Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2021 18:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale podle toho odkazu, co sem dala Odetta, se zdražovalo od 1. 1. a zase bude od 1. 3. s odkladem od 1. 6. Tak přes poštu už nikdy nic.

Koukám na to a moudrá z toho nejsem.... jako co se teda bude měnit...

Neregistrovaný uživatel

24.2.2021 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Tak už i děcka ve školách jednorázový. Sou dementi? Este že malá je ve 4.tride a tudíž zatím doma. Kde bych brala ty prachy na tuny rousek nevím. A jako nechat ji X dnů v jedny řešení je ale tak možná naposled. Ichtylove fakt.

24.2.2021 18:58

Koukám na to a moudrá z toho nejsem.... jako co se teda bude měnit...

Jo, mají to šalamounsky napsaný.

24.2.2021 19:23

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak už i děcka ve školách jednorázový. Sou dementi? Este že malá je ve 4.tride a tudíž zatím doma. Kde bych brala ty prachy na tuny rousek nevím. A jako nechat ji X dnů v jedny řešení je ale tak možná naposled. Ichtylove fakt.

Jako ichtyl se chováte vy, pokud jste socka, zajděte na příslušný úřad, nebo se zbavte v tomto období přebytečné havěti, budete pak mít peníze na ochranné prostředky pro dítě.....kdyby to tak bylo výdělečné, nestěžovala by jste si a roušky bez zbytečných průtahů nakoupila, no tak raději jeďte přes půl republiky pro něco, co momentálně tak akutně nepotřebujete, jak říkám, je to o prioritách a mentální vyspělosti.

24.2.2021 19:35

Jako ichtyl se chováte vy, pokud jste socka, zajděte na příslušný úřad, nebo se zbavte v tomto období přebytečné havěti, budete pak mít peníze na ochranné prostředky pro dítě.....kdyby to tak bylo výdělečné, nestěžovala by jste si a roušky bez zbytečných průtahů nakoupila, no tak raději jeďte přes půl republiky pro něco, co momentálně tak akutně nepotřebujete, jak říkám, je to o prioritách a mentální vyspělosti.

Díky za reakci, já jsem nějak neměla sílu...

@leithian je dle svých příspěvků buď provokatér, nebo má IQ houpacího koně

24.2.2021 19:47

Myslím, že nám tu bylo o něco lépe bez ichtylů a podobných výrazů....

24.2.2021 19:57

Holky, každá máme na věc asi trochu jiný nebo dokonce diametrálně odlišný názor, ale zkusme být slušné, zkusme být alespoň trochu za "dámy"

24.2.2021 20:01

Holky, každá máme na věc asi trochu jiný nebo dokonce diametrálně odlišný názor, ale zkusme být slušné, zkusme být alespoň trochu za "dámy"

Хотя бы чуть-чуть

24.2.2021 20:08

Už rýpete jinde?
Zatím marně čekám na vaše návrhy řešení rozjeté epidemie...

Tak mi to právě smazalo rozepsaný příspěvek. Už jsem byla skoro na konci

Jestli tedy dovolíte, tak znovu, ale stručně:
- nevyhýbám se cíleně odpovědi, jen jsem žila v domnění, že jsem Vám již výše vlastně odpověděla - ale protože to bylo směřováno spíše balu než obecně, tak to ještě jednou shrnu (zkopíruju a doplním) - mea culpa
- seberte se, postavte se k tomu čelem a svůj přístup stavte na skutečné osobní odpovědnosti. Vás, jen Vás a nikoho jiného. Za Váš zdravotní stav zodpovídáte Vy.
- rad, co máte na své osobní úrovni dělat, je plný internet, kritické myšlení je samozřejmě výhodou. Když chcete, klidně si kupte FFP3, noste si je i na procházku do lesa, chovejte se zodpovědně, vyhodnoťte si, co myslíte, že je z hlediska Vaší osobní ochrany vhodné a další holt vložte do rukou vyšší moci.
- tvrdý lockdown tu máme střídavě už rok a vláda nic jiného nedělá, než že na něj spoléhá a vítá ho, protože NS, absence VŘ, a kšefty jedou a lidi vůbec nikoho z nich nezajímají...
- zdravotnictví nenafouknete a není jen covid, jsou další nemoci, zrušené plánované zákroky a celý tento marasmus zhoršuje a zkracuje lidem život. Takže se o sebe maximálně starejte, nikdo to za vás teď neudělá.

Osobně nosím textilní roušku, ne respirátor, tam, kde to vládní nařízení předepisuje. Jinde ne. Na chodníku ne (zatím). V kabelce nosím sprej do krku, v případě pálení v krku nebo divného pocitu v krku jej použiji, ale to je moje dlouholetá úchylka, která nesouvisí s covidem. Jediné, co jsem zavedla na radu kamarádky jogínky, je néti. Jednou denně, obvykle když dorazím domů. Jinak zatím žiju, nemocná jsem nebyla, ani nikdo z mých bezprostředních blízkých, jezdím občas veřejnou dopravou, nakupuji, chodím mezi lidi a setkávám se v rámci práce i s cizími lidmi.

Místo nařizování tvrdých lockdownů by se od počátku mělo důvěryhodně důkladně vysvětlovat a opatření doporučovat s důrazem na primárně osobní zodpovědnost. Vysvětlovat tak, aby to chápal nejen učitel na střední, ale i dojička od krav a popelář (nic proti nim). To tady prostě není, a není to tady proto, že - jak jsem psala výše - protože vlastně nikoho z těch zodpovědných za péči o zemi doopravdy nezajímá, co se tady děje. Jde jen o výhru ve volbách a jak to s co největším vlastním ziskem doklepat k těm dalším.
Trasování, očkování? To pro ně není důležité....všechno dál zavírat bohužel ano.

Pak není žádné řešení rozjeté epidemie, protože to nemáte jak řešit.

24.2.2021 20:15

@leithian

pokud lidi s názorem jako máte vy budou ode mě udržovat odstup a budou mít zakrytá nos i ústa v mojí blízkosti, tak si pro mě za mě dělejte co chcete, je mi to šumák...
Co teda ale musím zmínit je, že znám spoustu lidí jako vy, které celá ta situace štve a to velmi, kterým to stěžuje práci právě díky rouškám např., kteří jsou doma a berou pouze 60% platu, kteří mají v pronájmu hospody, do kterých nastrkali spoustu peněz a teď musí mít zavřeno atd atd
Lidi kolem mě nadávaj na tohle a tamto opatření a proč to vláda neudělá tak nebo onak.
Ale nikdo není tak rozčílenej, tak....nevím jak to popsat....jako vy. A taky mají děti, sice nemají tolik zvířat, ale mají jiné finanční závazky......

Možná, že nejste taková citlivka jako většina z nás tady...určitě ohledně covidu ano...buď to přijde a nebo ne, nějak to dopadne, ale je vidět, že i vy máte svoje slabá místa.

Ad dětské roušky....dají se koupit i za 4,- Kč za kus, myslím, že i levněji, i kdyby mělo dítě 3 na den tak je to 12 kaček....za měsíc ve škole - 20 dní) je to 240,- korun, to mi zas nepřijde taková raketa....prostě to chce klid, stejně s tím nic neuděláte, stejně jako my ostatní

24.2.2021 20:28

Příklad důkladného vysvětlení: strašně mě iritují lidé u nás v paneláku, co nenosí do výtahu roušku a vůbec do všech společných prostor, udělali jsme cedule, dali na výtah, byla tam dva dny, s tím se počítalo, další den a další taky den...tak jinak, další cedule, ale tentokrát echt přilepené, že nejdou strhnout a ne jen na výtah , ale i na dveře v chodbách...
Co chcete důkladně vysvětlovat na tom, že si má dát člověk na obličej roušku (nos a ústa) - respirátor, když je v kontaktu mezi lidma nebo veřejných nebo společných prostorách. A raději více než méně, jenže u Čechů spíš platí to méně nebo vůbec. Nepotřebuju vědět jestli tam nebo tam mám mít roušku - respirátor (vodit za ručičku, mít to někde sepsané), prostě jí mám u sebe a použiju, když je třeba. Hlavně že má každý v ruce mobil...

24.2.2021 20:38

- nevyhýbám se cíleně odpovědi, jen jsem žila v domnění, že jsem Vám již výše vlastně odpověděla - ale protože to bylo směřováno spíše balu než obecně, tak to ještě jednou shrnu (zkopíruju a doplním) - mea culpa
- seberte se, postavte se k tomu čelem a svůj přístup stavte na skutečné osobní odpovědnosti. Vás, jen Vás a nikoho jiného. Za Váš zdravotní stav zodpovídáte Vy.
- rad, co máte na své osobní úrovni dělat, je plný internet, kritické myšlení je samozřejmě výhodou. Když chcete, klidně si kupte FFP3, noste si je i na procházku do lesa, chovejte se zodpovědně, vyhodnoťte si, co myslíte, že je z hlediska Vaší osobní ochrany vhodné a další holt vložte do rukou vyšší moci.
- tvrdý lockdown tu máme střídavě už rok a vláda nic jiného nedělá, než že na něj spoléhá a vítá ho, protože NS, absence VŘ, a kšefty jedou a lidi vůbec nikoho z nich nezajímají...
- zdravotnictví nenafouknete a není jen covid, jsou další nemoci, zrušené plánované zákroky a celý tento marasmus zhoršuje a zkracuje lidem život. Takže se o sebe maximálně starejte, nikdo to za vás teď neudělá.

Osobně nosím textilní roušku, ne respirátor, tam, kde to vládní nařízení předepisuje. Jinde ne. Na chodníku ne (zatím). V kabelce nosím sprej do krku, v případě pálení v krku nebo divného pocitu v krku jej použiji, ale to je moje dlouholetá úchylka, která nesouvisí s covidem. Jediné, co jsem zavedla na radu kamarádky jogínky, je néti. Jednou denně, obvykle když dorazím domů. Jinak zatím žiju, nemocná jsem nebyla, ani nikdo z mých bezprostředních blízkých, jezdím občas veřejnou dopravou, nakupuji, chodím mezi lidi a setkávám se v rámci práce i s cizími lidmi.

Místo nařizování tvrdých lockdownů by se od počátku mělo důvěryhodně důkladně vysvětlovat a opatření doporučovat s důrazem na primárně osobní zodpovědnost. Vysvětlovat tak, aby to chápal nejen učitel na střední, ale i dojička od krav a popelář (nic proti nim). To tady prostě není, a není to tady proto, že - jak jsem psala výše - protože vlastně nikoho z těch zodpovědných za péči o zemi doopravdy nezajímá, co se tady děje. Jde jen o výhru ve volbách a jak to s co největším vlastním ziskem doklepat k těm dalším.
Trasování, očkování? To pro ně není důležité....všechno dál zavírat bohužel ano.

Když to napíšete takhle, dává to smysl. Že vládě nejde zrovna moc o lidi, ale spíš o vlastní korýtka, to je mi též jasné.

Důraz na osobní zodpovědnost OK, jenže lidí, co toto chápou, je menšina. Teď jsme v průšvihu a směřujeme ke katastrofě, menšina zodpovědných to nevyřeší. Žádná země na tom není tak zle, jako my... po x měsících opatření, která jsou nedostačující (nedostatečně vymahatelná). Nemocnice praskají ve švech a je omezena péče - tohle dopadá i na ty zodpovědné.

Co chudáci zdravotníci? Kolik jich po pandemii uteče z oboru, protože budou vyhořelí? Všichni je potřebujeme, už tak jich je málo.

Prostě celá ta situace výrazně přesahuje to, co si je člověk schopen pořešit sám. Chtě nechtě nás to semele.

Proto jsem pro razantní krok v podobě tvrdého lockdownu, je rychlejší, efektivnější a srozumitelnější (a v dlouhodobém horizontu pravděpodobně i levnější). Samozřejmě s polopatickým vysvětlením pro lidi všech naturelů.

24.2.2021 20:42

V tom se neshodneme, ale respektuji Váš názor.

24.2.2021 20:55

Tak jste napsala jinými slovy to, co já včera kolem poledne a vy jste to nazvala agitkou.

24.2.2021 21:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Šíří se .protoze lidi nedodrzuji co maji....alespon co se tyce te zakryte pusy a nosu.

Tak já, stejně jako někteří další tady, většinu lidí vídám poctivě s náhubkama. V MHD, v obchodech, v interiérech. Venku je to jiná, tam chodím bez i já, pokud se zrovna nemačkám někde v davu.
A myslím si, že zrovna to zakrytí ksichtu je jenom taková berlička, z nouze ctnost - možná je to lepší než nic, ale nikdo nikdy nedokázal, že by roušky chránily proti virům.
Že se covid šíří kvůli zlobivým občanům, to je taková mantra vlády. Já bych řekla, že se to šíří, protože je to svinstvo. A jo, mezlidskej kontakt na to určitě vliv má. Ale šíří se to právě tam, kde omezení nejsou - MHD, pracovní kolektivy, obchody...že si někdo uleví po doběhnutí autobusu a vystrčí nos, aby se neudusil, tím to nebude- a mimochodem to naprosto chápu.

24.2.2021 21:24

Terven napsal(a):
Tak já, stejně jako někteří další tady, většinu lidí vídám poctivě s náhubkama. V MHD, v obchodech, v interiérech. Venku je to jiná, tam chodím bez i já, pokud se zrovna nemačkám někde v davu.
A myslím si, že zrovna to zakrytí ksichtu je jenom taková berlička, z nouze ctnost - možná je to lepší než nic, ale nikdo nikdy nedokázal, že by roušky chránily proti virům.
Že se covid šíří kvůli zlobivým občanům, to je taková mantra vlády. Já bych řekla, že se to šíří, protože je to svinstvo. A jo, mezlidskej kontakt na to určitě vliv má. Ale šíří se to právě tam, kde omezení nejsou - MHD, pracovní kolektivy, obchody...že si někdo uleví po doběhnutí autobusu a vystrčí nos, aby se neudusil, tím to nebude- a mimochodem to naprosto chápu.

No hele, ....po doběhnutí autobusu a vystrčí nos, aby se neudusil, tím to nebude- a mimochodem to naprosto chápu.
Ano chvilková nedostatečnost "kyslíku" trochu víc námahy při nádechu, ale ono to za minutu přejde i v té roušce, to má každý strach, aby se neudusil, jeho zvýšená hyperventilace může tím obnaženým nosem vyfunět tolik viru, když bude nemocný, co třeba ne celý autobus dohromady... ....tak to říkejte těm nemocným, co se dusí nebo budou dusit ve špitále 24h, že jste nemohla na minutu popadnout dech a málem se udusila...
Jasně se řeklo, zakrytý nos a ústa, je tam někde prostor pro vystrčení nosu?

Neregistrovaný uživatel

24.2.2021 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Velké terárium pro velkého hada je zbytečné? Termostat je zbytečný? Podestýlka je zbytečná? Žrádlo je zbytečné? Víte co pojďte si to ke mě na tejden vyzkoušet jaká je to snadná věc rozprodat havěť a postarat se o ni
Tady by nikdo neprodal psa jen aby měl na roušku a je to normál. No tak já neprodám hady abych měla na roušky. Dotedka byly roušky k pr du. Respirator co nechrání proti virům to fakt nevylepsi. Už z principu co nedostanu nenakupuju. Ať se třeba poctvereckujou vsici okolo.

24.2.2021 21:43
Terven

XXX.XXX.110.191

No hele, ....po doběhnutí autobusu a vystrčí nos, aby se neudusil, tím to nebude- a mimochodem to naprosto chápu.
Ano chvilková nedostatečnost "kyslíku" trochu víc námahy při nádechu, ale ono to za minutu přejde i v té roušce, to má každý strach, aby se neudusil, jeho zvýšená hyperventilace může tím obnaženým nosem vyfunět tolik viru, když bude nemocný, co třeba ne celý autobus dohromady... ....tak to říkejte těm nemocným, co se dusí nebo budou dusit ve špitále 24h, že jste nemohla na minutu popadnout dech a málem se udusila...

A fakt si myslíte, že když člověk hyperventiluje v busu pod rouškou, je to bezpečný?
Já si myslím, že jedním z největších průšvihů v cause covid je právě to neustálý obviňování - můžou za to ti, co nenosí roušky, můžou za to lyžaři...
Vláda každé další opatření servíruje jako trest za nedodržování předchozího...zlobili jste, tumáte...když budete zlobit dál, bude ještě hůř.
Bohužel tímhle přístupem docílí leda odporu a neochoty v době, kdy by bylo záhodno, aby se lidi stmelili a táhli za jeden provaz.
Je to jednoduchá psychologie, která funguje u puberťáků i u zvířat - a u lidí obecně - pokud vám někdo něco nutí z pozice síly, máte snahu to bojkotovat. Pokud s vámi jedná důstojně, férově, nechá vám váš díl zodpovědnosti a získá si vaši důvěru, dokáže zázraky. Jiné vlády to možná dokázaly, ta naše ne.

24.2.2021 21:45
fikovnice

XXX.XXX.135.208

Tak to máte fakt štěstí. U nás to ještě loni bylo v pohodě. Teda malá pošta, na kterou jsem si nechala přesměrovat doručování, ta hlavní na náměstí už několik let katastrofa. Jenže co se tam vystřídali zaměstnanci (a nedivím se, že utíkají), tak je to taky hrozný. A na depu to samé, protože ty pracovnice rotují.

Ali, u nás to stejné, dávno před dobou COVIDovou...

Neregistrovaný uživatel

24.2.2021 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Kdyby to chránilo tak skvěle tak by se oni s rouškou respiratorem chudinky nenakazily i kdybych já prskala ne. Roušky i respiratory jsou k prd u ať je lidí Maj nebo nemaj šíření a výsledky jsou stejný. Akorát se nas víc dusi.

24.2.2021 21:56
fikovnice

XXX.XXX.135.208

Myslím, že nám tu bylo o něco lépe bez ichtylů a podobných výrazů....

Plně souhlasím!

24.2.2021 21:59

fikovnice napsal(a):
Plně souhlasím!

Jani, jak je ti dneska? Pokračuje zlepšující se trend?

24.2.2021 22:06

Velké terárium pro velkého hada je zbytečné? Termostat je zbytečný? Podestýlka je zbytečná? Žrádlo je zbytečné? Víte co pojďte si to ke mě na tejden vyzkoušet jaká je to snadná věc rozprodat havěť a postarat se o ni
Tady by nikdo neprodal psa jen aby měl na roušku a je to normál. No tak já neprodám hady abych měla na roušky. Dotedka byly roušky k pr du. Respirator co nechrání proti virům to fakt nevylepsi. Už z principu co nedostanu nenakupuju. Ať se třeba poctvereckujou vsici okolo.

Mám přesně tolik zvířat ,co uživím a zvládnu obhospodařit a neomezují mne,protože zvířata jsem si pořídila pro své "obveselení "a ne na kšeft. Ano jeden čas jsem chovala strašilky-víc než malé množství, ale před rekonstrukci bytu jsem chov zrušila, kdykoliv se k tomu mohu zase vrátit, v té době by umístění insektárií byl problém a řešitelné to bylo. Pokud vám váš koníček přerůstá přes hlavu a nezvládáte péči, budou trpět zvířata a v neposlední řadě i rodinní příslušníci. Havěť jste si domu pořídila vy, občas to může přejít až v "závislost", tenhle druh a nebo i tenhle....a když vás to vyčerpává, je to ještě radost?

24.2.2021 22:08
fikovnice

XXX.XXX.135.208

Kdyby to chránilo tak skvěle tak by se oni s rouškou respiratorem chudinky nenakazily i kdybych já prskala ne. Roušky i respiratory jsou k prd u ať je lidí Maj nebo nemaj šíření a výsledky jsou stejný. Akorát se nas víc dusi.

Popravdě, roušky jsou asi fakt na prd...třeba se mýlím, ale je to můj názor.
Pravdou je, že na jaře teda chránily - to tu byla rozjetá výroba roušek samodomo. Tak třeba roli hrálo to, z jakých látek se šily...??? Anebo byli lidi víc zalezlí doma...? Dnes řada lidí nosí jednorázové, ovšem nikoli jednorázově, ale třeba třicetirázově.

24.2.2021 22:11

Terven napsal(a):
A fakt si myslíte, že když člověk hyperventiluje v busu pod rouškou, je to bezpečný?
Já si myslím, že jedním z největších průšvihů v cause covid je právě to neustálý obviňování - můžou za to ti, co nenosí roušky, můžou za to lyžaři...
Vláda každé další opatření servíruje jako trest za nedodržování předchozího...zlobili jste, tumáte...když budete zlobit dál, bude ještě hůř.
Bohužel tímhle přístupem docílí leda odporu a neochoty v době, kdy by bylo záhodno, aby se lidi stmelili a táhli za jeden provaz.
Je to jednoduchá psychologie, která funguje u puberťáků i u zvířat - a u lidí obecně - pokud vám někdo něco nutí z pozice síly, máte snahu to bojkotovat. Pokud s vámi jedná důstojně, férově, nechá vám váš díl zodpovědnosti a získá si vaši důvěru, dokáže zázraky. Jiné vlády to možná dokázaly, ta naše ne.

Nikdo nikoho neobviňuje, jen jednoduché nařízení vlády, rouška -respirátor a lidi jsou schopní si to jakkoliv omeldovat aby se chvilku nedusil, proud vzduchu při hyperventilaci z obnaženého nosu a nosu pod rouškou bude mít jistě jiný směr a rychlost.....
Edit: je to jako když řídíte auto, musíte neustále předpokládat, co může udělat ten druhý a mě to neohrozilo.

24.2.2021 22:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Nikdo nikoho neobviňuje, jen jednoduché nařízení vlády, rouška -respirátor a lidi jsou schopní si to jakkoliv omeldovat aby se chvilku nedusil, proud vzduchu při hyperventilaci z obnaženého nosu a nosu pod rouškou bude mít jistě jiný směr a rychlost.....
Edit: je to jako když řídíte auto, musíte neustále předpokládat, co může udělat ten druhý a mě to neohrozilo.

Nikdo nikoho neobviňuje? To asi žiju v jiným vesmíru...

24.2.2021 22:15
fikovnice

XXX.XXX.135.208

Jani, jak je ti dneska? Pokračuje zlepšující se trend?

No, je to fakt jak na houpačce. Asi nejvíc mě teď trápí nauzea, nechutenství, průjem + dost značná bolest žaludku. Jenže to jsou fakt kvanta a kvanta léků, tak to přičítám tomu... A jakmile dojím ATB, tak už tu na mě čeká celkové antimykotikum! Dohromady raději ne - oni spolu mohou nebezpečně interagovat...

Ale už nemám takový strach změřit si saturaci...

Btw, moc jsem nečetla dnes média, nevíš, zda je tedy potvrzena (navíc v Brně) jihoafr. mutace?

24.2.2021 22:19

fikovnice napsal(a):
Pravdou je, že na jaře teda chránily - to tu byla rozjetá výroba roušek samodomo. Tak třeba roli hrálo to, z jakých látek se šily...??? Anebo byli lidi víc zalezlí doma...? Dnes řada lidí nosí jednorázové, ovšem nikoli jednorázově, ale třeba třicetirázově.

Asi byli víc zalezlí doma. Soudím podle MHD, na jaře jsem měla autobus do práce pomalu sama pro sebe. Teď už to neplatí.

24.2.2021 22:23

fikovnice napsal(a):
No, je to fakt jak na houpačce. Asi nejvíc mě teď trápí nauzea, nechutenství, průjem + dost značná bolest žaludku. Jenže to jsou fakt kvanta a kvanta léků, tak to přičítám tomu... A jakmile dojím ATB, tak už tu na mě čeká celkové antimykotikum! Dohromady raději ne - oni spolu mohou nebezpečně interagovat...

Btw, moc jsem nečetla dnes média, nevíš, zda je tedy potvrzena (navíc v Brně) jihoafr. mutace?

To je nepříjemné, ale snad ne již tolik nebezpečné, jako ta klidová dušnost. Nevím, co všechno polykáš kromě ATB, ale nedal by se ten žaludek klidnit třeba Famosanem?

K jihoafrické mutaci mi vyhledívač vyplivl tohle:
https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/covid-koronavirus-jihoafricka-mutace-brno-skolka-omar-sery.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=416530&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=flbTGhXPR8E-202102231437

24.2.2021 22:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):

Ano. šerý ji našel ve školce. a tři osoby dotáhly ze Zanzibaru

24.2.2021 22:57

fikovnice napsal(a):

Z čeho usuzujete, že jsou roušky na prd? Já bych naopak řekla, že jsou alespoň nějakou bariérou. Na jaře byli lidi ale zodpovědnější, nekašlali na nošení roušek jako dnes.
Vás přece asi nakazil kolega, který chodil na pracovišti bez roušky, ne?

24.2.2021 23:04

Smejkal je zastáncem tvrdšího přístupu k pandemii. Podle jeho názoru by se neměly otevírat školy pro maturanty začátkem března, jak přislíbila vláda. „Nejsem si jist, zda je to dobrý nápad. Jakékoliv rozvolnění může zhoršit situaci,“ řekl. Je také proti otevírání maloobchodu.

25.2.2021 00:07
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Z čeho usuzujete, že jsou roušky na prd? Já bych naopak řekla, že jsou alespoň nějakou bariérou. Na jaře byli lidi ale zodpovědnější, nekašlali na nošení roušek jako dnes.

Teď mi píše kamarádka. Její táta a máma se nakazili venku na zahrádce od tátovy sestry. Byli od sebe 1,5 metru a hovořili. Bez roušek. Nikam jinam nechodí. tátova sestra je na ventilátoru.

25.2.2021 07:08

GAELLE napsal(a):
Teď mi píše kamarádka. Její táta a máma se nakazili venku na zahrádce od tátovy sestry. Byli od sebe 1,5 metru a hovořili. Bez roušek. Nikam jinam nechodí. tátova sestra je na ventilátoru.

Nezbývá než držet palce, aby to zvládla. Aby to zvládli všichni.

25.2.2021 07:43

"A jo, mezlidskej kontakt na to určitě vliv má."
ano, "určitý vliv" .......vzhledem k tomu, jakým způsobem se to "zviřátko" přemísťuje a jaké prostředí potřebuje k životu....tak jo, "určitý"......

a vzhledem k témuž - ano, roušky/resp. mají sakra vliv, i ty jednorázovky déle nošené. Je to mechanická bariéra. Jenom ne samospasitelná.

Jak už výše psáno, je zcela zásadní rozdíl v náhledu obyvatel. Na jaře se všichni báli, sami se distancovali, i to shlukování max.2 dodržovali, i doma seděli....teď? sodoma gomora.....tak šílená množství lidí, všední den či víkend, mnohahlavé grupy, bez roušek, hlava na hlavě, jsem tady za celých cca 40 let neviděla, nepotkala, nezažila.

Soused na pátek koupí bečku a v chatě supluje místní hospodu.

A máme tady vládní "opatření" ovšem ve stylu chytré horákyně, tedy účinná a neúčinná zároveň. A pandemie není politikum.....

25.2.2021 07:52

Mamka se včera dozvěděla, že její kamarádi (věkově kolem 75) si udělali výjezd k jednomu z nich na chatu. Bylo jich 15. A teď má 13 z nich covid. Co na to říct? Jasně, že tam nebyli v rouškách. To by na jaře neudělali, to každý seděl doma a chodil tak maximálně na nákup.

25.2.2021 08:08

Mamka se včera dozvěděla, že její kamarádi (věkově kolem 75) si udělali výjezd k jednomu z nich na chatu. Bylo jich 15. A teď má 13 z nich covid. Co na to říct? Jasně, že tam nebyli v rouškách. To by na jaře neudělali, to každý seděl doma a chodil tak maximálně na nákup.

No o tomhle to přesně je....já si myslím, že ty roušky funujou, neříkám, že stopro, ale jo. A lidi je i nosí, tam kde je to vidět, kde se to musí....obchody, úřady, MHD....samozřejmě najde se asi pár ignorantů, ale je jich menšina.
Na jaře se roušky nosily i venku...jasně taky jsem si jí sundala, když jsem byla s pesanama mimo civilizaci a nikde nikdo....ale dneska, ve městě dost velkej pohyb lidí a bez roušek, za městem v přírodě je to snad ještě horší a všichni bez roušek....venku se nosit nemusí....

No a pak na jaře se lidi opravdu snažili omezit sociální kontakty, takže dřepěli doma, ale dneska se prostě dělají "sleziny" v soukromí.
A další problém vidím ve firmách...ve fabrikách...nevím jestli je to tak všude, ale v provozu mají zaměstnanci roušky a když jdou na svačinu, tak samozřejmě roušky dolů a rozestupy prostě tak velký udělat nelze, navíc v uzavřeném prostoru by to bylo při větším množství lidí asi jedno.....tam by to asi chtělo alespoň pravidelně testovat.

A těch případů bude víc......já si prostě myslím, že ti, co říkají, že roušky jsou naprdlačku, protože je všichni nosí a stejně nám čísla stoupají, nemají pravdu, protože lidi je rozhodně nemají nasazené všude, kde jsou v kontaktu s lidma.

25.2.2021 08:53

"A další problém vidím ve firmách...ve fabrikách"...

Jasně, ale i do té fabriky to někdo donese z venku. Večer mejdan - pochopitelně bez roušek - 10,15 lidí. Jeden bezpříznakově nakažlivý a ráno to roznesou do podniků do práce. Táta to donese z fabriky do rodiny.
A je to geometrická řada.
A pak jsou ty otázky a dohady. Nikam nechodili, jen do práce a stejně to mají.

25.2.2021 09:11
Andrýsek3

XXX.XXX.26.206

Poznatek z brněnského MHD. Jela jsem 4mi spoji, naprostá většina lidí má na sobě respirator (správně nasazený), zbytek lidi dvě jednorazovky, asi dva lidi jen jednu roušku (na nose) . A to jsem těch lidí viděla určitě i víc jak 100. Brno dodržuje. 🙃

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 09:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Mám přesně tolik zvířat ,co uživím a zvládnu obhospodařit a neomezují mne,protože zvířata jsem si pořídila pro své "obveselení "a ne na kšeft. Ano jeden čas jsem chovala strašilky-víc než malé množství, ale před rekonstrukci bytu jsem chov zrušila, kdykoliv se k tomu mohu zase vrátit, v té době by umístění insektárií byl problém a řešitelné to bylo. Pokud vám váš koníček přerůstá přes hlavu a nezvládáte péči, budou trpět zvířata a v neposlední řadě i rodinní příslušníci. Havěť jste si domu pořídila vy, občas to může přejít až v "závislost", tenhle druh a nebo i tenhle....a když vás to vyčerpává, je to ještě radost?

Mě to ale nevycerpava obstarat to zvládám. Že ne jste vzala proboha kde?

25.2.2021 09:23

"Dnes řada lidí nosí jednorázové, ovšem nikoli jednorázově, ale třeba třicetirázově".

Ale to přece není chyba ani roušek, ani nařízení, ale jednoznačně těch lidí. Dokonce to není ani vina špatného vysvětlování. V každé rodině, komunitě je určitě někdo gramotný a může si přečíst, kdy a jak správně nosit roušku-respirátor.

25.2.2021 09:24

Mě to ale nevycerpava obstarat to zvládám. Že ne jste vzala proboha kde?

Opravdu bych chtěla být vaše kolegyně a pracovat vedle vás !

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Opravdu bych chtěla být vaše kolegyně a pracovat vedle vás !

Co sem zas pletete práci?
Rec byla o tom že nehodlám omezovat svy zvířata na kvalitě života kvůli nesmyslnejm nařízením vlády. Stejně jako vy byste neomezili svy
V práci Nosím jednorázovou víc mě nikdo nedonuti. To se prostě nedá s respiratorem na hubě nebo dvěma jednorazovkama běhat po lince. A to dostávám od zaměstnavatele dvě na den. Jak to vypadá když si ji dvacetkrát denně stáhněte z huby na krk aby se člověk napil když jde na svačinu a musí si ji navlict na ruku atd už není můj problém.

25.2.2021 09:49

Co sem zas pletete práci?
Rec byla o tom že nehodlám omezovat svy zvířata na kvalitě života kvůli nesmyslnejm nařízením vlády. Stejně jako vy byste neomezili svy
V práci Nosím jednorázovou víc mě nikdo nedonuti. To se prostě nedá s respiratorem na hubě nebo dvěma jednorazovkama běhat po lince. A to dostávám od zaměstnavatele dvě na den. Jak to vypadá když si ji dvacetkrát denně stáhněte z huby na krk aby se člověk napil když jde na svačinu a musí si ji navlict na ruku atd už není můj problém.

V práci budete nejspíš nosit to, co vám nařídí váš zaměstnavatel.

Fakt je pro vás problém, jak jste psala, koupit dítěti jednorázové roušky? Ale sjezdit republiku, abyste neomezovala vaše zvířata, problém není?

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 12:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

V práci budete nejspíš nosit to, co vám nařídí váš zaměstnavatel.

Fakt je pro vás problém, jak jste psala, koupit dítěti jednorázové roušky? Ale sjezdit republiku, abyste neomezovala vaše zvířata, problém není?

Ano je pro mě problém kupovat X rousek na den. Ekologicky, morální a momentálně nasrabostni na vládu. Protože nikdo nepotvrdil že dvě jednorázový chrání líp jak pravidelně prana látková. V respiratoru se dejchat nedá. A. Ne nehodlám ohrožovat dítě tím že mi někde zkolabuje. Jestli vy jo vaše věc. Já regulérne zvažuji že jak to naridej holt budu třeba rok doma. A ať se potentujou.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Ať si to při pustíme nebo ne je hokej fakt že po roce a něco přežívání nejistoty nervů a strachu toho má většina lidí plný kecky a už z principu začíná bojkotovat vse co nezavani přímým ohrožením. A hlavně nevím jak vy ale já nechci přežívat. Chci žít normálně. A to chce většina a dalšíma rwstrikcema a zakázama se k tomu fakt neblizime. Naopak. Čím víc ti naši pí tomci nahoře pritvrzujou tím je u nás hůř. Všem. Fakt si myslíte že tím že dva tejdny Budem zalezly na bytě to zázrakem zmizí a Budem vsici frikulini? (free cool a happy)

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 12:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Ať si to při pustíme nebo ne je hokej fakt že po roce a něco přežívání nejistoty nervů a strachu toho má většina lidí plný kecky a už z principu začíná bojkotovat vse co nezavani přímým ohrožením. A hlavně nevím jak vy ale já nechci přežívat. Chci žít normálně. A to chce většina a dalšíma rwstrikcema a zakázama se k tomu fakt neblizime. Naopak. Čím víc ti naši pí tomci nahoře pritvrzujou tím je u nás hůř. Všem. Fakt si myslíte že tím že dva tejdny Budem zalezly na bytě to zázrakem zmizí a Budem vsici frikulini? (free cool a happy)

V zahraničí už normálně frčí i zvířecí burzy!!!! Jakto?

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Jinak jsem zvědavá když jsem teď četla kde se to má nosit jak to vyřeší fabriky. 75minut na hubě a půlhodina bez. To v provozu prostě je nereálná totální kravina.

25.2.2021 12:26
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

A jak byste si to teda představovala? Teď to vše rozvolnit? A co dál? Prasknou nemocnice, zdravotníci přestanou fyzicky zvládat? Baví to asi málokoho, ale ono to jaksi není o zábavě no.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Andrýsek3 napsal(a):
A jak byste si to teda představovala? Teď to vše rozvolnit? A co dál? Prasknou nemocnice, zdravotníci přestanou fyzicky zvládat? Baví to asi málokoho, ale ono to jaksi není o zábavě no.

Nemocnice nestíhají už jakou dobu to není novinka. Osoba co dělá sestřičku v jiste nemocnici se doteď rozhodně nepretrhne pacientů maj jak jindy. Ale vše je přeplněné a umírá se tam po desítkách. Zavřít vše není reseni. Neosvedcilo se doteď nevím co si slibujou dal že najednou to zabere? To je jak bunovat a tančit samanskej taneček za déšť.
A ano zavření všeho mě sejri dost. Copa moje dítě. Je ve čtvrté třídě to se dá. Brácha bude končit druhej ročník učiliště obor opravář amechanizator zemědělských strojů. Praxe za rok druhý a první téměř nula. Příští rok má dělat závěrečný zkoušky na vyucak. Z čeho když jeho obor je víceméně jen praxe a tu nemaj to sem zvědavá. Bude umět hovno ať ten papír dostane nebo ne. Nebo umíte učit děcka jak rozebrat motor traktoru distance?

25.2.2021 12:35

"75minut na hubě a půlhodina bez"
tak jsem vytáhla návod k použití, respirátor FFP2 Royax, tento požadavek tam uveden není. Je tam vyměnit respirátor po max. 12ti hodinách.(a ano, vím že toto koluje na FB)
Velikost M, sedí jak šitý na míru (pravda, na oplácaném ksichtu bude těsnit kaděčo).

"Fakt si myslíte že tím že dva tejdny Budem zalezly na bytě to zázrakem zmizí a Budem vsici frikulini? (free cool a happy)"
ani se neobávám, že si to ti pitomci nahoře a další myslí. Oni, a další, si spíš myslí, že tímto opatřením ulevíme nemocnicím a vyhneme se jejich totálnímu kolapsu.

bohužel, očkování v ČR je zcela tristní záležitost......(ne-li až trestní...)

25.2.2021 12:37
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

Ano je pro mě problém kupovat X rousek na den. Ekologicky, morální a momentálně nasrabostni na vládu. Protože nikdo nepotvrdil že dvě jednorázový chrání líp jak pravidelně prana látková. V respiratoru se dejchat nedá. A. Ne nehodlám ohrožovat dítě tím že mi někde zkolabuje. Jestli vy jo vaše věc. Já regulérne zvažuji že jak to naridej holt budu třeba rok doma. A ať se potentujou.

A zkusila jste nanoroušky (z lekarny, ne látkové)? Teď jsem řešila, že respirátor ani dvě látkové neudýchám, což je pro mě problém. Nemůžu si dovolit sebou někde seknout. Takže jsem objednala nano. Nejdřív látkové a to byla úplná katastrofa. Jak kdyby mi na obličej někdo hodil tlustou deku, navíc absolutně neseděly. A nakonec mi známá doporučila nano z lékárny a po první zkoušce prošly líp než látková nebo jednorázová, co do pocitu prodyšnosti. Dají se sterilizovat, takže netřeba po jednom použití vyhodit. Měly by se snad dělat i dětské.

25.2.2021 12:41
assil

XXX.XXX.122.3

šavlozubka napsal(a):
A zkusila jste nanoroušky (z lekarny, ne látkové)? Teď jsem řešila, že respirátor ani dvě látkové neudýchám, což je pro mě problém. Nemůžu si dovolit sebou někde seknout. Takže jsem objednala nano. Nejdřív látkové a to byla úplná katastrofa. Jak kdyby mi na obličej někdo hodil tlustou deku, navíc absolutně neseděly. A nakonec mi známá doporučila nano z lékárny a po první zkoušce prošly líp než látková nebo jednorázová, co do pocitu prodyšnosti. Dají se sterilizovat, takže netřeba po jednom použití vyhodit. Měly by se snad dělat i dětské.

Z čeho jsou ty nano z lékárny? Ty látkový jsou pravda tlustý, ale zas má člověk na obličeji bavlnu,

25.2.2021 12:45
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

assil napsal(a):
Z čeho jsou ty nano z lékárny? Ty látkový jsou pravda tlustý, ale zas má člověk na obličeji bavlnu,

Je to netkaná textilie. Mělo by to být hypoalergenní.

25.2.2021 12:49

"Já regulérne zvažuji že jak to naridej holt budu třeba rok doma. A ať se potentujou."
Ať se potentujou - kdo? Váš zaměstnavatel? No nevím, děláte někde ve fabrice na lince, tak asi budete nahraditelná celkem snadno, ne?

Chápu, že jste naštvaná, nošení dvou roušek nebo respirátoru se snad nelíbí vůbec nikomu. Ale nemocných a nakažených je čím dál víc, a šíří se zde mutace britská, teď už i jihoafrická, které jsou mnohem nakažlivější než původní, a je jen otázkou času, kdy sem nějaký "cestovatel" dotáhne další mutaci. Není možné rozvolňovat, ani nedělat nic. Ta bariéra na obličeji je to nejmenší, co můžete pro sebe udělat. Ano, pro sebe a své dítě. Už dávno to není nemoc starých a nemocných, tlustých a jinak oslabených. O život bojují mladí, do té doby zdraví lidé.

Kdybyste měla nějaký recept, jak pandemii ukončit, a fungoval by, dostala byste nobelovku a oslavovali by vás po celém světě. Zatím na to nikdo nepřišel...

25.2.2021 12:57

Pamatuju tady v té diskuzi dobu, kdy jste nás, co jsme se bály a řešily to nebo ono ohledně covidu a eventuelního nakažení, označovala pomalu za hysterky......a ono se nám to trochu obrací...alespoň u mě....uklidnila jsem se a hodně, chráním opravdu na maximum sebe a svoje blízké, hlavně maminku. I když se situace zhoršuje, tak se nebojím, sice nikde není řečeno, že to nechytnu, ale jsem tak nějak v klidu a prostě čekám až bude líp a to si obecně myslím, že bude minimálně v řádech měsíců.
Ale vy mi začínáte připadat mírně hysterická.....

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

šavlozubka napsal(a):

Jo to je asi jediná varianta.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

"Já regulérne zvažuji že jak to naridej holt budu třeba rok doma. A ať se potentujou."
Ať se potentujou - kdo? Váš zaměstnavatel? No nevím, děláte někde ve fabrice na lince, tak asi budete nahraditelná celkem snadno, ne?

Chápu, že jste naštvaná, nošení dvou roušek nebo respirátoru se snad nelíbí vůbec nikomu. Ale nemocných a nakažených je čím dál víc, a šíří se zde mutace britská, teď už i jihoafrická, které jsou mnohem nakažlivější než původní, a je jen otázkou času, kdy sem nějaký "cestovatel" dotáhne další mutaci. Není možné rozvolňovat, ani nedělat nic. Ta bariéra na obličeji je to nejmenší, co můžete pro sebe udělat. Ano, pro sebe a své dítě. Už dávno to není nemoc starých a nemocných, tlustých a jinak oslabených. O život bojují mladí, do té doby zdraví lidé.

Kdybyste měla nějaký recept, jak pandemii ukončit, a fungoval by, dostala byste nobelovku a oslavovali by vás po celém světě. Zatím na to nikdo nepřišel...

Nebudu jediná kdo jim s tím svihne za těchhle podmínek. Zdaleka ne.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Pamatuju tady v té diskuzi dobu, kdy jste nás, co jsme se bály a řešily to nebo ono ohledně covidu a eventuelního nakažení, označovala pomalu za hysterky......a ono se nám to trochu obrací...alespoň u mě....uklidnila jsem se a hodně, chráním opravdu na maximum sebe a svoje blízké, hlavně maminku. I když se situace zhoršuje, tak se nebojím, sice nikde není řečeno, že to nechytnu, ale jsem tak nějak v klidu a prostě čekám až bude líp a to si obecně myslím, že bude minimálně v řádech měsíců.
Ale vy mi začínáte připadat mírně hysterická.....

Jo v něčem ano. Protože odmítám tupe poslouchat nesmyslný nařízení který doteď ničemu nepomohly a furt se od nich očekává zázrak. Ano jakousi roušku na obličeji nosit budu. To smysl má. Ale abych tahala něco jen proto že chtěj vyprodat zásoby sklady či proč to fakt ne. Jaké smysl má. Otevřené market a zavřená kadeřnice nbo knihkupectvi mi taky doteď nikdo logicky nevysvětlil.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 13:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

A jo jsem hysterické když vidím jak brácha bude mít tři roky života v piheli umět prd a neuplatnit se nikde. Hystercim když vidím jak kámoška musela prodat vsecku zvěř protože má zavřeno živnost a neuplatí hypotéku nájem a živobytí z platu v Albertu a pár susni od státu. A zadluzuje se čím dál tím víc. Když vidím jak děti degenerujou. Když vidím. Jak všecko stagnuje jak je každé nervni ustrasenej jak všichni jenom prezivame kvůli číslům co jsou z půlky vycucany z prstu. Jak stát místo toho aby sem nalakal doktory radej prosusteuje bambiloardy za kompenzace co stejně nic nevyresej. Atd atd atd. Jak to likviduje sport ve všech odvětvích, atd atd atd. Jo jsem hysterické. Začínám zastávat názor že třetí defenestrace by byla docela fajn nápad a vůbec bych se nedivila kdyby za chvíli nakyho politika z těch inteligentu co to vymýšlejí někdo zkusil odprasknout.

25.2.2021 13:10
assil

XXX.XXX.122.3

šavlozubka napsal(a):
Je to netkaná textilie. Mělo by to být hypoalergenní.

A tak to díky, pár jich teda koupím, kdyby došlo na to, že bych musela jezdit do práce, tak respirátor nebo klasickou nanoroušku bych asi nedala. Navíc předpokládám, že tohle už nikdy nevrátěj zpátky na samodomoroušky a nechaj to i přes léto.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

assil napsal(a):
A tak to díky, pár jich teda koupím, kdyby došlo na to, že bych musela jezdit do práce, tak respirátor nebo klasickou nanoroušku bych asi nedala. Navíc předpokládám, že tohle už nikdy nevrátěj zpátky na samodomoroušky a nechaj to i přes léto.

Přes léto to nebude dodržovat téměř nikdo. Ve 30vedrech v rousce na hale? Za kasou? Tezko

25.2.2021 13:28

A jo jsem hysterické když vidím jak brácha bude mít tři roky života v piheli umět prd a neuplatnit se nikde. Hystercim když vidím jak kámoška musela prodat vsecku zvěř protože má zavřeno živnost a neuplatí hypotéku nájem a živobytí z platu v Albertu a pár susni od státu. A zadluzuje se čím dál tím víc. Když vidím jak děti degenerujou. Když vidím. Jak všecko stagnuje jak je každé nervni ustrasenej jak všichni jenom prezivame kvůli číslům co jsou z půlky vycucany z prstu. Jak stát místo toho aby sem nalakal doktory radej prosusteuje bambiloardy za kompenzace co stejně nic nevyresej. Atd atd atd. Jak to likviduje sport ve všech odvětvích, atd atd atd. Jo jsem hysterické. Začínám zastávat názor že třetí defenestrace by byla docela fajn nápad a vůbec bych se nedivila kdyby za chvíli nakyho politika z těch inteligentu co to vymýšlejí někdo zkusil odprasknout.

Defenestrace - a co myslíte, že by se stalo, kdyby vládu vyházeli z oken (obrazně řečeno)? Nic, restrikce a omezení tu budou dál. Protože skončením této vlády a nahrazením opozicí se pandemie nezastaví. Nikdo z nich neví, jak by to měl lépe řešit, mají jen kecy vědomi si toho, že nenesou žádnou odpovědnost.

25.2.2021 13:33

Teď byl u mě zákazník...bydlí ve vesnici na horách...plácnu 30 kiláků od Chomutova, tak se jim tam masivně šíří britská mutace....takže si myslím, že je jen otázka času, kdy na tom budeme podobně jako sokolovsko a chebsko....

Otevřené market a zavřená kadeřnice nbo knihkupectvi mi taky doteď nikdo logicky nevysvětlil.
Nevím jak kadeřnictví a nebo knihkupectví, ale já jsem ráda, že máme zavřeno...sice prodáváme, ale v nějakém omezeném režimu, takže když se to sejde, tak mám na krámě tak max 2-3 zákazníky najednou....pokud bychom měli otevřeno a to i v omezení 15m2 na jednu osobu, tak máme totálně narvanej krám, protože se počítá prodejní plocha, ale já mám uličky pochozí pro zákazníky tak max 1/4 krámu a pokud se otevře, tak se lidi do krámů (nejen k nám) nahrnou, minimálně zkraje. Viděla jsem to předtím než jsme na podzim poprvé zavřeli, viděla jsem to následně, když se před vánoci otevíralo a upřímně se opravdu bojím, jak to bude vypadat, až se otevře znovu.
Nějaké dohlížení na rozestupy a hlídání lidí, to je v praxi sci-fi....stejně tak jako teď v supermarketech.... takže to vidím spíš tak, že fakt stačí, že se chodí mačkat do supermarketu, nemusí se pak chodit mačkat do dalších xy krámů....takže za mě v tom vidím omezení kontaktů.
Něco jiného jsou třeba malé krámky, kam se vejdou 2-3 zákazníci, tam se to dá uhlídat, ale když otevřete tyhle, tak ostatní s těma většíma obchodama budou řvát, proč oni ne.

U kadeřnictví těžko říct....já si třeba nemyslím, že při dodržování nějakých hygienických zásad by byla jedna kadeřnice a jeden zákazník na provozovně problém. Ono stejně teď někteří a je jich dost, i když veřejně to asi nepřiznají, svoje stálé zákaznice objíždějí a službu vykonávají u zákazníků doma, tak je to prašť jako uhoď.

25.2.2021 13:46

"U kadeřnictví těžko říct....já si třeba nemyslím, že při dodržování nějakých hygienických zásad by byla jedna kadeřnice a jeden zákazník na provozovně problém".

Problém je v tom, že nemáme tolik policistů, aby u každého kadeřnictví stál jeden. Však se podívejte kolem sebe, jak se dodržuje.
Jak já bych potřebovala ostříhat !
Všíchni bulí, jak si potřebují koupi bundu, kalhoty, svetr, boty......Když nebyla omezení, tak velké % lidí stejně jelo přes eshopy a najednou musí jít courat po krámech ?
Když hodně shopů připouští vrácení zdarma?
Lidi akorát pruděj! protože už nevědi, co roupama ( někteří ).
Ať ti stěžovači hromadně volí komunisty ! Leithian především.

25.2.2021 13:47

Kadeřnictví bych taky otevřela. Spousta kadeřníků a kadeřnic pracuje, buď u sebe doma, nebo objíždí své zákazníky. A to mi přijde horší, než když by byli v kadeřnictví jeden na jednoho. Většina salónů se určitě lépe desinfikuje než domácnost.

25.2.2021 13:50
assil

XXX.XXX.122.3

"U kadeřnictví těžko říct....já si třeba nemyslím, že při dodržování nějakých hygienických zásad by byla jedna kadeřnice a jeden zákazník na provozovně problém".

Problém je v tom, že nemáme tolik policistů, aby u každého kadeřnictví stál jeden. Však se podívejte kolem sebe, jak se dodržuje.
Všíchni bulí, jak si potřebují koupi bundu, kalhoty, svetr, boty......Když nebyla omezení, tak velké % lidí stejně jelo přes eshopy a najednou musí jít courat po krámech ?

No zrovna s tímhle nevím jestli je lepší koupit si oblečení v krámě a nebo se jít promořit do fronty na poštu při vrácení. V knihkupectvích zrovna taky návaly nebývají, nechápu jejich zavření. Zas mě logický přijde zavření kadeřnictví, protože ač jsou tam jen dva lidi, pracuje se tam s vodou na hlavě a nablízko, takže přenos v kapkách vody se mi zdá docela pravděpodobný.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 13:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Já přes eshopy nejela vše vyjma ponožek musím zkoušet nebo aspoň vidět a jestli vám přijde normální pětkrát vracet na poště džíny než najdete takovy co sedej jste mimo vy fakt

25.2.2021 13:55

Čím déle budou kadeřnictví zavřená, tím víc lidí vyhledá domácí služby kadeřnic/kadeřníků, protože nejde chodit několik měsíců neupravení, a přes e-shop se stříhat nedá.

25.2.2021 13:57

"V knihkupectvích zrovna taky návaly nebývají, nechápu jejich zavření".

Snad proto, že knihkupectví je i v každém nákupním centru a že chtějí vyloučit courání davů po chodbách? Otevřít jen ty se vchodem z ulice? To by mohlo být pravidlo. Ale zas kdo bude hlídat tu frontu venku, když se tam lidi nahromadí ? A zas by asi byl křik pro protěžování některých obchodů. Pořád mi vychází největší problém neukázněnost lidí.

25.2.2021 14:01

Já přes eshopy nejela vše vyjma ponožek musím zkoušet nebo aspoň vidět a jestli vám přijde normální pětkrát vracet na poště džíny než najdete takovy co sedej jste mimo vy fakt

A to pořád křičíte, jak jste vy mladí pokrokoví! A nedovedete si poradit s tak jednoduchou věcí, jako je koupit kalhoty. Tak snad mám oblíbenou a vyzkoušenou
značku a velikost.

25.2.2021 14:02
fikovnice

XXX.XXX.133.27

No, to jsem si myslela. Ale já "Balu" nejsem ve virologii nějak extra zběhlá. A "Repta" veřejně napsala, že to také mohlo být naopak (že já nakazila toho kolegu), byť já roušku nosila vždy! Já opravdu nevím a narovinu píšu, že mám pocit, že chrání jen respirátory. Ale nejsou to moje vědomosti, tak třeba je to omyl.

25.2.2021 14:04
fikovnice

XXX.XXX.133.27

GAELLE napsal(a):

Ach jo! Já myslím, že v ČR už jasně převažuje Brigita. A tam fakt stačí malá chvíle... A co ta máma? Je v nemocnici? Co užívá? Mohu aspoň trochu něco poradit...

25.2.2021 14:07

fikovnice napsal(a):
No, to jsem si myslela. Ale já "Balu" nejsem ve virologii nějak extra zběhlá. A "Repta" veřejně napsala, že to také mohlo být naopak (že já nakazila toho kolegu), byť já roušku nosila vždy! Já opravdu nevím a narovinu píšu, že mám pocit, že chrání jen respirátory. Ale nejsou to moje vědomosti, tak třeba je to omyl.

Jasně, to, že vás nakazil on se nabízí. Mohla jste to chytit třeba v šalině, obecně v MHD, v obchodě, výtahu, nebo jinde.
Do debaty, jak co chrání, se pouštět nechci, na to nemám patřičné vědomosti.

25.2.2021 14:08
fikovnice

XXX.XXX.133.27

"Dnes řada lidí nosí jednorázové, ovšem nikoli jednorázově, ale třeba třicetirázově".

Ale to přece není chyba ani roušek, ani nařízení, ale jednoznačně těch lidí. Dokonce to není ani vina špatného vysvětlování. V každé rodině, komunitě je určitě někdo gramotný a může si přečíst, kdy a jak správně nosit roušku-respirátor.

Ale to já "Orionko" přece vůbec nerozporuji. I kdyby to hlásili každý den v TV, stejně budou lidi jednorázové pomůcky nosit opakovaně!!! Včera telefonát s tetou. S jejím manželem jsou už (přes)osmdesátníci. Tak prý si koupili ty povinné respirátory. Ptám se kolik. "No dva..." Já nevím, třeba mají ty recyklovatelné, ale kupovali nějaké extra levné, tak se mi to nezdá.

25.2.2021 14:10

Snad proto, že knihkupectví je i v každém nákupním centru a že chtějí vyloučit courání davů po chodbách? Otevřít jen ty se vchodem z ulice? To by mohlo být pravidlo. Ale zas kdo bude hlídat tu frontu venku, když se tam lidi nahromadí ? A zas by asi byl křik pro protěžování některých obchodů. Pořád mi vychází největší problém neukázněnost lidí.

Zrovna knihy jdou velmi dobře koupit přes e-shop. Tam špatná velikost nehrozí .

25.2.2021 14:10
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ač s Vaším příspěvkem principiálně souhlasím, boty přes net nekoupím. Mám vbočené palce, na jedné noze víc než na druhé, a opravdu mi sedí tak jeden pár obuvi z deseti, u společenských bot (tj. ne sportovních, ne pracovních, klidně třeba kozačky do práce) z dvaceti.
Oblečení, to je jiná. Kromě spodního prádla, nočního a punčochového zboží jsem si naposledy koupila oblečení v roce 2019 (jedny šaty, jednu halenku a jedny kalhoty). V roce 2020 jsem odstala od Ježíška svetr a dvoje termolegíny. Letos jsem si jednu sukni upletla a neplánuju kupovat nic, leda by se mi rozpadl klobouk, v kterém chodím zahradničit. Ale i tak - kdybych si chtěla koupit rifle, tak si je taky musím zkusit; mám velký rozdíl mezi pasem a zadkem a opět mi sedí tak jeden střih z dvaceti. Já je teda nenosím, jsem víceméně sukňová a šatová, ale kdybych ty rifle potřebovala, tak... Prostě mám smůlu.
A to neříkám proto, že mám nějaký zvláštní problém. Rifle nenosím a boty mám naštěstí koupené včas. Jen že jsou lidi, kteří mají skutečně nestandardní rozměry, poměry a obecně nároky, kteří si to oblečení nebo ty boty opravdu musejí vyzkoušet, jinak budou hledat ten pravý kus třeba tři měsíce.

25.2.2021 14:11
fikovnice

XXX.XXX.133.27

Jasně, to, že vás nakazil on se nabízí. Mohla jste to chytit třeba v šalině, obecně v MHD, v obchodě, výtahu, nebo jinde.
Do debaty, jak co chrání, se pouštět nechci, na to nemám patřičné vědomosti.

No, já raději také ne...
V šalině nee - MHD téměř nejezdím a inkriminovaný víkend jsem byla sama a oplakávala Fločka. Takže buď pracoviště anebo obchod, z něhož si vybavuji chrchlajícího pokladníka s rouškou na krku. To mi z té doby utkvělo. Doba kontaktu - minuta až dvě, ale jak víme, Brigitě stačí málo!

25.2.2021 14:17
fikovnice

XXX.XXX.133.27

Čím déle budou kadeřnictví zavřená, tím víc lidí vyhledá domácí služby kadeřnic/kadeřníků, protože nejde chodit několik měsíců neupravení, a přes e-shop se stříhat nedá.

Kadeřnictví také považuji za jedno z nejnesmyslněji uzavřených služeb. Když otevřeli na malou chvíli, tak jsem pádila k nám do Klieru, a tam si to šéfová sakra hlídala. Každý zákazník se musel vydezinfikovat (ruce), měla tam teda asi 4 zaměstnankyně, takže se 4 zákazníky 8 lidí. Ale prostory mají velké, ty dva metry byli od sebe všichni. A nepustila by dál nikoho dalšího. Mně např. vystrčila ven na chodbu židli, když jsem jí řekla, že 30min mi páteř nedovolí ustát. Ale dovnitř ani náhodou a tak to má být!

25.2.2021 14:20
fikovnice

XXX.XXX.133.27

fikovnice napsal(a):
Ale to já "Orionko" přece vůbec nerozporuji. I kdyby to hlásili každý den v TV, stejně budou lidi jednorázové pomůcky nosit opakovaně!!! Včera telefonát s tetou. S jejím manželem jsou už (přes)osmdesátníci. Tak prý si koupili ty povinné respirátory. Ptám se kolik. "No dva..." Já nevím, třeba mají ty recyklovatelné, ale kupovali nějaké extra levné, tak se mi to nezdá.

Edit: Nikdy nezapomenu, jak tu někdo psal, že jim přišel zákazník (pacient?), který roušku evidentně nosil několik měsíců, protože měl přes nos již jen několik jednotlivých vláken! Tehdy mě to pobavilo, dnes ani trochu!

25.2.2021 14:22
fikovnice

XXX.XXX.133.27

Kadeřnictví bych taky otevřela. Spousta kadeřníků a kadeřnic pracuje, buď u sebe doma, nebo objíždí své zákazníky. A to mi přijde horší, než když by byli v kadeřnictví jeden na jednoho. Většina salónů se určitě lépe desinfikuje než domácnost.

Přesně!

25.2.2021 14:23

Když neukázněnost lidí převažuje nad ukázněností či opatření nejsou funkční, je vhodné rozvolnit, protože opatření nenesou požadovaný efekt:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/lockdown-ztratil-svuj-smysl-prohlasil-rakousky-kancler-40352132#seq_no=4&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=qPbRkEM1gm5-202102251317&source=article-detail

Jak by bylo fajn, kdybychom teď patřili k "nenáviděnému" Rakousku (viz Dobytí severního pólu)

25.2.2021 14:25

Zrovna knihy jdou velmi dobře koupit přes e-shop. Tam špatná velikost nehrozí .

Jasně, teď jsem kupovala. Jen jsem to nějak zvorala a musela jsem do balíkovny. Ale přes kód jsem nemusela čekat a stejně tam byli jen 3 lidi - v hale. Jinak objednávám "do ruky".

25.2.2021 14:32
assil

XXX.XXX.122.3

fikovnice napsal(a):

No většina respirátorů je recyklovatelná postříkáním dezinfekcí nebo sterilizací v troubě.

25.2.2021 14:48

fikovnice napsal(a):
Edit: Nikdy nezapomenu, jak tu někdo psal, že jim přišel zákazník (pacient?), který roušku evidentně nosil několik měsíců, protože měl přes nos již jen několik jednotlivých vláken! Tehdy mě to pobavilo, dnes ani trochu!

Když jsme byli tu chvíli v prosinci otevření a k okénku měli zákazníci přistupovat s rouškou, vytáhli někdy z kapsy takovou hrůzu ( od posmrkaného kapesníku se to lišilo jen šňůrkami ), že jsem měla nauzeu, jak vystřiženou.
Ale proto přece nařízení nezrušíme.

25.2.2021 14:57
fikovnice

XXX.XXX.133.27

Zdroj sice Novinky, ale orosila jsem se: Jihoafrická mutace napadne i ty, co prodělali Covid!

25.2.2021 15:06

fikovnice napsal(a):
Kadeřnictví také považuji za jedno z nejnesmyslněji uzavřených služeb. Když otevřeli na malou chvíli, tak jsem pádila k nám do Klieru, a tam si to šéfová sakra hlídala. Každý zákazník se musel vydezinfikovat (ruce), měla tam teda asi 4 zaměstnankyně, takže se 4 zákazníky 8 lidí. Ale prostory mají velké, ty dva metry byli od sebe všichni. A nepustila by dál nikoho dalšího. Mně např. vystrčila ven na chodbu židli, když jsem jí řekla, že 30min mi páteř nedovolí ustát. Ale dovnitř ani náhodou a tak to má být!

Když otevřeli na malou chvíli, tak jsem si říkala, že se tam nepohrnu a počkám, že můj účes ještě chvilku vydrží.
No tak teď už je to katastrofa, z účesu po ramena jsou vlasy po lopatky.
Zrovna se odhodlávám, že to zkusím šmiknout sama, ale nevím, nevím. Potřebovala bych zpětná zrcátka.

Večer poreferuju, jak to dopadlo.

25.2.2021 15:08

assil napsal(a):
No většina respirátorů je recyklovatelná postříkáním dezinfekcí nebo sterilizací v troubě.

Přesně tak, taky je "pečeme". A přihazuju k nim i jednorázové roušky, co jsem měla na puse jen pár minut.

25.2.2021 15:42
fikovnice

XXX.XXX.133.27

Ježiš!!!!
A mají stanovený i typ? Jde o Brigitu? I když do jisté míry je to snad i jedno...

25.2.2021 15:57

fikovnice napsal(a):
Ježiš!!!!
A mají stanovený i typ? Jde o Brigitu? I když do jisté míry je to snad i jedno...

Nevím, jestli jde o brigitu, mamka to taky neví. Ani nevím, jak komu z nich je. To jsou takoví vzdálenější kamarádi, z trampu.

25.2.2021 16:07

Když otevřeli na malou chvíli, tak jsem si říkala, že se tam nepohrnu a počkám, že můj účes ještě chvilku vydrží.
No tak teď už je to katastrofa, z účesu po ramena jsou vlasy po lopatky.
Zrovna se odhodlávám, že to zkusím šmiknout sama, ale nevím, nevím. Potřebovala bych zpětná zrcátka.

Večer poreferuju, jak to dopadlo.

Hlásím se hned, vlítla jsem na to stylem teď nebo nikdy a už je to uděláno, už je to hotovo...
Použila jsem tenhle fígl se 4 culíčky a funguje to!
https://www.youtube.com/watch?v=i0pseN1qzcA&feature=emb_imp_woyt

Dopadlo to nad očekávání, stříhala jsem tedy radši postupně, aby zbylo dost materiálu pro zarovnávání. Přikládám důkaz.

25.2.2021 17:01

assil napsal(a):

no, k tomu opakovanému nošení...u jednoho typu se mi stalo, že se na vnitřní straně po pár hodinách nošení uvolňovala vlákýnka, a děsně to lochtalo, lezlo to do huby jako kdyby jste měla vlas a štvalo to a u jedněch českých byl materiál strašně škrabavý a dělala se mi "vyrážka" červené zarudnutí na tvářích, v jednom balení různé velikosti gumiček za uši.....teď jsem koupila nějaký barevný, tak to bude hitparáda
V práci si můžu vzít respirátor po 4 hodinách nový.
Edit: jedem na respirátory od začátku roku (prakticky už od listopadu), každé pondělí nastavit nosík.

25.2.2021 18:24

Andrýsek3 napsal(a):
Roušky jsme si zvládli ušít, vakcínu rozvozíme, tak co bude dál? Kdo bude stavět ty dálnice? 🙃
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/s-rozvozem-vakcin-pro-praktiky-v-praze-zacali-dobrovolnici-i-bez-statu-40352213#dop_ab_variant=519620&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=OBf2vz1CIvq-202102251603&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

...otestujeme respirátory!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/14I11j80GSE3gC4eLt8-oaAUeA67Ccu3sNLJLhI6NcS0/htmlview?pru=AAABd_4BOHo*4-SsknrazbikC0Rl5Bi3fg#gid=0

25.2.2021 19:25
fikovnice

XXX.XXX.133.27

Hlásím se hned, vlítla jsem na to stylem teď nebo nikdy a už je to uděláno, už je to hotovo...

Dopadlo to nad očekávání, stříhala jsem tedy radši postupně, aby zbylo dost materiálu pro zarovnávání. Přikládám důkaz.

Tak to jsi teda dobrá!

25.2.2021 19:32

Tak už mám respirátory! Poznatek - dřív jsem v tom unavená, ale líp se v tom mluví než v roušce. A kolega si pochvaluje, že to je první "náhubek", ve kterým se mu nemlží brýle.

25.2.2021 19:48

Tak už mám respirátory! Poznatek - dřív jsem v tom unavená, ale líp se v tom mluví než v roušce. A kolega si pochvaluje, že to je první "náhubek", ve kterým se mu nemlží brýle.

Mně se teda brýle mlží, i když jsem se snažila respirator pořádně přitisknout k nosu.

25.2.2021 19:54

Mně se teda brýle mlží, i když jsem se snažila respirator pořádně přitisknout k nosu.

Mně taky. I v roušce s tím zobáčkem.

25.2.2021 19:54

Asi mu zrovna dobře sedne...
Já mám tradičně u respirátoru problém se spodní částí, která mě bodá do krku. Tak si tu spodní špičku asi odstřihnu.

25.2.2021 19:56

fikovnice napsal(a):
Tak to jsi teda dobrá!

Mně už nic jiného nezbylo, než to risknout, culík mi extrémně nesluší a na rozpuštěné dlouhé vlasy už to taky není.
Jen jsem se toho neměla tolik bát a šmiknout to trochu víc, pořád je to zbytečně dlouhé, ale už únosně. Vzala jsem to tak o 6-7cm z nějakých 12cm, co přebývaly. Jsem ráda, že jsem ten trik objevila, teď už jsem kompletně kadeřnicky samostatná (obarvím, ostříhám).

Až ti bude natolik dobře, že se začneš v rekonvalescenci nudit, můžeš to vyzkoušet.

25.2.2021 21:39

Udělala jsem to v sobotu podobně, už jsem toho taky měla dost.

25.2.2021 21:52
Šarina

XXX.XXX.243.72

https://video.aktualne.cz/dvtv/zdimal-dve-rousky-nedavaji-smysl-polovina-lidi-nenosi-nic-mn/r~3734228076ca11eb9f15ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Aktualne

Doporučuji doposlechnout až do posledního slova

No, to je pecka....mohla byste, Repto, krátce shrnout to video?
Protože si to tady asi každá nevyposlechne, a to by byla škoda.
Děkuju za místní kolektiv ;)

25.2.2021 22:32

Šarina napsal(a):

Rozhovor se mi seká, ale předpokládám, že v něm budou obsaženy podobné informace, jako v tomhle psaném rozhovoru:
https://www.denik.cz/z_domova/respiratory-zdimal-rozhovor-covid-20210222.html

Neregistrovaný uživatel

25.2.2021 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Rozhovor se mi seká, ale předpokládám, že v něm budou obsaženy podobné informace, jako v tomhle psaném rozhovoru:
https://www.denik.cz/z_domova/respiratory-zdimal-rozhovor-covid-20210222.html

Kdyby v tom měl člověk běhat tak jak popisuje je po pár hodinách práce v bezvědomí v sanitce

25.2.2021 23:07

Varaxi napsal(a):

Ač s Vaším příspěvkem principiálně souhlasím, boty přes net nekoupím. Mám vbočené palce, na jedné noze víc než na druhé, a opravdu mi sedí tak jeden pár obuvi z deseti, u společenských bot (tj. ne sportovních, ne pracovních, klidně třeba kozačky do práce) z dvaceti.
Oblečení, to je jiná. Kromě spodního prádla, nočního a punčochového zboží jsem si naposledy koupila oblečení v roce 2019 (jedny šaty, jednu halenku a jedny kalhoty). V roce 2020 jsem odstala od Ježíška svetr a dvoje termolegíny. Letos jsem si jednu sukni upletla a neplánuju kupovat nic, leda by se mi rozpadl klobouk, v kterém chodím zahradničit. Ale i tak - kdybych si chtěla koupit rifle, tak si je taky musím zkusit; mám velký rozdíl mezi pasem a zadkem a opět mi sedí tak jeden střih z dvaceti. Já je teda nenosím, jsem víceméně sukňová a šatová, ale kdybych ty rifle potřebovala, tak... Prostě mám smůlu.
A to neříkám proto, že mám nějaký zvláštní problém. Rifle nenosím a boty mám naštěstí koupené včas. Jen že jsou lidi, kteří mají skutečně nestandardní rozměry, poměry a obecně nároky, kteří si to oblečení nebo ty boty opravdu musejí vyzkoušet, jinak budou hledat ten pravý kus třeba tři měsíce.

Já s vámi souhlasím. Něco se přes e-shop koupit nedá. Ale to hromadné řvaní...?
Já jsem si na své chromé nohy odvážně objednala boty ze Sportisima. Možná je budu nabízet k odprodeji :-((. Boty jsou každé číslované jinak, tak se moc těším!!

25.2.2021 23:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Balu pokuste se prosím zjistit jak dopadlo těch 13 seniorů.
S dovolením jsem váš text zkopírovala do jedné skupiny, nikdo neví o koho jde ani odkud. nakonec ani já vás neznám.
Ale všichni jim drží pěsti (někteří teda komentují hromadná darwinova cena) a jsou zvědaví jak to s nimi dopadlo.
A jsem ráda že vaše mamka s nimi nejela. K těm 3R přidala to podstatné = rozum.
Díky za info.

25.2.2021 23:57

GAELLE napsal(a):
Balu pokuste se prosím zjistit jak dopadlo těch 13 seniorů.
S dovolením jsem váš text zkopírovala do jedné skupiny, nikdo neví o koho jde ani odkud. nakonec ani já vás neznám.
Ale všichni jim drží pěsti (někteří teda komentují hromadná darwinova cena) a jsou zvědaví jak to s nimi dopadlo.
A jsem ráda že vaše mamka s nimi nejela. K těm 3R přidala to podstatné = rozum.
Díky za info.

Pokusím se. Taky jsem ráda, že není mamka kaskadérka. Diky za držení pěstí. S tou darwinovou cenou maji pravdu. Někteří si myslí, že oni to chytit nemůžou. A někteří si pořád myslí, že je to jen rýmička, a že zprávy z nemocnic přehánějí.

26.2.2021 08:03

Šarina napsal(a):

Video obsahu hodně podobné informace jako článek, na který odkazuje ir.ma.
Ve videu navíc (článek jsem nečetla řádek po řádku, jen rychle) zdůrazňuje, že pokud máte něco na obličeji jako OOP, tak to musí skutečně těsnit, a ukazuje tam, jak uzpůsobit jednorázovou chirurgickou roušku tak, aby opravdu těsnila (brutálně zkrátit gumičky uzlem, aby rouška "ryla" do obličeje, nasadit přes nos a natáhnout co nejvíc pod bradu). Také zmiňuje plastový rámeček, který si někde tiskli na 3D tiskárně, přikládá se na obličej a vlastně přitiskává roušku (jakoukoliv) těsněji ke kůži (ale to stejně tady asi nikdo nemá).
Stěžejní je ta těsnost, prostě.
Až když se v respirátoru skoro dusíte, tak ho máte nasazen správně a k něčemu, ale to je samozřejmě v přímém rozporu s běžnou pracovní a životní každodenní existencí.
Takže nějaké dlouhodobé nošení respirátoru tak, jak se má, když se za rok nenaučili nosit klasické roušky (proč taky, nikdo to pořádně konzistentně nevysvětlil), od 99% populace rozhodně - narozdíl od vlády - neočekávám.

26.2.2021 08:27

Varaxi napsal(a):

Ohledně bot malá rada:
Nevím, jaký máte rozpočet na boty či představu o jejich vzhledu, ale já nakupuji od loňska boty na každodenní pracovní nošení zde:
https://www.rieker-eshop.cz

Nedávám to jako reklamu, ale mají velmi dobře popsány míry včetně šířek obuvi (mají i H - tedy široké), a pokud se chcete na něco zeptat, tak odpoví.

S výměnou zkušensoti nemám, vždy vše sedělo. Dodání rychlé, bez problémů, jen ty ponožky zdarma jako dárek jsou mi k ničemu, protože mají přes prsty do strany vpředu boční šev a já mám na jedné noze jizvu na malíčku, na které to tedy úplně není ono.

26.2.2021 08:32

Já teda boty kupuju zásadně jen tam, kde je můžu bezplatně vrátit. A to umožňuje jen malá část eshopů. Už se mně stalo, že jsem vracela i 3x. Poštu rozhodně živit nehodlám.

26.2.2021 08:33

Ohledně bot malá rada:
Nevím, jaký máte rozpočet na boty či představu o jejich vzhledu, ale já nakupuji od loňska boty na každodenní pracovní nošení zde:

Nedávám to jako reklamu, ale mají velmi dobře popsány míry včetně šířek obuvi (mají i H - tedy široké), a pokud se chcete na něco zeptat, tak odpoví.

S výměnou zkušensoti nemám, vždy vše sedělo. Dodání rychlé, bez problémů, jen ty ponožky zdarma jako dárek jsou mi k ničemu, protože mají přes prsty do strany vpředu boční šev a já mám na jedné noze jizvu na malíčku, na které to tedy úplně není ono.

Riekry se mi moc líbí. Ale já mám malou širokou nohu s vysokým nártem a tam mi zatím žádné boty nesedly.
Nakupuju většinou sportovní boty, u Deichmanna, který má poštovné zdarma a můžete vyměnit nebo vrátit na prodejně, teď bez lhůty. Nebo ve Sportissimu, tam jsem se vždy nějak trefila. Ale je rozdíl trekové boty a lodičky, nebo prostě společenské boty.

26.2.2021 08:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ohledně bot malá rada:

Dík, zkusím mrknout. Teď sice boty nepotřebuju, ale rozšířím si obzory. :) Riekery znám, ale mám od nich vlastně jen páskové boty.
Já mám ten problém, že vyjma vbočených palců mám ještě úzká chodidla; takže takové to obecné doporučení (vbočené palce = širší bota) je mi k ničemu, protože mi pak vypadávají paty a celá noha v tom kvedlá.

26.2.2021 08:48

Riekry se mi moc líbí. Ale já mám malou širokou nohu s vysokým nártem a tam mi zatím žádné boty nesedly.
Nakupuju většinou sportovní boty, u Deichmanna, který má poštovné zdarma a můžete vyměnit nebo vrátit na prodejně, teď bez lhůty. Nebo ve Sportissimu, tam jsem se vždy nějak trefila. Ale je rozdíl trekové boty a lodičky, nebo prostě společenské boty.

Já mám vel. 35 a taky širokou s vyšším nártem, hlavně pravou. Většinou musím nakupovat dětské boty a už z toho vyplývá, že většina je úzká.

26.2.2021 10:52
elisak

XXX.XXX.194.232

Já kupovala zimní boty a zimní bundu ve Sportissimu. Bundu jsem vzala stejnou značku a velikost jako mám softshelku a doufala, že nebude moc jinej střih. Ta teda sedí.
Boty jsem holt riskla a vzala 41, větší vůbec neměli a boty značky který mám doma měli jen ve 40. Mám velikost 42 a to je občas celkem problém sehnat dámský boty. No jako chtělo by to tak o půl čísla větší, ale chodit se v tom dá.
A možnost vrácení je sice fajn, ale když je kupujete ve chvíli, kdy podle počasí má do pár dnů napadnout 20cm sněhu a doma máte jen botasky, tak ty boty prostě potřebujete hned. A ne je 3x vrátit než se trefíte. To samý s bundou, doma jsem měla jen lehkou softshelku a hlásili silný mrazy....

26.2.2021 11:11

Deichmann má taky boty H. Na podzim jsem kupovala kožené mokasiny, moje číslo neměli, tak jsem odvážně vzala o 1/2 č. menší v e-shopu a dobrý :-)).

26.2.2021 11:20

elisak napsal(a):
Já kupovala zimní boty a zimní bundu ve Sportissimu. Bundu jsem vzala stejnou značku a velikost jako mám softshelku a doufala, že nebude moc jinej střih. Ta teda sedí.
Boty jsem holt riskla a vzala 41, větší vůbec neměli a boty značky který mám doma měli jen ve 40. Mám velikost 42 a to je občas celkem problém sehnat dámský boty. No jako chtělo by to tak o půl čísla větší, ale chodit se v tom dá.
A možnost vrácení je sice fajn, ale když je kupujete ve chvíli, kdy podle počasí má do pár dnů napadnout 20cm sněhu a doma máte jen botasky, tak ty boty prostě potřebujete hned. A ne je 3x vrátit než se trefíte. To samý s bundou, doma jsem měla jen lehkou softshelku a hlásili silný mrazy....

Zrovna Sportissimo umožňuje objednat u vybraných bot 2 sousední velikosti, padnoucí si nechat a ty druhé bezplatně vrátit na prodejně. Takhle jsme to pořešili my.

26.2.2021 11:25
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Zrovna Sportissimo umožňuje objednat u vybraných bot 2 sousední velikosti, padnoucí si nechat a ty druhé bezplatně vrátit na prodejně. Takhle jsme to pořešili my.

To je fajn. Jak neobjednávám boty přes net, tak o některých možnostech vůbec nevím. A přitom, jak to tak vypadá, to není tak beznadějné. :)

26.2.2021 12:42
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak to by mi moc nepomohlo, jedině zkusit úplně jiný boty. Jak jsem psala brala jsem ty největší, co měli. To byly 41, normálně beru 41,5 nebo 42.

26.2.2021 12:58

elisak napsal(a):
Tak to by mi moc nepomohlo, jedině zkusit úplně jiný boty. Jak jsem psala brala jsem ty největší, co měli. To byly 41, normálně beru 41,5 nebo 42.

Nevím teda, jaký sháníte, ale tady mají výběr v těchto velikostech obrovský:
https://www.zalando.cz/damske-boty/__velikost-41.41~5.42/

Mám velice dobrou zkušenost, dodání bleskový, vrácení zdarma a peníze zpět na účtu do týdne.

26.2.2021 13:07
elisak

XXX.XXX.194.232

Nevím teda, jaký sháníte, ale tady mají výběr v těchto velikostech obrovský:
https://www.zalando.cz/damske-boty/__velikost-41.41~5.42/

Mám velice dobrou zkušenost, dodání bleskový, vrácení zdarma a peníze zpět na účtu do týdne.

Tam jsem tenkrát koukala taky, ale maj tam divně kategorie a zimní boty jsem nějak nemohla najít, navíc jsem nenašla jak funguje vrácení. A boty jsem potřebovala max do druhýho dne. Takže jsem je brala ve Sportissimu, kam jsem si je hned dojela vyzvednout.

neverend

26.2.2021 13:11
neverend

XXX.XXX.255.9

Já tedy nevím jak a co,ale včera jsem normálně koupil u nás boty u vietnamců co tady mají obchod s oblečením a obuví.

26.2.2021 13:25

elisak napsal(a):
Tam jsem tenkrát koukala taky, ale maj tam divně kategorie a zimní boty jsem nějak nemohla najít, navíc jsem nenašla jak funguje vrácení. A boty jsem potřebovala max do druhýho dne. Takže jsem je brala ve Sportissimu, kam jsem si je hned dojela vyzvednout.

V každým balíku je zpáteční nálepka, jen nalepíte a zanesete do Parcelshopu. Pravda, do druhýho dne to nedodají.
Já si zase se svou velikostí ve Sportisimu nevyberu. A co jsem kdy vybrala, tak to nepřežilo jednu sezónu. Ale bundy mám tři a dobrý.

26.2.2021 13:41
elisak

XXX.XXX.194.232

V každým balíku je zpáteční nálepka, jen nalepíte a zanesete do Parcelshopu. Pravda, do druhýho dne to nedodají.
Já si zase se svou velikostí ve Sportisimu nevyberu. A co jsem kdy vybrala, tak to nepřežilo jednu sezónu. Ale bundy mám tři a dobrý.

Já s tím zimním oblečením trochu zaspala to uznávám. Já pořád doufala, že to otevřou, napodzim mi to vyšlo, když jsem potřebovala tepláky. Taky jsem ty starý nosila do roztrhání a to doslova a pak to otevřeli... Navíc poslední 2 zimy mi botasky a softshelka stačily... No fakt mam od každýho oblečení jen nutný počet kusů a nový nakupuju až když fakt potřebuju. Nerada nakupuju oblečení.
Jinak mamka včera pořídila v kamenným obchodě dvoje kalhoty. Taky už neměla v čem chodit. Byla se tam normálně zeptat, jestli jí to prodaj. Prej si je má vyzkoušet a vybrat a pak poslat objednávku přes SMS. A proti tý objednávce jí je vydali.

26.2.2021 14:08

elisak napsal(a):
Já s tím zimním oblečením trochu zaspala to uznávám. Já pořád doufala, že to otevřou, napodzim mi to vyšlo, když jsem potřebovala tepláky. Taky jsem ty starý nosila do roztrhání a to doslova a pak to otevřeli... Navíc poslední 2 zimy mi botasky a softshelka stačily... No fakt mam od každýho oblečení jen nutný počet kusů a nový nakupuju až když fakt potřebuju. Nerada nakupuju oblečení.
Jinak mamka včera pořídila v kamenným obchodě dvoje kalhoty. Taky už neměla v čem chodit. Byla se tam normálně zeptat, jestli jí to prodaj. Prej si je má vyzkoušet a vybrat a pak poslat objednávku přes SMS. A proti tý objednávce jí je vydali.

Já to mám stejně, nejsem typická ženská, která má 50 kabelek a stejný počet párů bot. I když na tom Zalando jsem před Vánoci neodolala a koupila dvoje trekovky. Jenže když je teď tak blbá situace, konec v nedohlednu, tak ještě budu ráda, že je mám. Softshellku mám jednu zimní do práce, už třetí rok, po svátcích jsem si koupila další na venčení a výcvik, protože ta předchozí dosloužila. A pak mám ještě jeden černý softshellovy kabát na pohřby. Trička a kalhoty jsem naposled kupovala taky tak před 3 roky. Na ten HO to stačí, neměla bych to kam nosit.

26.2.2021 15:27
assil

XXX.XXX.122.3

Varaxi napsal(a):
Dík, zkusím mrknout. Teď sice boty nepotřebuju, ale rozšířím si obzory. :) Riekery znám, ale mám od nich vlastně jen páskové boty.
Já mám ten problém, že vyjma vbočených palců mám ještě úzká chodidla; takže takové to obecné doporučení (vbočené palce = širší bota) je mi k ničemu, protože mi pak vypadávají paty a celá noha v tom kvedlá.

Mám to samý, vbočený palec teda jen jeden a kupuju jen rieker, ty s tou paměťovou pěnou jsou super na ten palec, vnitřní vložka z ní se vytvaruje časem podle tý nohy a je to super měkký na došlap.
Rieker má obecně užší boty, takže pro úzká chodidla ideální a mají hodně bot s tupou špičkou, což je super na ten palec.
A naprosto nejsuprovější boty od nich na vbočený palec jsou ty jejich jako baleríny z pružné látky, ale už je nemůžu najít, jestli je vyřadili, tak to mě bude hodně mrzet.

26.2.2021 15:44
fikovnice

XXX.XXX.135.184

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hamacek-by-rad-omezil-pohyb-v-prirode-na-kilometr-od-bydliste-40352330#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=lh5qe3WAOrM-202102261421&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

to by mě upřímně zajímalo, kdo by to jako hlídal......

No, hlavně je to hloupost, ne? Já sama teď ujdu tak deset kroků a hotovo. Ale jsou lidé, co teď žijí prostě vycházkami, venku je hezky, jít na zdravý vzduch je OK, ne?

26.2.2021 15:51

fikovnice napsal(a):
No, hlavně je to hloupost, ne? Já sama teď ujdu tak deset kroků a hotovo. Ale jsou lidé, co teď žijí prostě vycházkami, venku je hezky, jít na zdravý vzduch je OK, ne?

Ano, ale to je namířeno na ty, co pořádali nájezdy na hory a do různých lokalit mnohdy značně vzdálených od bydliště. A že to byly davy.

26.2.2021 15:52

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hamacek-by-rad-omezil-pohyb-v-prirode-na-kilometr-od-bydliste-40352330#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=lh5qe3WAOrM-202102261421&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

to by mě upřímně zajímalo, kdo by to jako hlídal......

Super! Celá Praha je jedna obec a naše vesnička, ani ne středisková taky. To ten kilometr by byl logičtější, když chceme všichni stejný metr.
Hlídat to budou jednoduše. Zastaví vás silniční kontrola, nebo MP, když půjdete pěšky.

26.2.2021 15:54

Ano, ale to je namířeno na ty, co pořádali nájezdy na hory a do různých lokalit mnohdy značně vzdálených od bydliště. A že to byly davy.

A zase jako dřív a ve všem to odnesou ti normální poctiví lidé. Ti lauzři si napíší několik čestných prohlášení.......

26.2.2021 15:55
elisak

XXX.XXX.194.232

Ty Reiker daj se nosit i na plochou nohu?
Já skoro do všeho cpu anatomický vložky, i do inline bruslí, jinak mě cca do hodiny bolí chodidla, že skoro nemůžu chodit. A mám problém v letní obuvi. V létě kde to jde nosím otevřenou obuv, ideálně sandále. Dost se mi potí dlaně a chodidla a vyskakujou mi potničky. A právě do otevřených bot se ty vložky do bot moc nacpat nedaj...

26.2.2021 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):

Čau. Ještě tam bylo o katastru: jen v katastru obce. Ale já bydlím na hranici vedlejší obce a polovina našich procházek je vedle. Hlavně v době, kdy ho bolí nohy(což je zrovna teď) protože ,,okruh" vedlejší vsí je kratší Celkem by mě zajímalo, jak to bude kdo kontrolovat? Policie se tu vyskytuje velmi sporadicky, já občanku se psem nenosím a bydliště v ní mám ve městě Takže by mě asi zabásnuli

26.2.2021 15:56

A zase jako dřív a ve všem to odnesou ti normální poctiví lidé. Ti lauzři si napíší několik čestných prohlášení.......

Ale no tak... V lese vás těžko bude někdo kontrolovat, jestli jste kilák od bydliště.

26.2.2021 16:02

Ale no tak... V lese vás těžko bude někdo kontrolovat, jestli jste kilák od bydliště.

Mě tu nikdo kontrolovat nebude, to by mě museli odstěhovat, nemám tu trvalé bydliště.
Jak píše "žínka" - asi se sejdem na Pankráci :-)).
Prý potvrzení o zaplacení plynu - ten taky nemám. Asi si vytisknu faktury za psí krmení, to mi chodí sem. :-))
Ale zas mám výhodu, kdybych chtěla lézt do města - tak tam trvalé mám, jenže já tam nepolezu, nestojím o to - tančí tam viry.

26.2.2021 16:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Mě tu nikdo kontrolovat nebude, to by mě museli odstěhovat, nemám tu trvalé bydliště.
Jak píše "žínka" - asi se sejdem na Pankráci :-)).
Prý potvrzení o zaplacení plynu - ten taky nemám. Asi si vytisknu faktury za psí krmení, to mi chodí sem. :-))
Ale zas mám výhodu, kdybych chtěla lézt do města - tak tam trvalé mám, jenže já tam nepolezu, nestojím o to - tančí tam viry.

Jako...že bych na prochajdu se psem nosila potvrzení o zaplacení plynu? Hmm, tak to by mě teprve nenapadlo si brát onehdá jsem si v -8st. zapomněla vzít rukavice, takže potvrzení?!? A jestli je plyn na muže, tak jsem v ři.i

26.2.2021 16:10
elisak

XXX.XXX.194.232

U těch opatření je pro mě zásadní jen to jestli můžu na rehábky se psem. Co jem se ptala tak jdou vedený jako veterinární zařízení a veterinární ošetřní mělo zatím vždy výjimku. Takže to snad bude ok, i když jezdím do jiného kraje...
My jinak nikam nechodíme i nákupy potravin všechny online. Jen teda jednou za měsíc jedu do zverimexu pro jednu živou myš, pro toho jedinýho pitomce hada, kterej žere jen živý, ostatní jsou na mražených a zásobu mražených mám až do léta...

26.2.2021 16:15

lesnížínka napsal(a):
Jako...že bych na prochajdu se psem nosila potvrzení o zaplacení plynu? Hmm, tak to by mě teprve nenapadlo si brát onehdá jsem si v -8st. zapomněla vzít rukavice, takže potvrzení?!? A jestli je plyn na muže, tak jsem v ři.i

Však píšu, že se sejdem na Pankráci.

26.2.2021 16:23

lesnížínka napsal(a):
Čau. Ještě tam bylo o katastru: jen v katastru obce. Ale já bydlím na hranici vedlejší obce a polovina našich procházek je vedle. Hlavně v době, kdy ho bolí nohy(což je zrovna teď) protože ,,okruh" vedlejší vsí je kratší Celkem by mě zajímalo, jak to bude kdo kontrolovat? Policie se tu vyskytuje velmi sporadicky, já občanku se psem nenosím a bydliště v ní mám ve městě Takže by mě asi zabásnuli

já to mám ještě lepší, já procházkuju nejen do jinýho katastru, nejen do jinýho okresu, ale dokonce do jinýho kraje :D

páč mám tu hranici asi 100 m za domem.

a procházkový okruhy teda měnit moc nehodlám. jestli chtějí dát na polňačku ozbrojenou hlídku, prosím.

26.2.2021 16:34

Otázka je, jak by se dal hromadně omezit pohyb tak, aby to bylo účinné a přitom to nezkomplikovalo život "nám, co se chováme rozumně" :) Mě nic nenapadá.

26.2.2021 16:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

já to mám ještě lepší, já procházkuju nejen do jinýho katastru, nejen do jinýho okresu, ale dokonce do jinýho kraje :D

a procházkový okruhy teda měnit moc nehodlám. jestli chtějí dát na polňačku ozbrojenou hlídku, prosím.

Před pár lety, byl to byl taky i jiný kraj, taky Slovensko - záleží, kterým směrem by jsme vyrazili. Taky kilometr by asi pro mého psa nestačil, když 6 bylo absolutní minimum - takže 3 tam, 3 zpět. Teď se nám vycházky smrsknuly z lesů na vesnici a ještě tohle? Po 12letech mu ty okruhy taky měnit nehodlám
Na Pankrác snad ne, to mám daleko já skončím v Kuřimi Bodlinka ještě hůř, tam to vidím na Mírov

26.2.2021 16:43

Však píšu, že se sejdem na Pankráci.

A tam budete procházkovat po vězeňském dvoře .

26.2.2021 18:53

Vy musíte mít vždycky něco extra !

26.2.2021 18:55

Otázka je, jak by se dal hromadně omezit pohyb tak, aby to bylo účinné a přitom to nezkomplikovalo život "nám, co se chováme rozumně" :) Mě nic nenapadá.

Vrchol je, že celá Praha je jedna ves - tedy pořádná "vesnička středisková" !!

26.2.2021 18:57

A tam budete procházkovat po vězeňském dvoře .

Hlavně když si budu moct vzít psici s sebou ! A každý den nám dají najíst a respirátory vyfasuju....nějak se mi ta myšlenka začíná líbit. Nakonec, jen kousek vedle jsem trávívala prázdniny :-))

26.2.2021 18:59

Vy musíte mít vždycky něco extra !

je to ještě lepší, těch 100 m je první hranice kraje, ale pár kilometrů je druhá hranice kraje a kdybych chtěla, tak si můžu udělat procházku na místo, kde je hranice tří krajů najednou a zamořovat všechny tři kraje

akorát je to uprostřed polí a nic tam není, ani cesta tam nevede

26.2.2021 19:29

lesnížínka napsal(a):

Ještě by vám mohl muž napsat čestné prohlášení, že jste jeho a bydlíte u něj.

26.2.2021 19:32

Jsem zvědavá, kdo vyhraje. Jestli hlídka, nebo Nora.

26.2.2021 19:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ještě by vám mohl muž napsat čestné prohlášení, že jste jeho a bydlíte u něj.

Jestli neumřeme na covid, tak nás zabije ta byrokracie kolem Dnes mi koňák říkal, že mají dost Ivermectinu, no covid oni už měli, tak jim k ničemu není. Když tak půjdu po ptaní

26.2.2021 20:04
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Tak už jsme taky rozšířili řady covidu. Resp. moje 71 mamina. Dnes to je třetí den co jí je špatně. Zatím to probíhá jako běžná viroza. Teplota 38,5 po Paralenu klesne na 37 jinak ji bolí a motá se jí hlava, škrábe ji v krku. Chuť k jídlu má a dýchá se jí dobre.... tak se to snad nezhorší.

26.2.2021 20:08

Huskyjanina napsal(a):
Tak už jsme taky rozšířili řady covidu. Resp. moje 71 mamina. Dnes to je třetí den co jí je špatně. Zatím to probíhá jako běžná viroza. Teplota 38,5 po Paralenu klesne na 37 jinak ji bolí a motá se jí hlava, škrábe ji v krku. Chuť k jídlu má a dýchá se jí dobre.... tak se to snad nezhorší.

Držíme palečky

26.2.2021 20:13
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Držíme palečky

Děkuji. No myslela jsem, že se to mamině vyhne, protože za posledních 10 let vůbec nenarodila. No asi to chytla minulý tyden u dr. na preventivní prohlídce. Tak se jen modlím, aby se to nezhoršilo.

26.2.2021 21:28
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Huskyjanina napsal(a):
Děkuji. No myslela jsem, že se to mamině vyhne, protože za posledních 10 let vůbec nenarodila. No asi to chytla minulý tyden u dr. na preventivní prohlídce. Tak se jen modlím, aby se to nezhoršilo.

a přesně proto jsem vše odpískala - gyndu, mamograf, zubaře, lázně. Tak snad se mi to nevymstí. mamce držím pěsti. kamarádka už je na kyslíku v nemocnici

26.2.2021 21:37

GAELLE napsal(a):
a přesně proto jsem vše odpískala - gyndu, mamograf, zubaře, lázně. Tak snad se mi to nevymstí. mamce držím pěsti. kamarádka už je na kyslíku v nemocnici

Já mám jít k zubaři koncem března, snad se to do té doby zlepší, u nás je čekací doba až skoro půl roku a mně vypadla plomba.

Jinak v těch opatřeních se teda ztrácím. Na nákup musíme mít čestné prohlášení nebo co?
A při venčení přecházíme plynule z katastru do katastru, já vůbec nevím, kde přesně ta hranice je. To kdyby měli policajti hlídat, tak by jich snad muselo být 100x víc.

26.2.2021 21:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):

Strejda neodpískal, v létě ho odvezla rychlá s ,,náhlou příhodou břišní" Byl covid klid. Vyšetřili ho tak nějak pohmatem, jestli ultrazvuk netuším, ale na žaludek byl, různé odběry, měl jít na kolonoskopii, za tři dny řekli, že už mu nic vyšetřovat nebudou, že se lepší a má aritmii. Minulý týden po tom, co zhubnul od toho léta skoro 30kg, už se teta naštvala a objednala ho na ultrazvuk(mezitím chodil k obvodní na kontroly a prý se to lepší ) tam mu našli rakovinu tlustého střeva s metastázou na játrech...kde dál, se teprve uvidí. Takže prevence? Cha, cha, možná tak v Praze

Já mám jít k zubaři koncem března, snad se to do té doby zlepší, u nás je čekací doba až skoro půl roku a mně vypadla plomba.

Jinak v těch opatřeních se teda ztrácím. Na nákup musíme mít čestné prohlášení nebo co?
A při venčení přecházíme plynule z katastru do katastru, já vůbec nevím, kde přesně ta hranice je. To kdyby měli policajti hlídat, tak by jich snad muselo být 100x víc.

Momentálně potřebujete na nákup respirátor nebo 2 roušky.

Šarina

XXX.XXX.243.72

Huskyjanina napsal(a):

Před chvílí jsem mluvila s naším vetem o Ivermectinu. Podle něj je to svinstvo, které by nedoporučoval užívat nějak spontánně.
Na rozdíl od Isoprinosine, který si (stejně jako my doma) sehnal v sousedním Polsku pro všechny případy. A už ho dokonce i daroval sousedce, která měla v rámci covidu velké dýchací problémy. Když jí hrozil převoz na jipku (doma ani obvoďák už nevěděli, co s ní) tak jí poskytl svoje balení, s tichým vědomím toho obvoďáka - a jí se po dvou dnech užívání velmi ulevilo. Dneska je prakticky bez obtíží.
Nikdo netvrdí, že to bylo díky isoprinosine, ale ať si to každý přebere sám.

Držím vaší mamince palce!!!

26.2.2021 21:43

čestné prohlášení by muselo být, pokud by člověk z povolených důvodů chtěl překročit hranici okresu
venčení by mohlo být pouze na území katastru obce
pokud to bude platit, což se v tuto chvíli zatím neví......(nebo teď už možná ano)

26.2.2021 21:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Huskyjanina napsal(a):

Tak snad se mamka nezhorší, zatím to má dobré bych řekla. Ale kdyby to chytla moje mamka, která je o málo mladší, tak bych byla strachy bez sebe Kámoška mi v týdnu volala, že její oba rodiče taky, mamka to přitáhnula z práce a že takovou bolest člověka ještě necítila. Volala do práce, že má covid, tak všichni na testy, 12 zaměstnanců, všichni pozitivní. Taťka to chytil od ní, ale ten prý je skoro bez příznaků.

26.2.2021 21:49
Terven

XXX.XXX.110.191

čestné prohlášení by muselo být, pokud by člověk z povolených důvodů chtěl překročit hranici okresu
venčení by mohlo být pouze na území katastru obce
pokud to bude platit, což se v tuto chvíli zatím neví......(nebo teď už možná ano)

Sarah měla asi na mysli, jak si to ohlídá ten pěší člověk v přírodě - ať už katastrální území, okres nebo počet km...ale za mě teda, pokutovat člověka venčícího psy v lese, by mohl jenom deb.l.

26.2.2021 21:52

Momentálně potřebujete na nákup respirátor nebo 2 roušky.

Já myslela od pondělí. To už roušky být nemůžou. Mně jde spíš o to přecházení z katastru do katastru.

26.2.2021 21:58

Terven napsal(a):
Sarah měla asi na mysli, jak si to ohlídá ten pěší člověk v přírodě - ať už katastrální území, okres nebo počet km...ale za mě teda, pokutovat člověka venčícího psy v lese, by mohl jenom deb.l.

Koukala jsem do mapy, hranice katastru vedla dřív po cestě, kterou majitel asi před 3 roky rozoral, protože pro něho ztratila smysl, vlastní pozemky na obou stranách. A po pravdě jsem netušila dodneška, že je to už katastr jiné obce, myslela jsem si, že je až za další cestou.
Jinak kdyby to venčení omezili na 1 km od bydliště, tak to nám psi shnijou nudou, to je tak pro čivavy.

26.2.2021 21:58

Terven napsal(a):

Já u nás viděla policisty 1x, když se tu "ztratila" sousedka, 4 policejní auta, 1 posádka se psem, sousedi nastoupení se rozdělovali do pátracích dvojic......Její dcera jezdila autem po silnici a troubila a volala, plačící vnoučata běhala po lese.....Zatím co jsme se dohadovali, šlape si to vyjevená sousedka po cestě, oči na vrch hlavy - co se to tu stalo??? Byla u lufťáků o dvě chalupy vedle na kafi :-)) To je asi 12 let. Tak nevím, kdo by mě v lese legitimoval. Já vím tak o hranicích honitby, ale ta se s hranicí katastru asi neshoduje.

26.2.2021 22:00

Já myslela od pondělí. To už roušky být nemůžou. Mně jde spíš o to přecházení z katastru do katastru.

Vy (i já), takže my, si budeme děklat hlavu s katastrem v polích a lesích a celá Praha je jedna obec :-))

26.2.2021 22:03

Od pondělí už nestačí 2 roušky? Koukám, že jsem pozadu.

26.2.2021 22:04

Od pondělí už nestačí 2 roušky? Koukám, že jsem pozadu.

Ne, už musí být respirátor. My nafasovali včera 5 roušek od zaměstnavatele a vlastně jsou nám na nic.

26.2.2021 22:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ne, už musí být respirátor. My nafasovali včera 5 roušek od zaměstnavatele a vlastně jsou nám na nic.

Na ven stačí rouška. Ale musí být, všude jako na jaře.

26.2.2021 22:08

nejsou, roušky, a jen jedna, platí v "exteriéru" v zastavěném území obce bez ohledu na přítomnost dalších osob

26.2.2021 22:13

nejsou, roušky, a jen jedna, platí v "exteriéru" v zastavěném území obce bez ohledu na přítomnost dalších osob

Tak to jsem teda nějak přehlídla

Takže lidi budou nosit po kapsách střídavě respik nebo roušku.
Doufám, že do přírody ji mít nemusím....

26.2.2021 22:15

v nezastavěném území musí být rouška v rámci potkání se s někým dalším na méně než 2 metry

26.2.2021 22:18

Já taky. Takže rouška i venku mezi lidmi?

26.2.2021 22:21

Já ne střídavě, budu mít obojí. Jenom si musím promyslet, co budu mít v pravé a co v levé kapse.

26.2.2021 22:46
assil

XXX.XXX.122.3

v nezastavěném území musí být rouška v rámci potkání se s někým dalším na méně než 2 metry

To už neplatí, od pondělka rouška v intravilánu vždy, bez jedině sám člověk v přírodě. Všude jinde respirátor.

26.2.2021 22:47
assil

XXX.XXX.122.3

aa sorry koukám, že píšete v nezastavěném, tak to OK, z toho šoku z tiskovky už blbě čtu

26.2.2021 22:49

assil napsal(a):
To už neplatí, od pondělka rouška v intravilánu vždy, bez jedině sám člověk v přírodě. Všude jinde respirátor.

neboli platí
to je ten rozdíl mezi zastavěným a nezastavěným ("příroda") územím obce

jsem se koukla na hranice obce a budu ilegál.....

edit: assil , se mi to před psaním ještě nezjevilo...

jinak, to prokazování bydliště odlišného od trvalého - synova mladá - dům je syna, veškeré platby na jeho jméno, nájemní smlouvu pravda nemají, výpisy z banky (kterými také hamáček operoval) nikam nechodí-v době internetového bankovnictví....no nevím, asi se děti budou muset rozloučit ....

26.2.2021 23:37

Huskyjanina napsal(a):

..držím palce.....

26.2.2021 23:58
GAELLE

XXX.XXX.66.235

27.2.2021 00:23

Nakonec zvolili území okresu.
Také venčení 500 m od domova. Ale to asi v zastavěném městě, asi v nejbližším parku, tam, kde mají šanci vás kontrolovat. "Našimi" lesy můžu nachodit kilometry.
Nejlepší kouknout na stránky ministerstva vnitra, mají tam otázky a odpovědi. Já se budu i nadále řídit vlastní hlavou.

27.2.2021 00:31

https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/105325/sona-pekova-radi-tu-jine-kmeny-viru-ten-jarni-jak-jsem-tehdy-rikala-vymizel.html

To jsem četla nedávno ( nevím tedy, jestli reflex, nebo jinde ).....Jenže ona trvá dost přesvědčeně na tom, že ten virus, tedy i mutace, jsou vytvořené a vytvářené uměle.
A to mi přijde dost divočina. To by pak byla biologická válka, kterou vyhrát nelze.

27.2.2021 01:40
šavlozubka

XXX.XXX.238.69

Také venčení 500 m od domova. Ale to asi v zastavěném městě, asi v nejbližším parku, tam, kde mají šanci vás kontrolovat. "Našimi" lesy můžu nachodit kilometry.
Nejlepší kouknout na stránky ministerstva vnitra, mají tam otázky a odpovědi. Já se budu i nadále řídit vlastní hlavou.

500 m od domova platí mezi 21 h večer a 5 h ráno. Jinak se na procházku apod. může na území katastru obce. Pohyb po okrese je povolen na nákup, k doktorovi a tak.

27.2.2021 05:41
malea

XXX.XXX.100.90

No, to nevím, jak která čivava, že ale ta naše chodí denně tříkilometrovy okruh. Tohle vynechat, tak mi doma poleze po hlavě. Jinak-nejbližší obchod máme skoro 4 km daleko a mimo katastr obce, což je dan za to, že bydlíme v díře na Šumavě. Ale zase je tu hezky.

27.2.2021 08:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já ne střídavě, budu mít obojí. Jenom si musím promyslet, co budu mít v pravé a co v levé kapse.

A kam dáte klíče a mobil? Klíče a respirátor dohromady nejdou.

27.2.2021 08:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

GAELLE napsal(a):
https://public.tableau.com/views/2002-data-katastry-obci/Dashboard1?:language=en&:display_count=y&:origin=viz_share_link&:showVizHome=no
tady máte ty katastry
a v pražské ZOO má koronáč Richard a dva lvi. bezva

Věřím, že nějaký virus mají. Ale proč by měl mít lev totéž co lidi a domácí kočky nemají nic. Divné.

27.2.2021 08:24
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

sisi58 napsal(a):

Já nosím klíče na gumičce na ruce.

27.2.2021 08:34

"jsem se koukla na hranice obce a budu ilegál.....

Také venčení 500 m od domova. Ale to asi v zastavěném městě, asi v nejbližším parku, tam, kde mají šanci vás kontrolovat.
"

nene, procházkování jen v katastru obce, kopíruji z netu, shodná info je i na stránkách MVČR:

"Opustit bydliště za jiným účelem, například na vycházku či si zaběhat, bude možné přes den od 5:00 do 21:00, a to pouze po území obce, nikoli okresu.
Venčení psů v noci je možné pouze do 500 metrů od bydliště."

27.2.2021 08:45

"jsem se koukla na hranice obce a budu ilegál.....

Také venčení 500 m od domova. Ale to asi v zastavěném městě, asi v nejbližším parku, tam, kde mají šanci vás kontrolovat.
"

nene, procházkování jen v katastru obce, kopíruji z netu, shodná info je i na stránkách MVČR:

"Opustit bydliště za jiným účelem, například na vycházku či si zaběhat, bude možné přes den od 5:00 do 21:00, a to pouze po území obce, nikoli okresu.
Venčení psů v noci je možné pouze do 500 metrů od bydliště."

ha ha ha

tak hodně štěstí s kontrolou. jsem ochotná dodržovat leccos, ale bydlím na malé obci s malým katastrálním územím :D

27.2.2021 09:05

Jen počkejte, to je samá legrace, a až na vás zakleknou měšťáci, urvaní ze řetězu, jako na toho kluka v Berouně, tak se smát přestanete..
Tady prostě pořádek bude, když to červený svetr řeklo!

Jen tedy vůbec netuším, jak to vše chtějí kontrolovat, leda že by každý měl svého osobního prověřeného policajta s platnou bezpečnostní prověrkou, jinak to nevidím.

Už dávno nemáme epidemii v rukou, ale co nejvíc prudit druhé, to některým pořád jde.

27.2.2021 09:20

já prostě budu zahnána do ilegality :D

protože prostě katastrální území obce udělá jen malinkatou venčící procházku.

protože nákup pouze v okrese mě odstřihuje od coopu o tři vesnice vedle (ale v jiném kraji :D) kde mají pult s masnými výrobky, dobrej chleba a cibuli, co hned neshnije, čímž se zásadně liší od vietnamců v obci o dvě vesnice vedle, kteří ale splňují tu okresní podmínku

a vůbec, dává to smysl? jedu do práce, do práce teda jezdit můžu, po cestě si chci nakoupit a nemůžu u toho obchodu přibrzdit, protože není v okrese? jako fakt?

27.2.2021 09:31

jsem zvědavá na chataře a chalupáře - mohou na nich být, pokud na nich budou pobývat v době nástupu platnosti opatření, ale pak tam musí zůstat po celou dobu...

27.2.2021 09:32

protože nákup pouze v okrese mě odstřihuje od coopu o tři vesnice vedle (ale v jiném kraji :D) kde mají pult s masnými výrobky, dobrej chleba a cibuli, co hned neshnije, čímž se zásadně liší od vietnamců v obci o dvě vesnice vedle, kteří ale splňují tu okresní podmínku

a vůbec, dává to smysl? jedu do práce, do práce teda jezdit můžu, po cestě si chci nakoupit a nemůžu u toho obchodu přibrzdit, protože není v okrese? jako fakt?

Ale to víte, že můžete. Takový pitomý dotaz měl i jeden novinář na tiskovce : Když mám obchod za plotem, ale v jiném okrese, to musím jet 20 kilometrů daleko do okresního města? Divím se, že ho neposlali do černých míst, ale jen mu doporučili, aby nevymýšlel problémy a zapojil mozek. že vláda nemůže vymyslet přesný itinerář pro každého občana. A toho posledního si i pamatuju : Kopecký z iDnesu : A běhat se může bez roušky i v zastavěných částech města?

27.2.2021 09:36

A odpověď ohledně běhání byla jaká?
Běhat bez roušky mohu a chodit ne (v zastavěném území)?

27.2.2021 09:43

A odpověď ohledně běhání byla jaká?
Běhat bez roušky mohu a chodit ne (v zastavěném území)?

Pusťte si to, já řvala : Ten Kopecký je v.ůl a odpověď tím pádem neslyšela. Neběhám ani v nezastavěné, tak to jde mimo mě.
Ostatní beru tak, že nějaká pravidla jsou nutná. Ale je určitě lepší, když si "naši" psáři půjdou každý tu svou trasu a sem tam překročí hranici obce, než aby všichni korzovali po té jedné silnici, co obcí vede, ze strachu, aby něco neporušili. To je ten selský rozum a toho se Hamáček dovolával.
( A na běžce už jsem psala svůj názor z jara : plivající, prskající a funící h.ovada - v blízkém městě. Těm slušným se omlouvám )

27.2.2021 09:58
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Počkat.. Procházky mohou být na území okresu ne obce, nebo ne?

27.2.2021 10:00

Andrýsek3 napsal(a):
Počkat.. Procházky mohou být na území okresu ne obce, nebo ne?

ne ne, procházky jen v katastru

27.2.2021 10:02
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

ne ne, procházky jen v katastru

Nenee.. Okresu.

Omezení volného pohybu
Pohyb v Česku se omezuje jen na rámec okresu trvalého pobytu. Pro cesty k lékaři a na úřady mimo okres s bydlištěm bude nutné čestné prohlášení či formulář. Nákupy budou možné jen v rámci okresu, schválila vláda.

Procházkyv okrese, nákupy taky. Lékař mimo okres, pokud pojedete do práce mimo okres a stavíte se v obchodě, tak proč ne, však kdo by to kontroloval.

27.2.2021 10:07
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Ja jsem to nedočetla.. Pardoon. Ta první věta pro mě byla tak jasná, že už jsem ndpokračovala.
Máte pravdu, obec.

Ještě přísnější je opatření u pohybu na čerstvém vzduchu. Vycházky a běh přes den budou od pondělí možné jen na území obce, nikoli celého okresu. Venčení psů v noci bude možné do 500 metrů od bydliště.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2021 10:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Andrýsek3 napsal(a):
Nenee.. Okresu.

Omezení volného pohybu
Pohyb v Česku se omezuje jen na rámec okresu trvalého pobytu. Pro cesty k lékaři a na úřady mimo okres s bydlištěm bude nutné čestné prohlášení či formulář. Nákupy budou možné jen v rámci okresu, schválila vláda.

Procházkyv okrese, nákupy taky. Lékař mimo okres, pokud pojedete do práce mimo okres a stavíte se v obchodě, tak proč ne, však kdo by to kontroloval.

Hmm a když jedu pro potřeby pro zvěř tak co? A to věci které fakt neobjednam z eshopu nebo ve zveraku za rohem.

27.2.2021 10:09

Andrýsek3 napsal(a):
Nenee.. Okresu.

Omezení volného pohybu

Vycházky a běh přes den budou od pondělí možné jen na území obce, nikoli celého okresu. Venčení psů v noci bude možné do 500 metrů od bydliště.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prehledne-vlada-nova-omezeni-zavrene-obchody-pohyb-obec.A210226_221712_domaci_vank

27.2.2021 10:10
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Hmm a když jedu pro potřeby pro zvěř tak co? A to věci které fakt neobjednam z eshopu nebo ve zveraku za rohem.

Tak nepojedete no. Je to stejný jak s čímkoliv jiným. Necháte si poslat nějakou dopravkou. Stejně jako někdo nemá v okrese Ikeu, tak do ni taky nepojede, ale objedná si to. Do zveraku můžete v okrese.

27.2.2021 10:12
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Vycházky a běh přes den budou od pondělí možné jen na území obce, nikoli celého okresu. Venčení psů v noci bude možné do 500 metrů od bydliště.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prehledne-vlada-nova-omezeni-zavrene-obchody-pohyb-obec.A210226_221712_domaci_vank

Ano ano už jsem se chytla... 🙈 Měla jste pravdu. Tak aspoň, že to Brno je velký. 😃

27.2.2021 10:19

Zajištění péče o zvířata je ve výjimkách. Budete muset u sebe mít čestné prohlášení.

27.2.2021 10:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Ne, nedává to smysl, už bych se asi neměla divit, ale opět zůstávám v úžasu.
Nové nařízení o pohybu pouze v katastru obce bude mít za následek zřejmě pravej opak toho, co soudruzi zamýšleli. Protože lidi do přírody půjdou, ne, že ne - a zatímco doteď někteří jezdili na Šumavu, na chalupu, či prostě na výlety někam dál, čímž se rozptýlili po větším území, tak teď se v městských lesích a parcích ušlapou.
Stejně tak mě nepřestává překvapovat deb.ilní nařízení o nočním venčení 500 m od domu. Ne, že by mi to vadilo, je mi to úplně jedno. Ale jak má mít člověk důvěru k někomu, kdo vypustí takovej paskvil?
Pokud někdo venčí v noci, tak jedině z důvodu vyprázdnění psa, tudíž jistě nemá potřebu vzdalovat se dál. A kdyby se přecejen někdo zbláznil a měl by potřebu jít ve dvě ráno na túru, tak zas netuším, jak by mohl být rizikový z hlediska šíření koronaviru.
Opatření se zhruba od vánoc furt průběžně zpřísňujou a čísla furt rostou, z čehož bych si vyvodila, že asi nefungujou. A přitvrzovat v něčem, co nefunguje, je nesmysl.
Ono by stačilo, kdyby někdo kontroloval dodržování toho, co platilo dosud.
Puberťáci si dělají párty v parcích - tolik vysypaných chipsů po zemi a plechovek od pití jsem nikdy neviděla, party sociálně slabších obyvatel celý dny popíjejí pivo před sámoškama, kouří, debatujou - roušku nemá nikdo. A slušnej člověk si dělá těžkou hlavu z toho, aby při venčení psa nebo při běhu omylem nepřešel hranici katastru.

27.2.2021 10:25
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Zajištění péče o zvířata je ve výjimkách. Budete muset u sebe mít čestné prohlášení.

Tak výjimka je i pro obchody s jidlem a drogerii pro lidi, ale nemůžete jít teď nakupovat mimo okres. Tak to bude ais stejné ne?

Nákupy mimo okres bydliště nejsou možné. Nakupovat lze pouze v rámci okresu. Na nákupy se může cestovat pouze v nezbytném počtu osob.

Edit: a jo, možná s tik čestným prohlášenim.

27.2.2021 10:26

sisi58 napsal(a):

Klíče nenosím, mobil mám v batohu nebo ledvince.

27.2.2021 10:30

sisi58 napsal(a):
Věřím, že nějaký virus mají. Ale proč by měl mít lev totéž co lidi a domácí kočky nemají nic. Divné.

Kočky mají "svůj" koronavirus - třeba FIP. Dokonce mi říkala kolegyně veterinářka, že obecně jsou veterináři méně rizikovou skupinou z hlediska onemocnění, protože přicházejí do styku s různými zvířecími koronaviry a mají proto částečnou imunitu.

27.2.2021 10:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Kočky mají "svůj" koronavirus - třeba FIP. Dokonce mi říkala kolegyně veterinářka, že obecně jsou veterináři méně rizikovou skupinou z hlediska onemocnění, protože přicházejí do styku s různými zvířecími koronaviry a mají proto částečnou imunitu.

Možná nejenom veterináři
Já mám pocit, že mí psi mě imunizujou společným spaním v posteli. Někteří lidi jsou posedlí hygienou a přesto věčně marod. Já jsem v tomto ohledu poněkud "prase" a nechytne se mě nikdy nic.

27.2.2021 10:35

" či prostě na výlety někam dál, čímž se rozptýlili po větším území, tak teď se v městských lesích a parcích ušlapou."
nerozptýlili, koncentrovali se "tam venku"....již jsem psala, takové návaly jsem zde (beskydy) za cca 40 let nezažila.

A nerozptýlí (jako u nás), protože díky těm návalům, již na jaře, majitel většiny lesů osazuje zákazy vjezdu na všechny dosud přístupné cesty do lesa, včetně PARKOVIŠŤ, s odůvodněním, že do lesa chodí moc lidí + CHKO = nemožnost zaparkovat jinde než na vyznačeném parkovišti + reliéf krajiny (aneb většina údolí = strmá stráň vpravo vlevo) = je to na totální chovno = jen rostou davy tam, kam se dá dostat

KUA

27.2.2021 10:41

Terven napsal(a):
Možná nejenom veterináři
Já mám pocit, že mí psi mě imunizujou společným spaním v posteli. Někteří lidi jsou posedlí hygienou a přesto věčně marod. Já jsem v tomto ohledu poněkud "prase" a nechytne se mě nikdy nic.

Já na přílišnou hygienu taky nevěřím. Imunitní systém je třeba trénovat, aby nezlenivěl.

27.2.2021 10:41

Andrýsek3 napsal(a):
Tak výjimka je i pro obchody s jidlem a drogerii pro lidi, ale nemůžete jít teď nakupovat mimo okres. Tak to bude ais stejné ne?

Nákupy mimo okres bydliště nejsou možné. Nakupovat lze pouze v rámci okresu. Na nákupy se může cestovat pouze v nezbytném počtu osob.

Edit: a jo, možná s tik čestným prohlášenim.

Nakupovat v okresu můžete bez omezení, nakupovat mimo okres (+ další výjimky - lékař, zajištění péče atd.) můžete s vyplněným formulářem nebo čestným prohlášením.

Viz https://www.instagram.com/p/CLxXiZ-FuAj/?igshid=1p5aw9pl7112d

27.2.2021 10:45
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Terven napsal(a):
Možná nejenom veterináři

Máte pravdu, všeho,, co je moc, škodí. Věřím, že proto je pak spousta alergií a špatné imunity.

Můj táta vyrostl ve špíně a to jako opravdu ve špíně. Ale nezažila jsem , že by na něj sedla viróza nebo chripka...

Jen doufám, že i tato moderní mrcha se mu vyhne ... Dnes jede na druhou dávku očkování ... Tak snad.

Kamarádky tatínek bohužel této nemoci včera podlehl

27.2.2021 10:49

Jen počkejte, to je samá legrace, a až na vás zakleknou měšťáci, urvaní ze řetězu, jako na toho kluka v Berouně, tak se smát přestanete..
Tady prostě pořádek bude, když to červený svetr řeklo!

Jen tedy vůbec netuším, jak to vše chtějí kontrolovat, leda že by každý měl svého osobního prověřeného policajta s platnou bezpečnostní prověrkou, jinak to nevidím.

Už dávno nemáme epidemii v rukou, ale co nejvíc prudit druhé, to některým pořád jde.

Myslím, že táhle situace omezit kontakty na minimum je logické, že když jsou blízko jiní lidé ták mít zakrytej ksichtík je logické.......jenže nám se všechno musí NAŘÍDIT a už z povahy českého národa spousta lidí přemýšlí, jak všechno obejít a co se mi stane, kdo mě bude kontrolovat.

Znovu opakuju, kdybychom se všichni chovali tak, abychom chránili sebe a před námi samotnými chránili ostatní, tak by tady covid byl taky, ale myslím, že by to nebyla taková katastrofa.....a těch omezení by třeba nemuselo být tolik a takhle přísných.

27.2.2021 10:51

Absolutní souhlas.

27.2.2021 10:52
Terven

XXX.XXX.110.191

" či prostě na výlety někam dál, čímž se rozptýlili po větším území, tak teď se v městských lesích a parcích ušlapou."
nerozptýlili, koncentrovali se "tam venku"....již jsem psala, takové návaly jsem zde (beskydy) za cca 40 let nezažila.

A nerozptýlí (jako u nás), protože díky těm návalům, již na jaře, majitel většiny lesů osazuje zákazy vjezdu na všechny dosud přístupné cesty do lesa, včetně PARKOVIŠŤ, s odůvodněním, že do lesa chodí moc lidí + CHKO = nemožnost zaparkovat jinde než na vyznačeném parkovišti + reliéf krajiny (aneb většina údolí = strmá stráň vpravo vlevo) = je to na totální chovno = jen rostou davy tam, kam se dá dostat

KUA

Jasně, to chápu. Ty nájezdy lidí do přírody jsou taky výsledkem lockdownu - jsou zavřená nákupní centra, lidi mají víc času, děti nemají volnočasové vyžití ...
Lidi prostě ven chodit budou a tím nařízením je jenom přelejeme jinam. Z toho mi vychází, že je celkem jedno, v jaké lokalitě se venčí, důležité je, aby se neshlukovali - a to by se mělo omezit a kontrolovat.

27.2.2021 11:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Myslím, že táhle situace omezit kontakty na minimum je logické, že když jsou blízko jiní lidé ták mít zakrytej ksichtík je logické.......jenže nám se všechno musí NAŘÍDIT a už z povahy českého národa spousta lidí přemýšlí, jak všechno obejít a co se mi stane, kdo mě bude kontrolovat.

Znovu opakuju, kdybychom se všichni chovali tak, abychom chránili sebe a před námi samotnými chránili ostatní, tak by tady covid byl taky, ale myslím, že by to nebyla taková katastrofa.....a těch omezení by třeba nemuselo být tolik a takhle přísných.

Já si teda myslím, že je to spíš tak, že kdyby se důsledně kontrolovalo dodržování všech nařízení, nemuselo by jich být tolik a takhle přísných.
Protože idea, že všichni dostanou rozum a budou v boji proti koronaviru táhnout za jeden provaz, je hodně naivní. Problematické komunity a jedinci ignorující nařízení byli, jsou a budou - nejenom v době covidové a je třeba s nimi počítat. Tudíž na místě by byly ty kontroly a postihy.
Takhle to dopadá tak, že slušní lidi, kteří se omezovali, se omezujou ještě víc a často úplně nesmyslně a ti, co ignorujou, budou ignorovat dál.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2021 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Andrýsek3 napsal(a):
Tak nepojedete no. Je to stejný jak s čímkoliv jiným. Necháte si poslat nějakou dopravkou. Stejně jako někdo nemá v okrese Ikeu, tak do ni taky nepojede, ale objedná si to. Do zveraku můžete v okrese.

Jak asi objednám stovku zivejch potkanů přes eshop?

Neregistrovaný uživatel

27.2.2021 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Na stránky ministerstva se nedostanu. Nemáte to někde někdo? Pro Potkany jezdím 20km jinej okres. Pro myši to samý to samý i hobliny a granule pro myši co si chovám. Párkrát do měsíce prostě musím. Jako ano sehnala bych to samý jinde ale místo 6tis měsíčně bych byla na 13. To je nerealny

27.2.2021 11:11

Už se mi ani nechce opakovat se pořád dokola.

27.2.2021 11:11
RaketkaRocky

XXX.XXX.0.163

Tak mě teď napadá k těm respirátorům- všude se teď vyrojilo mraky článků, že KN95 je na nic a lepší je FFP2. A taky je KN95 naprosto nevhodný pro opakované použití. JENŽE.

Moje mamka pracuje jako zdravotní sestra na ARU, chodí ke coviďákům. V práci pořád fasují respíky KN95 a musí jeden nosit tři dny :D v naší nemocnici se prostě ty "naprosto nevhodné respirátory" ještě i sterilizují, byť to teď řada odborníků zavrhuje. Nikdo z nich se ještě v práci nenakazil, všichni jejich nemocní se nakazili v rodině nebo od přátel.

Takže otázka zní- fakt jsou KN95 tak špatné, když je u nás používají na Covid jednotce opakovaně a nikdo se ještě od pacienta nenakazil? :) Pravda, mají i štíty, možná i to hraje roli. Co myslíte?

27.2.2021 11:15

"Pokud někdo venčí v noci, tak jedině z důvodu vyprázdnění psa, tudíž jistě nemá potřebu vzdalovat se dál".