Fontána bz českého návodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2018 18:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Objednala jsem pro kocourka ze ZOOhitu fontánu "Aqua Fountain by PetSafe Aqua". Dnes přišla. V nějaké krabici a hlavně BEZ ČESKÉHO NÁVODU ! Krabici by oželela, ale z cizích řečí umím jen rusky a návod není ani v češtině, ani v ruštině.
Nehledě na to, že ze zákona je návod v češtině povinný.
Jsem naštvaná, protože kocourek napáječku potřebuje a já mám strach to smontovat jen podle (velmi nekvalitních) obrázků. Pokud by to bylo za 100, - čert to vem, ale 900, - je pro mě, jako důchodkyni, fakt hodně.
Celé mi to připomíná dobu po revoluci, kdy chodily ze zahraničí výrobky někde ze skladů, bez ničeho jen tak, v krabici od bot.

6.3.2018 18:48
saola

XXX.XXX.77.192

Je to tohle?
http://www.zoohit.cz/pictures/product/634098_Aqua%20Fountain%20by%20PetSafe%20Aqua%20Cube.pdf.

Návod nemusí být přiložen k výrobku, pokud jej lze stáhnout na stránkách prodejce - tak jestli to pomůže...

6.3.2018 19:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):
Je to tohle?
http://www.zoohit.cz/pictures/product/634098_Aqua%20Fountain%20by%20PetSafe%20Aqua%20Cube.pdf.

Návod nemusí být přiložen k výrobku, pokud jej lze stáhnout na stránkách prodejce - tak jestli to pomůže...

Na stránkách je bohužel tentýž návod(bez češtiny) jaký mi přišel. Naštěstí mi syn přeložil návod z angličtiny. Fontána funguje a kocourek už i pil.
Jsem tomu ráda, může pít tehdy, kdy chce on, ne jen když někdo zamíří do koupelny. Snad to už bude dobré. Máme ho jen měsíc, takže ho ještě moc neznám, ale je takový trochu nanicovatý. Pokud bude pít a stav se nezmění, zkusím veterinářku.

6.3.2018 20:07
saola

XXX.XXX.77.192

Fontánky kočky většinou baví, tak hodně štěstí

6.3.2018 20:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):
Fontánky kočky většinou baví, tak hodně štěstí

Děkuji, budeme ho potřebovat.

7.3.2018 07:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

sisi58: V odkazu od saola je ale návod opravdu v pořádku v češtině.

7.3.2018 16:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

joanne.s napsal(a):
sisi58: V odkazu od saola je ale návod opravdu v pořádku v češtině.

Je tam popis výrobku v češtině.
Odepsali mi ze ZOOhitu, že prý nemusí být český návod. Cituji:

Podle usnesení Evropské unie ohledně etiket u produktů jsou zásilkové obchody, které dodávají produkty do zahraničí, oproštěny od povinnosti přikládat popis zboží v českém jazyce.

Nějak tomu nerozumím. Vy ano?

Mě šlo spíš o to, že pokud bych to smontovala blbě a pokazilo se to, co pak? Ale fontána žije, kocourek pije, takže u mě zatím dobrý!

8.3.2018 10:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

sisi58: Já v tom odkazu vidím nejen popis výrobku, ale dále je pak i návod k použití v češtině, jen je třeba srolovat dolů.
Zřejmě český návod stačí poskytnout elektronicky/zejména jde -li o e-shop.

8.3.2018 14:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

joanne.s napsal(a):
sisi58: Já v tom odkazu vidím nejen popis výrobku, ale dále je pak i návod k použití v češtině, jen je třeba srolovat dolů.
Zřejmě český návod stačí poskytnout elektronicky/zejména jde -li o e-shop.

Asi ano.
No hlavně že funguje a kocour ji používá. Pití kocoura z vodovodu, uprostřed noci, nebyla má oblíbená zábava

Přidejte reakci

Přidat smajlík