Kocourek a kočička plemene něvská maškaráda
Prodám Něvskou maškarádu - Chovatelská stanice prodá kocourka a kočičku Nev...
21000 KčMiska005
XXX.XXX.188.192
Dobrý den, chtěla bych se poradit a vyzvědět, v kolika týdnech je normální odběr koťátka. S přítelem máme rezervovanou kočičku z CHS s PP. V době odběru ji bude 17,5 týdnů. Dočetla jsem se, že minimum pro odběr je 12 týdnů, nejlépe mezi 13.-14.
Kočička ještě podstoupila kastraci, tudíž chápu, že odběr až v 17. týdnu je spíše z tohoto důvodu. Mám ovšem obavy, zda ji budeme moci vychovat jako “svou”? Nebude mít potíže si zvyknout na nové prostředí? Jednoduše: není v 17. týdnech kotě na odběr “moc staré”?
Děkuju za poznatky a případné rady/zkušenosti.
Vlaštovička
XXX.XXX.220.64
Dobrý den. Pokud vím, tak si na nové prostředí zvykají lépe spíše mladší koťata, ale 17 týdenní kotě mi příliš staré nepřijde. Ať mě kdyžtak odborníci opraví.
KubaC
XXX.XXX.110.112
Naše zákony neumožňují před 12. týdnem. A upřímně bych to ani nedoporučoval. Mladší kotě se moc na člověka naváže a nedostane "kočičí" výchovu od matky. Zachránil jsem cca 4 týdenní kotě, které jsme nalezli na hormadě suti s jeho 4 mrtvými sourozenci. Po 3 týdnech běhání k veterináři, dou kolech antibiotik, stabilizování ledvin a zázračném vyléčení očí, které teď mají "pouze" ustupující zákal. Mohu říct, že je to řehole a teď nemyslím jen tu péči, to se může stát i dospělé kočky. Ale takhle mladé kotě prostě nemá žádné návyky a začne člověka považovat za jedinou věc na světe. Takže teď spíme v hrůze každou noc, že toho prcka zalehneme protože se naučil šplhat a nehne se z postele, pokud je přemístěn do jiné místonsti, začne katastrofální stres a brek.Nemluvě o problémech s jídlem a učení kotěte na pevnou stravu. 17. týden je absolutně v pohodě