Mám dvě kočky, tedy staršího vykastrovaného kocoura a vykastrovanou kočku. Oba mají misku s vodou, každý jinde, protože se spolu moc rádi nemají. No a oba se radši napijí jinde než ze svojí misky, třeba z kaluže, z kbelíku kde je voda pro kozy, pro koně. Kočka mívá období kdy je ráda s náma v domě, taky tam má misku s vodou. Nevšímá si jí, ale v noci třeba jde do koupelny, skočí do vany a vylizuje zbytky vody na dně. Nebo se pokouší pít z konvičky na zalévání kytek, skočí na linku a kouká do dřezu. PROČ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

nemide
napsal(a):
Mám dvě kočky, tedy staršího vykastrovaného kocoura a vykastrovanou kočku. Oba mají misku s vodou, každý jinde, protože se spolu moc rádi nemají. No a oba se radši napijí jinde než ze svojí misky, třeba z kaluže, z kbelíku kde je voda pro kozy, pro koně. Kočka mívá období kdy je ráda s náma v domě, taky tam má misku s vodou. Nevšímá si jí, ale v noci třeba jde do koupelny, skočí do vany a vylizuje zbytky vody na dně. Nebo se pokouší pít z konvičky na zalévání kytek, skočí na linku a kouká do dřezu. PROČ?
to je zcela normální.
pro kočky je miska z vodou poslední místo, ze kterého by chtěly pít. milují, když si najdou vodu svojí, originálně a cool.
pomáhá pořízení fontánky.

Nám se osvědčil i hrnek. Některé kočky raději odstátou vodu z druhého dne, jiné nesnáší chlór. Dokonce někdo kupoval balenou vodu. Od sestry kocour pije i slabé bylinkové čaje.

moje kočky rády pijí z :
- psích lavórů, i z vyvýšeného
- litrové kuchyňské odměrky
- malého kyblíčku (kdysi došlo s granulemi prý pro pejska
- z žabí vany
- Barunka miluje vanu, umyvadlo
- z příkopu
...
PROČ? No protože to jsou kočky...

...naše kočky, milují vylizovat vodu z misek pod květináči když zalívám kytky...
Krásný den, aby Vaše kočička pila více doporučím Vám fontánku pro kočky za skvělou cenu https://www.animaloro.cz/Fontana-H2O-pro-kocky-a-male-psy-220V-d31.htm. Sám fontánku používám u svého kocoura , který měl problém s příjmem vody - po tom co si zvykl na fontánku vodu doslova miluje. Krásný den Vám přeje Honza z Animaloro.cz.
Pokud se mají kde napít i mimo svoje misky, vůbec bych to neřešila. Moje starší kočka pije občas ze svojí misky, občas ze psí, někdy z mojí skleničky či hrnku (vodu nebo čaj) a většinou ze sprchového koutu. Malou kočku jsem za ten rok a půl co ji mám viděla 'klasicky' pít asi jednou nebo dvakrát, jinak pije nohama. Namáčí si packy a olizuje si je. Nejraději ve psí misce, do které i nosí věci (zmačkanou gaffu, alobalové kuličky apod.) a hraje si tam s nimi, nebo v ní cáká, celkově je to hydrokočka, dožaduje se pobytu venku když nejvíc leje nebo sněží, vrací se zcela durch a nadšená, leze do dřezu, do sprchy, strká nohy do jakékoli tekutiny v jakékoli nádobě, tipuju, že jednou dopadne jako kočka Pitipačka :).