Moje kotě nechce jíst granule ani pít vodu POMOC!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2021 11:17
Izzydora

XXX.XXX.59.46

Dobrý den, potřebovala bych poradit.
Pořídili jsme si 8 týdenní koťátko od přitoulané kočičky. Paní od které ji máme je prý krmila Purinou, ale pokaždé, když jsme přišli na návštěvu, tak tam měla jen paštiku a kočičí mléko.
Po tom co jsme si přivezli kotě domů jsme jí dali misku s vodou, misku s mlékem, paštiku a kuřecí vařené maso, aby pro ní aklimatizace byla příjemnější. Bohužel nechce jíst granule, ani pít vodu (vůbec se jí nedotkne)...
Zkusila jsem granule namočit do vývaru, do kapsičky dokonce do jejího oblíbeného mléka (mléko vypila granule nechala). Vždy když si čichne ke granulím, tak škrábe po podlaze, jak kdyby je chtěla zahrabat.
Nechci ji trápit hladem...
Den jsme jí nechali jen granule a nic si nevzala... je celkem hubená a bojím se, že by mohla být podvyživená. Zkoušeli jsme 2 druhy granulí a ani jeden nechtěla. Co je asi nejvíc divné, že ani pamlsky nechce...
Nebojí se nás, právě naopak vyhledává neustále naši přítomnost, proto nechápu, proč nechce ani pamlsky.

Děkuji za každou radu.

22.9.2021 11:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já jsem kočičí nováček, ale ... na granule bych se vyprdla - mléko - pokud to není vyloženě to pro koťátka - asi taky, co tak vím, mléko není pro kočky tak dobrý, jak se vždy říkalo a vím, že se dává, ale taky po něm mívají průjem- pokud se mýlím, ať mě zkušení opraví.
Je to kotě, moc velkou spotřebu nebude mít a to ani jako kočka, Krmte masem. Já jsem kocourka malýho přišlíka začla taky krmit masem, stejně jako krmím psy, a máte vidět, jak to do něj padá. Asi bych začla nejdřív s tím ovařeným - třeba právě kuřecím a postupně zvykat na syrový maso. Je to kočka, je to šelma, myš taky není v granulích.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2021 11:26

asi granule prostě neumí a vůbec v hlavě nemá informaci, že se to žere

budete muset prostě nějakou dobu krmit konzervami a zkuste prostě granule nabízet. možná to sepne. možná nebude žrát granule nikdy.

22.9.2021 11:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Bodlinko a ... jak je to s tím mlékem?

22.9.2021 12:03
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Nebojí se nás, právě naopak vyhledává neustále naši přítomnost, proto nechápu, proč nechce ani pamlsky.

Čemu říkáte pamlsky?
(zkuste syrové omyté = mokré maso)

22.9.2021 12:25

Zrzavci napsal(a):
Bodlinko a ... jak je to s tím mlékem?

mně se po tom kočky vždycky zes...

22.9.2021 12:44
Izzydora

XXX.XXX.59.46

rapotacka11 napsal(a):

Čemu říkáte pamlsky?
(zkuste syrové omyté = mokré maso)

Pamlsky jako jsou masové tyčinky, sušené maso atd.

22.9.2021 12:48
Izzydora

XXX.XXX.59.46

Zrzavci napsal(a):
Já jsem kočičí nováček, ale ... na granule bych se vyprdla - mléko - pokud to není vyloženě to pro koťátka - asi taky, co tak vím, mléko není pro kočky tak dobrý, jak se vždy říkalo a vím, že se dává, ale taky po něm mívají průjem- pokud se mýlím, ať mě zkušení opraví.
Je to kotě, moc velkou spotřebu nebude mít a to ani jako kočka, Krmte masem. Já jsem kocourka malýho přišlíka začla taky krmit masem, stejně jako krmím psy, a máte vidět, jak to do něj padá. Asi bych začla nejdřív s tím ovařeným - třeba právě kuřecím a postupně zvykat na syrový maso. Je to kočka, je to šelma, myš taky není v granulích.

Samozřejmě dávám mléko bez laktózy (kotěcí), vím že většina koček ji nesnese. On je ale problém, že chce jen maso, zeleninu nesní... mám strach z toho, že nebude mít všechny potřebné minerály...

22.9.2021 12:50
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Izzydora napsal(a):
Pamlsky jako jsou masové tyčinky, sušené maso atd.

Asi si nemyslí, že to jsou pamlsky.
Je to mimino šelmy.
Dejte i to maso.

22.9.2021 12:56

rapotacka11 napsal(a):
Asi si nemyslí, že to jsou pamlsky.
Je to mimino šelmy.
Dejte i to maso.

Máša krade buchty a Macík mi okousal celej chleba. Žitný. 100%. Výrobek Olomouckého kraje.

22.9.2021 12:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
mně se po tom kočky vždycky zes...

Jo myslela jsem si to, ale kefírový mlíko asi neva? U nás je ve velký oblibě jak mezi čoklema, tak Mouses po tom taky jede. Zatím jsem mu dala trošánek a dobrý. Mám za to že kysaný výrobky by vadit nemusely?? Mám za to správně?

22.9.2021 13:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Izzydora napsal(a):
Samozřejmě dávám mléko bez laktózy (kotěcí), vím že většina koček ji nesnese. On je ale problém, že chce jen maso, zeleninu nesní... mám strach z toho, že nebude mít všechny potřebné minerály...

Proboha je to kočka, jakovou zeleninu?!? Kočka je masožravec, vůbec žádnou zeleninu k životu nepotřebuje a myslím, že by si ji ani v životě nevzala. Max. kočičí trávu a to jen kočky, co nechodí ven a neloví. Pokud chce jen maso, si gratulujte a dejte jí jen maso. K tomu mějte tu kočičí trávu a můžete to maso trochu sypnout namletýma skořápkama od vajec. Až bude starší, zvládne i maso s kostičkama, jako kuřecí krky, králičí žebra. My, co máme kočky, co žerou hlavně granule, by jsme byli nadšení, kdyby víc žraly maso...Koťátku nabídněte trošku smetany a uvidíte, jestli se po ní nepokadí. Naše kočky se kotěcího mléka ani nedotknuly, mléko nepijou, ale smetanu mají rády, no dostávají malou lžičku.

22.9.2021 13:01
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Izzydora napsal(a):

Tak fajn, ono lidi si často pořád myslí, že mlíko je pro kočky důležitý, není, stejně jako ježkům to může ublížit.
Kočka se do zeleniny moc nehrne teda, je to jinak než se psem. Kočka má jídelníček složený právě hlavně z mas - však co je myš? Maso, chlupy, kostičky a něco málo zelenýho v žaludku. V granulích toho podle mně moc přirozenýho není, všechno umělý. Zkuste tedy třeba mrkvičku nastrouhat, masíčko naškrabat, udělat z toho patláma matláma a uvidíte.

22.9.2021 13:02

"On je ale problém, že chce jen maso"

a ten problém je v čem?

to kotě je chytré.....

22.9.2021 13:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Máša krade buchty a Macík mi okousal celej chleba. Žitný. 100%. Výrobek Olomouckého kraje.

Já včera sklidila ovace z jatýrek z kuřete z farmy, hodila jsem to trošku na krapítek sádla, zalila trochou vody, vmíchala ovesný vločky, vyrobila patlavou směs a všichni tři málem vdechli svoje misky. Kdyby mohli mlátěj tlapkama do obrácených misek a řvou si o přídavek.

22.9.2021 13:07
Izzydora

XXX.XXX.59.46

Dle mého je tohle stejné jako u lidí, lidi s lehkou intolerancí nesnesou mléko, ale jogurty a sýry jim nevadí. Sestra má kočku co měla vždy průjem po kapsičkách, mase atd. ale po bílém jogurtu byla naprosto v pohodě (dokonce jí zastavil průjem) a doteď se ho snaží od ní ukrást. Občas dostane i krabičku na vylízání od nízkotučného měkkého tvarohu a nikdy po tomhle průjem neměla.

22.9.2021 13:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Co jim vadí, to odmítají.
U nás pil mlíko jen jeden a problém neměl.
Ostatní se ho nedotkly.
Já nabízím nač mají chuť.

22.9.2021 13:27

Macík se teda posere úplně po čemkoliv. V podstatě současně krmené granule jsou jediná věc, na který se mi daří vyrobit kocoura, co si nehraje na Timona ze Lvího krále a použitelný kočičí hajzlík. Myslím si, že po tom chlebu se taky nepokadil, ale jinak je tutovka úplně všechno. maso, jogurt, vajíčko....

22.9.2021 14:08

Izzydora napsal(a):

Jasně, že se vám na zeleninu vyprdne. Je to šelma, masožravec a ne králík. Dejte mu občas vajíčko nebo tvaroh, když máte strach o ty minerály. Nenechte se zblbnout reklamami, že kočka bez kapsiček a granulí uhyne.

22.9.2021 14:09

Zrzavci napsal(a):
Jo myslela jsem si to, ale kefírový mlíko asi neva? U nás je ve velký oblibě jak mezi čoklema, tak Mouses po tom taky jede. Zatím jsem mu dala trošánek a dobrý. Mám za to že kysaný výrobky by vadit nemusely?? Mám za to správně?

Kysané výrobky by vadit neměly. Já nechávám vylízat i kelímek od smetany a dobrý.

Petra549

22.9.2021 17:27
Petra549

XXX.XXX.25.215

Mačky nevedia tráviť laktózu, preto sa po mlieku pokadia a po jogurte, smotane... nie, lebo tam je laktózy minimum. Je to mačiatko a keď pije mačacie mlieko a je mäso a konzervy, vodu uz nepotrebuje, v konzervách je okolo 70-80% vody. A granule tiež nie, lebo sa naje z mäsa a konzerv. Ak chcete, aby jedla granule, nechajte jej ich k dispozícii popri tom či chce jesť a časom, ako bude rásť by ich mala začať jesť. Skúste tie, ktoré dobre voňajú a sú pre mačiatka, tie sú menšie a mekšie a mala by ich vedieť pokúsať. Ak chete, aby jedla mäso, dávajte jej všetky druhy mäsa a dopĺňajte vitamíny a minerály napr. pastami pre mačky. Ja mám 1 mačku a 3 kocúrov a jeden je len granule a surové mäso, druhý zje všetko, ukradne a zje aj slaninu alebo cestoviny a 2 zjedia skoro všetko granule, konzervy aj surové mäso. Varené mi nechce okrem toho jedného nikto.

22.9.2021 22:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Petra549 napsal(a):
Mačky nevedia tráviť laktózu, preto sa po mlieku pokadia a po jogurte, smotane... nie, lebo tam je laktózy minimum. Je to mačiatko a keď pije mačacie mlieko a je mäso a konzervy, vodu uz nepotrebuje, v konzervách je okolo 70-80% vody. A granule tiež nie, lebo sa naje z mäsa a konzerv. Ak chcete, aby jedla granule, nechajte jej ich k dispozícii popri tom či chce jesť a časom, ako bude rásť by ich mala začať jesť. Skúste tie, ktoré dobre voňajú a sú pre mačiatka, tie sú menšie a mekšie a mala by ich vedieť pokúsať. Ak chete, aby jedla mäso, dávajte jej všetky druhy mäsa a dopĺňajte vitamíny a minerály napr. pastami pre mačky. Ja mám 1 mačku a 3 kocúrov a jeden je len granule a surové mäso, druhý zje všetko, ukradne a zje aj slaninu alebo cestoviny a 2 zjedia skoro všetko granule, konzervy aj surové mäso. Varené mi nechce okrem toho jedného nikto.

Ta teorie o laktoze je kravina, protože za a) obsah laktozy v mléce a jogurtu je stejný, z čeho myslíte, že ten jogurt asi je? A za b) problém s trávením laktozy nemívají děti, ale právě spíš dospělci. A k masu nic doplňovat nepotřebují.

23.9.2021 06:31
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Naše poslední kotě taky odmítalo všechno kromě syrového masa, nevzalo si ani vařené. A na tom vyrostlo. Později, ani nevím kdy, začla žrát (je to kočka) i granule (ale určitě to nebylo dřív než za půl roku) - ty byly k dispozici pořád - máme i staršího kocoura. Teď už jsou oba na granulích a maso dostávají jenom občas na přilepšenou.

A to jsem ji dostal od bývalého kolegy s tím, že žere všechno. Pravdou je, že on dával všechno - granule, konzervy, maso i mléko, ale koťat bylo více a ta naše si nejspíš brala jenom to maso.

A k tomu pití - ať má vodu k dispozici - ono si třeba jenom párkrát lízne. Pokud není odvodněné, není se třeba obávat. Odvodnění lze posoudit podle pružnosti kůže - udělejte kožní řasu nad kohoutkem - po puštění se musí okamžitě vrátit, pokud řasa přetrvává, je kotě dehydrované.

23.9.2021 08:17

lesnížínka napsal(a):
Ta teorie o laktoze je kravina, protože za a) obsah laktozy v mléce a jogurtu je stejný, z čeho myslíte, že ten jogurt asi je? A za b) problém s trávením laktozy nemívají děti, ale právě spíš dospělci. A k masu nic doplňovat nepotřebují.

V jogurtu už laktóza není, neb prošla fermentací. Proto můžou i dospělí (lidi, kočky...), kteří by se z čerstvého mléka po....

23.9.2021 09:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

V jogurtu už laktóza není, neb prošla fermentací. Proto můžou i dospělí (lidi, kočky...), kteří by se z čerstvého mléka po....

https://www.rodicka.cz/laktoza-v-cem-je-obsazena/

23.9.2021 12:40

lesnížínka napsal(a):
https://www.rodicka.cz/laktoza-v-cem-je-obsazena/

A jó, já to popletla s kaseinem.

23.9.2021 13:09
Štefan1

XXX.XXX.208.238

A jó, já to popletla s kaseinem.

Nemyslím ...

23.9.2021 14:18

Štefan1 napsal(a):
Nemyslím ...

Odvolávám, co jsem odvolal. Laktóza fermentuje - i v jogurtech. To je princip kysání a konzervace.

Petra549

23.9.2021 16:57
Petra549

XXX.XXX.25.215

lesnížínka napsal(a):

Pri výrobe jogurtu a iných kyslomliečnych výrobkov sa používajú mliečne baktérie, ktoré sa živia laktózou, preto v jogurtoch a pod. je minimum laktózy a vo väčšine prípadov intolerancie laktózy sú dobre znášané. Takže áno, mačky nevedia tráviť laktózu. Mačacie mlieka sú len delaktózované mlieko(v malom množstve) zmiešané s vodou s pridaním vitamínov a minerálov. Moje mačky pijú kozie mlieko a smotanu, keď som im raz kúpila mačacie mlieko, ani to neochutnali a ani psy to nechceli.

Petra549

23.9.2021 17:23
Petra549

XXX.XXX.25.215

lesnížínka napsal(a):

Ešte som sa zabudla spýtať, v ktorom mäse získajú napr. vápnik, taurín(ten si mačky nevedia metabolizovať)?

23.9.2021 17:43
rapotacka11

XXX.XXX.224.71

Střídám všechna masa i ryby i droby.
Něco se třeba za čas na čas přežere.
Pak si to zase rádi dají nebo budou
některé odmítat stále. Nevadí.
(jogurt, zakysaná i sladká smetana a o co si řeknou mohou ochutnat)

23.9.2021 20:58

Petra549 napsal(a):
Ešte som sa zabudla spýtať, v ktorom mäse získajú napr. vápnik, taurín(ten si mačky nevedia metabolizovať)?

Vápník je třeba v tom jogurtu nebo tvarohu, já přidávám povařené a paličkou rozmlácené kuřecí krky (kosti = vápník). Taurin je v hovězím mase, fajn je srdce, syrové.

Miriam33

23.9.2021 23:02
Miriam33

XXX.XXX.209.171

Můžete zkusit taky uvařit řídkou krupici, zo by jí taky nemělo způsobit zažívací problemy a naopak pěkně zasytit. Vařené maso je pro kotě úplně super. Pokud zatím nezvládá granule, nenutila bych, možná až později a postupně.

Petra549

24.9.2021 18:08
Petra549

XXX.XXX.4.69

Vápník je třeba v tom jogurtu nebo tvarohu, já přidávám povařené a paličkou rozmlácené kuřecí krky (kosti = vápník). Taurin je v hovězím mase, fajn je srdce, syrové.

Ano, mas pravdu. Ale pokiaľ to pani nebude robiť tak ako ty, treba vitamíny pridávať.

24.9.2021 19:43

Petra549 napsal(a):
Ano, mas pravdu. Ale pokiaľ to pani nebude robiť tak ako ty, treba vitamíny pridávať.

Pletete dohromady vitamíny, minerální látky a taurin. Při pestré a přirozené KD netřeba přidávat nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík