Dobry den, naše kočička má každým dnem rodit, ale stále si nehledá žádné místo a nechce lehat ani v jedné připravene porodní bedne. Minulý porod byl pro ni dost kriticky, dvě koťátka zemřeli po porodu, z toho jedno se již mrtvé narodilo a třetí koťátko zemřelo po týdnu života.. Kočička měla zánět mléčných žláz, takže jsme malé krmili každe dvě hodiny, a kočička o něj neměla žádný zájem a i přes veškerou snahu o zahřívání ho u petlahve a zateplením pelíšku stejně zemřelo.. Veterinář rikal, že mohlo být hodně příčin.. Každopádně teď ji to čeká znovu, bude mít asi 4 koťátka a ráda bych, aby vše proběhlo v klidu a hlavně aby byli všichni zdraví. Připravila jsem kočičce asi 4 vystlané bedny na různá místa, kde se pohybuje, ale ani v jedné nechce být.. Zkoušela jsem je dát i na jiná místa ale pořád nic. Kočce už trošičku teče ten hnědý výtok, takže to očekávám každým dnem.. Ráda bych ji to usnadnila a zpříjemnila, aby se cítila co nejvíc v pohodě ale už začínám mít obavy, ze to dopadne jako minule... Naposled lehávala v bedýnce minimálně týden před porodem, ale teď prostě nic..
Proč když byly takové potíže je kočka znovu březí? Proč jste jí nevykastrovali? Chudák kočka.
Jinak uvidíte, lehne někam možná pár minut před porodem. Máte jí doufám v domě, abyste mohli zasáhnout? Nepočítejte s tím, že to bude v poho, jestli byly už minule potíže, počítejte se stejným scénářem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak nějak
jinak ji nijak nepruď bednama, ona si vybere sama, kde chce rodit. A chce to veta na telefonu a dojezdu.
Lululu152
napsal(a):
Na veterine mi řekli, že by ji ji ještě dali jednu šanci mít koťátka a pokud by to bylo stejně, tak kastrace. Samozřejmě je doma, a kočka je britská. Veterináře domluveneho mám, minule u toho taky byl..
Tak to jsou teda fakt "odborníci". :/ no co, mají o pacienta navíc, tak pro ne to bude i finančně výhodné, kdyz bude mít kočka problémy...
Kočka muže místo na porod hledat až par hodin před porodem. Pokud ma dost moznosti, kam si zalezt ( kde byla minule?), tak ji nechte si v klidu vybrat.. a hlídat. Bohužel ty problémy u ni lze opět čekat. Jinak kryli jste stejným kocourem? Ono taky mohla byt potíž v krevních skupinách...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje Minduše se taky v posteli, hezky mezi peřinami, okotila ...a taky si mě tam hezky a srozumitelně odvedla, coby porodní bábu
rapotacka11
napsal(a):
Nebo nemusí vůbec.
Mně skočila nad ránem do postele a už to jelo...
To bylo probuzení .
Přežily jsme obě .
Tak u nás podobný scénář, kočka si taky nic nehledala, navíc přenášela, nakonec začala rodit v posteli ještě když jsme leželi. Pořád u sebe někoho chtěla, jak jsme odešli kočka za náma. Takže jsme se u ní postupně střídali i s dětma. Byl to její první porod.