Dobrý den. Mám kocoura po kastraci a jeho chování se úplně změnilo. Bylo mi řečeno, že bude více doma a bude mazlivějši, ale.. Kocour je doma neustále, poté vyběhne ven na záchod a hned je zase zpět, vůbec ven nechce. Dřív byl venku neustále a domu se chodil jen nažrat a odpočinout si.. Taky je extrémně lekavý a bojavý.. Pořád mě olizuje ruce a obličej a ne a ne s tím přestat.. Dokonce je i agresivní a bezdůvodně vyjíždí na našeho psa se kterým neměl problémy. Prosím, mate někdo podobnou zkušenost? Přejde to, nebo takovýhle zůstane? Předem děkuji za odpověď.
RASTI
napsal(a):
Dobrý den. Mám kocoura po kastraci a jeho chování se úplně změnilo. Bylo mi řečeno, že bude více doma a bude mazlivějši, ale.. Kocour je doma neustále, poté vyběhne ven na záchod a hned je zase zpět, vůbec ven nechce. Dřív byl venku neustále a domu se chodil jen nažrat a odpočinout si.. Taky je extrémně lekavý a bojavý.. Pořád mě olizuje ruce a obličej a ne a ne s tím přestat.. Dokonce je i agresivní a bezdůvodně vyjíždí na našeho psa se kterým neměl problémy. Prosím, mate někdo podobnou zkušenost? Přejde to, nebo takovýhle zůstane? Předem děkuji za odpověď.
Zůstane a to ještě má v krvi testosteron. Až tam nebude... Kdyby jste si přečetla předchozí diskuse na toto téma. Ono je to sice častější u samicích kastrátů, ale je to jeden z důvodů, proč bych osobně nedal své zvíře (vyjma zdravotních důvodů), kastrovat. Osobně považuji kastraci za týrání zvířat. Větší než kupírování.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jahodapavel
napsal(a):
Zůstane a to ještě má v krvi testosteron. Až tam nebude... Kdyby jste si přečetla předchozí diskuse na toto téma. Ono je to sice častější u samicích kastrátů, ale je to jeden z důvodů, proč bych osobně nedal své zvíře (vyjma zdravotních důvodů), kastrovat. Osobně považuji kastraci za týrání zvířat. Větší než kupírování.
"Osobně považuji kastraci za týrání zvířat."
To raději budete koťata topit. Hmm... Také řešení. Protizákonné!

JahodaPavel - Už to čtu: " Postupnou selekcí se vyřadí ty méně ostražité." Chtěl jste nás naštvat? Gratuluji. Povedlo se...

sisi58
napsal(a):
Pan Jahoda je tzv.svůj. Neberte ho vážně.
Nebudu Zřejmě má pocit, že je tady "nezdravý" klid

RASTI: je to opravdu individuální. Dá se však předpokládat, že jaro udělá své a kocour bude venku zase rád

rasti, jak dlouho je po kastraci?
nemůže mít bolesti?
obecně - kastrace samozřejmě přinést změnu povahy může
u žádného ze svých kocourů jsem po kastraci změnu nezaznamenala.
Veterinarka nám kastraci hodně doporučovala.. je po kastraci pouze dva týdny a vypadá tu spokojeně, nepřijde mi ze by měl bolesti.. předpokládám ze bych to poznala? Doufáme ze až se oteplí tak i my budeme trávit více času venku tak nebude chtít být sám doma.. dřív odešel nekam třeba na den, dva a teď ho máme neustále doma.. taky spal vždycky na posteli a teď spi na zemi vedle postele nebo pod ni.. dekuju za reakce všem.. a jahodapavel: nepřijde mi kastrace jako týrání zvířat.. co přesně vám přijde jako týrání?

změna chování může být jedinou známkou, že kočka není OK
a jak píšeš, že nevyskočí na postel...
Většina koček se po kastraci povahově změní. Jedna moje kočka je taky dolekanější, ale je mazlivá. Ven chodí normálně, ale víc se drží doma. Zvlášť teda od podzimu do jara. Jak je pěkně, chce ven.
Buďte ráda, že se kocour drží doma, aspoň se mu nic nestane. Až bude teplo a sluníčko, kocoura to potáhne ven, ale bude nejspíš jen u baráku. Což je dobře, ne?
peggi16
napsal(a):
Většina koček se po kastraci povahově změní. Jedna moje kočka je taky dolekanější, ale je mazlivá. Ven chodí normálně, ale víc se drží doma. Zvlášť teda od podzimu do jara. Jak je pěkně, chce ven.
Buďte ráda, že se kocour drží doma, aspoň se mu nic nestane. Až bude teplo a sluníčko, kocoura to potáhne ven, ale bude nejspíš jen u baráku. Což je dobře, ne?
Dobře, tak snad to bude Ok.. rozhodne to dobře je.. moc děkuji :).
Mě přijde divné to spaní pod postelí, kočky zalézají když nejsou v pořádku. Na povahu může mít vliv měnící se hladina hormonů, až se to ustálí, tak by se mohl vrátit do normálu. Že nechce být venku, je v tomto počasí normální, Dříve ho k toulání stimuloval pohlavní pud. Až bude pěkně, tak by se to mohlo srovnat. Třeba z něj ale gaučák bude.
Jahodu berte s rezervou.
Chování vůči vám i vůči psovi by mohlo souviset treba i s tím, že po kastraci věnujete kocourovi vice pozornosti. Mazlením to opětuje a treba to bere i tak, že jeho postavení ve smečce se zlepšilo na úkor psa a tak to může psovi může dávat najevo. To že spí pod postelí může být treba proto, že po operaci se tam cítil bezpečněji, než se z toho vylíže. Kočky bývají citlivé a obcas trucují, tak treba to může být i tím, že trucuje nebo se necítí ve své kůži.