Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.73
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
A není tato diskuze zbytečná? Kdo chápe, že může ohrozit svoje okolí, protože infekční může být daleko dříve, než má příznaky, ten to chápe. Kdo to chápat nechce, tomu je marné snažit se to ještě víc vysvětlovat.
Vláda něco udělat musela a každý má nějaký důvod, proč se mu zrovna tohle a tamto nařízení nelíbí a nedává smysl, protože... ale jak by to měli teď v tuhle chvíli udělat jinak, to nevím.
Jde o to že půlka těch věcí je totální a holej nesmysl. Třeba respirator v lince ve fabrice. Supr vynález.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jde o to že půlka těch věcí je totální a holej nesmysl. Třeba respirator v lince ve fabrice. Supr vynález.
Tak pro vás mám docela jednoduchou radu - běžte do politiky a zařidťe ta opatření nějak jinak. Nebo se odstěhujte někam, kde nejsou lidi. Nebo kde není vláda, která by fungovala (asi byste se hodně divila, jak dobře se tu máme).
Do tý doby nemáte jinou možnost než buď akceptovat, co je nařízeno, anebo to porušovat. Vaše vztekání se tady na diskuzi na tom vůbec nic nezmění.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Objednal. Ale já beru xxxl potkana 800-1100gramu za 40 korun. To samy dám ve zverimexu za 60gramovyho. Navíc ve zverimexu je kvalita pochybná občas jsou tam zvířata ošetřena postřikem a nechci riskovat uhyn havěti jen proto že nakej vydriduch nenahlasil stříkání proti parazitům. 70 hadů mám na potkanech různých velikostí. Si to spočítejte ten rozdíl. Jinak dikybohu pro potřeby pro zvířata můžu, stejně jako můžu případně odvézt či dojet pro zvíře prodané či koupené. Haleluja aspoň něco.
Prosím vás, ti vaši hadi - to máte jako hobby, nebo jako podnikání? Protože 70 kousků, to není zrovna málo...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ano mám tolik zvířat kolik uzivim. Zdroje na levné krmení mám nekolikery bohužel žádný ve svém okresu. Takže běžná rozumná opatření mě někdy štvou ale dejme tomu ovšem tyhle koko tiny už jsou úplně mimo a k prdu. K čemu je tohle omezení na okres dobrý? Nikdo mi to nevysnvetlil. Třeba nesmím k tátovi kterého jsem neviděla X měsíců a to ve chvíli kdy mám jediný dva volný víkendy. Doma nasednu u něj z auta vylezu ale jet za ním nesmím neb. Jinej okres a to my auto asi fouká ven miliony částic britský mutace koronaviru nebo co
Víte, že za tyhle k....iny, jak jste to pojmenovala, vděčíte vlastně někomu úplně jinému, než vládě?
Konkrétně těm popíračům a obcházečům, co musí mít všechno nařízené a kontrolované, protože ohleduplnost je pro ně sprosté slovo.
napsal(a):
Víte, že za tyhle k....iny, jak jste to pojmenovala, vděčíte vlastně někomu úplně jinému, než vládě?
Konkrétně těm popíračům a obcházečům, co musí mít všechno nařízené a kontrolované, protože ohleduplnost je pro ně sprosté slovo.
Ano, máte určitě pravdu, bohužel všichni vidí, že tohle nikam nevede, jak se to povolí, bude to za pár týdnů zase zpátky. Lidi jsou otrávení a už i ti(stejně jako já) co poctivě nosili a dodržovali, mi říkají, že na to kašlou. Musím říct, že já, která už to asi taky začne bojkotovat, jsem ta poslední. S kýmkoliv ze sousedů mluvím, každý nadává, že na to už dlabe. Vláda nemusela přitvrzovat. Vláda vůbec nezvládla uhlídat, aby se dodržovalo, co mělo. A jen tak mimochodem: my tady všichni sedíme na zadku, proč povolili zase to trajdání, natož po světě? K nám na Moravu dotažený vir ze Zanzibaru a to, že západ Čech, mají na svědomí nejspíš lyžaři, kteří prostě ty lyže vyvětrat museli..je očividné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.73
lesnížínka
napsal(a):
Ano, máte určitě pravdu, bohužel všichni vidí, že tohle nikam nevede, jak se to povolí, bude to za pár týdnů zase zpátky. Lidi jsou otrávení a už i ti(stejně jako já) co poctivě nosili a dodržovali, mi říkají, že na to kašlou. Musím říct, že já, která už to asi taky začne bojkotovat, jsem ta poslední. S kýmkoliv ze sousedů mluvím, každý nadává, že na to už dlabe. Vláda nemusela přitvrzovat. Vláda vůbec nezvládla uhlídat, aby se dodržovalo, co mělo. A jen tak mimochodem: my tady všichni sedíme na zadku, proč povolili zase to trajdání, natož po světě? K nám na Moravu dotažený vir ze Zanzibaru a to, že západ Čech, mají na svědomí nejspíš lyžaři, kteří prostě ty lyže vyvětrat museli..je očividné.
Nesmyslné to je. Do vedlejšího okresu nesmím ale odletět si na dovcu můžu. Jakou má tohleto logiku??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.73
napsal(a):
Prosím vás, ti vaši hadi - to máte jako hobby, nebo jako podnikání? Protože 70 kousků, to není zrovna málo...
Koníček. A to i když jich mám ke 200 skórem.ale většinu tvoří mimina a mladá zvířata vhodná pro chov až za pár let.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesmyslné to je. Do vedlejšího okresu nesmím ale odletět si na dovcu můžu. Jakou má tohleto logiku??
Protože, když odletíte na dovolenou, tak potřebujete do většiny zemí 1-3 negativní testy + různě dlouhou dobu karantény na místě a pak třeba i po příletu. Za to, když jezdíte pro hady, tak rekla bych bez testu i karantény, že jo.

Tak já teda v čem vidím potencionální problém a to nejen můj osobní.....jestli jsem to správně pochopila, tak budou zavřené i autoservisy...
Tak doufám, že se mi nepodělá auto, protože v MHD je to dle mého "nebezpečnější" než když se do práce přepravuju sama v autě.
Přeji krásný den (pokud to tedy s novými opatřeními lze), chtěla jsem se zeptat jak budete řešit v dalších týdnech vyzvednutí štěňátek případně pokud jedete s fenou na krytí? Je to docela prekérní situace. A proto bych chtěla poprosit zda se najde někdo kdo bude mít v dalších dnech a týdnech zkušenost jak to zdárně vyřešil aby posdílel. Myslím, že nebudu jediný člověk, který je zvědavý jak se popasovat s těmito situacemi. Každopádně držme si palce a držme se. K logice opatření se nevyjadřuji o tom si myslím své a doufám, že to alespoň k něčemu bude.
Já vidím zásadní problém v tom, že se na ty tři týdny nezavřely i fabriky. Chápu, že někde by to bylo problematické. Ale tam, kde to jde, tak ať to dohaje práce zavřou. Jenže to neudělají. Ani tam nespustí povinné testování hned. A popravdě nevím jaký smysl bude mít 1x týdně a ještě dobrobrovolně.
Já chápu, že jsme v průseru a že bez lockdownu to nepůjde, ale tak ať ho udělají pořádně. A myslím, že ten průser nemusel bejt takovej, kdyby měli lidi motivaci hlásit kontakty a kontrolovalo se a vymahalo to, co už je x měsíců nařízeno. Takhle je to opravdu už jen buzerace nás, co už teď dodržujeme, co můžeme. To, že prarodiče nebudou moct odjet na víkend na chatu, kdy sednou doma do auta, tam vylezou, do krámu tam nechodí a akorát obdělávají zahrádku, to prostě nespasí. A ti, co na to kašlou budou kašlat dál. Pochybuju, že najednou bude v každý ulici stát policajt a hlídat, jestli se lidi nedruží u okýnka místní hospody nebo na cyklostezce.

napsal(a):
Tak já teda v čem vidím potencionální problém a to nejen můj osobní.....jestli jsem to správně pochopila, tak budou zavřené i autoservisy...
Tak doufám, že se mi nepodělá auto, protože v MHD je to dle mého "nebezpečnější" než když se do práce přepravuju sama v autě.
Autoservisy mohou fungovat, jen zákazníci nesmí dovnitř. Musíte vyřídit předávku a administrativu venku.

napsal(a):
Autoservisy mohou fungovat, jen zákazníci nesmí dovnitř. Musíte vyřídit předávku a administrativu venku.
No tak to se mi ulevilo, můj mechanik si stejně auto vyzvedává u mě v práci a pak mi ho vozí, takže defakto žádná změna....teda doufám, že to nebudu potřebovat...

Pohyb od pondělí :
https://www.mvcr.cz/clanek/pohyb-mezi-okresy.aspx

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je protiústavní zabránit někomu ve vycestování. To udělali v předřežimu a už se to nesmí nikdy opakovat - znělo z úst soudců.
Jak je to s těmi okresy se možná dozvíme hned, jak opatření vejdou v platnost.

napsal(a):
A není tato diskuze zbytečná? Kdo chápe, že může ohrozit svoje okolí, protože infekční může být daleko dříve, než má příznaky, ten to chápe. Kdo to chápat nechce, tomu je marné snažit se to ještě víc vysvětlovat.
Vláda něco udělat musela a každý má nějaký důvod, proč se mu zrovna tohle a tamto nařízení nelíbí a nedává smysl, protože... ale jak by to měli teď v tuhle chvíli udělat jinak, to nevím.
Zbytečná diskuze? To záleží na tom, z jakého konce se na ni díváte.
O spoustě přispívajících hodně vypovídá, i když už nic ohledně covidu nezmění.
Hezky z příspěvků plyne, jak je málokdo schopen vystoupit ze své životní a sociální bubliny a nedokáže tak vůbec chápat problémy toho druhého - viz třeba leithan a všechny vosy, co se na ni sesypaly, jak je nezodpovědná.
To myslíte opravdu vážně, že největší ohrožení pro ostatní představují lidé, pro které je na jednom z prvních míst starost o vlastní zvířata a musí kvůli tomu ujet pár km za hranici okresu? Naopak si myslím, že lidé, kteří mají takovou zodpovědnost za zvířata, rodinu a blízké, přitom se nepovalují v bezpečí HO, ale stále pracují, tak si zaslouží spíš uznání za to, že pracují i přesto, že se jim pro výkon kontinuálně zhoršují podmínky.
Mnoho místních přispívajících horuje při komunikaci se psem za pozitivní metody, cokoliv jiného je fujfujky. ale v podobné situaci, aplikované na lidi, by hned div rovnou nepopravovali (za porušení nařízení nekompromisní pokuty, tresty, jinak to nejde, když to ti lidi nedodržují, přísnost musí bejt - no, psina docela ).
Běžci - to je přece taky fuj - jsou všude, funí a prskají, hnus... A taky něco pro své zdraví dělají, no. Taky to mají těžké.
Vždyť tady padlo na 31 stranách také spoustu dobrých rad, tak si z toho může každý jeden pro sebe vybrat, co mu dle jeho uvážení nejlépe vyhovuje, a zařídit se dle toho. Šíření nových mutací jakýkoliv lockdown nezabrání, to můžete nasimulovat v laboratorních podmínkách, ale nikoliv v reálném životě. Teď je to v rukou každého, nikoliv v nějakých opatřeních.
Když jsem se vracela v pátek z práce, na parkovišti se opíral o auto pán a vesele telefonoval - tlumočím ne úplně do slova:
"No jasně, tělocvična je dobrej nápad, lepší, než to dělat venku, zamluv to, já to obvolám a dáme malej turnaj, do příštího víkendu to se všema domluvím. Už se fakt těším, minule to bylo bezva, super jsme si zakopali. Jen řekni Frantovi, ať přiveze nějaký jiný klobásy, ty před tejdnem nestály za moc".
Co byste s ním udělali - utratit ho, zkusit to s ním po dobrém pozitivně nebo se na něj vykašlat a zařídit se podle svého? Jsem pro třetí možnost.

Repto, myslím si, že některým z nás vadí ani ne tak to, že si leithian jezdí někam pro krmení pro zvěř, ale spíš tón, kterým tady sprostě nadává na ta opatření. Ale tuto jemnou nuanci jste určitě také postřehla.
Já si právě byla dát dlouhý běh po sousedních vesnicích (jo, no, při běhu funím a chápu, že to někomu připadá hnusný, mně to taky připadá hnusný...). Po neděli holt budu muset kroužit tady ve městě, ale myslím, že to přežiju.

Repta-a-repta:
ad cestování, abych zajistila zvířatům obživu......pokud bych musela, tak bych prostě taky jela, mám štěstí, že mám psy.
Na druhou stranu mě se taky prodražilo, když mi kvůli covidu zavřeli maloobchodní prodej u producenta drůbeže......v tu ránu jsem kupovala např. kuřecí žaludky o 70% dráž a i ostatní kuřecí samozřejmě a široko daleko to za podobnou cenu není.....zajímá tohle chovatelku hadů?? Co by mi na to asi řekla?? Že je to moje věc, že mám doma dva velký psy.
Takže k tomuto jsem neutrální, stejně tak jako mě nezajímá čím ona nakrmí svoje hady a jestli zaplatí o tisíc nebo dva více, tak jí je úplně šumák za kolik já seženu pro svoje psy maso a jestli mi to neudělá díru do rozpočtu, když ho musím kupovat o tolik dráž.
Co se nějaké pozitivní motivace týče, tak já si myslim, že lidi, co si dělali co chtěli do teď, viz vámi zmiňovaný pán a setkávání v posilovně....na takové lidi nebude platit nic, ani ty ty ty a ani "ty jsi ale hodný chlapec, tady máš piškoteček".....u těch méně majetných možná zabere hrozba vysoké pokuty, u těch majetných......
I kdyby pokuta byla deset tisíc....pro mě je to kurňa zásah do financí....pro člověka, co je ve vatě...co to je deset tisíc, to je schopnej nechat na chlastačce s kámošema za jeden večer....
Na druhou starnu mě docela mrzí, že jedna část národa se opravdu snaží a druhá na to z vysoka...víte co...tak si říkám, kdo teda za to šíření může víc.....
Ve své podstatě jsem taky byla v jeden moment rebel.......chodím s psinou na prochajdu docela daleko za poslední baráky...louky, lesy......tak si říkám, kdo mě tam bude nahánět, když živou duši tam potkáme zcela vyjímečně?? No tak snad bych to nějak okecala, kdyby bylo nejhůř...........no a teď jsem koukala na mapu a ono je to ještě pořád v katastru obce, takže zase rebel nebudu
S běžcema nemám problém, kolem nich stejně dělám oblouk, aby je Gina samou rozverností neposkákala. Ale zase je rozdíl, když potkám dvě jednotlivé dvojice a nebo když to třeba na cykloztesce vypadá, že se běží hromadnej závod a to v obou směrech.....
Co mě vadí nejvíc jsou názory....kdo se bojí ať se zavře doma a nosí roušku-nyní už teda respirátor a nás ostatní, co se nebojíme nechte normálně žít.....to chce asi každá zdravotní sestřička, co dělá třeba 30 někdy i víc hodin týdně přesčas, protože nejsou lidi (není to jedna paní povídala, je to moje kamarádka), nemá čas si pořádně odfkrknout, nemá čas na děti, na domácnost...natož na nějakou zábavu....taková sestřička to vážně ráda uslyší, že se někdo nebojí a tudíž se nebude omezovat.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.73
napsal(a):
Repto, myslím si, že některým z nás vadí ani ne tak to, že si leithian jezdí někam pro krmení pro zvěř, ale spíš tón, kterým tady sprostě nadává na ta opatření. Ale tuto jemnou nuanci jste určitě také postřehla.
Já si právě byla dát dlouhý běh po sousedních vesnicích (jo, no, při běhu funím a chápu, že to někomu připadá hnusný, mně to taky připadá hnusný...). Po neděli holt budu muset kroužit tady ve městě, ale myslím, že to přežiju.
A to mám jako ta opatření chválit Bo co? Trpělivost došla. V pondělí jedu pro myši křečka a granule do jinyho okresu. Howgh. Ať se tu každý třeba poctvereckuje.
Huskyjanina
napsal(a):
Tak už jsme taky rozšířili řady covidu. Resp. moje 71 mamina. Dnes to je třetí den co jí je špatně. Zatím to probíhá jako běžná viroza. Teplota 38,5 po Paralenu klesne na 37 jinak ji bolí a motá se jí hlava, škrábe ji v krku. Chuť k jídlu má a dýchá se jí dobre.... tak se to snad nezhorší.
Moc držím pěsti a prosím, nic nepodceňujte!!!
U mě to mělo strašlivý průběh od začátku, ale jsou lidé, kde to probíhá opravdu ve vlnách zlepšení/zhoršení!
Myslím na vás!

fikovnice
napsal(a):
Moc držím pěsti a prosím, nic nepodceňujte!!!
U mě to mělo strašlivý průběh od začátku, ale jsou lidé, kde to probíhá opravdu ve vlnách zlepšení/zhoršení!
Myslím na vás!
Ahoj, Jani, ráda tě tu vidím. Jak se ti momentálně daří?
napsal(a):
Ahoj, Jani, ráda tě tu vidím. Jak se ti momentálně daří?
Irčo, dnes propad...
Nauzea - příšerná! Jenže já ještě dobírám ATB. Mám asi poslední 3 tbl. a po dnešku zvažuji, že ty 3 už nedojím... Rezistence by u tak malého nedojedeného množství neměla hrozit...
A to mám po jejich dojedení nasadit celková antimykotika.
Jinak jsem něco potřebovala předevčírem z obchodu, tak jsem jen tak zkusmo zavolala lidem z baráku, co na ně mám telefon, zda se do obchodu nechystají. Nikdo nevyhověl, ovšem ne proto, že by nechtěli, ale všichni buď nemocní nebo v karanténě!!! Takže děs! Pravda je, že telefon mám samozřejmě jen na pár lidí z domu...ale zrovna oni všichni nemocní!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to mám jako ta opatření chválit Bo co? Trpělivost došla. V pondělí jedu pro myši křečka a granule do jinyho okresu. Howgh. Ať se tu každý třeba poctvereckuje.
Trochu se tu pokusím zmírnit napětí!
"Leithian", víte, že jsme se spolu bavily o tom možném odchytu a odvozu "mojí" užovky ze zahrady? Vím, že jste nějak psala, že jste zdaleka, ale nenašla byste nějakého JM hadaře, který by se toho - samozřejmě za finance - chopil? Dovoz i odvoz chalupa - Brno bych zajistila.
Myslím, že také víte, že jsem Vám psala, že já tomu hadovi neublížím - nechovám se takto k přírodě...ale zároveň mít takovou fobii jakou mám já, je opravdu o totálním zkažení radosti z ježdění tam. Teď to není samozřejmě aktuální, ale kdybyste někoho řekněme na květen sehnala, byla bych Vám velmi zavázaná!
IceyGemini

XXX.XXX.1.20
napsal(a):
Repta-a-repta:
ad cestování, abych zajistila zvířatům obživu......pokud bych musela, tak bych prostě taky jela, mám štěstí, že mám psy.
Na druhou stranu mě se taky prodražilo, když mi kvůli covidu zavřeli maloobchodní prodej u producenta drůbeže......v tu ránu jsem kupovala např. kuřecí žaludky o 70% dráž a i ostatní kuřecí samozřejmě a široko daleko to za podobnou cenu není.....zajímá tohle chovatelku hadů?? Co by mi na to asi řekla?? Že je to moje věc, že mám doma dva velký psy.
Takže k tomuto jsem neutrální, stejně tak jako mě nezajímá čím ona nakrmí svoje hady a jestli zaplatí o tisíc nebo dva více, tak jí je úplně šumák za kolik já seženu pro svoje psy maso a jestli mi to neudělá díru do rozpočtu, když ho musím kupovat o tolik dráž.
Co se nějaké pozitivní motivace týče, tak já si myslim, že lidi, co si dělali co chtěli do teď, viz vámi zmiňovaný pán a setkávání v posilovně....na takové lidi nebude platit nic, ani ty ty ty a ani "ty jsi ale hodný chlapec, tady máš piškoteček".....u těch méně majetných možná zabere hrozba vysoké pokuty, u těch majetných......
I kdyby pokuta byla deset tisíc....pro mě je to kurňa zásah do financí....pro člověka, co je ve vatě...co to je deset tisíc, to je schopnej nechat na chlastačce s kámošema za jeden večer....
Na druhou starnu mě docela mrzí, že jedna část národa se opravdu snaží a druhá na to z vysoka...víte co...tak si říkám, kdo teda za to šíření může víc.....
Ve své podstatě jsem taky byla v jeden moment rebel.......chodím s psinou na prochajdu docela daleko za poslední baráky...louky, lesy......tak si říkám, kdo mě tam bude nahánět, když živou duši tam potkáme zcela vyjímečně?? No tak snad bych to nějak okecala, kdyby bylo nejhůř...........no a teď jsem koukala na mapu a ono je to ještě pořád v katastru obce, takže zase rebel nebudu
S běžcema nemám problém, kolem nich stejně dělám oblouk, aby je Gina samou rozverností neposkákala. Ale zase je rozdíl, když potkám dvě jednotlivé dvojice a nebo když to třeba na cykloztesce vypadá, že se běží hromadnej závod a to v obou směrech.....
Co mě vadí nejvíc jsou názory....kdo se bojí ať se zavře doma a nosí roušku-nyní už teda respirátor a nás ostatní, co se nebojíme nechte normálně žít.....to chce asi každá zdravotní sestřička, co dělá třeba 30 někdy i víc hodin týdně přesčas, protože nejsou lidi (není to jedna paní povídala, je to moje kamarádka), nemá čas si pořádně odfkrknout, nemá čas na děti, na domácnost...natož na nějakou zábavu....taková sestřička to vážně ráda uslyší, že se někdo nebojí a tudíž se nebude omezovat.....
K tomu poslednímu odstavci, myslím, že tak nějak vím o čem mluvíte... brácha. který jinak normálně pracoval na dětském ARU je už delší dobu "přeřazený" na covid a ještě k těm pacientům v nejvážnějším stavu, a co jsem se naposled ptala tak ji víc jak půlka pacientů nepřežije, kolikrát i ti kteří jna to nejdřív nevypadali, a protože nejsou lidi tak kromě přesčasů tam chodí i zpátky na to dětské ARO a z toho co občas říkal nebo slýchám od rodičů, už to pomalu bere tak že na to ARO si chodí "odpočinout" ....

Cituji z předešlého : Mamka se včera dozvěděla, že její kamarádi (věkově kolem 75) si udělali výjezd k jednomu z nich na chatu. Bylo jich 15. A teď má 13 z nich covid. Co na to říct?
Cituji Reptu : No jasně, tělocvična je dobrej nápad, lepší, než to dělat venku, zamluv to, já to obvolám a dáme malej turnaj, do příštího víkendu to se všema domluvím. Už se fakt těším, minule to bylo bezva, super jsme si zakopali. Jen řekni Frantovi, ať přiveze nějaký jiný klobásy, ty před tejdnem nestály za moc".
Možná se o těch "hrdinech", co si museli jít zakopat, taky někde dočteme. Nebo o jejich spolupracovnících, nebo rodinách! Jsou to voli. Ještě mají velký kus života před sebou a nemůžou se omezit? Ti staříci možná zažívali poslední jaro ( i bez covidu ) - to je víc k pochopení. A přitom nejvíc bulí ti mladí! Pěkné spratky bezohledné si staříci vychovali.
Starým pánům shora přeji brzké uzdravení.

fikovnice
napsal(a):
Irčo, dnes propad...
Nauzea - příšerná! Jenže já ještě dobírám ATB. Mám asi poslední 3 tbl. a po dnešku zvažuji, že ty 3 už nedojím... Rezistence by u tak malého nedojedeného množství neměla hrozit...
A to mám po jejich dojedení nasadit celková antimykotika.
Jinak jsem něco potřebovala předevčírem z obchodu, tak jsem jen tak zkusmo zavolala lidem z baráku, co na ně mám telefon, zda se do obchodu nechystají. Nikdo nevyhověl, ovšem ne proto, že by nechtěli, ale všichni buď nemocní nebo v karanténě!!! Takže děs! Pravda je, že telefon mám samozřejmě jen na pár lidí z domu...ale zrovna oni všichni nemocní!
No teda! Pěkně se vám to tam rozmáhá. Snad budou všichni v pohodě...
Nauzea je nepříjemná, nevím, jestli se dají aplikovat zkušenosti z raného těhotenství (bylo mi blivno vždycky až do 4. měsíce), celkem dost pomáhal zázvor. Buď kandovaný a vždycky sežvýkat malý kousíček, nebo se prodávají v lékárně zázvorová lízátka. Možná by fungoval i hodně oslazený čaj ze syrového zázvoru, ale vychlazený, studený z lednice!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Repta-a-repta:
Ne taky by mi vás bylo líto a je v tomhle. Ale psa nakrmite dočasně marketovkou, granulema. A máte dva. Ne 200. Hada jaksi nenakrmim granulema ani konzervou. Kdyz koupíte blbě maso pes to nesežere nebo se zebleje. Když koupím pochybneho potkana had mi chcipne. A pro vás. Máte své psy ráda a milujete je ať jsou jakýkoliv. Když pominu citovou stránku je fakt rozdíl jestli přijdete o dvacet tisíc nebo o milion a něco.
Mam tu březí samice, hady po léčení, mimina letošní. Čili zvířata kde fakt nemůžu udělat měsíční výpadek v krmení.
A ano je rozdíl jestli vyplaznu dva litry za Potkany a myši od známého kterého mám pár km nebo 10 za Potkany a mysi pochybneho původu.
A ne není mi jedno ze vás to stojí víc. Jenže vy si maso můžete sehnat zmrazeny a udělat zásoby. Můžete dát granule, konzervy. Já ne. Mě půlka hadů mrtvý nežere. Takže ano zásoby mám ale prostě ne pro všechny. A opět vy si b lbou granulí nebo konzervou psa nezabijete.
Stejne jako nemusíte psům kupovat podestýlku. Vy je vyvencite a nazdar. Já hady jaksi bez ničeho nechat nemůžu. Jinak jedou hniloby kůže a tlam, plísně otravy cpavkem atd. A opět drahé léčení nebo uhyny. Že je můžu prodat nebo darovat? Jo můžu. Ale neprodám je za setinovou cenu jejich hodnoty prvnímu joudovi kterej je do roka utejra protože jeee had chci ho ale vím o tom prd. Jestli myslíte že na tuhle havěť se stojí zástupy a poradniky jste na omylu. Není to jak u psu. Chovatel je poslední roky rád že se toho vůbec zbaví. Jako zájemců je dost ale jaksi neoceni kvalitu. Každý by nejradši zvire za litr. Co na tom že chovatele rodiče stali každej pár tisíc euro. Že je čtyři roky živil piplal léčil... Že je tahnul přes půl zeměkoule kvůli nepribuzny linii...
Grrr.
Dikybohu je tahle diskuze bezpredmetna neb pro zvířata a jejich péči je možno jet do jiných okresu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
No teda! Pěkně se vám to tam rozmáhá. Snad budou všichni v pohodě...
Nauzea je nepříjemná, nevím, jestli se dají aplikovat zkušenosti z raného těhotenství (bylo mi blivno vždycky až do 4. měsíce), celkem dost pomáhal zázvor. Buď kandovaný a vždycky sežvýkat malý kousíček, nebo se prodávají v lékárně zázvorová lízátka. Možná by fungoval i hodně oslazený čaj ze syrového zázvoru, ale vychlazený, studený z lednice!!
Mě se osvědčila klasická chlazená cola
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne taky by mi vás bylo líto a je v tomhle. Ale psa nakrmite dočasně marketovkou, granulema. A máte dva. Ne 200. Hada jaksi nenakrmim granulema ani konzervou. Kdyz koupíte blbě maso pes to nesežere nebo se zebleje. Když koupím pochybneho potkana had mi chcipne. A pro vás. Máte své psy ráda a milujete je ať jsou jakýkoliv. Když pominu citovou stránku je fakt rozdíl jestli přijdete o dvacet tisíc nebo o milion a něco.
Mam tu březí samice, hady po léčení, mimina letošní. Čili zvířata kde fakt nemůžu udělat měsíční výpadek v krmení.
A ano je rozdíl jestli vyplaznu dva litry za Potkany a myši od známého kterého mám pár km nebo 10 za Potkany a mysi pochybneho původu.
A ne není mi jedno ze vás to stojí víc. Jenže vy si maso můžete sehnat zmrazeny a udělat zásoby. Můžete dát granule, konzervy. Já ne. Mě půlka hadů mrtvý nežere. Takže ano zásoby mám ale prostě ne pro všechny. A opět vy si b lbou granulí nebo konzervou psa nezabijete.
Stejne jako nemusíte psům kupovat podestýlku. Vy je vyvencite a nazdar. Já hady jaksi bez ničeho nechat nemůžu. Jinak jedou hniloby kůže a tlam, plísně otravy cpavkem atd. A opět drahé léčení nebo uhyny. Že je můžu prodat nebo darovat? Jo můžu. Ale neprodám je za setinovou cenu jejich hodnoty prvnímu joudovi kterej je do roka utejra protože jeee had chci ho ale vím o tom prd. Jestli myslíte že na tuhle havěť se stojí zástupy a poradniky jste na omylu. Není to jak u psu. Chovatel je poslední roky rád že se toho vůbec zbaví. Jako zájemců je dost ale jaksi neoceni kvalitu. Každý by nejradši zvire za litr. Co na tom že chovatele rodiče stali každej pár tisíc euro. Že je čtyři roky živil piplal léčil... Že je tahnul přes půl zeměkoule kvůli nepribuzny linii...
Grrr.
Dikybohu je tahle diskuze bezpredmetna neb pro zvířata a jejich péči je možno jet do jiných okresu.
Kde to čtete, že můžete jet pro zvířata? V usnesení čtu, že výjimka je jen zajištění péče o zvířata.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Grrr.
Jak to tak čtu, napadá mě - proč je vlastně máte? Proč je chováte? Investujete do nich spoustu peněz a času, podle toho co zde píšete mi připadá, že vlastně jen chodíte do práce, sháníte jim žrádlo a další potřeby, pečujete o ně a víc nestíháte. A přitom to ani není mazlíček se kterým by se mohl člověk potěšit, co by člověku tak nějak opětoval vztah, komunikoval s ním... Prachy?
Kde berete čas na rodinu, dítě?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Jak to tak čtu, napadá mě - proč je vlastně máte? Proč je chováte? Investujete do nich spoustu peněz a času, podle toho co zde píšete mi připadá, že vlastně jen chodíte do práce, sháníte jim žrádlo a další potřeby, pečujete o ně a víc nestíháte. A přitom to ani není mazlíček se kterým by se mohl člověk potěšit, co by člověku tak nějak opětoval vztah, komunikoval s ním... Prachy?
Kde berete čas na rodinu, dítě?
Stíhám
Chlapa, dítě, domácnost, hady, papoušky. I knížky a konzolové hry. Pravda moc spánku nepotřebuji. Ale když se to rozvrhne dobře zas tolik času ta zvěř nezabere. Ptáci lítají navolno prakticky pořád vyjma noci kdy spí nebo potřebuju ech často běhat k hadům.
Proč je dělám. Prostě mě to baví. Poznám na nich jejich rozpoložení, když onemocní a jiné věci. Prostě to vím. Jestli na ně mám cit nebo vlohy nevím.
A že se s nima nejde potěšit... Jde 😁
Poslední foto. Asi 5minut staré.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stíhám
Chlapa, dítě, domácnost, hady, papoušky. I knížky a konzolové hry. Pravda moc spánku nepotřebuji. Ale když se to rozvrhne dobře zas tolik času ta zvěř nezabere. Ptáci lítají navolno prakticky pořád vyjma noci kdy spí nebo potřebuju ech často běhat k hadům.
Proč je dělám. Prostě mě to baví. Poznám na nich jejich rozpoložení, když onemocní a jiné věci. Prostě to vím. Jestli na ně mám cit nebo vlohy nevím.
A že se s nima nejde potěšit... Jde 😁
Poslední foto. Asi 5minut staré.
Já už bych byla po smrti, kdyby se mi takový mazlík plazil po bytě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Já už bych byla po smrti, kdyby se mi takový mazlík plazil po bytě.
Já ty příspěvky vůbec nemínila jako útok nebo neuctu. Jen že dost lidí má s různými nesmysly od vlády problém a komplikuje jim to život a to i dost zásadně a neb má člověk psát o tom co zná popisovala jsem to na sobě. Jiní maj zas jiné problémy. Ještě před půlrokem dělal můj chlap v Praze a domů jezdil jen na víkendy... Nic moc když to vztáhnu na současná nařízení což by mimo jiné znamenalo spaní na gauči ve společenské místnosti firmy neb hotely tabu. Atd atd. Rozumná opatření dodržuju od začátku. Zakrytý obličej tam kde je víc lidí (tak abych se neudusila zároveň). Chodit nakupovat jen když je to nutné (1x týdně) a další. Za rodinou se snažím jezdit méně ovšem vůbec se mi nelíbí že nesmím vůbec. Babi je 84. Zdravotně je na tom dost blbě, začíná starecka demence. Fakt bych jí este ráda viděla a ona mě a svojí pravnucku taky. Takhle máme vsichni smolika a. Můžeme jen doufat že este chvíli vydrží. Co se týče dezinfekce tou se v krámu nepolevam ale praci u havěti sem prolezla dezinfekci do zásoby na rok a půl 🤣
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
assil
napsal(a):
Kde to čtete, že můžete jet pro zvířata? V usnesení čtu, že výjimka je jen zajištění péče o zvířata.
Aha takže nechat zvíře někde kde umře hlady není zajištění péče?
Jak jsem psala výš. V pondělí musím pro krmné hlodavce a hmyz a ano u stejné osoby si zároveň vezmu na mazlíčka křečka. Takže jedu a klidně si mě udejte. Je mi to fuk.
Dobré ránko 😜
ve středu jdu na druhou dávku vakcíny Mondeji. Slyšela jsem různé komentáře na druhou vakcínu je to 50 na 50%,že jsou nepříjemné vedlejší účinky ( horečky, bolest hlavy, schvácenost celého těla na 2dny), ale čím starší tím lepší, spíš bez následků.
U nás v rodině budu první a už vím, že všichni se chcou nechat naočkovat jen nevěsta odmítá.
Celkový stav celého roku příkazy - zákazy i mě lezou na nervy, ale vím, že se nedá prozatím nic jiného dělat a tak svím selzkým rozumem dodržují co se má. Vidím co se děje v domovech, co na LDN a dokonce mám manžela pracujícího v nemocnici na covid části, tvrdím, že opravdu není to jen rýmyčka.
Lidičky dávejte na sebe a své blízké pozor, chraňte se co se dá👍 a chraňte i své okolí.
Dája

Dája6
napsal(a):
Dobré ránko 😜
ve středu jdu na druhou dávku vakcíny Mondeji. Slyšela jsem různé komentáře na druhou vakcínu je to 50 na 50%,že jsou nepříjemné vedlejší účinky ( horečky, bolest hlavy, schvácenost celého těla na 2dny), ale čím starší tím lepší, spíš bez následků.
U nás v rodině budu první a už vím, že všichni se chcou nechat naočkovat jen nevěsta odmítá.
Celkový stav celého roku příkazy - zákazy i mě lezou na nervy, ale vím, že se nedá prozatím nic jiného dělat a tak svím selzkým rozumem dodržují co se má. Vidím co se děje v domovech, co na LDN a dokonce mám manžela pracujícího v nemocnici na covid části, tvrdím, že opravdu není to jen rýmyčka.
Lidičky dávejte na sebe a své blízké pozor, chraňte se co se dá👍 a chraňte i své okolí.
Dája
Moje sestra pracuje v nemocnici jako rehabka a chodí i ke covid pacientům. Tento týden byla očkována podruhé. Po první dávce byla unavená, bolela ji hlava, asi tak dva dny. Po druhé zatím nic. A to je sestra extrémně citlivá na účinky léků, i nežádoucí.
Tak snad to bude bez problémů i u vás, Dájo.

Dája6
napsal(a):
Děkuji za odpověď, první dávku jsem měla bez jakýchkoliv potíží, vůbec nic opravdu bez problému. Tak snad i druhá bude úspěšná.
Můj zatím injekci nedostane protože měl covid a budou mu brát kolik má protilátek a podle toho ho budou očkovat.
Dája
Můžu se zeptat, kdy měl covid a kdo mu bude dělat protilátky?

leithian...já to nemyslela zle....však jsem psala, že kdybych MUSELA jet zvířatům pro žrádlo mimo okres, kdyby nebylo zbytí, tak bych prostě taky jela..
Chápu, že to krmení hadů není taková prča jako u psů, resp. když budu mít jednoho..dva, tak žádnej problém, ale při takovém počtu, co máte vy, prostě sehnat krmení v takovém množství není jednoduché...
Hady mám ráda, hlavně krajty, ty se mi moc líbí...teda ty tmavé.. a kdyby had žral třeba kuřecí řízky, tak mám určo hada doma, ale nemůžu hada krmit něčím, co považuju taky za domácího mazlíčka, takže nemám žádného.
To, že i k hadům má člověk citový vztah taky chápu...sice jsem neměla hada, ale měla jsem leguána a jo...i tu "blbou ještěrku" jsem měla ráda.
A přestože jsem pro to, aby lidi nařízení dodržovali, abychom se fakt zavřeli doma a zkusili, jestli to omezení kontaktů zabere (i když továrny jedou furt a okud se tam nebude testovat, tak si nejsem jistá, jestli to bude mít kýžený efekt), tak opravdu člověk, co si pojede do vedlejšího okresu k soukromníkovi pro krmení mi nepřijde jako riziko.
Dokonce ani na rozdíl od některých zde se nebudu pozastavovat nad tím, kolik těch hadů máte....je to váš koníček, vaše radost a nám je do toho putna....
Myslím, že primárně se tahle diskuze nerozjela kvůli vašim hadům, ale mám pocit, že to spíš bylo tím vaším rozhořčením kolik peněz měsíčně vás budou stát roušky pro dítě a naštváním (to je asi slabé slovo ), že se takové nařízení vydalo a vy si to stejně budete dělat po svém, ať si každý trhne ploutví....to cestování do vedlejšího okresu pro potkany byl už jenom důsledek.
Ono víte co....často reagujete dost necitelně....ve stylu "bože proč z toho děláte takovou kovbojku", což bylo hodně patrné v souvislosti, kdy se některé z nás včetně mě bály, aby se nanakazili jejich blízcí a řešili to tady....no vy se toho nebojíte a to přesto.......
Chápu to, taky si občas myslím, že někdo kvůli něčemu zbytečně hysterčí nebo že něco moc řeší.....ale to neznamená, že když já jsem ohledně toho konkrétního udatná slovanská žena, která to dává v pohodě, že někdo jiný s tím nemá problém.
Bohužel toto se následně vrací, jak bumerang a tak pokud vy začnete vychylovat s něčím, co se ostatních netýká, protože nemají doma 200 hadů, tak se nedivte, že se vám nedostane empatického porozumění
Což vám je i myslím si jedno, protože vy nějaké politování na nějaké anonymní diskuzi nepotřebujete, ale na druhou stranu....nedivte se.

Dája6
napsal(a):
Ano klidně, měl covid prokázany 15.12 a na protilátky mu bude odebrán až 15.3 tedy tři měsíce po a odebírat v nemocnici kde pracuje😜, kdo bude zkoumat vzorek nevím. Jo a unás stojí rozbor 400kč.
Dája
Děkuju.

Dája6
napsal(a):
Děkuji za odpověď, první dávku jsem měla bez jakýchkoliv potíží, vůbec nic opravdu bez problému. Tak snad i druhá bude úspěšná.
Můj zatím injekci nedostane protože měl covid a budou mu brát kolik má protilátek a podle toho ho budou očkovat.
Dája
Já jsem si z nějakého důvodu myslela, že jste měli covid oba. Vy s mírným průběhem, manžel s těžším...
Já jsem doteď všechna nařízení dodržovala, ale abych chodila se psema jen v rámci obce? Obec projdeme za pár minut, všude chodníčky, beton, nemožnost nechat psy někde vyběhat. Dobře, pár dní by se to dalo vyřešit zahradou, ale tři týdny mi to psy nevydrží.. Naše nejčastější procházka začíná v místě, které už spadá pod jinou obec, a vlastně všechny trasy vedou mimo obec... Na druhou stranu já tam ale fakt nikoho neohrozím, protože tam nikoho nepotkám a když už, tak opravdu s velkým rozestupem.

marcelaamax
napsal(a):
Já jsem doteď všechna nařízení dodržovala, ale abych chodila se psema jen v rámci obce? Obec projdeme za pár minut, všude chodníčky, beton, nemožnost nechat psy někde vyběhat. Dobře, pár dní by se to dalo vyřešit zahradou, ale tři týdny mi to psy nevydrží.. Naše nejčastější procházka začíná v místě, které už spadá pod jinou obec, a vlastně všechny trasy vedou mimo obec... Na druhou stranu já tam ale fakt nikoho neohrozím, protože tam nikoho nepotkám a když už, tak opravdu s velkým rozestupem.
A tady právě nastupuje ten zdravý selský rozum. Já to mám stejně. Přece nepůjdu po silnici po vsi, kde se budu potkávat s lidmi, když za chalupou mi začíná les a za ním louky, pole, les, kde potkám člověka 1x za měsíc a ještě na vzdálenost 50m. Možná hranici katastru překročím - neřeším - proč bych měla? Ale k sousedům na táčky holt nechodím - naštěstí máme telefony a internet. Maličkou vnučku jsem neviděla od prosince - co se dá dělat. Viděla jsem miminko a příště uvidím batole.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
leithian...já to nemyslela zle....však jsem psala, že kdybych MUSELA jet zvířatům pro žrádlo mimo okres, kdyby nebylo zbytí, tak bych prostě taky jela..
Chápu, že to krmení hadů není taková prča jako u psů, resp. když budu mít jednoho..dva, tak žádnej problém, ale při takovém počtu, co máte vy, prostě sehnat krmení v takovém množství není jednoduché...
Hady mám ráda, hlavně krajty, ty se mi moc líbí...teda ty tmavé.. a kdyby had žral třeba kuřecí řízky, tak mám určo hada doma, ale nemůžu hada krmit něčím, co považuju taky za domácího mazlíčka, takže nemám žádného.
To, že i k hadům má člověk citový vztah taky chápu...sice jsem neměla hada, ale měla jsem leguána a jo...i tu "blbou ještěrku" jsem měla ráda.
A přestože jsem pro to, aby lidi nařízení dodržovali, abychom se fakt zavřeli doma a zkusili, jestli to omezení kontaktů zabere (i když továrny jedou furt a okud se tam nebude testovat, tak si nejsem jistá, jestli to bude mít kýžený efekt), tak opravdu člověk, co si pojede do vedlejšího okresu k soukromníkovi pro krmení mi nepřijde jako riziko.
Dokonce ani na rozdíl od některých zde se nebudu pozastavovat nad tím, kolik těch hadů máte....je to váš koníček, vaše radost a nám je do toho putna....
Myslím, že primárně se tahle diskuze nerozjela kvůli vašim hadům, ale mám pocit, že to spíš bylo tím vaším rozhořčením kolik peněz měsíčně vás budou stát roušky pro dítě a naštváním (to je asi slabé slovo ), že se takové nařízení vydalo a vy si to stejně budete dělat po svém, ať si každý trhne ploutví....to cestování do vedlejšího okresu pro potkany byl už jenom důsledek.
Ono víte co....často reagujete dost necitelně....ve stylu "bože proč z toho děláte takovou kovbojku", což bylo hodně patrné v souvislosti, kdy se některé z nás včetně mě bály, aby se nanakazili jejich blízcí a řešili to tady....no vy se toho nebojíte a to přesto.......
Chápu to, taky si občas myslím, že někdo kvůli něčemu zbytečně hysterčí nebo že něco moc řeší.....ale to neznamená, že když já jsem ohledně toho konkrétního udatná slovanská žena, která to dává v pohodě, že někdo jiný s tím nemá problém.
Bohužel toto se následně vrací, jak bumerang a tak pokud vy začnete vychylovat s něčím, co se ostatních netýká, protože nemají doma 200 hadů, tak se nedivte, že se vám nedostane empatického porozumění
Což vám je i myslím si jedno, protože vy nějaké politování na nějaké anonymní diskuzi nepotřebujete, ale na druhou stranu....nedivte se.
Děkuji. Já to fakt primárně rozjela na Příspěvky typu však nás to nikoho nezabije další bl bostni narizeni. No pro dost lidí to komplikace být může. Nic víc.
Co se týče rousek pro dítě do školy prostě odmítám kupovat na každej den aspoň sedmery. Když tam bude nemocný sítě s covidem tak to stejně rozprska na ostatní a je fuk co budou mít na hubě. Děti neuhlidatr aby je měli nonstop i během přestávek u obědu neseděly spolu atd.

marcelaamax
napsal(a):
Katastrální území obce není totéž co zastavěná plocha obce. Tedy do katastru patří i pole, louky, lesy,... Koukněte se do katastru nemovitostí.
Dája6
napsal(a):
Jojo měli oba, já bezpříznaková a potvrzená 18.12. Pro lehký průběh u mě nastalo období očkování pokud chci dělat stále canisku. Můj má doteď následky které pomaličku odeznívají.
Dája
Dájo, vy jste si taky nechala změřit ty protilátky z krve, před očkováním a bylo to v pohodě?
Ja pujdu na očkování někdy teď (třeba v rozmezí 2 týdnů možná víc) a covid jsem prodělala v mírné formě 27.12.
Asi bych tedy taky měla jít nejrpve na krev?

marcelaamax
napsal(a):
Zadejte si do Mapy.cz název vaší obce. Pouze obce, bez ulice a č.p., zobrazí se vám červeně hranice celého území obce, nejen zastavěné části. To omezení procházek na obec neznamená, že legálně můžete jen mezi baráky.
Já jsem třeba zjistila, že ze všech našich venčících tras překračuji hranici obce jen u jediné, a to jen o cca 400m.

napsal(a):
Katastrální území obce není totéž co zastavěná plocha obce. Tedy do katastru patří i pole, louky, lesy,... Koukněte se do katastru nemovitostí.
Ani my se nevejdeme se svými venčícími okruhy do katastru obce, resp. já bych musela vyrazit směrem do města, protože bydlíme na samém kraji krajského města. Takže zapojíme zdravý rozum a budeme dál chodit po místních loukách a lesích. Nečekám, že by na hranici katastru u nás v lese stál policajt a hlídkoval podle hesla: Rozkaz zněl jasně, nesmí projít za žádnou cenu
napsal(a):
To samozřejmě vím. Patří tam velká část lesa, kde ale zrovna nejsou ani cesty a na okraji lesa je cedule ze zákazem vstupu, myslím, že už jsem se tady na to jednou ptala, jestli vůbec jde zakázat vstup do lesa.... Pak tady máme les s krásnou cestou - ale tam je zrovna k vidění nejvíc lidí na jednom místě v téhle vesnici . Chodí tam lidi s dětma, cyklisti, lidi na procházky... Nějaká pole jsou v katastru taky, ale to zrovna není místo na procházku...
A jako jo, někde půjdu po území, ale myslím, že vždycky na konec to území stejně někde překročím, a fakt nebudu chodit s mapou .

napsal(a):
Pod některé obce dokonce spadá více katastrálních území, takže je území obce ještě větší. Doporučuji výše zmíněný postup na Mapy.cz
napsal(a):
Zadejte si do Mapy.cz název vaší obce. Pouze obce, bez ulice a č.p., zobrazí se vám červeně hranice celého území obce, nejen zastavěné části. To omezení procházek na obec neznamená, že legálně můžete jen mezi baráky.
Já jsem třeba zjistila, že ze všech našich venčících tras překračuji hranici obce jen u jediné, a to jen o cca 400m.
No a já to překračuji u všech a o dost, protože nám tu jaksi všechny cesty vedou na druhou stranu . A to co spadá pod naši obec jsou taková spíše hůře dostupná místa. Do rozbláceného pole mezi silnicema se na procházku moc nepohrnu .

marcelaamax
napsal(a):
No a já to překračuji u všech a o dost, protože nám tu jaksi všechny cesty vedou na druhou stranu . A to co spadá pod naši obec jsou taková spíše hůře dostupná místa. Do rozbláceného pole mezi silnicema se na procházku moc nepohrnu .
Aha, tak my bydlíme zrovna na tom kraji města, kde je přilehlé okolí dostatečné, takže mi to v pohodě vychází na 4-7km okruhy, a to pro pěší venčící procházky stačí.

napsal(a):
Pod některé obce dokonce spadá více katastrálních území, takže je území obce ještě větší. Doporučuji výše zmíněný postup na Mapy.cz
Já na to koukala a my teda běžně přecházíme denně přes katastry tří obcí a nejen my, ale všichni, kdo tam chodí. Ten kopec s kostelem, co jsem dávala fotku do jiného vlákna, je Bruntál a kdo jde od něj po cestě směrem na západ do lesa, tak přejde přes katastr naší obce a ten les už zase patří do jiné obce. Kdyby to chtěl někdo kontrolovat, tak by tam musel stát pořád.
Andrýsek3
napsal(a):
Dájo, vy jste si taky nechala změřit ty protilátky z krve, před očkováním a bylo to v pohodě?
Ja pujdu na očkování někdy teď (třeba v rozmezí 2 týdnů možná víc) a covid jsem prodělala v mírné formě 27.12.
Asi bych tedy taky měla jít nejrpve na krev?
Nene neměřila prostě jsem dostala návrh a já souchlasila protože i tak jsem byla rozhodnuta, že pokud dostanu šanci dříve tak jdu do toho, ale radši bych se nechala změřit před vakcínou.
Dája

Nejlépe jsou na tom v Praze - pohyb mezi jednotlivými městskými částmi je možný, Praha se bere jako jeden celek. Takže k dispozici velké parky, lesy, pole, co kdo snese

napsal(a):
Nejlépe jsou na tom v Praze - pohyb mezi jednotlivými městskými částmi je možný, Praha se bere jako jeden celek. Takže k dispozici velké parky, lesy, pole, co kdo snese
Zase ti Pražáci musejí mít nějaké výhody.

No holky já si dost dobře neumím představit, že jdu jdu jdu louka, les...to je ještě v katastru a pak popojdu dál a to už v katastru obce nebude....široko daleko nikdo, už vidím, jak tam někdo bude vartovat, aby mě načapal. Už vidím, jak tam nějakého jednotlivce nahánějí policajti a nebo vojsko.
Teda mě se to netýká s běžným venčícím okruhem se do katastru vejdu, ale kdyby to tak nebylo, tak si nemyslím, že někde, kde je imrvére liduprázdno někdo bude hlídkovat.
Myslím, že pokud v přírodě nějaké kontroly budou, tak spíš v těch profláklých lokalitách, co tam chodí lidi, jak procesí.
Jo já si taky nemyslím, že by to někdo kontroloval, natož někde ve vesnici a v místě, kde za den projdou dva lidi .
Ale teda těžký to asi budou mít lidi, kteří si zrovna teď jedou pro štěně. Cvičáky a školičky zavřený, mimo obec se psem nemůžou, k příbuzným nebo kamarádům, kteří třeba taky mají psa také ne. Tak ve městech venku nějaké další psy potkáte, ale na malých vesničkách ne.

"Jo já si taky nemyslím, že by to někdo kontroloval, natož někde ve vesnici a v místě, kde za den projdou dva lidi"
To určitě ne. Spíš asi budou kontrolovat auta zaparkovaná na takových profláknutých odstavných plochách, kde vede šikovná cesta do lesů.
Zfotí, v registru zjistí bydliště majitele a rozešlou pokuty. To si představit dovedu.
napsal(a):
"Jo já si taky nemyslím, že by to někdo kontroloval, natož někde ve vesnici a v místě, kde za den projdou dva lidi"
To určitě ne. Spíš asi budou kontrolovat auta zaparkovaná na takových profláknutých odstavných plochách, kde vede šikovná cesta do lesů.
Zfotí, v registru zjistí bydliště majitele a rozešlou pokuty. To si představit dovedu.
.. takže opět se hledá způsob, jak opatření obejít ... to je asi důvod, proč to nebude fungovat ... asi je třeba srovnat priority - a když si odeberu štěně o 3 týdny později, asi se svět nezhroutí ... ale holt, já musím hned, mně se to netýká ...
Štefan1
napsal(a):
.. takže opět se hledá způsob, jak opatření obejít ... to je asi důvod, proč to nebude fungovat ... asi je třeba srovnat priority - a když si odeberu štěně o 3 týdny později, asi se svět nezhroutí ... ale holt, já musím hned, mně se to netýká ...
Tak já bych v tom případě nechtěla být tím chovatrlem, co mu v bytě zbyde třeba 8 štěňat...
Štefan1
napsal(a):
A venčení psa někde v lese, kde člověk nepotká živáčka a zapluje tam hned od baráku přispívá ke zhoršení situace přesně jakým způsobem? Myslím, že jsou tu vážnější problémy, které tomu přispívají a ta nová opatření je pro jistotu vůbec neřeší. Třeba nehlášení kontaktů, protože si lidi nemůžou dovolit skončit na 60%...
elisak
napsal(a):
Tak já bych v tom případě nechtěla být tím chovatrlem, co mu v bytě zbyde třeba 8 štěňat...
To já bych taky nechtěl ... ale pokud každý bude řešit své "malé" problémy na úkor společného velkého, tak to fungovat nemůže ... je to každého věc, na vládu můžeme nadávat, ale mámě vládu, kterou jsme si zvolili ... a kterou si asi zasloužíme
Štefan1
napsal(a):
To já bych taky nechtěl ... ale pokud každý bude řešit své "malé" problémy na úkor společného velkého, tak to fungovat nemůže ... je to každého věc, na vládu můžeme nadávat, ale mámě vládu, kterou jsme si zvolili ... a kterou si asi zasloužíme
Mě teda přijde mnohem rizikovější třeba nákup v marketu, kde je mraky lidí, nebo jeden den v práci, než předání štěněte u jednoho chovatele...
Navíc kdybych měla zamluvené štěně, tak mám i dlouho dopředu nahlášenou dovolenou, a s jejím termínem prostě nehnu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Aha takže nechat zvíře někde kde umře hlady není zajištění péče?
Jak jsem psala výš. V pondělí musím pro krmné hlodavce a hmyz a ano u stejné osoby si zároveň vezmu na mazlíčka křečka. Takže jedu a klidně si mě udejte. Je mi to fuk.
Já vás nechci udávat, mě zajímalo jestli někde není nějaké dovysvětlení jako třeba u autoservisů, protože se samozřejmě řeší jak to bude s odběrem štěňat a s krytím.
marcelaamax
napsal(a):
Mě teda přijde mnohem rizikovější třeba nákup v marketu, kde je mraky lidí, nebo jeden den v práci, než předání štěněte u jednoho chovatele...
Navíc kdybych měla zamluvené štěně, tak mám i dlouho dopředu nahlášenou dovolenou, a s jejím termínem prostě nehnu...
S tou první větou jistě souhlasím ... otázkou je , co je zbytné a co nezbytné ... jíst se musí.
Ale samozřejmě každý řeší prioritně své problémy a problémy těch ostatních (a třeba všech ostatních) jsou až na druhém místě.
A ta druhá věta ... to už jsou jenom kecy ... mimořádná situace se řeší mimořádnými prostředky .. ale samozřejmě můžete kašlat na ty druhé ...

"Třeba nehlášení kontaktů, protože si lidi nemůžou dovolit skončit na 60%"..
To je taky mantra vytvořená novinářskou svitou. Těch 60% je vypočítáno z hrubé, vyplaceno v čisté, bez daně, bez ZP, bez soc. pojišt. Takže ono to nakonec může být srovnatelné s výplatou. Ale hezky se kvůli tomu nadává.
Jestli je tu nějaká mzdovka, ať mě případně opraví.

Štefan1
napsal(a):
Nevím, proč citujete mě, já mám ves tak velkou, že ji nestačím za den oběhnout - pustinou. A starého psa k tomu.
šavlozubka
napsal(a):
A venčení psa někde v lese, kde člověk nepotká živáčka a zapluje tam hned od baráku přispívá ke zhoršení situace přesně jakým způsobem? Myslím, že jsou tu vážnější problémy, které tomu přispívají a ta nová opatření je pro jistotu vůbec neřeší. Třeba nehlášení kontaktů, protože si lidi nemůžou dovolit skončit na 60%...
Pokud stejný nápad nedostane dalších třeba 100 lidí (to jsou ty auta zaparkované na jednom místě).
Možná něco stejného si namlouvali lyžaři, než vyrazili na lyže (a pak tam byly ty davy, často bez roušek), turisté, kteří si udělali výlet do hor a setkalo se jich spousta ...
Jednoduše si myslím, že alespoň 3 týdny se bez toho dá vydržet a i ten pes to vydrží.
Táhne se to rok, pro každého je to dlouho, ale já pořád nevidím to světlo na konci tunelu. Můžeme se chovat jako že nic, už jsme si zvykli na počty mrtvých (za rok 10 000, za další měsíc dalších 10 000) ... příroda si si tím poradí ... a pokud umírají ti druzí ... nás se to netýká (?) ... musím si zajet pro to zamluvené štěně ... a když už mám nahlášenou dovolenou ... tohle právo mi nikdo nemůže upírat (?!).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
assil
napsal(a):
Já vás nechci udávat, mě zajímalo jestli někde není nějaké dovysvětlení jako třeba u autoservisů, protože se samozřejmě řeší jak to bude s odběrem štěňat a s krytím.
Krajní případ nouze. Fungují u nás tři přepravci zvířat. Dva mám odzkoušené osobně. Přepravní plazy, ptáky psy kočky vše. Psům delaj i pauzy na curani a pití když je cesta delší. Pokud z nějakého důvodu neprojde osobní odběr je toto řešení jak nečeká na psa nejmíň další měsíc. Dodávám že přepravci jsou plne pojištění na úrazy i úmrtí zvířat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Štefan1
napsal(a):
Pokud stejný nápad nedostane dalších třeba 100 lidí (to jsou ty auta zaparkované na jednom místě).
Možná něco stejného si namlouvali lyžaři, než vyrazili na lyže (a pak tam byly ty davy, často bez roušek), turisté, kteří si udělali výlet do hor a setkalo se jich spousta ...
Jednoduše si myslím, že alespoň 3 týdny se bez toho dá vydržet a i ten pes to vydrží.
Táhne se to rok, pro každého je to dlouho, ale já pořád nevidím to světlo na konci tunelu. Můžeme se chovat jako že nic, už jsme si zvykli na počty mrtvých (za rok 10 000, za další měsíc dalších 10 000) ... příroda si si tím poradí ... a pokud umírají ti druzí ... nás se to netýká (?) ... musím si zajet pro to zamluvené štěně ... a když už mám nahlášenou dovolenou ... tohle právo mi nikdo nemůže upírat (?!).
Doma sednu do auta u chovatele výlezu oba na houbách roušky vezmu štěně a jedu. Koho tím nakazim nebo ohrozím? Nikoho. Konkrétně pro vás. Až si pojedu pro další havěť doufám že to bude v téhle uzavirce a pojedu si pro ni osobně!!!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doma sednu do auta u chovatele výlezu oba na houbách roušky vezmu štěně a jedu. Koho tím nakazim nebo ohrozím? Nikoho. Konkrétně pro vás. Až si pojedu pro další havěť doufám že to bude v téhle uzavirce a pojedu si pro ni osobně!!!!
Co na to říct ... velké JÁ až na prvním místě ..
Jejda...ten zákaz vycházení dal než za obec opravdu není proto, aby člověk co bydlí v nějaké pidi vesničce nemohl jit kousek dál, když stejne potká max jednoho člověka za den. Ale kvůli těm návalům lidí na horách, když se zavřeli Krkonoše, odnesli to Orlické hory. A dale proto, aby když se teď zase zavře dalších x věci, a třeba ja budu 3 tydny doma, tak abych nejezdila po vyletech na hrady nebo další proflakle lokality. Takže ve vesnici bych normálně za katastr šla, a nikomu to neublíží. Ja z města jezdit ven nebudu, kam chodit tu mám.
Štefan1
napsal(a):
No protože jsou dementi, kteří k tomu lyžování přece potřebuji sjezdovku aobčerstvení. Oni si přece nevezmou svačinu a pití do batohu a nepůjdou lyžovat a sankovat na kopec někam za ves. To samé turisti. Na procházky se přeci mohlo, tak hurá na Sněžku a jiný proflaklý turistický cíle. A že tam bylo lidí víc než na Vaclavaku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Štefan1
napsal(a):
Takže vy budete lidem zdarma živit zvířata nejméně další měsíc? Vychovávat jim je a tak dále ano? Zdarma jen tak? Pochybuju
napsal(a):
To je taky mantra vytvořená novinářskou svitou. Těch 60% je vypočítáno z hrubé, vyplaceno v čisté, bez daně, bez ZP, bez soc. pojišt. Takže ono to nakonec může být srovnatelné s výplatou. Ale hezky se kvůli tomu nadává.
No já na 60% skončila na několik měsíců, takže si myslím, že vím kolik jsem oproti normálu dostávala. A fakt to nebyla hitparáda. Nehledě na to, že první nemocenskou mi vyplatili kvůli bordelu na úřadě až po třech měsících. A to nejsem ojedinělý případ, kdy vyplácení nemocenské vázlo i přes to, že dotyčný vše odevzdal v pořádku. Jo doplatili mi to zpětně do koruny, ale tři měsíce jsem žila z úspor a z toho, že mám pracujícího manžela. Být sama a bydlet v nájmu, tak se půjdu asi psát. Takže docela chápu, že pro spoustu lidí to opravdu může být citelný zásah do rozpočtu i na těch blbých čtrnáct dní. To, že pro někoho to problém není, neznamená, že je to tak pro všechny. A to že lidi kontakty nehlásí je fakt. Důvodů může být víc, ale řekla bych, že ten ekonomický není zanedbatelný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Štefan1
napsal(a):
Ano já. Souhlasím s tím já i chovatelka. Takže konkrétně pro tebe osobo která máš infantilní názory na všech diskuzích a chová se jak brou pytlík co všecko měl a všecko choval. Zítra si jedu do jinyho okresu pro pi tomyho křečka na mazla. Fakt ho nepotahnu za 400 zvířecím přepravcem 30kilaku ani nebudu nutit chovatelku aby mi ho zdarma živila nejméně X dalších týdnu. Vadí to pouze vám a vám podobne ujetejm lidem. Váš ani nikoho jinyho tím neohrožuju ani já ani chovatelka takže vás to absolutně zajímat nemusí.
Štefan1
napsal(a):
Píšu něco ježdění někam autem? Psala jsem jasně, když člověk zapadne do lesa hned za barákem. To opravdu nikoho neohrozí.

napsal(a):
ale on není každý zaměstnanec.......
šavlozubka
napsal(a):
No já na 60% skončila na několik měsíců, takže si myslím, že vím kolik jsem oproti normálu dostávala. A fakt to nebyla hitparáda. Nehledě na to, že první nemocenskou mi vyplatili kvůli bordelu na úřadě až po třech měsících. A to nejsem ojedinělý případ, kdy vyplácení nemocenské vázlo i přes to, že dotyčný vše odevzdal v pořádku. Jo doplatili mi to zpětně do koruny, ale tři měsíce jsem žila z úspor a z toho, že mám pracujícího manžela. Být sama a bydlet v nájmu, tak se půjdu asi psát. Takže docela chápu, že pro spoustu lidí to opravdu může být citelný zásah do rozpočtu i na těch blbých čtrnáct dní. To, že pro někoho to problém není, neznamená, že je to tak pro všechny. A to že lidi kontakty nehlásí je fakt. Důvodů může být víc, ale řekla bych, že ten ekonomický není zanedbatelný.
Ono to vyplácení nemocenských dávek vázne celkem pravidelně ... mne se to zatím vyhýbá, ale kolegové na delší nemocenské byli hodně zaskočení ... bez úspor to nejde ... a nevyhráli to ani Ti s pojištěním .... taky se to vyplácelo až po uzavření celé nemocenské ... takže rezervy na cca 2 měsíce jsou takřka nezbytností k přežití.
Štefan1
napsal(a):
Jaký stejný nápad dostane dalších 100 lidí? Žiju ve vesnici, kde je max. 200 obyvatel a z toho velká většina důchodci, kteří nikam nechodí. Za dva roky jsem na našich trasách "zblízka" potkala tolik lidí, že bych je spočítala na prstech ruky. Takže silně pochybuju, že najednou ti lidi začnou chodit ven a na tato místa.... Tím pádem je to o použití rozumu a vím, že tím, že půjdu na procházku do přírody, kde cestou nikoho nepotkám, tak prostě nikoho neohrozím.
Ale můžu si vybrat - můžu teda začít chodit po vesnici a nebo do toho lesa, kde je těch lidí mnohem víc, ale bude to v rámci obce
Můžeme se chovat jako že nic
Já se ale nechovám jakože nic. Dodržuji všechno. Ale tohle opatření je fakt na takto malé vesnici nesmyslné...
musím si zajet pro to zamluvené štěně ... a když už mám nahlášenou dovolenou ... tohle právo mi nikdo nemůže upírat (?!).
Mě se to netýká, ale kdybych to štěně zamluvené měla, tak bych si pro něj jela. Při kontaktu s chovatelem bych měla respirátor, nekonalo by se nějaké kafíčkování, nepodali bychom si ruce... Prostě bych si vzala štěně a odjela... To mě fakt nepřijde jako nějaká velká nezodpovědnost. Přece si všichni chovatele nemůžou nechat celé své vrhy doma ještě o tři týdny dýl... Ale zajímalo by mě, jak je to oficiálně? Vztahuje se na to nějaká vyjímka?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano já. Souhlasím s tím já i chovatelka. Takže konkrétně pro tebe osobo která máš infantilní názory na všech diskuzích a chová se jak brou pytlík co všecko měl a všecko choval. Zítra si jedu do jinyho okresu pro pi tomyho křečka na mazla. Fakt ho nepotahnu za 400 zvířecím přepravcem 30kilaku ani nebudu nutit chovatelku aby mi ho zdarma živila nejméně X dalších týdnu. Vadí to pouze vám a vám podobne ujetejm lidem. Váš ani nikoho jinyho tím neohrožuju ani já ani chovatelka takže vás to absolutně zajímat nemusí.
Myslím, že ten infantilní názor máte Vy.
A že nikoho neohrožujete? To už je opravdu jenom Váš, ničím nepodložený názor. Ohrožujete všechny. Nemůže te vědět Vy, že nejste nakažená, neví to nejspíše ani ta chovatelka. Takže nevíte nic.
Anebo chcete tvrdit,že se si uvědoměla necháte udělat před odjezdem testy Vy a ta chovatelka?
Pochybuji. Prostě platí to JÁ ...
Štefánku, nejsi lehce komisní ?
Vylezu z baráku, sednu do auta a odjedu 2 - 5 km za město k lesu, kde jsem dnes za 3 hod viděl z dálky 2 lidi, katastry jsou pro srandu....když se tam budu plahočit ulicemi - potkám lidí min 50, čímž "ohrozím " je i sebe...ale "dodržím" debilní nařízení...trochu prostého selského rozumu by to chtělo

napsal(a):
Nejsem mzdovka, ale z vlastní zkušenosti, loni jsem měla za srpen 8 dní 60% a teda výplata o cca 4 tis. menší. Pro mě je to hodně.
marcelaamax
napsal(a):
Jaký stejný nápad dostane dalších 100 lidí? Žiju ve vesnici, kde je max. 200 obyvatel a z toho velká většina důchodci, kteří nikam nechodí. Za dva roky jsem na našich trasách "zblízka" potkala tolik lidí, že bych je spočítala na prstech ruky. Takže silně pochybuju, že najednou ti lidi začnou chodit ven a na tato místa.... Tím pádem je to o použití rozumu a vím, že tím, že půjdu na procházku do přírody, kde cestou nikoho nepotkám, tak prostě nikoho neohrozím.
Ale můžu si vybrat - můžu teda začít chodit po vesnici a nebo do toho lesa, kde je těch lidí mnohem víc, ale bude to v rámci obce
Můžeme se chovat jako že nic
Já se ale nechovám jakože nic. Dodržuji všechno. Ale tohle opatření je fakt na takto malé vesnici nesmyslné...
musím si zajet pro to zamluvené štěně ... a když už mám nahlášenou dovolenou ... tohle právo mi nikdo nemůže upírat (?!).
Mě se to netýká, ale kdybych to štěně zamluvené měla, tak bych si pro něj jela. Při kontaktu s chovatelem bych měla respirátor, nekonalo by se nějaké kafíčkování, nepodali bychom si ruce... Prostě bych si vzala štěně a odjela... To mě fakt nepřijde jako nějaká velká nezodpovědnost. Přece si všichni chovatele nemůžou nechat celé své vrhy doma ještě o tři týdny dýl... Ale zajímalo by mě, jak je to oficiálně? Vztahuje se na to nějaká vyjímka?
Nezlobte se, ale já neřeším konkrétně Vaší situaci,ale reaguji na Váš názor, který jste napsala.
Nevím jestli se na to vztahuje nějaká výjimka, je to spíše marginální problém, takže nejspíše ne.
Pokud se chováte zodpovědně, je to super, taky se snažím, jenom si myslím, že to není úplně pravidlo ... ostatně tady prezentované názory jsou toho dokladem.
lupus4
napsal(a):
Štefánku, nejsi lehce komisní ?
Vylezu z baráku, sednu do auta a odjedu 2 - 5 km za město k lesu, kde jsem dnes za 3 hod viděl z dálky 2 lidi, katastry jsou pro srandu....když se tam budu plahočit ulicemi - potkám lidí min 50, čímž "ohrozím " je i sebe...ale "dodržím" debilní nařízení...trochu prostého selského rozumu by to chtělo
Doufám, že nejsem ... a ten selský rozum je na místě ... s tou Vaší variantou bych určitě neměl problém (pokud ten stejný nápad nedostane X dalších lidí) ... osobně bych preferoval spíše kilometrickou vzdálenost od místa bydliště, než hranice okresu, obce, ale ani to by samozřejmě nebylo samospásné ... podstatná je ochota něco udělat pro "společné blaho" a používat ten selský rozum.
Z té debaty, která se tady odehrává jsem nic takového necítil ... spíše jsem to chápal ve smyslu "já si budu dělat co chci, nikdo mě nemůže omezovat" ... a to mi přijde jednak egoistické, jednak krátkozraké.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
Štefan1
napsal(a):
Nezlobte se, ale já neřeším konkrétně Vaší situaci,ale reaguji na Váš názor, který jste napsala.
Nevím jestli se na to vztahuje nějaká výjimka, je to spíše marginální problém, takže nejspíše ne.
Pokud se chováte zodpovědně, je to super, taky se snažím, jenom si myslím, že to není úplně pravidlo ... ostatně tady prezentované názory jsou toho dokladem.
Myslíte že ten přepravce oficiální který dle vás jediný to zvíře může Teda převézt se nechává furt testovat? Těžko. A za den na trase potká lidi mnohem víc jak když pojedu já pro toho křečka nebo někdo pro to štěně. Ani kdybych měla test není to záruka ničeho. Nakazit se můžu kdykoli po natestovani. A nevím proč vás sejri tohle ale fabriky kde na sebe chrchlaj stovky lidí jsou cajk. Nedělní odpoledne ve fabrice přes 400 lidi u nás teď. Ale jasné to je pro mě menší riziko návštěvy jak ta cesta pro zvíře 🤣🤣🤣🤣
Štefan1
napsal(a):
reaguji na Váš názor
A jaký konkrétní názor máte prosím namysli?

Já teda jen po katastru obce taky chodit nebudu. Budeme chodit venčit tam, kam jsme chodili dosud a kde víme, že potkáme minimum lidí. Včera na dohled dva.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslíte že ten přepravce oficiální který dle vás jediný to zvíře může Teda převézt se nechává furt testovat? Těžko. A za den na trase potká lidi mnohem víc jak když pojedu já pro toho křečka nebo někdo pro to štěně. Ani kdybych měla test není to záruka ničeho. Nakazit se můžu kdykoli po natestovani. A nevím proč vás sejri tohle ale fabriky kde na sebe chrchlaj stovky lidí jsou cajk. Nedělní odpoledne ve fabrice přes 400 lidi u nás teď. Ale jasné to je pro mě menší riziko návštěvy jak ta cesta pro zvíře 🤣🤣🤣🤣
Ne nejsem naivní. Jenom si myslím, že bychom měli rozlišovat to zbytné a nezbytné. To je celé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
Štefan1
napsal(a):
Ne nejsem naivní. Jenom si myslím, že bychom měli rozlišovat to zbytné a nezbytné. To je celé.
V čem. Je výroba novejch aut nezbytná? Narodil od prodeje oblečení?

U nás včera večer někde ve vzdálenějším sousedství dvě párty.....asi na rozlučku a nebo prostě proto, že bylo docela přijatelné počasí......
Pochybuju, že tam měl někdo roušku, pochybuju, že si před tím došli na testy....to mi přijde jako větší problém, než nějakej osamělej pejskař mimo civilizaci.
Dneska když jsme se vraceli z prochajdy, tak v parku už pomalu hlava na hlavě.
Nechci ani vědět, jak to vypadá v našem údolí, kterým vede cyklozteska až do hor...resp. umím si to představit, na jaře tam byla půlka Chomutova.
Ale nikdo nic neporušuje, není to zakázané-zatím.
Chci tím říct, že i v rámci povolených aktivit měli lidi používat selskej rozum.
marcelaamax
napsal(a):
reaguji na Váš názor
A jaký konkrétní názor máte prosím namysli?
Na ten první - na který jsem reagoval:
"Mě teda přijde mnohem rizikovější třeba nákup v marketu, kde je mraky lidí, nebo jeden den v práci, než předání štěněte u jednoho chovatele...
Navíc kdybych měla zamluvené štěně, tak mám i dlouho dopředu nahlášenou dovolenou, a s jejím termínem prostě nehnu... !
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, ono to není zas tak jednoduché, pokud by se už nekdy od minulého roku střídavě zavíraly fabriky, tak by začaly postupně krachovat, snižovat platy, propouštět. To byste asi nechtěla, že? Byste zas nadávala, že vam vzali práci. Podnikatelum krachuji restaurace apod. A vy brecite, že musíte chodit do práce.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To opravdu není otázka pro mne.
Já bych řekl, že není. Ale je to je spíše otázka pro makroekonoma, epidemiologa a vládu.
Naproti tomu živit 8 štěňat o 3 týdny déle je nanejvýš nepříjemné. Je na domluvě mezi prodávajícím a kupujícím, jak tuto situaci vyřeší.
Mimochodem v kontexu zvýšených cen štěňat v době Covidu v důsledku zvýšené poptávky, nemyslím, že by se to nevyřešilo.
Štefan1
napsal(a):
Na ten první - na který jsem reagoval:
"Mě teda přijde mnohem rizikovější třeba nákup v marketu, kde je mraky lidí, nebo jeden den v práci, než předání štěněte u jednoho chovatele...
Navíc kdybych měla zamluvené štěně, tak mám i dlouho dopředu nahlášenou dovolenou, a s jejím termínem prostě nehnu... !
No, tak za tím si stojím. Pro štěně bych si prostě dojela, kdybych ho měla zamluvené. Nebo jaké v tomhle případě nabízíte řešení vy? Aby mi štěně dovezl nějaký přepravce? S tím, že teda on za den potká mnohem víc lidí, a navíc je to mezi mnou a chovatelem třetí člověk, to vám přijde jako rozumnější? Bezpečnější?
Nebo teda opravdu všichni chovatelé, kteří mají teď štěňata k odběru, tak si je podle vás doma musí nechat další tři týdny?

napsal(a):
Nejsem mzdovka, ale z vlastní zkušenosti, loni jsem měla za srpen 8 dní 60% a teda výplata o cca 4 tis. menší. Pro mě je to hodně.
Je to totiž 60%, ale ne z hrubé mzdy, ale z redukovaného vyměřovacího základu.

napsal(a):
Já na to koukala a my teda běžně přecházíme denně přes katastry tří obcí a nejen my, ale všichni, kdo tam chodí. Ten kopec s kostelem, co jsem dávala fotku do jiného vlákna, je Bruntál a kdo jde od něj po cestě směrem na západ do lesa, tak přejde přes katastr naší obce a ten les už zase patří do jiné obce. Kdyby to chtěl někdo kontrolovat, tak by tam musel stát pořád.
Ono je to jak kde. Koukněte se třeba na obec Bouzov na Olomoucku. Tam můžou procházkovat v docela širokém okolí.

napsal(a):
...ale na jaký počet lidí!

Štefan1
napsal(a):
Nevím, jestli si ji zasloužím, ale rozhodně jsem ji nevolila.

napsal(a):
Omlouvám se, měla jsem napsat možná, protože znám případy, kdy rozdíl byl malý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
Andrýsek3
napsal(a):
No, ono to není zas tak jednoduché, pokud by se už nekdy od minulého roku střídavě zavíraly fabriky, tak by začaly postupně krachovat, snižovat platy, propouštět. To byste asi nechtěla, že? Byste zas nadávala, že vam vzali práci. Podnikatelum krachuji restaurace apod. A vy brecite, že musíte chodit do práce.
Já reagovala na Štefana a jeho divné řeči vůbec si nestezujou že mám práci a makám. To ste vzala zas kde proboha
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
marcelaamax
napsal(a):
No, tak za tím si stojím. Pro štěně bych si prostě dojela, kdybych ho měla zamluvené. Nebo jaké v tomhle případě nabízíte řešení vy? Aby mi štěně dovezl nějaký přepravce? S tím, že teda on za den potká mnohem víc lidí, a navíc je to mezi mnou a chovatelem třetí člověk, to vám přijde jako rozumnější? Bezpečnější?
Nebo teda opravdu všichni chovatelé, kteří mají teď štěňata k odběru, tak si je podle vás doma musí nechat další tři týdny?
Musí protože na nich teď rwjzujou těžký Prachy tak je to. Nezabije

Štefan1
napsal(a):
To opravdu není otázka pro mne.
Já bych řekl, že není. Ale je to je spíše otázka pro makroekonoma, epidemiologa a vládu.
Naproti tomu živit 8 štěňat o 3 týdny déle je nanejvýš nepříjemné. Je na domluvě mezi prodávajícím a kupujícím, jak tuto situaci vyřeší.
Mimochodem v kontexu zvýšených cen štěňat v době Covidu v důsledku zvýšené poptávky, nemyslím, že by se to nevyřešilo.
Víceméně s principy, které tu popisujete, souzním.
Nehnala bych nařízení ad absurdum, překročit v lese o kousek hranice katastru nepovažuju za problém, mimo turistické lokality zas takové davy lidí nechodí.
Vyzvednutí štěněte či krytí už je trošku diskutabilnější, ale chápu, že tam prodlení představuje komplikaci. Tam bych to asi řešila přes to čestné prohlášení. Myslím, že by to prošlo i oficiálně, je to defacto plnění objednávky.
napsal(a):
U nás včera večer někde ve vzdálenějším sousedství dvě párty.....asi na rozlučku a nebo prostě proto, že bylo docela přijatelné počasí......
Pochybuju, že tam měl někdo roušku, pochybuju, že si před tím došli na testy....to mi přijde jako větší problém, než nějakej osamělej pejskař mimo civilizaci.
Dneska když jsme se vraceli z prochajdy, tak v parku už pomalu hlava na hlavě.
Nechci ani vědět, jak to vypadá v našem údolí, kterým vede cyklozteska až do hor...resp. umím si to představit, na jaře tam byla půlka Chomutova.
Ale nikdo nic neporušuje, není to zakázané-zatím.
Chci tím říct, že i v rámci povolených aktivit měli lidi používat selskej rozum.
Totéž u nás. Včera dvoji nejbližší sousedé - jedni rodinná slezina, prý ,,kdoví, kdy se zase budeme moci sejít"...Druzí nejspíš nějaká oslava narozenin, příbuzní i kamarádi(poznám podle aut)
Já jsem včera na obchůzce vesnicí mluvila jen s jednou známou, paní už v důchodu, donedávna korzovala vesnicí poctivě jen v roušce(chodí denně několik okruhů s holema) a já jsem si pro jistotu taky nasazovala, když jsme se potkaly. Teď už nějakou dobu chodí bez roušky(a to ona je na sebe velmi opatrná) takže vidím, že i ty zodpovědné a strachující se...už to prostě taky unavilo

napsal(a):
Takže se spíš vyplatí být na nemocenské?

Štefan1
napsal(a):
No asi pro to, co jste napsala.
Pak těžko chápete psaný text. Nikde jsem se nezmiňovala o nějakém obcházení a nedodržování.....Naopak varovala jsem před vyjíždění auty do profláknutých lokalit.
Protože zkontrolovat auto je tak snadné.

napsal(a):
Takže se spíš vyplatí být na nemocenské?
Asi těm, co pracují za minimální mzdu... nemám to spočítané, ale tam bude rozdíl nejmenší. Čím vyšší mzda, tím méně se nemocenská vyplatí, protože jsou při výpočtu zohledněny redukční hranice, a k příjmu nad určitou hranici se nepřihlíží. Až budu večer doma, upřesním.

napsal(a):
Zjednodušeně orientačně lze nemocenskou vypočíst za jednotlivé dny jako obvyklou čistou denní mzdu vynásobenou koeficientem 0,453.
Výplata nemocenské se samozřejmě v průběhu marodění mění, ale pro představu je to dostačující.

Štefan1
napsal(a):
Štefane, vy jste jak z jiného světa..
Lidé samozřejmě velmi dobře rozlišují, co je zbytné a co nezbytné, vždyť už rok žijí v chaosu, podstata problému tkví ale ve faktu, že nenajdete dva lidi, kteří by to rozlišovali stejně.
napsal(a):
Lidé samozřejmě velmi dobře rozlišují, co je zbytné a co nezbytné, vždyť už rok žijí v chaosu, podstata problému tkví ale ve faktu, že nenajdete dva lidi, kteří by to rozlišovali stejně.
Toho jsem si, samozřejmě, vědom. Byl to takový, přiznávám naivní, pokus o apel, vyprovokovaný příspěvkem ve stylu "jak se vyhnout tomu , aby mě chytli".
Je to ovšem marný boj (protože toho křečka musím mít ... ihned). Takže se vzdávám ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
Štefan1
napsal(a):
Toho jsem si, samozřejmě, vědom. Byl to takový, přiznávám naivní, pokus o apel, vyprovokovaný příspěvkem ve stylu "jak se vyhnout tomu , aby mě chytli".
Je to ovšem marný boj (protože toho křečka musím mít ... ihned). Takže se vzdávám ...
Ano musím. Chovatelka ho další měsíc živit nebude. Přepravu která desetkrát překoná cenu křečka kvůli 15km a mnohem rizikovejsi taky platit nebudu. A čekám na něj třetí měsíc (čekalo se na vrhy) takže ano prostě si pro něj jedu. Stejně jako mi teď vezla holčina hejno myši na zkrm přes jeden okres. Ale jasné dneska cajk zítra by nás to zabilo všechny ne?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano musím. Chovatelka ho další měsíc živit nebude. Přepravu která desetkrát překoná cenu křečka kvůli 15km a mnohem rizikovejsi taky platit nebudu. A čekám na něj třetí měsíc (čekalo se na vrhy) takže ano prostě si pro něj jedu. Stejně jako mi teď vezla holčina hejno myši na zkrm přes jeden okres. Ale jasné dneska cajk zítra by nás to zabilo všechny ne?
Já vás stejně nechápu. Křečka na mazlení, myši na krmemí (zaživa)...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.4
napsal(a):
Já vás stejně nechápu. Křečka na mazlení, myši na krmemí (zaživa)...
Proč ne. Rozlisuju zvire mazel zvíře na krmné účely (je fuk jestli pro hady nebo lidi)
Obojí má stejné životní podmínky u mě. Jen to mazla prostě víc mazlim no nebo jak to říct

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč ne. Rozlisuju zvire mazel zvíře na krmné účely (je fuk jestli pro hady nebo lidi)
Obojí má stejné životní podmínky u mě. Jen to mazla prostě víc mazlim no nebo jak to říct
Jo, já to "technicky" chápu. Ale pocitově je to pro mě myšička jako myšička.

napsal(a):
Jo, já to "technicky" chápu. Ale pocitově je to pro mě myšička jako myšička.
..ale tak ja to tak trochu chápu no...doma léta tedici mazlíčci a když domácího králíka dostanu, tak vyvaruju jako dívá a moc mi chutná no...

Výpočet náhrady mzdy a nemocenské.
Náhradu mzdy vyplácí zaměstnavatel za prvních 14 dnů nemoci, ale jen za pracovní dny. Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) vyplácí nemocenskou od 15. dne.
Výpočet náhrady je popsán zde:
https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/nahrada-mzdy-v-dobe-nemoci-ci-karanteny-v-roce-202/
Spočítat, kolik byste brali za celou nemoc (náhrada plus nemocenská) lze zde:
https://www.mesec.cz/kalkulacky/nemocenske-nahrada-mzdy/

napsal(a):
Výpočet náhrady mzdy a nemocenské.
Náhradu mzdy vyplácí zaměstnavatel za prvních 14 dnů nemoci, ale jen za pracovní dny. Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) vyplácí nemocenskou od 15. dne.
Výpočet náhrady je popsán zde:
https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/nahrada-mzdy-v-dobe-nemoci-ci-karanteny-v-roce-202/
Spočítat, kolik byste brali za celou nemoc (náhrada plus nemocenská) lze zde:
https://www.mesec.cz/kalkulacky/nemocenske-nahrada-mzdy/
Díky. Kalkulačku na Měšci využívám často, nemocenskou jsem si podle ní počítala za prosinec a leden. Spíš mě zajímalo porovnání s tím jak se říká 'kurzarbeitem".

když je povolen nákup jen v okrese bydliště, napadlo mě, jestli to platí i pro pohonné hmoty
napsal(a):
Toto je velká pravda!

napsal(a):
Díky. Kalkulačku na Měšci využívám často, nemocenskou jsem si podle ní počítala za prosinec a leden. Spíš mě zajímalo porovnání s tím jak se říká 'kurzarbeitem".
Pokud vím, tak kurzarbeit zatím nebyl schválen. Ale asi tak - obecně - výhodnější bude být na kurzarbeitu, než jako nemocný. Náhrada za nemoc a nemocenská bude jistě nižší (procentuálně) než náhrada v případě kurzarbeitu (krom toho, když jste na neschopence, musíte být doma kvůli kontrole). Ten se v podstatě zaměstnance asi ani nedotkne krom toho, že ho zaměstnavatel nepropustí, když pro něj nebude mít dostatek práce. Stát bude zaměstnavateli vyplacenou náhradu mzdy, kterou vyplatil zaměstnanci, kompenzovat. Mrkněte se na net, jsou tam články, které vám kurzarbeit přiblíží.

napsal(a):
Pokud vím, tak kurzarbeit zatím nebyl schválen. Ale asi tak - obecně - výhodnější bude být na kurzarbeitu, než jako nemocný. Náhrada za nemoc a nemocenská bude jistě nižší (procentuálně) než náhrada v případě kurzarbeitu (krom toho, když jste na neschopence, musíte být doma kvůli kontrole). Ten se v podstatě zaměstnance asi ani nedotkne krom toho, že ho zaměstnavatel nepropustí, když pro něj nebude mít dostatek práce. Stát bude zaměstnavateli vyplacenou náhradu mzdy, kterou vyplatil zaměstnanci, kompenzovat. Mrkněte se na net, jsou tam články, které vám kurzarbeit přiblíží.
My jsme právě ve firmě měli kurzarbeit loni od června do konce srpna každý čtvrtek a pátek. Tehdy to schválili. Teď je práce dost, tak to asi ani nehrozí.
napsal(a):
Určitě, nějaký ten kurzarbeit jsme měli na jaře 80% mzdy, nemocenská je mnohem menší. Tři týdny marodění s vymknutým zápěstím mi udělalo pěknou díru do rozpočtu.

U nás bylo jen 60%. Koukala jsem se do výplatních lístků, na nemocenské jsem na tom byla líp.

To, čemu říkáte kurzarbeit, byly překážky v práci. To je v Zákoníku práce dlouho. Zaměstnanec je doma a zaměstnavatel mu vyplácí procento průměrného výdělku - 60%, 80%,... A stát vyplácel a i nyní vyplácí zaměstnavateli kompenzace, akorát se to nejmenuje kurzarbeit, ale program Antivirus.

napsal(a):
U nás bylo jen 60%. Koukala jsem se do výplatních lístků, na nemocenské jsem na tom byla líp.
K tomu se nemohu vyjádřit, aniž bych znala podklady. Srovnávala jste celý měsíc nemoci s celým měsícem na překážkách 60%? Záleží na tom, jaký máte hodinový průměr pro náhrady. Z něj oba výpočty vycházejí.

napsal(a):
To, čemu říkáte kurzarbeit, byly překážky v práci. To je v Zákoníku práce dlouho. Zaměstnanec je doma a zaměstnavatel mu vyplácí procento průměrného výdělku - 60%, 80%,... A stát vyplácel a i nyní vyplácí zaměstnavateli kompenzace, akorát se to nejmenuje kurzarbeit, ale program Antivirus.
Ještě upřesnění - kompenzace stát vyplácí programem Antivirus, který byl schválen pro potřeby v době řádění covidu.
Jinak, kdyby nebyl covid, a zaměstnavatel neměl pro zaměstnance přechodně práci, a nechtěl by je propustit, tak by jim sám vyplácel těch 60%, 80%, ze svých prostředků bez jakékoliv kompenzace od státu.

napsal(a):
Ještě upřesnění - kompenzace stát vyplácí programem Antivirus, který byl schválen pro potřeby v době řádění covidu.
Jinak, kdyby nebyl covid, a zaměstnavatel neměl pro zaměstnance přechodně práci, a nechtěl by je propustit, tak by jim sám vyplácel těch 60%, 80%, ze svých prostředků bez jakékoliv kompenzace od státu.
Ano, vím, 60% mně vyplácel zaměstnavatel v 90tých letech, když nebyla práce.
Teď to označil kurzarbeitem nynější zaměstnavatel, ale je možný, že je to ten program Antivirus, jen prostě firma je německá, tak si to označuje podle svého, si myslím.
To už je fuk, víc to tady pitvat nechci, bylo by to moc soukromé a vím, že mě tady sleduje jedna osoba, která o mém soukromí raději nic vědět nemusí.
napsal(a):
My jsme měli v létě taky kurzarbeit, každý pátek a ve výplatě to skoro nebylo znát.
Ovšem když jsem na neschopence tak přijdu o všechny bonusy a prémie za celý měsíc - i kdybych na té neschopence měla být jen týden nebo dva. No a jelikož velká část výplaty jsou právě ty bonusy a prémie, tak je to potom katastrofa. Proto to u nás většina lidí dělá tak, že když je to jen pár dní, do týdne, tak si vezmou radši dovolenou. No a taky proto nám do práce stále chodí lidi "nachcípaní" (teď už teda otestovaní), a tím nemyslím jen nějakou rýmičku, ale klidně lidi s chřipkou, angínou...

Ona i chřipka člověka dost znehybní- prakticky se nemůžete postavit na nohy i kdyby člověk chtěl, alespoň v prvních dnech, jít s tím do práce,ta představa dvanáctky, by mě z postele ráno nedostala....a to jsem opravdovou chřipku asi nikdy neměla, jen virozu a i ta ně na dva dny kdysi zastlala. Jak píše marcela- na přechodnou dobu ty dva-tři dny si beru volno, zcela vyjímečně jednou za rok (mám přesčasy) ale určtě ne všude to jde.

marcelaamax
napsal(a):
My jsme měli v létě taky kurzarbeit, každý pátek a ve výplatě to skoro nebylo znát.
Ovšem když jsem na neschopence tak přijdu o všechny bonusy a prémie za celý měsíc - i kdybych na té neschopence měla být jen týden nebo dva. No a jelikož velká část výplaty jsou právě ty bonusy a prémie, tak je to potom katastrofa. Proto to u nás většina lidí dělá tak, že když je to jen pár dní, do týdne, tak si vezmou radši dovolenou. No a taky proto nám do práce stále chodí lidi "nachcípaní" (teď už teda otestovaní), a tím nemyslím jen nějakou rýmičku, ale klidně lidi s chřipkou, angínou...
No, a pak se divíme, že lidi nedodržují. Teda nic proti, nedivím se jim.
U nás je to jinak, bonusy zadává vedoucí a pokud jsem nemarodila několik let, tak to pro něj není problém. A zvlášť je konci roku.

napsal(a):
Ano, vím, 60% mně vyplácel zaměstnavatel v 90tých letech, když nebyla práce.
Teď to označil kurzarbeitem nynější zaměstnavatel, ale je možný, že je to ten program Antivirus, jen prostě firma je německá, tak si to označuje podle svého, si myslím.
To už je fuk, víc to tady pitvat nechci, bylo by to moc soukromé a vím, že mě tady sleduje jedna osoba, která o mém soukromí raději nic vědět nemusí.
Rozhodně sem nepište podrobnosti! Nikdy nevíte, kdo to čte, jsme na veřejném fóru.

napsal(a):
Ona i chřipka člověka dost znehybní- prakticky se nemůžete postavit na nohy i kdyby člověk chtěl, alespoň v prvních dnech, jít s tím do práce,ta představa dvanáctky, by mě z postele ráno nedostala....a to jsem opravdovou chřipku asi nikdy neměla, jen virozu a i ta ně na dva dny kdysi zastlala. Jak píše marcela- na přechodnou dobu ty dva-tři dny si beru volno, zcela vyjímečně jednou za rok (mám přesčasy) ale určtě ne všude to jde.
Měla jsem v minulosti jednoho kolegu, a ten chodil na dvanáctky (denní i noční) se zápalem plic. A to měl čtyřicítky horečky, vysoké riziko plicní embolie a dojížděl přes hodinu MHD (každou cestu). Někteří lidé jsou prostě neuvěřitelní.
napsal(a):
No, a pak se divíme, že lidi nedodržují. Teda nic proti, nedivím se jim.
U nás je to jinak, bonusy zadává vedoucí a pokud jsem nemarodila několik let, tak to pro něj není problém. A zvlášť je konci roku.
No u nás máme bonusy za nemarodění dýl jak 2 týdny za půl roku, takže lidi si taky nechtějí nechat ujít ty prachy navíc.
Chřipku jsem měla jednou a jít s tím do práce se nedá ani omylem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
Piškotek je doma. Jinak cesta že svého okresu přes jeden až do cílového (takže projeté tři) kontrola nikde.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Piškotek je doma. Jinak cesta že svého okresu přes jeden až do cílového (takže projeté tři) kontrola nikde.
No to je kulíšek ....a nějaká neobvyklá barvička nebo to zkresluje ta fotka??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Je to 75%zlatý křeček a 25%syrsky. Šlechtěno na barvy. Byli tam i klasicti, černí, bezovi, dlouhosrstá i krátko. tenhle je krémový bez pigmentu. I zelvovinove a plesnivy tam má. Ale mě se líbil tenhle že měl jemnou srst ale nebude vyloženě dlouhosrstý. Prostě Piškotek 😁🤩
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Jen dodatek. Jen pro něj bych nejela ale vyzvedavala jsem u té samé paní přebytky myši na zkrm. (cca 180kousku)

napsal(a):
Měla jsem v minulosti jednoho kolegu, a ten chodil na dvanáctky (denní i noční) se zápalem plic. A to měl čtyřicítky horečky, vysoké riziko plicní embolie a dojížděl přes hodinu MHD (každou cestu). Někteří lidé jsou prostě neuvěřitelní.
.....jsou neuvěřitelní a myslí si že by bez nich práce "spadla" , ale je i rozdíl, jak kdo musí v práci sebou mrskat.....a bohužel nikdo není nesmrtelný nebo nahraditelný.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je to 75%zlatý křeček a 25%syrsky. Šlechtěno na barvy. Byli tam i klasicti, černí, bezovi, dlouhosrstá i krátko. tenhle je krémový bez pigmentu. I zelvovinove a plesnivy tam má. Ale mě se líbil tenhle že měl jemnou srst ale nebude vyloženě dlouhosrstý. Prostě Piškotek 😁🤩
No já si říkala, že mi nepřijde jako "úplně obyčejný" křeček..

napsal(a):
.....jsou neuvěřitelní a myslí si že by bez nich práce "spadla" , ale je i rozdíl, jak kdo musí v práci sebou mrskat.....a bohužel nikdo není nesmrtelný nebo nahraditelný.
V tomto případě to bylo o penězích (peníze až na prvním místě, že), ne o pocitu vlastní nenahraditelnosti. Během té nemoci se pánovi několikrát volala rychlá, ale ani to ho nepřesvědčilo a na nemocenskou nešel. Práce byla sice nenáročná fyzicky, ale poměrně náročná psychicky. No, nakonec nakazil tolik lidí, že byl problém zachovat provoz. Brouček, fakt. 🤷♀️

napsal(a):
V tomto případě to bylo o penězích (peníze až na prvním místě, že), ne o pocitu vlastní nenahraditelnosti. Během té nemoci se pánovi několikrát volala rychlá, ale ani to ho nepřesvědčilo a na nemocenskou nešel. Práce byla sice nenáročná fyzicky, ale poměrně náročná psychicky. No, nakonec nakazil tolik lidí, že byl problém zachovat provoz. Brouček, fakt. 🤷♀️
Že si to lidi neuvědomují, že když to nepřežijí, tak ty peníze pro rodinu už nebude mít kdo vydělávat. 🤦

Terven
napsal(a):
Mám pocit, že jste citoval špatný příspěvek, orionka nepsala nic o odběru štěňat.
Nejen o odběru štěňat, ale ani o žádném obcházení nařízení. Ale to máte fuk, sem tam se nezadaří.
marcelaamax
napsal(a):
Není to jenom o tom, že chovateli zůstanou štěňata doma o měsíc déle (tedy, když si vzpomenu na 11 hlavou smečku pinčích ničitelů ve 2 měsících, dík!), ale i o tom, že když pořizuji štěně a již mám doma psy a kočky, potřebuji nováčka zařadit do smečky co nejdříve, co nejvíc využít období vtiskávání a otevřenosti k socializaci se vším. Věk 7 - 8 týdnů je prostě ideální.
conie
napsal(a):
Není to jenom o tom, že chovateli zůstanou štěňata doma o měsíc déle (tedy, když si vzpomenu na 11 hlavou smečku pinčích ničitelů ve 2 měsících, dík!), ale i o tom, že když pořizuji štěně a již mám doma psy a kočky, potřebuji nováčka zařadit do smečky co nejdříve, co nejvíc využít období vtiskávání a otevřenosti k socializaci se vším. Věk 7 - 8 týdnů je prostě ideální.
Jojo souhlasím. A i kdybych doma žádného psa neměla, nebo smečku, tak štěně bych si chtěla odebrat normálně v termínu, abych si ho co nejvíc navázala na sebe.
Někdo tady narážel na to, že chovatelé prodávají štěňata teď draze, takže je zvládnou ještě tři týdny krmit. Já si ale myslím, že to krmení je to nejmenší... Kamarádka měla vrh 10ti AST, po pracovních rodičích, fakt akční štěnda, piraně, a myslím, že mít je doma všechny další tři týdny, tak jí hrábne . Nehledě na to, že psi se i dost řezali mezi sebou. Já jsem je viděla asi týden před odběrem a myslím, že se jí fakt muselo ulevit, když odešly.
Myslím, že i případné hlídky pro tohle budou mít pochopení - vzala bych si třeba rezervační smlouvu, smlouvu o smlouvě budoucí, doklad o zaplacení zálohy... a v čestném prohlášení bych zaškrtla tu péči o zvířata...

Mě by zajímalo, jak se maji "naši nemocní"? Máte nějaké aktualizace?
Jinak covid potvrzen u mé sestry a jejího muže, mladí lidé. Průběh klasický, bolest v krku, kašel, extrémní únava, zkraje horečky, pak teploty.
napsal(a):
Jinak covid potvrzen u mé sestry a jejího muže, mladí lidé. Průběh klasický, bolest v krku, kašel, extrémní únava, zkraje horečky, pak teploty.
Fikovnice mi na SZ už dlouho neodepsala ....................

GAELLE
napsal(a):
Fikovnice mi na SZ už dlouho neodepsala ....................
Ale myslím, že včera dávala palce.
Varaxi
napsal(a):
Já se bojím o Megííí. Psala jsem jí SZ, dosud ani nepřečteno. :/
Já už dávno A co si budem povídat, nemusí to být jen covid, i nehody se stávají. My jsme ráno volali rychlou mamce, včera večer něco chtěla vzít shora ze skříně a sletěla ze židle, relativně jí krom naražené nohy nic nebylo, sama mi to volala a ráno se neudržela na nohách a jen zvracela a zvracela...Výsledky vyšetření ještě neznám jen doufám, že si ,,pouze" hnula krkem.
lesnížínka
napsal(a):
Já už dávno A co si budem povídat, nemusí to být jen covid, i nehody se stávají. My jsme ráno volali rychlou mamce, včera večer něco chtěla vzít shora ze skříně a sletěla ze židle, relativně jí krom naražené nohy nic nebylo, sama mi to volala a ráno se neudržela na nohách a jen zvracela a zvracela...Výsledky vyšetření ještě neznám jen doufám, že si ,,pouze" hnula krkem.
Držím mamince palce. Snad to nebude nic vážného. Rakovým příspěvkům se ani nedá dát „like“.
Já psala Megííí 23. února. U ní je tak trochu normální, že tu chvíli není, ale už se mi to zdá dlouho i na Megííiny standardy.
Varaxi
napsal(a):
Držím mamince palce. Snad to nebude nic vážného. Rakovým příspěvkům se ani nedá dát „like“.
Já psala Megííí 23. února. U ní je tak trochu normální, že tu chvíli není, ale už se mi to zdá dlouho i na Megííiny standardy.
Děkuju, na nějaké laiky ani nehraju Snad to bude jen od té páteře. I kdyby to bylo něco jiného, v naší nemocnici není šanci, že by na to přišli, tak musíme jen doufat, že v podstatě ,,o nic nejde". Ptala jsem se zatím jen jí, co jí vyšetřovali a co budou, jestli ne alespoň CT. Prý na příjmu doktor říkal: CT není třeba... A jinak ji vlastně jen pohledem vyšetřili, jestli nehrozí mrtvice.

Ozvala se někomu ta Megí?
Jani - fikovnice, jak na tom jsi?

Tak děcka, spočítejte se!
:-)

napsal(a):
Ano, počítáme, skoro denně, ale vy jste dlouho absentovala.
Jsem ráda, že jste zase tady!

Respirátor smrdí jako boty z tržnice.

Jak jako smrdí?
Zachraňujete svět, ne?....jak si vůbec můžete stěžovat?
Myslete na Svatý les - hrdinové si nestěžují nikdy, nikde a nikomu.

napsal(a):
Respirátor smrdí jako boty z tržnice.
fakt? já nic necítím... *oh wait*

Já jsem zase na*raná jak toitoika.....jsem na dovolené, ale v sobotu jdu už na noční a proto musím, jako každé pondělí , na výtěr-minochodem negativní, dozvěděla jsem se v práci ale, že máme v důchoďáku pozitivitu a u seniora, o kterého jsem se před dovolenou "starala"(zvracel, ve finále ho odvezla rychlá, ty blitky jsem mu chytala u pusy, převlékala lůžko a koupala ho) Nosím respirátor, rukavice, desinfikuju ruce...
O co mi jde...nikdo mi nedal vědět, že klient vyšel pozitivní....(pozitivita byla i u dalších 2 klientů se kterými jsem také byla ve styku a 2 zaměstnanců) myslím, že všichni nebyli očkovaní- klienti v paliativní péči a zaměstnanci nechtěli....
I když jsem očkovaná, můžu mít skrytý průběh nemoci a hlavně šířit viry a že jsem byla stěhovat dceru a kamarádky (tři rodiny) v Brně z privátu na jiný, jako jediná jsem měla při stěhování respirátor( opravdu potřebuju být zdravá ) ani manžel neměl, což dostal vyčiněno- že v autě on nakazí mě... a pak, kdo se o něj postrá, protože on se vylíže ze všeho...
No tak jsem se "vybrečela", ale v ponděli v práci budu mít jedovatý řeči....
to mě teda dožrali.
napsal(a):
To je dobře, že jste tady. Já jsem dneska cestou z práce přemejšlela, jestli jste se s Megí neschovaly před koronavirem někam do divočiny, kde není wi-fi, třeba
Protože jinak by člověka napadly už jenom horší varianty.
Třeba, že už vás štve ifauna

napsal(a):
Já jsem zase na*raná jak toitoika.....jsem na dovolené, ale v sobotu jdu už na noční a proto musím, jako každé pondělí , na výtěr-minochodem negativní, dozvěděla jsem se v práci ale, že máme v důchoďáku pozitivitu a u seniora, o kterého jsem se před dovolenou "starala"(zvracel, ve finále ho odvezla rychlá, ty blitky jsem mu chytala u pusy, převlékala lůžko a koupala ho) Nosím respirátor, rukavice, desinfikuju ruce...
O co mi jde...nikdo mi nedal vědět, že klient vyšel pozitivní....(pozitivita byla i u dalších 2 klientů se kterými jsem také byla ve styku a 2 zaměstnanců) myslím, že všichni nebyli očkovaní- klienti v paliativní péči a zaměstnanci nechtěli....
I když jsem očkovaná, můžu mít skrytý průběh nemoci a hlavně šířit viry a že jsem byla stěhovat dceru a kamarádky (tři rodiny) v Brně z privátu na jiný, jako jediná jsem měla při stěhování respirátor( opravdu potřebuju být zdravá ) ani manžel neměl, což dostal vyčiněno- že v autě on nakazí mě... a pak, kdo se o něj postrá, protože on se vylíže ze všeho...
to mě teda dožrali.
Máte holt na pracovišti "dobře" zavedené algoritmy opatření ohledně covidu.
Kdo to má u vás v domově na starosti?
Nějaká zodpovědná osoba je? Znáte to, nebuďte slušná a řekněte to jméno (viz inspirace přímo od našeho Prime Ministera).
Tohle si musíte tak říkajíc vyřešit v práci uvnitř.
Ale nesmutněte, ve většině zařízení či firem to o moc lepší není
Jste očkovaná, to je asi hlavní, takže být na vašem místě, byla bych osobně poměrně v klidu.

napsal(a):
to mě teda dožrali.
Uvádí se, že očkovaní nemusí do karantény, předpokládala jsem tedy, že by neměli být infekční. Jak to tedy je?
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
U mě hrozný propad, proto jsem se neozývala... Nauzea se zhoršovala a přišlo zvracení - téměř permanentní; dle kolegyně i 20 dní užívání kortikoidů spolehlivě vyrobí žaludeční vřed! Byla jsem tuším v neděli se sousedkou venku si sednout na lavičku, tam se mi udělalo tak zle, že mě musela odvést až do postele. Je to asi běh na dlouhou trať, ach jo...
Nové léky - znovu Fraxiparine + Torecan proti zvracení...
A samozřejmě všechny vás zdravím!!!!
Ono se toho událo víc - náhradníkem Fločka prý bude BOCka, nemám nejmenší sílu se ptát, zda aspoň s papírama. Já se úplně stydím...

fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
U mě hrozný propad, proto jsem se neozývala... Nauzea se zhoršovala a přišlo zvracení - téměř permanentní; dle kolegyně i 20 dní užívání kortikoidů spolehlivě vyrobí žaludeční vřed! Byla jsem tuším v neděli se sousedkou venku si sednout na lavičku, tam se mi udělalo tak zle, že mě musela odvést až do postele. Je to asi běh na dlouhou trať, ach jo...
Ono se toho událo víc - náhradníkem Fločka prý bude BOCka, nemám nejmenší sílu se ptát, zda aspoň s papírama. Já se úplně stydím...
Fíkovnice, zdravím a jsem ráda, že jste se ozvala. Držím palce, ať je vám co nejdřív lépe.
BOCka - kdo chce kam...

fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
To jsou všechno smutné zprávy :(
Nadále držíme palce
napsal(a):
Fíkovnice, zdravím a jsem ráda, že jste se ozvala. Držím palce, ať je vám co nejdřív lépe.
BOCka - kdo chce kam...
"Balu" - přesně tak to komentuji: "Kdo chce kam,....."
Opravdu tuto větu jsem včera příbuzné řekla, jen je mi líto toho psa.
A jinak Vás také moc zdravím "Balu"!

Janinko držím palce, ať už je ti konečně líp ať to není jak na houpačce.
K borderce se nevyjadřuju, nemyslím si, že dle tvého popisu by rodina byla vhodná jako páníčci pro takového psa, tak snad budou mít alespoň "štěstí" na klidnějšího jedince, kterému nebude hrabat z toho, že mu třeba neposkytnou dostatečné vyžití, nezaměstnají dostatečně hlavinku.

fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
Jani, držím palce, bude líp, uvidíš.
Ten žaludek je potvora, mně bylo po té operaci blbě celý měsíc. A to jsem žádný léky nebrala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51
fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
Zdravím. Na hadovi na zahradě se pracuje. Květen cca mám frcet Brno pro hroznysku dražší, tak si asi udělám celodennak a zkusím to sama. Nikdo z okolí nemá čas nebo nechce. Hák mám. Bednu vemu, deka se najde vždy. Rukavice taky mám.
Jinak s tím zvracením. Kup si colu. Obyčejnou stačí litr a půl. Radši menší jak to vyprchq je to k prdu. A ucucavej po celý den. Třeba jen dva loky za hodku dvě. Že to dá třeba půllitr za celý den. Prostě po troskách ucucavat průběžně. Lepší menší balení jak vyprchq bublinky není to ono. Na zvracení to u někoho zabírá zázračné u někoho méně ale ještě jsem nezažila že by to nemělo alespoň Nějaky malý účinek. Ano je to SR áčka ale pomáhá a rozhodně krátkodobé užívána fakt neublíží. A kofein a Cukry. No řekněme si že ta energie by se asi sikla dočasně.
napsal(a):
Janinko držím palce, ať už je ti konečně líp ať to není jak na houpačce.
K borderce se nevyjadřuju, nemyslím si, že dle tvého popisu by rodina byla vhodná jako páníčci pro takového psa, tak snad budou mít alespoň "štěstí" na klidnějšího jedince, kterému nebude hrabat z toho, že mu třeba neposkytnou dostatečné vyžití, nezaměstnají dostatečně hlavinku.
Jani, děkuju moc za přáníčko ....a
"kterému nebude hrabat z toho, že mu třeba neposkytnou dostatečné vyžití, nezaměstnají dostatečně hlavinku."
....přesně toho se bojím... Víš, to jsou lidi, kteří nic o plemenech neví, neví, jaké problémy můžou být s nedostatečně zaměstnanou BOCkou. Neví, že když už, tak s PP. Popravdě já to obrečela. Já bych bývala sehnala nějakého echt vestajíka. Tam taky nic nezaručíš, ale měli jsme jich již asi 7 nebo 8 a krom jednoho zdrhače kdysi dávno byli všichni super. Samozřejmě mi to oživilo vzpomínky na Fločka...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím. Na hadovi na zahradě se pracuje. Květen cca mám frcet Brno pro hroznysku dražší, tak si asi udělám celodennak a zkusím to sama. Nikdo z okolí nemá čas nebo nechce. Hák mám. Bednu vemu, deka se najde vždy. Rukavice taky mám.
Jinak s tím zvracením. Kup si colu. Obyčejnou stačí litr a půl. Radši menší jak to vyprchq je to k prdu. A ucucavej po celý den. Třeba jen dva loky za hodku dvě. Že to dá třeba půllitr za celý den. Prostě po troskách ucucavat průběžně. Lepší menší balení jak vyprchq bublinky není to ono. Na zvracení to u někoho zabírá zázračné u někoho méně ale ještě jsem nezažila že by to nemělo alespoň Nějaky malý účinek. Ano je to SR áčka ale pomáhá a rozhodně krátkodobé užívána fakt neublíží. A kofein a Cukry. No řekněme si že ta energie by se asi sikla dočasně.
Děkuju moc. Jede za mnou kámoška, tak mi mj. koupí Colu. A díky moc, že na mě myslíš s tou užovkou. Já vím, že se opakuji, já jí NIKDY neublížím...ale ztrácí to tam pro mě svůj půvab.
Budu opravdu MOC vděčná!

fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
..zdravím Janinka, to je fakt kujevska nemoc, nechtěla jsem ti psát do sz, protože toho asi máš dost dělat sama sebou, ale myslím na tebe neustále....držím palce ať se to zase pomalu ale jistě lepší.....jo ona jim ukáže zač je toho loket....ty se vůbec stydět nemusíš, to oni by se měli zastydět a nad sebou se zamyslet a to hodně hluboce, ale to asi v jejich případě nehrozí....ty se na všechny a všechno vykasli ať máš silu na to uzdravování se....

fikovnice
napsal(a):
Děkuju moc. Jede za mnou kámoška, tak mi mj. koupí Colu. A díky moc, že na mě myslíš s tou užovkou. Já vím, že se opakuji, já jí NIKDY neublížím...ale ztrácí to tam pro mě svůj půvab.
Budu opravdu MOC vděčná!
...dceři, která docela mívala problémy, radila dětská doktorka po lžičkach popíjet...to je tak malý lok....

napsal(a):
...dceři, která docela mívala problémy, radila dětská doktorka po lžičkach popíjet...to je tak malý lok....
Jo, na žaludeční problémy super. Pokud se doktor nesplete v diagnóze. Já měla srůsty, střeva neprůchodný. Co jsem vypila, snědla, všechno šlo ven. Omlouvám se těm, co teď obědvají.
Takže colu zatím nemůžu ani vidět.

napsal(a):
Jo, na žaludeční problémy super. Pokud se doktor nesplete v diagnóze. Já měla srůsty, střeva neprůchodný. Co jsem vypila, snědla, všechno šlo ven. Omlouvám se těm, co teď obědvají.
Takže colu zatím nemůžu ani vidět.
..moje maminka měla ileus několikrat, léčení operační i konzervativní...důvodem srůsty po pred lety prodělané autonehodě...velké omezeni v jídle, všechno stokrát pokousat než polkne, ale stejně i když vše dodržuje, tak se to občas stane...ona už to má tak vychytané, ze pozná k čemu se schyluje, tašku do nemocnice pořád prichystanou...naposledy vloni , ale podařilo se rozehnat....držím palce aby se vám to nevrátili....
Promňte, že sem lezu -ale.... tuším správně, že ta Cola by měla být hodně studená? Pokud nebude nachlazená, tak to myslím nezafunguje. To jen takovej provozní poznatek.
A Fíkovnice ještě mě napadá jeden fígl - třeba by to mohlo zafungovat??? Banán - banán se dává při střevních potížích, třeba tak půlku před jídlem - udělá to v trávicím ústrojí takový "froté", když je potrubí zmordovaný třeba dlouhým zažívacím problémem. Dává se to prý dětem, mně to pomohlo u psa, který měl něčím rozhozený trávení a "blul jak Alík" nevím jestli by to zafungovalo na tuhle mrchu, ale třeba jo.

napsal(a):
Uvádí se, že očkovaní nemusí do karantény, předpokládala jsem tedy, že by neměli být infekční. Jak to tedy je?
Znám očkovanou a do karantény šla....

Zrzavci
napsal(a):
Promňte, že sem lezu -ale.... tuším správně, že ta Cola by měla být hodně studená? Pokud nebude nachlazená, tak to myslím nezafunguje. To jen takovej provozní poznatek.
A Fíkovnice ještě mě napadá jeden fígl - třeba by to mohlo zafungovat??? Banán - banán se dává při střevních potížích, třeba tak půlku před jídlem - udělá to v trávicím ústrojí takový "froté", když je potrubí zmordovaný třeba dlouhým zažívacím problémem. Dává se to prý dětem, mně to pomohlo u psa, který měl něčím rozhozený trávení a "blul jak Alík" nevím jestli by to zafungovalo na tuhle mrchu, ale třeba jo.
...ano cola studená z lednice....
napsal(a):
...ano cola studená z lednice....
A ještě- pokud by došla Cola (pozn. musí to být opravdu Cola, jiný tyhle nápoje nezafungujou) ,tak by stejně prý - nevím - měl zafungovat i černý do ledova vychlazený čaj. ale to nevím, Colu mám vyzkoušenou tohle ne, nicméně, kdyby nebylo nic jinýho, za zkoušku to taky asi stojí.

Zrzavci
napsal(a):
A ještě- pokud by došla Cola (pozn. musí to být opravdu Cola, jiný tyhle nápoje nezafungujou) ,tak by stejně prý - nevím - měl zafungovat i černý do ledova vychlazený čaj. ale to nevím, Colu mám vyzkoušenou tohle ne, nicméně, kdyby nebylo nic jinýho, za zkoušku to taky asi stojí.
...colu jsme měli doporučenou lekarkou mé dcery....

tchýně- zdravotnice urgentní medicíny(jezdila s rychlou) si takto léčila "bolest břicha a blití" (cola, špek, slivovice) až jí ten slepák praskl.....
napsal(a):
tchýně- zdravotnice urgentní medicíny(jezdila s rychlou) si takto léčila "bolest břicha a blití" (cola, špek, slivovice) až jí ten slepák praskl.....
Zdravotnice na sobě nepoznala slepák? No potěš koště Slepák měla mamka i babča(takže trochu čekám, že by to ještě mohlo přijít ) Spolehlivý test prý je: neposkočíš na pravé noze. Ten větší hrdina možná i poskočí, ale následně od bolesti zdechne
napsal(a):
...colu jsme měli doporučenou lekarkou mé dcery....
Jo, cola funguje, studená, nejlépe po lžičkách a nebo brčkem. Ozkoušeno xkrát.
https://www.vitalia.cz/clanky/pomaha-kola-na-nevolnost/

napsal(a):
..jo to jsou prostě zdravotníci.....

lesnížínka
napsal(a):
Zdravotnice na sobě nepoznala slepák? No potěš koště Slepák měla mamka i babča(takže trochu čekám, že by to ještě mohlo přijít ) Spolehlivý test prý je: neposkočíš na pravé noze. Ten větší hrdina možná i poskočí, ale následně od bolesti zdechne
.jo zdravotníci...znam z rodiny i okolí, vždycky prů.ser.....

Tak já coca-colu ordinuju vždycky, i když byly děti menší...studená "količka" a slaný tyčinky....

napsal(a):
..moje maminka měla ileus několikrat, léčení operační i konzervativní...důvodem srůsty po pred lety prodělané autonehodě...velké omezeni v jídle, všechno stokrát pokousat než polkne, ale stejně i když vše dodržuje, tak se to občas stane...ona už to má tak vychytané, ze pozná k čemu se schyluje, tašku do nemocnice pořád prichystanou...naposledy vloni , ale podařilo se rozehnat....držím palce aby se vám to nevrátili....
Děkuju.
V životě bych to už nechtěla zažít.
fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
Zdravím a také se připojuji k přání co nejrychlejšího zotavení. Asi se na mě nebudete pamatovat, chodívala jsem sem před delší dobou a pak jsem si dala pauzu a jen občas četla. Rady proti nevolnosti už tu padly, já se připojím ještě s tím že mi hodně pomáhalo žvýkání zázvoru (při zánětu žaludku a těhotenských nevolnostech).
S BOC je to blbé, ale jestli vás to trochu vzpruží, třeba bude případný pejsek borderku jenom připomínat. V našem sousedství se také rozhodli si pořídit bezpapírovou BOC, ačkoli jsem se jim to snažila po dobrém vymluvit, a ve výsledku mají hezkého a klidného černobílého voříška. Tím absolutně nechci podporovat množení, jen vás chci povzbudit, že to třeba nakonec nebude tak horké.

lesnížínka
napsal(a):
Tak tohle je něco, co nikdo ani v širokém příbuzenstvu neměl(no taky nemusíme mít všechno ) Z čeho se to stává?
Prý to bývá následek břišních operací, porušení bránice. Taky jsem to dřív nevěděla. A může se to fakt opakovat.

Gerhild
napsal(a):
Zdravím a také se připojuji k přání co nejrychlejšího zotavení. Asi se na mě nebudete pamatovat, chodívala jsem sem před delší dobou a pak jsem si dala pauzu a jen občas četla. Rady proti nevolnosti už tu padly, já se připojím ještě s tím že mi hodně pomáhalo žvýkání zázvoru (při zánětu žaludku a těhotenských nevolnostech).
S BOC je to blbé, ale jestli vás to trochu vzpruží, třeba bude případný pejsek borderku jenom připomínat. V našem sousedství se také rozhodli si pořídit bezpapírovou BOC, ačkoli jsem se jim to snažila po dobrém vymluvit, a ve výsledku mají hezkého a klidného černobílého voříška. Tím absolutně nechci podporovat množení, jen vás chci povzbudit, že to třeba nakonec nebude tak horké.
Není zázvor v prvním trimestru nedoporučován?

napsal(a):
Děkuju.
V životě bych to už nechtěla zažít.
..je to děs a běs, vždycky se hrozím kdy to maminku potká znovu.....přeji vám ze srdce aby už nikdy vice.....

fikovnice
napsal(a):
Ahojte lidi, kamarádi!
Ach jo! Chudák pes.

napsal(a):
BOCka - kdo chce kam...
Jenže to odnese v první řadě ten pes.

Mně se chce ze zázvoru blinkat :-)
Terven, co si to myslíte :-) ale někdy už je všeho moc, zahlcení funguje,
dnes vyskočil zajíc přesně 16 kroků od nás, čekej!!!!!!!!!!!!!! a zajíc žije
a já jsem celebrita, půjčte mi někdo nevychovaného psa.

Zázvor úžasně voní, chuť je trochu pozadu, ale nastrouhaný v černém čaji s medem boží a kandovaný úpa nejlepší....
škoda, že ho teď tak docela nemůžu...
napsal(a):
Mně se chce ze zázvoru blinkat :-)
Terven, co si to myslíte :-) ale někdy už je všeho moc, zahlcení funguje,
dnes vyskočil zajíc přesně 16 kroků od nás, čekej!!!!!!!!!!!!!! a zajíc žije
a já jsem celebrita, půjčte mi někdo nevychovaného psa.
Balím Kikinám batůžky

Do mého English Breakfast teda žádný zázvor lézt nebude. Max mléko.
Megí tak chutná také, ale jen ze zeleného hrnečku, hrneček jsem rozbila, ne že jsem nešika, ale protože u čaje s mlékem neposlouchá, dělá "co chceš, proč, vidíš snad, že piju čaj" :)

Terven
napsal(a):
Balím Kikinám batůžky
Počkejte, musím se dovolit Kocourka.
Gerhild
napsal(a):
Já si pamatuju...vy máte choďáka?
OT- a ještě mi tu chybí Lexaurin

já teda jedu zázvor ve velkém. v zimě čaj (bez english breakfast, jen zázvor, citron, med), v létě limonáda a to různých jídel celoročně.

napsal(a):
já teda jedu zázvor ve velkém. v zimě čaj (bez english breakfast, jen zázvor, citron, med), v létě limonáda a to různých jídel celoročně.
Já taky tak. Cpu ho i do fazolí.
Tohle můžu pořád dokola
http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zazvorova-polevka-s-kari
neverend

XXX.XXX.213.247
Koukám že Megi už je zde a zdá se v plné síle.🙂 Fíkovnici strašně držím palce ať už je jí lépe.Držte se Megi a co že Vy jste se tak dlouho nezúčastňovala diskuze?

petr008
napsal(a):
Zkuste durman a na zázvor zapomenete
Dobrá legrace, ale co když to někdo zkusí?

napsal(a):
Dobrá legrace, ale co když to někdo zkusí?
Darwinova cena?

No proč, je to halucinogen (kromě jiného) jako spousta dalších kytiček, problém je, že se dávkuje nejobtížněji ze všech, takže jistou cenu uživatel dostat musel, je opravdu složité složit, co ještě nezajistí trvalé následky a smrt. Respirátory a modré roušky jsou úplně to samé.
Prosím....opravdu u vás i na vesnicích všichni chodíte v respirátorech? U nás ráno šílená chumelenice, mokrá jsem za chvíli byla jak myš a sousedé měli zrovna zavolané geodety na vyměření plotů. Bylo tam i se mnou cca 7lidí a ani jeden z nás neměl nic, natož respirátor(taky by ho měl hned mokrý, jak se to řeší v takovém počasí vlastně?)

lesnížínka
napsal(a):
Prosím....opravdu u vás i na vesnicích všichni chodíte v respirátorech? U nás ráno šílená chumelenice, mokrá jsem za chvíli byla jak myš a sousedé měli zrovna zavolané geodety na vyměření plotů. Bylo tam i se mnou cca 7lidí a ani jeden z nás neměl nic, natož respirátor(taky by ho měl hned mokrý, jak se to řeší v takovém počasí vlastně?)
Ne, protože u nás je obec víceméně jen jedna ulice dlouhá skoro 3 km a když vylezu ven, tak vidím jen souseda na dvorku, jak něco kutí. Když jdeme venčit, tak jen přejdu ulici a jsem na louce a následně na pastvině.
U nás není žádný obchod, jediná restaurace zavřená.

Na procházku se psem beru roušku, protože se dá snáze stáhnout pod bradu, když nejsou kolem lidi. Respirátor beru na všechny ostatní příležitosti - do města, do práce, do obchodu, a když je ulice prázdná, tak si ho odháknu z jednoho ucha, abych se nadechla...
lesnížínka
napsal(a):
Nenosím. I když jdu přes celou vesnici, tak většinou nikoho nepotkám (nebo někoho vidím na zahraě nebo druhé straně chodníku a tam je rozestup). Nosím roušku v kapse (ze začátku jsem nosila na bradě, ale nikdy jsem ji nepotřebovala), kdyby něco, ale zatím jsem ji nepotřebovala. A nebo nosím šátek, který si natáhnu až na nos, když bych někoho potkala.
marcelaamax
napsal(a):
Nenosím. I když jdu přes celou vesnici, tak většinou nikoho nepotkám (nebo někoho vidím na zahraě nebo druhé straně chodníku a tam je rozestup). Nosím roušku v kapse (ze začátku jsem nosila na bradě, ale nikdy jsem ji nepotřebovala), kdyby něco, ale zatím jsem ji nepotřebovala. A nebo nosím šátek, který si natáhnu až na nos, když bych někoho potkala.
No právě, když jdu na prochajdu vesnicí, mám roušku na krku a respirátor pro jistotu v kapse. Ten jsem si nasadila jen, když jsem těsně míjela jednoho starého pána. Jinak jsem se na blízko s nikým nepotkala a běžně nepotkávám, takže si ani tu roušku nenasadím celou prochajdu. Tak vidím, že všude téměř stejné, já už se bála, že jen my jsme tu takoví ,,darebáci"
Tahle opatření už zřejmě nebudou fungovat, teď už to odmítají dodržovat i ti, kteří před tím poctivě dodržovali Snad dodržují alespoň ve městech, kde jsou lidi ,,natěsno"...

lesnížínka
napsal(a):
No právě, když jdu na prochajdu vesnicí, mám roušku na krku a respirátor pro jistotu v kapse. Ten jsem si nasadila jen, když jsem těsně míjela jednoho starého pána. Jinak jsem se na blízko s nikým nepotkala a běžně nepotkávám, takže si ani tu roušku nenasadím celou prochajdu. Tak vidím, že všude téměř stejné, já už se bála, že jen my jsme tu takoví ,,darebáci"
Tahle opatření už zřejmě nebudou fungovat, teď už to odmítají dodržovat i ti, kteří před tím poctivě dodržovali Snad dodržují alespoň ve městech, kde jsou lidi ,,natěsno"...
Já si ale myslím, že to není nic proti ničemu. Tu roušku nařídili v zastavěném území, kde budete potkávat víc lidí na vzdálenost menší než 2 metry, teda aspoň tak to chápu. A když nikoho nepotkáváte, tak to přece nemá smysl. Nemůžete nikoho nakazit a nikdo nemůže nakazit vás a přece se nebudete dusit v roušce.
Jinak ve sdělovacích prostředcích pořád píšou, jak se počty pozitivních zvyšují a že opatření tudíž nikdo nedodržuje. Psali to už v pondělí. Ale to se přece ještě nemohlo nijak projevit. Cestování ven do zahraničí je stále povoleno, třeba ten Zanzibar, tam nic nevyžadují, covid vůbec neřeší, u Invie má stále několik lidí tento zájezd zaplaceno. Stačí prý test po návratu. Podle mě nestačí. A nedělám si iluze, že kdo bude chtít vycestovat kamkoliv, tak vycestuje.
Terven
napsal(a):
Já si pamatuju...vy máte choďáka?
OT- a ještě mi tu chybí Lexaurin
Přesně tak. Registrovala jsem se tu, když jsme se chystali pořizovat psa. Teď už Nedovi jde na šestý rok.
Doplnění k zázvoru - Verun má pravdu, že ve velkém množství může být zázvor v těhotenství i nebezpečný. Zmíněná lízátka se mohou požívat v množství tuším do čtyř denně. Mně pomáhalo i jen delší dobu žvýkat ukrojený plátek.
lesnížínka
napsal(a):
U nás na vsi a na procházky nosím nákrčník s nanovlákny, je příjemný a v dnešním počasí - objektivně dva nad nulou, subjektivně mínus deset a vichry zimy k tomu - i dost praktický. Na pochůzky ve městě respirátor celou dobu, ale snažím se to maximálně zkrátit, nedělají mi dobře.
Zrzavci
napsal(a):
Jééé, "Zrzavci", Vy mě úplně šokujete, vždyť jste tu nebyla řádově roky!!! Já myslela, že jsem omylem překlikla do nějakého roku 2015 +-...
Děkuji moc za rady a doufám, že se vracíte "zpět do hry" - sem k nám!
Gerhild
napsal(a):
Děkuji moc za hezká slova ...a ano, pamatuji si Vás!

lesnížínka
napsal(a):
....chce to používat selský rozum, respirator všude do budov a obchodů a pri jednání s lidmi, jinak venku se psem roušku pod nosem, když se potkávám s lidmi nasazuju....
napsal(a):
....chce to používat selský rozum, respirator všude do budov a obchodů a pri jednání s lidmi, jinak venku se psem roušku pod nosem, když se potkávám s lidmi nasazuju....
A hlavně omezit kontakty, co to jde a "zkrátka musíš držet vzdálenost čili distanc a budeš proti všemu a každému nebezpečí obrněna."
Citace z filmu Když Burian prášil, k vidění zde přibližně v 19:15 :)
https://www.youtube.com/watch?v=OGZl-Yrqz7E&t=2884s

Tak já mám nasazeno....vím podle mojí maminky, že ta se přeci jen trochu bojí a respirátor nosí nasazen všude...bydlí ve městě...a pak je taková dotčená, že potkává lidi, co nemají tu tlamu zakrytou a je jedno, že jsou od ní 10 metrů.
Vidím to i u nás ve čtvrti, důchodci nosí poctivě zakryté, i když kolem nich nikdo není, tak je ode mne jenom slušnost mít tu tlamu zakrytou taky, i když jdu po druhé straně ulice.
Navíc...jdu třeba liduprázdnou ulicí, ale za rohem se najednou těsně potkám s člověkem.
Večer jsem v parku sama, tak tam zakryto nemám....ale tomu je asi konec, protože mi manžel říkal, že park zavřeli, já tam teď dva dny nebyla....je to takový multifunkční malý park a je tam povícero dětských hřišť, tak asi kvůli tomu..
Musím kouknout až pojedu večer z práce, jestli je zavřeno. Jestli jo, tak je mi to kvůli tomu mému dědečkovi líto...byla to pro něj vzdálenost na prochajdu tak akorát, park má kolem dokola asi 500 metrů, tak podle toho jak mu to šlapalo jsme udělali 1-3 okruhy a domů a teď to vypadá, že budeme chodit mezi barákama