Možná to zní jako divný dotaz, ale náš 7měsíční bytový kocour tráví většinu svého času jakoby v číhací pozici, viz. ilustrativní obrázek, i když na nic nečíhá, kdekoliv zrovna je, tak se "staví" do této pozice. Jinak vypadá v pořádku, hraje si se starším kocourem, který je ovšem podle tohoto mladšího mnohem aktivnější (dřív to bylo naopak). Napadlo mě, zda si třeba touto pozicí neulevuje od nějaké mně neznámé bolesti, přijde mi, že se mu prostě nechce do pohybu a využívá hodně příležitosti k tomu, aby trávil v této pozici co nejvíce času. Třeba je to ale blbost. Také mi přijde, že více pije vodu než ten starší kocourek, čtu tady, že to třeba může teoreticky signalizovat problém s moč.cestami či ledvinami. Zatím není kastrovaný. A poslední věc - cca před 3 týdny jsem jim dala spot-on proti blechám, protože mi přišlo, že se dost často lížou a škrabou. Chvilku byl klid a teď se zase trochu drbou - je normální, že by blechy přežily? Že bych nějaké přinesla z venku, je opravdu minimální šance, oba kocourci žijí doma v baráku bez přístupu k jiným zvířatům.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Janau, přesně tuto pozici teď občas zaujímá jedna z mých babek = něco není v pořádku = řešíme na veterině v lepším případě kolitidu, v horším to budou ledviny či co...

Taky si myslím, že číhání vypadá jinak.
Takto "sedávaj" nemocné kočky.
Blechy klidně mít může, já s nimi letos dost bojovala, pipeta nezabrala.

janau.
napsal(a):
Já nevěděla, jak tu pozici popsat
Díky za názor, už jsem ho objednala na zítra na veterinu..
Určitě pořeším i ty blechy..
JANAE. - čím jste nakonec blechy zahubily, pamatujete-li si přípravek?
Dávala jsem tabletky Comfortis.
janau.
napsal(a):
Já nevěděla, jak tu pozici popsat
Díky za názor, už jsem ho objednala na zítra na veterinu..
Určitě pořeším i ty blechy..
JANAE. - čím jste nakonec blechy zahubily, pamatujete-li si přípravek?
Nám se osvědčil spot-on Advocate a luxovat, a luxovat a vyprat všechny pelechy. A vyčistit i všechna oblíbená místa. Protože většina blech je na zemi, v peleších, na potazích, prostě všude, jen ne na kočkách. A taky jejich vajíčka, z kterých se průběžně líhnou.
Takže opakovaně odblešovat spot-onem a velmi často uklízet!
On takhle občasně sedává posledních cca 14 dní, ale žere, nemá průjem ani nezvrací, chodí si pohrát se mnou i se starším kocourkem, i když trochu méně častěji než dřív, tak jsem tomu nepřikládala váhu Mí první kocouři..
Včera odpoledne jsem ho přistihla, jak začal dokonce čurat do postele, myslím, že to ale neudělal schválně. rychle jsem ho zastavila, pak se šel za chvíli vyčurat ještě do záchodku. Něco mu určitě bude, je takový smutnější a poslední dny se pořád chce mazlit, ležet u mě nebo druhého kocourka a dokonce jsem ještě zaznamenala, že když vrní, tak se při tom navíc slabě třese, to také není dobré znamení. Tak snad se dnes ukáže odpoledne u vetky víc, už aby to bylo
No já si tedy připadám trochu jako blázen. Vetka změřila teplotu, poslechla srdce, zkontrolovala sliznice, řádně prohmatala břicho i celé tělo a udělala rozbor krve na orgány + krevní obraz. Vše úplně v pořádku, jaterní testy na hranici, ale ještě v pořádku. Marně jsme spolu přemýšlely, co se mohlo stát, dostala jsem spoustu otázek a jediné teoretické vysvětlení mohlo být, že kocour nějak blbě slítnul z hořejších sříněk kuchyňské linky, kam nevím jak vyskakoval, ale posledních pár dní jsem ho tam už neviděla lézt, co je takhle divnej. Podle toho, jak se před ní krčil, to prý vypadalo, jako by si ulevoval od bolesti zad. Dostal jednu injekci proti bolesti a zánětu a mám ho pozorovat do zítřejšího večera a dát jí vědět, zda se situace nějak lepší, pokud ne, budeme pátrat prý dál..
Tak z toho mám radost, kocour se mi jeví od návratu lepší, asi působí ta injekce, krčil se už výjimečně, normálně se nažral, vykadil, vyčůral do záchodku, pohrál si s druhým kocourem a teď leží vedle mě v posteli a spokojeně spí. Tak uvidíme jak zítra, třeba už to bude v cajku
Jsem v práci, ale ráno se zase normálně vyčůral do záchodku, najedl se a chodí (i chodil) úplně normálně. Vždy když se ale dříve zastavil, šel hned do té přikrčené pozice, dnes ráno ovšem zůstal už normálně sedět, takže to vypadá, že je to lepší. Ráno ve 4 hod. se vždycky přijde pomazlit a když začne vrnět a lehne si ke mně, tak se zase začne klepat, dnes to bylo docela hodně oproti včerejšku.
Tak nevím, nebylo zatím tolik prostoru ho pozorovat..
Milí přátelé,
děkuji za všechny informace k mému tématu a podporu, nevím jakým zázrakem, ale kocour se návštěvou veteriny dal nejspíš radši do kupy .
Od toho úterý se nikam jinam než do záchodku nevyčural a dnes v noci dělal s druhým kocourem takový brajgl, že jsem šla už málem do komory pro vysavač (bojí se ho)
To asi, aby mi oba ukázali, jak je zase fajn, když je Alfovi už zase dobře...

Tak to jsou výborné zprávy!
napsal(a):
Janau, přesně tuto pozici teď občas zaujímá jedna z mých babek = něco není v pořádku = řešíme na veterině v lepším případě kolitidu, v horším to budou ledviny či co...
Souhlasím. Takto sedával můj už zemřelý kocour při selhání ledvin. Navíc při číhání by měl i jiný "výraz ve tváři". Bohužel, úplně dobře to nevidím...
Obvyklý dotaz: nepožírá náhodou stelivo, pokud máte hrudkující?
janau.
napsal(a):
Milí přátelé,
děkuji za všechny informace k mému tématu a podporu, nevím jakým zázrakem, ale kocour se návštěvou veteriny dal nejspíš radši do kupy .
Od toho úterý se nikam jinam než do záchodku nevyčural a dnes v noci dělal s druhým kocourem takový brajgl, že jsem šla už málem do komory pro vysavač (bojí se ho)
To asi, aby mi oba ukázali, jak je zase fajn, když je Alfovi už zase dobře...
Čtu vlákno postupně a reaguji, takže teď vidím, že je to snad na dobré cestě . Přesto bych byla obezřetná. Ještě se zeptám - nemá větší příjem vody od doby, co zaujímal tu pozici?
fikovnice
napsal(a):
Čtu vlákno postupně a reaguji, takže teď vidím, že je to snad na dobré cestě . Přesto bych byla obezřetná. Ještě se zeptám - nemá větší příjem vody od doby, co zaujímal tu pozici?
No mohu říct, že je kocourovi po návštěvě vetky líp, ale pořád trvá ten třes svalů v klidu (např. ráno, když se za mnou přijde pomazlit, tak si ke mně lehne, vrní a začne se mu třást celé tělo, nebo jen zadní nohy, někdy více, někdy méně). Jindy myslím, že se netřese, jen když je takhle uvolněný.
Od vetky dostal injekci proti bolesti a zánětu, krevní testy mu vyšly všechny v normě, měla pocit při prohmatu, že si ulevuje od bolesti v zádvé části. Hned druhý den po injekci začal být veselejší, začal zase skákat nahoru na kuch. linku, chová se jinak normálně, žádný viditelný jiný prblém nemá, to hrbení ale několikrát za den pořád postřehnu.
Přijde mi, že pořád pije více, než druhý kocour, ale dle výsledků krve mu nic není.
Tak já nevím. Vetka neměla už žádný nápad, pokud má krevní testy OK, chová se normálně, žere, vylučuje, tak mu zatím nic nechtěla dávat, že neví a mám ho zatím pozorovat..
Hmm, tak přikrčená pozice se zase vrátila.. Nic mu není, normálně žere, pije, vylučuje, nechá se vyprovokovat ke hře, ale jakmile se nic neděje, tak je neustále v této přikrčené pozici, kdekoliv se zrovna nachází. Zkoušela jsem ho celého důkladně prohmatat, ale na nic nereagoval bolestivě, nic divného jsem neobjevila. Čeká ho kastrace, tak jsem si říkala, že při té příležitosti by se třeba mohl udělat rentgen?, odebrat moč nebo nevím co ještě..
Fakt si připadám jak blázen, možná řeším úplný nesmysly.
Janau: Co zkusit jinéh veta a nechat komplet znovu vyšetřit?
Třeba se zhoršily hodnoty jater, případně ledviny..
Moč odeberte sama doma /do záchodku žádné nebo speciální nenasákavé stelivo, igelity../
S kocourem, který je zřejmě nemocný, bych pod narkózu určitě nešla. Rozhodně ne bez důkladného vyšetření přednarkozového, jak se dělá u lidí /rozbor krve, činnost srdce, .../.

janau.
napsal(a):
No já si tedy připadám trochu jako blázen. Vetka změřila teplotu, poslechla srdce, zkontrolovala sliznice, řádně prohmatala břicho i celé tělo a udělala rozbor krve na orgány + krevní obraz. Vše úplně v pořádku, jaterní testy na hranici, ale ještě v pořádku. Marně jsme spolu přemýšlely, co se mohlo stát, dostala jsem spoustu otázek a jediné teoretické vysvětlení mohlo být, že kocour nějak blbě slítnul z hořejších sříněk kuchyňské linky, kam nevím jak vyskakoval, ale posledních pár dní jsem ho tam už neviděla lézt, co je takhle divnej. Podle toho, jak se před ní krčil, to prý vypadalo, jako by si ulevoval od bolesti zad. Dostal jednu injekci proti bolesti a zánětu a mám ho pozorovat do zítřejšího večera a dát jí vědět, zda se situace nějak lepší, pokud ne, budeme pátrat prý dál..
Tak z toho mám radost, kocour se mi jeví od návratu lepší, asi působí ta injekce, krčil se už výjimečně, normálně se nažral, vykadil, vyčůral do záchodku, pohrál si s druhým kocourem a teď leží vedle mě v posteli a spokojeně spí. Tak uvidíme jak zítra, třeba už to bude v cajku
..tak hurá...pár koček mých známých se také pochroumalo když blbě z výšky dopadlo...tak alespoň že tak a určitě jste nešla zbytečně asi ho to muselo dost bolet - ony všeobecně naraženiny bolí víc než zlomeniny...
napsal(a):
..tak hurá...pár koček mých známých se také pochroumalo když blbě z výšky dopadlo...tak alespoň že tak a určitě jste nešla zbytečně asi ho to muselo dost bolet - ony všeobecně naraženiny bolí víc než zlomeniny...
Sice se mu po injekci proti bolesti v prosinci ulevilo, byl pár týdnů dobrej, ale už zase sedí v přikrčené pozici, jak jsem psala dnes ráno. Tak nevím, zda se mu obnovila bolest z "úrazu" - v neděli jsme ho viděla nahoře na kuchyňské lince naposledy, začal tam pak zase skákat, nebo to bude něco úplně jiného..

janau.
napsal(a):
Sice se mu po injekci proti bolesti v prosinci ulevilo, byl pár týdnů dobrej, ale už zase sedí v přikrčené pozici, jak jsem psala dnes ráno. Tak nevím, zda se mu obnovila bolest z "úrazu" - v neděli jsme ho viděla nahoře na kuchyňské lince naposledy, začal tam pak zase skákat, nebo to bude něco úplně jiného..
...to mně mrzí...možná zopakovat ty jaterní testy pokud byly na hranici, ale nejsem veterinář...no možná mu otrnulo s tím skákáním a zkouší to znovu...
joanne.s
napsal(a):
Janau: Co zkusit jinéh veta a nechat komplet znovu vyšetřit?
Třeba se zhoršily hodnoty jater, případně ledviny..
Moč odeberte sama doma /do záchodku žádné nebo speciální nenasákavé stelivo, igelity../
S kocourem, který je zřejmě nemocný, bych pod narkózu určitě nešla. Rozhodně ne bez důkladného vyšetření přednarkozového, jak se dělá u lidí /rozbor krve, činnost srdce, .../.
Souhlas. Takto jsem předčasně přišla o předchozího kocoura. Měla jsem vědět (já blbka), že zánět zubu může být způsobený nemocnými ledvinami. Ošetřili ho v narkóze a tím je definitivně dorazili.