Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2019 17:59
Petr86

XXX.XXX.39.3

Zdravím,

Kočka má už dva dny záškuby ucha. Začne se škubat, třeba párkrát, pak to přestane. Někdy to trvá déle, vzbudí ji to a třepe hlavou. V uchu se kočka neškrábe. Určitě ne více než dříve.

Ucho nezapáchá, není tam vidět nic podezřelého. Kočka žije v bytě.

Nejdříve to bylo levé ucho, nyní už i pravé. Nemůže to být stresem? Nějakým drážděním (suchý vzduch).

Jinak je to stejné, jako je na tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=CR13cybD7Uo

4.2.2019 18:17
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Má v uchu problém.

4.2.2019 18:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Normálka, to dělají kočky běžně, třeba při usínání

7.2.2019 01:18
Felinka120

XXX.XXX.180.165

NO, pokud kočka třepe hlavou, může si na ušním boltci způsobyt tím třepáním tzv. othematom, což znamená, že při tom třepání hlavou ji na ušním boltci může prasknout cévka a krev se vylije mezi chrupavku a kůži. Myslím si, že, když necháte vnitřek oušek (kam nevidíte) vyšetřit veterinářem, tak tím nic nepokazíte. To je jen můj názor, já bych to pro klid duše udělala.

V uchu se škrábat nemusí, už samotné třepání hlavou, je dobrým důvodem navštívit veterináře.Třepání hlavou napovídá, že kočička má uvnitř ouška problém. Ale je to na Vás....

PS: Video jsem neviděla, protože se mi kouše YouTube.

7.2.2019 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Felinka120 napsal(a):
NO, pokud kočka třepe hlavou, může si na ušním boltci způsobyt tím třepáním tzv. othematom, což znamená, že při tom třepání hlavou ji na ušním boltci může prasknout cévka a krev se vylije mezi chrupavku a kůži. Myslím si, že, když necháte vnitřek oušek (kam nevidíte) vyšetřit veterinářem, tak tím nic nepokazíte. To je jen můj názor, já bych to pro klid duše udělala.

V uchu se škrábat nemusí, už samotné třepání hlavou, je dobrým důvodem navštívit veterináře.Třepání hlavou napovídá, že kočička má uvnitř ouška problém. Ale je to na Vás....

PS: Video jsem neviděla, protože se mi kouše YouTube.

Aha, tak to musíte kouknout to video, jsou to normální záškuby ušima. Ne třepání hlavou.

7.2.2019 15:13
Petr86

XXX.XXX.39.3

Ona škube ušima několikrát denně i když nespí. Někdy jsou dva, tři záškuby. Jindy trochu více a po těchto delších záškubech občas zatřepe hlavou.

Také se stává, že když ji po tom uchu přejedeme, tak to ucho jakoby lupe. Vydává to takový zvuk.

Ještě si říkám, zda to nemůže být prouděním vzduchu v místnosti. V zimě, kdy se v jedné místnosti topí, ve druhé ne, někde se zase větralo apod, tak v bytě proudí různé vzduchové proudy. Někdy i já cítím, jako kdyby odněkud táhlo...

Nebo nějaká alergie?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2019 15:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

to co je na videu je zcela normální reakce na podnět
včera se mi na hrudi usídlil kocour tak, že jsem mu funěla na ucho - a ucho se třepotalo jako motýlek

7.2.2019 16:05
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to co je na videu je zcela normální reakce na podnět
včera se mi na hrudi usídlil kocour tak, že jsem mu funěla na ucho - a ucho se třepotalo jako motýlek

Však právě. Jestli dělá to, co je na videu, je to normální. Dotyčnou kočku nevidíme a podle popisu těžko říct

7.2.2019 16:14
Petr86

XXX.XXX.39.3

Snad je to normální, nevím.

Prostě občas zaškube ušima. Někdy dvakrát, někdy vícekrát. Občas (párkrát za den) po tom škubání zatřepe hlavou. Také když leží na dece má tendenci občas si to ucho otřít o okraj deky.

Ale škube občas i druhým uchem.

Vzhledem k tomu, že se v uchu nekope, netřepe moc hlavou, na ucho si nechá sáhnout, není nic vidět a ani cítit, tak ji zatím nechci stresovat cestou k doktorovi.

7.2.2019 17:08
Malkina

XXX.XXX.50.199

Může mít ušní svrab.Těm breberám chvíli dá než se namnoží tak aby to bylo vidět.

7.2.2019 17:10
Petr86

XXX.XXX.39.3

Malkina napsal(a):
Může mít ušní svrab.Těm breberám chvíli dá než se namnoží tak aby to bylo vidět.

Ale to by musela od nějaké kočky chytit, ne? Bydlí v bytě...

7.2.2019 17:21
Malkina

XXX.XXX.50.199

Ano většinou to chytnou jedna od druhé,nevím jaká je možnost přenosu jinou cestou,nejsem v tomhle příliš kovaná

7.2.2019 20:26
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Svrab to nebude, ten bývá vidět a kočka si uši drhne.

9.2.2019 11:35
Petr86

XXX.XXX.39.3

Tak jsem to nahrál. Ucho vypadá v pořádku. Nevím, zda to nemůže být tím, že má přímo za uchem strupy, asi se tam škrábla. Podobné má občas i jinde. Tak ji to možná svědí a dráždí to ucho...

9.2.2019 11:46
Felinka120

XXX.XXX.128.185

lesnížínka napsal(a):
Svrab to nebude, ten bývá vidět a kočka si uši drhne.

Felinka měla ušní svrab a vůbec se nedrbala, jen ji smrdělo z oušek a měla je pořádně špinavý. Takže si kočka nemusí drhnout uši....

9.2.2019 11:48
Felinka120

XXX.XXX.128.185

Petr86 napsal(a):
Tak jsem to nahrál. Ucho vypadá v pořádku. Nevím, zda to nemůže být tím, že má přímo za uchem strupy, asi se tam škrábla. Podobné má občas i jinde. Tak ji to možná svědí a dráždí to ucho...

Pokud má kočička za uchem strupy, vemte ji k veterináři....

9.2.2019 11:50
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Petr86 napsal(a):

Toto mi dělaly kočky, když měly problém v uchu, UVNITŘ - plíseň, svrab, alergie,... Ale chce to, aby fakt někdo čičinu pořádně prohlídl. Nejdřív jsem se bála i epilepsie, radši jsem to nepsala, abych Vás neděsila. Epi to není, vypadá to fakt na problém s ušima.

9.2.2019 13:26
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Tohle mi kočka dělala, když domů přinesla svrab.........

9.2.2019 13:31
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Jo a ty strupy jsou též typické pro svrab. Ale zas je to kočka, která není v kontaktu s jinými... No, uvidíte...

Přidejte reakci

Přidat smajlík