Zábrana proti vstupu kočky do dětské postýlky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DankaDaja

14.2.2022 14:34
DankaDaja

XXX.XXX.112.208

Dobry den,
potrebovala bych poradit, jak vymyslet, aby nas britsky nekastrovany kocourek 11let stary, nelezl k miminku do postylky.
Resili jste to uz nekdo?
On je opravdu velky a hodny mazel, muze za nami kamkoliv. Ale az postavime postylku miminku, potrebuji zabranit jeho vstupu tam.
Jde mi o to, ze by mohl k miminku lehnout prilis blizko v noci, kdy budeme spat... Aby nedoslo k nestesti, zaduseni. Zda se za koupit pevna zabrana, deska? Textilie mi nepomuze.
On to obcas udela i mne, prijde a lehne si mi pred oblicej, ruzne k hlave, krku, ale nejcasteji do klina.
Dekuji za nazory, napady..budu moc vdecna.
Zdravi Danka

14.2.2022 21:55
odberryho

XXX.XXX.62.254

Pevnou desku bych nikam nedávala. To byste musela to nebohé dítko i nějakým deklem přiklopit.
Co třeba moskytiéra na postýlku? Nevím, jestli kocour dokáže prolézt mezi špruclemi (ti moji mohli leda tak přeskočit), ale to by případně vyřešil textilní mantinel.
A vyzkoušet nedobytnost ještě před porodem.

15.2.2022 10:16
Bobča

XXX.XXX.20.192

Já myslím,že by stejně byl zvědavý a mňoukal by u postýlky a chtěl by se tam dostat..Neslyšela jsem případ,že by kočka zalehla děcko(tím to nechci zlehčovat,taky bych se bála )...to spíš matka při kojení-že usne a zalehne dítě..nebo,když spí s ním v posteli..proto jsem tohle nikdy nedělala..vždycky do postýlky nebo koše..
Na videích,nebo fotkách je kočka schoulená k miminku..nebo o něj pečuje-olizuje ho.No ale nevím kocour..

Přes den bych ho sledovala..asi bych mu dovolila k miminku jít pod dohledem,aby věděl,kdo je ten nový tvoreček-aby právě nežárlil,kdybyste ho striktně od něj odstrkovali..a zakazovali mu k němu jít-to bych se bála,aby pak někdy po něm nesekl,bo byl ON doma na prvním místě..No a na noc?..pokud by neprolezl mezi šprušlema-že je velký,tak jen nahoru nějaký průhledný laminát??(i když kočka se protáhne celkem úzkým prostorem)

15.2.2022 11:24
odberryho

XXX.XXX.161.34

Bobča napsal(a):
Já myslím,že by stejně byl zvědavý a mňoukal by u postýlky a chtěl by se tam dostat..Neslyšela jsem případ,že by kočka zalehla děcko(tím to nechci zlehčovat,taky bych se bála )...to spíš matka při kojení-že usne a zalehne dítě..nebo,když spí s ním v posteli..proto jsem tohle nikdy nedělala..vždycky do postýlky nebo koše..
Na videích,nebo fotkách je kočka schoulená k miminku..nebo o něj pečuje-olizuje ho.No ale nevím kocour..

Přes den bych ho sledovala..asi bych mu dovolila k miminku jít pod dohledem,aby věděl,kdo je ten nový tvoreček-aby právě nežárlil,kdybyste ho striktně od něj odstrkovali..a zakazovali mu k němu jít-to bych se bála,aby pak někdy po něm nesekl,bo byl ON doma na prvním místě..No a na noc?..pokud by neprolezl mezi šprušlema-že je velký,tak jen nahoru nějaký průhledný laminát??(i když kočka se protáhne celkem úzkým prostorem)

Ani já o případu udušení zalehnutím kočkou nikdy nečetla, ale kocoury jsem do postýlky stejně pouštět nechtěla. (A vyplatilo se, když houkal monitor dechu...s kocourem v postýlce by to snímalo kocoura a neřešilo bezdeší novorozence). S miminem se mohli seznamovat všude jinde ...na přebalováku, v lehátku, na zemi na dece...mám spousty fotek jejich společného soužití.

Ze začátku jsme do místnosti s postýlkou zavírali. Potom stačilo jen zakázat postýlku. Celkem překvapivě ani velký zájem neprojevili (chtěli tam jen když byla prázdná). Když pak děcka šly do klasických postelí, tak to se k nim už kocouři nakýblovali

15.2.2022 22:06
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Náš kocour začal chodit do postýlky až nějak kolem jednoho roku dcery, takže tady už se zalehnutí nebojím. Holka se občas budí několikrát za noc s pláčem, nejde pak dlouho utěšit,ale když s ní spí kocour, tak spí celou noc. Vím že to není odpověď na otázku, jen takový zajímavý postřeh.

Přidejte reakci

Přidat smajlík