Výživa BARF pro kočku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2017 13:30
MirkaKot

XXX.XXX.104.125

Ahoj, máme doma Sibiřskou kočku a přemýšlíme o úpravě jejího jídelníčku, že ji budeme dávat barf stravu. (odtud http://www.baron.cz/kocka/barf-pro-kocky/i-0 ). Chtěla jsem se ještě předtím zeptat, jestli někdo tak svou kočku krmíte a jaké s tím máte zkušenosti. Jestli to vážně kočce prospěje nebo je to jen marketingový tah. Děkuji za názory.

31.8.2017 13:43
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Krmím tak psa i kočku a jsem nadmíru spokojená. Je to nejpřirozenjěší způsob potravy, občas teda pes i kočka granule dostanou, ale jinak jsou oba krmeni masem s přílohami. Marketingový tah bych tomu opravdu neříkala, je to levnější a prospěšnější než granule, akorát to teď frčí pod tímto názvem, a ne pod "přirozená strava". Maso bereme s dopsimisky, nebo u řezníka. A hrozně se mi u kocoura líbí ta jeho šelmovitost, když si chroupe to kuřecí křídlo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2017 13:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Syrovým masem patrně své kočky krmíme většina (krom jiného), ony jsou to masožravkyně.

31.8.2017 14:29
karo2702

XXX.XXX.172.116

Krmím BARFem, samozřejmě bez příloh a protože mám vybíravou kočku, tak i bez zeleniny a ovoce, tzn. čistě maso, kosti, vnitřnosti a nemůžu si to vynachválit. Kočka má mnohem lepší srst a zuby než měla, když jedla granule.

31.8.2017 15:38
lidule

XXX.XXX.117.206

Též krmíme vsech 5 koček masem, kostmi i vnitřnostmi a jsme všichni spokojeni... vyjde to i levněji než když by jsme krmili lepšími granulemi...

31.8.2017 16:12
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

MirkaKot napsal(a):
Ahoj, máme doma Sibiřskou kočku a přemýšlíme o úpravě jejího jídelníčku, že ji budeme dávat barf stravu. (odtud http://www.baron.cz/kocka/barf-pro-kocky/i-0 ). Chtěla jsem se ještě předtím zeptat, jestli někdo tak svou kočku krmíte a jaké s tím máte zkušenosti. Jestli to vážně kočce prospěje nebo je to jen marketingový tah. Děkuji za názory.

Máte zkušenost s tímto internetovým obchodem? Zkusila bych objednat, ale nedovedu si představit jak to mražené maso dopravují?Kór v těchto vedrech

31.8.2017 18:37
lavacca

XXX.XXX.63.20

MirkaKot napsal(a):

Ano, krmíme převážně syrovým masem kočky už několik let a jsou ve skvělé kondici. Maso dostávají 2x denně + celodenně mají nasypané granule (většinou stejně čekají na maso, ale je fajn, by na to byly zvyklé, když se člověk třeba sekne v práci, apod. že nehladoví). Krmím hlavně maso od řezníka (vepřové, kuře) plus krmné (hovězí, ryby, atd.).Kupovat jim hovězí jen u řezníka, dost se prohnu..tam beru spíš vnitřnosti, apod. Svalovinu krmnou.

31.8.2017 18:58
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

zelenafarma napsal(a):
Máte zkušenost s tímto internetovým obchodem? Zkusila bych objednat, ale nedovedu si představit jak to mražené maso dopravují?Kór v těchto vedrech

Mražené maso se přepravuje normálně velkým autem s mrazákem, přijde vždy zmražené.

evan

2.9.2017 12:39
evan

XXX.XXX.32.212

Andrýsek3 napsal(a):
Mražené maso se přepravuje normálně velkým autem s mrazákem, přijde vždy zmražené.

Pro mě je cena okolo nebo přes 100kč za kilo moc, tak o tom ani vůbec neuvažuju. zadruhý je zbytečná škoda dávat žrádlo rozmražený, když můžu mít čerstvý. já kupuju normálně u řezníka "lidský" maso čerstvý, nemražený. Řezník vyjde levněji a je to čerstvý, tak proč řešit nějakej obchod s mraženým? (Stejně jako nepochopím lidi, kteří i když chtěj k obědu řízky, nebo pečený kuře, tak si místo čerstvýho koupí zmrzlou flákotu a začnou ji rozmrazovat) Do mrazáku dám jen něco málo aby bylo něco v zásobě, když je to za dobrou cenu a koupím víc než spotřebuju začerstva.

2.9.2017 16:20
Maivi

XXX.XXX.97.226

evan napsal(a):
Pro mě je cena okolo nebo přes 100kč za kilo moc, tak o tom ani vůbec neuvažuju. zadruhý je zbytečná škoda dávat žrádlo rozmražený, když můžu mít čerstvý. já kupuju normálně u řezníka "lidský" maso čerstvý, nemražený. Řezník vyjde levněji a je to čerstvý, tak proč řešit nějakej obchod s mraženým? (Stejně jako nepochopím lidi, kteří i když chtěj k obědu řízky, nebo pečený kuře, tak si místo čerstvýho koupí zmrzlou flákotu a začnou ji rozmrazovat) Do mrazáku dám jen něco málo aby bylo něco v zásobě, když je to za dobrou cenu a koupím víc než spotřebuju začerstva.

Nejste sama, taky mi přijde zbytečné kupovat tyhle balíčky po internetu. Kousek od baráku mám řezníka, nakoupím si svůj "mix" (špalíčky, stehna, krky, játru, srdíčka a prsa) a nabalíčkuju. A víc jak 40kč za kilo zmíněného masa nedávám. A asi by se mi ani nechtělo čekat, než mi masko dovezou. smajlík

2.9.2017 17:59
lavacca

XXX.XXX.63.20

evan napsal(a):

Tak záleží na tom, jake maso u řezníka kupujete a za kolik. Krmné krasne kusy hovězího me vychází na 80-90, -/kg. Vnitřnosti kolem 30, -/kg. U řezníka stejne maso kolem 150-200, - a vnitřnosti většinou kolem 50-60, -/ kg. Takže se mi proste krmné vyplatí víc. Kure kupuju normálně u řezníka či v marketu, jsou tam kolikrát za lepší cenu nez to krmné. Vepřové jak kde mají akci.

evan

2.9.2017 18:14
evan

XXX.XXX.32.212

lavacca napsal(a):
Tak záleží na tom, jake maso u řezníka kupujete a za kolik. Krmné krasne kusy hovězího me vychází na 80-90, -/kg. Vnitřnosti kolem 30, -/kg. U řezníka stejne maso kolem 150-200, - a vnitřnosti většinou kolem 50-60, -/ kg. Takže se mi proste krmné vyplatí víc. Kure kupuju normálně u řezníka či v marketu, jsou tam kolikrát za lepší cenu nez to krmné. Vepřové jak kde mají akci.

No vaše krmné maso bych taky brala, kdybych to měla dopravně dostupný. reagovala jsem na ten baron - zmrzlý kachní mix 63kč/500g,70%skelety 30% vnitřnosti. u řezníka za totéž dám pod 20kč a bude to ČERSTVÝ. ( skelety 20kčkg, vnitřnosti 60). samozřejmě, vzhledem k cenám hovězího ho moje kočky vidí jen jako odřezky (zase odřezávám štědře) když vařím pro lidi. doufám, že je tím moc netýrám (ty kočky) protože kde by si asi tak samy ulovily krávu..

2.9.2017 18:52
lavacca

XXX.XXX.63.20

evan napsal(a):
No vaše krmné maso bych taky brala, kdybych to měla dopravně dostupný. reagovala jsem na ten baron - zmrzlý kachní mix 63kč/500g,70%skelety 30% vnitřnosti. u řezníka za totéž dám pod 20kč a bude to ČERSTVÝ. ( skelety 20kčkg, vnitřnosti 60). samozřejmě, vzhledem k cenám hovězího ho moje kočky vidí jen jako odřezky (zase odřezávám štědře) když vařím pro lidi. doufám, že je tím moc netýrám (ty kočky) protože kde by si asi tak samy ulovily krávu..

Jo, to jo, baron to ma hodně předražené. Tam bych se v při našem počtu koček ( u nas 8, u našich 4) nedoplatila.

Ja prave z hovězího moc nevarim, nejvíc vepřové, domácí kachna a kure, tak odrezky z hovězího u nas nehrozí,. Navíc teda nase smečka zbasti denně kolem kila masa. :) tak to by muselo byt hooodne velkých odrezku. :)

Jinak mixuju Vetamix, Krmiva Litice, občas Pošvář, jak to vyjde no.

Přidejte reakci

Přidat smajlík