Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2018 22:44
nemide

XXX.XXX.47.222

Mám dvě kočky, tedy staršího vykastrovaného kocoura a vykastrovanou kočku. Oba mají misku s vodou, každý jinde, protože se spolu moc rádi nemají. No a oba se radši napijí jinde než ze svojí misky, třeba z kaluže, z kbelíku kde je voda pro kozy, pro koně. Kočka mívá období kdy je ráda s náma v domě, taky tam má misku s vodou. Nevšímá si jí, ale v noci třeba jde do koupelny, skočí do vany a vylizuje zbytky vody na dně. Nebo se pokouší pít z konvičky na zalévání kytek, skočí na linku a kouká do dřezu. PROČ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2018 00:10

nemide napsal(a):
Mám dvě kočky, tedy staršího vykastrovaného kocoura a vykastrovanou kočku. Oba mají misku s vodou, každý jinde, protože se spolu moc rádi nemají. No a oba se radši napijí jinde než ze svojí misky, třeba z kaluže, z kbelíku kde je voda pro kozy, pro koně. Kočka mívá období kdy je ráda s náma v domě, taky tam má misku s vodou. Nevšímá si jí, ale v noci třeba jde do koupelny, skočí do vany a vylizuje zbytky vody na dně. Nebo se pokouší pít z konvičky na zalévání kytek, skočí na linku a kouká do dřezu. PROČ?

to je zcela normální.

pro kočky je miska z vodou poslední místo, ze kterého by chtěly pít. milují, když si najdou vodu svojí, originálně a cool.

pomáhá pořízení fontánky.

6.3.2018 12:26

Nám se osvědčil i hrnek. Některé kočky raději odstátou vodu z druhého dne, jiné nesnáší chlór. Dokonce někdo kupoval balenou vodu. Od sestry kocour pije i slabé bylinkové čaje.

7.3.2018 10:31
nemide

XXX.XXX.47.222

máme svoji studnu, tudíž voda není chlorovaná, ze svojí misky pijou minimálně ať už je voda odstátá nebo čerstvá, z jiných zdrojů jim to je jedno

7.3.2018 11:13

moje kočky rády pijí z :
- psích lavórů, i z vyvýšeného
- litrové kuchyňské odměrky
- malého kyblíčku (kdysi došlo s granulemi prý pro pejska
- z žabí vany
- Barunka miluje vanu, umyvadlo
- z příkopu
...

PROČ? No protože to jsou kočky...

7.3.2018 12:07

...naše kočky, milují vylizovat vodu z misek pod květináči když zalívám kytky...

12.3.2018 14:03
krausova

XXX.XXX.155.69

My si dlouho mysleli, že také málo pije. Potom jsem zjistila, že pije ze záchodu, květináčů, vody co někdo nechá na stole... prostě čehokoliv kromě její misky. Poté jsme koupili fontánku a z té už pije

13.3.2018 10:02
jandigiusto

XXX.XXX.114.208

Krásný den, aby Vaše kočička pila více doporučím Vám fontánku pro kočky za skvělou cenu https://www.animaloro.cz/Fontana-H2O-pro-kocky-a-male-psy-220V-d31.htm. Sám fontánku používám u svého kocoura , který měl problém s příjmem vody - po tom co si zvykl na fontánku vodu doslova miluje. Krásný den Vám přeje Honza z Animaloro.cz.

13.3.2018 13:54
manitschka

XXX.XXX.35.124

Pokud se mají kde napít i mimo svoje misky, vůbec bych to neřešila. Moje starší kočka pije občas ze svojí misky, občas ze psí, někdy z mojí skleničky či hrnku (vodu nebo čaj) a většinou ze sprchového koutu. Malou kočku jsem za ten rok a půl co ji mám viděla 'klasicky' pít asi jednou nebo dvakrát, jinak pije nohama. Namáčí si packy a olizuje si je. Nejraději ve psí misce, do které i nosí věci (zmačkanou gaffu, alobalové kuličky apod.) a hraje si tam s nimi, nebo v ní cáká, celkově je to hydrokočka, dožaduje se pobytu venku když nejvíc leje nebo sněží, vrací se zcela durch a nadšená, leze do dřezu, do sprchy, strká nohy do jakékoli tekutiny v jakékoli nádobě, tipuju, že jednou dopadne jako kočka Pitipačka :).

14.3.2018 09:39
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Každá kočka ráda pije ze skleničky...zkuste to.nebo jí kupte fontánu.Tekoucí vodu pijí kočky nejraději...

15.3.2018 20:49
nemide

XXX.XXX.47.222

zatím jsem to zkusila tak, miska s vodou už není vedle misky se žrádlem, dala jsem ji na jiné místo a kočka z ní pije

Přidejte reakci

Přidat smajlík