Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2020 08:27
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Ahoj, máme kocourka stáří asi 3 roky. Je to nějaká vesnická směs. Našli jsme ho jako malého v hrozném stavu. Když nám asi rok zpátky onemocněl s očima dali jsme ho vykastrovat. Zdravotně je už v pohodě. Chodí si normálně ven jak chce.

A teď k věci. Jednoho dne v neděli ráno nám odešel a už se nevrátil. Myslela jsem si, že kastrovaný kocour se netoulá a že ho nejspíš přejelo auto. Všechny věci jsem uklidila, krmení darovala do útulku a najednou se ukázal po 4 týdnech doma!

Na krku má nějaké strupy a chybí mu tam srst. Je možné, že i kastrovaný kocour se na jaře toulá? Předtím jsem měla kocourka, který kastrovaný nebyl a byl každé jaro pryč třeba 14 dní, nikdy ale déle. Ráda bych si trochu objasnila co se mohlo dít. Jestli se třeba jen toulal za kočkama, i přes to že je kastrovaný? Nebo ho někdo třeba našel pokousaného a léčil ho tu dobu doma.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2020 08:59

...šla bych s ním okamžitě na veterinu, naše kotě - nalezenec mělo na kůži také takové podivné strupy, já myslela, že z pokousání a ona to plíseň...navíc si mohl z venku přinést cokoli dalšího.....

14.4.2020 09:07
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Je objednaný. Kvůli současné situaci u nás veterina funguje na objednávky a trošku déle se čeká. Přišel v neděli a je objednaný na čtvrtek odpoledne. Spíš mě zajímalo jestli může kastrovaný kocour odejít stejně jako na jaře chodí nekastrovaní za kočkama. Jestli to třeba může souviset s tím, že jsem ho dala kastrovat pozdě.

14.4.2020 09:22

KmelouneK napsal(a):
Je objednaný. Kvůli současné situaci u nás veterina funguje na objednávky a trošku déle se čeká. Přišel v neděli a je objednaný na čtvrtek odpoledne. Spíš mě zajímalo jestli může kastrovaný kocour odejít stejně jako na jaře chodí nekastrovaní za kočkama. Jestli to třeba může souviset s tím, že jsem ho dala kastrovat pozdě.

..náš kastrovaný čistě bytový kocour rasy ragdoll když je měsíc na venkově, tak zahání cizí kočky z našeho pozemku a toulá se po našem rozsáhlém a sousedovic pozemku, věřím, že by se dokázal i servat s cizím kocourem o své území....

14.4.2020 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..náš kastrovaný čistě bytový kocour rasy ragdoll když je měsíc na venkově, tak zahání cizí kočky z našeho pozemku a toulá se po našem rozsáhlém a sousedovic pozemku, věřím, že by se dokázal i servat s cizím kocourem o své území....

Přesně tak. Nám se sice kastráti od domova netoulali, ale rvali se v zahradě s cizíma kočkama o území, kocour kolikrát dobitý až hrůza, vyražené zuby, prokouslou nohu Ano, mohl ho někdo opatrovat, mohl ho někdo omylem zavřít třeba někde v kůlně, garáži, kam se často nechodí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík