Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2021 20:14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo doktor. Hmm pcr pozitivni. Jak vam je? Blbe, horecky, prujmy. Bleju zvracím. Hmm pijte hodne a berte paralen. Za 14dni se ozvete. Tecka. Chvilo bylo lip ale po třech dnech neustavajicich prujmu a bliti kdy do sebe nejsem schopna dostat skoro nic uz me zacina prechazet humor. A v hadarne hnus a nedam to. Zitra zkusim nahazet k sobe dospely samice holt po trech kusech tam kde neni moc humusu neb to je jediny co snad zvladnu. Je to nahovno. Zabiju tím nejspis sezonu ale...

Já z paralenu taky bliju. Mně teda přijde, že čekat 14 dní je hrozně dlouho, to s tím ten doktor nemůže sakra něco dělat? To je fakt na přeshubu a pak nemají být přeplněný JIPky.

15.11.2021 20:23
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Jo doktor. Hmm pcr pozitivni. Jak vam je? Blbe, horecky, prujmy. Bleju zvracím. Hmm pijte hodne a berte paralen. Za 14dni se ozvete. Tecka. Chvilo bylo lip ale po třech dnech neustavajicich prujmu a bliti kdy do sebe nejsem schopna dostat skoro nic uz me zacina prechazet humor. A v hadarne hnus a nedam to. Zitra zkusim nahazet k sobe dospely samice holt po trech kusech tam kde neni moc humusu neb to je jediny co snad zvladnu. Je to nahovno. Zabiju tím nejspis sezonu ale...

To je fakt hrůza, ten rozdíl v přístupu lékařů. Já dostala za úkol napsat jednou za pět dní paní doktorce, jak se cítím. Vždycky mi pak volá, ptá se na podrobnosti, ptá se, jestli něco nepotřebuju, jestli nechci nějaké vyšetření atd. A ptá se na stav ostatních v domácnosti.
Nedovedu si představit, že by mi při trvalých nevolnostech řekla - pijte hodně, zavolejte za 14 dní.

15.11.2021 20:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
https://manipulatori.cz/sisyfos-rozdal-bludne-balvany-v-kategorii-jednotlivcu-ziskal-bludny-balvan-profesor-jiri-beran-a-karel-nejedly/

no složení "komise" hovoří za vše, samej "expert"
Velkou pravdu má v tom, že neexistuje přednemocniční péče. Praktici z větší části ordinují po telefonu, čest výjimkám, jen aby proboha toho strašnýho kovida nedostali. A pak se brečí, že jsou JIPky přeplněný a nadává se neočkovaným.

tohle taky popíráte ?

15.11.2021 20:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

leithian, Váš doktor Vás ani nikam nedoporučil? Přece Vás nemůže tak odbýt.
Na zvracení mi pomáhá kromě coly i černý čaj s cukrem.

15.11.2021 20:31

Varaxi napsal(a):
To je fakt hrůza, ten rozdíl v přístupu lékařů. Já dostala za úkol napsat jednou za pět dní paní doktorce, jak se cítím. Vždycky mi pak volá, ptá se na podrobnosti, ptá se, jestli něco nepotřebuju, jestli nechci nějaké vyšetření atd. A ptá se na stav ostatních v domácnosti.
Nedovedu si představit, že by mi při trvalých nevolnostech řekla - pijte hodně, zavolejte za 14 dní.

Navíc na nevolnost existují léky, tak když už se to léčí jen symptomaticky, proč vám je nenapsal?

A jak to zvládají maminka s přítelem?

Zbytek rodiny je OK?

15.11.2021 20:51
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Navíc na nevolnost existují léky, tak když už se to léčí jen symptomaticky, proč vám je nenapsal?

A jak to zvládají maminka s přítelem?

Zbytek rodiny je OK?

Já jsem OK, mně nevolnost trápila jen chviličku a jen maličko. Nezvracela jsem jedinkrát.
Jen si pamatuju, co mi pomáhá (spíš pomáhalo v dětství), tak jsem to napsala jako tip na první pomoc. Fakt nic nepotřebuju.
Přítel je na tom lépe než já, maminka a tatínek lehce kašlou a jsou pro jistotu objednaní na PCR. Oba rodiče jsou očkovaní.

15.11.2021 21:26

Vážně by vás u hadů nemohl zastoupit přítel?

Praktikovi zavolejte, ať vám napíše recept na něco proti zvracení. A pošlete někoho pro ionťák, potřebujete doplnit minerály, nebo se za chvíli rozsypete úplně. I Nutridrink by se hodil, hodně vychladit a pocucávat po troškách.

15.11.2021 22:04

lupus4 napsal(a):
už to není vtip

Lupus4, proč se stále schováváte za citáty, inteligence se přece neměří na množství titulů a jestli jsem z oboru. Je spoustu odborníků, co vám poradí naprostý nesmysl. (mnoho povolaných málo vyvolených)
Řekl by jste do takového odborníka, kapacity ve svém oboru, jako je p.Cimický, že to veme takový konec?
Edit: myslíte si, že kumulace lidí v čekárně u obvoďáka je pokrok? To jakého má kdo obvoďáka každý ví...vybral si ho, já vím, že moje by mne také nechala mě na pospas, proto se o sebe umím postarat sama-mám už občanku, není mi dobře, nikdo mě nechce vidět ...jdu na urgent.
Ale zase na obranu mojí obvoďačky musím říct, že když si ona neví rady, nezkouší různou léčbu a pošle hned k jinému vyšetření, narozdíl od jiných, co potřebuju mi napíše- domluvíme se.

15.11.2021 22:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vyděržaj pionier Hlásili mi sousedi, že další soused měl teď 14dní covid, je cca v tvých rokách a prý velmi těžký průběh, ale doma, týden 40ky horečky. Ale prý v pátek už byl v hospodě Co všechno ještě měl nevím, nepotkala jsem ho ještě. Drž se! Vař si čaje, vývary, paralen a hlavně lež!

15.11.2021 22:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Lupus4, proč se stále schováváte za citáty, inteligence se přece neměří na množství titulů a jestli jsem z oboru. Je spoustu odborníků, co vám poradí naprostý nesmysl. (mnoho povolaných málo vyvolených)
Řekl by jste do takového odborníka, kapacity ve svém oboru, jako je p.Cimický, že to veme takový konec?
Edit: myslíte si, že kumulace lidí v čekárně u obvoďáka je pokrok? To jakého má kdo obvoďáka každý ví...vybral si ho, já vím, že moje by mne také nechala mě na pospas, proto se o sebe umím postarat sama-mám už občanku, není mi dobře, nikdo mě nechce vidět ...jdu na urgent.
Ale zase na obranu mojí obvoďačky musím říct, že když si ona neví rady, nezkouší různou léčbu a pošle hned k jinému vyšetření, narozdíl od jiných, co potřebuju mi napíše- domluvíme se.

ale, ale,... že by něco o ....ptáku vrubozubém

tak vhodně zvolený citát vesměs vyjádří názor hutně a výstižně, daleko lépe, než bych to dokázal já nějakým neobratným popiskem

za to vy jste na rozumný názor reagovala jen odkazem na jakousi "komisí" , jejíž kvalifikace v dané věci je min pofiderní až nulová...ale já jim jejich "názor" neberu, jen si o tom myslím svoje...

a na konkrétní věc NIC nemáte ...

Neregistrovaný uživatel

15.11.2021 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Holky diky. Zitra dopo dokud budu fungovat jakz takz poskladam samice po dvou. (to co je v terarkach) to mi da dalsi tyden k dobru. Dneska uz litam na wc o neco mene. A udrzela jsem v sobe rajce, rohlik, par piskotu, a ted večer oplatku. Rajcata mam jeste plnej supel ze skleniku tak se snazim sezrat aspon jedno dve velky denne. (ulitavam na chipsech, cole a rajcatech) pres den piju černej čaj slabe slazenej a colu. Na střídačku. Chlap se ted smrtelne urazil kdyz na otázku co mi ma. Uvařit jsem odpovedela ze je mi to uplne kdesi neb nemam chuť na vůbec nic.
On jen zvysena unava ale nic zasadniho. Mamka horecky ale jinak jako viroza. Jeji pritel neco podobnyho. Ten to snasi hur ma. Ty. Plice. V haji ale jedinej kdo kasle jak v poslednim tazeni tubery jsem ja.
Nicmene u mě to může být i nervama, tou nevolnosti atd. Zatim je to na urovni kasle po 3h vymeny hoblin v hadarne.
Moc díky všem. Hned je o chlup lip.
Mno uz si z covidu srandu dělat nebudu.
Nicméně očkování odolam když už ted tak pěkně marodim. Tak si ten pulrok vychutnam. Akorat na burzy ac se budu dusit uz jedine respirator.

15.11.2021 22:59

lupus4 napsal(a):
ale, ale,... že by něco o ....ptáku vrubozubém

tak vhodně zvolený citát vesměs vyjádří názor hutně a výstižně, daleko lépe, než bych to dokázal já nějakým neobratným popiskem

za to vy jste na rozumný názor reagovala jen odkazem na jakousi "komisí" , jejíž kvalifikace v dané věci je min pofiderní až nulová...ale já jim jejich "názor" neberu, jen si o tom myslím svoje...

a na konkrétní věc NIC nemáte ...

....no jo klasika nezklamal

15.11.2021 23:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

....no jo klasika nezklamal

no vidno, že jako obvykle argumenty žádné, takže taky nezklamala

15.11.2021 23:54

lupus4 napsal(a):
no vidno, že jako obvykle argumenty žádné, takže taky nezklamala

holt jste jednička

16.11.2021 04:51

na to, abych věděla, že pokud mám vakcínu, která nebrání infekci, nelze s ní budovat stádní imunitu, nepotřebuji nějakou komisi, která to bude vyvracet jako dezinformaci.

to je prostě fakt.

16.11.2021 07:06
janaa

XXX.XXX.0.170

Aktuálně se mi líbil imunolog Drbal na čt24, který jasně řekl,že očkování je vždy významný zásah do organismu,a benefity musí převažovat riziko, a to tak u očkování na covid,vyjma rizikových skupin,prostě není. Konečně to řekl odborník nahlas, jen si nejsem jistá,jestli to v té čt chtěli slyšet a očekávali to

16.11.2021 07:22

janaa napsal(a):
Aktuálně se mi líbil imunolog Drbal na čt24, který jasně řekl,že očkování je vždy významný zásah do organismu,a benefity musí převažovat riziko, a to tak u očkování na covid,vyjma rizikových skupin,prostě není. Konečně to řekl odborník nahlas, jen si nejsem jistá,jestli to v té čt chtěli slyšet a očekávali to

Trochu problém je v tom, že když člověk onemocní, nelze predikovat, jaký bude mít průběh zrovna on. I zdravý a mladý může skončit na JIP a na ECMO, a taky v márnici. Proto se očkuje, aby takových případů bylo co nejmíň. Benefit života vůbec a života bez trvalých následků podle mě jednoznačně převažuje nad riziky očkování, kterých je poměrně málo (viz SÚKL).

16.11.2021 07:27

Trochu problém je v tom, že když člověk onemocní, nelze predikovat, jaký bude mít průběh zrovna on. I zdravý a mladý může skončit na JIP a na ECMO, a taky v márnici. Proto se očkuje, aby takových případů bylo co nejmíň. Benefit života vůbec a života bez trvalých následků podle mě jednoznačně převažuje nad riziky očkování, kterých je poměrně málo (viz SÚKL).

Jenže vy pořád zmiňujete oficiální statistiku, která není vůbec relevantní.

16.11.2021 07:38

Tak co půl ročku na včeličku a pokud máte Jannsena tak po 28 dnech🙃.

Citace
Další nejednotnost panuje v případě takzvaných boosterů – zmíněné posilující dávky. Zatímco v Česku a řadě dalších zemí EU je na ni možné jít po šesti měsících od ukončeného očkování nebo po prodělání nemoci, ve Francii se prosazuje pět měsíců. Rakušané chtějí booster dávku obecně po půl roce, pro lidi s Janssenem už ale po 28 dnech.

Rakušané, kteří dostali vakcínu Johnson & Johnson, tak mají vysokou šanci, že si stihnou zalyžovat i po dodatečné dávce od Pfizeru nebo Moderny. Naopak Češi, kteří v těchto dnech stojí frontu na jednodávkovou vakcínu Janssen, mají velmi pravděpodobně smůlu. Nadcházející lyžařskou sezonu v Rakousku zřejmě nestihnou.

https://zahranicni.hn.cz/c1-67000410-v-platnosti-ockovani-napric-eu-je-chaos-priznava-brusel-rozhodnuti-rakouska-a-dalsich-ale-nemuze-zvratit

16.11.2021 07:45

A co je podle vás relevantní?

16.11.2021 07:55

"Tak co půl ročku na včeličku a pokud máte Jannsena tak po 28 dnech🙃."

Tak to už je masakr. Kdyby mně někdo řekl před dvěma lety, co se teď bude dít, tak bych mu řekla, že je blázen.
Dnes ráno jsem zapnula tv a omylem Studio 6 na jedničce. Opět masáž, jak jsou nemocnice přetížené a jak lidi zdravotníkům nadávají, že se musejí očkovat. Kdo se ještě diví, ach jo.

16.11.2021 07:56

16.11.2021 07:59

A co je podle vás relevantní?

Relevantní info se právě vůbec nedozvíme, to je ten problém. Protože doktoři mají svoje instrukce.
Jako já vás chápu, vy této vládě věříte a proto vaše přesvědčení. Ale já jí nevěřím.

16.11.2021 08:04

Relevantní info se právě vůbec nedozvíme, to je ten problém. Protože doktoři mají svoje instrukce.
Jako já vás chápu, vy této vládě věříte a proto vaše přesvědčení. Ale já jí nevěřím.

Já věřím tomu, že očkování ochrání před těžkým průběhem a smrtí. Jde o život a o zdraví, ne o politiku.

16.11.2021 08:04
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Doktoři žádné instrukce o informování svých pacientů na téma covid 19 nemají. Mají své názory a ty se mohou různit.

16.11.2021 08:06
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Zdravotníkům kvůli očkování nadává jen hlupák.

16.11.2021 08:08
cibulka78

XXX.XXX.107.82

A relevantní je co? Informace laiků? Drby? Nesmyslné hospodské kecy?

16.11.2021 08:11

cibulka78 napsal(a):
Doktoři žádné instrukce o informování svých pacientů na téma covid 19 nemají. Mají své názory a ty se mohou různit.

Prosím vás, když nevíte, o čem je řeč, tak radši nepište.

16.11.2021 08:14
cibulka78

XXX.XXX.107.82

A čím se má řídit? Těmi nesmysly, které tu píšete vy? Jděte si popovídat se zdravotníky, kteří se o pacienty s covidem starají. Pak tu třeba nebudete psát nesmysly.

16.11.2021 08:15

Já věřím tomu, že očkování ochrání před těžkým průběhem a smrtí. Jde o život a o zdraví, ne o politiku.

Jenže tady o politiku právě jde. Už jsem byla na vážkách, že se očkovat půjdu, ale ty praktiky mě teda spolehlivě odrazují. Navíc očkování nevěřím. Buď si počkám na Valnevu nebo na jinou novou vakcínu, která zohledňuje i nové mutace.

16.11.2021 08:15
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Zatím to vypadá, že co se týká covid 19, píšete tu nesmyly hlavně Vy.

16.11.2021 08:17

cibulka78 napsal(a):
A čím se má řídit? Těmi nesmysly, které tu píšete vy? Jděte si popovídat se zdravotníky, kteří se o pacienty s covidem starají. Pak tu třeba nebudete psát nesmysly.

Děkuji, nechci, po úmrtí manžela mně jedna stupidní debata s lékařkou stačila.

16.11.2021 08:19
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Jenže tady o politiku právě jde. Už jsem byla na vážkách, že se očkovat půjdu, ale ty praktiky mě teda spolehlivě odrazují. Navíc očkování nevěřím. Buď si počkám na Valnevu nebo na jinou novou vakcínu, která zohledňuje i nové mutace.

No jasně, nenechte se očkovat, nenoste respirátory, nedodržujte žádná vládní nařízení. Nečekejte na jinou vakcínu, počkejte si, až se nakazíte.

16.11.2021 08:20

cibulka78 napsal(a):
Zatím to vypadá, že co se týká covid 19, píšete tu nesmyly hlavně Vy.

Vadí vám jiný názor? S tím se holt budete muset smířit, milá cibulko.

16.11.2021 08:21

cibulka78 napsal(a):
No jasně, nenechte se očkovat, nenoste respirátory, nedodržujte žádná vládní nařízení. Nečekejte na jinou vakcínu, počkejte si, až se nakazíte.

Ale já už covid měla.

16.11.2021 08:23
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Vadí vám jiný názor? S tím se holt budete muset smířit, milá cibulko.

Ne, nevadí. Vadí mi Vaše hloupé, laické příspěvky, týkající se pandemie, která u nás zabila přes 30 000 lidí.

16.11.2021 08:24
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Aha a Vy si teď myslíte, že ho nemůžete dostat znovu, že?

16.11.2021 08:26
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Děkuji, nechci, po úmrtí manžela mně jedna stupidní debata s lékařkou stačila.

Stupidní debata? Po tom, co tu píšete tomu věřím, jen si nemyslím, že stupiditu do té debaty přivedla lékařka.

16.11.2021 08:26

Pokud vy si vyhodnotíte, že je pro vás důležitější, jak se vede kampaň pro očkování, a ta kampaň se vám nelíbí, a proto se nenecháte očkovat, vaše věc, mně to žíly netrhá. Jen se tomu divím.

16.11.2021 08:29

Očividně jste nečetla celé vlákno, že? Tak si ho přečtěte a pak tady něco plácejte.

16.11.2021 08:30
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Je to asi tři týdny, co zemřel v důsledku nakažení covidem bratrův kamarád. Nebyl nemocný, sportoval, bylo mu 42 let. Taky si myslel, že očkování proti covid 19 je pitomost. Léčil se doma, umřel po 5 dnech od prvních příznaků. Pořád si myslel, že nemoc zvládá.

16.11.2021 08:35

Pokud vy si vyhodnotíte, že je pro vás důležitější, jak se vede kampaň pro očkování, a ta kampaň se vám nelíbí, a proto se nenecháte očkovat, vaše věc, mně to žíly netrhá. Jen se tomu divím.

Vadí mně, že očkování je povinné, když vlastně by mělo být stále dobrovolné. A už jsem tady psala dříve, že mám kontraindikace. Možná jste si nevšimla. Takže opravdu velice opatrně zvažuji pro a proti.

16.11.2021 08:40
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Očividně jste nečetla celé vlákno, že? Tak si ho přečtěte a pak tady něco plácejte.

Celé vlákno jsem nečetla a číst nebudu. Reaguji na Vaše názory na očkování, na "relevantní" informace, atd. Chápu lidi, kteří se ze zdravotních důvodů nebo kvůli strachu očkovat nenechávají. Jenže pokud očkování může zamezit úmrtí alespoň části nakažených osob, je důležité. Zatímco ty Vaše mekty nezachrání nikoho.

16.11.2021 08:41

cibulka78 napsal(a):
Je to asi tři týdny, co zemřel v důsledku nakažení covidem bratrův kamarád. Nebyl nemocný, sportoval, bylo mu 42 let. Taky si myslel, že očkování proti covid 19 je pitomost. Léčil se doma, umřel po 5 dnech od prvních příznaků. Pořád si myslel, že nemoc zvládá.

Mně zemřel manžel na infarkt, protože lékařka ordinovala kvůli kovidu jen po telefonu, víte? A věřte, že mě to bolí úplně stejně a ještě dlouho se z toho budu dostávat. Buďte prosím aspoň trochu taktní.

16.11.2021 08:41

A myslíte cibulko, že byste svoje názory mohla prezentovat bez těch zbytečných osobních výpadů?

16.11.2021 08:43

Vadí mně, že očkování je povinné, když vlastně by mělo být stále dobrovolné. A už jsem tady psala dříve, že mám kontraindikace. Možná jste si nevšimla. Takže opravdu velice opatrně zvažuji pro a proti.

Očkování zatím povinné není.
Chápu, že máte kontraindikace, už jsme si o tom psaly. Ale ty, a vhodnost očkování, byste měla řešit se svým lékařem, kterému důvěřujete. Možná získat názor více lékařů po té, co se obeznámí s vaším chorobopisem. Určitě nejste jediná, kdo má zdravotní problém.
Ale to je něco jiného, než odmítnout očkování na základě kampaně, která se vám nelíbí.

16.11.2021 08:44
cibulka78

XXX.XXX.107.82

A test na protilátky máte?

16.11.2021 08:46

cibulka78 napsal(a):
Celé vlákno jsem nečetla a číst nebudu. Reaguji na Vaše názory na očkování, na "relevantní" informace, atd. Chápu lidi, kteří se ze zdravotních důvodů nebo kvůli strachu očkovat nenechávají. Jenže pokud očkování může zamezit úmrtí alespoň části nakažených osob, je důležité. Zatímco ty Vaše mekty nezachrání nikoho.

Takže jste nečetla všechno, jinak byste věděla, že se ze zdravotních důvodů očkovat nemůžu. Přesto jsem to zvažovala. Nikoho tady nenabádám, aby se neočkoval, je to svobodné rozhodnutí každého člověka.
A názory mám, jaké mám a nebudu je kvůli cibuli měnit.

16.11.2021 08:46
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Chápu, že máte kontraindikace, už jsme si o tom psaly. Ale ty, a vhodnost očkování, byste měla řešit se svým lékařem, kterému důvěřujete. Možná získat názor více lékařů po té, co se obeznámí s vaším chorobopisem. Určitě nejste jediná, kdo má zdravotní problém.
Ale to je něco jiného, než odmítnout očkování na základě kampaně, která se vám nelíbí.

Přesně tak. To, že člověk prodělal covid ještě neznamená, že má protilátky na celý život. A nenechat se očkovat kvůli kampani, která není moc šťastná, je nesmysl.

16.11.2021 08:49
cibulka78

XXX.XXX.107.82

V příspěvcích, na které reaguji nic o Vašich zdravotních problémech nepíšete. Je v nich jen nekonkrétní poštěkávání zaměřené na očkování a informace, které nám předkládá vláda.

16.11.2021 08:51

Teď právě svého lékaře nemám, hledám nějakého normálního praktika, který se nebude bát běžně ordinovat, ne jen po telefonu. Získat názor více lékařů je tady sci-fi. Mám zatím jen názor odborného lékaře, který mi očkování nedoporučil.
Bohužel ta kampaň s tím úzce souvisí, do očkování jsou teď tlačeni všichni, i ti s kontraindikacemi.

16.11.2021 08:52

ano, může, ale ta pravděpodobnost je velice, velice malá.

rizikovým faktorem u mladých je především obezita a cukrovka.

16.11.2021 08:54

a život je prostě plný rizik a i mladý může skončit a končí v márnici.

můžu skončit v márnici i po tom očkování, to je taky fakt s jistou pravděpodobností.

btw opravdu hodně času trávím za volantem, to je velmi riziková činnost.

16.11.2021 08:57
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Teď právě svého lékaře nemám, hledám nějakého normálního praktika, který se nebude bát běžně ordinovat, ne jen po telefonu. Získat názor více lékařů je tady sci-fi. Mám zatím jen názor odborného lékaře, který mi očkování nedoporučil.
Bohužel ta kampaň s tím úzce souvisí, do očkování jsou teď tlačeni všichni, i ti s kontraindikacemi.

A mám jasno. Praktického lékaře nemáte, očkování nevěříte, vládní nařízení zřejmě ignorujete. Spoléháte na protilátky, které máte po prodělaném covidu. Znám lékaře (ortopeda), který měl covid 3x (do té doby, než se mohl nechat naočkovat).

16.11.2021 09:03
cibulka78

XXX.XXX.107.82

ano, může, ale ta pravděpodobnost je velice, velice malá.

rizikovým faktorem u mladých je především obezita a cukrovka.

bohužel nejen obezita a cukrovka:

"Koronavirus je takzvaný oportunní patogen. To znamená, že když napadne organismus, který má dobře fungující imunitní systém, tak mu ve většině případů není schopen ublížit," uvedl pro server Aktuálně.cz epidemiolog Rastislav Maďar. "Když ale narazí na organismus, jehož imunita je oslabená dlouhodobou nemocí, věkem nebo nějakými akutními okolnostmi - to může být teoreticky i jiná akutní viróza -, dokáže lépe proniknout do dýchacích cest."

16.11.2021 09:03

cibulka78 napsal(a):
A mám jasno. Praktického lékaře nemáte, očkování nevěříte, vládní nařízení zřejmě ignorujete. Spoléháte na protilátky, které máte po prodělaném covidu. Znám lékaře (ortopeda), který měl covid 3x (do té doby, než se mohl nechat naočkovat).

no, to se nevylučuje.

obecně platí, že protilátková odpověď proti infekcím nitrobunečnými parazity, což jsou viry, není ta nejlepší, základem je buněčná imunita a imunita s převahou th1 odpovědi.

problém je v tom, že o to samé se pokouší ta vakcinace.

víte, když to začalo, to jásání, že je vakcína, byla jsem jako: tak se ukažte, co udělá humán a velké financování, co máte za převratnou věc, protože ve veterinární medicíně je nejčastěji používanou vakcinací proti koronavirové infekci vakcína, co se dává pořád dokola jak jantar každých šest týdnů a fakt jen snižuje symptomy spojené s, občas a ne vždy se to podaří. a používá se protože fakt nic lepšího není.

no a zatím odpověď zní: sice máme kampaně, ale lepší to není, akorát to nechcem zatím říct moc nahlas.

16.11.2021 09:06

cibulka78 napsal(a):
bohužel nejen obezita a cukrovka:

"Koronavirus je takzvaný oportunní patogen. To znamená, že když napadne organismus, který má dobře fungující imunitní systém, tak mu ve většině případů není schopen ublížit," uvedl pro server Aktuálně.cz epidemiolog Rastislav Maďar. "Když ale narazí na organismus, jehož imunita je oslabená dlouhodobou nemocí, věkem nebo nějakými akutními okolnostmi - to může být teoreticky i jiná akutní viróza -, dokáže lépe proniknout do dýchacích cest."

jasný, tohle platí obecně o patogenech, že využívají situace.

když ho maďar označil za oportunní, dal ho na stejnou úroveň jako e.coli nebo klostridie:D prostě proč děláme takovýhle věci kvůli oportunní infekci?

co když můj organismus oslabený ničím není? pořád mě nutíte do vakcíny? k čemu? v podstatě toto sdělení je důkaz toho, že vakcinace má cenu pro jasně vybrané skupiny obyvatelstva a ten zbytek si s nějakým oportunním šušlem fakt poradí.

16.11.2021 09:13
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Ale vy nemůžete v okamžiku, kdy se nakazíte nemusíte vědět, zda Váš organismus je nebo není oslabený.

16.11.2021 09:13

cibulka78 napsal(a):
V příspěvcích, na které reaguji nic o Vašich zdravotních problémech nepíšete. Je v nich jen nekonkrétní poštěkávání zaměřené na očkování a informace, které nám předkládá vláda.

Chtělo by to trochu se zamyslet, chytit se za nos a nevstupovat do něčeho, o čem ho*no víte. Tahle diskuze je sice anonymní, ale ne tak docela. Mnozí sem chodí pravidelně, funguje tady určitá skupina lidí a ledacos o sobě navzájem víme. Vy sem vstupujete jako náhodný anonym a poněkud buransky útočíte na náhodnou osobu.

16.11.2021 09:16
cibulka78

XXX.XXX.107.82

jasný, tohle platí obecně o patogenech, že využívají situace.

když ho maďar označil za oportunní, dal ho na stejnou úroveň jako e.coli nebo klostridie:D prostě proč děláme takovýhle věci kvůli oportunní infekci?

co když můj organismus oslabený ničím není? pořád mě nutíte do vakcíny? k čemu? v podstatě toto sdělení je důkaz toho, že vakcinace má cenu pro jasně vybrané skupiny obyvatelstva a ten zbytek si s nějakým oportunním šušlem fakt poradí.

protože očkování není léčba, je to prevence proti infekčním nemocem

16.11.2021 09:19

cibulka78 napsal(a):
Ale vy nemůžete v okamžiku, kdy se nakazíte nemusíte vědět, zda Váš organismus je nebo není oslabený.

jo, ale prostě jsou nějaký tabulky, za ty dva roky už docela kompletní, o rizikových faktorech

a tam si prostě podle sebe moc nezaškrkám, takže to s dovolením risknu

prostě ne, kdyby to byla ebola, tak neřeknu, ale tohle, se smrtností nula nula prd ve věkové kategorii, ke které mám ještě hodně daleko, to mě prostě nepřesvědčí, že vakcinace "ke snížení rizik" je to pravé pro mou osobu

16.11.2021 09:20

cibulka78 napsal(a):
protože očkování není léčba, je to prevence proti infekčním nemocem

je to prevence.

v tomto případě je to prevence pro mě asi tak užitečná jako vakcinace proti žlutý zimnici

16.11.2021 09:20
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Chtělo by to trochu se zamyslet, chytit se za nos a nevstupovat do něčeho, o čem ho*no víte. Tahle diskuze je sice anonymní, ale ne tak docela. Mnozí sem chodí pravidelně, funguje tady určitá skupina lidí a ledacos o sobě navzájem víme. Vy sem vstupujete jako náhodný anonym a poněkud buransky útočíte na náhodnou osobu.

čtu teď a vidím hloupé a ničím nepodložené názory jedné osoby, a které reaguji...a i kdyby se vás sem sletělo celé hejno, tak budu psát, co chci...pro mě jste i Vy náhodný anonym a navíc hulvát

16.11.2021 09:21
cibulka78

XXX.XXX.107.82

super, že 70% našich spoluobčanů má jiný názor

16.11.2021 09:24
cibulka78

XXX.XXX.107.82

jo, ale prostě jsou nějaký tabulky, za ty dva roky už docela kompletní, o rizikových faktorech

a tam si prostě podle sebe moc nezaškrkám, takže to s dovolením risknu

prostě ne, kdyby to byla ebola, tak neřeknu, ale tohle, se smrtností nula nula prd ve věkové kategorii, ke které mám ještě hodně daleko, to mě prostě nepřesvědčí, že vakcinace "ke snížení rizik" je to pravé pro mou osobu

Riskovat je Vaše právo, a to dokonce i v případě, že covid dostanete a nakazíte jím někoho dalšího, kdo už z té nemoci lehce nevyvázne.

16.11.2021 09:32
cibulka78

XXX.XXX.107.82

no, to se nevylučuje.

obecně platí, že protilátková odpověď proti infekcím nitrobunečnými parazity, což jsou viry, není ta nejlepší, základem je buněčná imunita a imunita s převahou th1 odpovědi.

problém je v tom, že o to samé se pokouší ta vakcinace.

víte, když to začalo, to jásání, že je vakcína, byla jsem jako: tak se ukažte, co udělá humán a velké financování, co máte za převratnou věc, protože ve veterinární medicíně je nejčastěji používanou vakcinací proti koronavirové infekci vakcína, co se dává pořád dokola jak jantar každých šest týdnů a fakt jen snižuje symptomy spojené s, občas a ne vždy se to podaří. a používá se protože fakt nic lepšího není.

no a zatím odpověď zní: sice máme kampaně, ale lepší to není, akorát to nechcem zatím říct moc nahlas.

Situace není lepší?

Srovnání: Pacientů s covidem je v nemocnicích proti loňsku jen čtvrtina
3. 11. 2021, 19:30
Kristýna Šopfová, Právo
I když počty koronavirem nově nakažených lidí stále strmě rostou, situace v nemocnicích zatím tak dramatická není. Ze 9902 nakažených bylo k úterku hospitalizováno 2058 pacientů s covidem, z toho 288 v těžkém stavu, přičemž loni touto dobou leželo v nemocnicích kolem osmi tisíc lidí, z toho v těžkém stavu 1200.

16.11.2021 09:33

cibulka78 napsal(a):
čtu teď a vidím hloupé a ničím nepodložené názory jedné osoby, a které reaguji...a i kdyby se vás sem sletělo celé hejno, tak budu psát, co chci...pro mě jste i Vy náhodný anonym a navíc hulvát

Tak teď už vás mám plné zuby i já, a to jsem sama dávno očkovaná.

Myslíte si snad, že tu těmi výpady děláte osvětu?

Jestli vám jde natolik o blaho zdejšího osazenstva, přelouskejte aspoň posledních 30 stran, ať jste v obraze, co a proč se tu aktuálně řeší.
Zatím jste nepřispěla ničím konstruktivním.😖

16.11.2021 09:34
cibulka78

XXX.XXX.107.82

je to prevence.

v tomto případě je to prevence pro mě asi tak užitečná jako vakcinace proti žlutý zimnici

A kdybyste jela do oblastí, kde se žlutá zimnice vyskytuje a umírají na ni lidí (některé oblasti Afriky a Ameriky), taky byste se očkovat nenechala?

16.11.2021 09:37
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Tak teď už vás mám plné zuby i já, a to jsem sama dávno očkovaná.

Myslíte si snad, že tu těmi výpady děláte osvětu?

Jestli vám jde natolik o blaho zdejšího osazenstva, přelouskejte aspoň posledních 30 stran, ať jste v obraze, co a proč se tu aktuálně řeší.
Zatím jste nepřispěla ničím konstruktivním.😖

Vy jste tu dobrá parta nerváčků. O blaho zdejšího osazenstva mi opravdu nejde, už poněkolikáté tu píšu, že jsem reagovala na hloupé a ničím nepodložené názory jedné diskutnice. Na konstruktivní příspěvky jste tu přece vy, ne?

16.11.2021 09:38

cibulka78 napsal(a):
Riskovat je Vaše právo, a to dokonce i v případě, že covid dostanete a nakazíte jím někoho dalšího, kdo už z té nemoci lehce nevyvázne.

ale už jsme se snad všichni shodli na tom, že ta vakcinace nebrání proti infekci a že i očkovaný se nakazí a je infekční...četla jsem zajímavou studii tuším na lancetu, byla to kohortní dlouhodobá studie a vyplynulo z ní, že pokud je v domácnosti člověk nakažený koronavirem, riziko je prakticky stejné bez ohledu na to, jestli je ten nakažený očkovaný nebo ne. ten neočkovaný nakažený nakazit v průměru 25% ostatních, ten očkovaný 23% ostatních členů.

takže... no.

16.11.2021 09:39

cibulka78 napsal(a):
Situace není lepší?

Kristýna Šopfová, Právo
I když počty koronavirem nově nakažených lidí stále strmě rostou, situace v nemocnicích zatím tak dramatická není. Ze 9902 nakažených bylo k úterku hospitalizováno 2058 pacientů s covidem, z toho 288 v těžkém stavu, přičemž loni touto dobou leželo v nemocnicích kolem osmi tisíc lidí, z toho v těžkém stavu 1200.

Srovnáváme podle data v kalendáři vlny, které začaly s cca měsíčním odstupem?

Jak vědecké...

Ano, očkování částečně brzdí nárůst hospitalizovaných, ale totéž dělají minimálně stejně efektivně i protilátky po prodělané nemoci. Vlastně o dost líp, podle statistik.

16.11.2021 09:39

cibulka78 napsal(a):

Nejste náhodou z vlády? Máte podobně hloupé jednání, jako je ta jejich nedávná stupidní kampaň.
Jedna věc je mít názor a propagovat ho, druhá věc je chovat se jak hovado :)

P.S.: Jsem plně očkovaná.
P.S2: Jsou tady i veterináři, kteří toho o medicíně vědí trochu víc. Tak bacha, ať se neztrapníte ještě víc.

16.11.2021 09:42

cibulka78 napsal(a):
Vy jste tu dobrá parta nerváčků. O blaho zdejšího osazenstva mi opravdu nejde, už poněkolikáté tu píšu, že jsem reagovala na hloupé a ničím nepodložené názory jedné diskutnice. Na konstruktivní příspěvky jste tu přece vy, ne?

Jo, v tomhle máte pravdu. 😁

Minimálně se o to snažím. A nejenom já.

16.11.2021 09:48

cibulka78 napsal(a):
A kdybyste jela do oblastí, kde se žlutá zimnice vyskytuje a umírají na ni lidí (některé oblasti Afriky a Ameriky), taky byste se očkovat nenechala?

ano, kdybych zhodnotila riziko vs přínos vakcinace tak, že vakcinace je fakt užitečná, což platí při cestě do endemických zemí, naočkovat proti žluté zimnici bych se nechala. stejně tak je určitě super vakcinace proti vzteklině při cestě do transylvánských hor, ale ne v čr, což je země oficiálně vztekliny prostá.

no a takhle to je i s koronavirem. kouknu do zrcadla, nejsem ani stará, ani tlustá, nemocná jsem naposledy byla tuším v druháku na vysoký škole (angína) a slizniční imunitu musím mít z drůbežárny nasranou permanentně, celý jaro mě zjevně nenakazil ani jeden z pozitivně otestovaných, takže prostě přínosy vakcíny pro mě celkem nula.

přínosy mé vakcinace pro společnost rovněž nula, ještě větší, protože vakcinovaný není neinfekční.

televizi nemám, takže divný kampaně mě míjí, do kina na filmy o teplých černoškách, nebo co je současný povolený hrdina nechodím a místo do hospody piju v práci nebo u někoho doma, takže ani tímto směrem žádná potenciální motivace nehrozí.

ne fakt, kdybyste měla vakcínu proti zdražování, asi bych hodně přemýšlela, to mě trápí mnohem víc.

16.11.2021 09:51

cibulka78 napsal(a):
Situace není lepší?

Kristýna Šopfová, Právo

situace není lepší.

přečtete si prosím ještě jednou ten post, na který reagujete. nepokouším se nijak srovnávat situaci epidemiologickou před rokem, dnes, před dvěma lety, před měsícem nebo tak

srovnávám čistě veterinární vakcíny proti koronaviróze a vakcíny současné humánní a oboje je stejně na hovno

netvoří stádní imunitu
nedají se použít k vymýcení nemoci z chovu
nechrání proti infekci ani proti přenosu

a jen na krátkou dobu snižují intenzitu klinických příznaků.

16.11.2021 10:06
cibulka78

XXX.XXX.107.82

ano, kdybych zhodnotila riziko vs přínos vakcinace tak, že vakcinace je fakt užitečná, což platí při cestě do endemických zemí, naočkovat proti žluté zimnici bych se nechala. stejně tak je určitě super vakcinace proti vzteklině při cestě do transylvánských hor, ale ne v čr, což je země oficiálně vztekliny prostá.

no a takhle to je i s koronavirem. kouknu do zrcadla, nejsem ani stará, ani tlustá, nemocná jsem naposledy byla tuším v druháku na vysoký škole (angína) a slizniční imunitu musím mít z drůbežárny nasranou permanentně, celý jaro mě zjevně nenakazil ani jeden z pozitivně otestovaných, takže prostě přínosy vakcíny pro mě celkem nula.

přínosy mé vakcinace pro společnost rovněž nula, ještě větší, protože vakcinovaný není neinfekční.

televizi nemám, takže divný kampaně mě míjí, do kina na filmy o teplých černoškách, nebo co je současný povolený hrdina nechodím a místo do hospody piju v práci nebo u někoho doma, takže ani tímto směrem žádná potenciální motivace nehrozí.

ne fakt, kdybyste měla vakcínu proti zdražování, asi bych hodně přemýšlela, to mě trápí mnohem víc.

V práci nebo u někoho doma se nakazila už velká spousta lidí, napadá mě celá rodina mojí kamarádky (16 lidí) minulý rok o Vánocích. Nákazu tam zanesl jeden ze synů, který byl pár dní předtím na nějakém mejdanu. Příznaky neměl žádné. Jeho tatínek v důsledku tohoto nakažení zemřel.

16.11.2021 10:07
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Jo, v tomhle máte pravdu. 😁

Minimálně se o to snažím. A nejenom já.

Možná by bylo lepší konstruktivně Vaší kámošce sehnat "normálního" praktického lékaře, protože toho bude se svými názory hledat jen těžko.

16.11.2021 10:12

cibulka78 napsal(a):
Možná by bylo lepší konstruktivně Vaší kámošce sehnat "normálního" praktického lékaře, protože toho bude se svými názory hledat jen těžko.

Upřímně se domnívám, že si Sarah jako svéprávná osoba dovede nového PL najít sama.😉

A víte vy vůbec, proč odchází od toho starého?

16.11.2021 10:13
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Nejste náhodou z vlády? Máte podobně hloupé jednání, jako je ta jejich nedávná stupidní kampaň.
Jedna věc je mít názor a propagovat ho, druhá věc je chovat se jak hovado :)

P.S.: Jsem plně očkovaná.
P.S2: Jsou tady i veterináři, kteří toho o medicíně vědí trochu víc. Tak bacha, ať se neztrapníte ještě víc.

Veterináři? Tak ti toho o medicíně určitě vědí o hodně víc než já. Doporučuji, aby alespoň jeden z nich vzal do své péče tu ufňukanou paní a Vás by mohl přihodit také. A pokud Vám vadí rozhodnutí vlády, podejte žalobu, když ji podepíšou všichni, co tu konstruktivně diskutují, tak vám dá soud určitě za pravdu.

16.11.2021 10:15
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Upřímně se domnívám, že si Sarah jako svéprávná osoba dovede nového PL najít sama.😉

A víte vy vůbec, proč odchází od toho starého?

Zřejmě kvůli té "stupidní diskuzi", ne? Mám zdravotníků na různých pozicích plnou rodinu a podobní pacienti jsou pro ně postrachem.

16.11.2021 10:18

cibulka78 napsal(a):
Zřejmě kvůli té "stupidní diskuzi", ne? Mám zdravotníků na různých pozicích plnou rodinu a podobní pacienti jsou pro ně postrachem.

Čtěte!
Jinak budete fakt za kravku.

16.11.2021 10:18

Cibulko, chováte se jako kráva.

16.11.2021 10:19
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Srovnáváme podle data v kalendáři vlny, které začaly s cca měsíčním odstupem?

Jak vědecké...

Ano, očkování částečně brzdí nárůst hospitalizovaných, ale totéž dělají minimálně stejně efektivně i protilátky po prodělané nemoci. Vlastně o dost líp, podle statistik.

Myslíte, že byste si mohla dohledat, kdo to srovnání napsal? Já jsem ho jen okopčila, ale nedivím se, že jste to nepoznala. A proč jste se vlastně nechala naočkovat, když jste si mohla pohodlně počkat, až covid chytnete a budeme mít ty "o dost líp" (podle statistik) efektivní protilátky?

16.11.2021 10:21
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Cibulko, chováte se jako kráva.

Áááá další konstruktivní diskutující. Kolik se vás sem ještě navalí s pěknými empatickými příspěvky?

16.11.2021 10:24
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Čtěte!
Jinak budete fakt za kravku.

Vždyť to tady je o zvířatech, ne? Nečekám, že se tu budete vyjadřovat jako na akademické půdě Navíc, jak vidím většina z vás moc rozumu nepobrala (výjimkám se omlouvám)

16.11.2021 10:24

cibulka78 napsal(a):
V práci nebo u někoho doma se nakazila už velká spousta lidí, napadá mě celá rodina mojí kamarádky (16 lidí) minulý rok o Vánocích. Nákazu tam zanesl jeden ze synů, který byl pár dní předtím na nějakém mejdanu. Příznaky neměl žádné. Jeho tatínek v důsledku tohoto nakažení zemřel.

a toto konstatování je argument pro co?

ještě jednou. vakcinace nebrání infekci a vakcinovaný nakažený je z hlediska přenosu na jiné stejně rizikový jako nevakcinovaný.

takže ano, očkujme tatínky

snažit se naočkovat 100% populace včetně malých dětí a tvářit se, že to pomůže... ne.

16.11.2021 10:27
cibulka78

XXX.XXX.107.82

Tak hezký den, chovatelská komunito!

16.11.2021 10:29
cibulka78

XXX.XXX.107.82

a toto konstatování je argument pro co?

ještě jednou. vakcinace nebrání infekci a vakcinovaný nakažený je z hlediska přenosu na jiné stejně rizikový jako nevakcinovaný.

takže ano, očkujme tatínky

snažit se naočkovat 100% populace včetně malých dětí a tvářit se, že to pomůže... ne.

Toto konstatování není argument, jen skutečnost, že covid můžete chytiti, kdekoliv. Přeju Vám, ať se Vám zdaleka vyhne a doufám, že Vás tatínek už naočkovaný je.
PA

16.11.2021 10:46

cibulka78 napsal(a):
Toto konstatování není argument, jen skutečnost, že covid můžete chytiti, kdekoliv. Přeju Vám, ať se Vám zdaleka vyhne a doufám, že Vás tatínek už naočkovaný je.
PA

můj tatínek miluje lékařskou péči a využívá jí zcela v plném rozsahu, nikdy neminul žádnou preventivní prohlídku, chodí k zubaři dvakrát do roka, bere všechny předepsané léky a očkovaný samozřejmě je. ten by byl očkovaný i proti té vzteklině,kdyby mu jí lékař doporučil.

je to dobrovolné, tak ať se každý rozhodne, ne?

já se té nemoci prostě pro sebe nebojím a tím pádem o vakcínu zájem nemám, to je snad ještě v pořádku, nebo už jsem v kolonce "magor, co se bojí, že jsou v tom čipy?"

nejvíc mi asi vadí, že už to není medicína, ale politika.

16.11.2021 11:05

cibulka78 napsal(a):
Myslíte, že byste si mohla dohledat, kdo to srovnání napsal? Já jsem ho jen okopčila, ale nedivím se, že jste to nepoznala. A proč jste se vlastně nechala naočkovat, když jste si mohla pohodlně počkat, až covid chytnete a budeme mít ty "o dost líp" (podle statistik) efektivní protilátky?

Je mi jedno, kdo to napsal, to nic nemění na tom, že je to blbě.

Proč jsem očkovaná? Je to pro mě jednoznačně méně rizikový způsob, jak získat aspoň nějakou ochranu proti covidu.

Ale nemám očkovanou 12letou dceru. Proč? Protože covida chytla už loni v prosinci a stále má vysoké protilátky, dle odběru v září, tedy 9 měsíců po nákaze.

16.11.2021 11:38

cibulka78 napsal(a):
Ne, nevadí. Vadí mi Vaše hloupé, laické příspěvky, týkající se pandemie, která u nás zabila přes 30 000 lidí.

Hele, Cibule, mnoho přispívajících se s Vámi snaží konstruktivně diskutovat.
Přiznávám se bez mučení, já ne.

Nevím o žádné pandemii z poslední doby, která by u nás zabila přes 30 000 lidí. Než se necháte omámit významem slova pandemie, nastudujte si pro začátek pojem epidemie. Tu tady - mimochodem - taky nemáme.

Nevíte o zdejších diskutujících nic. Jediné, co víte bezpečně je, že jsme tady všichni blbí a o covidu nevíme narozdíl od vás vůbec nic. Tak jste nás tedy přišla spasit.

Fajn tedy, vemte si svých 32 lajků za své příspěvky a běžte zase prudit někam jinam.

16.11.2021 12:16

kouknu do zrcadla a zjistím, že nesmrtelná nejsem....
Jistě, očkovaný může být opět infikovaný, jenže rozdíl je zasadní v tom, že ten očkovaný infikovaný půjde do špitálu pravděpodobně jen na "kyslíkové brejličky" a ten infikovaný bez ochrany očkováním si může užít větší šou. TO zatěžuje personál v nemocnicích, to je ten problem, ani ne tak celkové počty hospitalizovaných očkovaných neočkovaných , ale ta následná péče o opravdu lidi v těžkém stavu...a to většinou jsou ti neočkovaní, bohužel.

Ten kdo by si vyzkoušel slušivý bílý overálek by měl hned jasno(vláda nevláda, kampań nekampaň) , je v tom horko-do hodiny jste spocení jako ze sauny, z oddělení v tom nemůžete, převlékáte se několikrát denně a druhý den do toho musíte znova-cca 5x na dvanáctku za týden, protože nejsou lidi. (sestry, soc. pracovníci)

16.11.2021 12:22

kouknu do zrcadla a zjistím, že nesmrtelná nejsem....
Jistě, očkovaný může být opět infikovaný, jenže rozdíl je zasadní v tom, že ten očkovaný infikovaný půjde do špitálu pravděpodobně jen na "kyslíkové brejličky" a ten infikovaný bez ochrany očkováním si může užít větší šou. TO zatěžuje personál v nemocnicích, to je ten problem, ani ne tak celkové počty hospitalizovaných očkovaných neočkovaných , ale ta následná péče o opravdu lidi v těžkém stavu...a to většinou jsou ti neočkovaní, bohužel.

Ten kdo by si vyzkoušel slušivý bílý overálek by měl hned jasno(vláda nevláda, kampań nekampaň) , je v tom horko-do hodiny jste spocení jako ze sauny, z oddělení v tom nemůžete, převlékáte se několikrát denně a druhý den do toho musíte znova-cca 5x na dvanáctku za týden, protože nejsou lidi. (sestry, soc. pracovníci)

Ano, já to vůbec nepopírám, že to není sranda.
Ale kdyby léčili pořádně praktici už v počátku, nebylo by tolik lidí na JIP. Protože nezlobte se na mě, ale radit jen po telefonu paralen a hodně pít?

Neregistrovaný uživatel

16.11.2021 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

cibulka78 napsal(a):

Ja momentalne plivu s covidem dusi a plice. Stejne jako zbytek rodiny. A ockovat se nenechame. Ne kvuli kampani ale kvůli tomu že to je proste k ho vnu.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2021 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

cibulka78 napsal(a):

Mila pi toma cibulko!!! Me a dik tomu celou rodinu nakazil pozitivni ockovany. Takze se vopichejte cim chcete a drzte hubu.

16.11.2021 12:33

Mila pi toma cibulko!!! Me a dik tomu celou rodinu nakazil pozitivni ockovany. Takze se vopichejte cim chcete a drzte hubu.

Na druhou stranu, leithian, přiznejte si, že jste tomu šla dost naproti...

16.11.2021 12:35

Ja momentalne plivu s covidem dusi a plice. Stejne jako zbytek rodiny. A ockovat se nenechame. Ne kvuli kampani ale kvůli tomu že to je proste k ho vnu.

No tak přestaň už "machrovat " a dojdi si do nemocnice, nebo to tak akutní není? Co když zrovna proděláváš jednu z komplikací covidu, trombozy(PE) nebo zápal plic?
Já takhle kašlala i při běžném mluvení(přímý kontakt s kovidovým klientem, ale negativní test), machrovala jsem doma a klepala na čelo, že na urgent nejedu, s čím? , že kašlu? Po dvou dnech jsem už měla pochybnosti, přidružily se další symptomy...na urgentu mi udělali test-negativní, vzali krev, půl hoďky jsem čekala a pak už to šlo jako po drátkách, CT a rovnou si mě tam nechali,...plicní embolie. Takže pro klid duše, je-li to již na hraně, šla bych do nemocnice....jenže u tebe převládá strach o hady ne o sebe.

16.11.2021 12:40

Ano, já to vůbec nepopírám, že to není sranda.
Ale kdyby léčili pořádně praktici už v počátku, nebylo by tolik lidí na JIP. Protože nezlobte se na mě, ale radit jen po telefonu paralen a hodně pít?

A jakou máte teda vizi? Jak by to mělo vypadat s tím obvoďákem.
On vás nechce vidět nikdo(já zkoušela cévaře, kardiologa) , i když řeknete, že máte test na kovid negativní (2x týdne z nosu)

16.11.2021 12:50

A jakou máte teda vizi? Jak by to mělo vypadat s tím obvoďákem.
On vás nechce vidět nikdo(já zkoušela cévaře, kardiologa) , i když řeknete, že máte test na kovid negativní (2x týdne z nosu)

Opravdu nikdo? Pokud jste očkovaná a ještě máte test, tak to vůbec nechápu. Moje odborná lékařka problém nemá, čekárna normálně plná, všichni teda objednaní na určitou hodinu. Takhle by to přece u praktiků snad taky šlo. Než nechat lidi doma se v tom plácat a pak případně volat rychlou.

16.11.2021 12:54
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Opravdu nikdo? Pokud jste očkovaná a ještě máte test, tak to vůbec nechápu. Moje odborná lékařka problém nemá, čekárna normálně plná, všichni teda objednaní na určitou hodinu. Takhle by to přece u praktiků snad taky šlo. Než nechat lidi doma se v tom plácat a pak případně volat rychlou.

Moje obvoďačka to tak má - má zvlášť čekárnu pro kovid pozitivní a podezřelé a jediné, co po nás chce, je, abychom zavolali, že jsme covid+, než přijdeme. Což mi připadá logické a fajn, nicméně dovolat se jí je občas problém.
Akutní případy bere mimo pořadník a neakutní se musejí objednat mailem, telefonicky nebo přes formulář.
Jako je to mazec, chudák doktorka a sestřička... Ale jako pacient můžu říct, že to funguje. A když se rozhlídnu, tak jsem fakt ráda, že mám zrovna tuto doktorku.

16.11.2021 12:56

Varaxi napsal(a):
Moje obvoďačka to tak má - má zvlášť čekárnu pro kovid pozitivní a podezřelé a jediné, co po nás chce, je, abychom zavolali, že jsme covid+, než přijdeme. Což mi připadá logické a fajn, nicméně dovolat se jí je občas problém.
Akutní případy bere mimo pořadník a neakutní se musejí objednat mailem, telefonicky nebo přes formulář.
Jako je to mazec, chudák doktorka a sestřička... Ale jako pacient můžu říct, že to funguje. A když se rozhlídnu, tak jsem fakt ráda, že mám zrovna tuto doktorku.

No, jak to tady tak čtu, tak máte doktorku, kterou by vám mohl kdekdo závidět. A já si myslela, že po telefonu se ordinuje jen u nás.

16.11.2021 13:12

To je moje zkušenost z minulého roku z podzimu (to očkování ještě nefrčelo) , kdy mi bylo zle, příznaky kovidu, ale kovid to nebyl, jak se ukázalo...
Na běžné plánované kontroly u odborného lékaře není a nebyl problém.
Ne každý praktik k tomu má uzpůsobenou ordinaci...prostory kde ordinuje...společné chodby s více praktiky a jinými lékaři, klasické středisko.
Edit:A u praktické to fungovalo tak, že pokud nebyl problém, být doma(viroza se prostě musí vyležet) , jinak volat nebo urgent.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2021 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

No tak přestaň už "machrovat " a dojdi si do nemocnice, nebo to tak akutní není? Co když zrovna proděláváš jednu z komplikací covidu, trombozy(PE) nebo zápal plic?
Já takhle kašlala i při běžném mluvení(přímý kontakt s kovidovým klientem, ale negativní test), machrovala jsem doma a klepala na čelo, že na urgent nejedu, s čím? , že kašlu? Po dvou dnech jsem už měla pochybnosti, přidružily se další symptomy...na urgentu mi udělali test-negativní, vzali krev, půl hoďky jsem čekala a pak už to šlo jako po drátkách, CT a rovnou si mě tam nechali,...plicní embolie. Takže pro klid duše, je-li to již na hraně, šla bych do nemocnice....jenže u tebe převládá strach o hady ne o sebe.

Verun já ti děkuju za podporu i jak jsi psala. A jo kašlu chvílemi hnusně ale furt to neni nic co neznám z práce u havěti nebo pri zachvatech nervu. A ne do nemocnice nemůžu. A jo kvůli havěti. Sice nedělám u nich moc. Ale to nejhorší se. Zmaklo. Proste neni kdo by me vystridal. Dneska je kasel lepsi. Zatim jen parkrat a intenzita je mensi.

16.11.2021 13:19

Tak oni by si vás tam nemuseli hned nechat. Třeba byste jen nafasovala medikaci. Nebo se to tak nedělá? Já fakt nevím, jen teoretizuji.

Kamarádka pracující na kovidové jednotce mi říkala, abych do tří dnů od propuknutí nemoci (pokud bych ho čapla) naklusala do nemocnice. Že čím dřív, tím líp na nasazení medikace. Pak že stačí dva tři dny v nemocnici a domů. Bylo to tedy loni, kdy se podával Remdesivir. Jak je to teď opravdu nevím.

16.11.2021 13:39

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/protiepidemicky-tym-v-cine-zabil-psa-jehoz-majitelka-byla-v-karantene-40378135

to jsem četla už včera, rozkliknout jsem to nechtěla....to video.

16.11.2021 13:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Já se tedy omlouvám, ale vidím to podobně, jako cibulka. Doktoři fakt nemají žádné jednotné "vyšší instrukce".

16.11.2021 13:57

Terven napsal(a):
Já se tedy omlouvám, ale vidím to podobně, jako cibulka. Doktoři fakt nemají žádné jednotné "vyšší instrukce".

Já s ní názorově na očkování taky spíš souzním, ale hrubě se mi nelíbil způsob, kterým to podávala.

16.11.2021 14:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak, co se týče očkování, nebyla jsem z něj odvařená na na začátku, nejsem ani teď. Taky si myslím, že je to zásah do organismu, ke kterému musí být dobrý důvod.
Na druhou stranu, když vidím, co předvádějí a čím argumentují někteří odmítači...tak s tím nechci mít nic společnýho.
Poukazujou na "strašlivou aféru" se vznikem krevních sraženin u nepatrného procenta očkovaných. Kupodivu, ke vzniku krevních sraženin přispívá i hormonální antikoncepce a to v daleko větším měřítku - a tam je ta souvislost prokázaná a nezpochybnitelná.
Lidi marodili odjakživa a stávaly se jim zdravotní průšvihy i z plnýho zdraví - pokud se to v současnosti stane očkovanýmu, má určitá část populace hned jasno.
Jak už jsem psala, nebyla jsem očkování zpočátku nakloněná, ale mátlo mě, že naprostá většina mých vzdělaných (a hlavně medicínsky vzdělaných) přátel to vidí jinak. A ne, nejsou v tom finančně zainteresovaní ani nemají "své instrukce".
Takže jsem se trochu hodila do klidu.
S čím nesouhlasím, je pojetí očkovací kampaně v naší republice - a nemám na mysli pouze tu poslední nechutnou.

16.11.2021 14:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Já s ní názorově na očkování taky spíš souzním, ale hrubě se mi nelíbil způsob, kterým to podávala.

Jasný

16.11.2021 14:50

Terven napsal(a):

Já nevím, jestli mají vyšší instrukce, ale vím, že všechny vedlejší účinky nehlásí.

Nevím, jestli ze zdejší diskuze lze nabýt nějaký pocit, že jsem snad zavilý antivaxer nebo něco takového. Není to tak. Ačkoliv mám opravdu kontraindikace, tak jsem se snažila dobrat podrobnějších informací, která vakcína by pro mě byla šetrnější, ne tedy, že jí úplně odmítám. Jen prostě nevěřím nebo ano, bojím se, že mě to položí. Situace se prostě sešla tak, že momentálně nemám psy kam dát. Asi tak jak leithian s hadama. No, jak vidno, i to je problém, ptát se. A víc radši psát nebudu, neb bych byla za fňuknu. I když musím to napsat, nedá mi to, ale nějak nechápu, proč zemřelý na kovida je něco víc než zemřelý na infarkt. Protože pro mě je to jedno.

16.11.2021 14:57

Já nevím, jestli mají vyšší instrukce, ale vím, že všechny vedlejší účinky nehlásí.

Nevím, jestli ze zdejší diskuze lze nabýt nějaký pocit, že jsem snad zavilý antivaxer nebo něco takového. Není to tak. Ačkoliv mám opravdu kontraindikace, tak jsem se snažila dobrat podrobnějších informací, která vakcína by pro mě byla šetrnější, ne tedy, že jí úplně odmítám. Jen prostě nevěřím nebo ano, bojím se, že mě to položí. Situace se prostě sešla tak, že momentálně nemám psy kam dát. Asi tak jak leithian s hadama. No, jak vidno, i to je problém, ptát se. A víc radši psát nebudu, neb bych byla za fňuknu. I když musím to napsat, nedá mi to, ale nějak nechápu, proč zemřelý na kovida je něco víc než zemřelý na infarkt. Protože pro mě je to jedno.

Podle mě teda nejste fňukna.
A sice mě štve, že sem lezou takoví chuligáni jako cibulka, ale zase tu aspoň díky tomu napsala něco bodlinka. A sice asi nebudu dělat všechno podle bodlinky, ale ráda získávám "zákulisní informace" o těhlech věcech, ať od veterinářů, doktorů nebo třeba kámošky, co dělá na JIP. Pak si to všechno pořádně zamíchám a můžu přemýšlet.

16.11.2021 16:23
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Čekám taky na tu Valnevu. Měla by přijít snad po novém roce.
Kdo je očkován Jansen jako by nebyl. Rakousko ji od nového roku přestane uznávat. Naopak švýcaři prý začnou uznávat na nějaký čas protilátky s tím že si to lidi budou sami platit.
Uvidíme s jakým dalším skvělým nápadem přijde naše vláda.
Nevím proč pořád na to očkování tak tlačí. Sám Prymula říká že vakcína byla konstruovaná na původní wuhanský vir a na Deltu moc účinku nemá.
Prostě nejdu.
Zatím se pivo venku pít dá

16.11.2021 17:01

cibulka78 napsal(a):

Víte co cibule ? Jděte do pr.dele!

16.11.2021 18:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo, úplně v klidu

16.11.2021 18:55

😂
Myslím, že už tam je😉

16.11.2021 18:59

cibulka78 napsal(a):
Přesně tak. To, že člověk prodělal covid ještě neznamená, že má protilátky na celý život. A nenechat se očkovat kvůli kampani, která není moc šťastná, je nesmysl.

No jo, ale po očkování ty protilátky taky nemám na celý život. Byla jsem dvakrát a na další se nehrnu.

16.11.2021 19:01

cibulka78 napsal(a):

No vidíte, já zase znám člověka, do té doby zdravého, který po očkování skončil v nemocnici.

16.11.2021 19:06

cibulka78 napsal(a):

Jenže já ten covid můžu dostat i jako očkovaná. A nakazit další.

16.11.2021 19:56
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

😂
Myslím, že už tam je😉

To jste mě dnes rozesmála 🙃

Zrovna Vás já hledala, že odpovím , že i naše škola umožňuje žákům v karanténě přístup do online hodiny

Tak aspoň v té mizerii je tohle fajn
Bohužel syn je ode dnes v karanténě, volal mi třídní ,že v pátek byl na smíšené hodině AJ s pozitivní dívkou u jiné třídy. Dcera v pátek nebyla, tak ta do školy může.tak čekáme na pokyn z hygieny...

Co Vaše dcera ? PCR OK?

16.11.2021 19:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Jinak koukám co se tu vyrojilo faunovych covidáčků !

Přeji vám všem brzkou úzdravu ! 🍀

16.11.2021 20:26

RozaTonda-mopsi napsal(a):
To jste mě dnes rozesmála 🙃

Zrovna Vás já hledala, že odpovím , že i naše škola umožňuje žákům v karanténě přístup do online hodiny

Tak aspoň v té mizerii je tohle fajn
Bohužel syn je ode dnes v karanténě, volal mi třídní ,že v pátek byl na smíšené hodině AJ s pozitivní dívkou u jiné třídy. Dcera v pátek nebyla, tak ta do školy může.tak čekáme na pokyn z hygieny...

Co Vaše dcera ? PCR OK?

Dcera jde na test teprve zítra, dřív nebyl volný termín.
ALE před chvilkou mi volala kamarádka, maminka očkovaného spolužáka, že mu není dobře a tak ho otestovali domácím testem...a je pozitivní. Takže se přesně děje to, co jsem si myslela. Neočkované děti sedí doma v karanténě a očkované si to nadále předávají mezi sebou ve škole 🤪

16.11.2021 20:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

ALE před chvilkou mi volala kamarádka, maminka očkovaného spolužáka, že mu není dobře a tak ho otestovali domácím testem...a je pozitivní. Takže se přesně děje to, co jsem si myslela. Neočkované děti sedí doma v karanténě a očkované si to nadále předávají mezi sebou ve škole 🤪

Bohužel to tak je 😣

děti maji ve třídě tři naočkované spolužačky a ty do školy mohou , byť byly ve stejném kontaktu jako náš Jarda, v pondělí ani nepůjdou na hromadné testování. Myslím, že právě to testování je záruka aspoň něčeho

Včera jsem odešla ze cvičení, vedle mě dvě naočkované paní . Jedna kašlala jak tuberak a druhá (paní učitelka) tam vyprávěla jak má třídu plnou covidu... kdyby aspoň mlčela 🙏Ale ona je očkovana přeci. Jen já trubka si dělám vždycky před test.. Odešla jsem ,protože mi bylo jasné ,že bych z toho cvičení měla jen a jen špatný pocit 👎

Je mi to opravdu líto a přijde mi , že někteří lidi ztratili soudnost a schopnost uvažování .

Vím, že teď dostanu tímto výrokem přes papulu , 😁ale :
Já bych byla ráda, aby jsme my neoockovani dostali opravdu ten tvrdý lockdown a aby se ukázalo, zda se virus tedy přestane šířit, uleví se zdravotníkům, nemocnicím ... a bude po covidu ...
Pokud bych viděla, že to má smysl... Šla bych na očkování,..
Ale jinak prostě nejsem schopna dělat věci, které mi smysl nedávají a nedávají bohužel smysl stále více a více lidem ...

16.11.2021 20:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A kolikátý den, že tedy jdete na test ?

Kdy se vám hygiena ozvala ?

Nejde se objednat dřív, než nás vyzvou? Třeba ,že bych ho objednala teď na pátek sama od sebe. To bude už sedmý den od kontaktu .. .
Vezmu i dceru preventivně, když dva dny už v té škole stejně byla všechna dečka pohromadě se všema

16.11.2021 21:37

Bohužel to tak je 😣

děti maji ve třídě tři naočkované spolužačky a ty do školy mohou , byť byly ve stejném kontaktu jako náš Jarda, v pondělí ani nepůjdou na hromadné testování. Myslím, že právě to testování je záruka aspoň něčeho

Včera jsem odešla ze cvičení, vedle mě dvě naočkované paní . Jedna kašlala jak tuberak a druhá (paní učitelka) tam vyprávěla jak má třídu plnou covidu... kdyby aspoň mlčela 🙏Ale ona je očkovana přeci. Jen já trubka si dělám vždycky před test.. Odešla jsem ,protože mi bylo jasné ,že bych z toho cvičení měla jen a jen špatný pocit 👎

Je mi to opravdu líto a přijde mi , že někteří lidi ztratili soudnost a schopnost uvažování .

Já bych byla ráda, aby jsme my neoockovani dostali opravdu ten tvrdý lockdown a aby se ukázalo, zda se virus tedy přestane šířit, uleví se zdravotníkům, nemocnicím ... a bude po covidu ...
Ale jinak prostě nejsem schopna dělat věci, které mi smysl nedávají a nedávají bohužel smysl stále více a více lidem ...

Nedostanete přes papulu, aspoň ne ode mne. Popsala jste výstižně současný Absurdistán. Píši já, jako očkovaná.

16.11.2021 21:53

A kolikátý den, že tedy jdete na test ?

Kdy se vám hygiena ozvala ?

Nejde se objednat dřív, než nás vyzvou? Třeba ,že bych ho objednala teď na pátek sama od sebe. To bude už sedmý den od kontaktu .. .
Vezmu i dceru preventivně, když dva dny už v té škole stejně byla všechna dečka pohromadě se všema

Objednala jsem dceru hned, jak volal učitel, že mají výskyt covidu ve třídě. Na hygienu jsem nečekala, ta v neděli rozeslala SMS s heslem a kódem pro sebetrasovací formulář, když ho vyplníte, vygeneruje vám žádanku do systému. Při odběru se to pak samo spáruje na základě rodného čísla.
Dcera jde na test 9. den od rizikového kontaktu s prvním zachyceným případem. Ale protože u nás nejsou dostatečné kapacity testování, všechno se děje se zpožděním. Do karantény šli děti teprve 4 dny od toho prvního prokázaného případu.
Takže jsem zvědavá na ten test, jak to dopadne. Nám s manželem už jsem zabukovala termín na pondělí, pokud by to dceři vyšlo pozitivně. Když ne, tak to vždycky můžu zrušit.

16.11.2021 22:35
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nedostanete přes papulu, aspoň ne ode mne. Popsala jste výstižně současný Absurdistán. Píši já, jako očkovaná.

Děkuji

17.11.2021 07:15

Jen tak mimochodem, minulej týden jsem dle dosavadních čísel řekla, že tento týden bude kolem 21 tisíc nakažených za den. Dnes splněno, takže by příští týden tímto tempem mělo být přes 33 tisíc (za dva týdny kolem 49 tisíc, za tři týdny kolem 73, atd).

17.11.2021 07:37

A ještě jednou jen tak mimochodem, aktuálně se provede téměř 2x tolik testů, co na jaře.

17.11.2021 08:11

A ještě jednou jen tak mimochodem, aktuálně se provede téměř 2x tolik testů, co na jaře.

No jo, ale pozitivita testů 42%

Takže v reálu je nakažených mnohem mnohem víc...

17.11.2021 08:35

No jo, ale pozitivita testů 42%

Takže v reálu je nakažených mnohem mnohem víc...

Mně vychází pozitivita testů za včerejšek na nějakých 28 % (bylo 79 tisíc testů).

Na jaře bývala pozitivita i k těm 40 %, což ale zároveň neříká nic moc o tom, jestli by na jaře bylo víc pozitivních, kdyby se víc testovalo. Na test jdou ti, kdo mají příznaky nebo se s někým setkali, takže teď asi "jednoduše" (?) chodí víc lidí, protože není omezený kontakt.

17.11.2021 08:43

Tohle je určitě špatně. Je to jakási forma nátlaku na očkování. Takové - nebudeš se očkovat? Tak tě utestujeme. A počkej, až si to budeš platit. Asi - přece vakcíny nepolejem do kanálu. A pak ještě - asi by všechny otestovat nestačili.
Vypadla mi citace, bylo to na Rozu-mopsi.

17.11.2021 08:46

Mně vychází pozitivita testů za včerejšek na nějakých 28 % (bylo 79 tisíc testů).

Na jaře bývala pozitivita i k těm 40 %, což ale zároveň neříká nic moc o tom, jestli by na jaře bylo víc pozitivních, kdyby se víc testovalo. Na test jdou ti, kdo mají příznaky nebo se s někým setkali, takže teď asi "jednoduše" (?) chodí víc lidí, protože není omezený kontakt.

Mluvila jsem o pozitivně diagnostických testů, ta je dnes přes 42% a v loňských vlnách byla taky 40+, jak píšete. Viz grafy v odkazu.
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

17.11.2021 09:26

počet pozitivně testovaných je nějaká informace, ale poněkud neúplná
chybí souvislost s nemocnými, hospitalizovanými, na JIP, zemřelými.
jak obecně pro hodnocení závažnosti, tak pro jakési hodnocení vlivu očkování (teď by člověk i řekl, že tím hlavním šiřitelem infekce jsou očkovaní pohánění vládními opatřeními)
Ono, i když bude pozitivních třeba sto tis. denně, tak pokud z nich onemocní pár procent, přičemž nikdo do špitálu a hůř, tak to bude jen a jen dobře.

17.11.2021 09:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

tím hlavním šiřitelem infekce jsou očkovaní pohánění vládními opatřeními

17.11.2021 09:35

počet pozitivně testovaných je nějaká informace, ale poněkud neúplná
chybí souvislost s nemocnými, hospitalizovanými, na JIP, zemřelými.
jak obecně pro hodnocení závažnosti, tak pro jakési hodnocení vlivu očkování (teď by člověk i řekl, že tím hlavním šiřitelem infekce jsou očkovaní pohánění vládními opatřeními)
Ono, i když bude pozitivních třeba sto tis. denně, tak pokud z nich onemocní pár procent, přičemž nikdo do špitálu a hůř, tak to bude jen a jen dobře.

Na hlavní stránce Seznamu máte vpravo statistiku - denní stav - počet pozitivně testovaných, nemocných, v nemocnici, zemřelých, počet dokončených očkování,...

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Na hlavní stránce Seznamu máte vpravo statistiku - denní stav - počet pozitivně testovaných, nemocných, v nemocnici, zemřelých, počet dokončených očkování,...

A tomu se má jako věřit? 😁😂

17.11.2021 09:55

Podrobnější statistika je na odkazu, který jsem vkládala.

Jak vám je? A co zbytek rodiny?

17.11.2021 10:20

Věřte nebo nevěřte, mně je to fakt jedno.

17.11.2021 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dneska jsem mluvila se sousedkou, co měli teď celá rodina covid. Jsou poměrně mladí, děcka cca 10 a 7let. Manžel měl covid horší, horečky, unavený, ležel. Ona skoro nic. Starší kluk se nenakazil, malý byl testovaný pozitivní, ale příznaky žádné. Teď potřebuje otestovat staršího kluka, jestli může do školy a prý testy volné nejdřív za 10 dní Byla pěkně nasr...
Ještě i referovala o kamarádce, která těžký covid, sotva se doplazila na záchod, vysoké horečky a volala si rychlou. Řekli jí: paní prosím vás, dokud si na to WC dojdete, zvládnete něco sníst, tak dokud se nezačnete dusit, tak nás nevolejte Takže ano, do nemocnic se dostávají i mladí v těžkém stavu proto, že do té doby je nikdo neléčí, krom toho doporučení paralenu.

17.11.2021 10:51
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Dneska jsem mluvila se sousedkou, co měli teď celá rodina covid. Jsou poměrně mladí, děcka cca 10 a 7let. Manžel měl covid horší, horečky, unavený, ležel. Ona skoro nic. Starší kluk se nenakazil, malý byl testovaný pozitivní, ale příznaky žádné. Teď potřebuje otestovat staršího kluka, jestli může do školy a prý testy volné nejdřív za 10 dní Byla pěkně nasr...
Ještě i referovala o kamarádce, která těžký covid, sotva se doplazila na záchod, vysoké horečky a volala si rychlou. Řekli jí: paní prosím vás, dokud si na to WC dojdete, zvládnete něco sníst, tak dokud se nezačnete dusit, tak nás nevolejte Takže ano, do nemocnic se dostávají i mladí v těžkém stavu proto, že do té doby je nikdo neléčí, krom toho doporučení paralenu.

V tomto případě je nikdo neléčí prostě proto, že ty kapacity nejsou nafukovací - a o tom to celý je, bohužel.
Dělala jste někdy na záchrance? Ono je fakt lehký kritizovat, když do toho nevidíte.

17.11.2021 10:53

lesnížínka napsal(a):

U nás podobně, termíny na testy nejsou vůbec vypsané, prý počkejte si.

17.11.2021 10:57

Terven napsal(a):
V tomto případě je nikdo neléčí prostě proto, že ty kapacity nejsou nafukovací - a o tom to celý je, bohužel.
Dělala jste někdy na záchrance? Ono je fakt lehký kritizovat, když do toho nevidíte.

Já myslím, že žínka to myslela tak, že by měli být léčeni už tím praktikem, aby se do nemocnice vůbec nedostali. Léky na to údajně k dispozici jsou.

17.11.2021 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Jo, většina z nás tady dělala na záchrance Nekritizuju záchranku, ale jak většina tady...systém. Prostě prvotně má léčit obvoďák jenže...neléčí A ještě dodám: víte, jak funguje záchranka? Pokud si ji přivoláte, musí vás odvézt i když zjistí nějakou lehce řešitelnou banalitu. Takže o zahlcenosti záchranky si myslím taky svoje

17.11.2021 11:07

lesnížínka napsal(a):

U nás se taky na testy dost čeká. V našem, bývalém okresním městě, se dělají jen antigeny, na PCR test v okruhu 30 km čekací doba minimálně 5 dní...

17.11.2021 11:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Já myslím, že žínka to myslela tak, že by měli být léčeni už tím praktikem, aby se do nemocnice vůbec nedostali. Léky na to údajně k dispozici jsou.

To asi jo, ale asi není v možnostech praktika léčit lidi s covidem tak, aby se do nemocnice vůbec nedostali. Maximálně poslechne, doporučí paralen...a když se člověk i přesto doma zhorší, tak prostě volá rychlou.
Praktici nemají žádnej spešl lék na covid, monoklonální protilátky nejsou pro každého.

17.11.2021 11:12

Léky jsou, ale praktik nemá oprávnění je indikovat.
A monoklonální protilátky jsou určené jen pro rizikové pacienty, člověk pod 65 let je dostane výjimečně.

17.11.2021 11:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Léky na to údajně k dispozici jsou.

To jo, ale rozhodně to není tak, že je dostane každej covid pozitivní, kterej přijde k praktikovi. To je nereálný.

17.11.2021 11:29

Terven napsal(a):
Léky na to údajně k dispozici jsou.

To jo, ale rozhodně to není tak, že je dostane každej covid pozitivní, kterej přijde k praktikovi. To je nereálný.

četla jsem cosi o dexamethasonu. že to by praktici normálně zvládali a že to stačí

netřeba hned přemýšlet o monoklonálních protilátkách

17.11.2021 11:32

Léky jsou, ale praktik nemá oprávnění je indikovat.
A monoklonální protilátky jsou určené jen pro rizikové pacienty, člověk pod 65 let je dostane výjimečně.

Ano, to vím, že monokl. látky jen nad 65 let. Ale jsou údajně i jiné léky. A je teda docela blbé, že praktik oprávnění nemá. To se prostě nemocnice budou plnit tak jako tak, protože zápal plic léčit paralenem jaksi nejde. Nevím no, ale přijde mi to celé na hlavu postavené. A vím, jaký to je, když se léčíte doma, nechcete tu záchranku zneužívat, tak pořád čekáte, že se to zlepší, a voláte ji, až je to fakt hodně blbý.

17.11.2021 11:36
Terven

XXX.XXX.110.191

četla jsem cosi o dexamethasonu. že to by praktici normálně zvládali a že to stačí

netřeba hned přemýšlet o monoklonálních protilátkách

Jasný, ale rovnou každýmu covid pozitivnímu? Vy byste to chtěla? Já teda ne...
A lidi se často zhoršujou náhle, hodně jich to popisuje "jak když to na mě hodí"...jenže to předem nevíte, komu se to stane.
A aby pozitivní lidi lezli během nemoci opakovaně na kontroly, to mi nepřijde úplně fajn. Nechtěla bych ty čekárny vidět- a nechtěla bych tam hlavně být.

17.11.2021 11:42

Terven napsal(a):
A lidi se často zhoršujou náhle, hodně jich to popisuje "jak když to na mě hodí"...jenže to předem nevíte, komu se to stane.
A aby pozitivní lidi lezli během nemoci opakovaně na kontroly, to mi nepřijde úplně fajn. Nechtěla bych ty čekárny vidět- a nechtěla bych tam hlavně být.

Pozitivní není nemocný.
Už tu tuším někdo psal, že doktor má oddělenou čekárnu pro nemocné s kovidem a objednává na určitou hodinu. Všechno jde, když se chce. Vždyť to bývalo i dřív při epidemiích chřipky nebo když ve školkách řádily ty dětské nakažlivé nemoci.

17.11.2021 12:04

Bohužel to tak je 😣

Já si myslím, že lockdown neočkovaných je blbost a to říkám jako osoba očkovaná chystající se na třetí dávku.
A vy si myslíte, že by to někdo dodržoval?? Myslíte, že by to masivně někdo kontroloval?? že by za to padaly nějaké postihy??...No možná v jednotkách případů, aby se to dostalo do médií.
Lidi už jsou z toho všeho unavený, otrávený, už to neberou tak, že moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě, zatnem zuby, vydržíme a vyhrajeme.
Takže je skupina lidí, co opatření dodržuje a je jedno, jestli proto, že jim to dává smysl nebo je to nařízené, tak to dodržuji a nebo ze slušnosti vůči těm, co to dodržují.
Skupina, co nedodržuje nic tady byla vždycky, ale tak nějak se nám zvětšuje. Spousta lidí si už myslí, že třeba do krámu není respirátor povinný, že ti co je nosí, tak to dělají o své vlastní vůli a proč?? (a teď nechci polemizovat zda to má smysl) No protože to už defakto nikdo nekontroluje, tak max vás upozorní, obchodníci už na to, aby to po lidech vyžadovali, rezignovali.
No a stejně by to bylo i s tím lockdownem pro neočkované.

Tady přeci vůbec nejde o to, jestli to roznáší očkovaní nebo neočkovaní, jde o to donutit lidi se "dobrovolně" naočkovat. Zkomplikovat jim život.
A opravdu nevím, zda by to situaci postupně zlepšilo, ale je to z mého pohledu další pokus, jak to ukočírovat. A když se tak koukám po okolních státech, tak už se v tom všichni začínají zase plácat, čísla hospitalizovaných rostou, no tak zase zkouší stylem pokus omyl, co by mohlo zimní vlnu zpomalit, přibrzdit.

A je to na prdlačku a zase na druhou stranu, když nebudou dělat nic a všichni se na to vykašleme a budeme žít normálně, protože nic nemá smysl.....jste si jistí, že to zahlcení nemocnic bude únosné a týká se to ve finále nás všech.....zase se začnou odkládat plánované operace, omezovat neakutní zákroky atd tad.

17.11.2021 12:15

Já si myslím, že lockdown neočkovaných je blbost a to říkám jako osoba očkovaná chystající se na třetí dávku.
A vy si myslíte, že by to někdo dodržoval?? Myslíte, že by to masivně někdo kontroloval?? že by za to padaly nějaké postihy??...No možná v jednotkách případů, aby se to dostalo do médií.
Lidi už jsou z toho všeho unavený, otrávený, už to neberou tak, že moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě, zatnem zuby, vydržíme a vyhrajeme.
Takže je skupina lidí, co opatření dodržuje a je jedno, jestli proto, že jim to dává smysl nebo je to nařízené, tak to dodržuji a nebo ze slušnosti vůči těm, co to dodržují.
Skupina, co nedodržuje nic tady byla vždycky, ale tak nějak se nám zvětšuje. Spousta lidí si už myslí, že třeba do krámu není respirátor povinný, že ti co je nosí, tak to dělají o své vlastní vůli a proč?? (a teď nechci polemizovat zda to má smysl) No protože to už defakto nikdo nekontroluje, tak max vás upozorní, obchodníci už na to, aby to po lidech vyžadovali, rezignovali.
No a stejně by to bylo i s tím lockdownem pro neočkované.

Tady přeci vůbec nejde o to, jestli to roznáší očkovaní nebo neočkovaní, jde o to donutit lidi se "dobrovolně" naočkovat. Zkomplikovat jim život.
A opravdu nevím, zda by to situaci postupně zlepšilo, ale je to z mého pohledu další pokus, jak to ukočírovat. A když se tak koukám po okolních státech, tak už se v tom všichni začínají zase plácat, čísla hospitalizovaných rostou, no tak zase zkouší stylem pokus omyl, co by mohlo zimní vlnu zpomalit, přibrzdit.

A je to na prdlačku a zase na druhou stranu, když nebudou dělat nic a všichni se na to vykašleme a budeme žít normálně, protože nic nemá smysl.....jste si jistí, že to zahlcení nemocnic bude únosné a týká se to ve finále nás všech.....zase se začnou odkládat plánované operace, omezovat neakutní zákroky atd tad.

Operace už se odkládají teď...

Myslím, že by hodně pomohlo ubrat privilegia očkovaným. Jen ta nelogičnost tzv. bezinfekčnosti přilévá do ohně. Dnešní očkování se beztak projeví nejdříve za měsíc.

17.11.2021 12:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Pozitivní není nemocný.
Už tu tuším někdo psal, že doktor má oddělenou čekárnu pro nemocné s kovidem a objednává na určitou hodinu. Všechno jde, když se chce. Vždyť to bývalo i dřív při epidemiích chřipky nebo když ve školkách řádily ty dětské nakažlivé nemoci.

Ono jde o to, že když budu pozitivní a budu mít prostě "chřipečku", lehnu si do postele a nikam nepolezu. A tak to udělá asi víc lidí a myslím si, že je to správně.
Bohužel, to zhoršení může přijít náhle a v některých případech už je to spíš na tu záchranku než na praktika, no. Nebo aspoň člověk není ve stavu, že by si šel sednout do čekárny.
Že všechno jde, když se chce...jak kdy, jak kde. Některým zdravotníkům by z týhle hlášky mohlo být smutno.
Vřele doporučuju, pokud máte fb a chcete mít rozumný info o covidu, sledovat tento profil
https://www.facebook.com/Stefajir
Rozumnej doktor, na kterýho mám mimochdem i referenci mimo net. Určitě netleská všem vládním opatřením a má i výhrady k fungování systému, ale je to praktik, kterej to vidí reálně a v souvislostech.

17.11.2021 12:20

"A je to na prdlačku a zase na druhou stranu, když nebudou dělat nic a všichni se na to vykašleme a budeme žít normálně, protože nic nemá smysl.....jste si jistí, že to zahlcení nemocnic bude únosné a týká se to ve finále nás všech.....zase se začnou odkládat plánované operace, omezovat neakutní zákroky atd tad."

Jenže ono to bohužel vypadá, že to tak dopadne, očkování neočkování. Já nosím respirátor všude (doma a venku teda ne) a kolikrát mně přijde, že jsem skoro jediná. Včera v buse, v Bille, v cukrárně, kam jsem si šla pro kávu s sebou, neměl skoro nikdo a nikdo to taky nekontroloval. V cukrárně teda kontrolovali certifikáty tomu, kdo si přišel sednout. To tady kontrolují všude, co tak vím, i když já sama tam nechodím. A ani to teď nemám v plánu.

17.11.2021 12:20

Terven napsal(a):

jak již psáno bylo, ne pozitivnímu, ale nemocnému

telefony máme jistě všichni, třetí den se mi pohorší, zavolám, obratem dostanu erecept, pro některé by teď přišla fáze nejtěžší - vyzvednutí léku a mohu se léčit

jsem rizikový pacient, lék dostanu hned

to je v 21. století takové sci-fi?
aby lékař jen nedělal čárečky do statistiky pozitivním, ale i léčil?

17.11.2021 12:29
Terven

XXX.XXX.110.191

telefony máme jistě všichni, třetí den se mi pohorší, zavolám, obratem dostanu erecept, pro některé by teď přišla fáze nejtěžší - vyzvednutí léku a mohu se léčit

Nic takovýho přece netvrdím. Souhlasím s tím, co píšete.
Jen jsem reagovala na kamarádku žínky, která se náhle zhoršila tak, že si volala záchranku. To se prostě může stát aniž by to byla vina praktika.
Člověku, kterej se dusí, fakt nepomůže e-recept.

17.11.2021 12:44
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Asi tak no ,. 👍

Jako s kteroukoliv jinou nemocí,kdyz se nebude léčit angína, zánět močových cest, zánět dutin v začátku , tak se může vše zvrtnout do velkých komplikací a pak se přehlti nemocnice,záchranky ... Kdežto když dostane lék při zhoršení ,zvládne to v klidu doma.

Pozitivní není nemocný, spousta nemocných zvládne být doma s tim paralenem , ale pokud někdo volá praktikovi, že mu není dobře rozhodně by neměl být odstrčený tím, aby si vzal paralen 😣 stačilo by mu podat lék a mohl by zase pokračovat doma.
E-recept je super věc a 99,9 % lidi má někoho, kdo by mu lék vyzvedl

17.11.2021 12:47

Terven napsal(a):
Ono jde o to, že když budu pozitivní a budu mít prostě "chřipečku", lehnu si do postele a nikam nepolezu. A tak to udělá asi víc lidí a myslím si, že je to správně.
Bohužel, to zhoršení může přijít náhle a v některých případech už je to spíš na tu záchranku než na praktika, no. Nebo aspoň člověk není ve stavu, že by si šel sednout do čekárny.
Že všechno jde, když se chce...jak kdy, jak kde. Některým zdravotníkům by z týhle hlášky mohlo být smutno.
Vřele doporučuju, pokud máte fb a chcete mít rozumný info o covidu, sledovat tento profil
Rozumnej doktor, na kterýho mám mimochdem i referenci mimo net. Určitě netleská všem vládním opatřením a má i výhrady k fungování systému, ale je to praktik, kterej to vidí reálně a v souvislostech.

Nevím, no. Dcera je očkovaná, v práci mají nemocné očkované s kovidem, tak se testuje sama každý den. U nás v práci chodí normálně očkování chrchlajici do kanceláře. A to ani nevědí, co je to kapesník. Přitom přísné instrukce od vedení jsou, ale toto jsou lidi, kterým prý nikdo nic přikazovat nebude.
Když už teda praktik funguje po telefonu, tak by ale měl toho nemocnýho pravidelně kontrolovat, jak tu psala tuším Varaxi. Necházím všechny praktiky do jednoho pytle, to vůbec, ale popravdě tady sehnat nějakého, který by ordinoval normálně, je těžký. Asi je pochopitelný, že k doktorce, která diagnostikovala infarkt jako pálení žáhy, chodit už nechci.
Já jsem třeba kovid chytila v nemocnici na akutním zákroku loni v prosinci. Ty sestry tam běhaly z patra do patra a pochopitelně se to rozneslo. Mohla jsem si vybrat, jestli operovat nebo ne, ale to prostě bylo jednoznačný, nebylo o čem přemýšlet.
Jinak musím říct, že u nás se dostupnost zdravotní péče hodně hodně zhoršila. Dvě blízké nemocnice úplně zrušili, jednu dokonce rovnou zbourali. A pokud jde o akutní stav, je lepší k tomu praktikovi vůbec nechodit a jet rovnou na specializovaný pracoviště. Praktici jsou skoro všichni před důchodem a pokud do toho důchodu odejdou, tak není žádná náhrada. Na zdejší chirurgii jediný slušný odborník stařičký primář.
Co se týká hlášky všechno jde, když se chce, bylo to myšleno na ty čekárny a objednávaci systém. Ne že je doktor bůh a zvládne všechno.

17.11.2021 13:13

lupus4 napsal(a):
tím hlavním šiřitelem infekce jsou očkovaní pohánění vládními opatřeními

Tak zase : Jsem očkovaná, nepociťuji, že by mě někdo k něčemu poháněl.
Nevím, proč bych měla být větším šiřitelem, než neočkovaní. Všechna opatření dodržuji tak, jako slušní neočkovaní. Ale nebráním se vašemu vysvětlení.
Nevím o tom, že by si očkovaní něco vynucovali.

17.11.2021 13:17

Asi tak no ,. 👍

Jako s kteroukoliv jinou nemocí,kdyz se nebude léčit angína, zánět močových cest, zánět dutin v začátku , tak se může vše zvrtnout do velkých komplikací a pak se přehlti nemocnice,záchranky ... Kdežto když dostane lék při zhoršení ,zvládne to v klidu doma.

Pozitivní není nemocný, spousta nemocných zvládne být doma s tim paralenem , ale pokud někdo volá praktikovi, že mu není dobře rozhodně by neměl být odstrčený tím, aby si vzal paralen 😣 stačilo by mu podat lék a mohl by zase pokračovat doma.
E-recept je super věc a 99,9 % lidi má někoho, kdo by mu lék vyzvedl

Hele, ale ty kortikoidy, to není lék pro počáteční fázi nemoci. Na ten dojde až po tom zhoupnutí stavu, a ještě ne u každého. Je rozdíl, jestli je zápal plic výsledkem přemrštěné imunitní reakce (=nasazení kortikoidu), nebo jestli na covid nasedne nějaká bakterie (=nasazení antibiotik, tady by kortikoidy mohly i uškodit).
A pak je tu možnost zhoršení dýchání v důsledku embolie, a to zas vyžaduje jiný přístup.

Je to složitější, než tu některé nastiňujete.

neverend

17.11.2021 13:30
neverend

XXX.XXX.231.71

Covid bohužel destabilizuje celý svět. Otázka je,jestli to je nemoc či biologická zbraň. V druhém případě bych ve spásné očkování či léčbu ani nedoufal. Dokonale destabilizuje svět a připravuje podmínky na ty změny co jsem tu kdysi avizoval.

17.11.2021 13:41

Nebo aspoň člověk není ve stavu, že by si šel sednout do čekárny.

Vy ještě víte o doktorovi, kde si lze sednout do čekárny? Do čekárny bych si v současné době sednout nešla.
U nás "Pouze objednaní pacienti" a předpokládám, že je to tak všude. Ale zase pan doktor pracuje na internetu i dnes a mailové objednávání vyřizuje. Dovolat se telefonem sestře, je dost o nervy.

17.11.2021 13:49

Nebo aspoň člověk není ve stavu, že by si šel sednout do čekárny.

Vy ještě víte o doktorovi, kde si lze sednout do čekárny? Do čekárny bych si v současné době sednout nešla.
U nás "Pouze objednaní pacienti" a předpokládám, že je to tak všude. Ale zase pan doktor pracuje na internetu i dnes a mailové objednávání vyřizuje. Dovolat se telefonem sestře, je dost o nervy.

Na chirurgickou - ortopedickou ambulanci vám dojde akutně zraněný(pořezaný, vymknutý,zlomený-pokud ho nedovezla rychlá) ...myslíte si, že se objednává? a sedí tam s dalšími, co došli na kontrolu...

17.11.2021 13:49

telefony máme jistě všichni, třetí den se mi pohorší, zavolám, obratem dostanu erecept

Scifi je i v 21. století se dovolat. Telefon máme všichni, ale ordinace zpravidla jen jeden. Navíc sestra není telefonistka, ale sestra, která také odebírá, převazuje, píchá injekce, připravuje chorobopisy, posílá pacienty.......

17.11.2021 14:13

Tak zase : Jsem očkovaná, nepociťuji, že by mě někdo k něčemu poháněl.
Nevím, proč bych měla být větším šiřitelem, než neočkovaní. Všechna opatření dodržuji tak, jako slušní neočkovaní. Ale nebráním se vašemu vysvětlení.
Nevím o tom, že by si očkovaní něco vynucovali.

Mě už je to jedno, očkovaná jsem, na testy chodím...teda teď co už jsou placený, tak jen samotest doma, do obchodů chodím s respirátorem, poctivě si desinfikuju ruce, nikam jinam nelozím......
......jediné, co by mohlo omezit MĚ je, že by se zase zavřely obchody a zase bych přišla o významnou část příjmů.....ale jinak?? Jak mě osobně může jakékoliv nařízení nějak omezit, když nikam nechodím (přírodu nepočítám).....
Možná pro někoho nůďa stereotyp, ale když vidím, jak se každej druhej čertí, tak jsem ve své podstatě ráda, že se mě to netýká....samozřejmě myslím ty opatření, jsem si vědoma, že covid můžu chytnout i tak.

17.11.2021 14:47

Mě už je to jedno, očkovaná jsem, na testy chodím...teda teď co už jsou placený, tak jen samotest doma, do obchodů chodím s respirátorem, poctivě si desinfikuju ruce, nikam jinam nelozím......
......jediné, co by mohlo omezit MĚ je, že by se zase zavřely obchody a zase bych přišla o významnou část příjmů.....ale jinak?? Jak mě osobně může jakékoliv nařízení nějak omezit, když nikam nechodím (přírodu nepočítám).....
Možná pro někoho nůďa stereotyp, ale když vidím, jak se každej druhej čertí, tak jsem ve své podstatě ráda, že se mě to netýká....samozřejmě myslím ty opatření, jsem si vědoma, že covid můžu chytnout i tak.

Očkovaní mají testy nadále zdarma, 2x PCR a 2x antigen každý měsíc 😉

17.11.2021 14:51

Očkovaní mají testy nadále zdarma, 2x PCR a 2x antigen každý měsíc 😉

No tak vidíte, to jsem ani netušila, protože já to tak dopodrobna nestuduju...řekli "testy si zaplatíte", no tak jsem na ně přestala chodit a kupuju si samotesty....ale tak to určo využiju....díky za info.

17.11.2021 15:10

Já nemám problém si za testy zaplatit, bohužel termíny nejsou, no.

Jinak já tady vůbec neřeším, jestli někam můžu nebo nemůžu, to je mně úplně fuk. Do hospod nechodím, samotnou mě to nebaví a stačí mně to taky jen do přírody.

17.11.2021 15:33

"Je rozdíl, jestli je zápal plic výsledkem přemrštěné imunitní reakce (=nasazení kortikoidu), nebo jestli na covid nasedne nějaká bakterie (=nasazení antibiotik, tady by kortikoidy mohly i uškodit).
A pak je tu možnost zhoršení dýchání v důsledku embolie, a to zas vyžaduje jiný přístup."

a zase máme i postupy, jimiž lze toto rozlišit
(takový CRP test jsem měla ve špitálu hotový za cca hoďku, a dokonce jsou i domácí testy)

"Tak zase : Jsem očkovaná, nepociťuji, že by mě někdo k něčemu poháněl."
patrně nepochopeno
očkovaní nejsou k ničemu poháněni ve smyslu tlačeni do něčeho, pohání pravidla nastavená vládou

17.11.2021 15:53

Nevíte někdo, co Jana-fikovnice? Dlouho tu nebyla. :-(

17.11.2021 16:14

Chystala se na nějakou dovču, ne?

Psala jsem jí v pondělí na WhatsApp a ještě si to nezobrazila🤔

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11

Chystala se na nějakou dovču, ne?

Psala jsem jí v pondělí na WhatsApp a ještě si to nezobrazila🤔

Nemela mit ted volno nebo nejaky ten vylet či co?

17.11.2021 16:16

Nemela mit ted volno nebo nejaky ten vylet či co?

Měla, ale nevím termín.

17.11.2021 17:12

Myslím, že měla mít teď 5 dní dovolenou, ode dneška. Ale vím, že by sem napsala, protože chodí pozdě spát. Tak mám obavy, jestli se jí něco nestalo. Moje zprávy si taky nepřečetla.

17.11.2021 17:26

Myslím, že měla mít teď 5 dní dovolenou, ode dneška. Ale vím, že by sem napsala, protože chodí pozdě spát. Tak mám obavy, jestli se jí něco nestalo. Moje zprávy si taky nepřečetla.

Vaše zprávy jako tady SZ, nebo myslíte SMS?

17.11.2021 17:28

Vaše zprávy jako tady SZ, nebo myslíte SMS?

Tady SZ. Ale zkusím ještě tu SMS, díky, že jste připomněla.

17.11.2021 17:31

Už jsem jí napsala, tak se snad ozve😉

17.11.2021 17:48

Zatím nereaguje, možná jí zkuste zavolat, znáte se spolu líp.

17.11.2021 18:07
fikovnice

XXX.XXX.132.54

..antikoncepce, ale jsem bezpriznaková a očkovaná,tak si myslím že opravdu negativní jsem....kolegyně byla neockovana a antigen ji vyšel pozitivní načež I PCR test...je doma, krom kašle žádný problém, zato její přítel ve společné domácnosti a rovněž neočkovaný, to od ní chytnu acten tedy je na tom dost blbě.....

Po dooost dlouhé době jsem se fakt upřímně zasmála s tou antikoncepcí a bezpříznakovostí!

Jinak Evi, super, že jsi OK!

17.11.2021 18:13
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Ahoj Alenko - zdravím Tě! I všechny ostatní!
Takovej záhul, jaký se mi sešel v práci, se mi ještě v životě nestal! Denně návrat domů kolem 23.h, přednášky mi končí kolem 20.h. I dnes dělám nepřetržitě na přednášce - celou noc a celý den. ENG výuka - nemají státní svátek a já jsem buzerovaná, že jim prostě musím přednášku nachystat + ENG namluvit. Myslím, že to nezvládnu...

No, a včera v noci jsem po velké sháňce sehnala 3 Ag testy, a po tiskovce Adama je tedy již nebudu potřebovat. Na dovolenou jsem měla odjet dnes, neodjela jsem - právě kvůli tomu, že nezvládám nakupení práce...a asi by mě snad i vyrazili, pokud tam ty přednášky nebudou viset...

Takže kamarádka odjela sama, já budu ještě dnešní noc makat a zítra mám přijet za ní. Vypadá to, že je to na dlouhou dobu poslední dovolená, teda pokud tam po tom záhulu zvládnu dořídit...

A kámoška mi do telefonu řekla, jak jde na večerní bazén, jak já jí záviděla!

17.11.2021 18:13

fikovnice napsal(a):
Po dooost dlouhé době jsem se fakt upřímně zasmála s tou antikoncepcí a bezpříznakovostí!

A jsi zase na světě!
Ženská, ty jsi prostě poklad, čas od času tě hledáme...😁

17.11.2021 18:14
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Měla, ale nevím termín.

Jé, děvčata, vy jste zlaté! Já to čtu až teď. Věřte, že asi za celý můj život se mi nikdy nenakupilo tolik práce, hlavně přednášek! Je to až neskutečné!!!

A co vy, co "Leithian" - jsi už zdravotně lepší???

17.11.2021 18:17
fikovnice

XXX.XXX.132.54

A jsi zase na světě!
Ženská, ty jsi prostě poklad, čas od času tě hledáme...😁

Ahojky , mně je trapně, že jste zase měly starost...no, nebudu skrývat, že se do mě v tom všem zápřahu i opřela dost depina...
A to já pak nefunguju, v podstatě jsem dělala jen nejnutnější věci, takže vlastně jen do práce a z práce. Chudáci čtvernožci - ti také trpěli - neměla jsem na ně fakt teď čas... Momentálně překládám ještě jednu přednášku, ale ptž už fakt padám na hubu, tak jsem po dlouhé době zašla sem a vidím, že jste mě hledaly...

Jak jsem poněkud stroze napsala tetě - "Nefunguju, ale žiju."

17.11.2021 18:19
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Už jsem jí napsala, tak se snad ozve😉

Holky, ale SMS mi nedorazila...

17.11.2021 18:21

fikovnice napsal(a):
Holky, ale SMS mi nedorazila...

To je divné, číslo mám správné, vždyť jsme si už psaly.
Ani na WhatsAppu nemáš moji zprávu z pondělka?

17.11.2021 18:23
fikovnice

XXX.XXX.132.54

fikovnice napsal(a):
Ahoj Alenko - zdravím Tě! I všechny ostatní!
Takovej záhul, jaký se mi sešel v práci, se mi ještě v životě nestal! Denně návrat domů kolem 23.h, přednášky mi končí kolem 20.h. I dnes dělám nepřetržitě na přednášce - celou noc a celý den. ENG výuka - nemají státní svátek a já jsem buzerovaná, že jim prostě musím přednášku nachystat + ENG namluvit. Myslím, že to nezvládnu...

No, a včera v noci jsem po velké sháňce sehnala 3 Ag testy, a po tiskovce Adama je tedy již nebudu potřebovat. Na dovolenou jsem měla odjet dnes, neodjela jsem - právě kvůli tomu, že nezvládám nakupení práce...a asi by mě snad i vyrazili, pokud tam ty přednášky nebudou viset...

Takže kamarádka odjela sama, já budu ještě dnešní noc makat a zítra mám přijet za ní. Vypadá to, že je to na dlouhou dobu poslední dovolená, teda pokud tam po tom záhulu zvládnu dořídit...

A kámoška mi do telefonu řekla, jak jde na večerní bazén, jak já jí záviděla!

Edit tady k tomu: Jak jsem už někde dříve psala - přednášíme prezenčně, zároveň se to streamuje a navíc ještě asi studenti nahrávky nedostanou. Pokud ne, je to úplně fuk, protože není tajemstvím, že si nahrávky dělají ze streamu doma sami. A ještě jsem včera dostala pojeb, že přestože je dnes státní svátek, musím ENG přednášku nejen nachystat (to bych i chápala), ale i namluvit!!! Přijde mi, že ten, kdo o tom u nás rozhoduje, leze studentům až někam! A to já sama zůstávám na té pozici jen kvůli studentům! Nicméně včera jsem dostala ještě i další úkol - a to v mých přednáškách připojit slidy, kde budou vypracované otázky ke zkoušce! Následovala z mé strany hádka, bohužel o tomto nerozhoduji já...
A pardon za OT, já jen, že už fakt nemůžu!

17.11.2021 18:25
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Aha, na Whatsapp já se nedívám - on mi totiž nepípá. A nedávno mi psal cosi, že si mám stáhnout novou aktualizaci. Když jsem začala, napsal mi telefon, že mám málo místa... A psala jsi prosím JEN na whatsapp?
Tady u mě už tedy nefunguje nic, i ten telefon je zralý na spláchnutí!

17.11.2021 18:26
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Jo, a číslo jsem neměnila, určitě je máš OK. Nicméně by to vysvětlovalo to, že mi teta říkala, že se mi nemůže dovolat... Během výuky telefon vypnu a ex post mi sms tedy chodí, jak se jim zlíbí - některé ano, jiné ne.

17.11.2021 18:28

No sláva, Jani, hlavně, že jsi v pořádku. Moje sms taky nedorazila?

17.11.2021 18:28

fikovnice napsal(a):
Aha, na Whatsapp já se nedívám - on mi totiž nepípá. A nedávno mi psal cosi, že si mám stáhnout novou aktualizaci. Když jsem začala, napsal mi telefon, že mám málo místa... A psala jsi prosím JEN na whatsapp?
Tady u mě už tedy nefunguje nic, i ten telefon je zralý na spláchnutí!

V pondělí jsem psala na WhatsApp, cca před hodinou i SMS. Ode mě odešlo obojí.

17.11.2021 18:34
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Jo, holky a s těmi Ag testy, jsem zvědavá, jak se budou vracet peníze. Já u známých lékárnic vyžebrala Ag testy, včera v noci jsem je koupila!!! Moje kamarádka si zase zaplatila online Ag testování na pondělí, chtěla jít ke kadeřnici a na kosmetiku. Takže půjde tak leda do kopru... Ale jestli jí vrátí peníze, netuším... Já se o to ani snažit nebudu. Vím, že testy nebyly ani u Phoenixe (největšího distributora) a když mi je tedy sehnali, bylo by ode mě trapné chtít peníze zpět...

Nicméně, pořád si, vy očkovaní, myslíte, že jde fakt v první řadě o zdraví a ne o byznys? Pozor, já nejsem antivaxer - z hlediska toho, že bych si myslela, že do mě vpraví čip či co... Ale takovýto nátlak, co se děje (a nejen u nás) mi prostě nepřijde normální! Také jsem se v minulosti distancovala od všech spekulací, a teď si čím dál častěji říkám, co když opravdu byl SARS vypuštěn, aby to jednak udělalo celosvětově humbuk v ekonomice, a druhak, aby si někteří pořádně namastili kapsy...??? A co Čína? Já to až tak nesleduji, ale jaké jsou u nich přírůstky nemocných, nevíte někdo + zaplněnost nemocnic, atd.? Mně totiž přijde, že v Číně vše začalo, ale teď se o ní téměř nepíše jako by tam už COVIDové šílenství skončilo... Ale možná, že je to tím, že fakt články dost filtruju, když už něco čtu...

17.11.2021 18:38
fikovnice

XXX.XXX.132.54

A ještě edit: Jak jsem napsala "...pořád si, vy očkovaní...", tak to teď napsané vypadá dost blbě. Tak prosím, abyste to nebrali z mé strany jako nějakou urážku, to ani náhodou tak nemělo vyznít. Ale zajímal by mě názor očkovaných - zda byste byli pro lockdown neočkovaných (on už de facto nastává), zda jste ochotni chodit na boostery (kdoví kolikrát), a zda se vám politika, a je jedno které vlády, v tomto ohledu líbí? Tj. mám na mysli, že oni nedělají pozitivní kampaň, a každý musí vědět, že pozitivní kampaní si lidi více získají než nátlakovými akcemi.

17.11.2021 18:39
fikovnice

XXX.XXX.132.54

V pondělí jsem psala na WhatsApp, cca před hodinou i SMS. Ode mě odešlo obojí.

Tak to ještě zkontroluju, Tobě se zobrazuje, že to odešlo, jo? Whatsapp bych pochopila, ptž ten fakt já nekontroluji. Ale SMS jo... Ale teď prostě jen ležím u noťasu a makám a makám...

17.11.2021 18:39

"Nicméně, pořád si, vy očkovaní, myslíte, že jde fakt v první řadě o zdraví a ne o byznys? "

Ne, já si to rozhodně nemyslím.

17.11.2021 18:40

fikovnice napsal(a):
Jo, holky a s těmi Ag testy, jsem zvědavá, jak se budou vracet peníze. Já u známých lékárnic vyžebrala Ag testy, včera v noci jsem je koupila!!! Moje kamarádka si zase zaplatila online Ag testování na pondělí, chtěla jít ke kadeřnici a na kosmetiku. Takže půjde tak leda do kopru... Ale jestli jí vrátí peníze, netuším... Já se o to ani snažit nebudu. Vím, že testy nebyly ani u Phoenixe (největšího distributora) a když mi je tedy sehnali, bylo by ode mě trapné chtít peníze zpět...

Nicméně, pořád si, vy očkovaní, myslíte, že jde fakt v první řadě o zdraví a ne o byznys? Pozor, já nejsem antivaxer - z hlediska toho, že bych si myslela, že do mě vpraví čip či co... Ale takovýto nátlak, co se děje (a nejen u nás) mi prostě nepřijde normální! Také jsem se v minulosti distancovala od všech spekulací, a teď si čím dál častěji říkám, co když opravdu byl SARS vypuštěn, aby to jednak udělalo celosvětově humbuk v ekonomice, a druhak, aby si někteří pořádně namastili kapsy...??? A co Čína? Já to až tak nesleduji, ale jaké jsou u nich přírůstky nemocných, nevíte někdo + zaplněnost nemocnic, atd.? Mně totiž přijde, že v Číně vše začalo, ale teď se o ní téměř nepíše jako by tam už COVIDové šílenství skončilo... Ale možná, že je to tím, že fakt články dost filtruju, když už něco čtu...

Čína:
https://www.kurzy.cz/koronavirus/cina/

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 19:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11

Fikovnice diky. Je to lepsi. Dneska sem byla 4 h mimo postel. Zvladla sem teda jen prevlict postele a ppvesit pradlo z pracky a dat si bozi horkou koupel lterou vystřídala este lepsi studena. A pak sem se zachvatem kašle, daveni a dušení se odpadla. Ale ťuk ťuk ťuk. Já jsem na tom asi snad líp. Chlap je jen unavenejsi ale jinak cajk. Máma horečky utahana ale jak běžná "chřipka" ovšem mamky přítel... No tam sem do ni hucela ze jak mu zejtra bude stejně jak dnes at. Me nes erou necekaj jestli doktorka jeho vezme. Zaznamnik a proste volaj rychlou. Jinak ja to neudejchavam neb z byvaly prace mam v haji prudusky. 4 roky dejchani flocku udelalo svy. A to sem jedna z mála co neskoncila s ofiko dusnosti, alergiema nebo astmatem.

17.11.2021 19:18

Fikovnice diky. Je to lepsi. Dneska sem byla 4 h mimo postel. Zvladla sem teda jen prevlict postele a ppvesit pradlo z pracky a dat si bozi horkou koupel lterou vystřídala este lepsi studena. A pak sem se zachvatem kašle, daveni a dušení se odpadla. Ale ťuk ťuk ťuk. Já jsem na tom asi snad líp. Chlap je jen unavenejsi ale jinak cajk. Máma horečky utahana ale jak běžná "chřipka" ovšem mamky přítel... No tam sem do ni hucela ze jak mu zejtra bude stejně jak dnes at. Me nes erou necekaj jestli doktorka jeho vezme. Zaznamnik a proste volaj rychlou. Jinak ja to neudejchavam neb z byvaly prace mam v haji prudusky. 4 roky dejchani flocku udelalo svy. A to sem jedna z mála co neskoncila s ofiko dusnosti, alergiema nebo astmatem.

Kolikátý den má mamky přítel příznaky? Jestli mu je 65+, nebo je jinak rizikový, mohl by dostat monoklonální protilátky.

17.11.2021 19:19

Pozitivní není nemocný.

Každý praktický lékař nemá dvě čekárny, ani na jejich zřízení nemá prostory.

17.11.2021 19:22
Terven

XXX.XXX.110.191

K tomu dexametazonu - a že to překvapivě není tak jednoduchý, jak se některým laikům zdá, ačkoliv ho praktici předepisovat smějí...odkaz je z fb, ale veřejný, takže by se to mělo zobrazit - je to nejaktuálnější příspěvek na profilu, zatím

17.11.2021 19:32

Terven napsal(a):
K tomu dexametazonu - a že to překvapivě není tak jednoduchý, jak se některým laikům zdá, ačkoliv ho praktici předepisovat smějí...odkaz je z fb, ale veřejný, takže by se to mělo zobrazit - je to nejaktuálnější příspěvek na profilu, zatím

Odkaz -

17.11.2021 19:47
Moyda

XXX.XXX.147.89

Musím se tu omluví těm co psali, že praktici ordinují spíš po telefonu. Je to pravda, když teď chlap skončil třetí konzultaci přes mobil, tak jsem mu vynadala, že by se na to měl vyprdnout a začít konečně něco dělat.😉

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11

Kolikátý den má mamky přítel příznaky? Jestli mu je 65+, nebo je jinak rizikový, mohl by dostat monoklonální protilátky.

Byl na nich včera. Je mu pod 50 ale rizikový je. Tak uvidíme jak bude zítra... Snad líp...

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11

A budou větší protesty jestli se někdo nahoře nechytne za frňák.

17.11.2021 20:02

Chudáci zdravotníci 👎

17.11.2021 20:04

Ale takovýto nátlak, co se děje (a nejen u nás)

https://www.youtube.com/watch?v=e9Ki4core0k

Ten člověk je obrovský řečník ( bez oihledu na to, kolik má pravdy - to si nedovolím posuzovat ), ale dá se to poslouchat jen prvních několik minut, pak už se dost opakuje. Rozhodně ale poslance probudil.

17.11.2021 20:28

Terven napsal(a):

Už jsem to četla, jak jste mně poprvé hodila ten odkaz. Škoda, že tam nepíše nic o nežádoucích účincích po očkování a co s tím třeba dělá.

17.11.2021 20:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Už jsem to četla, jak jste mně poprvé hodila ten odkaz. Škoda, že tam nepíše nic o nežádoucích účincích po očkování a co s tím třeba dělá.

Já ten profil sleduju dlouhodobě. Myslím, že s nežádoucími účinky typu bolest ruky, únava, chřipkové příznaky apod. netřeba dělat nic.
Doufám, že se nepletu, o žádných závažných nežádoucích účincích nepsal.
Já sama se pohybuju až na výjimky mezi samými očkovanými, už i třemi dávkami - a o ničem horším než chřipkových příznacích jsem neslyšela. Tím nechci říct, že nic takového neexistuje, spíš si ale myslím, že je to tak trochu nafouklá bublina šířená odmítači.

17.11.2021 20:44

já vždycky říkám, až je to chytí pořádně za obě plíce, možná se zamyslí a alespoň bude dodržovat co má, když se nechce naočkovat....
No až je to chytí, pak opravdu to očkován už potřebovat nebude nebo několik měsíců potřebovat nebude...

17.11.2021 20:45

Terven napsal(a):
Já ten profil sleduju dlouhodobě. Myslím, že s nežádoucími účinky typu bolest ruky, únava, chřipkové příznaky apod. netřeba dělat nic.
Já sama se pohybuju až na výjimky mezi samými očkovanými, už i třemi dávkami - a o ničem horším než chřipkových příznacích jsem neslyšela. Tím nechci říct, že nic takového neexistuje, spíš si ale myslím, že je to tak trochu nafouklá bublina šířená odmítači.

To si nemyslím, já ve svým okolí žádný odmítače neznám, většina lidí je očkovaných, ale právě od svojí odborné lékařky vím o nežádoucích neurologických účincích, taky třeba o dočasné slepotě. Ona teda říkala, že to po nějaké době odezní, ale na léčbu už jsem se jí neptala, jak to řeší.

17.11.2021 20:57

fikovnice napsal(a):
A ještě edit: Jak jsem napsala "...pořád si, vy očkovaní...", tak to teď napsané vypadá dost blbě. Tak prosím, abyste to nebrali z mé strany jako nějakou urážku, to ani náhodou tak nemělo vyznít. Ale zajímal by mě názor očkovaných - zda byste byli pro lockdown neočkovaných (on už de facto nastává), zda jste ochotni chodit na boostery (kdoví kolikrát), a zda se vám politika, a je jedno které vlády, v tomto ohledu líbí? Tj. mám na mysli, že oni nedělají pozitivní kampaň, a každý musí vědět, že pozitivní kampaní si lidi více získají než nátlakovými akcemi.

Ne, nejsem pro lockdown pro neočkované. Ehm, co je to booster? Politika vlády se mi nelíbí.

17.11.2021 20:58

Ne, nejsem pro lockdown pro neočkované. Ehm, co je to booster? Politika vlády se mi nelíbí.

posilující dávka vakcíny....jako u psů jedna druhá a booster třetí
Edit: přeočkování

17.11.2021 21:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale takovýto nátlak, co se děje (a nejen u nás)

https://www.youtube.com/watch?v=e9Ki4core0k

Ten člověk je obrovský řečník ( bez oihledu na to, kolik má pravdy - to si nedovolím posuzovat ), ale dá se to poslouchat jen prvních několik minut, pak už se dost opakuje. Rozhodně ale poslance probudil.

Tohoto fašistického mag..., který už byl několikrát stíhaný za propagaci fašismu, jsem v parlamentu několikrát měla čest vidět a slyšet a nechápu, co tam ještě dělá. Co říká, si nepustím ani náhodou.

17.11.2021 21:13

posilující dávka vakcíny....jako u psů jedna druhá a booster třetí
Edit: přeočkování

Díky. Doplňuji odpověď - na třetí dávku jsem nešla.

17.11.2021 21:21

V mém okolí holčina, třeťačka na ZŠ, pozitivní PCR. Karanténa na dva týdny, dle slov rodičů jí "nic nebylo", skotačila si po bytě bez kašle či teplot. Nyní problém s očima, špatně vidí, oči nateklé a dle slov lékaře může jít o následky covidu, uvidí se, na jak dlouho.

Všem nemocným přeji co nejmírnější průběh a minimální následky.
Nejsem pro lockdown pro neočkované, jsem pro zodpovědné chování všech.

17.11.2021 21:28
Moyda

XXX.XXX.147.89

V mém okolí holčina, třeťačka na ZŠ, pozitivní PCR. Karanténa na dva týdny, dle slov rodičů jí "nic nebylo", skotačila si po bytě bez kašle či teplot. Nyní problém s očima, špatně vidí, oči nateklé a dle slov lékaře může jít o následky covidu, uvidí se, na jak dlouho.

Náš mladej, první ročník SŠ, taky se mu to vrazilo do očí. Naštěstí to bylo přechodné, takový zánět spojivek.

17.11.2021 21:29

lesnížínka napsal(a):
Tohoto fašistického mag..., který už byl několikrát stíhaný za propagaci fašismu, jsem v parlamentu několikrát měla čest vidět a slyšet a nechápu, co tam ještě dělá. Co říká, si nepustím ani náhodou.

Já jsem na to jméno narazila poprvé, někdo mi to poslal. Je zvláštní, že on fašisty nazývá ty druhé. Mají na Slovensku taky "veselo".

17.11.2021 22:02
fikovnice

XXX.XXX.132.54

No sláva, Jani, hlavně, že jsi v pořádku. Moje sms taky nedorazila?

Alenko dorazila...i ta od Irči - ale se zpožděním. To už jsem se ozvala tady, blbne mi telefon...

17.11.2021 22:04
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Jéé, to jsem ráda, že jsi relativně OK.
A mamky přítel ať tedy nečeká. Ono se to pak v jeden moment může zvrtnout, a ten moment je rozhodující!!! A může se to zvrtnout k lepšímu, ale i horšímu, prostě to, prosím, ber jako takové varování. Každopádně držím pěsti, ať to jde nějak aspoň trochu únosně!

17.11.2021 22:10
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Já z paralenu taky bliju. Mně teda přijde, že čekat 14 dní je hrozně dlouho, to s tím ten doktor nemůže sakra něco dělat? To je fakt na přeshubu a pak nemají být přeplněný JIPky.

Ali, jak jsem tu nebyla, tak reaguji i na starší příspěvky. Právě těch 14 dní bývá takových kritických, respektive rozhodujících. Hodně to platilo u té britské mrchy. Ostatně mě ty šílené horečky a celková schvácenost + saturace kolem 75 držely asi tak 11 dní. Pak se to začalo zlepšovat, ale pomalilinku. No a opravdu se říká, že rezervy (jako naše zdravotnictví) máme především v tom, že když onemocní senior či chronicky nemocný, tak se čeká a čeká a čeká, až se začne dusit a zavolá si tu Rychlou. A ono už může být pozdě :-(. Takže za mě by mnohem smysluplnější bylo, kdyby AKTIVNĚ fakt starší ročníky při onemocnění byli posílání do nemocnice, anebo aspoň adekvátně léčeni. Napsalo se habakuk o tom, že kortikoidy mohou těžký stav odvrátit; kortikoidy lze samozřejmě užívat i doma...ale kolik lidí je na doma dostalo (vyjma mě)?? Plus máme tady už řadu MaB - psal několikrát "Lupus" - v nemocničních lékárnách jim utěšeně běží expirace a nejsou nasazovány. Nevím, nějak té strategii nerozumím...

17.11.2021 22:11
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Jo, a víš jaké máš teď pozitivum? Až to překonáš, máš na půl roku klid...od restrikcí!

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11

fikovnice napsal(a):
Jo, a víš jaké máš teď pozitivum? Až to překonáš, máš na půl roku klid...od restrikcí!

Jo z toho jedinyho sme tu nadseni vsici. 😁😂 Ze budem mit na chvili svatej klid.

17.11.2021 22:33
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Terven napsal(a):

Tak koukám, že i ke kortikoidům jste se už dostali...
No, já nevím. On se vždy najde někdo, kdo bude horovat pro a jiný zase proti!
Neznám dr. Drbala. Jen vím, že u někoho jsou GK opravdu doporučovány, a není to JPP. Je asi jasné, že kortikoidy vždy budou mít přímo paletu NÚ. Další pravda je, že praktici systémové GK ani moc nepředepisují, byť to preskripční právo na ně mají. A možná se je i právem bojí předepisovat - vidím tu analogii s opioidy - pořád existuje u značné části i odborné veřejnosti tzv. opiofobie (a mně se vždy otevírá nůž v kapse, když vidím, že dotyčný trpí zbytečnými a velkými bolestmi jen proto, že mu lékař opioidy odpírá).
Při dušnosti, při (hrozící) cytokinové bouři, atd. - já jsem pro GK! A asi tedy opravím některý svůj příspěvek výše - pro úplně staré lidi nemusí být vhodné...nicméně, aniž bych chtěla situaci jakkoli zlehčovat, nebavili jsme se i my tady, že i u psů je mnohdy nasazení GK ultimum refugium? Stalo se to i u mého psíka, myslím, že ten na to dojel. Ale to jsou zvířata...
Stran mě - už nikdo nerozsekne, zda bych přežila, kdybych nebyla na kortikoidech... A zase naopak - zda jsem neměla průběh těžký kvůli kortikoidům. Ale je pravda, že jsem je měla nasazené až x. den těch strašlivých horeček, kdy prostě nic nefungovalo, opakuji NIC.

A další věc - Isoprinosine. Loni byl in na ARO. Pořád, stejně jako už desetiletí, tento lék velmi uznávám, a to tak, že moc, a dokonce tak moc, že jsem si jej teď předepsala . Potřebovala jsem nutně fungovat - ale měla jsem smrkání krve, rýmu, šílenou bolest hlavy, hnusnej opar. Pár dní Iso...a nejsem zdravá jak rybička, to ne, ale přinejmenším mě v krku nebolí, i hlava se zmírnila a opar se nerozlejzá jak jsem zvyklá. Jenže oni se praktici i bojí svých finančních limitů. A přece jen to není úplně nejlevnější lék - dívala jsem se na cenu toho, co jsem si předepsala - necelých 1000,- Kč.

17.11.2021 22:43
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Terven napsal(a):

Víte, já už obecně tu terminologii odmítači, popírači, antivaxeři, atd. nemusím.
Už jsem tu psala, že EMA např. zařadila u Janssena mezi oficiální NÚ syndrom Guillain-Barré. Jasně, mizivé procento, nebo promile. Ale když se to stane Vám nebo ve Vaší rodině, tak Vám to jedno nebude.

No, a z mého okolí já tedy slýchám jiné reakce na očkování - dokonce jsem se setkala s frází "malý COVID", tj. třeba den až dva vysoké horečky. A s tím se fungovat nedá. Problém je, že za NÚ vlastně nikdo moc nezodpovídá...no, a ten dotyčný pak zůstane doma s čím? Protože fungovat se u čtyřicítky horečky fakt nedá. Vezme si dovolenou, neplacené volno?

A ještě jedna věc - asi celkem logicky jsem větší NÚ zaznamenala právě spíše u mladších věkových skupin. A fakt tedy chceme očkovat třicátníky, dvacetileté, teenagery...? Nebude ta reakce u nich horší než samotný COVID? Za mě: proč se tedy nemotivují dosud nenaočkovaní senioři?

17.11.2021 22:45

Dnešní vyjádření Vojtěcha :

„Pokud je vám špatně, jděte a vyžadujte aplikování monoklonálních protilátek. Vás všechny, kteří jste v riziku a jste nakažení, prosím, nečekejte až do pondělí, kdy už by mohlo být pozdě, ale jděte a monoklonální protilátky vám budou aplikovány v nemocnicích,“ žádá Vojtěch.

17.11.2021 22:51
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Souhlasím!
Nejsem pro očkování...ale na stranu druhou, budu nosit respirátor v obchodech, v MHD (i když tou tedy moc nejezdím), a nebudu se na lidi tlačit. To je asi minimum, co můžu udělat. Jo, a když budu nachcípaná, zůstanu doma...

Teda, jedno nezvládám - a to přednášet několik hodin, a teď to opravdu bylo třeba 6hod v kuse, v respirátoru. Ale studenti v respirátoru (obvykle) sedí, když ne, ještě je na to upozorním...

Zrušení PCR testů nicméně nechápu... Ag testy měli zrušit už dávno a nic na tom nemění fakt, že jsem je včera ještě někdy kolem půlnoci kupovala (bylo to kvůli té dovolené).

Na stranu druhou - 22 tis. pozitivně testovaných za včera je skutečně šílené číslo!!!

17.11.2021 22:53
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Dnešní vyjádření Vojtěcha :

„Pokud je vám špatně, jděte a vyžadujte aplikování monoklonálních protilátek. Vás všechny, kteří jste v riziku a jste nakažení, prosím, nečekejte až do pondělí, kdy už by mohlo být pozdě, ale jděte a monoklonální protilátky vám budou aplikovány v nemocnicích,“ žádá Vojtěch.

Vím, já to naprostou shodou náhod chytla - tu tiskovku. Makám tu jak barevná, a tak si říkám, že si udělám chvíli pauzu a najednou na iDNES:"Čekáme na mimořádnou TK..."

Jenže to je dnes, "Lupus" už nejméně před měsícem psal o tom, že MaB nejsou využívány. Ale chválabohu, že se to změnilo.

17.11.2021 22:57
elisak

XXX.XXX.194.232

fikovnice napsal(a):
Víte, já už obecně tu terminologii odmítači, popírači, antivaxeři, atd. nemusím.
Už jsem tu psala, že EMA např. zařadila u Janssena mezi oficiální NÚ syndrom Guillain-Barré. Jasně, mizivé procento, nebo promile. Ale když se to stane Vám nebo ve Vaší rodině, tak Vám to jedno nebude.

No, a z mého okolí já tedy slýchám jiné reakce na očkování - dokonce jsem se setkala s frází "malý COVID", tj. třeba den až dva vysoké horečky. A s tím se fungovat nedá. Problém je, že za NÚ vlastně nikdo moc nezodpovídá...no, a ten dotyčný pak zůstane doma s čím? Protože fungovat se u čtyřicítky horečky fakt nedá. Vezme si dovolenou, neplacené volno?

A ještě jedna věc - asi celkem logicky jsem větší NÚ zaznamenala právě spíše u mladších věkových skupin. A fakt tedy chceme očkovat třicátníky, dvacetileté, teenagery...? Nebude ta reakce u nich horší než samotný COVID? Za mě: proč se tedy nemotivují dosud nenaočkovaní senioři?

V moji sociální bublině (30-40 let) cca půlka lidí vysoký teploty ke 40 2-3 dny, byl problem vylizt z postele. A vim o jedny ktera byla odrovnana na tyden po kazdy davce. Jenze i pak ji bylo blbe, podle rozboru uplne rozhozeny krve + mizerny jaterni testy. Uz treti mesic se dava dohromady a v poradku neni. Co dostala nevim.
Ale tohle uz mi neprijde jako uplne fajn po ockovani...

17.11.2021 22:58
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):

Mizivé procento nebo promile ...Guillain Barré...no, tak to si troufám tvrdit, že riziko vážnýho poškození koronavirem je mnohem vyšší.
A to tvrdím já, která stran vakcinace hóódně skřípala zubama.
Ale prostě - závažný NÚ v takovýmhle procentu (nebo promile) má snad úplně všechno.
Fakt je zajímavý, že lidi, kteří tímhle argumentujou - dobrá, neříkám teda odmítači - klidně zobou antikoncepci, Brufeny, kouří...

17.11.2021 23:05
fikovnice

XXX.XXX.132.54

elisak napsal(a):
V moji sociální bublině (30-40 let) cca půlka lidí vysoký teploty ke 40 2-3 dny, byl problem vylizt z postele. A vim o jedny ktera byla odrovnana na tyden po kazdy davce. Jenze i pak ji bylo blbe, podle rozboru uplne rozhozeny krve + mizerny jaterni testy. Uz treti mesic se dava dohromady a v poradku neni. Co dostala nevim.
Ale tohle uz mi neprijde jako uplne fajn po ockovani...

No souhlasím, a opravdu toto nejsou NORMÁLNÍ reakce...
Tady na tomto fóru věřím aspoň v jediné - že se tu skupina očkovaných a skupina neočkovaných nezačne hádat! Myslím, že jsme zde dost dobrá parta lidí...a mimochodem mám pocit, že ta vládní opatření (nebo kýho čerta ta opatření jsou) lidi polarizují víc a víc! Četla jsem o znovuvolání po Lidových milicích a co je ještě horší, ten pán za to dostal laiky, jako že vážně. Pak byl tedy umínusován, ale i tak...:-(

Btw, ve skrytu duše se domnívám, že i na mě dojde - s očkováním, anebo si vyřídím nějakou výjimku z očkování - v tom případě, pokud bych ale musela být testována SAMOPLÁTCOVSKY a pravidelně, tak na to prostě finance nemám... Už teď mám pěknou vyhlídku - kadeřnictví jsem nestihla a už ani nestihnu... Když se nic nestane, tak snad aspoň zítra odjedu na dovolenou. Zřejmě na dlouhou dobu poslední...

17.11.2021 23:15
fikovnice

XXX.XXX.132.54

Terven napsal(a):
Mizivé procento nebo promile ...Guillain Barré...no, tak to si troufám tvrdit, že riziko vážnýho poškození koronavirem je mnohem vyšší.
A to tvrdím já, která stran vakcinace hóódně skřípala zubama.
Ale prostě - závažný NÚ v takovýmhle procentu (nebo promile) má snad úplně všechno.
Fakt je zajímavý, že lidi, kteří tímhle argumentujou - dobrá, neříkám teda odmítači - klidně zobou antikoncepci, Brufeny, kouří...

Heleďte, nezobu a nikdy jsem HAK nezobala, nekouřím, z alkoholu si dám občas pivo...

No asi ano, asi máte pravdu - že riziko postcovidu je vyšší než zrovna Guillain-Barré, navíc je popisován jen po Jenssenu (ale i to je poměrně divné, ne?). Ostatně já jsem klasický případ postcovid. syndromu. Jenže "Terven" řekněte mi, proč tedy za boha nechtějí uznat prodělanou nemoc? Ne jen na 180 dní...? Já vím, už mi tu někdo psal, že mi tady nikdo neodpoví, ale diskutujeme tu, tak se ptám na názor. Protilátky - proč jsou stále smetávány ze stolu? Za mě, kdyby mi řekli:"Zaplať si vyšetření buněčné imunity!", hned do toho jdu, byť je to drahé. Tedy pod podmínkou, že když mi vyjde příznivě, nebudu nucena jít do vakcinace...

A to je to, co mě na tom děsí... Děsí mě i takové jako pozvolné utahování šroubů. Co se řeklo včera, neplatí dnes, co se řekne dnes, nebude platit zítra. Jen sliby a sliby - lockdown nehrozí, nouzový stav nehrozí, atd. Ale on hrozí... A já si myslím, že lůžka v nemocnicích jsou v některých případech blokována zbytečně. Samozřejmě nebudu ani trochu zpochybňovat COVIDovou pneumonii - umí být opravdu velmi škaredá... Zároveň jak píšu výše, byla bych rozhodně pro lepší péči pro seniory v okamžiku, kdy jim vyjde pozitivní test. A ne jeden strohý telefonát. Ona ta starší generace je ještě vychována v tom - raději nebudeme nikoho otravovat a nechají to vyeskalovat, až už je (téměř) pozdě. Ostatně já se tedy do starší generace ještě nepočítám, ale ten syndrom "Nebudu otravovat ve špitále", mám také. A vím samozřejmě, že to není dobře.

17.11.2021 23:16
assil

XXX.XXX.121.3

No třeba zrovna Guillain Barré je NÚ i vakcíny na chřipku a mám dojem, že tím se nechalo napíchat x lidí aniž by to nějak řešili.
No a jinak ano, však už koluje po FB, i s tím caps lockem
CO MÁTE DOP...E POŘÁD S TÍM OČKOVÁNÍM? CELÝ ŽIVOT DO SEBE SYPETE SRAČKY PLNÝ CHEMIE, ÉČEK, A ANTIBIOTIK, JSTE TLUSTÍ JAK JATEČNÍ PRASATA, KOUŘÍTE, CHLASTÁTE, JEZDÍTE BEZOHLEDNĚ V AUTĚ, NECHÁTE SI NAPÍCHAT INJEKCE NA ZÁDA, ANI SE NEPTÁTE, CO V TOM JE, ŽERETE PASTU PRO KONĚ, CO BY ODČERVILA CELÝ STÁDO, SOULOŽÍTE S POCHYBNÝMA PROSTITUTKAMA, PŘIPALUJETE SI KŮŽI V SOLÁRKU, NEDODRŽUJETE LÉČEBNÝ REŽIM…NA VŠECHNY VIRÓZY CHCETE HALDU ANTIBIOTIK, NA BLBEJ OPAR NEJLÍP ANTIVIROTIKA CELKOVĚ…

Neregistrovaný uživatel

17.11.2021 23:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11

Ja bych do ockovani sla i přes rizika pokud by fungovalo jako vsechny bezne pouzivany veci. Zeru ha nebo mam injekce nebudu tehotna. Sezeru brufen prestane bolet hlava. Mam ockovani proti tetanu. Nedostanu ho. Atd. Ve chvili kdy to bude na tehle urovni risknu i ty vedlejsi priznaky. Do te doby je to pro me porad proste bezvyznamne. Jinak ditko mam furt negativni a to je s nama ve styku se vsema. Tam uz ten duvod nevidim vubec. Jenze v prosinci ji bude 12 a co pak...

17.11.2021 23:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Fíkovnice, já vám na ty otázky neodpovím, mně taky spousta těch opatření nedává smysl.
Jen mě vytáčí argumenty zarytých odpůrců vakcinace a popíračů covidu...omlouvám se za tu terminologii, lepší teď večer nevymyslím.

17.11.2021 23:49

Ja bych do ockovani sla i přes rizika pokud by fungovalo jako vsechny bezne pouzivany veci. Zeru ha nebo mam injekce nebudu tehotna. Sezeru brufen prestane bolet hlava. Mam ockovani proti tetanu. Nedostanu ho. Atd. Ve chvili kdy to bude na tehle urovni risknu i ty vedlejsi priznaky. Do te doby je to pro me porad proste bezvyznamne. Jinak ditko mam furt negativni a to je s nama ve styku se vsema. Tam uz ten duvod nevidim vubec. Jenze v prosinci ji bude 12 a co pak...

On to ve finále chytí každý, očkovaný neočkovaný, ale důležité je pochopit, že když bude co největší proočkovanost, nebudou tak dramatické nápory na nemocnice, nebude tolik lidí ve vážném, život ohrožujícím stavu a nebudou tak neoblíbená omezení.
Jestli vám třeba pomůže příklad na očkování na příušnice.
¨Já je jako malá ve školce měla...teď je očkování, ale... http://www.priusnice.cz/
...Očkování přesto nezaručí takovou imunitu jako prodělání nemoci, protože i po očkování může dojít k poklesu tvorby protilátek a k následnému nakažení. Nemoc pak ale mívá lehčí průběh

Prostě viry...mají svůj život

18.11.2021 05:05

...Očkování přesto nezaručí takovou imunitu jako prodělání nemoci, protože i po očkování může dojít k poklesu tvorby protilátek a k následnému nakažení. Nemoc pak ale mívá lehčí průběh

Jenže podle téhle věty by to mělo být s covidem podobné. Prodělání nemoci ( aspoň těžký proběh ) by mělo být postaveno na roveň očkování. Ne nějakých 180 dní a pak se jdi očkovat - bez vyšetření protilátek a pod.
To je asi to, co mi z toho nátlaku vadí nejvíc. Tohle na mě dělá dojem - hlavně co nejvíc vakcín ! A pak samozřejmě děti !

18.11.2021 06:46

assil napsal(a):
No třeba zrovna Guillain Barré je NÚ i vakcíny na chřipku a mám dojem, že tím se nechalo napíchat x lidí aniž by to nějak řešili.
No a jinak ano, však už koluje po FB, i s tím caps lockem
CO MÁTE DOP...E POŘÁD S TÍM OČKOVÁNÍM? CELÝ ŽIVOT DO SEBE SYPETE SRAČKY PLNÝ CHEMIE, ÉČEK, A ANTIBIOTIK, JSTE TLUSTÍ JAK JATEČNÍ PRASATA, KOUŘÍTE, CHLASTÁTE, JEZDÍTE BEZOHLEDNĚ V AUTĚ, NECHÁTE SI NAPÍCHAT INJEKCE NA ZÁDA, ANI SE NEPTÁTE, CO V TOM JE, ŽERETE PASTU PRO KONĚ, CO BY ODČERVILA CELÝ STÁDO, SOULOŽÍTE S POCHYBNÝMA PROSTITUTKAMA, PŘIPALUJETE SI KŮŽI V SOLÁRKU, NEDODRŽUJETE LÉČEBNÝ REŽIM…NA VŠECHNY VIRÓZY CHCETE HALDU ANTIBIOTIK, NA BLBEJ OPAR NEJLÍP ANTIVIROTIKA CELKOVĚ…

🤣Je vidět, že dotyčnej je případ, kterýho se to bezprostředně týká.
A vůbec nevím, co je to pasta pro koně.

18.11.2021 08:16
Terven

XXX.XXX.6.84

🤣Je vidět, že dotyčnej je případ, kterýho se to bezprostředně týká.
A vůbec nevím, co je to pasta pro koně.

To je ivermektin, kterej někteří nadšenci používali k léčbě covidu i ve formě odčervovací pasty pro koně, protože jinak byl těžko dostupný.

18.11.2021 11:06

Hlásím, že dcera je negativní 🙂
Jen se mi nějak moc nechce posílat ji do té zamořené školy zpátky... Beztak už mají rozvrh jako řešeto, už se nedostává učitelů ani na suply.

Bylo by 1000x lepší, kdyby celá škola přešla na 14 dní do distančního módu, aby se to pročistilo.

18.11.2021 11:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

Hlásím, že dcera je negativní 🙂
Jen se mi nějak moc nechce posílat ji do té zamořené školy zpátky... Beztak už mají rozvrh jako řešeto, už se nedostává učitelů ani na suply.

Bylo by 1000x lepší, kdyby celá škola přešla na 14 dní do distančního módu, aby se to pročistilo.

Tak super .

My jdeme dnes na test
Dcera chodí a je jen otázkou času, kdy půjde do karantény někdo z nich znovu a bude to pozitivní...

Já bych taky uvítala v této situaci uzavření, je daleko více nakažených jak loni

18.11.2021 12:22

Tak super .

My jdeme dnes na test
Dcera chodí a je jen otázkou času, kdy půjde do karantény někdo z nich znovu a bude to pozitivní...

Já bych taky uvítala v této situaci uzavření, je daleko více nakažených jak loni

Tak držím palce, ať se vám to vyhýbá.
Mě trochu mrzí, že jsme se nedostali na test dřív, protože dceřiným rizikovým kontaktem v rámci třídy byla její kamarádka, se kterou tráví hodně času. Myslím, že je poměrně pravděpodobné, že nějakou virovou nálož schytala, ale vzhledem k protilátkám, co už má, nákazu rychle zlikvidovala. Přece jen odběr 9 dní po kontaktu už trochu pozbývá smyslu.
Bývala mohla mít vyřešenou politickou "bezinfekčnost" na půl roku.😇

18.11.2021 12:24
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já hlásím, že ještě docela malinko kašlu a jsem unavenější, ale ostatní příznaky už definitivně odešly.
Na celém kovidu je nejhorší, že jsem si z toho kašle skřípla nerv mezi žebry. A ten skřípnutý nerv je hodně otravný.
Jinak - kéž by byly všechny průběhy takové, jako je můj.
Samozřejmě pořád odpočívám a zásadně nikam netrajdám, pečivo nám nosí strýc. :) Ale jinak si ohledně kovidu nemám na co stěžovat - minulý měsíc jsem měla bezva virózu, a ta měla horší průběh.
Ještě uvidíme, postkovidový syndrom není nic moc a ještě nejsem naprosto zdravá.

18.11.2021 12:38

fikovnice napsal(a):

.taky jsem moc ráda že jsem negativni a Tebe rozesmála....

Přidejte reakci

Přidat smajlík