Ann17

XXX.XXX.213.79
Dobrý den,
Před 3 mi lety jsem měla kocoura, s bývalý přítel byl násilník, tak jsem dala kocoura na hlídání jeho kamarádovi s pásem, ovšem smlouvu pp mám já, tudíž jsem mu ho půjčila na hlídání zdarma, jenže on se neozyval, nic. Psala jsem mu, volala.. A nereagoval, já pak byla v nemocnici přes půl roku.. Teď jsem se mu znova ozvala a odepsal, nicméně kocoura vydat nechce, vymyslel si, že je bůhví kde, nevím co mám dělat. A opět nekomunikuje, mám podezření, že i kocour strada, kdyby se mi ozval, mohla bych kocoura navštěvovat, jako střídavou péči, tak mu ho nechám, ale takhle? Prosím poraďte jak ho dostat zpět, kontaktovat chovatelku? Děkuji za odpověď..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli má mikročip, tak ho možná můžete získat zpět, jinak nebude možné dokázat, že je to ten, na kterého je smlouva napsaná.
Zkuste si něco najít o vydržení, jestli už se nestalo. I když jde jen o 3 roky.
jeana12

XXX.XXX.255.225
rapotacka11
napsal(a):
Po třech letech ho chcete zpět?
Taky mě to zarazilo, stejně jako hláška: půjčila na hlídání zdarma atraktivní plemeno+pp - asi by se šiknul do chovu, nebo na prodej, proto najednou ten zájem.
Janae1

XXX.XXX.160.6
Bobča
napsal(a):
Píše ale,že papíry má u sebe....ale je to fak divné..už bych nedoufala...
Jo, celé divné.
Papíry má u sebe, chybí ta kočka, kterou by zpeněžila, třeba....nevím
Každopádně by toto měli vědět holky provozující útulky nebo dočasné péče. To bude asi častý problém,určitě se občas původní mějitel přihlásí.
Každopádně mám povědomí, že 3 roky je promlčecí doba drobných krádeží a deliktů, nikdo to řešit nebude.
Janae1
napsal(a):
Jo, celé divné.
Papíry má u sebe, chybí ta kočka, kterou by zpeněžila, třeba....nevím
Každopádně by toto měli vědět holky provozující útulky nebo dočasné péče. To bude asi častý problém,určitě se občas původní mějitel přihlásí.
Každopádně mám povědomí, že 3 roky je promlčecí doba drobných krádeží a deliktů, nikdo to řešit nebude.
Jenže, co jsou bagatelní krádeže? Jaká je ta suma, kdy jde o bagatelní krádež a kdy už ne?
Tady jde o atraktivní plemeno s papírama - ceny jsem se nedívala, ale můj odhad - 3O litrů i víc to být může, ne?
Pamatuji, když se mi fetky vkradly do mé pracovny v přízemí a ukradly mi tam, co se dalo - tak nejhorší byla krádež NTB. Byl už starý, ale mně šlo primárně o data - přišla jsem tehdy řádově o stovky přednášek a dalších věcí (ukradli i flashky)! A Policajti řekli, že právě kvůli krádeži NTB to už bagatelní čin není. A to byl ten noťas už starej... Já byla tehdy i odškodněna zaměstnavatelem - celková škoda, včetně např. mobilu, byla kolem 70 tis. Kč.
Janae1

XXX.XXX.160.6
fikovnice
napsal(a):
Jenže, co jsou bagatelní krádeže? Jaká je ta suma, kdy jde o bagatelní krádež a kdy už ne?
Tady jde o atraktivní plemeno s papírama - ceny jsem se nedívala, ale můj odhad - 3O litrů i víc to být může, ne?
Pamatuji, když se mi fetky vkradly do mé pracovny v přízemí a ukradly mi tam, co se dalo - tak nejhorší byla krádež NTB. Byl už starý, ale mně šlo primárně o data - přišla jsem tehdy řádově o stovky přednášek a dalších věcí (ukradli i flashky)! A Policajti řekli, že právě kvůli krádeži NTB to už bagatelní čin není. A to byl ten noťas už starej... Já byla tehdy i odškodněna zaměstnavatelem - celková škoda, včetně např. mobilu, byla kolem 70 tis. Kč.
první odkaz, co jsem našla zní takto, je z roku 2013, ale pochybuji, že by proběhla velká změna a i kdyby proběhla, nebude řeč o třech letech.
"NOZ § 1059 (1) Je-li nalezeno zvíře zjevně určené k zájmovému chovu a nepřihlásí-li se o ně nikdo do dvou měsíců od vyhlášení nálezu, nabude k němu nálezce vlastnické právo; (2) Prohlásíli nálezce obci, že zvíře nabýt nechce, a svěří-li obec zvíře neodvolatelně osobě, která provozuje útulek pro zvířata, může tato osoba se zvířetem volně nakládat, pokud se o ně nikdo nepřihlásí do čtyř měsíců ode dne, kdy jí bylo zvíře svěřeno. Byl-li nález vyhlášen až po předání zvířete, počne lhůta běžet od vyhlášení nálezu."
Pokud nemáte darovací (hlídací)smlouvu, tak po třech letech nemáte šanci.
Sice se píšou o vyhlášení nálezu, ale nikdo to po takové době řešit nebude.
A kdyby řešili, nový majitel řekne, že kocour umřel, utekl a nikdo mu do baráku kvuli kocourovi po třech letech nepoleze.

fikovnice
napsal(a):
Bengálka stojí 30 litrů snad jenom chovná s oceněním, normálně v inzerci koťata (s pp i bez pp) 7-13 tisíc, někdy jen 6 tisíc nebo výjimečně i víc než 15-.
napsal(a):
Bengálka stojí 30 litrů snad jenom chovná s oceněním, normálně v inzerci koťata (s pp i bez pp) 7-13 tisíc, někdy jen 6 tisíc nebo výjimečně i víc než 15-.
Aha, tak to mě ale fest překvapuje. Mám MCO s papírama a ta cena je tedy cca stejná...??? Mainek je strašně moc (mám na mysli CHS), Bengálek jsem myslela, že je podstatně méně. Ale jak jsem psala, do inzerce jsem se nedívala.
fikovnice
napsal(a):
Aha, tak to mě ale fest překvapuje. Mám MCO s papírama a ta cena je tedy cca stejná...??? Mainek je strašně moc (mám na mysli CHS), Bengálek jsem myslela, že je podstatně méně. Ale jak jsem psala, do inzerce jsem se nedívala.
Taky jsem koukala, nikdy jsem po tom nepátrala, ale měla dojem, že takové kočky, stejně jako zvlášnosti u psů, se platí nejmíň dvojnásobně Na druhou stranu, moc lidí torpédo tohoto typu do bytu neuvítá, stačí Bobčin Max?
zdravím děvčata...tak jsem byla dnes koupit udice-vzala jsem 2..modrá se mu moc nelíbila,po červené párkrát vyskočil-hlavně po hůlce skákal.....a jak vidíte-těžká nuda ale jo večer chci pokračovat...už začíná divočit-balkon otevřený...a běhá
.Včera v noci byl přímo na zabití...Šla jsem si lehnout už s ním o půl 10..chodím trochu později..Byl dost dlouho před tím vzhůru,tak si říkám,aspoň do těch 3 kdyby byl klid....No.o čtvrt na 12 bylo po spaní.....Už to nebudu popisovat....Dnes jsem ho nabídla v sekci "koně"....tak vyčkávám..Nevydržím to 2 měsíce do jara .
Janae1

XXX.XXX.160.6
Bobča
napsal(a):
zdravím děvčata...tak jsem byla dnes koupit udice-vzala jsem 2..modrá se mu moc nelíbila,po červené párkrát vyskočil-hlavně po hůlce skákal.....a jak vidíte-těžká nuda ale jo večer chci pokračovat...už začíná divočit-balkon otevřený...a běhá
.Včera v noci byl přímo na zabití...Šla jsem si lehnout už s ním o půl 10..chodím trochu později..Byl dost dlouho před tím vzhůru,tak si říkám,aspoň do těch 3 kdyby byl klid....No.o čtvrt na 12 bylo po spaní.....Už to nebudu popisovat....Dnes jsem ho nabídla v sekci "koně"....tak vyčkávám..Nevydržím to 2 měsíce do jara .
Co laserové ukazovátko?
To dokáže rozparádit i moje "placaté" princezny, kolikrát musím rodinu krotit, protože kočky vypadají na infarkt.
Bengálka již není drahá kočka, dle mého žádná kočka (pokud vynecháme různé F1 křížence s divokými kočkami) nebude dlouhodobě drahá, kočky se dobře a často množí. Během chvilky se trh naplní a cena jde dolu, jde to rychleji než u psů. Chovatelé sice tvrdí něco jiného, ale snaha o udržení ceny vede k tzv "cenám na mazlíka" kastrování koťat. Což jim nevyčítám, každý si chráníme svoje.
ukazovátko máme..už jsme to tady taky probírali..používáme ho.nechci se vymlouvat-v tom malém pokoji,kde mám všechno!! i pračku(popisovala jsem to myslím v jiných vláknech-fotky sem nechci dát...)může běhat maxim.kolem stolu,na sloup,skočí na skříň...a tak pořád dokola. Po nábytku,jak si chodí normálně nechci,bo tam mám na zdi tel.(kolem ní chodí-musela jsem ji pověsit na zeď,protože šňupal i za ní a málem jí shodil-zachytila jsem jí).nebo sem tam ode dveří k balkonu....hledá to světýlko pak všude...stačí,když ráno odjíždí auta z parkoviště,světla mi"jdou"po zdi,tak to pak i obrázky trpí...Prostě je to živel...
Jedinou věc,kterou ještě neshodil-jestli z ní má respekt-nevím,je kytara ve stojaně...to jsem se bála nejvíc,a té se ani nedotkne...Dělá mu dobře hraní a vůbec hudba-to leží u počítače před obrazovkou ..fotky jsou ještě"za kotěte" -jsou mu 2 měsíce..Teď mi dělá společnost vedle na skříňce..
P.S.
Dělával mi radost...mám spoustu obrázků...ale vím,že za to nemůže,že je to jeho naturel,mě nijak neubližuje,ale už chci začít taky žít a ne jen sledovat,jestli je kocour večer dostatečně utahaný....i když je,vzbudí se stejně v tu dobu,možná o 1-2 hoďky později ..Druhého mu sem opravdu nemůžu pořídit..Bude to pro nás oba vysbobození... Nevadí mi,jestli mě někdo odsoudí,ale kdo to nezažil,nepochopí...Syn od kamarádky má mazlíka,chodila jsem ho tam krmit...tak se občas půjdu pomazlit tam
Janae1
napsal(a):
Co laserové ukazovátko?
To dokáže rozparádit i moje "placaté" princezny, kolikrát musím rodinu krotit, protože kočky vypadají na infarkt.
Bengálka již není drahá kočka, dle mého žádná kočka (pokud vynecháme různé F1 křížence s divokými kočkami) nebude dlouhodobě drahá, kočky se dobře a často množí. Během chvilky se trh naplní a cena jde dolu, jde to rychleji než u psů. Chovatelé sice tvrdí něco jiného, ale snaha o udržení ceny vede k tzv "cenám na mazlíka" kastrování koťat. Což jim nevyčítám, každý si chráníme svoje.
Janae-promiňte-to vyznělo,jakože vy mi radíte,a já....není to tak.. já VÁM všem tady moc děkuji za rady,vyzkoušela jsem snad všechno ale nechci si tady pořád stěžovat ..Všechno se vším souvisí,pokud jsem z něho kolikrát fakt dost unavená,tak se mi ani nechce ho pořád budit a nutit ho do hry..Nechce se mi prostě nic...nemůžu mu překopat režim.....Je to prostě v něm...Já jsem prostě rezignovala,rozhodla jsem se...V květnu tomu bude rok,co takhle trpím..a už nechci...Útulek nehrozí,pokud budu muset vydržet do jara...vydržím,musím vědět,kam půjde..Nejsem zastánce vypuštění zvířete napospas..Dělala jsem na benzínce za vesnicí a někdo nám tam vypustil krásného mladého kokršpaněla...nechtěl se nechat chytit,bál se lidí,ale pak si ho kolegyně vzala domů....takhle já bych to nemohla.. .
Bobča
napsal(a):
Janae-promiňte-to vyznělo,jakože vy mi radíte,a já....není to tak.. já VÁM všem tady moc děkuji za rady,vyzkoušela jsem snad všechno ale nechci si tady pořád stěžovat ..Všechno se vším souvisí,pokud jsem z něho kolikrát fakt dost unavená,tak se mi ani nechce ho pořád budit a nutit ho do hry..Nechce se mi prostě nic...nemůžu mu překopat režim.....Je to prostě v něm...Já jsem prostě rezignovala,rozhodla jsem se...V květnu tomu bude rok,co takhle trpím..a už nechci...Útulek nehrozí,pokud budu muset vydržet do jara...vydržím,musím vědět,kam půjde..Nejsem zastánce vypuštění zvířete napospas..Dělala jsem na benzínce za vesnicí a někdo nám tam vypustil krásného mladého kokršpaněla...nechtěl se nechat chytit,bál se lidí,ale pak si ho kolegyně vzala domů....takhle já bych to nemohla.. .
Držím Vám pěsti, ať má příběh dobrý konec, a to pro všechny strany!
Janae1
napsal(a):
Co laserové ukazovátko?
"snaha o udržení ceny vede k tzv "cenám na mazlíka" kastrování koťat. Což jim nevyčítám, každý si chráníme svoje. "
A to já jim zas vyčítám! To není kritika Vás, jen můj opačný názor. Já si svoji MCO nechala kastrovat za peníze navíc (a ve velkém městě to bylo tuším kolem 1300 Kč plus mínus) a ještě se "zadržením" PP, dokud nepředložím lékařskou zprávu o kastraci. Ostatní z vrhu byla kastrována jako úplná mláďata, ta moje "až" ve věku 7 či 8 měsíců (i když bych raději ještě později, ale to už jsem neukecala).
Bobčo, krom toho, že jsme se všichni shodly, že je možná hyperaktivní mě ještě napadlo, s tím, jak jste popisovala byt a místo(či spíše nedostatek místa)....možná i to s tím souvisí. Teď u nás s kotětem. Začali se s Gucci nahánět a mlátit(bez řevu ve hře) a máme barák na délku 25m. Takže ho probíhají tam a zpátky a to ještě mají zákaz lítat do patra po schodech a po horních místnostech. Když je venku trochu obstojně vypustím Viktorka před barák a jeho nejoblíbenější činnost je teď šplhat po pergole, kam lozí po vistárii(včera si ošklivě natloukl bok, jak nešikovně seskočil z větve) Kdyby už bylo teplo a byl venku dýl, mohli by se honit alespoň kolem baráku, o zahradě nemluvím....prostě fakt velké prostory. Možná se u vás cítí stísněně, prostě mu to tam nestačí a je z toho taky nervní.
lesnížínka
napsal(a):
Bobčo, krom toho, že jsme se všichni shodly, že je možná hyperaktivní mě ještě napadlo, s tím, jak jste popisovala byt a místo(či spíše nedostatek místa)....možná i to s tím souvisí. Teď u nás s kotětem. Začali se s Gucci nahánět a mlátit(bez řevu ve hře) a máme barák na délku 25m. Takže ho probíhají tam a zpátky a to ještě mají zákaz lítat do patra po schodech a po horních místnostech. Když je venku trochu obstojně vypustím Viktorka před barák a jeho nejoblíbenější činnost je teď šplhat po pergole, kam lozí po vistárii(včera si ošklivě natloukl bok, jak nešikovně seskočil z větve) Kdyby už bylo teplo a byl venku dýl, mohli by se honit alespoň kolem baráku, o zahradě nemluvím....prostě fakt velké prostory. Možná se u vás cítí stísněně, prostě mu to tam nestačí a je z toho taky nervní.
ano "žínko",máte pravdu,nestačí mu to-to vidím,když byl 2 krát venku-byl asi spokojený-na stromě byl cobydup ...utíkal pryč.....proto pořád říkám,že tu trpí,i když má sloup do stropu,škrabadla,může běhat po nábytku..všude...má koulohru,tunel.......ozvali se už z jiných sekcí-jsou prý daleko...ale je to ještě brzo,vyčkávám...trnu,co zas bude v noci...teď jsem přijela-asi celý den spal...budu ho držet vzhůru co nejdýl...

Bengálka za 7k?
No, asi jo, ale určitě bez PP, nebo opravdu výjimečný případ...
Seženete i Mainku za 7k (výjimečně), ale té ceně taky potom odpovídá...buď je to nestandard, nebo starší kočka - eventuálně kočka, které se chce někdo zbavit...a to chovatelských stanic na mainy je fakt hodně.
Bengálky s PP jsem viděla až tak od 13k výš, když jsem jednu dobu přemýšlela, že bych si ji pořídila (nakonec vyhrála mainka)...a když už jsou bengálky s nižší cenou s PP, tak většinou nemají moc výraznou kresbu, nebo mají méně atraktivní barvy...ale to pod 10k snad taky nejdou.
Janae1

XXX.XXX.160.6
Není to 7tis, ale rozeta pěkná a koťata to taky ještě jsou
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/114831019/kocka-bengalska.php
Cenu určuje poptávka a bengálka už není uplně modní plemeno, je to živel.
Mainka má pověst dobrosrdečného obra, je stále dost žádana.

Janae1
napsal(a):
To máte pravdu...my bengálku zamítli právě kvůli tomu, že je hodně temperamentní a musela by být jen v bytě...Navíc ragdollka by z ní byla asi na prášky, takže by to nešlo ani kvůli druhé kočce, ale strašně se mi bengálky líbí tou divokou kresbou. Cena mě docela překvapuje, že je až tak nízká...
napsal(a):
Bengálka za 7k?
No, asi jo, ale určitě bez PP, nebo opravdu výjimečný případ...
Seženete i Mainku za 7k (výjimečně), ale té ceně taky potom odpovídá...buď je to nestandard, nebo starší kočka - eventuálně kočka, které se chce někdo zbavit...a to chovatelských stanic na mainy je fakt hodně.
Bengálky s PP jsem viděla až tak od 13k výš, když jsem jednu dobu přemýšlela, že bych si ji pořídila (nakonec vyhrála mainka)...a když už jsou bengálky s nižší cenou s PP, tak většinou nemají moc výraznou kresbu, nebo mají méně atraktivní barvy...ale to pod 10k snad taky nejdou.
Že jo? Já si to hned říkala... Vždyť jen ty naše MCO rozhodně nestály 7tis...
Janae1
napsal(a):
Ano, MCO se říká tuším "něžní obříci". Ale ta moje je teda taky pěkně žárlivá. A vynalezla naprosto úžasný způsob, jak třeba zabránit tomu, abych si hrála s druhým kocourem. Já mu třebas cvrnkám ty výše zmíněné oříšky, ona chrní, nicméně toto ji spolehlivě probudí. Tak přiběhne, ale dá si na čas, žádný trysk, minutku to sleduje a pak hup - oříšek zalehne a tváří se, že to ona nic! Nejhorší je, když ji to napadne dělat se žrádlem - naštěstí "jen" s granulemi - ty občas také zalehne a opět se tváří, že je to jen nějaká náhoda . Představa, že by třeba začala zalehávat syrová kuřecí játra, mě děsí!