost mléka a byla zdravá. Jedny z lepších, ale levnějších jsou Brit care. Většinou kočičkám chutnají. U kojící kočky můžete koupit i ty pro koťata (JUNIOR), jsou výživnější a pak je budou s maminkou papat i koťátka. Až trochu povyrostou, tak rozhoďte sítě, aby jste je udala. Inzeráty i internetové bazary koťat, poptat se kamarádů...Nedávejte je dříve než ve dvou měsících.

Pokud máte v dřevníku místo, kde neprší, tak tam můžete dát papírovou krabici s nějakým starým ručníkem, nebo svetrem. Kočička si tam koťata možná přenese. Musí se cítit v bezpečí.
Krabice může být zavřená zalepená jen s malým otvorem, který bude trochu výš, aby koťata nevypadla.

Nezapomínejte na vodu, v těchto horkých dnech ji potřebuje mít kočička poblíž, ale to určitě máte

Gratuluji ke koťátkům.

22.7.2017 20:01
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Dobré, díky, takže to zatím vše nechám na ni.A zda má dost mléka asi nijak nezjistim, že? Budu muset nechat vše na přírodě a uvidíme.

Poznala byste to na neklidu koťátek - plakala by hladem. Pokud ale kočena jí pořádně, nemělo by se tak stát. Ideálně ji teď cpát masem / masovými konzervami + granulky. Taky doporučuji Brit Care kitten. Vychází při velkém balení 90, -/kg a jsou kvalitní.

22.7.2017 21:07
Hili

XXX.XXX.42.188

Tak to je super, granule Brit jsme meli už než porodila a dneska jsem ji uvařila celou slepici, takže ji dávám maso, granule, vody ma dost.Kotatka teda, když tam nakouknu sem tam kvici, ale pak jsou v klidu a spí, tak snad to zvladnou. Krabici teda nějakou výrobim, aby se časem přestěhovali.

22.7.2017 21:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.253

Může i syrové maso.

23.7.2017 06:48
Machyska

XXX.XXX.252.23

Taky bude dobré maminu i koťata. Můžete je společně odčervit 14 po porodu některou odčervovací pastou. Pokud je maminka začervená, tak se koťata nakazí přes mléko a může to pro ně být fatální.

Harmonogram odčervení kotěte:
◾1. odčervení: 14 dnů po porodu
◾2. odčervení: 4 týdny po porodu
◾3. odčervení: 6 týdnů po porodu
◾4. odčervení: 3 měsíce po porodu (venkovní kočky pak každé tři měsíce)

Pasty:
Caniverm pasta
Banmint Pasta

(bývají ve dvou velikostech balení, pro vás bude lepší to větší, vyjde finančně lépe).

24.7.2017 13:49
Hili

XXX.XXX.168.140

Dobrý den, tak kotatka se zatím drzi, maminka se o ně pěkně stara, jen mi teda nechce žrat ty Brit granule, takže stále vařím maso, mám obavu, aby ty 4 hladovce uzivila. Je chudak taková droboucka. Jinak jsou stále pod tím drevem, ale mám strach, ze teď jak jsou deste, jestli jim není zima, i když teda mají tam deku, vlhko tam snad zatím není.uvažuji, zda je nemám dát domu, i když teda kocka doma nikdy nebyla zvyklá, ale máme jednu míst pár, která ještě není dokončena, mohly by být tam, ale bojím se, aby tam kocka a nima byla.Poraďte? Taky je problém, že se nemohu celkem nikam moc hnout mám ještě k tomu 3 děti a prazdniny, takže je to fakt celkem narocne, ale jsou tak moc roztomilý.

24.7.2017 13:54
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Dobrý den, tak kotatka se zatím drzi, maminka se o ně pěkně stara, jen mi teda nechce žrat ty Brit granule, takže stále vařím maso, mám obavu, aby ty 4 hladovce uzivila. Je chudak taková droboucka. Jinak jsou stále pod tím drevem, ale mám strach, ze teď jak jsou deste, jestli jim není zima, i když teda mají tam deku, vlhko tam snad zatím není.uvažuji, zda je nemám dát domu, i když teda kocka doma nikdy nebyla zvyklá, ale máme jednu míst pár, která ještě není dokončena, mohly by být tam, ale bojím se, aby tam kocka a nima byla.Poraďte? Taky je problém, že se nemohu celkem nikam moc hnout mám ještě k tomu 3 děti a prazdniny, takže je to fakt celkem narocne, ale jsou tak moc roztomilý.

Jsou hezounka. :) Zalezi, zda je možnost ji tam proste zavrit. A jak by se na to tvářila..zda by se nedobyvala ven...pokud jsou v suchu pod tim drevem, asi bych je tam nechala...jinak lepsi nez deka je seno ci slama ( hrejou i vlhké). ;) Uvidíte sama, pokud by koťata neprospivala ci byla hlucna ( byla by jim zima ci mela cica malo mleka), prendala bych je domu pod dohled. Jinak bych to nechala na mamine. ( mozna dik tem 3 detem ma i cica venku vic klidu? Nevím, zalezi jak velka ditka mate :).

24.7.2017 14:16
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji...no zavřít ji tam muzeme, ale asi by se tam necitila, tady si prostě od kotatek odejde, kdy potrebuje a hned se zase vrátí k nim, ma o ne starost.ale vždy mnouka, když za nama přijde, nevím, co chce? Mazlit se? Dám tam trošku sena a zatím je tam teda nechám, na kotatka jsem ji ještě nesahala, vždy jen tak nakukuji. Děti jsou na prázdninách, zatím mám jen jedno roční a toho zatím kotatka moc nezajimaji. Ještě tedy počkám.dekuji moc.

24.7.2017 14:29
lavacca

XXX.XXX.32.241

Prave, myslim, ze by z toho zavreni byla ve stresu... pomazlit? Je to mozne. Nase kocky, kdyz prijdeme, nahodi ocasek ala "antenka" a bezne u toho mnoukaji, abych je uz uz pohladila. :)

Jo, takhle, tak to je jasne... to je jeste mrnous. :).

24.7.2017 16:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.153

Nežere Brit ?
No tak kupte jiné.

Maso nevařte.

24.7.2017 16:50
Machyska

XXX.XXX.252.23

Dejte pozor na cizí kocoury, pokud by se tam začal nějaký ochomýtat, tak bych asi riskla to přemístění. Kocouři cizí koťata zabíjí, aby mohli kočku brzo znovu krýt. Jinak jsou kočičky skvělé matky a bojovnice. Koťata se snaží za každých okolností ochránit.

24.7.2017 17:08
Hili

XXX.XXX.42.188

Z koucouru mám právě strach, jeden jejich "taťka, "tu obchazi...

24.7.2017 21:20
Hili

XXX.XXX.168.140

Kotatka jsme přenesli domů, kocka je sice olizala, lehká si k nim, ale nechce tam být, stále nám skáče po dverich a utika ven, máme vážně strach z kocoura a ze zimy, ale teď se spíše více bojím, že prostě doma chtít být nebude, nemá tam asi takový klid jako měla ve skrysi. Tak co? Přenést zase zpět? To je trápení s kotaty...

25.7.2017 07:30
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Kotatka jsme přenesli domů, kocka je sice olizala, lehká si k nim, ale nechce tam být, stále nám skáče po dverich a utika ven, máme vážně strach z kocoura a ze zimy, ale teď se spíše více bojím, že prostě doma chtít být nebude, nemá tam asi takový klid jako měla ve skrysi. Tak co? Přenést zase zpět? To je trápení s kotaty...

Jo, to jsem tusila, ze doma chtit byt nebude...něco jineho by byla kocka, jez chodila domu i ven, takova se zavrit da bez potizi... dvere zamknout a hlidat proti uteku...ted bych ji uz zpet nesoupala. Mohla by kotata prenest uplne nekam jinam...

25.7.2017 07:43
Hili

XXX.XXX.168.140

Pěkně ráno, moc Vám děkuji, že mi takto pomahate.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2017 08:56

Musí být na klidném místě a musíš jí udělat kukaň-brloh-krytý pelech (nějakou krabici či co), kde se s koťaty úplně schová.
Záchodky.
A koťata (i maminu) mazlit, mazlit a mazlit, pokud to mamina dovolí. Chceš je dávat někam někomu, tak ať jsou na člověka zvyklá.

25.7.2017 09:00
Hili

XXX.XXX.168.140

No je na celkem klidném místě, pod schody, ma tam tmu, akorát teda nemá kryty pelisek, jen prostě takový ten klasický co jen pro psy s těma vyssima okrajema. Takže mám shánět krabici? Zatím tam s nima je, byla někde venku se proběhnout, ale vrátila se zpět. Tak doufám, že nám pak někam nezdrhne na delší dobu a nebudu muset kotata kojit ja.

25.7.2017 09:03
Hili

XXX.XXX.168.140

A mazlit mohu in takhle mala kotatka? Mám pořád strach na ne sahat, aby je chtěla. Ale maminka se nechá hladit, mazlit, líbí se ji to a vrni...jen, kdyby chodila na ten písek a ne někam po baráku.

25.7.2017 09:04
Hili

XXX.XXX.168.140

A mazlit mohu in takhle mala kotatka? Mám pořád strach na ne sahat, aby je chtěla. Ale maminka se nechá hladit, mazlit, líbí se ji to a vrni...jen, kdyby chodila na ten písek a ne někam po baráku.

25.7.2017 09:19

Mazlit hned, pokud mamina dovolí. To jako ne že je budeš někam odnášet, ale s hlazením maminy vzít i ta koťata, ať jsou na dotyk a pach zvyklá. Ale klidně i vzít do ruky a zase vrátit - opět, pokud mamina dovolí! To musíš citlivě, ať se nezačne bát a nezačne je někam stěhovat.

Záchodek - jestli dobře chápu, tak má písek? - lepší dát normální stelivo, ten písek smrdí. A záchodků bych dala více a vyčíhat, na kterém místě jí to bude vyhovovat.

Pelech - já dávala (a jedna kočena byla taky bezdomovec, která se nám okotila v garáži) dětskou vaničku, půlka přikrytá deskou, takže si mohla s koťaty zalézt i ne, či si lehnout na tu desku a mít chvilku klid...Krabice by byla dobrá, mohla by navazovat na ten současný pelech (asi bych jí nějakou vystlanou krabici s vlezem k tomu pelechu přistavila, jestli se jí tam bude chtít, nenutila bych ji do něčeho, pokud se jeví být spokojená. )
Ale určitě udělej kolem pelechu ohrazené prostranství, ať se ti ta koťata, až začnou lézt, někam nepoztrácí (i je třeba nezašlápnete...).

25.7.2017 09:26
Hili

XXX.XXX.168.140

Je díky moc.. No záchod ma krabici s pískem, takze mám koupit stelivo a zkusit tedy rozmístit po domě? No jinak dnes byla venku, takže asi to udělala venku, doma zatím nic
Pelech ma ohrazeny velkými polštářy ze starsi sedačky, takže snad by kotata pak nikam daleko neodlezla a kdy tam asi začnou vylezat ven, ať jsem připravena?
Jinak kocka si lehla dnes i na zem na deku před pelech, asi už ji nebavi se tam mačkat. Ta vanicka je dobrý napad, ale mám dost vysokou, to kocce nevadi? No zvolím asi nějakou tu krabici a vystelu to něčím.

25.7.2017 09:39

Jestli má možnost chodit ven a vrací se, tak je to ideál. Ale to wc je dobré i pro koťata, pro budoucí majitele by to byl jenom bonus (i pro tebe, za malinkou chviličku )...takže pak to bude chtít umístit do jejich prostoru (něco nízkého, třeba plech na pečení s podestýlkou).

To ohrazení - chce to větší prostor, než jen pelech (do budoucna), ať mají možnost lézt a capkat a hrát si...

"Jinak kocka si lehla dnes i na zem na deku před pelech, asi už ji nebavi se tam mačkat"
jojo
Na to je právě dobrá nějaká ta vyvýšenina, ať má matka přehled a zároveň klid (třeba stolička...)

No užívej si, je to krásné období...

25.7.2017 10:01
Hili

XXX.XXX.168.140

Super vážně díky za tolik pro mě cennych rad. Zjistila jsem, že kocka chodí na záchod do takové skrýše v kuchyni, už po druhe, takže koupim stelivo a přemístim to tam a jeden zachodek jim nechám pelechu. Pod schody mají hodně prostoru, nemají pak kam utect, jen teda ještě něco pro tu mamku, ať ma taky pohodli. Našla jsem super obří koš pod postel z Ikea, takže pokud se tam někam vejde, mohly by tam být vsichni, no nějak to namyslim a zkusím....budu určitě psat o další tady...zatim díky moc...uzivam si to zatím jen se strachem a nedelam nic jiného, než že resim kočku a koťata

25.7.2017 12:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

Kočku bych nechala s koťaty venku. Sice je momentálně trochu chladno, ale koťata už nejsou tak malá, aby se nezahřála spolu a také je zahřeje matka. Pro svůj klid bych koupila polystyrénový box (http://www.polystyren-shop.cz/polystyren-shop/eshop/2-1-Termoboxy-s-vikem/0/5/5-Polystyrenovy-termobox-s-vikem-Z), vyrobila bych něco jako boudu, vyřízla bych díru tak akorát pro kočku (ideálně v některém horním rohu, aby tam byl práh), vystlala senem/slámou. V tom bude dost teplo. A tyhle zimy nepotrvají věčně, zase bude horko, ale i na to je dobrý polystyrén - v zimě topí, v létě chladí. Kočka i koťata si mohou vylézat jak chtějí. Krabici bych dala nejlépe na to místo, které si kočka vybrala na porod. Pokud je tam málo místa, tak ji dát co nejblíže.
Zavřít venkovní kočku do domu nepovažuji za moc šťastné.
Příliš "kecat" kočce do koťat může znamenat, že je odstěhuje někam, kde je jen tak nenajdete.
Koťata beru do ruky od prvního dne, nikdy není žádný problém. Když jsem je vrátila na původní místo. Kdykoliv jsem koťata přestěhovala na nějaké - z mého pohledu - vhodnější místo, kočka je v noci odnesla zase na úplně jiné místo. Tohle mám ověřené u více koček, ne jen u jedné.

25.7.2017 13:08
Hili

XXX.XXX.168.140

Dekuji...No my je přestěhovali včera hlavně kvůli ostatním kocourům, ani ne tak kvůli zime, i když kotata mají teprve 4 dny a jedno stále kycha. Zrovna včera večer tu zase po zahrade kocour behal, je to sice jejich "tata", ale veterinář mi rekl, že aspoň tech prvních 14 dní by je fakt mohl zabít. Kočka přes noc byla s kotaty v pelíšku a je tam zatím i přes den, ještě je nikam neodnesla, zatím.chodi si jen sama ven, když ji pustím, ale zase se vrátí.bylo mi to hned proti srsti brát ji dovnitř, ale z těch okolních koček a kun mám celkem strach.až budou větší, zase je dáme ven, pokud se teda ve zdravi dožiji.

25.7.2017 19:53
Machyska

XXX.XXX.252.23

Hili napsal(a):
Dekuji...No my je přestěhovali včera hlavně kvůli ostatním kocourům, ani ne tak kvůli zime, i když kotata mají teprve 4 dny a jedno stále kycha. Zrovna včera večer tu zase po zahrade kocour behal, je to sice jejich "tata", ale veterinář mi rekl, že aspoň tech prvních 14 dní by je fakt mohl zabít. Kočka přes noc byla s kotaty v pelíšku a je tam zatím i přes den, ještě je nikam neodnesla, zatím.chodi si jen sama ven, když ji pustím, ale zase se vrátí.bylo mi to hned proti srsti brát ji dovnitř, ale z těch okolních koček a kun mám celkem strach.až budou větší, zase je dáme ven, pokud se teda ve zdravi dožiji.

Když už jsou doma a kočka nijak vážně nestresuje, tak ji tak nechte, aby to pro ni nebylo moc změn najednou. Koťata bych nechala doma dokud bude maminka v klidu. Těch 14 dní je pořád málo, pokud by byla nějaká kůlna, garáž nebo jiná venkovní skrýš, tak by to pro kočičku bylo do budoucna to nejlepší.

Já osobně bych se snažila je nechat doma až do dvou měsíců, pokud to půjde a pak šup rovnou k novým majitelům. Kočičku bych nechala tam, kde se jí bude líbit. Možná už polovenkovní navždy zůstane.

Kuny a kocouři jsou dost vážná hrozba.

Držím pěsti jste šikovná.

25.7.2017 20:41
Hili

XXX.XXX.168.140

Machysko, díky díky....dneska jsem uz více v klidu i ja, kocka je zatím vzorna, je s koťaty téměř celý den, na zahradě se protahne, probehne, zablbne se psem a vrátí se zpět domů.dnes se mnou i varila, přijde mi, že me jakoby dost vyzaduje mít u sebe. Na závod byla uz i na stelivu, tak mám radost, snad nedojde k žádným velkým zmenam. Jen teda začala méně jíst a koťata budou chtít stále více, tak z toho jediného mám obavy, ale zatím vůbec neknuci, jen, pokud na ne nějak lehne

Nechám je doma, dokud to bude nějak unosne, manžel dokonce dnes chtěl koupit i to škrábadlo pro kočky, ale ja zatím nevím, nemám zkušenost, zda třeba kotata to potom oceni? Neb o zda si třeba i kocka bude chtit hrát.? Chodí a sem tam mnouka, nevím co přesně chce.jsem spíše přes psy.

25.7.2017 21:51
Machyska

XXX.XXX.252.23

Nechte to osudu, kočička si sama řekne, co jí bude vyhovovat. Naši miláčci mají čip za krkem a dvířka na čip, aby se mohli kdykoliv schovat domů a nemohly k nám cizí kočky. Je vidět, že se jim to moc líbí. Ven je pouštíme až po práci a v noci spí doma. Z počátku jsme začali také jen s venkovní kočičkou a teď s námi plus další žijí víc doma než venku.

Kočičí mňoukání určitě brzo pochopíte a budete přesně vědět, co zrovna chce. Já to poznám i na dálku. Mají mnoho různých zvuků u různých aktivit.

My jsme jako první škrabadlo uřezali větší větev a položili na zem. Na větev nemusíte, ale můžete omotat obyčejnou bavlněnou prádelní šňůru. Vyjde levně a stačí omotat jen na pár místech. Naše kotě se na ní pěkně vyblblo, ale už bylo trochu větší. U vás je na to čas. Myslím, že to bude stačit až tak kolem čtyř týdnů věku. Do té doby se vyblbnou se vším, co jim dáte.

Dle toho, co píšete vypadá, že je kočička doma spokojená. Chce to trochu času, ale pokud už teď asistuje v kuchyni, tak je spokojená. Určitě si ten život venku nevybrala sama a je ráda, že se o ni někdo stará a pomazlí ji. Dejte jí občas syrové masíčko, to si určitě pošmákne.

25.7.2017 21:59
Hili

XXX.XXX.168.140

Teda, tak to koukám, že existují i takové věci jako odemykani na cip to je teda hodně pecka.Vetvi máme plno, takže časem něco vymyslim. Počkám až jak vše vůbec dopadne. Kotata krmi jen asi ze 3 bradavek, tak nevím, zda to stačí?
Mnoukani zatím nechapu, má vše, plně misky všeho mozneho, mazlim se jak to jde, ale možná chce i ssm tam ven lovit, ale musím ji vždy dostat na noc domu, aby kotata nehladovela.
Maso syrove máme dost hovězí, jen tedy zamrazene, tak také zkusim.
Budu se určitě ještě časem ptat... Tak díky moc za tolik info.
Ona k nám přišla úplně necekane, prostě najednou stala stála za dvermi.

26.7.2017 06:42

"manžel dokonce dnes chtěl koupit i to škrábadlo pro kočky"
šikovný , klidně pořiďte, ocení ho určitě kočka i koťata...a kočku si necháváte, ne (a možná i nějaké to kotě zůstane )?
Krmení - zkus to syrové maso, různé
A hrej si s ní, místo lovu venku jí nabídni lov doma, stačí papírový střapeček na provázek a může lovit a lovit...a pak se nažrat a jít spokojeně za koťaty spát.

tady máš vývoj kotěte, za chvíli začneš přikrmovat
http://pomocne-ruce.cz/clanky/vyvoj-kotete.

26.7.2017 09:53
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Teda, tak to koukám, že existují i takové věci jako odemykani na cip to je teda hodně pecka.Vetvi máme plno, takže časem něco vymyslim. Počkám až jak vše vůbec dopadne. Kotata krmi jen asi ze 3 bradavek, tak nevím, zda to stačí?
Mnoukani zatím nechapu, má vše, plně misky všeho mozneho, mazlim se jak to jde, ale možná chce i ssm tam ven lovit, ale musím ji vždy dostat na noc domu, aby kotata nehladovela.
Maso syrove máme dost hovězí, jen tedy zamrazene, tak také zkusim.
Budu se určitě ještě časem ptat... Tak díky moc za tolik info.
Ona k nám přišla úplně necekane, prostě najednou stala stála za dvermi.

Pokud nejsou hladova, je to ok. Ona jich ma malo, casto u mensich vrhu kotata vyuzivaji nejvic zadni struky, kde je nejvic mleka. Postupne zacnou vyuzivat i ty dalsi.

Se skrabadlem - bud koupit ( rovnou vetsi, sloupky aspon 80 cm) nebo jde udelat doma, viz vyse.

Neboj, ona se urcite poradne rozji. Hovezi je fajn, urcite bude chutnat. ;)

Vedela, kde ma " zatukat"'. Diky za ni. ;).

26.7.2017 11:07
Laila.aila

XXX.XXX.0.38

Vypadá to, že kočičku někdo vyhodil a ona přišla k vaším dveřím a trefila naštěstí na dobré lidičky. Proč si to myslím, to že už vám asistuje v kuchyni chce se mazlit a nechá vás mazlit i mrňouse je známka, že byla dříve socializovaná je docela možné, že se jí někdo zbavil, když zjistil, že má bříšku přírůstek bohužel takových lidí je pořád moc. Ona vám to, ale vynahradí a pokud se chová jak popisujete není čistě venkovní pokud vám to není proti srti nechejte jí možnost obojího, aby mohla být doma i venku jak ona bude chtít. Kotátka nechte doma s tím, že je pod dohledem budete brát na zahradu jak budou vetší a už běhat, pro nové majitelé bude určitě lepší socializované kotě něž divoké, které není zvyklé na lidi. Pokud vám kočička zůstane bude vám i nosit dárečky v podobě mrtvolek hlodavců, ptáků, ale i můr ještěrek apod. je to pro vás čest, že i ona se s vámi podělí o svojí kořist za to, že vy se s ní dělíte o jídlo a přístřeší. Tedy my kočkaři pak víme, že oni se dělí s námi ne my s němi , že oni si nás omotají kolem prstu jak potřebují.
No moje máma má občas dárečky i živé to je pak radost o vánocích honit živou puštěnou myš v obyváku a dotyčná slečinka na vás pak kouká z křesla co jako blbnete

26.7.2017 11:49
Hili

XXX.XXX.168.140

Moc všem díky, škrábadlo uz shanim na netu, je jich tolik, že vůbec nevím jaké vybrat, to je ale veda kotata si necháme možná dvě, možná jedno, ale kočku bych možná vykastrovala, těch kocourů v okolí máme dost..dnes začala žrát dokonce i granule RC baby cat, ty pak budou moct i kotatka. Ale stále ji mene než před pár dny a mnoukani znamená, že chce ven nebo mazlit, lehne si pred pelisek a začne se válet a chce hladit.jen nevím, jaké hracky nebo s čím si vyhraje, zatím ji nic moc nebere, máme hraček plný dům.snad az až vrátí děti ž prazdnin, užijí si myslím dost i koťata.

26.7.2017 11:50
Hili

XXX.XXX.168.140

Moc všem díky, škrábadlo uz shanim na netu, je jich tolik, že vůbec nevím jaké vybrat, to je ale veda kotata si necháme možná dvě, možná jedno, ale kočku bych možná vykastrovala, těch kocourů v okolí máme dost..dnes začala žrát dokonce i granule RC baby cat, ty pak budou moct i kotatka. Ale stále ji mene než před pár dny a mnoukani znamená, že chce ven nebo mazlit, lehne si pred pelisek a začne se válet a chce hladit.jen nevím, jaké hracky nebo s čím si vyhraje, zatím ji nic moc nebere, máme hraček plný dům.snad az až vrátí děti ž prazdnin, užijí si myslím dost i koťata.

26.7.2017 11:51
Hili

XXX.XXX.168.140

.

26.7.2017 11:53
Hili

XXX.XXX.168.140

.

26.7.2017 11:56
Hili

XXX.XXX.168.140

.

26.7.2017 12:24
lavacca

XXX.XXX.32.241

Idealne vyssi, kolem 180 cm. Fajn jsou i ta přímo az do stropu, ktera se tam dobře prichyti a nehnou se.

Pekne a za dobrou cenu ku velikosti je napr. toto : http://m.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/strom_velky/180_cm/121854 ci http://m.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/strop/121840

Kastrovat urcite, za chvili by vam donesla dalsi vrh.

Jinak si taky myslim, ze byla zvykla nekde chodit domu i ven, kdyz je doma takhle suverénní.

Granulky bych davala spis nejake vic masove..hezky drobne jsou napr. Brit Care, apod. ;) A to maso.

U nas velkou radost dela i obycejna kulicka z alobalu, siska zavesena na provázku ci rulicka od toaletaku, taky lze i zavesit ( v puli ovazat provazkem, udela to takovou "masli".). Pak maji ruzne micky, mysky, atd.

Pokud byste objednavala neco z toho zoohitu, maji tam fajn smes tech hracek - http://m.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/oblibene/364838. Nebo maji pytlicek s hrackami za 30, - v Pepcu. Tam maji i super tunel za 60, -. Ten je taky vyborny. U nas velmi oblibeny. :) A jako pelisky doporucuju dat fleecove deky, krasne se perou a muzete je dat ruzne po domě. Maji je v Kiku za 75, -/ks.

26.7.2017 12:29
Hili

XXX.XXX.168.140

Psala jsem delší příspěvek, ale z nejakeho duvodu se neobjevil cely. Tak škrábadlo hned objednam, ještě vymyslet kde bude, asi je lepší u pelíšku, že?Včera jsem na zoohit koukala .granule Brit care mám též, ale těch se ani nedotkne, teď si dala zakysacku a spi. Mám strach, když jde ven na delší dobu, že nepřijde a co pak ja s koťaty.

26.7.2017 12:29
Hili

XXX.XXX.168.140

.

26.7.2017 12:31
Hili

XXX.XXX.168.140

Maly rocni syn je zatím neobjevil
Jinak k nam vždy chodily sousedovi kočky, dostaly sem tam dobrotu, ale tahle nikoho nebyla, přišla ještě asi jako kotě, nepoznam to, je celkově drobna a pak začalo mrouskani kocouru a večerní řev, tak mi bylo jasné, že budou koťata..manzel nadšený ale teď jim shání škrábadlo, musím se smát. A dceram denne musím posílat fota a videa, je to ted prostě vše jen o nich.proto mám taky takovou starost.
No a ž nošení myši a ptaku atd mám šílený strach, mám panickou hrůzu z myši a potkanu, od malička se bojím, takže z toho mám fakt strach. Už mi donesla párkrát na zahradu myš a hrála si s ni a to bylo neco pro mě... bala jsem se pak ba zahradu jit
Jen mám strach, že když ji pouštím ven, že se vrátí třeba až pozdě, koťata budou mít hlad, zatím teda vždy do půl hodiny přijde a je většinou v blízkosti.
No ceka nás ještě dlouha cesta a plno radosti i starosti s tím, že vlastně ani na dovcu nemůžeme.

26.7.2017 13:04
Laila.aila

XXX.XXX.39.34

RC chutnají, protože jsou hodně dochucované, ale nejsou zrovna nejkvalitnější a nejlevnější tedy s kvalitou oproti marketovkám jsou lepší, ale jsou i lepší a levnější granule je tu obsáhlé téma na granulky občas nakoukněte my taky dřív nevěděli o granulkách nic až já si pořídila ragdoll tak jsem začala víc hledat a číst a zjistila, že to co je v marketech je špejd největší. No ale holky u rodičů na nich dožili vysokých věků 19,15 a 14 let a ted má máma 8 a 7 letý holky zatím byli na marketovkách pomalu mámu učím aspoň na brit granule a už má i amimondu konzervy, ale ty musí střídat právě s kapsami z marketů holky dva dny po sobě nechtějí.
Fobie z mrtvých myší no chápu, ale se i usmívám, protože jsou to už jen mrtvolky a ty nic nedělají zkusit to vzít přes rozum zatnout zuby vzít lopatu mrtvolku na ní a šup do popelnice časem se otrkáte nad lásku od kočky není. Psy milují jinak oni jsou víc závislí na své pánovi kočky jsi ponechali svoji svodomyslnost a tím, že vám pak dávají svojí lásku je pro vás i pocta, že vás kočka uznává jako přítele. Kočky si vybírají koho budou milovat a koho jen tolerují pes prostě miluje svého pána u kočky si to musíte zasloužit. No a ještě pokud kočku jakkoliv zachráníte je dosmrti vděčná ještě víc to oni pamatují.

26.7.2017 14:21
Hili

XXX.XXX.168.140

No a jaké granule mám tedy prosím zkusit? Když ty Brit nechce, jedla je asi tak 5 dní, když jsme je koupili, to jeste nebyla brezi. Ale ted nechce, ani ty RC extra nechce, ale pořád aspoň něco. Potřebuji tedy nějaké, aby to mohly i koťata.Nasi psy miluji Calibru, nevim, zda se dela i pro kočky, ale taky jim to sem tam vymenin za jjne.jinak u nas se prostě vaří naši, denně máme vývary, takže psy mají maso.
Mám fobii z živých myši, stačí mi vidět, jak běží, roztrepu se a hotovo, infarktovy stav
Jinak miluji snad všechna zvirata, klidně bych doma měla zoo

26.7.2017 16:47
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Hili napsal(a):
No a jaké granule mám tedy prosím zkusit? Když ty Brit nechce, jedla je asi tak 5 dní, když jsme je koupili, to jeste nebyla brezi. Ale ted nechce, ani ty RC extra nechce, ale pořád aspoň něco. Potřebuji tedy nějaké, aby to mohly i koťata.Nasi psy miluji Calibru, nevim, zda se dela i pro kočky, ale taky jim to sem tam vymenin za jjne.jinak u nas se prostě vaří naši, denně máme vývary, takže psy mají maso.
Mám fobii z živých myši, stačí mi vidět, jak běží, roztrepu se a hotovo, infarktovy stav
Jinak miluji snad všechna zvirata, klidně bych doma měla zoo

Mrkněte na Applaws, Carnilove nebo třeba Taste of the Wild, všechny by měli být kvalitnější než RC a i Brit care, jen nevím jak to Taste, hodně se u psů zhoršili, ale u kočičích nevím.
Ty Applaws jsou dobré :)
Jste hodná, že jste se kočičky ujala.

26.7.2017 17:32
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Hodně chválí i porta 21 http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo
my máme Brit care, Carnilove a taste of wilde chutná jedné kočce všechno má tři misky a může si vybrat sama na co má chut postupně ubívá ze všech
Jinak Applaws chutnal taky je tam 80% masa jsou nejvíc masové, pak jsou i dražší, ale to bych spíš řekla, že krmí lidé víc co mají CHS
U vás bych raději kupila malé balení co zachutná a jak dlouho a pak až kupovala výhodnější velké balení.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/animonda/vom_feinsten_deluxe/121591
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/taste_of_the_wild má malé granulky pokřoupají i mrnata
https://www.svetkrmiv.cz/calibra-cat-ha-kitten-chicken-2kg-p188099/ calibra
https://www.svetkrmiv.cz/n-d-grain-free-cat-kitten-chicken-pomegranate-1-5kg-p173117/
https://www.svetkrmiv.cz/ontario-kitten-2kg-p146665/
májí i ten BRIT ale ted záleží jaký máte je brit premium, brit care a brit carnilove od nejhoršího po nejlepší napsané a různé příchutě na tom taky záleží.

26.7.2017 18:26
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji, prostudují a nějaké objednam, díky moc.
Akorát teda dnes kromě trošičku zakysacky nesedla nic, ani kuře, ani hovězí, ani syrove, ani granule, prostě vůbec nezere.uz nevím co ji mam udelat, aby něco snedla.

26.7.2017 19:35
Machyska

XXX.XXX.252.23

Hili napsal(a):
Děkuji, prostudují a nějaké objednam, díky moc.
Akorát teda dnes kromě trošičku zakysacky nesedla nic, ani kuře, ani hovězí, ani syrove, ani granule, prostě vůbec nezere.uz nevím co ji mam udelat, aby něco snedla.

Pokud byla venku, tak si určitě ulovila myšku. Nebála bych se toho, že nejí, když chodí ven. Náš kocourek baští myši a klidně večer odmítne i maso, když má plné bříško z vlastních zdrojů. Hlavně ať má pořád vodu.
Zažila jsem nechutenství se svým kocourkem. Po druhém očkování mu bylo hodně zle, já běhala krájela masíčko syrové, vařila, mixovala, rozdělala několik kapsiček... Kuchyň jako po výbuchu a on byl pořád jako mrtvolka. Vůbec jsem nevěděla co s ním. Pak došla naše kočička a donesla mu myš...najednou už neležel jako mrtvý, hned vyskočil a sežral ji. Bylo po problému. Taky to mohl říct hned a já nemusela drhnout kuchyň, stačilo ulovit myš...

Naše kočička, když měla koťata a byla už dlouho venku, tak jsme vzali kotě ke dveřím a jak zapištělo, tak byla maminka hned doma . Jedna holčička byla extrémně upištěná, tak ta ji vždy volala domů.

26.7.2017 19:55
Hili

XXX.XXX.168.140

musím se smát, u nás v kuchyni to vypadalo dnes podobné a v pelíšku máš 5 misek s možností vyberu a nic myslím, ze myš neměla, protože byla celkem na dohled a to bych si všimla, a hlavně ona si s nima hraje a já pak zdrham kam mohu, tohle ja fakt nezvládnu, to bude boj. uvidím co zítra, třeba bude mít lepší apetit. Naše koťata teda téměř nekvici, opravdu uplne minimalne, když se nemohou nějak v pelíšku a kockou poskladat.
Ale mám pocit, že se cica s nama nudi, hrát si nechce, není na to moc zvyklá, tak snad se to pak časem s koťaty zmeni... škrábadlo je objednané, jsem zvědavá co na ne bude říkat.zitra zajedu do Pepca deky máme, ale ona stejně prostě leží na podlaze, máme všude v domě na zemi pudovky a tak si možná taky připadá jak venku, na sedacku za mnou taky moc nechce

26.7.2017 22:14
Machyska

XXX.XXX.252.23

Dejte jí čas, i kdyby byla časem jen venkovní, tak koťátka už budou zvyklá na člověka a budou mazlivá.

27.7.2017 03:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

O kvalitě granulí mám pochybnosti.
Dávala bych ty, které žere.
Když dáváte maso, tím kvalitu krmení vylepšíte.
(Brit Care? zvracel pes i kočka).

27.7.2017 06:19
Hili

XXX.XXX.168.140

No musím vybrat granule trošku i cenově dostupné, protože se všemi temi kapsickami, konzervickami, které bych měla kupovat a další potřebné věci, je to vše finančně celkem náročné, vždy se snažím kupovat pokud možno ty lepší a kvalitnější věci, pokud mi to finance dovolují, ale teď budu muset zvolit nějaký kompromis a dávat prostě maso co máme doma a sem tam přilepsit.prece jen kočička a koťátka byly takový nečekaný a teď to vše jenom frčí chtěla bych, aby měli vše.byla to přece jen venkovní kocka, co zrala asi kde co ji kdo dal, u nás teda granule a kapsicky, ale aby na ni ten "luxus" teď nebyl moc

27.7.2017 06:44

Moje kočky obecně mají rády granule natures portection (kvalita spíš nic než moc, ale vegetariánka Matýsková takřka nic jiného nežere), brit care vcelku propadlo (ještěže mám psa, takže nazmar nepřijde nic).
Jinak celkem bodují (jak u koho) N+D, applaws, vždy kotěcí

Kapsičky a konzervy jsou vždy drahé, i ty levné, srovnej si ceny s cenami masa.
Co se týká masa - u nás nejvíc jedou vepřové jazyky, srdíčka, hovězí srdce, kuřecí žaludky.
Tomíčkovi peču kuřata , i když i on už začal zobat syrové (ale jenom svalovinu)...
Může vadit miska, může vadit umístění, a třeba Venoušek mnohdy začne žrát, až ho k té misce uhladím

no sranda s děckama...

27.7.2017 06:59
Hili

XXX.XXX.168.140

Hmn...tak super, další cenné informace. Už jsem zvažovala i ty misky, jednu ma nerez, dvě plastové a jeden talirek tak jake jsou nejvhodnější? Udělám utok na zverimex vody se doma ani nedotkne, teď ráno opět nic nezrala, měla půl kapsicky, snedla minimum, spíš tu šťávu.uz fakt nevím, včera jsem měla i srdicka, žaludky mám take, děláme vyvary opravdu denne. Umístění me taky napadlo a je pravda, že někdy musím u ní sedět, hladit a ona trošku ji..zacinam si dělat starosti, když nebude jíst, nebude mit mleko, že?

27.7.2017 07:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

Hili
No musím vybrat granule trošku i cenově dostupné

Jasně.
Ony ty "kvalitní" bezobilné nejsou levné. stejně to nežerou
nebo to vyzvrací nebo to smrdí jak spálený kopyta...to asi ta kvalita...
Je fakt, že obaly mají krásný...
Nežerou to ani potulníci.

Střídám to, dám co žerou = "nekvalitní",
dávám i maso, tím to snad vylepším.

27.7.2017 07:24

"spíš tu šťávu"
jo, klasika, známe
chce to ne kostičky ve šťávě, ale drtky, vlákna, nebo teda menší kostičky (gourmetky mají), paštiku

To maso dáváš vařené?
Dávej (i) syrové a zkus to vepřové, hovězí (srdce, jazyk i svalovinu), ono to kuřecí může být dost diskutabilní pro kočku - dle stavu (který my nepoznáme)...radši třeba srdíčka kachní, krůtí.
Nebo si třeba radši dá kuřecí krk či křidýlko...

nebo...když k nám kdysi kdysi v pravěku přišla Minduše, tak se ládovala perníkem z cukýny, dělávala jsem jí vaječinku...
Murášek si pochutnával na zemlbábě
Venoušek včera freneticky vylizoval kelímek od pomazánkového másla
Smetana, šlehačka...

27.7.2017 07:37
Hili

XXX.XXX.168.140

Jeee, to je veda se žradlem
Takže veškeré maso dávat je syrove? I ty kridla?A cele o s kostmi? Včera jsem zrovna koupila kridla a kostru, kachni krky a to vše teda nevarit? Včera měla pomlete syrove hovezi a taky nic...
Zkouším uz vše, piskoty, vánočku, prostě co tu leží, ale nemám úspěch, a z ruky mi jíst nechce...

27.7.2017 07:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

Piškoty, vánočku ?
Kočka není pes.
Maso.

27.7.2017 08:12
Hili

XXX.XXX.168.140

Stejně ani piskoty ani vánočku nechce, byl to jen pokus u nás to teda nezerou ani psy.

27.7.2017 08:43

S těmi miskami je to někdy "věda", ale nakonec Vám možná udělá dobrou službu ten talířek. Některé kočky lépe žerou s něčeho, co je nízké. Vysoký okraj jim vadí kvůli vouskům. Některé kočky však papají stylem "lízacím" a část jídla si vyhrnou z talířku na zem. Některé kočky upřednostňují vyšší místo, aby měly rozhled. Uvidíte, přijdete na to ;-) Jeden by si řekl - máš hlad, tak žer a nevymýšlej si. Ale kočky už jsou prostě takové smajlík

27.7.2017 09:12

Teda dámy, smetana zahuštěná vánočkou je v mé kočičí smečce TOP!
nebo taková bramborová kašička rozšlehaná s vývarem/výpekem/výduskem...mňam.

27.7.2017 10:37
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Klidně bych zkusila i nějakou nekvalitní kapsičku nebo paté, bo co to je. Potřebuje baštit, zkus maso opravdu jen syrové. Když jsem našla našeho měsíčního kocúra, tak jsem běžela do sámošky pro to, co měli, hlavně aby jedl, takže dostal něco z Penny asi s minimálně 4% masočehosi. Takže i klidně tohle zkusit. Ale syrové maso nejlépe, raději berte vzorky, než kupovat celá balení grnaulí. Naše kotě teda nakonec s jídlem problém nemá, teda má, ale opačný, sežere vše od papíru od šunky, po chipsy s chilli po bábovku.

27.7.2017 10:52
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji, šla jsem koupit za 10 kč jakousi konzervu, nic...smetana nic, syrove mleté hovezi s veprovym nic, ještě teda mohu zkusit vyndat kridlo ž mrazaku a dát ji to syrove? Už je strašně dlouho hladem, krom te půl kapsicky ráno nesnedla nic...co uz už ji mam dát? Je mi jasné, ze musí žrát, dala bych cokoliv a přitom chodí a sem tam mnoukne, byla venku na lovu, ale asi neuspěla a jak často by mela asi jíst? Po kolika hodinách třeba? A mám ji to žrádlo, když ho nechce nechat v misce na potom nebo to mam uklidit? Chci taky žravou kočku...aapon pes se má dobře a žere po ní vše, co nikdy nejedl

27.7.2017 11:40
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Děkuji, šla jsem koupit za 10 kč jakousi konzervu, nic...smetana nic, syrove mleté hovezi s veprovym nic, ještě teda mohu zkusit vyndat kridlo ž mrazaku a dát ji to syrove? Už je strašně dlouho hladem, krom te půl kapsicky ráno nesnedla nic...co uz už ji mam dát? Je mi jasné, ze musí žrát, dala bych cokoliv a přitom chodí a sem tam mnoukne, byla venku na lovu, ale asi neuspěla a jak často by mela asi jíst? Po kolika hodinách třeba? A mám ji to žrádlo, když ho nechce nechat v misce na potom nebo to mam uklidit? Chci taky žravou kočku...aapon pes se má dobře a žere po ní vše, co nikdy nejedl

Pokud seženete u nas vedou konzervy Animonda Carny Ocean (80g) a Ontario (95g) a kapsicky Brit Care (80g). Jsou to opravdu kusy masicka, az by clovek mel chut dat si taky.:D Akorat drazsi - vyvhazi kolem 20, -/ks. Pokud by jedla paté a pastikove s kousky masa, u nas chutna Nuevo a Macs. Ty delaji 200 a 400g, cena tech 400g kolem 33-43, -/ks.

Syrove maso nemusíte ani mlit, mysi ji taky nikdo nemele. Mozna je pes zakopan v tom? Zkuste kousky cca 1x1-2cm. U nas denne basti kocky takhle kousky, kdyz ulovim ve sleve mlete, snedi to teda, ale neni takove nadseni...

Jinak krmim z talirku, ktere jsem vyradila z naseho nadobi ( posledni kus s takovym vzorem, apod). Konzervu ci kapsicky davam na sklenem talirku, ktery ma cca 1cm vysoky okraj, aby jim to neutikalo. ;)

Mozna se ji nelibi umisteni krmeni u pelisku, nase kocka, kdyz mela kotata, zasadne chodila zrat z misek a talirku umistenych cca 5 metru od pelisku. Na to umistene hnedka vedle koukala "skrz packy". To same vodu idealne kus od krmeni ( ja to mam miska s granuli a vedle miska s vodou a talirky s mokrým o kus dale).

27.7.2017 11:41
Acamar

XXX.XXX.29.135

S nežravou kočkou jsme si také užili...ale naše byla nemocná Ke konci jsem byla ráda, když se chytla na kousek šunky, dala si třeba i takové ty tekuté kočičí snacky, rybí filet podušený na másle...Z granulí se chytla třeba na Purizon, Joseru, pak jsem zkoušela i RC senzitive, jen ať jí (trochu si vzala)...je to boj.
Přeji, ať se vám podaří ji rozjíst.
Je zdravá?

27.7.2017 11:42
lavacca

XXX.XXX.32.241

Kridlo zkusit muzete, u nas je musim pomlatit palickou, aby to snedly.

Jist chodi tak 3x denne, co je vidim ( v noci urcite jdou taky). Jidlo bych ji nechala k dispozici, az bude mit chut, at si vezme. ;).

27.7.2017 11:50
lavacca

XXX.XXX.32.241

Z tech kvalitnejsich vychazi fakt nejlepe ten Brit Care ( u nas treba chutna nejvic ten cocco a cheeky).

S cenou do 120, -/kg pri velkem baleni se vejdete do Applaws, Arden Grange, Calibra EN house cat, Calibra HA, Carnilove, Josera nature ci Porta 21 grain free ( akorat ta Porta je dost tvrda a nebyla by pro kotata).

27.7.2017 12:10
Hili

XXX.XXX.168.140

Jste zlati, děkuji moc...dala si ted takovou tu jakoby pastiku, sice ne celou, ale aspoň něco á vydala se ven.doufam, že je zdravá, jen se prostě možná necítí pořád ve sve kůži.misky zkusím dát dal od pelíšku. Pes ji asi nevadí, spíš si s ním hraje a k jeho misce ani nechodí.
Odpo se vydam do zverimexu a uvidím co seženu a budu zkoušet.
Jo syn měl na oběd bramborovou kaší a dala jsem jo oliznout a chutnala ji.

27.7.2017 12:11

Další vegetariánka?

27.7.2017 12:17

Ještě koukněte do papulky, jestli nemá zánět dásní. To by také mohl být důvod nechutenství. Zkuste třeba i namočené granule (i když, to často kočky nerady).

27.7.2017 12:26
Hili

XXX.XXX.168.140

A jak bych prosím ten zánět dásní poznala? Namocene ma venku a těch se ani nedotkne prostě ji nechám, už nic víc nemyslím, případně zajedu zájezdu na veterinu, pokud se to nezlepší. Nevím, jestli třeba někde nesni něco u sousedu, když jde ven, ale proc by pak doma zase mnoukala. Kotata zatím hlady neplaci..

27.7.2017 12:45
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
A jak bych prosím ten zánět dásní poznala? Namocene ma venku a těch se ani nedotkne prostě ji nechám, už nic víc nemyslím, případně zajedu zájezdu na veterinu, pokud se to nezlepší. Nevím, jestli třeba někde nesni něco u sousedu, když jde ven, ale proc by pak doma zase mnoukala. Kotata zatím hlady neplaci..

Mela by jako u cloveka zarudle dasne. Na zoubkach mozna i zubni plak...

Pokud chodi ven, tezko rict, co tam vse ulovi a sni. Pokud je jinak ok - nehubne a ma mlíko, jen bych ji hlídala a nechala ji v klidu. ;).

27.7.2017 12:48
koňadra

XXX.XXX.128.31

Kočka není pes - a to se týká i stravování. Psu stačí dát 1x denně, kočce ne - žere nepravidelně, ale pořád - když to zjednoduším. Proto naše (venkovní) kočky mají stále nasypané granule - vezmou si, kdy chtějí. A 1x denně dostávají syrové maso, nebo vařené maso s těstovinami, rýží, někdy zbytek polévky (nepřesolené)... zbytek je na nich - chytí si myši. Proto je také mám. Bohužel někdy to odnese i nějaký ptáček, jednou kočka donesla i malinkého zajíčka. Za to bych ji nejraději přerazila, ale nedá se nic dělat, je to pořád šelma.

Hili - s kočkou a její stravou nic nevymýšlejte. Čím víc jí budete podstrojovat, tím víc si bude vybírat. Nežere? Tak nemá hlad, třeba si něco chytila venku. A kočkám spíše než granule chutná maso, maso, maso a potom to, co máme my - byť by to bramborová kaše byla. Že to pro kočky (ani psy) není tak úplně optimální krmení, to je jasné, ale trošku zbytků občas ještě nikoho nezabilo. Granule nenamáčejte, to se rychle kazí (hlavně v horku) a když to kočka hned nesežere, tak to vyhodíte (nebo alespoň dáte psovi), v každém případě to jsou vyhozené peníze.

27.7.2017 12:51

A není ta kočka nějakých sousedů? Ony si někdy "odskočí" se okotit někam úplně jinam.

27.7.2017 13:01
Hili

XXX.XXX.168.140

Dásně zkontroluji...hubena je hodně, ale to ona byla i v březi hubena, měla jen bříško trošku. Je celkově drobná a hubena. Granule ma nasypane, maso taky, uvidím.
Sousedu neni, teda ptala jsem se asi 7 sousedů v okolí, nikdo nevi, odkud přišla, ale je podle mě mladá, když přišla asi před půl rokem byla jak takové větší kotě, nedokážu to odhadnout. Na veterinu se chystám az na očkování, dřív jsem neměla potřebu tam jít, když žila venku, jen jsem ji odčervila.

27.7.2017 13:08

Hili určitě ji neočkuj, dokud nebudeš vědět, zda je zdravá.
A i tak si očkování promysli, zda vůbec...

27.7.2017 13:13
Hili

XXX.XXX.168.140

Aha, já myslela, ze je ockovani povinne a nutne...

27.7.2017 13:26
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Dásně zkontroluji...hubena je hodně, ale to ona byla i v březi hubena, měla jen bříško trošku. Je celkově drobná a hubena. Granule ma nasypane, maso taky, uvidím.
Sousedu neni, teda ptala jsem se asi 7 sousedů v okolí, nikdo nevi, odkud přišla, ale je podle mě mladá, když přišla asi před půl rokem byla jak takové větší kotě, nedokážu to odhadnout. Na veterinu se chystám az na očkování, dřív jsem neměla potřebu tam jít, když žila venku, jen jsem ji odčervila.

To ony toulavky hubene byvaji. Spis ted aby nejak rapidne jeste nezacala hubnout ( lehke zhubnuti je u kojicich matek bezne, jak vse cpou do mleka).

Uvidíte, kdyby do te doby neco, veterina to jisti. Jinak staci pak vzit s kotaty na ockovani kolem 7.-8.tydne a dohodnout se i na kastraci.

27.7.2017 13:40

Hili napsal(a):

Není ani povinné (jako vzteklina u psů) ani nutné (tady se názory samozřejmě budou lišit), někde je tady o tom téma. A dost najdeš na netu, ony kočky na očkování mají různé reakce a může to rozjet i fatální onemocnění...
Ale, v každém případě, a ještě jednou - očkuje se jenom zdravé zvíře!

27.7.2017 13:42
Acamar

XXX.XXX.29.135

Zánět dásní - ano, zarudlé dásně, smrdí z tlamy. U nás se po odstranění nejhorších zoubků kočka dost spravila a baštila hlavně granule. Namočené granule také nechtěla. Ale nemusí to být, příčina může být opravdu v těch změnách, kterými kočka prošla. Uvidíte.
Očkování povinné není, má to i nevýhody, zvažte sama. Je tady na ifauně na toto téma několik vláken, stačí zadat do vyhledavače očkování.

27.7.2017 13:46
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):

Povinne neni...ja osobne ockuji venkovni kocky i ty zcela bytove ( clovek muze cokoli přinést na bote, apod. ) z venku. Ockuji kombinaci i vzteklinu, celkem 10 kocek rocne a zatim nikdy zadna reakce na vakcinu nebyla. U kotat po ockovani byva jisty utlum na par hodin, dospelaci vetsinou usnou na hodku ci dve a uz zase radi.

27.7.2017 16:33

A nemůže se mrouskat? To kočky mňoukají, jsou umazlené, válí se, moc nežerou...

27.7.2017 18:57
Hili

XXX.XXX.168.140

To přesně dělá, vali se a nezere co přesně znamená mrouskat?
ale úspěch, vyndala jsem telecí a syrove na větší kostky krásné jedla.ve zverimexu nakoupila vzorky granuli a nějaké kapsicky a hlavně v Pepcu za super peníze hracky, děkuji moc za super tip, kotata se budou mít a budeme mit z domu hernu..
S ockovanim je to asi jako u dětí, první dcera ma z očkování epilepsii, takže ono je to opravdu velice diskutabilní

27.7.2017 19:22
Hili

XXX.XXX.168.140

Jeeeee a to může tak brzy po porodu, už? To ji nestačím ani vykastrovat?

27.7.2017 19:28

To stihnete. Dá se kastrovat i krátce březí kočky. Působí to krutě, ale je to jediný způsob, jak ten vyčerpávající koloběh pro kočku a další namnožená koťata zastavit.

27.7.2017 21:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

No vida. a jsme u toho. Máte taky mrouskačku pár dnů po porodu.
Jako ta moje rajda.
Tak to už víme, kam si chodila ven odskočit a proč nežere :).
Ta moje má zítra tři týdny po porodu a dnes už příznaky říje naštěstí
neměla. I chvíli mohla běhat venku a hrála si s kocourem (kastrátem)
a vylezla na dva stromy.
Pak se tu objevil tatínek koťat, tak jsem ji pro jistotu zavřel.

Kastraci zatím v plánu nemám. Můj veterinář je deb.il, tomu ji nesvěřím,
a k jinému se mi nějak (pocitově) zatím moc nechce.

Jinak moje Mája ráda papá koťátkovské granule Coshida z Německa.
U nás jsem je neviděl. Brit nesnáší a nejí (nikdo), ani slepice to namočené
nechtěly. Ještěže mám kachny, ty sežerou i toto. Už je nikdy nekoupím.
Nejí kapsičky Sheba Hovězí, ty teda smrdí i mě.
Moje kočky nejraději mají Hill´s a žerou ho iniciativně a s chutí.

Otec koťátek (toulavý cizí kocour) jí taky vše.

28.7.2017 06:56

Hili, tady máš mrouskání na videu:

http://www.modrykocour.cz/rady/pece-o-kocoure/mrouskani

mi se mrouská vykastrovaná, jestli to vet nějak zbodl...

28.7.2017 07:32
Hili

XXX.XXX.168.140

Hmn... No tak takhle nějak to dela, ne teda tak moc, ale vali se a hlavně mnouka i venku mnouka, tak lehce. No tak budu doufat, že tu kastraci stihneme vcas, může se nejdrive az tak za měsíc od porodu, že?

28.7.2017 07:42

Až koťata nebudou závislá na máminom mlíku, to vychází tak na ten měsíc. Ona by měla mít mlíko i po kastraci, ale to je zase bolavá...

28.7.2017 08:22
lavacca

XXX.XXX.32.241

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A nemůže se mrouskat? To kočky mňoukají, jsou umazlené, válí se, moc nežerou...

Smane uz tyden po porodu? Ja zatim slysela o riji nejdriv 3 tydny po porodu...:o...a nase i venkovni kocky rijely nejdriv 6 tydnu od porodu, spis az tech 9 tydnu, jak prestavala koťata tolik pit...

28.7.2017 08:32
Hili

XXX.XXX.168.140

Lavacca no ja nevim, třeba to není mrouskani a prostě se jen tak povaluje, jako nedělá to tak extremne jak na videu, třeba jen prostě tak lezi, spi.

28.7.2017 08:33
lavacca

XXX.XXX.32.241

honzapm napsal(a):
No vida. a jsme u toho. Máte taky mrouskačku pár dnů po porodu.
Jako ta moje rajda.
Tak to už víme, kam si chodila ven odskočit a proč nežere :).
Ta moje má zítra tři týdny po porodu a dnes už příznaky říje naštěstí
neměla. I chvíli mohla běhat venku a hrála si s kocourem (kastrátem)
a vylezla na dva stromy.
Pak se tu objevil tatínek koťat, tak jsem ji pro jistotu zavřel.

Kastraci zatím v plánu nemám. Můj veterinář je deb.il, tomu ji nesvěřím,
a k jinému se mi nějak (pocitově) zatím moc nechce.

Jinak moje Mája ráda papá koťátkovské granule Coshida z Německa.
U nás jsem je neviděl. Brit nesnáší a nejí (nikdo), ani slepice to namočené
nechtěly. Ještěže mám kachny, ty sežerou i toto. Už je nikdy nekoupím.
Nejí kapsičky Sheba Hovězí, ty teda smrdí i mě.
Moje kočky nejraději mají Hill´s a žerou ho iniciativně a s chutí.

Otec koťátek (toulavý cizí kocour) jí taky vše.

Zkuste se poptat po okoli, jake maji zkusenosti s mistnimi vety. Vetsinou se dle toho lze dobre ridit. ;)

A Brit premium ci Brit Care? U nas teda BC chutna vsem 10 kockam ( 4 venkovni a 6 bytovych). A kdyz se k nim nahodou slepice dostanou ( kocky je maji dane ve "skrini", kterou si umi packou otevrit), tak se muzou uzrat. :)

Tak ona zrovna Sheba nic moc kvalita neni, se ji ani nedivím, ze ji to neoslovilo...

Ani ty Hills teda moc masa nepotkaly koukam :(

napr. Hill's Feline Ideal Balance Adult kapsička Salmon & Vegetable 85 g - cena 30, - (!)

Maso a živočišné produkty, vedlejší produkty rostlinného původu, různé cukry, obiloviny, zelenina, minerální látky, vejce a vaječné produkty, extrakty rostlinných proteinů, oleje a tuky.

- za ty prachy teda hruza, des, bes...treba Animonda Carny Ocean 80g cena 22, - a jsou to same kousky masa a slozeni...maso z lososa (96%), mladé sardinky (4%).

28.7.2017 08:34
Hili

XXX.XXX.168.140

Pořád kockam moc nerozunim, mám ji doma týden ale dnes mela konzervu od Ontario a asi ji chutna, tak aspoň něco, granule ma dvoje a vždy jen tak zobne, tak snad to sezerou aspoň ty kotata pak...

28.7.2017 08:35
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Lavacca no ja nevim, třeba to není mrouskani a prostě se jen tak povaluje, jako nedělá to tak extremne jak na videu, třeba jen prostě tak lezi, spi.

No, zas by tomu docela odpovidalo to mnoukani i nezravost...vetsina kocek prvni tyden az dva lezi skoro cely den u kotat a nikam moc nejde...nebo lehne kousek od hromadky spicich mrnat a podrimuje...

28.7.2017 08:37
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Pořád kockam moc nerozunim, mám ji doma týden ale dnes mela konzervu od Ontario a asi ji chutna, tak aspoň něco, granule ma dvoje a vždy jen tak zobne, tak snad to sezerou aspoň ty kotata pak...

Ty 95gramove? Ty jsou super, taky je kupuju, krasne kousky masa. :)

Ona se treba taky postupne rozji a vezme ty granule na milost. ;).

28.7.2017 08:43
Hili

XXX.XXX.168.140

Jojo, ty 95 g, a snedla pulku chci ji rád zase dnws trošku syroveho, ale nevím, zda si dá, mě přijde, ze je dost vybirava, psi granule by jedla radeji
Taky se vali u kotat, před pelechem na zemi, deky ji moc neberou a to jsem koupila včera za 59, super a hračky a tunel ji vůbec zatím nezajimaji minimalne, není moc hrava..
Dnes přijde to škrábadlo, tak mám ho umístit k pelisku nebo treba spíše do chodky, prostě někam od pelisku?

28.7.2017 10:08
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Jojo, ty 95 g, a snedla pulku chci ji rád zase dnws trošku syroveho, ale nevím, zda si dá, mě přijde, ze je dost vybirava, psi granule by jedla radeji
Taky se vali u kotat, před pelechem na zemi, deky ji moc neberou a to jsem koupila včera za 59, super a hračky a tunel ji vůbec zatím nezajimaji minimalne, není moc hrava..
Dnes přijde to škrábadlo, tak mám ho umístit k pelisku nebo treba spíše do chodky, prostě někam od pelisku?

Jj, ona zbytek urco pres den doji. Kocky rady jedi po malych davkach. ;)

No, pokud by mela k tem psim i maso ( taurin), tak pokud jsou kvalitni, asi bych byla rada, ze ji aspon ty. ;)

Ono pokud na to nebyla zvykla, mozna ani nevi, jak na to s tím tunelem a hrackami..kotatka ji to pak ukazou. ;) Skrabadlo ideal tam, kde se casto zdrzuje do klidnejsiho rohu - klidne dat tak, aby z nej videla v poho do pelechu a mohla byt sama vys a mela klid.

28.7.2017 12:02
Hili

XXX.XXX.168.140

Tak čiča uz je dneska celkem dlouho pryč, tak mám trošku obavy, kam se zabehla...jak dlouho vydrží koťata hladem? A případně jak je nakrmit? Asi jet koupit nějaké mléko a krmit ž flašky? No to mi ještě schazelo...

28.7.2017 12:07

"Asi jet koupit nějaké mléko a krmit ž flašky?"
určitě ano, jestli se mrouská+chodí ven, tak musíš být připravena na to, že je budeš muset přikrmovat, ne-li naplno krmit...
Bylo by fajn ji ven nepustit, dokud koťata nebudou sama žrát (takže po kastraci), ale tuším tuším, že to by nedala ani ona ani ty...nebo jo?

28.7.2017 12:10
Hili

XXX.XXX.168.140

Jejda...no doufám, že se vrátí, ale těžko odhadnu kdy.a můžete mi nějaké mléko doporucit, nebo snad budou ve zverimexu mit a to musím z lahvicky, že? Akorat to tedy nestihnu asi tak rychle..takze nevím co s nimi..a pokud se třeba vrátí večer, muze je nakojit, i když už budou na umělém mléce? Ach jo, další nervy navic.

28.7.2017 12:11
Hili

XXX.XXX.168.140

No vždycky byla a dohled a nebo hned pribehla, ale teď je uz dlouho pryč, takže se vážně obavam nejhorsiho.

28.7.2017 12:21

Za 1. ještě neplaš,
za 2. jsem ti to chtěla napsat již na začátku, nechť jsi připravena... ... no nejdřív čti a pak můžeš začít plašit a jeď koupit :

http://www.moje-kocka.cz/kote/jak-se-postarat-o-osirele-kote-336.html

http://www.nataliska.estranky.cz/clanky/zdravi-a-pece-o-kocku/dokrmovani-kotat-v-ranem-veku.html

samozřejmě najdeš další články na dané téma.

28.7.2017 12:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Hili napsal(a):
Tak čiča uz je dneska celkem dlouho pryč, tak mám trošku obavy, kam se zabehla...jak dlouho vydrží koťata hladem? A případně jak je nakrmit? Asi jet koupit nějaké mléko a krmit ž flašky? No to mi ještě schazelo...

Co je to "dlouho" pryč? Pokud má koťata, tak se určitě objeví. Jedině, že by ji přejelo auto, to by se vrátit nemohla. Potom by nastala ta alternativa s umělým krmením, ale zatím bych se neplašila. Moje kočka byla pryč klidně půl dne, jednou i celou noc a koťata neumřela.

Ještě k té kastraci - kastruji kočky, když je koťatům tak cca měsíc. Kočku nechávám kastrovat večer, nechám ji přes noc doma v přepravce, aby se pořádně probudila a byla v teple (kočka po narkóze je trochu podchlazená), ráno ji dám ke koťatům a ty normálně pijí. Pokud se čeká s kastrací až kočka "odstaví" koťata, to je tak ve stáří 3 měsíce koťat, tak se často stává, že už je zase v tom.

28.7.2017 12:30
Hili

XXX.XXX.168.140

No jsem šíleně na nervy, je pryč přes dvě hodiny, to se ještě nestalo. Auto asi ne, bydlíme u lesa, takže na silnici nemá moc přístup. To je dost daleko. Šlo mi o to, kolik mám času, aby kotata nestradala, jestli aspoň do vecera vydrzi než obstaram vše potřebné, je to navíc komplikovane, všude musím autem, do toho malé dítě, takže nemohu jednat rychle, sbalit se a odjet...

28.7.2017 12:44
Hili

XXX.XXX.168.140

Jeste dotaz, mám tu dětský bezlaktotozovy hypoalergeni sunar, nemohla bych zatím udělat ten?

28.7.2017 13:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

Hili napsal(a):
Jeste dotaz, mám tu dětský bezlaktotozovy hypoalergeni sunar, nemohla bych zatím udělat ten?

Raději bych je nechala půl dne hlady než do nich cpala něco, na co jejich žaludek není zvyklý, mohlo by to udělat víc škody než užitku. Zatím se neplašte,2 hodiny nejsou žádná dlouhá doba.
Kdyby se kočka nevrátila do večera, potom bych dávala speciální mléko pro koťata
https://www.zbozi.cz/hledani/?q=su%C5%A1en%C3%A9%20ml%C3%A9ko%20pro%20ko%C5%A5ata#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=link&utm_term=su%C5%A1en%C3%A9%20ml%C3%A9ko%20pro%20ko%C5%A5ata&utm_content=lista.
Takže - když jste tak úzkostlivá, pro Váš klid bych si objednala nějaké to mléko (snad ho mají i v nějakém zverimexu, nebo to mají i veterináři - abyste ho měla rychle), aby bylo doma v zásobě, ale já si stále myslím, že se kočka vrátí. Zkušenější Vám zde poradí, které to mléko by bylo vhodné.

28.7.2017 13:12
Hili

XXX.XXX.168.140

No, jsem uzkostliva, to je pravda, když už jsem se o ne začala starat, tak mám ted strach. Počkám tedy do vecera, to snad hlady vydrzi a zajedu někam sehnat kocici sunar a večer bych začala prikrmovat.
Jste moc hodni, děkuji za vaše rychlé reakce a podporu..

28.7.2017 13:13
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Jejda...no doufám, že se vrátí, ale těžko odhadnu kdy.a můžete mi nějaké mléko doporucit, nebo snad budou ve zverimexu mit a to musím z lahvicky, že? Akorat to tedy nestihnu asi tak rychle..takze nevím co s nimi..a pokud se třeba vrátí večer, muze je nakojit, i když už budou na umělém mléce? Ach jo, další nervy navic.

Klid, neplasit, kocka stejne sama koji cca po 3 hodinach. Vzdyt v prirode chodi lovit a nemuze byt nonstop u kotat. ;)

Pro jistotu koupit koteci mleko domu - dobre zkusenosti mam s Royal Canin mlekem ( granule, kapsy, apod. od teto značky stoji za prd slozenim, ale to mleko je top). V baleni je susene mleko i lahvicka, takze nemusite shanet zvlast. Krmi se každé cca 3 hodiny, pak masirovat brisko, aby se kotatka vyprazdnila. Klidne bych je tim nakrmila, pokud by se cica nekde zapomnela. Dostat to muze pripadne, pokud se nesdela, i mamina ci pak kotata jako kasi s mletym masem az zacnou sama jist. Takže se to nezkazi. Sehnat se da kolem 300, -. Ja kupuji na netu, ale mel by ho mit i lepe vybavený vet ci zverimex.

28.7.2017 13:14
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):

Ten radeji ne, lepsi pockat nez sezenete primo to koteci. To snasi velmi dobre, sunar by je mohl zacpat ci naopak prohnat.

28.7.2017 13:20
Hili

XXX.XXX.168.140

Diky díky díky, mléko budu mít nejdrive večer, do te doby musí vydrzet a nebo se vrátit kocka. Ale začínám mít fakt starost. Budu informovat jak dal bojuji...dekuji moc.

28.7.2017 13:22
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Diky díky díky, mléko budu mít nejdrive večer, do te doby musí vydrzet a nebo se vrátit kocka. Ale začínám mít fakt starost. Budu informovat jak dal bojuji...dekuji moc.

Vubec neni zac, ona to do vecera pripadne zvladnou. Stejne myslim, ze se do te doby v klidu mamina vrati, ale znate to - stesti preje pripravenym.

28.7.2017 14:15
Hili

XXX.XXX.168.140

Tak čiča je zpět, jupiiíiii

28.7.2017 14:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

Hili napsal(a):

No vidíte. To mléko si ale kupte, těžko ho budete shánět třeba v sobotu večer. Ale i tak si myslím, že ho ani nebudete potřebovat, to jen pro váš klid. A do toho umělého krmení se moc nehrňte. Když kotata budou pít méně od kočky, může mít nejprve zánět, časem se produkce mléka u kočky sníží a vy zcela zbytečně budete dělat otroka s přikrmováním. Pokud kočka nezahyne, je třeba být v klidu a vydržet.

28.7.2017 14:53
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):

To je super zprava. ;)

Pro vsechny pripady bych ale to koteci mleko mela doma, jak jsem psala vyse, klidne ho pak můžete zkrmit do kaši, takze se nijak nezkazi, kdyz doma bude. ;).

28.7.2017 15:06
Hili

XXX.XXX.168.140

Ano ano, jsem plašan, už to prostě tak mám, stresuji vždy asi moc brzo. Ale i tak, mléko koupim, kdo ví, kdy se vrátí priste, ale pokud vím, ze vydrží nějakou dobu, zatím je krmit určitě nebudu. Ještě jednou díky moc.

28.7.2017 16:07
lavacca

XXX.XXX.32.241

Hili napsal(a):
Ano ano, jsem plašan, už to prostě tak mám, stresuji vždy asi moc brzo. Ale i tak, mléko koupim, kdo ví, kdy se vrátí priste, ale pokud vím, ze vydrží nějakou dobu, zatím je krmit určitě nebudu. Ještě jednou díky moc.

Vubec neni zac. Tomu plaseni rozumím, taky to tak obcas mivam.

28.7.2017 16:31
Hili

XXX.XXX.42.188

No, už je zase pryč, vyuzila situace a frnkla, ale uz to nebudu řešit, snad zase za 3 hoďky přijde

28.7.2017 16:57
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

lavacca napsal(a):
Smane uz tyden po porodu? Ja zatim slysela o riji nejdriv 3 tydny po porodu...:o...a nase i venkovni kocky rijely nejdriv 6 tydnu od porodu, spis az tech 9 tydnu, jak prestavala koťata tolik pit...

Tak nám se Micina mrouskala také týden po porodu, pak normálně kojila dál, ale o kotě asi po měsíci a půl přestala mít zájem.
Hili, myslím také že se vaše kočka mrouskala, možná i proto se toulá někde s nějakým fešákem.
Jinak s miskami i talířky je to u nás stejné. Kočky mají vždy nasypané dva druhy granulí(u nás vedou jednoznačně N&D příchuť treska pomeranč nebo jehně-quinoa) a konzervy Animonda a vedle nějaké levnější kapsičky)
Syrové maso dávám kuřecí nebo co je zrovna z domácí produkce.

2.8.2017 08:34
Hili

XXX.XXX.168.140

Pěkně ranko, vsechny moc zdravím...
Tak koťátka nam pekne rostou, už začala i videt, jen jedno me trošku trapi, nemůže otevřít jedno ocko, vůbec, mám to nějak natirat, čistit nebo se to spraví samo?jinak jsem je vážila včera a mají 240 v h a dvě mají 220, což myslím je celkem dobre, ne? V pátek budou mít 2 týdny.jen to s tím ockem je takové odstrcene a slabší..kocka uz se prestala toulat, spíš se jen vali po zahrade, sem tam odbehne, ale celou noc poctive leží s kotaty, už mají zvetseny pelisek z toho maleho si je sama prendala začala teda hodně jíst, téměř vše co ji dám, někdy i granule ale přijde mi i trošku vybirava, ale nakonec to pak sni vše. Jen teda vůbec nepije, možná někde venku vodu z kyblu, ale doma vubec.
Chtěla jsem poprosit o typ do steliva, aby to tolik nezapachalo, zda se něco dává a pomáhá to? Rozhodla se to mít v kuchyni a nikam jinam nechce chodit, i kdyz ma záchodky dva...
A jinak kotatum mám zacit davat mleko az v těch 3 týdnech?

2.8.2017 09:41
Laila.aila

XXX.XXX.0.120

Kravské mléko ne, ale můžete naředěný tvaroh tučný, nebo to kočecí přikrmovat můžete zkoušet po tom 3 týdnu spíš, ale až kolem 4 týdne ze zkušeností od nás dřív ani sami malý nechtěli můžete pak zkoušem mleté nebo naškrábané syrové libové maso. Granulky oni začnou uzobávat sami vodu taky si sami budou zkoušet i tlapkami
stelivo u nás vede toto http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/hrudkujici_stelivo/cats_best/121830 nesmrdí a zplachujese ve wc nebo do kompostu je biologicky odbouratelné jediná nevýhoda je že se na tlapkách vynáší takže se musí zamést. JInak 40l pytel vydrží cca půl roku na 1 kočku vyjde asi 80 kč na měsíc máme ho i v obyváku pro kotata jinak v ložnici a na chodbě a vůbec nevíme že tam wc je krom kakání to je jasné.

2.8.2017 10:01
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji, no mám nakoupené to kočičí mleko, takže zkusím potom to, ale ještě mají čas, kocka ma zatím mleka dost..
Dekuji za typ, objednam.
Jen jsem koupila plastové wc a kocka do nebo nechce chodit, chodí stále do krabice, tak to druhe wc zkusím nechat pro kotata. Nebo jaké wc pouzivate?

2.8.2017 10:19
lavacca

XXX.XXX.22.14

Hili napsal(a):
Pěkně ranko, vsechny moc zdravím...
Tak koťátka nam pekne rostou, už začala i videt, jen jedno me trošku trapi, nemůže otevřít jedno ocko, vůbec, mám to nějak natirat, čistit nebo se to spraví samo?jinak jsem je vážila včera a mají 240 v h a dvě mají 220, což myslím je celkem dobre, ne? V pátek budou mít 2 týdny.jen to s tím ockem je takové odstrcene a slabší..kocka uz se prestala toulat, spíš se jen vali po zahrade, sem tam odbehne, ale celou noc poctive leží s kotaty, už mají zvetseny pelisek z toho maleho si je sama prendala začala teda hodně jíst, téměř vše co ji dám, někdy i granule ale přijde mi i trošku vybirava, ale nakonec to pak sni vše. Jen teda vůbec nepije, možná někde venku vodu z kyblu, ale doma vubec.
Chtěla jsem poprosit o typ do steliva, aby to tolik nezapachalo, zda se něco dává a pomáhá to? Rozhodla se to mít v kuchyni a nikam jinam nechce chodit, i kdyz ma záchodky dva...
A jinak kotatum mám zacit davat mleko az v těch 3 týdnech?

12 dni to ma jeste cas to ocko samo otevrit. Popr. lehce navlhcit vodou ci hermankovym cajem vicko a zkusit jemne rozevrit.

To je dobre, ze se kocena rozjedla a uz se tak netoula. :)

Pokud ma hodne vlhkeho krmeni (maso, konzervy, atd.) tolika pit nebude. Jinak tip - u nas nejvic chutna odstata voda z nerezovych misek.

Co se tyce steliva u nas spokojenost s Brit Excellent. Proti zapachu jde primichat do steliva trochu sody bikarbony (jedla soda) ci se prodavaji vune do wc, ale ty vetsinou byvaji dost predrazene...

2.8.2017 10:25
lavacca

XXX.XXX.22.14

Hili napsal(a):
Děkuji, no mám nakoupené to kočičí mleko, takže zkusím potom to, ale ještě mají čas, kocka ma zatím mleka dost..
Dekuji za typ, objednam.
Jen jsem koupila plastové wc a kocka do nebo nechce chodit, chodí stále do krabice, tak to druhe wc zkusím nechat pro kotata. Nebo jaké wc pouzivate?

Jinak to koteci mlicko bych nabídla az tak kolem toho 3.-4.tydne spolu se syrovym mletym/skrabanym masem.

Wc mam plastova se striskou, litaci dvirka mam vyndana u části wc ( nektere kocky mi na ta wc s dvirky odmitaji jit). Nejsikovnejsi a nejoblibenejsi u nas je toto wc: https://www.spokojenypes.cz/wc-vico-kryte-s-dvirky-56-x-40-x-40-cm/.

2.8.2017 12:02
Acamar

XXX.XXX.29.135

Naši první kočku jsem také skoro neviděla pít. Ale ona jedla hodně mokré krmení (maso, konzervy), granule minimálně, tak jí to asi stačilo, zdravotní problémy kvůli tomu žádné neměla.
Můžete malinko vody přidávat do masa, konzerv, tak lžíci-dvě, nebo mléčné výrobky (kys.smetanu, jogurt, tvaroh).

U nás mají kočky záchod jak krytý, tak otevřený, a vždy preferovaly otevřený. Je z něj ale větší binec. Stelivo Brit máme také rádi, Cats best se u nás neujal, silikonové se zase nelíbilo mně, ze steliv dostupných v kamenných obchodech je kvalitní a u nás oblíbené 10kg hrudkující z Alberta (fialový obal) nebo 6litrové ultra z DM drogerie. Nebo ze zverimexu Zverlit.

2.8.2017 12:17
Hili

XXX.XXX.168.140

Opět díky za reakce a postřehy, toho kryteho záchodu ss trošku bojím, že tam nebude chtít jít, má strach i z toho skrabadla snad koťata mít nebudou, když už ho tu mame
Stelivo mám zatím ž DM, ale zkusím tedy to Brit.
Ocko jsme promazala hermankovou vodou primo na oci, mám to ž lékárny pro syna, trpi na záněty, třeba to pomuze, ale zatím to prostě nechce otevrit a dost teda jako jediné kote kvici, ostatní jsou v pohodě.
Jinak vím jsou větší si je kocka více hlídá mi prijde a sotva s jedním někam pohnu, už se ji to moc nelíbí, ale jinak me nechá je hladit..
Krmivo ma celkem dost vlhké, jen teda tvaroh, smetanu mi moc nechce..

2.8.2017 12:48
Laila.aila

XXX.XXX.46.46

Jako wc jsme použili vaničku na prádlo koupila jsem takový ten set koš + vanička na prádlo ten mají v chodbě vedle botníku je tam tiptop na mm a v ložnici mají extra velké http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/vanickove_toalety/klasicke_vanickove_toalety/122076 z toho se to vynáší o trochu míň a je fakl veliké no kotatum mám nizké
Ještě mě napadlo zkuste tu umělou toaletu dát do krabice my to tak máme v obyváku s tím nízkým krabici jsem dala otvorem na bok a do ní zasunula wc v chodbě máme tu vaničku taky v krabici ale kvůli stabilitě dna natštěstí jsme měla stejně velikou krabici jn jsem upravila výšku ale za pokus to stojí, aby si myslela, že jde do krabice a v ní to wc.

2.8.2017 12:59
Hili

XXX.XXX.168.140

A to je potřeba mít těch wc tolik? Má dvě a prostě na to druhe nepůjde, chodí jen na to do kuchyně i zvenku pribehne dom. tak to zkusím dát do krabice, ten plast se ji totiž nelíbí jsem pochopila, ale kotata budu zkoušet na to menší plastové, snad se tam vlezou

2.8.2017 13:06
Laila.aila

XXX.XXX.46.46

No my máme 2 holky a jsou v bytě tak mají 2 wc, protože fifleny nechtějí jít na použité wc jen vyjímečně, když už fakt musí a my jsme v práci a to malé je nechané jen pro kotata dospělé jen učuchají a jdou pryč kotata ze začátku chodí do maleho, ale jak se naučí prelést vysoký okraj dospěláckého chodí víc tam a malej mají už jen když jsi hrají a nemají čas odběhnout dál proto je v obyváku jinak ano u dospěích kočiček co výhradně chodí jen na domácí wc je lepší počet koček = počet wc některé kočky totiž nemají rádi, když jim dělá potřebu jiná kočka v jejich wc pak dělají své potřeby jinde u kotatek to neplatí jim stačí společné.

2.8.2017 13:20
Hili

XXX.XXX.168.140

Ahaaaa díky za vysvětlení...takze zatím nam stačí jedno, jen teda koupím větší a vymyslim to s tou krabici..

4.8.2017 09:25
Hili

XXX.XXX.168.140

Dobré ranko, mám další otazecku kdy prosím mám odcervit kočku a koťátka? Už teď v těch 2 týdnech nebo ještě počkat? Děkuji

4.8.2017 10:29
Laila.aila

XXX.XXX.61.110

Mě veterinář říkal v 21 dnu, tak za týden dejte pastu všem a za 2 týdny opakovačka u kotat pak ještě třetí dávka.
nebude se jim to líbit pořádně si je přidržte nebo do ručníku a můžou slintat je to normální a než je pustíte pohlídat at to polknou dávat do nejdál do tlamky.

4.8.2017 13:05
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Dobré ranko, mám další otazecku kdy prosím mám odcervit kočku a koťátka? Už teď v těch 2 týdnech nebo ještě počkat? Děkuji

Schéma odčervení koťat

Vzhledem k tomu, že většina koťat se rodí infikována škrkavkami, odčervujeme opakovaně celé vrhy a to včetně matky, neboť vajíčka škrkavek se vylučují do mateřského mléka a tudy do organizmu kotěte.

Koťata tedy odčervujeme podobně jako štěňata brzy po narození včetně matky.

1. odčervení - 14 dnů po porodu
2. odčervení - 4 týdny po porodu
3. odčervení - 6 týdnů po porodu
4. odčervení - 3 měsíce po porodu
a dále každé 3 měsíce

viz: http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/776/odcerveni-kotat-a-dospelych-kocek.

4.8.2017 21:45
Hili

XXX.XXX.168.140

Pěkný večer, děkuji...odcervim je tedy co nejdrive.
Ještě se chci prosím zeptat, kocka dnes začala kotata tak tahat packami za hlavičku a jako y kousat, trošku me to vyděsilo, to je jako normální nebo nějaká forma hry? Je teď taková nervóznější mi přijde a když si kotě beru, třeba na čištění oček, tak je pak taková nevrla, nic teda neudělá, ale asi ma o ne strach, přitom nás uz zná?

5.8.2017 08:55
Laila.aila

XXX.XXX.50.31

Chrání si je ona by jim nikdy neublížila, kočka přenáší kotata právě že je vezme za krkem do tlamky tam kočky mají nejmín citlivé místo a automaticky i znehybní pokud je nervozní tak si není jistá jesti jí nechcete ukrást miminka. Zkuste ji i pohladit pochválit jak je hodná a pak si vzít kotě pak jak jí ho budete vracet zase pochválit s hlazením říkat tady ho máš zpátky nic mu není konejšit ji že vše je v pořádku, že tak to má být.

6.8.2017 10:26
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Ještě se chci prosím zeptat, kocka dnes začala kotata tak tahat packami za hlavičku a jako y kousat, trošku me to vyděsilo, to je jako normální nebo nějaká forma hry? Je teď taková nervóznější mi přijde a když si kotě beru, třeba na čištění oček, tak je pak taková nevrla, nic teda neudělá, ale asi ma o ne strach, přitom nás uz zná?

Asi se je pokoušela vzít a někam přemístit (běžně je nosí chycené za zátylek a krk, občas si je takhle packami "nahrabou", aby je mohly dobře chytit a přenést.

Mazlit maminu, pak si půjčit kotě, pak zase pomazlit maminu, aby věděla, že se nic neděje, že ji prťata vrátíte.

6.8.2017 10:36
Hili

XXX.XXX.168.140

Pěknou neděli, děkuji.... už jsme to tak nějak pochopila, mají celkem velký pelisek a když si je potrebuje vzit tak Je takhle taha
Jen ji pořád nerozumím, dost často za mnou chodi a mnouka a pořád nevim proc? Vypadá to jako by hladem, ale misky ma plne, vždy ochutna a nic, sezere to pak až pozdeji, je dost vybirava cicina ale přitom ji snad 8 krát denne a mnouka i venku, jakoby pořád něco hledala, asi kočky nikdy nepochopím.
Říkala jsem si, jestli ji něco neboli, včera měla trošku prujem, co dávat na prujem? Hladovku? Asi bude uz nutne odcerveni.

6.8.2017 10:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

To snad není možné, ta vaše je jako přes kopírák jako ta naše.
Mlsná, vtíravá, mňoukavá, hrozná.
Kam jdu, tam jde taky.
Jak si k ní (nim) sednu na gauč, tak si k nim vleze a usne a spí všichni.
Ale jakmile se zvednu, už je mi zase v patách.
Nejraději žere luční kobylky.
Jakmile leze po zdi (kobylka), tak ji trochu omráčím a kočka (i kocour)
to žerou jako blázni.
Ale nejrůznější kapsičky, konzervičky, granulky, paté - to ne.
A dokonce ani krůtí stehno - to oblízne a jde dál.

Jsme je nějak moc rozmazlili, zdá se mi.

6.8.2017 17:11
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Pěknou neděli, děkuji.... už jsme to tak nějak pochopila, mají celkem velký pelisek a když si je potrebuje vzit tak Je takhle taha
Jen ji pořád nerozumím, dost často za mnou chodi a mnouka a pořád nevim proc? Vypadá to jako by hladem, ale misky ma plne, vždy ochutna a nic, sezere to pak až pozdeji, je dost vybirava cicina ale přitom ji snad 8 krát denne a mnouka i venku, jakoby pořád něco hledala, asi kočky nikdy nepochopím.
Říkala jsem si, jestli ji něco neboli, včera měla trošku prujem, co dávat na prujem? Hladovku? Asi bude uz nutne odcerveni.

Ono taky pomaličku začínají koťata zkoušet chodit, ne? Některé kočky si lehnou kousek od nich a mňoukáním je povzbuzují k chůzi. ;)

Pokud chodí přímo za vámi, tak je ráda za ten kontakt. Některé kočky prostě jsou ukecané. :) Naše jedna to dělá, když se jí člověk nevěnuje - např. venku pleju, apod. a chce pomazlit.

7.8.2017 09:03
Hili

XXX.XXX.168.140

Pěkně ranko...no kotatka se batolí, snaží se stoupnout na nozky, ale kocka mnouka hlavně u mě, ani, přijde za mnou a mnouka, hladim ji, vrni a mnouka, tak nevím, asi potrebuje pozornost. Ale na sedacku za mnou vůbec nechce, to se Vali raději na zemi, ale chce být prostě s nama me to tak přijde. Protože mnouka i kdyz je nazrana, tak už nevím, čím by to mohlo být pořád je ta čiča same prekvapeni.
Ale koukala jsem, že je fakt hodná, včera jsme museli odjet na delší dobu a zvládla být sama doma s koťaty, nic nevyvedla, dokonce, když jsme přijeli, nechtěla ani moc ven. Spíš se děsím, až začnou chodit kotatka, jak to tu vse v tom baráku uhlidame, hlavně v noci, to teprve bude asi sranda.

7.8.2017 12:32
rybka

XXX.XXX.80.149

rapotacka11 napsal(a):
Hili
No musím vybrat granule trošku i cenově dostupné

Jasně.
Ony ty "kvalitní" bezobilné nejsou levné. stejně to nežerou
nebo to vyzvrací nebo to smrdí jak spálený kopyta...to asi ta kvalita...
Je fakt, že obaly mají krásný...
Nežerou to ani potulníci.

Střídám to, dám co žerou = "nekvalitní",
dávám i maso, tím to snad vylepším.

Dobrý den, cenově dostupná a bezobilná je řada zn. Smilla. Kupuji pravidenně pro venkovní kočičky a baští granulky i konzervy. Jsou sice ve formě mletého masa ale ne vyloženě paštiky. Spíše mleté na hrubo. Misky jsou vylízané a je jim jedno jestli to mají v plastu, keramice či nerezu. Výběr je ucházející. Samozřejmě je ale na prvním místě maso ( syrové, přemrazené ). Dají si ale i vařené.
Nebojte, kdyby měla hlad, sní cokoliv. Podle mého jí nabízíte ze strachu, aby nehladověla víc než je schopná pozřít. Má jen jeden žaludek a navíc neopomeňte, že recykluje i to co vyprodukují její čtyři koťátka.
Co se týče škrabadla. Netřeba pořizovat drahé škrábací stromy. Stačí zajít na procházku s dětmi do lesa a koukat kolem. Někdy narazíte na zajímavou padlou větev. Pak už stačí šikovné ruce a trochu fantazie. Nějaký motouz seženete. Na ovinutí může být i silnější prádlová šňůra, aby se posléze koťátkům lépe šplhalo. Já kupuji kokosový provaz. Ten je o dost levnější než sisal, no a nějaké sedáky ze zbytků desek, které se dají koupit třeba v OBI ve zbytcích. Nemusí být ani ničím potažené a uvidíte jak Vám budou kočeny vděčné. Navíc...ta domácí škrábadla daleko víc vydrží než ta kupovaná ( Vlastní zkušenost ).
Naše venkovní kočeny mají pelíšky v kotelně a hned jak vylezou ven mají k dispozici na šplhání pár jabloní. Pro domácí kočičky mám právě kromě jednoho všechna škrábadla vyrobená právě z nalezených větví.

7.8.2017 12:40
rybka

XXX.XXX.80.149

Hili napsal(a):
Dekuji za typ, objednam.

Zkuste jí do toho plastového dát trochu použitého steliva z jejího krabicového záchodku. Kočky chodí většinou tam kde již potřebu vykonaly...snad jí to pomůže

7.8.2017 12:46
rybka

XXX.XXX.80.149

Hili napsal(a):

Pokud si při tom lehne na bok a zadními tlapkami je jakoby masíruje, je to forma výchovy. Koťatům se to nelíbí, brečí, ale zklidní se.
Naše kočeny to dělají když se jim zdá, že jsou jejich potomci moc rozdovádění.
Chtěla by je mít stále na očích v pelíšku

Určitě je nervoznější. I když Vás zná, má o ně strach a teď o to větší když se jí začají rozlézat

14.8.2017 15:29
Hili

XXX.XXX.168.140

Zdravim vsechny jdu si zase pro rady. Kotatka mají 24 dní a některé uz i pěkně chodí a zacinaji nám utikat pelisku, včera se jedno dokonce strašně zajímalo o to, co je v misce. Mohu jim zkusit dát třeba kapsicku pro kotatka? Mleko kočičí vypila včera kočka, kotatka nechtely. A zajímá mě, jak je učit na wc Neb o kdy začít, zatím to zvládá asi stále kocka? A prosím, můžeme si třeba zkusit kotatka na chvili vzít na trávu na zahradu v dohledu kocky nebo je to ještě brzy?

15.8.2017 08:32
lavacca

XXX.XXX.197.6

Hili napsal(a):
Zdravim vsechny jdu si zase pro rady. Kotatka mají 24 dní a některé uz i pěkně chodí a zacinaji nám utikat pelisku, včera se jedno dokonce strašně zajímalo o to, co je v misce. Mohu jim zkusit dát třeba kapsicku pro kotatka? Mleko kočičí vypila včera kočka, kotatka nechtely. A zajímá mě, jak je učit na wc Neb o kdy začít, zatím to zvládá asi stále kocka? A prosím, můžeme si třeba zkusit kotatka na chvili vzít na trávu na zahradu v dohledu kocky nebo je to ještě brzy?

Idealne zkuste dat naskrabane / mlete syrove maso. Hovezi, veprove, kure, zatim jen svalovinu. Klidne do toho masa trochu vody, aby z toho byla kase.

Na wc by mela pomalu chtit uz chodit sama - chce to nizsi bedničku, hrudkovaci stelivo - neleknout se, nektera kotata maji tendenci ze zacatku stelivo jist, je to vlastne jil, asi jim to dela dobre na zazivani pri prechodu z mleka na tuhou stravu.

Ven bych je vzala az tak za 2 tydny, kdy uz budou lip chodit a budou mit lepsi imunitu. ;) Ono sama kocka je z toho ted asi trochu vyjukana, ze ji uz zdrhaji z pelisku. :).

15.8.2017 08:37
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji, zkusím dnes to maso. Uvidíme.no 2 kotata uz lezou kde mohou, teda hlavně večer a dvě se drží pořád v pelisku a hraju si tam.wc mají nachystane, včera tam dve vlezla, ale naše kocka si chodí do toho jejich wc lehnout a leží tam, nechapu je čistě nachystane, ale prostě potřebu tam neudělá, tu dela stále na svém wc tak teda nevím, jak jim to vysvětlím
Jinak je kocka celkem nechava být, když ji vylezou, nechá je, ale oni asi přes noc zase samy do pelisku nalezou.

15.8.2017 09:45
lavacca

XXX.XXX.197.6

Hili napsal(a):
Děkuji, zkusím dnes to maso. Uvidíme.no 2 kotata uz lezou kde mohou, teda hlavně večer a dvě se drží pořád v pelisku a hraju si tam.wc mají nachystane, včera tam dve vlezla, ale naše kocka si chodí do toho jejich wc lehnout a leží tam, nechapu je čistě nachystane, ale prostě potřebu tam neudělá, tu dela stále na svém wc tak teda nevím, jak jim to vysvětlím
Jinak je kocka celkem nechava být, když ji vylezou, nechá je, ale oni asi přes noc zase samy do pelisku nalezou.

Jo, to nam kocka delala taky, ze si sla lehnout do toho koteciho wc. Bylo leto, tak jsem to tipovala, ze se tam chladi (?). Kotatka se urcite brzy sama chyti, kam jit na wc. ;) Nase kocka chodila dal na sve kryte wc, kotata sama vlezla do toho koteciho a vycurala se. Ze zacatku jsem hnedka hrudky neodklizela, aby to tam citili i sourozenci a pozdeji jsem vzdy nechala po vyčištění jeste 1-2 hrudky ve wc. Az kdyz vsechna koťata chodila spolehlive na to wc, jsem ho vybrala komplet vsechny hrudky.

15.8.2017 11:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.143

- tak teda nevím, jak jim to vysvětlím

Zaškrabkat prstama ve stelivu... ale máma je to naučí.

15.8.2017 11:47
Hili

XXX.XXX.168.140

Jojo, dneska už se jedno úspěšně vycuralo, tak to třeba časem pochopi i ostatni.
Naskrabala jsem kuře, udelala kasicku a celé jim to snedla kocka zatím se k tomu moc nemely asi je lepší je zkouset krmit, když nebude kocka doma.ale myslím, že ještě nepotřebuji, vypadaji, že hlady zatím netrpi, tak jim dám ještě čas. Díky moc..

15.8.2017 11:54
lavacca

XXX.XXX.197.6

Hili napsal(a):
Jojo, dneska už se jedno úspěšně vycuralo, tak to třeba časem pochopi i ostatni.
Naskrabala jsem kuře, udelala kasicku a celé jim to snedla kocka zatím se k tomu moc nemely asi je lepší je zkouset krmit, když nebude kocka doma.ale myslím, že ještě nepotřebuji, vypadaji, že hlady zatím netrpi, tak jim dám ještě čas. Díky moc..

Urcite se ostatni taky chyti. ;)

Jo, to se ze zacatku stava, ze to sni mamina - no co, prepasiruje to pres mléko. ;) Ze zacatku muzete zkusit udelat pidi kulicku a dat koteti do pusinky. Vetsina to vyplivne, ale uz ma tu chut v puse a zacne zkoumat, kde se to vzalo. A za par dni uz se misky s masem chyti - teda nejlepsi je nizky talířek s lehce vyssim okrajem, aby do nej hezky kotata dosahla a vsechno maso packou nevyhrnula ven ( vetsinou v tom jidle trochu "brusli").

15.8.2017 13:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

Hili napsal(a):

Bych to nijak nehrotila. Naše kočka (matka) má stále nasypány granule (pro koťata), jakmile koťata začala vylézat z pelíšku, sama se časem začala těmi granulemi přikrmovat. Pokud nemají zájem o mléko, maso apod., tak asi nemají hlad a mléko od matky jim zatím stačí.
Na wc se koťata naučí, stačí, aby ho měly někde blízko a samy tam začnou chodit. Pro kočku je příjemnější dělat potřebu někde, kde ji může zahrabat, než na čisté podlaze nebo ve vlastním pelíšku.
Koťata můžete vzít ven i bez dohledu kočky. Ale s tím vynášením na zahradu opatrně a opravdu raději jen na chvíli. Pokud je zem studená (i když svítí slunce, tak může být ještě z noci navlhlá a studená), tak se mohou nachladit. Pokud je naopak všechno rozpálené, koťata se mohou nachladit ještě rychleji - rozpálená si lehnou někam do stínu a je to hned. Poučila jsem se před mnoha lety od štěňat (s koťaty to jistě nebude jiné). Chtěla jsem, aby si "užily sluníčka", udělala jsem jim na zahradě ohrádku, byla sice do půlky zakrytá, aby měly i stín, ale dopadlo to špatně. Štěňata se na slunku zahřála, potom si lehla do toho stínu a za pár dní mně polovina vrhu uhynula na zápal plic. Od té doby štěňata nikdy nedávám na přímé slunko, když chci, aby byly venku, tak vždy ve stínu a suchu, tzn. že na ležení mají dřevěnou podlážku, kus koberce apod.

15.8.2017 15:11
ladd

XXX.XXX.34.50

Hili napsal(a):

Ad vynášení ven. Když je teplý den, jako dnes můžete je dát ve vystlané bedničce (tato větší již v nějaké bedýnce, kterou mohou pohodlně opustit a zase se do ní vrátit) někam na vyhřáté místo, kam se opíralo sluníčko, které je ale již ve stínu. Dělali jsme to tak s koťaty naší poslední nekastrované kočky už ve 14 dnech stáří. Bylo vidět, jak jim to prospívá a že jsou spokojená. Kočka byla ale dokonale socializovaná a k nám naprosto důvěřivá. – To jen, aby je neodstěhovala někam pryč.
Ad WC – Když chce malinké kotě na záchod, často začne pobíhat a mňoukat. Pokud budete u toho, dejte ho do záchůdku.

21.8.2017 12:09
Hili

XXX.XXX.168.140

Zdravím zdravim
Tak koťátka jsou uz pěkně živá, prozkoumavaji okolí, ale na velke výpravy od pelisku se moc ještě nevydávají.dokonce chodí uz i na wc, někdy ss v tom teda vali a hrají, ale podaří se jim i vycurat. Jen mě trapi a tím jídlem, at jim udelam cokoliv, tvaroh, maso, vařené maso, kapsicky, prostě jíst nechteji, sezere jim to kocka. Jedno kotě trošku zkusilo, dávala jsem i do pusy, ale zatím samy jíst nechteji, tak nevím jak na ne? Kocka je stále koji, ale přijde mi, že uz je tak odbyva, vždycky jim po chvilce prostě uteče někam za mnou. Asi zatím hlad nemají? Ale chtěla jsem ji už vykastrovat a vete říkal, že dokud nebudou koťata žrát samy, tak to nejde.tak nevím? Aby uz nebyla zase brezi a nebylo pak už pozdě.jinak stále mnouka a mnouka, uz fakt nevím, co chce? ven se uz moc netoula, vždy jen na chvíli a pak mi tu doma vymnoukava

21.8.2017 15:41
ladd

XXX.XXX.34.50

Počkejte, až jim přinese myš, uvidíte, jak se budou ládovat. . Dejte jim syrové maso, a to to, které žere kočka, zkuste jim ho prstem namáznout do tlamičky. Pokud jim to kočka sežere, neznamená to, že je nedosycená? Kdysi, když jsme ještě mívali doma narozená koťata (před érou kočičích granulí a konzerv) jsme koťat rozkrmovali piškoty v mléce - kupovaném kravském (to to ale ještě bylo mléko, ne ta tekutina, která co se prodává v krabicích teď). Co tvaroh se žloutkem?
Povídejte si s ní a buďte ráda, že máte povídavou kočku. Je to bonus na víc. Náš současný kocour na nás také stále remcá, přijde mi to super.

21.8.2017 18:36
Hili

XXX.XXX.168.140

Tak ja pevne doufám, že myš nedonese, nebo se asi zblaznim .
Kočka mít hlad nemůže, protože má plne misky, všeho mozneho od syrové po varene, granule, kapsicky, jako ma dost na vyber. Kotatum jsem zkousela i tvaroh lehce naredeny, nic, mléko přímo pro kotata, taky nic.sydove maso jsem jim dala do pusy, ale nic, varenou slepici, take nic, prostě nezerou nic. Já doufam, ze se to snad časem zlomi, jestli jim pořád staci mleko od kočky?
No kočku hladim a povidam pořád, ale spíš jsem si myslela, zda ji něco nechybí, když je teda pořád tak ukecana

21.8.2017 18:55
Laila.aila

XXX.XXX.97.219

Spíš je ukecaná prostě vám povídá některé kočky jsou kecky.

22.8.2017 14:55
lavacca

XXX.XXX.63.20

Buďte v klidu, pokud o příkrm ještě nestojí, tak jim stačí mléko od mámy. Jak začnou mít hlad, začnou sama hledat a objeví s klidem ty mističky s masem, apod. ;) Já vždy nabízela mleté/škrábané syrové maso už cca od 3 týdnů, většina koťat o to začala trochu stát kolem 4 týdnů, ale vždy snědla jen trošičku (spíš to tak nějak žužlala v pusince) a víc jíst začínala až cca kolem těch 5 týdnů. Takže se nebojte, mají na to ještě čas než se chytnou i masa a ostatního. ;) A že to jí kočičí máma? U nás to bylo tak pokaždé. Sama dostala své maso na menší kousky, ale šla "luxovat" mleté maso koťatům, co bylo z počátku naředěné s trochou teplé vody, aby měli takovou "kašičku". Vždy jsem jí s úsměvem říkala, že to stejně přepasíruje do mléka, tak že mi to neva

31.8.2017 20:53
Hili

XXX.XXX.168.140

Krásný večer všem.
Tak opět si jdu pro rady. Kotata pomalu začínají žrát, některé více, některé zatím zkouší, dostávají maso syrové, kuřecí vařené, konzervy pro kotata, tvaroh moc nechtějí. Ale teď mají ridsi stolici a jedno dokonce i trošku krev, tak mě to vyděsilo, vet ma bohužel dovolenou, jinak jsou ale dost ziva, cila, může to být i z toho přechodu na tuhou stravu? Odcerveni byly jednou, teď se chystám po druhé. Chodí tedy na wc, ale občas se jim teda podaří jít i jinam a z toho jsem celkem nastvana, protože uhlídat to ve velkém domě není nic moc a ten zápach uz mě taky moc nebaví. Mám pocit, že uz nedělám nic jiného, než že uklizim po kočkách
Dnes už taky byly chvili venku a myslím, že se jim líbí.
Říkala jsem si, jestli bych je nemohla přes den nechávat třeba venku nebo aspoň na chvíli at si zvykají a domů až na noc, ale ještě je asi brzo, mají 6 t.
Bohužel v garáži být pak nemohou, máme tam špatný přístup ze zahrady, to by nešlo. Ale co třeba dát jim pelisek i skrabadlo pod pergolu, máme velikou, kam neprší, jestli to tam třeba zvládnou? Zůstane nám stejně potom asi jen jedno a mama. Ale přístup domů bych jim samo nechala.
Jinak nam cica dnes přinesla chudáka sykorku, úplně mě ji bylo líto, ale asi se chtěla pochlubit...
Omlouvám se, za vyčerpávající dotaz, ale trošku uz s nima teď bojuji, když je mám úplně všude ale jsou to medvidci srandovní

1.9.2017 10:21
koňadra

XXX.XXX.102.231

Asi bych koťatům omezila pohyb na 1 místnost + venek. Když budou běhat po velkém domě, obávala bych se, že to nestihnou na WC a jak se naučí dělat potřebu všude, kde se jim zamane, asi je to budete těžko odnaučovat. Navic smrad po celém baráku - taky bych to těžko snášela. Přes den mohou byt venku, pod pergolu bych jim dala spíš krytou boudičku, tam si spíše vydýchají teplo než v otevřeném pelíšku.
Proč mají krev ve stolici, to je tak dotaz na doktora.
Matky nosí koťatům své úlovky - myši i ptáky, to už je příroda. Často jsou úlovky ještě živé a matka tak učí koťata lovit.

1.9.2017 18:44
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Krásný večer všem.
Tak opět si jdu pro rady. Kotata pomalu začínají žrát, některé více, některé zatím zkouší, dostávají maso syrové, kuřecí vařené, konzervy pro kotata, tvaroh moc nechtějí. Ale teď mají ridsi stolici a jedno dokonce i trošku krev, tak mě to vyděsilo, vet ma bohužel dovolenou, jinak jsou ale dost ziva, cila, může to být i z toho přechodu na tuhou stravu? Odcerveni byly jednou, teď se chystám po druhé. Chodí tedy na wc, ale občas se jim teda podaří jít i jinam a z toho jsem celkem nastvana, protože uhlídat to ve velkém domě není nic moc a ten zápach uz mě taky moc nebaví. Mám pocit, že uz nedělám nic jiného, než že uklizim po kočkách
Dnes už taky byly chvili venku a myslím, že se jim líbí.
Říkala jsem si, jestli bych je nemohla přes den nechávat třeba venku nebo aspoň na chvíli at si zvykají a domů až na noc, ale ještě je asi brzo, mají 6 t.
Bohužel v garáži být pak nemohou, máme tam špatný přístup ze zahrady, to by nešlo. Ale co třeba dát jim pelisek i skrabadlo pod pergolu, máme velikou, kam neprší, jestli to tam třeba zvládnou? Zůstane nám stejně potom asi jen jedno a mama. Ale přístup domů bych jim samo nechala.
Jinak nam cica dnes přinesla chudáka sykorku, úplně mě ji bylo líto, ale asi se chtěla pochlubit...
Omlouvám se, za vyčerpávající dotaz, ale trošku uz s nima teď bojuji, když je mám úplně všude ale jsou to medvidci srandovní

Řidší stolice muze byt přechodem z mléka na tuhou stravu. A nemohla byt v tom kuřecím malá varena kosticka, která by kotěti podraždila střevo? Jinak bych je znovu odcervila.

Co se tyče chození na wc - ideálně vymezit jednu místnost a tam několik wc, aby to vždy v klidu dobehla. Jsou jako malé děti - hrajou si, hrajou si a na wc běží na poslední chvíli.

Ven je klidně pouštět už můžete, pres den je to bezpečně. Mate nejakou pergolu / altan, pod který by si mohla zalezt při dešti a únavě? Ehm, pardon už to čtu dal... :D tak pergola by byla fajn možnost. ;)

No jo, chce naučit deticky lovu. Je to její přirozenost jim nosit na hraní myšky, ptáčky, atd. Aby se učila loveckému umění.

1.9.2017 18:57
Hili

XXX.XXX.168.140

Díky díky opet
No kosti tam nebyly, věřím, že se to brzo upravi a je to opravdu jen změnou stravy. Odcervim hned jak se vrati vet z dovci.
Jinak máme dost otevřený dum, bez dveri a je dost tezke je udrzet v jedné místnosti, i kdyz stále se nejvíce zdrzuji u pelisku, kde mají hodně mista i skrabadlo, dvě wc, ale nejvíce zlobi večer, to jsou opravdu vsude, pod sedackou, na stole, prostě oziji.
Ven bych je uz pomalu začala dávat, ale teď zase prsi a je zima a nechce se moc ani kočce
Ale pergola je velka, takže zkusím někde na bazaru sehnat nějaký domecek nebo třeba manžel vyrobi, ale to by taky mohly kotata být uz v duchodovem veku než se k tomu dostane ale neprsi tam, skrabadlo jim tam dát také a třeba tam vydrzi, stejně mám strach, že se nám někam ztratí a utečou, vůbec toulavi kocouri, zrovna jednoho si chceme nechat. Tak jsem na ně opravdu zvedava.

1.9.2017 19:44
Machyska

XXX.XXX.252.23

S tím rizikem ztráty u venkovních kočiček musíte počítat. Bohužel, volnost je vždy něčím zaplacená.

1.9.2017 21:40
koňadra

XXX.XXX.102.231

Hili napsal(a):
Díky díky opet
No kosti tam nebyly, věřím, že se to brzo upravi a je to opravdu jen změnou stravy. Odcervim hned jak se vrati vet z dovci.
Jinak máme dost otevřený dum, bez dveri a je dost tezke je udrzet v jedné místnosti, i kdyz stále se nejvíce zdrzuji u pelisku, kde mají hodně mista i skrabadlo, dvě wc, ale nejvíce zlobi večer, to jsou opravdu vsude, pod sedackou, na stole, prostě oziji.
Ven bych je uz pomalu začala dávat, ale teď zase prsi a je zima a nechce se moc ani kočce
Ale pergola je velka, takže zkusím někde na bazaru sehnat nějaký domecek nebo třeba manžel vyrobi, ale to by taky mohly kotata být uz v duchodovem veku než se k tomu dostane ale neprsi tam, skrabadlo jim tam dát také a třeba tam vydrzi, stejně mám strach, že se nám někam ztratí a utečou, vůbec toulavi kocouri, zrovna jednoho si chceme nechat. Tak jsem na ně opravdu zvedava.

Domeček nemusíte řešit ani nijak složitě. Na https://www.obalove-materialy.cz si najdete "termobox na jídlo 560x365x265 mm". Je to i s víkem, stojí to 272, - Kč. Vyříznete díru (ideálně v některém horním rohu) a máte boudičku (ještě i zateplenou) vyřešenou. Pár dní bych jim ji nechala doma, aby si na ni zvykli, a potom ji dáte ven. Je taky možné dát ten box ještě do papírové krabice, nebo udělat dřevěný obal na míru... Kočkám ale box vydrží dost dlouho (já mám takové bludičky už 2 roky) a když to zničí, klidně koupím další.
Škrabadlo ani nemusíte řešit, to si kočky vyřeší samy, máte snad na zahradě stromy?

2.9.2017 06:53
Machyska

XXX.XXX.252.23

Termobox prodávají i v Makru (pokud by to bylo pro vás schůdnější) a to v několika velikostech, jen se musí vyřezat otvor pro vlez. Taky jsem kupovala a otvor jsem dělala podle dezertního talířku

2.9.2017 08:42
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji za tip, ten termobox je myslím uplne dostacujici, máme doma plno desek poly dali dalo by se to i z toho. A dovnitř ještě něco dát? Budou to asi skrabat drabkama, ne?

2.9.2017 08:43
Hili

XXX.XXX.168.140

Drapkama

2.9.2017 11:10
koňadra

XXX.XXX.102.231

Kupodivu to kočky moc neškrábou. Já už je mám 2 roky.
Dovnitř nedávejte žádné hadry, deky apod. To všechno absorbuje vlhkost. Jednak za vzduchu, jednak z koček - když dýchají, nebo když prší, tak jsou navlhlé. Kočka nebude ve vlhku a navíc je to "dobré" podhoubí pro růst plísní.
Doporučuji slámu nebo dřevěnou vlnu. Sláma je ideální, propouští vlhko dolů a nahoře je krásně suchá a teplá.
Termobox kupte co největší, ten, co jsem vám doporučila, je asi minimum. Jednou jsem koupila menší (myslela jsem, že pro 1 kočku bude stačit), ale kočka v něm nechtěla bydlet.
Samozřejmě, že je možno udělat boudičku samo - domo, ale jde o to, jestli se vůbec vyplatí za ty peníze tomu obětovat ten čas.

2.9.2017 11:16
Hili

XXX.XXX.168.140

No máme doma strašně moc zbytků polystyrenu, takže jsem si říkala, že se jich aspoň zbavíme, jsou to ty velké desky, takže by byl asi velký dost. No uvidíme jak se s tím popereme jinak seno, slámu máme, jen, aby jsi zvykly, když teď se vali na dekach

2.9.2017 14:13
koňadra

XXX.XXX.102.231

Hili napsal(a):
No máme doma strašně moc zbytků polystyrenu, takže jsem si říkala, že se jich aspoň zbavíme, jsou to ty velké desky, takže by byl asi velký dost. No uvidíme jak se s tím popereme jinak seno, slámu máme, jen, aby jsi zvykly, když teď se vali na dekach

Sice jsem psala, že boudička má být větší, ale zase ne moc, aby si ji stačili vydýchat. Musíte vycházet z toho, kolik tam bude v budoucnu dospělých koček - píšete, že 2, tak to by stačil ten rozměr jako je ten doporučený termobox - cca 60 x 35 x 40 (výška) cm.
Na slámu si zvyknou určitě, seno opět nedoporučuji (také více drží vlhko než sláma).
Je potřeba jim vchod udělat vysoko (jak jsem psala ideálně v nějakém horním rohu), aby tam měli dost vysoký "práh" a tu slámu celou nevycourali. Taky, aby jim tam netáhlo. Otvor stačí o něco málo větší než má dospělá vaše kočka hlavu. Konec konců větší se dá příříznout vždycky, ale když je otvor zbytečně velký, tak je to opět o průvanu.

2.9.2017 22:35
ladd

XXX.XXX.2.33

Stačí dvě papírová krabice, větší a menší, celé uzavřené, menší dát do větší. Do nich proříznout několik cm na zemí vstupní otvor (na vršek bych ho určitě neumisťoval, aby neutíkalo teplo). Pokud bude menší krabice zhruba poloviční velikosti, vznikne předsíňka a zadní doupátko. Otvory umistěte tak a by ten vnitřní nebyl po vložení menší krabice přímo proti vnějšímu, ale aby byl na druhém rohu, nepotáhne tam tolik. Jako podestýlku bych dal polystyrénovou desku, krásně hřeje. Tu můžete dát i na vršek krabice, aby se drželo teplo, které stoupá vzhůru.
Toto jim zatím bude stačit, taková zima zase není, důležité je, že pod pergolou budou v suchu.

2.9.2017 23:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ať vám je pod tou pergolou neodnese kuna.

3.9.2017 00:24
ladd

XXX.XXX.2.33

Pani píše, že na noc budou doma. Když budou v době přemisťování domů zalezlá v krabici, mohou se přenést i s krabicí.
My máme jednu takovouto dvojitou krabici celou zimu na pražinách vedle dveří a druhou ve chlévě. Na dně větší starý koberec, na to v zadní části druhá, v ní na dně polystyren. Umístěno na lísce postavené vzhůru nohama, aby šel pod to vzduch. Mohu říct, že vlhko se tam nedrží. Po zimě se může vyhodit. Já je ale letos dal na půdu, kde jsou v suchu (přesušíno), kocour do nich nemůže, takže budou na další zimu jako nové (loni sehnané krabice do sebe moc šikovně zapadly).

12.9.2017 21:59
Hili

XXX.XXX.168.140

Zdravím...
Tak zítra nás čeká kastrace číči, jsem u toho pěkně nervózní
Hlavně teď ji udržet, aby nezrala, chudáci koťata musí trpět hlady s ní...snad to vydrží
Už jsou celkem pěkně samostatná, je jichvteda všude plno a vyvadeji šíleně věci, ale jsou to medvidci...akorát pěkně vybiravy a asi jsem je trošku rozmlsala
Stále chtějí ale mléko od kočky, bude moct ještě kojit po kastraci nebo o mléko přijde?
Jinak domeček s polystyrenu je týden pod pergolou a naprosto je nezajima ale třeba si časem zvyknou, zatím moc venku být nechtějí, vždy jen na nějakou dobu a rychle domů

13.9.2017 07:02

Koťata hlady nedrž, radši na krmení maminu někam zavři nebo to prostě pohlídej.
Mlíko by mít měla, druhá věc je, že ji to bude bolet a může je odhánět.
A ten pobyt venku - jestli je budeš dávat pryč, a někdo bude mít nějaké kotě jako domácí, tak by bylo dobře je venku zrovna dvakrát nezvykat. A krom toho, léto nás už opustilo a bude jenom větší a větší zima a nevlídno, a doma je teplo všude (a bezpečno) a ne jen v pár decimetrech krychlových v boudě...a kočky jsou teplomilní tvorové.

13.9.2017 10:49
lavacca

XXX.XXX.63.20

Hili napsal(a):
Zdravím...
Tak zítra nás čeká kastrace číči, jsem u toho pěkně nervózní
Hlavně teď ji udržet, aby nezrala, chudáci koťata musí trpět hlady s ní...snad to vydrží
Už jsou celkem pěkně samostatná, je jichvteda všude plno a vyvadeji šíleně věci, ale jsou to medvidci...akorát pěkně vybiravy a asi jsem je trošku rozmlsala
Stále chtějí ale mléko od kočky, bude moct ještě kojit po kastraci nebo o mléko přijde?
Jinak domeček s polystyrenu je týden pod pergolou a naprosto je nezajima ale třeba si časem zvyknou, zatím moc venku být nechtějí, vždy jen na nějakou dobu a rychle domů

V klidu, jsou to bežně operace, kočky to nesou velmi dobre. ;) Aspoň u nas to holky vždy snasely lip nez ja. :) Co se tyče kojení, tak záleží na kočce, ale většina jich je dal schopna kojit.

Kotatum normálně dat jist, cicu někam oddělit, aby se nenajedla.

No, ono venku začíná byt zima, tak se jim nedivim, ze se spis drží doma. :).

13.9.2017 11:56
Hili

XXX.XXX.168.140

Tak cica to zvladla, bylo to rychle, má jen dva stehy, snad si je neprekouse...zatím se tu trošku mota, zrat a pit vubec nechce...ale pořád chce ven a utect. Mám strach ji pustit, asi by mela dnes zůstat doma, dokud nebude v pohode, že? Bojím se, ze nám utece naporad za to, co jsme ji udelali
Kotatum se venku jako líbí, ale tak dvě tři hodinky a rychle domů...
Chtěla jsem se zeptat, v sobotu budou mít 8 týdnů a prijede nám babicka, chtěla by jedno kotě, je možné už ho dát a nebo mám ještě počkat? Nejezdi k nám zase tak často, takže by si ho teď mohla hned odvest, ale pokud je to brzy, tak ještě pockame.Jinak jsou uz dost samostatná, ale zase si spolu dost hraji, tak to asi bude tezke je odtrhnout, ale jednou to udělat musim.

13.9.2017 11:59

"asi by mela dnes zůstat doma, dokud nebude v pohode, že?"
jednoznačně ano!

13.9.2017 12:06

Určitě ji nechte doma. Když dnes jíst nebude, tak se nic nestane. S pitím opatrně. Po narkóze je utlumený polykací reflex. Náš kocour dostal infuzi, takže byl zavodnění a pít ten den "nemusel".

13.9.2017 14:49
lavacca

XXX.XXX.13.179

Hili napsal(a):
Tak cica to zvladla, bylo to rychle, má jen dva stehy, snad si je neprekouse...zatím se tu trošku mota, zrat a pit vubec nechce...ale pořád chce ven a utect. Mám strach ji pustit, asi by mela dnes zůstat doma, dokud nebude v pohode, že? Bojím se, ze nám utece naporad za to, co jsme ji udelali
Kotatum se venku jako líbí, ale tak dvě tři hodinky a rychle domů...
Chtěla jsem se zeptat, v sobotu budou mít 8 týdnů a prijede nám babicka, chtěla by jedno kotě, je možné už ho dát a nebo mám ještě počkat? Nejezdi k nám zase tak často, takže by si ho teď mohla hned odvest, ale pokud je to brzy, tak ještě pockame.Jinak jsou uz dost samostatná, ale zase si spolu dost hraji, tak to asi bude tezke je odtrhnout, ale jednou to udělat musim.

Urcite nechat doma. Idealne nekolik dni. Ja i venkovni kocky nechavala zavrene doma do vyndani stehu (10 dni).

Pokud uz samo zere, slo by to...i kdyz idealni je davat je az kolem 12.tydne.

13.9.2017 15:01
Hili

XXX.XXX.168.140

Děkuji....
No tak to nevím jak ji doma udrzim, uz se dokonce i nazrala, skace po stole, ale pořád he taková trošku mimo. Mám trochu obavy, ze jak se lize, aby sobto stehy nepretrhla, ale s tím asi nic udělat nemohu.
No vím, ze 12 týden je idealni, ale tak snad by to taky zvladlo uz teď....uplne me je líto, je dát pryč, ale pokud maji kam jít, tak je to dobré,5 koček mít fakt nemůžeme

13.9.2017 20:28
koňadra

XXX.XXX.102.231

Kočku po kastraci (kastraci obyčejně náš doktor provádí navečer) nechám přes noc v přepravce jednoduše dospat doma. Dám ji v přepravce někam, kde je teplo, přítmí a klid a kočka normálně spí celou noc. Kočka po narkóze je podchlazená, potřebuje teplo. Ráno ji normálně pustím ven. Měla jsem strach, že jak bude skákat (třeba na plot apod.) jak je zvyklá, tak si stehy potrhá, ale zatím se to u žádné kočky nestalo. A koťata kojí normálně dál. Stehy nechávám raději 14 dní, většinou vypadnou samy, případně je vyndám. Naše kočky mají taky jen 2 - 3 stehy.
Není ideální dát kotě z domu v 8 týdnech, ale když babička bude vědět, jak se o ně starat a kotě bude (alespoň ten měsíc) více méně doma, tak se to dá zvládnout. Jen, aby babička věděla, že kočka potřebuje hlavně maso a vodu - ne rohlík v mléku, jak se kdysi tradovalo. Ještě dnes se (hlavně starší lidé) podivují, že kočky nekrmím mlékem, ale masem a granulemi. Dokonce kotě nepotřebuje ani mléko ze supermarketu. Buď kočičí umělé mléko, nebo kozí, nebo nahrazovat spíše tvarohem. A nebo prostě maso a kvalitní granule jsou dostačující.

14.9.2017 20:03
Machyska

XXX.XXX.252.23

Já jsem nechala kočku dospat celou noc v ložnici. Ke koťatům šla až ráno, hned zalehla a začala kojit. Snášela to perfektně a koťatům ten den vůbec nechyběla. Šikulka.

Babičce bych nabalila koťata dvě a hlavně bych pohlídala, aby je včas vykastrovala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík