fikovnice
napsal(a):
Vím, já to naprostou shodou náhod chytla - tu tiskovku. Makám tu jak barevná, a tak si říkám, že si udělám chvíli pauzu a najednou na iDNES:"Čekáme na mimořádnou TK..."
Jenže to je dnes, "Lupus" už nejméně před měsícem psal o tom, že MaB nejsou využívány. Ale chválabohu, že se to změnilo.
Protilátky jsou využívány, musíte mìt doporučení PL, splňovat kritéria a stejně je tak plno, že termín dostanete nejdříve za šest dní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
Hlásím, že dcera je negativní 🙂
Jen se mi nějak moc nechce posílat ji do té zamořené školy zpátky... Beztak už mají rozvrh jako řešeto, už se nedostává učitelů ani na suply.
Bylo by 1000x lepší, kdyby celá škola přešla na 14 dní do distančního módu, aby se to pročistilo.
Tak aktualizuji informace. Dcera hlásila, že učitel poslal ráno pozůstatky třídy domů a učili se všichni distančně. Stejně tak zítra. Mají sledovat svůj zdravotní stav a při výskytu jakýchkoli, byť slabých příznaků se nechat otestovat bez ohledu na očko/neočko. Vzniká tedy 5 dní dlouhá izolace, kdy se řetězec nákaz snad rozpojí.
Aspoň někdo má rozum a používá mozek!
👍👍👍👍👍👍👍
napsal(a):
Tak aktualizuji informace. Dcera hlásila, že učitel poslal ráno pozůstatky třídy domů a učili se všichni distančně. Stejně tak zítra. Mají sledovat svůj zdravotní stav a při výskytu jakýchkoli, byť slabých příznaků se nechat otestovat bez ohledu na očko/neočko. Vzniká tedy 5 dní dlouhá izolace, kdy se řetězec nákaz snad rozpojí.
Aspoň někdo má rozum a používá mozek!
👍👍👍👍👍👍👍
Tak vim proč se mi dosud hygiena neozvala. 👍
syn zdárně s manželem absolvoval PCR ,na který jsem ho ze sve iniciativy objednala .
Mezitím mi volal třídní, že došlo k chybě a ta spolužačka nebyla na PCR testu pozitivní
Rodiče to nějak popletli 🙏
Tak doufám, že i synovi teď vyjde ten PCR negativně a může do školy . Byť bych radši nechala oba doma . Je jen otázka času, kdy se to jde celé bude opakovat
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-japonsku-rapidne-ubyli-nakazeni-delta-zrejme-nici-sama-sebe-mini-vedci-180798#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=kn4LV4vPov9-202111181753&dop_id=180798&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz - toto psal před pár měsíci nějaký ten náš biolog(psala jsem to sem) tvrdil, že každý koroňák se časem umutuje k smrti, že každá jeho mutace je krok k jeho záhubě, protože to moc neumí

lesnížínka
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-japonsku-rapidne-ubyli-nakazeni-delta-zrejme-nici-sama-sebe-mini-vedci-180798#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=kn4LV4vPov9-202111181753&dop_id=180798&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz - toto psal před pár měsíci nějaký ten náš biolog(psala jsem to sem) tvrdil, že každý koroňák se časem umutuje k smrti, že každá jeho mutace je krok k jeho záhubě, protože to moc neumí
Kéž by. Protože už toho mám plný zuby a homeoffice nechci. :-(
napsal(a):
Kéž by. Protože už toho mám plný zuby a homeoffice nechci. :-(
Já mám furt Dělám si srandu. Dneska jsem jela doplnit zásoby pro Worku a kočky a říkám jim tam, že radši dělám zásoby, než nás zavřou a sestřenka s kámoškou, co tam prodávají se řehtaly, že nás tu omotají ostnatým drátem za chvilku...myslím mě s mužem. No možná nebudou muset, muž měl v úterý poradu s kolegou, který mu dnes hlásil, že je očkovaný, jenže dnes už nemocný a pozitivní Takže se možná toho lockdownu ani nedožiju

lesnížínka
napsal(a):
Já mám furt Dělám si srandu. Dneska jsem jela doplnit zásoby pro Worku a kočky a říkám jim tam, že radši dělám zásoby, než nás zavřou a sestřenka s kámoškou, co tam prodávají se řehtaly, že nás tu omotají ostnatým drátem za chvilku...myslím mě s mužem. No možná nebudou muset, muž měl v úterý poradu s kolegou, který mu dnes hlásil, že je očkovaný, jenže dnes už nemocný a pozitivní Takže se možná toho lockdownu ani nedožiju
To nemusí být hned nejhorší, neházela bych flintu do žita.
napsal(a):
To nemusí být hned nejhorší, neházela bych flintu do žita.
No já mám průdušky či plíce v kelu, chrchlu celý ranní okruh se psem, nemůžu odkašlat Paradoxně když jsme roky venčili se 70.letým sousedem, který je silný kuřák...ten nezakašlal S dědovy strany máme astma a CHOPN, nikdo to zatím ofiko nezdědil, takže jsem adept na ,,super" dědictví. Jelikož byl děda chudý jak kostelní myš, nemoce jsou jediné, co jsme taky po něm mohli kdo zdědit A tahle kombinace s covidem...ani nechci domyslet

lesnížínka
napsal(a):
No já mám průdušky či plíce v kelu, chrchlu celý ranní okruh se psem, nemůžu odkašlat Paradoxně když jsme roky venčili se 70.letým sousedem, který je silný kuřák...ten nezakašlal S dědovy strany máme astma a CHOPN, nikdo to zatím ofiko nezdědil, takže jsem adept na ,,super" dědictví. Jelikož byl děda chudý jak kostelní myš, nemoce jsou jediné, co jsme taky po něm mohli kdo zdědit A tahle kombinace s covidem...ani nechci domyslet
Tím spíš nechápu, proč se nechráníte očkováním 🤔
Držím palce, ať to nechytíte, vyšlo by vám to časově do přeplněných nemocnic. A bohužel už docházejí zásoby nakoupených monoklonálních protilátek, další prý budou k dispozici nejdříve za týden.😟

Podle hesla : "Co mě nezabije, to mě posílí" jsem se dnes nechala potřetí bodnout. Uvidíme ráno.
napsal(a):
Tím spíš nechápu, proč se nechráníte očkováním 🤔
Držím palce, ať to nechytíte, vyšlo by vám to časově do přeplněných nemocnic. A bohužel už docházejí zásoby nakoupených monoklonálních protilátek, další prý budou k dispozici nejdříve za týden.😟
Protože jsem odpůrce nevím jak to definovat...zdravotnictví? Vyhýbám se, seč můžu...kdyby mi to teď ti očkovaní nekazili Sousedka byla totální antivaxer, mlela mi o těch čipech a nevím čem, ani se mi to nechtělo poslouchat No jakmile zjistila, že by nesměli do hospody, v mžiku se byli s mužem očkovat. První dávka dobré, jen ruka. Druhá dávka...jim bylo oběma zle jak psovi a když jsem jí řekla, že než se naděje, jde na třetí...tak mi oznámila, že ani omylem. Jak ji znám, za týden bude všechno jinak ale zatím prý ji tam nikdo už nedostane. Taky mi tvrdí, že od té doby je téměř permanentně nemocná na ATB a na marodce. Už mi říkala, že po třech týdnech marodění zase...už je to lepší a chystá se do práce, ale pořád teda mluví přes nos a pořád prý kýchá i 10x po sobě.

napsal(a):
Podle hesla : "Co mě nezabije, to mě posílí" jsem se dnes nechala potřetí bodnout. Uvidíme ráno.
Nejmladší jde zítra, už má po chřipečce, tak snad to zvládne.
Držím palce, ať to taky zvládnete v pohodě.

lesnížínka
napsal(a):
Protože jsem odpůrce nevím jak to definovat...zdravotnictví? Vyhýbám se, seč můžu...kdyby mi to teď ti očkovaní nekazili Sousedka byla totální antivaxer, mlela mi o těch čipech a nevím čem, ani se mi to nechtělo poslouchat No jakmile zjistila, že by nesměli do hospody, v mžiku se byli s mužem očkovat. První dávka dobré, jen ruka. Druhá dávka...jim bylo oběma zle jak psovi a když jsem jí řekla, že než se naděje, jde na třetí...tak mi oznámila, že ani omylem. Jak ji znám, za týden bude všechno jinak ale zatím prý ji tam nikdo už nedostane. Taky mi tvrdí, že od té doby je téměř permanentně nemocná na ATB a na marodce. Už mi říkala, že po třech týdnech marodění zase...už je to lepší a chystá se do práce, ale pořád teda mluví přes nos a pořád prý kýchá i 10x po sobě.
Nemyslím si, že ta nemocnost souvisí s očkováním.
Spousta lidí měla teď na podzim angíny a hnusné virózy, i neočkované děti.
Já chápu, že jedete spíš alternativu, bylinky a homeo, ale pokud víte, že máte problémy s dýchacími cestami a covid vás může ohrozit, tak mě překvapuje, že jste do očkování nešla.

Já mám třetí dávku, posilovací (Pfizer), též za sebou. Nebudu tomu říkat bodání, protože nic při výkonu necítím. Vedlejší účinky byly asi jako po první a druhé dávce, kdy mě hodně bolela ruka, zvýšená teplota, bolest kloubů, únava po dva, tři dny. Po třetí dávce se to naakumulovalo vše do jediného dne po revakcinaci, nebudu lhát, nebylo mi dobře, mírná teplota, bolest kloubů, hlavy, šílená únava a spavost. Subjektivně jsem to vnímala tak, že organismus už ví, na co reagovat a rychleji, o to bouřlivěji si s tím poradil. Třetí den po třetí dávce jsem se cítila zcela fit.

napsal(a):
Moje mamka byla na třetí dávce (pfizer, tak jako první dvě dávky) v úterý. Krom lehčí únavy ve středu jí nic nebylo.
Vnučce už nic není, hlava nebolí, řádí jako obvykle. Ve středu půjde do školy, testy nepotřebuje. Její maminka, neočkovaná, byla na PCR a je negativní a její přítel, očkovaný, který se nechal též otestovat, je také negativní.

Cedulka se nekoná, žiju :-))
( Jo, bolí mě ruka, ale to když si ji narazím v lese, nebo o futro, tak mě bolí taky. Kdyby nebylo tak hnusně, že by psa nevyhnal, tak už bychom byly v lese )

fikovnice
napsal(a):
Souhlasím!
Nejsem pro očkování...ale na stranu druhou, budu nosit respirátor v obchodech, v MHD (i když tou tedy moc nejezdím), a nebudu se na lidi tlačit. To je asi minimum, co můžu udělat. Jo, a když budu nachcípaná, zůstanu doma...
Teda, jedno nezvládám - a to přednášet několik hodin, a teď to opravdu bylo třeba 6hod v kuse, v respirátoru. Ale studenti v respirátoru (obvykle) sedí, když ne, ještě je na to upozorním...
Zrušení PCR testů nicméně nechápu... Ag testy měli zrušit už dávno a nic na tom nemění fakt, že jsem je včera ještě někdy kolem půlnoci kupovala (bylo to kvůli té dovolené).
Na stranu druhou - 22 tis. pozitivně testovaných za včera je skutečně šílené číslo!!!
Čím víc budete nosit respirátor, tím více sama sobě oslabujete imunitu. Nepřehánějte to.
Proč je číslo 22 000 pozitivně testovaných šílené?
To přece neznamená 22 000 nemocných!
Krásné vyjádření jednoho praktika z Plzeňska:
Sliznice je jako rohožka před domem a testováním zjistíte, že máte hovínko na rohožce. Ale to neznamená, že ho máte v celém domě. A my tady skoro dva roky každého, kdo má pokaděnou rohožku, zavřeme a děláme z něj nemocného.
Zdroj: idnes.cz

Rakousko vyhlásilo lockdown a povinné očkování. Tak schválně, za jak dlouhou je budeme následovat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rakousko-vyhlasilo-celostatni-lockdown-chysta-i-povinne-ockovani-180922#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=9QDY1UiFFuo-202111191113&dop_id=180922&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/v-rakousku-bude-ockovani-proti-covidu-povinne-40378479#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=lQvClPHIeKT-202111191132&dop_id=40378479&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

napsal(a):
Rakousko vyhlásilo lockdown a povinné očkování. Tak schválně, za jak dlouhou je budeme následovat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rakousko-vyhlasilo-celostatni-lockdown-chysta-i-povinne-ockovani-180922#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=9QDY1UiFFuo-202111191113&dop_id=180922&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/v-rakousku-bude-ockovani-proti-covidu-povinne-40378479#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=lQvClPHIeKT-202111191132&dop_id=40378479&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Některým antivaxerům praskne žilka.

rapotacka11
napsal(a):
https://www.facebook.com/CeskaKotlinaMaVlast/videos/422255902791460
Už jsem to tu jednou psala : kecá do toho každý, kdo má do ......díru. Ševčík je ekonom. Možná dobrý ekonom. Ale ekonom. A to, co tam semele posléze .......

Pořád mě nic nepřesvědčilo o tom, že očkování problém covidu vyřeší. Myslím si, že je blbost dávat ho povinně a že když to někde dělají a jinde k tomu směřují, znamená to něco jinýho.
A to něco jinýho se podle mě týká buď toho, že si někdo potřebuje nahrabat ještě víc plus že je potřeba zařídit, aby se dalo lidem víc a víc diktovat, co můžou a nemůžou a co musí. Pro blaho všech, samozřejmě.

napsal(a):
Pořád mě nic nepřesvědčilo o tom, že očkování problém covidu vyřeší. Myslím si, že je blbost dávat ho povinně a že když to někde dělají a jinde k tomu směřují, znamená to něco jinýho.
A to něco jinýho se podle mě týká buď toho, že si někdo potřebuje nahrabat ještě víc plus že je potřeba zařídit, aby se dalo lidem víc a víc diktovat, co můžou a nemůžou a co musí. Pro blaho všech, samozřejmě.
https://www.facebook.com/photo?fbid=10226333972125663&set=a.10203150293468186
Tak náš Jarda pozitivní na PCR. Udělali jsme mu antigen doma a ten je stále negativní 🙄 vůbec nic mu není, tak snad to tak už zůstane a u nás všech to bude případně stejne 👍
Vůbec nechápu, třídní mi včera volal, jak jsem psala, že to byl omyl a rodiče dívenky to popletli. Ale tak to mohl chytit asi jinde ,jen nahoda... Horší by bylo kdybych nebyla tak aktivni a na test ho neposlala (hygiena řekla, že nemusíme) šel by mezi děti v pondělí do školy 🤔

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak náš Jarda pozitivní na PCR. Udělali jsme mu antigen doma a ten je stále negativní 🙄 vůbec nic mu není, tak snad to tak už zůstane a u nás všech to bude případně stejne 👍
Vůbec nechápu, třídní mi včera volal, jak jsem psala, že to byl omyl a rodiče dívenky to popletli. Ale tak to mohl chytit asi jinde ,jen nahoda... Horší by bylo kdybych nebyla tak aktivni a na test ho neposlala (hygiena řekla, že nemusíme) šel by mezi děti v pondělí do školy 🤔
Lítá to teď všude, nemusel se nakazit ve škole.
Přeji mírný průběh, snad se nenakazíte všichni.🤕
Držte se a ozvěte se, jak jste na tom.
napsal(a):
Jestli vás nic nepřesvědčí o tom že očkování problém covidu vyřeší tak se ani nebudu snažit, to dá rozum.
Jen bych zmínil že pohledem na peníze je očkování superlevné, všechny ostatní možnosti jsou výrazně dražší, jako násobně. Jestli si chce někdo nahrabat tak rozhodně musí vystupovat proti očkování. Ten Bamlanivimab je 60 000 Kč na pacienta a pobyt v nemocnici na covidové pohotovosti je 100 000 až půl mega denně. Lockdowny jsou obrovská ekonomická ztráta pro stát. Jeden PCR test je dražší než naočkovat jednoho člověka a to stát dosud platil několik testů pro každého týdně. To už by se dalo nazvat testovací mafií, přitom očkování je oproti tomu tak směšně levná věc, na tom se nahrabat nedá, na testech bez problému.

ic
napsal(a):
Jestli vás nic nepřesvědčí o tom že očkování problém covidu vyřeší tak se ani nebudu snažit, to dá rozum.
Jen bych zmínil že pohledem na peníze je očkování superlevné, všechny ostatní možnosti jsou výrazně dražší, jako násobně. Jestli si chce někdo nahrabat tak rozhodně musí vystupovat proti očkování. Ten Bamlanivimab je 60 000 Kč na pacienta a pobyt v nemocnici na covidové pohotovosti je 100 000 až půl mega denně. Lockdowny jsou obrovská ekonomická ztráta pro stát. Jeden PCR test je dražší než naočkovat jednoho člověka a to stát dosud platil několik testů pro každého týdně. To už by se dalo nazvat testovací mafií, přitom očkování je oproti tomu tak směšně levná věc, na tom se nahrabat nedá, na testech bez problému.
akorát že moc nefunguje, takže i pro očkovanýho můžete potřebovat léky a i očkovaný by se měli testovat, pokud je teda cílem vědět něco o tom, kdo všechno to má a i očkovaní musí sedět doma, pokud má mít lockdown nějaký smysl
v podstatě jediný scénář ve kterém má vakcinace smysl je vakcinace osob v riziku těžkého průběhu a o sebe bojících se ostatních a pak ponechání celé věci dlouhodobému přirozenému vývoji, tzn. zacházet s tím jako s chřipkou, žádný testy, žádný karantény.
napsal(a):
Čím víc budete nosit respirátor, tím více sama sobě oslabujete imunitu. Nepřehánějte to.
Proč je číslo 22 000 pozitivně testovaných šílené?
To přece neznamená 22 000 nemocných!
Krásné vyjádření jednoho praktika z Plzeňska:
Sliznice je jako rohožka před domem a testováním zjistíte, že máte hovínko na rohožce. Ale to neznamená, že ho máte v celém domě. A my tady skoro dva roky každého, kdo má pokaděnou rohožku, zavřeme a děláme z něj nemocného.
Zdroj: idnes.cz
"Repto", můj názor znáte ... Ve všem hledejme byznys, politiku a až pak zdraví. Jsem na té dovolené...bohužel asi na dlouhou dobu na poslední...
napsal(a):
Plně souhlasím. Strašně to všechno smrdí...
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Janinko, držte se všichni!
U dětí by měl být průběh OK.
napsal(a):
akorát že moc nefunguje, takže i pro očkovanýho můžete potřebovat léky a i očkovaný by se měli testovat, pokud je teda cílem vědět něco o tom, kdo všechno to má a i očkovaní musí sedět doma, pokud má mít lockdown nějaký smysl
v podstatě jediný scénář ve kterém má vakcinace smysl je vakcinace osob v riziku těžkého průběhu a o sebe bojících se ostatních a pak ponechání celé věci dlouhodobému přirozenému vývoji, tzn. zacházet s tím jako s chřipkou, žádný testy, žádný karantény.
"v podstatě jediný scénář ve kterém má vakcinace smysl je vakcinace osob v riziku těžkého průběhu a o sebe bojících se ostatních a pak ponechání celé věci dlouhodobému přirozenému vývoji, tzn. zacházet s tím jako s chřipkou, žádný testy, žádný karantény."
Toto jsem psala již několikrát - rizikové skupiny a senioři. A dále uznávat prodělání nemoci, NIKOLI jen na 180 dní - to je to, co na tom nechápu nejvíc ze všeho!
A jak mi psala "Repta", ano jsem už mírně paranoidní z toho, co se tu děje...proto ten můj PCR test. Ono ne každý ty restrikce a nátlak nese v klidu. Tam, kde jsem teď na dovolené, to jedním slovem miluji. Udělali nový bazén a je termální (to je info hlavně pro "Sarah" ), no a už sem tedy nebudu moct jezdit...?

...tak druhé kolo, tentokrát 12 hodin s pozitivním i když očkovanym kolegou, chrchlal, ale domu se mu nechtělo, fakt nechápu tu neohleduplnost, tak když je mi blbě, tak buď doma nebo hadr na hubu, ale to je marný....takže zase 6 dní testování a trnuti zda jsem to chytla či nic....
napsal(a):
...tak druhé kolo, tentokrát 12 hodin s pozitivním i když očkovanym kolegou, chrchlal, ale domu se mu nechtělo, fakt nechápu tu neohleduplnost, tak když je mi blbě, tak buď doma nebo hadr na hubu, ale to je marný....takže zase 6 dní testování a trnuti zda jsem to chytla či nic....
Teda to je,ale na pár facek 👋 takový kolega
Myslela jsem, že lidi se trochu chytnou za čumák .... A budou ohleduplnější.

napsal(a):
Ach jo, kolega by zasloužil 👎
A pro vás - držte se a s testováním klidně pár dní počkejte, zvlášť antigen to prvních pár dní nemá šanci zachytit. Testovala bych se až cca 4.-8.den od kontaktu 😉

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Teda to je,ale na pár facek 👋 takový kolega
Myslela jsem, že lidi se trochu chytnou za čumák .... A budou ohleduplnější.
..to bezesporu.....nebudou....

napsal(a):
A pro vás - držte se a s testováním klidně pár dní počkejte, zvlášť antigen to prvních pár dní nemá šanci zachytit. Testovala bych se až cca 4.-8.den od kontaktu 😉
....diky moc, já musím před každou směnou...ale jak u kolegyně tak u tohohle kolegy byl zachyt pozitivity diky antigen testu....
napsal(a):
Evi, já bych ale toto fakt asi neřešila... Vezmi si, s kolika nakaženými studenty jsem já byla x dní x hodin denně v kontaktu. A to jsou jen ti, o kterých vím. Co ti, co jsou nakaženi bezpříznakově nebo zatím bezpříznakově? Já už to fakt přestávám řešit...
Ale musím přiznat, že stran té britské mrchy se domnívám, že mě tehdy fakt nakazila studentka. Já totiž nebyla s nikým vůbec v kontaktu...ale zkoušela jsem. Ji jsem musela vyhodit, ona se rozbrečela, tím musela sundat respirátor, a dlouho se mnou na blízko mluvila... No a nebo taky ne. Vždyť ten virus je všude, já mám pochyby, zda má vůbec smysl řešit kontakt s nakaženým. Asi to už beru i trochu fatalisticky.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ještě mě napadá, že jestli měl syn pozitivní PCR, ale negativní antigen, tak může být v samém začátku nákazy a příznaky se u něj teprve rozvinou. Děcka z naší školy nemají nikdo úplně bezpříznakový průběh, ta delta je zasahuje víc.
Nevím, jestli je to reálné, ale zvažte doma nějaký karanténní režim.

napsal(a):
....diky moc, já musím před každou směnou...ale jak u kolegyně tak u tohohle kolegy byl zachyt pozitivity diky antigen testu....
A zachytil je taky před směnou? Proč nemazali domů?

fikovnice
napsal(a):
Evi, já bych ale toto fakt asi neřešila... Vezmi si, s kolika nakaženými studenty jsem já byla x dní x hodin denně v kontaktu. A to jsou jen ti, o kterých vím. Co ti, co jsou nakaženi bezpříznakově nebo zatím bezpříznakově? Já už to fakt přestávám řešit...
Ale musím přiznat, že stran té britské mrchy se domnívám, že mě tehdy fakt nakazila studentka. Já totiž nebyla s nikým vůbec v kontaktu...ale zkoušela jsem. Ji jsem musela vyhodit, ona se rozbrečela, tím musela sundat respirátor, a dlouho se mnou na blízko mluvila... No a nebo taky ne. Vždyť ten virus je všude, já mám pochyby, zda má vůbec smysl řešit kontakt s nakaženým. Asi to už beru i trochu fatalisticky.
To koukám, kam až ses posunula. Na jaře jsi mluvila jinak.
Jasně, že má smysl rizikové kontakty řešit. Neříkám, že se má člověk s protilátkami hroutit, ale minimalizovat kontakty a otestovat se mi přijde minimálně jako slušnost vůči okolí.
Jsi snad lékařka, tak máš o epidemiologii trochu šajn, ne?

fikovnice
napsal(a):
.já to docela řeším, protože obě situace byly naprosto zytecné....

napsal(a):
A zachytil je taky před směnou? Proč nemazali domů?
..nezachytili, protože nesdělili, že je jim blbě, oba dva se testovali až po směně....to nevím proč nemazali...

napsal(a):
https://www.facebook.com/photo?fbid=10226333972125663&set=a.10203150293468186
napsal(a):
Ještě mě napadá, že jestli měl syn pozitivní PCR, ale negativní antigen, tak může být v samém začátku nákazy a příznaky se u něj teprve rozvinou. Děcka z naší školy nemají nikdo úplně bezpříznakový průběh, ta delta je zasahuje víc.
Nevím, jestli je to reálné, ale zvažte doma nějaký karanténní režim.
Nevim, ten rizikový kontakt byl v pátek.
Od úterý je doma. Ve čtvrtek byl na testu .
Snad bude vše ok 👍 je převážně u sebe v pokojíčku.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Nevim, ten rizikový kontakt byl v pátek.
Od úterý je doma. Ve čtvrtek byl na testu .
Snad bude vše ok 👍 je převážně u sebe v pokojíčku.
Psala jste, že se ukázalo, že páteční rizikový kontakt byl omyl.
Mohl se tedy nakazit až v pondělí, 3. den od nákazy už to PCR může (ale nemusí) zachytit, antigen je ještě bez šance.

OT, rok 1966 a propagace očkování proti žloutence. Krátká pohádka.
https://www.youtube.com/watch?v=k25ftRwDX7w
napsal(a):
Psala jste, že se ukázalo, že páteční rizikový kontakt byl omyl.
Mohl se tedy nakazit až v pondělí, 3. den od nákazy už to PCR může (ale nemusí) zachytit, antigen je ještě bez šance.
Jj, máte pravdu byl to zmatečný kontakt .
Tak uvidíme co bude dál ...
Už jsem vyplnila trasovaci formulář - jsem zvědavá,kdy pošlou na PCR nás zbylé a jak dopadneme ☺️
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.11
napsal(a):
Ja se nakazila v sobotu a antigen mi to chytil az ve středu ráno. Takze 4 dny určitě.
napsal(a):
Jasně, že má smysl rizikové kontakty řešit. Neříkám, že se má člověk s protilátkami hroutit, ale minimalizovat kontakty a otestovat se mi přijde minimálně jako slušnost vůči okolí.
Ano, já se fakt posouvám. Ale ne ze dne na den. Já vidím, jak doslovně páchne ten tlak a vydírání...a také vidím, že žádné lockdowny, atd. k ničemu nevedou! Opravdu si myslím, že NENÍ jiné řešení, než to nechat projít populací. A psala jsem to zde již dříve...s tím, že bych chránila ty nejzranitelnější skupiny - seniory a těžce nemocné.... Nebo Ty fakt věříš těm všem "opatřením", Ty věříš, že ti nahoře jednají v zájmu zdraví nás dolních 10 milionů, Ty věříš, že je očkování samospásné, věříš, že je dobré, jak segregují lidi, jak neočkovaným budou postupně víc a víc ztrpčovat život - že to je dobré řešení? Já ne. Ale neberu Ti Tvůj názor.
napsal(a):
A navíc jsem zde psala, že v reálu se většinově rizikové kontakty již neřeší. Už si opravdu uvědomme, že ten virus je zřejmě všude. A je-li delta mírnější než byla britská, jako že podle všeho ano, tak není tedy cestou nechat to projít populací, znovu dodávám s ochranou těch nejvulnerabilnějších...?
lupus4
napsal(a):
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/ema-odsouhlasila-lecbu-novym-lekem-proti-covidu-40378552#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=bt7DSJ8iq9E-202111191740&dop_id=40378552&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tak kéž by...
Ale Vašku já třeba pořád uznávám Isoprinosine. Jasně tady ten nový lék je antivirotikum, Isoprinosine je imunomodulans...nicméně třeba já osobně mám třeba s Isoprinosinem velmi velmi dobré zkušenosti...
napsal(a):
Edit: Právě proto, že mám o epidemiologii trochu šajn, tak si myslím, že ta situace se už vymkla z kontroly. Půjdeš na test a nakazíš se ve frontě na test, když ne tam, tak v MHD, když ne tam, tak v obchodě, atd. atd. Test Ti vyjde negativně, ale již 5min po testu můžeš být nakažená. Testování asi už nemá smysl - obrovské peníze a k čemu? Třeba to nové antivirotikum, o němž píše "Lupus", bude mít smysl. Ale současné přístupy smysl nemají. Nakažených je každý den víc a víc.
Já se už už začala klonit k naočkování se, ale opět mi okolí řeklo, že pokud to dělám proto, abych měla zachované ještě aspoň nějaké zbytky svobody, je něco špatně. Začla jsem pátrat po možnosti získání cejchu, že jsem KI k očkování. Tam, kde jsem myslela, že uspěju, tak ani náhodou. A vůbec jsem neměla pocit, že dotyčná lékařka plní jakési zadání seshora (sarkasmus)!
(několik málo důvodů, které jsem uvedla: prodělaný velmi těžký COVID, prodělané velmi těžké onemocnění páteře zánětlivého charakteru, neidentifikovaný fokus v těle způsobující mi recid. těžké septické stavy s hodnotami CRP v řádech několika stovek, chronická medikace velmi silnými farmaky...a to jsem jí fakt vypsala jen pár mých problémů ...a rozhodně prý nejsem KI, resp. ona by si to prý neobhájila - kde je tedy problém? I lékaři se bojí...psát potvrzení o KI vakcinace, něco je hodně špatně)
napsal(a):
https://smis-lab.cz/2021/11/18/porovnani-virovych-nalozi-u-neockovanych-ockovanych-neockovanych-pri-reinfekci-ockovanych-pri-reinfekci/?fbclid=IwAR00lwhwJs2cvxS4bxjGR5ucFQvo7TWopsR2fV1nTqVy-kFggzMxz6IA6KI
"Na druhém grafu jsou lidé, kteří již jednou infekci prodělali. Jejich počty jsou velmi nízké v obou skupinách – očkovaných i neočkovaných. Hospitalizovaných bylo 20-30 osob, na JIP šlo o jednotky osob. Tedy prodělání infekce významně chrání před hospitalizací i JIP."
Toto je z toho Vašeho odkazu...
I proto se domnívám, že nátlak na očkování není primárně ze zdravotních důvodů. Samozřejmě roli to určitě hraje, ale ne tu hlavní. Protože jinak by uznávali prodělání nemoci a nenutili do očkování paušálně všechny!
"Zdravotníci v Česku zlikvidovali už přes 120 tisíc dávek vakcín proti koronaviru za zhruba 26 milionů korun. Vyplývá to z aktualizovaných dat ministerstva zdravotnictví, která má Radiožurnál k dispozici. Podle nich je také v Česku dosud nevyužitých skoro 3,7 milionu očkovacích látek.
Přes 80 tisíc dávek od AstraZenecy, 26 tisíc od Moderny, 16 tisíc od konsorcia Pfizer/BioNTech a zhruba 1200 od společnosti Johnson & Johnson.
Tolik vakcín proti koronaviru museli zdravotníci zlikvidovat od začátku očkování do čtvrtka 11. listopadu.
Mezi nejčastější důvody znehodnocení vakcíny patří rozbitá ampulka nebo špatné naředění.
Radiožurnál už dřív informoval také o tom, že desítkám tisíc vakcín od firmy AstraZeneca vypršela platnost a podle ministerstva je už nebylo možné darovat do ciziny. První část z nich nechal stát spálit v září, dalším expirace skončila v říjnu."
napsal(a):
Poslední edit: Trasovala se někdy např. chřipka?
A to jsem kdesi četla, že v některých oblastech ČR byl v době nejhorších epidemií nemocný každý 20. člověk, čili incidence šílená!
No, a jestli si myslíš, že COVID zlehčuji, tak ani náhodou! Jen vidím, že nefunguje lautr NIC. Opravdu nic, ani u nás, ani ve světě... Proto si myslím, že restrikce jsou ještě škodlivější než nemoc samotná! Tím ale neříkám, že půjdu pořvávat na Václavák, že budu tvrdit, že mi vakcína změní DNA nebo dělat jiné ptákoviny a říkat jiné perly...
Btw, proč tedy, když říkáš, že se mají kontakty řešit, tak nikdo nic neřeší u nás? A nemyslím si rozhodně, že je to záležitost školy. Proč jsem nebyla informovaná? Myslím, že i proto, že bych byla vlastně informovaná denně a možná i několikrát denně, studenti prostě odpadají. Tak buď ať se tedy školy (všechny!) fakt zavřou, anebo nic. Onehdá jsi psala, že u nás se to asi neřeší proto, že studenti jsou dospělí. Ano, jsou. Ale zároveň, pokud onemocní nebo jsou pozitivně testování, tak o tom Hygiena dostane stopro info. Nemyslím, že je úkolem studentů volat např. mně, že onemocněli a byli se mnou v kontaktu.

Plošné očkování je pohodlné řešení, zbavuje politiky odpovědnosti a vytváří falešné alibi.

fikovnice
napsal(a):
Ano, já se fakt posouvám. Ale ne ze dne na den. Já vidím, jak doslovně páchne ten tlak a vydírání...a také vidím, že žádné lockdowny, atd. k ničemu nevedou! Opravdu si myslím, že NENÍ jiné řešení, než to nechat projít populací. A psala jsem to zde již dříve...s tím, že bych chránila ty nejzranitelnější skupiny - seniory a těžce nemocné.... Nebo Ty fakt věříš těm všem "opatřením", Ty věříš, že ti nahoře jednají v zájmu zdraví nás dolních 10 milionů, Ty věříš, že je očkování samospásné, věříš, že je dobré, jak segregují lidi, jak neočkovaným budou postupně víc a víc ztrpčovat život - že to je dobré řešení? Já ne. Ale neberu Ti Tvůj názor.
Vidím to úplně stejně. A nerozumím, když už je očkováno nějakých 60% a stejně do nás hustí čísla pozitivních a v nemocnici ležících pacientů, která jsou snad horší než loni - tak to očkování asi nefunguje nebo jak? A co se chystá v Rakousku - jako fakt povinné očkování, jinak pokuta nebo vězení?

fikovnice
napsal(a):
A navíc jsem zde psala, že v reálu se většinově rizikové kontakty již neřeší. Už si opravdu uvědomme, že ten virus je zřejmě všude. A je-li delta mírnější než byla britská, jako že podle všeho ano, tak není tedy cestou nechat to projít populací, znovu dodávám s ochranou těch nejvulnerabilnějších...?
A neprochází to zrovna populací v další, asi nejsilnější vlně? Nejsou už teď zahlcené nemocnice? Svatá Anna hlásila plno, Bohunice dělají z dalšího oddělení, z ortopedie covidárium... Nepadají už teď zdravotníci na hubu, nepovolávají se vojáci, protože je nedostatek personálu? Nebylo by lepší, kdyby bylo víc lidí očkováno? Neušetřily by se síly i prostředky? Já říkám, že ano.
Očkování stojí zlomek toho, co testování, zlomek toho, co péče o covid nemocného v nemocnici.

fikovnice
napsal(a):
Edit: Právě proto, že mám o epidemiologii trochu šajn, tak si myslím, že ta situace se už vymkla z kontroly. Půjdeš na test a nakazíš se ve frontě na test, když ne tam, tak v MHD, když ne tam, tak v obchodě, atd. atd. Test Ti vyjde negativně, ale již 5min po testu můžeš být nakažená. Testování asi už nemá smysl - obrovské peníze a k čemu? Třeba to nové antivirotikum, o němž píše "Lupus", bude mít smysl. Ale současné přístupy smysl nemají. Nakažených je každý den víc a víc.
Já se už už začala klonit k naočkování se, ale opět mi okolí řeklo, že pokud to dělám proto, abych měla zachované ještě aspoň nějaké zbytky svobody, je něco špatně. Začla jsem pátrat po možnosti získání cejchu, že jsem KI k očkování. Tam, kde jsem myslela, že uspěju, tak ani náhodou. A vůbec jsem neměla pocit, že dotyčná lékařka plní jakési zadání seshora (sarkasmus)!
(několik málo důvodů, které jsem uvedla: prodělaný velmi těžký COVID, prodělané velmi těžké onemocnění páteře zánětlivého charakteru, neidentifikovaný fokus v těle způsobující mi recid. těžké septické stavy s hodnotami CRP v řádech několika stovek, chronická medikace velmi silnými farmaky...a to jsem jí fakt vypsala jen pár mých problémů ...a rozhodně prý nejsem KI, resp. ona by si to prý neobhájila - kde je tedy problém? I lékaři se bojí...psát potvrzení o KI vakcinace, něco je hodně špatně)
A co když má pravdu, a naopak byste se radši měla očkovat, abyste ten těžký stav nemusela zažít znovu?

fikovnice
napsal(a):
"Zdravotníci v Česku zlikvidovali už přes 120 tisíc dávek vakcín proti koronaviru za zhruba 26 milionů korun. Vyplývá to z aktualizovaných dat ministerstva zdravotnictví, která má Radiožurnál k dispozici. Podle nich je také v Česku dosud nevyužitých skoro 3,7 milionu očkovacích látek.
Přes 80 tisíc dávek od AstraZenecy, 26 tisíc od Moderny, 16 tisíc od konsorcia Pfizer/BioNTech a zhruba 1200 od společnosti Johnson & Johnson.
Tolik vakcín proti koronaviru museli zdravotníci zlikvidovat od začátku očkování do čtvrtka 11. listopadu.
Mezi nejčastější důvody znehodnocení vakcíny patří rozbitá ampulka nebo špatné naředění.
Radiožurnál už dřív informoval také o tom, že desítkám tisíc vakcín od firmy AstraZeneca vypršela platnost a podle ministerstva je už nebylo možné darovat do ciziny. První část z nich nechal stát spálit v září, dalším expirace skončila v říjnu."
A proč? Protože lidi váhají s očkováním, i když stát pro ně vakcíny nakoupil...

napsal(a):
A proč? Protože lidi váhají s očkováním, i když stát pro ně vakcíny nakoupil...
No jo, ale proč váhají? Viz můj příspěvek výše.

napsal(a):
No jo, ale proč váhají? Viz můj příspěvek výše.
O tom, proč váhají, je tu těch jedenáct tisíc příspěvků a je to pořád dokola.
fikovnice
napsal(a):
A to jsem kdesi četla, že v některých oblastech ČR byl v době nejhorších epidemií nemocný každý 20. člověk, čili incidence šílená!
No, a jestli si myslíš, že COVID zlehčuji, tak ani náhodou! Jen vidím, že nefunguje lautr NIC. Opravdu nic, ani u nás, ani ve světě... Proto si myslím, že restrikce jsou ještě škodlivější než nemoc samotná! Tím ale neříkám, že půjdu pořvávat na Václavák, že budu tvrdit, že mi vakcína změní DNA nebo dělat jiné ptákoviny a říkat jiné perly...
Btw, proč tedy, když říkáš, že se mají kontakty řešit, tak nikdo nic neřeší u nás? A nemyslím si rozhodně, že je to záležitost školy. Proč jsem nebyla informovaná? Myslím, že i proto, že bych byla vlastně informovaná denně a možná i několikrát denně, studenti prostě odpadají. Tak buď ať se tedy školy (všechny!) fakt zavřou, anebo nic. Onehdá jsi psala, že u nás se to asi neřeší proto, že studenti jsou dospělí. Ano, jsou. Ale zároveň, pokud onemocní nebo jsou pozitivně testování, tak o tom Hygiena dostane stopro info. Nemyslím, že je úkolem studentů volat např. mně, že onemocněli a byli se mnou v kontaktu.
K tomu druhému odstavci. Hygiena nestíhá, to je první zádrhel v trasování. A pak to samozřejmě záleží na odpovědnosti každého člověka. Studentka od vás mohla být pozitivní, ale nenahlásila, že byla ve škole, tím pádem žádné trasování, žádné upozornění kohokoliv jiného. Jiná studentka ji mohla říct, hele Máňo já nechci do karantény, nehlas mě jako kontakt na hygienu a je to. Tohle dělá opravdu hodně lidí. U nás ve škole to taky nefunguje, nebudu psát, co konkrétně u nás vzniklo za situace skrz covid, ale už měly být některé třídy zavřené a nebyly. Sama jsem tomu nerozuměla, jak to je možné. Ale ono se to prostě nějak ututlalo.
napsal(a):
Vidím to úplně stejně. A nerozumím, když už je očkováno nějakých 60% a stejně do nás hustí čísla pozitivních a v nemocnici ležících pacientů, která jsou snad horší než loni - tak to očkování asi nefunguje nebo jak? A co se chystá v Rakousku - jako fakt povinné očkování, jinak pokuta nebo vězení?
Tak pokud nám nelžou (což nevím), tak většina hospitalizovaných s těžkým průběhem jsou neočkovaní, pokud by očkování mělo být dobré opravdu jen k tomu, že lidé budou mít lehčí průběh a nebudou umírat předčasně kvůli covidu, tak za mě to za to stojí.
Viděla jsem nějaké grafy porovnávající ČR s Irskem nebo Portugalskem, kde mají nejvyšší proočkovanost, nakažených je tam také hodně (i když míň), ale hlavně mají mnohem nižší čísla v nemocnicích. Pokud se dostaneme do stádia, kdy covid nebude zabíjet padesátiletého člověka s cukrovkou, tak to bude výhra.

Andrýsek3
napsal(a):
Tak pokud nám nelžou (což nevím), tak většina hospitalizovaných s těžkým průběhem jsou neočkovaní, pokud by očkování mělo být dobré opravdu jen k tomu, že lidé budou mít lehčí průběh a nebudou umírat předčasně kvůli covidu, tak za mě to za to stojí.
Viděla jsem nějaké grafy porovnávající ČR s Irskem nebo Portugalskem, kde mají nejvyšší proočkovanost, nakažených je tam také hodně (i když míň), ale hlavně mají mnohem nižší čísla v nemocnicích. Pokud se dostaneme do stádia, kdy covid nebude zabíjet padesátiletého člověka s cukrovkou, tak to bude výhra.
fajn, ale toho padesátiletýho člověka s cukrovkou neochrání to, že se vakcína narve do dětí.

napsal(a):
fajn, ale toho padesátiletýho člověka s cukrovkou neochrání to, že se vakcína narve do dětí.
Možná kdyby se tolik dospělých neodmítalo očkovat, nemusely by se vakcíny "rvát" do dětí.

napsal(a):
Možná kdyby se tolik dospělých neodmítalo očkovat, nemusely by se vakcíny "rvát" do dětí.
opravdu si to myslíte?
vždyť to spolu nesouvisí. stádní imunita není a nebude. NENÍ A NEBUDE.
tím pádem vakcinace dětí je úplně, ale úplně zbytečná a toho dospělého, co se odmítl očkovat, to nijak nechrání
pokud chcete zachránit toho padesátníka s cukrovkou, musí být naočkovaný on.
cokoliv jiného je... nevím, co to je. ale nedává to smysl.

napsal(a):
opravdu si to myslíte?
vždyť to spolu nesouvisí. stádní imunita není a nebude. NENÍ A NEBUDE.
tím pádem vakcinace dětí je úplně, ale úplně zbytečná a toho dospělého, co se odmítl očkovat, to nijak nechrání
pokud chcete zachránit toho padesátníka s cukrovkou, musí být naočkovaný on.
cokoliv jiného je... nevím, co to je. ale nedává to smysl.
Možná jsem to špatně pochopila, ale čím víc bude lidí proočkovaných, tím menší možnost množení bude covid mít. Někam níže jsem dávala odkaz na fb, jak se šíří covid mezi neočkovanými a mezi očkovanými. Je to dost velký rozdíl. Takže mi co nejvyšší proočkovanost dává smysl. Krom toho, že i děti mohou umřít na covid.

fikovnice
napsal(a):
Ne, způsobu, kterým to vedou politici, taky nevěřím. Je to postavené na hlavu, o tom už jsem tady psala.
Tlak na vakcinaci se mi taky nelíbí, protilátky po prodělání chrání dobře, i to jsem tady psala.
Co se mi na tvém postoji nelíbilo, je rezignace na šíření nákazy. Neřeším politiku, řeším ohleduplnost nakažených vůči okolí.
Protože pokud vím, že jsem měla blízký kontakt s nemocnou osobou, a tedy mohu být nakažená a šířit to dál, považuji za lidsky samozřejmé na čas omezit kontakty a zajít si na test. I jako očkovaná, protože už víme, že se mohu nakazit i tak.
To je minimum, co pro situaci můžu udělat konkrétně já a pokud by to tak dělali všichni, je za chvíli po epidemii.
Vyvrátíš mi to?

napsal(a):
Možná jsem to špatně pochopila, ale čím víc bude lidí proočkovaných, tím menší možnost množení bude covid mít. Někam níže jsem dávala odkaz na fb, jak se šíří covid mezi neočkovanými a mezi očkovanými. Je to dost velký rozdíl. Takže mi co nejvyšší proočkovanost dává smysl. Krom toho, že i děti mohou umřít na covid.
ale vakcinace nechrání proti nákaze ani proti šíření
pokud očkovaný šíří deltu o 60% méně, pak je z toho v podstatě alfa, prostě bude se to šířit dál, i když možná pomaleji
nefunguje to, přiznejme si to.
pokud je někde (belgie?) naočkováno 85% lidí, koronavirus se šíří a odpověď politiků je pomýšlet na povinnou vakcinaci, to je už definice šílenství.

fikovnice
napsal(a):
Ne, delta není mírnější než britská. Statistiky jsou zatím zkreslené tím, že největší podíl nakažených jsou děti a mladí lidé, u průlomových infekcí očkovaných je mírnější průběh díky vakcíně.
Delta sama o sobě je minimálně stejně agresivní, jako britská mutace, dokonce snad i o něco horší, jsem četla výsledky nějakého výzkumu v Británii.

napsal(a):
pokud očkovaný šíří deltu o 60% méně, pak je z toho v podstatě alfa, prostě bude se to šířit dál, i když možná pomaleji
pokud je někde (belgie?) naočkováno 85% lidí, koronavirus se šíří a odpověď politiků je pomýšlet na povinnou vakcinaci, to je už definice šílenství.
Je to pořád dokolečka dokola. Tak tedy znovu - vakcinace chrání především proti těžkému průběhu (a smrti v důsledku covidu), a tím proti zahlcení nemocnic. Už to je benefit jak Brno a pro mě ten hlavní. A taky přispívá k pomalejšímu šíření - očkovaný není tak vnímavý k onemocnění jako neočkovaný. Aspoň podle toho, co se uvádí v tom odkazu, co jsem sem dávala před časem. Četla jsem to teda taky ještě jinde, ale to už se mi dohledávat nechce. Nevěřící Tomáše to stejně nepřesvědčí.

napsal(a):
Je to pořád dokolečka dokola. Tak tedy znovu - vakcinace chrání především proti těžkému průběhu (a smrti v důsledku covidu), a tím proti zahlcení nemocnic. Už to je benefit jak Brno a pro mě ten hlavní. A taky přispívá k pomalejšímu šíření - očkovaný není tak vnímavý k onemocnění jako neočkovaný. Aspoň podle toho, co se uvádí v tom odkazu, co jsem sem dávala před časem. Četla jsem to teda taky ještě jinde, ale to už se mi dohledávat nechce. Nevěřící Tomáše to stejně nepřesvědčí.
Ano, chrání proti těžkému průběhu a smrti.
a zpomaluje šíření asi tak z delty na alfu
Kde v téhle rovnici dává smysl povinná vakcinace všech nebo vakcinace dětí?
napsal(a):
A když očko bude znamenat, že se bude šířit o 60% pomaleji, lidé budou nějakým procentem více chráněni před nakažením, bude mít lehčí průběh, bude na ni umírat minimum lidí. Tak je to přeci lepší, mnohem lepší než nic nebo ne?
Pokud by byla opravdu vysoká proočkovanost, tak bychom se mohli dostat do stádia, kdy nebude tak snadné se nakazit, nebude špatný průběh a minimální šance na smrt, tak se stane z covidu běžná viróza, která se nebude muset tak hlídat, protože nás nebude ohrožovat o nic víc, než běžná viróza. Pokud to takto neplatí, tak je to špatné, ale pořád se dle výzkumů ukazuje, že to aspoň z určitých procent pomáhá a i kdyby to mělo pomoct jen o 10% snížit úmrtí, tak to je dobře, i kdyby to mělo snížit přenos o 10% tak je to dobře.
Děti bych povinně neočkovala, ale čekám, že i děti se mohou stát ohroženou skupinou. Už teď jsou na tom některé zle. A pokud nám začnou umírat na covid děti, tak si do sebe každý nechá dát dobrovolně klidně 10 vakcín, tomu věřím už od začátku.

fikovnice
napsal(a):
Covid není chřipka.
A proč by ti to studenti nemohli dát vědět? Upadne jim huba?
Proč se musíme spoléhat na hygienu či stát ve věci, kterou během pár minut můžeme vyřešit sami?
Psala jsem, že jsou dospělí. Myslela jsem tím, že by mohli být i vyspělí a zodpovědní.

Andrýsek3
napsal(a):
A když očko bude znamenat, že se bude šířit o 60% pomaleji, lidé budou nějakým procentem více chráněni před nakažením, bude mít lehčí průběh, bude na ni umírat minimum lidí. Tak je to přeci lepší, mnohem lepší než nic nebo ne?
Pokud by byla opravdu vysoká proočkovanost, tak bychom se mohli dostat do stádia, kdy nebude tak snadné se nakazit, nebude špatný průběh a minimální šance na smrt, tak se stane z covidu běžná viróza, která se nebude muset tak hlídat, protože nás nebude ohrožovat o nic víc, než běžná viróza. Pokud to takto neplatí, tak je to špatné, ale pořád se dle výzkumů ukazuje, že to aspoň z určitých procent pomáhá a i kdyby to mělo pomoct jen o 10% snížit úmrtí, tak to je dobře, i kdyby to mělo snížit přenos o 10% tak je to dobře.
Děti bych povinně neočkovala, ale čekám, že i děti se mohou stát ohroženou skupinou. Už teď jsou na tom některé zle. A pokud nám začnou umírat na covid děti, tak si do sebe každý nechá dát dobrovolně klidně 10 vakcín, tomu věřím už od začátku.
i kdyby to mělo zachránit jen jednoho je odůvodnění úplně na hovno a s touto větou se můžete pokoušet protlačit úplně každou zhovadilost....

Já zase, stejně jako při minulé vlně, vidím nej problém v tom, že to vypadá, že se začínají plnit nemocnice.
Takže zase budou někde padat zdravotníci na hubu, zase budou pomáhat dobrovolníci a nebo vojáci a obávám se, že se zase bude omezovat jiná péče, třeba plánované operace.
Kdyby toho nebylo, kdyby v nemocnicích resp. na JIP a na "kyslíkových" lůžkách nebylo následně narváno, tak není potřeba covid nijak zvlášť řešit...prostě chřipka a ať se každý chrání, jak uzná za vhodné.

napsal(a):
Ne, způsobu, kterým to vedou politici, taky nevěřím. Je to postavené na hlavu, o tom už jsem tady psala.
Tlak na vakcinaci se mi taky nelíbí, protilátky po prodělání chrání dobře, i to jsem tady psala.
Co se mi na tvém postoji nelíbilo, je rezignace na šíření nákazy. Neřeším politiku, řeším ohleduplnost nakažených vůči okolí.
Protože pokud vím, že jsem měla blízký kontakt s nemocnou osobou, a tedy mohu být nakažená a šířit to dál, považuji za lidsky samozřejmé na čas omezit kontakty a zajít si na test. I jako očkovaná, protože už víme, že se mohu nakazit i tak.
To je minimum, co pro situaci můžu udělat konkrétně já a pokud by to tak dělali všichni, je za chvíli po epidemii.
Vyvrátíš mi to?
asi nezbývá než rezignovat, protože alternativa je co? trvalý lockdown?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.104
Andrýsek3
napsal(a):
Moje dite je v baraku se 4 dospelejma nakazenejma deltou. Vida se s nama furt. Nemuzu ji separovat. Kupodivu po 14 dnech stale negativní... Takze to tak žhavý neni. A to mame vsici deltu naky variace.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje dite je v baraku se 4 dospelejma nakazenejma deltou. Vida se s nama furt. Nemuzu ji separovat. Kupodivu po 14 dnech stale negativní... Takze to tak žhavý neni. A to mame vsici deltu naky variace.
Kdepak jste zjistili , že máte deltu ? To vám řekli na požádání?
A jak je vašim rodičům ? Už je lépe ?
napsal(a):
i kdyby to mělo zachránit jen jednoho je odůvodnění úplně na hovno a s touto větou se můžete pokoušet protlačit úplně každou zhovadilost....
A tak to si nemyslím. Prostě je dané, že něco pomáhá, i když ne stoprocentně, tak proč to neudělat. Myslím tím dobrovolně se očkovat. Nevím, kde furt berete povinné očkování dětí, o tom snad nemluví ani to Rakousko, i když na některých webech píšou, že všichni. Ale kdo ví jak to do února vymyslí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Však já netvrdím, že děti jsou momentálně ohroženou skupinou ani, že by se měli očkovat. Ale nakazit se mohou, průběhy mají některé děti taky nic moc a klidně se může stát, že covid někdy zmutuje a bude nebezpečný pro děti. A nebo se to nestane. Poslední věta byla myšlena tak, že dle mého názoru, kdyby primárně covid zabíjel od začátku děti místo seniorů, tak se lidi o vakcíny budou prát.

Vezeme se na Titaniku, nechte nás tančit !
Andrýsek3
napsal(a):
K tomu vypíchnu tohle, včerejší článek na Novinkách, vytahuju jen odstavec, který mě zarazil a četla jsem snad 3x, jestli jsem se nepřehlédla: V Nemocnici Šumperk leží momentálně 43 covid pozitivních pacientů, z toho 10 jich je na ARO, jehož kapacita je 12 míst. Neočkovaných je z nich asi třicet procent. - opravdu se plní neočkovanýma??
napsal(a):
Covid není chřipka.
Proč se musíme spoléhat na hygienu či stát ve věci, kterou během pár minut můžeme vyřešit sami?
Psala jsem, že jsou dospělí. Myslela jsem tím, že by mohli být i vyspělí a zodpovědní.
Tak u nás hygiena funguje 100%
V pátek jardikovi přišly testy ,hned večer mu přišel dotazník na trasování.
Volala jsem třídnímu.
Vecer i dceři info ohledně kontaktu s pozitivním a odkaz na dotazník.
V sobotu ráno už volala hygiena i do školy a po obědě volala paní z hygieny nám. A musím říct, že velmi hodná paní .
Takže jdeme všichni tři v úterý na test.
Jinak ještě info - ta spolužačka nakonec pozitivní byla a s ní celá rodina.
napsal(a):
Vezeme se na Titaniku, nechte nás tančit !
Viz
lesnížínka
napsal(a):
K tomu vypíchnu tohle, včerejší článek na Novinkách, vytahuju jen odstavec, který mě zarazil a četla jsem snad 3x, jestli jsem se nepřehlédla: V Nemocnici Šumperk leží momentálně 43 covid pozitivních pacientů, z toho 10 jich je na ARO, jehož kapacita je 12 míst. Neočkovaných je z nich asi třicet procent. - opravdu se plní neočkovanýma??
Stejně tak můžu vytáhnout nemocnici Krnov, kde všichni hospitalizovaní jsou neočkovaní a na základě toho říct, že očkování chrání na 100% před hospitalizací. Což je samozřejmě nesmysl a nelze to na jednom příkladu říct. Proto jsou celorepublikové statistiky, které plic se nemýlím stále ukazují, že neočkovaných v nemocnicích je násobně víc.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak u nás hygiena funguje 100%
V pátek jardikovi přišly testy ,hned večer mu přišel dotazník na trasování.
Volala jsem třídnímu.
Vecer i dceři info ohledně kontaktu s pozitivním a odkaz na dotazník.
V sobotu ráno už volala hygiena i do školy a po obědě volala paní z hygieny nám. A musím říct, že velmi hodná paní .
Takže jdeme všichni tři v úterý na test.
Jinak ještě info - ta spolužačka nakonec pozitivní byla a s ní celá rodina.
Tak vám přeju klidnou karanténu a mírné průběhy 🌹
Nám taky pro dceru přišel sebetrasovací formulář druhý den po pozitivně spolužačky. To další už naštěstí nebylo potřeba. Zatím 😁

Gerhild
napsal(a):
Viz
tak to mě teda ta situace připadá úplně jinačí.
respektive kapitán pořád tvrdí, že když si každý navleče záchrannou vestu, tak se loď nepotopí, přitom je zcela zjevné, že se potápí a polovina záchranných vest nejde nafouknout.
ale naštěstí je oceán dost teplý a většina trosečníků má šanci na přežití vesta nevesta. to ovšem neznamená, že všichni neskončí ve vodě.
Andrýsek3
napsal(a):
Stejně tak můžu vytáhnout nemocnici Krnov, kde všichni hospitalizovaní jsou neočkovaní a na základě toho říct, že očkování chrání na 100% před hospitalizací. Což je samozřejmě nesmysl a nelze to na jednom příkladu říct. Proto jsou celorepublikové statistiky, které plic se nemýlím stále ukazují, že neočkovaných v nemocnicích je násobně víc.
Jasně, pořád vidím celorepublikové statistiky, ale jak je tím pádem zrovna někde možné tohle číslo? A Brno? Zrovna onehdá v telce mluvil doktor myslím z fakultní a říkal, že jejich statistika je zkreslená, protože u nich lůžka opět zabírají přestárlí pacienti, kteří ale nemají kam jít, nemají je kam dát na doléčení, nemá se o ně kdo postarat.
A povinné očkování? Jestli chtějí řešit, koho povinně naočkovat, tak 60+ a zdravotníky. Potom by nemuseli ředitelé nemocnic bědovat, že mají nakaženo strašně moc personálu a proto povolávat armádu. Jak se mohli nakazit? Nedodržují zase pravidla ochrany?
Ir.mo:
Plně s tím souhlasím, hned první komu jsem volala byl třídní, aby se mohli dle toho zařídit. Stejně tak info všem, není třeba čekat na hygienu .
Narazili jsme spolu akorát na to, že když by jim hygiena nedala pokyn i když věděli o našem Járovi nic by s tím udělat nemohli . A druhá prekérka je ta, že zrušením PCR pro neockovane, dospělé zdarma si to nikdo jen tak zaplatit pro jistotu nepůjde,přitom to je myslím jediná záruka toho, co fakt funguje
A antigen teda pro bezpříznakový průběh u nás nezafungoval , což teda jako prevence ve školách asi nic moc a zbytečné peníze.

Tak nejdříve to byly doma šité roušky, co nás chránily před epidemií - a už nechrání a nesmí se používat,
Pak všeobecné povinné testování - a ani to už nechrání.
Teď je teda očkování na řadě. Jako jediné řešení A plánuje se už 4. dávka. a že to zase bude povinné.
Podobnost čistě náhodná?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ir.mo:
Plně s tím souhlasím, hned první komu jsem volala byl třídní, aby se mohli dle toho zařídit. Stejně tak info všem, není třeba čekat na hygienu .
Narazili jsme spolu akorát na to, že když by jim hygiena nedala pokyn i když věděli o našem Járovi nic by s tím udělat nemohli . A druhá prekérka je ta, že zrušením PCR pro neockovane, dospělé zdarma si to nikdo jen tak zaplatit pro jistotu nepůjde,přitom to je myslím jediná záruka toho, co fakt funguje
A antigen teda pro bezpříznakový průběh u nás nezafungoval , což teda jako prevence ve školách asi nic moc a zbytečné peníze.
Když byl váš Jára oficiálně pozitivně testovaný, tak i kdyby hygiena zaspala, mohli rodiče zavolat dětskému lékaři, aby vystavil žádanku on. Test by v takovém případě platit nemuseli.
My jsme to takhle řešili loni v prosinci s dcerou, protože učitelka nenahlásila kontakty.
napsal(a):
Tak vám přeju klidnou karanténu a mírné průběhy 🌹
Nám taky pro dceru přišel sebetrasovací formulář druhý den po pozitivně spolužačky. To další už naštěstí nebylo potřeba. Zatím 😁
Děkuji ...
Jsem vděčná,že klukovi nic není , on si užívá, že je sám v pokojíku a nikdo ho ničím neprudi , ma přísun životně důležitých věcí : mobil, PS4, jídlo,piti
Taky jsem ráda, že funguje online a nic ve škole nezmeska on a teď už i Justynka
Pejskové šťastní, že jsme nonstop s nima doma
Dcera spokojená ,že jsem ji dala velké lego co bylo k jezisku ,aby se nenudila
My s manželem jdeme péct buchty a rohlíky , taky zvládnu zašít resty na oblečení, vyklidit skříň a poslat něco dětem do DD a konečně vyvolat fotky i za loňský rok...
A taky se ze me stane alkoholik , protože jsem donutila manžela přinést z lednice na zahradě meruňkovici co dostal za kapra od kamaráda a každý večer si dáme frtanka na vypáleni
A taky najednou vidím, kolik fajn lidi máme kolem sebe ,co nam nabízí nákup a pomoc
Držte nám palce ---- prosila jsem mamku "tam nahoře",když už, ať nám všem zařídí bezpříznakový průběh a máme na půl roku vystaráno všichni ... A pak se uvidí co dál, budeme všichni dál s různými zkušenostmi a odstupem, bez emocí
napsal(a):
Když byl váš Jára oficiálně pozitivně testovaný, tak i kdyby hygiena zaspala, mohli rodiče zavolat dětskému lékaři, aby vystavil žádanku on. Test by v takovém případě platit nemuseli.
My jsme to takhle řešili loni v prosinci s dcerou, protože učitelka nenahlásila kontakty.
Je pravda,že děti mají zadarmo do 18let pořád.
Myslela jsem rodiče a případně dospelaky ,že preventivně pro jistotou si PCR málokdo může a chce dovolit
bylo by i fajn kompromis uznávání protilátek a PCR a dát je za půlku 400,-
Věřím, že pak by lidi i víc věřili vládě, očkování... A třeba by se i víc snažili a byli zodpovědnější... Protože by videli, že se snažíme opravdu překonat pandemii a ne jen očkovat ...
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Děkuji ...
Jsem vděčná,že klukovi nic není , on si užívá, že je sám v pokojíku a nikdo ho ničím neprudi , ma přísun životně důležitých věcí : mobil, PS4, jídlo,piti
Taky jsem ráda, že funguje online a nic ve škole nezmeska on a teď už i Justynka
Pejskové šťastní, že jsme nonstop s nima doma
Dcera spokojená ,že jsem ji dala velké lego co bylo k jezisku ,aby se nenudila
My s manželem jdeme péct buchty a rohlíky , taky zvládnu zašít resty na oblečení, vyklidit skříň a poslat něco dětem do DD a konečně vyvolat fotky i za loňský rok...
A taky se ze me stane alkoholik , protože jsem donutila manžela přinést z lednice na zahradě meruňkovici co dostal za kapra od kamaráda a každý večer si dáme frtanka na vypáleni
A taky najednou vidím, kolik fajn lidi máme kolem sebe ,co nam nabízí nákup a pomoc
Držte nám palce ---- prosila jsem mamku "tam nahoře",když už, ať nám všem zařídí bezpříznakový průběh a máme na půl roku vystaráno všichni ... A pak se uvidí co dál, budeme všichni dál s různými zkušenostmi a odstupem, bez emocí
Určitě to bude dobré
Já dokonce teď i postřehla , že lidi, kteří byli do očkování nanuceni (ať už kvůli práci nebo jen proto, aby měli klid) jsou teď pěkně bezohlední.
Chodí nemocní mezi ostatní, nechrání se - protože "oni můžou", na test by je nikdo nedostal , protože na to prý s e r o u,.když jsou oočkovaní
A to je velmi špatné a je to přesně jako se vším ,když udělás něco ,co neděláš se svým dobrým pocitem, ale je proto , že musíš 😔 kdyby se k tomu všichni odhodlali dobrovolně s tím, že tomu věří bylo by vše jiné a věřím, že by to víc pomáhalo

A povinné očkování? Jestli chtějí řešit, koho povinně naočkovat, tak 60+ a zdravotníky.
A jak by k tomu ti zdravotníci přišli? Aby byli zrovna oni očipovaní, vypadával by jim telefon, byli by z nich marťani?
I takhle je jich spousta naštvaných, udřených, postcovidových, nařiďte jim povinné očkování a půl jich uteče.

napsal(a):
Vyvrátíš mi to?
Domnívám se, že toto vyvracejí zkušenosti z rodin a "těsných" pracovních pozic (jedna kancelář apod.) mnohých lidí - ani blízkým kontaktem s nakaženou osobou (bydlení, kancelář) není spolehlivě "zaručeno", že dotyčný onemocní, natož s těžkým průběhem.
Ano, může být pozitivně testován, ale to nemá s onemocněním nic společného.
Vakcinace je užitečná u rizkových pacientů a obecně u pacientů nad 65+ kvůli zmírnění průběhu. To dnes nikdo nezpochybňuje.
Očkovat ale děti nebo ostatní? Proboha proč?
Podívejme se, v jakém věku se u nás s covidem umírá nebo je hospitalizováno:
https://www.covdata.cz/cesko-vek.php#dead-new
Největší chyba vlády ohledně covidu za poslední dva roky je (mimo umanutých blábolů o tom, jak očkování všechny zachrání a udělá tečku apod), že MZ nedokázalo restrukturalizovat zdravotní péči a přizpůsobit ji aktuálnímu stavu.
Dva roky vše běží postaru, a všem mimo pacientů to v zásadě vyhovuje - nemocnice mají víc peněz za covidové pacienty, pojišťovny ušetří na ostatních výkonech, protože se pomalu nic jiného než covid nedělá, a jen tak bokem se podařilo pod rouškou všemožných "kompenzací" prožrat tak extrémní sumy ze státní kasy, že si nahrabal každý, kdo byl jen trochu u zdroje. Pohoda

kdyby se k tomu všichni odhodlali dobrovolně s tím, že tomu věří bylo by vše jiné a věřím, že by to víc pomáhalo
Jenže to je bohužel utopie ( asi stejná jako : Kdyby všichni miliardáři uvolnili ze svého milionek na nemocné děti, nemuseli bychom sbírat víčka ).
Zdá se, že nejvíc platí - nesmíš do hospody !
Přede mnou v oč. centru byla celá parta ( sranda, jak se chlapi báli :-)) ).

a jen tak bokem se podařilo pod rouškou všemožných "kompenzací" prožrat tak extrémní sumy ze státní kasy, že si nahrabal každý, kdo byl jen trochu u zdroje. Pohoda
Že by malá kompenzace pro ty, kteří nebyli u zdraje v devadesátkách ?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Já dokonce teď i postřehla , že lidi, kteří byli do očkování nanuceni (ať už kvůli práci nebo jen proto, aby měli klid) jsou teď pěkně bezohlední.
Chodí nemocní mezi ostatní, nechrání se - protože "oni můžou", na test by je nikdo nedostal , protože na to prý s e r o u,.když jsou oočkovaní
A to je velmi špatné a je to přesně jako se vším ,když udělás něco ,co neděláš se svým dobrým pocitem, ale je proto , že musíš 😔 kdyby se k tomu všichni odhodlali dobrovolně s tím, že tomu věří bylo by vše jiné a věřím, že by to víc pomáhalo
Máte hezké ideály kdyby coby, ale takhle to prostě nefunguje. Nelze apelovat na jedince, navíc pod lživou záminkou, aby se omezoval kvůli ochraně jemu neznámých lidi, ke kterým nemá vůbec žádný vztah.
Většina těch, co se naočkovali, se naočkovali proto, aby se chránili proti těžkému průběhu. A taky jistě aby si zjednodušili život.
I tak mohou samozřejmě onemocnět, ale ta pravděpodobnost, že skončí na JIP, je prostě menší.
Jejich očkování ale nikdy nechránilo a chránit nebude nikoho druhého. To si každý musí rozhodnout sám - nechám se/nenechám se.
Stejně jako nosím roušku, respirátor, atombordel, prolévám se dezinfekcí...nebo naopak ne.
To, že dnes někdo v práci, MHD či v hospodě pokašlává či posmrkává, nemá pravděpodobně s covidem nic společného - je podzim, listopad, vlhko, zima a pozor - pořád existují i jiná respirační onemocnění než covid.
Kdo nikdy v práci, MHD či mezi lidmi nesmrkl či nezakašlal, hoď kamenem.
A ještě dodám, předevčírem doktor v telce: očkovaní jsou prostě v pohodě, my je tady tři dny zaléčíme a můžou domů. Jenže: ve statistice plnění nemocnic jsou! Na to můj muž: kuva, když jim nic není, proč lezou vůbec do nemocnice?!? To je nemůže ,,zaléčit" obvoďák?! I kvůli nim jsou zdravotníci vyčerpaní, protože prostě musí nějaké úkony dělat kolem každého covid pacienta

lesnížínka
napsal(a):
A ještě dodám, předevčírem doktor v telce: očkovaní jsou prostě v pohodě, my je tady tři dny zaléčíme a můžou domů. Jenže: ve statistice plnění nemocnic jsou! Na to můj muž: kuva, když jim nic není, proč lezou vůbec do nemocnice?!? To je nemůže ,,zaléčit" obvoďák?! I kvůli nim jsou zdravotníci vyčerpaní, protože prostě musí nějaké úkony dělat kolem každého covid pacienta
Nemůže. Zaléčení musí předcházet podrobnější vyšetření, to obvoďák neudělá. Kyslík taky nemá.

lesnížínka
napsal(a):
také mne to zaujalo
mmch, statistiku hospitalizovaných zvedla i má tchýně, pravý to hypochondr, teplotu vyhnala na 37,2 st., zakuckala 1 ráno, jednou večer a tím výčet příznaků končí. Volala si rychlou (což činí tak 3-4x do měsíce, vyjma letního období, které tráví na zahradě), má panickou ataku.
napsal(a):
Nemůže. Zaléčení musí předcházet podrobnější vyšetření, to obvoďák neudělá. Kyslík taky nemá.
Ježíš jakové podrobnější? Test, jestli je to covid, nebo je to na ATB se běžně dělá, kdyby potřeboval kyslík, tak v té nemocnici jistě nebude pouhé tři dny.

lesnížínka
napsal(a):
Tak vy byste chudákům očkovaným starouškům nedopřála ani ty 3 dny ! Za to popírač Zima se tam "válel" 2 měsíce (?)- no možná měsíc, vyškrábli ho hrobníkovi z lopaty a ejhle - přežil jsem, nic to není !
Kdybych byla pozitivní, také bych měla panickou ataku - aby mě náhodou neodvezli a neumístili do nemocnice!

K té rychlosti hygieny, kamarádovo dítě bylo v karanténě kvůli pozitivnímu spolužákovi. Dle instrukcí ze školy šli 5. den na PCR, ten negativní, a poté teprve přišel trasovací dotazník z hygieny s informací, že dítě má být v karanténě dva týdny. Což ani není pravda, když mělo negativní test.... :)
No, jsem zvědavá na to zítřejší plošný testování ve školách, co to přinese.
My se i jako očkovaní průběžně testujeme samotestama, když máme někam jít, a asi začnem využívat i ty dva PCR testy, co jsou měsíčně zdarma.
Tak já vám popíšu, jaká je situace u nás. Ségra přítelkyně našeho syna měla předminulý týden kontakt s pozitivním spolužákem, dozvěděla se předminulou neděli. Nejbližší testování v předminulý pátek 60km daleko (jinak blíže kolem bez šance). Minulou neděli večer jí přišla zpráva, že je pozitivní (bezpříznaková).
Přítelkyně syna, která s ní byla v kontaktu, je očkovaná, bez příznaků, ale pracuje ve školství, tak se minulé pondělí s ředitelkou domluvila na karanténě. Nejbližší test… opět v pátek a opět 60 km daleko. V pátek tedy (stále bez příznaků čehokoliv) vyrazila na test. V neděli (dneska) jí přišla zpráva, že je negativní. Tak super.
Kdyby byla pozitivní, šli bychom do karantény my a čekali bychom do pátku, abychom si mohli udělat vejlet do krajského města, a pak bychom čekali na neděli s výsledkem testu, jak jsme na tom byli před časem.
Kde je tady jaký boj s pandémií?

Šarina
napsal(a):
Tak já vám popíšu, jaká je situace u nás. Ségra přítelkyně našeho syna měla předminulý týden kontakt s pozitivním spolužákem, dozvěděla se předminulou neděli. Nejbližší testování v předminulý pátek 60km daleko (jinak blíže kolem bez šance). Minulou neděli večer jí přišla zpráva, že je pozitivní (bezpříznaková).
Přítelkyně syna, která s ní byla v kontaktu, je očkovaná, bez příznaků, ale pracuje ve školství, tak se minulé pondělí s ředitelkou domluvila na karanténě. Nejbližší test… opět v pátek a opět 60 km daleko. V pátek tedy (stále bez příznaků čehokoliv) vyrazila na test. V neděli (dneska) jí přišla zpráva, že je negativní. Tak super.
Kdyby byla pozitivní, šli bychom do karantény my a čekali bychom do pátku, abychom si mohli udělat vejlet do krajského města, a pak bychom čekali na neděli s výsledkem testu, jak jsme na tom byli před časem.
Kde je tady jaký boj s pandémií?
Vy snad bydlíte někde u nás. Objednací doby jsou šílené, nechápu, proč se testovací místa neposílí. Ve větších městech není problém najít volné místo do druhého dne, tak by to mělo být všude.
Schválně jsem koukala na rezervace, nejbližší termín v okruhu 30 km je na sobotu 27.11.🙈
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš jakové podrobnější? Test, jestli je to covid, nebo je to na ATB se běžně dělá, kdyby potřeboval kyslík, tak v té nemocnici jistě nebude pouhé tři dny.
Ono opravdu většinou stačí 3-4 dny na kyslíku kdy se plicim ulehčí boj s infekcí a pacienti odchází do domácí léčby. Včera mi to potvrdil kamarád z interny. Říkal, že očkování se do kritických stavů téměř nedostávají. Taky říkal, že delta je pěkná sfiňa, že tak rychle zničené plíce u britské mrchy neviděl.

napsal(a):
Vy snad bydlíte někde u nás. Objednací doby jsou šílené, nechápu, proč se testovací místa neposílí. Ve větších městech není problém najít volné místo do druhého dne, tak by to mělo být všude.
Schválně jsem koukala na rezervace, nejbližší termín v okruhu 30 km je na sobotu 27.11.🙈
A pro srovnání Brno - 34 volných míst ještě i na dnešek.

Mám jednu otázku : Je tu, kromě mne ještě někdo, kdo nebyl nikdy testovaný

napsal(a):
Mám jednu otázku : Je tu, kromě mne ještě někdo, kdo nebyl nikdy testovaný
hlásím se
teda pokud nepočítáme ty samošťoury, co byly na jaře povinný v práci

Po nás v zaměst. nikdo žádné samošťoury nevyžadoval. Loni v zimě jsme byli asi poslední instituce, která měla otevřeno. Všichni se divili a sem tam někdo zašel. Do té doby, než šly okolo dvě divné ženské, opravdu bl.bě koukaly a druhý den jsme zavřeli. Jestli to byly hygieničky, nebo pouhé bonzačky - já se nedozvěděla.
Ještě dodám: nemám proč. Nikam, kde by se to vyžadovalo, jsem nechodila, do práce nechodím, mezi lidi taky nemusím, kdyby bylo nejhůř. S miškou už obejdem jen tady nejbližší okolí a nemusím se s nikým potkat, když nebudu chtít. Teď byla snad 3týdny nějak nemocná jedna očkovaná sousedka, takže jsem s ní mluvila asi na 4m. Totéž, když jsem byla chcíplá já.

Jen k debatě, k čemu je očkování. Podívejte se na graf Hospitalizace a JIP porovnání očko a neočko.
https://www.covdata.cz/cesko-vek.php#vaccine-hospital
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.166
napsal(a):
Jen k debatě, k čemu je očkování. Podívejte se na graf Hospitalizace a JIP porovnání očko a neočko.
Takovych grafu si nakreslim treba dvacet.

napsal(a):
no, když se podívám na svůj sloupeček, tak mě to pořád nepřesvědčuje k očkování.
protože moje individuální riziko jsem ochotná asi nést i nadále nevakcinovaná.
a k ničemu jinému než ke snížení toho rizika ta vakcína není dobrá.

Já nepřesvědčuji, já uvádím ověřená data.
Leithian, jak se cítíte, jak vám je? Malujte si obrázky, grafy, jak potřebujete. Bude jen dobře, když se vy nebo člen rodiny nezobrazí v hospitalizacích jako nový případ.
Bodlinka
a k ničemu jinému než ke snížení toho rizika ta vakcína není dobrá.
Ale Mlho, o čem se tu někteří z nás snaží celou dobu hovořit? Zahlcení nemocnic, sestřičky, doktoři už vyhořelí si jedou nové kolo pekla. Očkování je snížení rizika, děkuji, že jste to napsala.
https://www.youtube.com/watch?v=0Ge95Om3Jy8

My jsme měli na jaře povinný testování v práci. Všichni, očkovaní i neočkovaní. V létě jsem se testovala kvůli výstavám cca 5x, vyžadovali to v propozicích. Teď se netestuju, objednat se je bez šance, termíny nejsou. Takže nikam nechodím.

Ano, testů a testovacích kapacit je málo, Babišova vláda zase něco nedomyslela, podcenila, nenaplánovala. Pokud schválí třetí dávku už po 5 měsících, kde se lidé, kteří o ni mají zájem, budou očkovat, když se zrušilo spousta očkovacích center, to hodí vše na obvoďáky? Babiš aspol si tak oddechnou, až to přehodí na vládu novou a budou po ní řvát, že prečo toto a toto něfunguje...

napsal(a):
Tomu taky nerozumím. Jak naočkované dítě ochrání dospělého?

Bodlinka
protože moje individuální riziko jsem ochotná asi nést i nadále nevakcinovaná.
Vím, psala jste, že do sebe Bodlinka nenechá nic vpíchnout, panika z jehel, asi trypanofobie jako ten slon v pohádce výše. Takových lidí je hodně, vůbec to nezlehčuji, umím si to představit ve své jiné sféře, že "ani omylem" tohle nechci. Tak buďte zdravá.

napsal(a):
hlásím se
teda pokud nepočítáme ty samošťoury, co byly na jaře povinný v práci
Taky tak - na jaře povinné testování v práci - všichni negativní.

Varaxi
napsal(a):
A jak naočkování dospělého ochrání jiného?
Nijak. To byla reakce na balu ohledně očkování dětí.

Varaxi
napsal(a):
A jak naočkování dospělého ochrání jiného?
Snížení přenosu, nižší pravděpodobnost prodělání nákazy ve stylu skončím na JIP?
Ušetření práce přetíženým zdravotníkům a podílet se tak na nepřehlcení nemocnic?
napsal(a):
Nijak. To byla reakce na balu ohledně očkování dětí.
No však jo, co napsala, je nesmysl.
Možná kdyby se tolik dospělých neodmítalo očkovat, tak to může mít vliv na ty nemocnice.
Taky mám známou, co pracuje na kovidáriu. Ta tvrdí, že poměr očkovaní k neočkovaným je 50:50 a vedou lidé staří a s chronickými nemocemi bez ohledu na očkování. Relativně mladí a zdraví lidé nemocnice nepřeplní a děti taky ne.
Ptám se - proč se má zdravý mladý člověk očkovat? Kromě toho, že chce do hospody. A proč očkovat děti? Obojí je nesmysl.
napsal(a):
Snížení přenosu, nižší pravděpodobnost prodělání nákazy ve stylu skončím na JIP?
Ušetření práce přetíženým zdravotníkům a podílet se tak na nepřehlcení nemocnic?
Takže dokud nebudou potřebovat na JIPku, tak nijak.
Já uznávám přínos očkování u rizikových skupin a jsem vyloženě ráda, že rodiče jsou očkovaní; ale mladí a zdraví a děti nemocnice nepřetíží.

Varaxi
napsal(a):
Možná kdyby se tolik dospělých neodmítalo očkovat, tak to může mít vliv na ty nemocnice.
Taky mám známou, co pracuje na kovidáriu. Ta tvrdí, že poměr očkovaní k neočkovaným je 50:50 a vedou lidé staří a s chronickými nemocemi bez ohledu na očkování. Relativně mladí a zdraví lidé nemocnice nepřeplní a děti taky ne.
Ptám se - proč se má zdravý mladý člověk očkovat? Kromě toho, že chce do hospody. A proč očkovat děti? Obojí je nesmysl.
To se shodneme.

Varaxi
napsal(a):
To vůbec není nesmysl. Zatím se ukazuje, že mezi očkovanými se covid šíří pomaleji než mezi neočkovanými, a to znamená, že onemocní současné méně očkovaných než neočkovaných při stejné virové náloži. Jestliže je na JIP 50 : 50 očko a neočkovaných, je třeba říct, z kolika očkovaných (6500000) a z kolika neočkovaných. A hned ten poměr vypadá jinak. Krom toho, ten poměr na JIP je nejspíš 30 % očkovaných proti 70% neočkovaných.

Ptám se - proč se má zdravý mladý člověk očkovat?
Třeba proto, že mládí a zdraví jsou pojmy relativní?
Když onemocní mladý zedník, táta od dvou malých dětí, kašle na statistiky. Naštěstí ho vyhrábli hrobníkovi z lopaty.
napsal(a):
Kolik z toho je reinfekcí? Už mě tohle rozdělovaní na očkované a neočkované se*e. Furt se mele jen o tom, jak se lidi nechtěj nechat očkovat, ale když náhodou někdo zveřejní graf s nemocnými a z nemocnic, tak lidí s reinfekcí je tam naprostý minimum. Takže já, která mám vysokou hladinu protilátek a podle grafu jsem stejně chráněná, ne-li líp, než jen očkovaný jsem pomalu trestně stíhaná, pokud bych si chtěla někam jít sednout. A to předtím bych musela jít ještě na test, kde by se ukázalo, že jsem bezinfekční. A očkovanej, kterej po 6 měsících už nemusí mít protilátky žádný, tak si může všude chodit bez omezení a jelikož ho nikdo netestuje, tak si vesele může roznášet covid dál. Sousedi se vrátili z lázní, oba očkovaní a hádejte, co si přivezli za dáreček.....

Huskyjanina
napsal(a):
Kolik z toho je reinfekcí? Už mě tohle rozdělovaní na očkované a neočkované se*e. Furt se mele jen o tom, jak se lidi nechtěj nechat očkovat, ale když náhodou někdo zveřejní graf s nemocnými a z nemocnic, tak lidí s reinfekcí je tam naprostý minimum. Takže já, která mám vysokou hladinu protilátek a podle grafu jsem stejně chráněná, ne-li líp, než jen očkovaný jsem pomalu trestně stíhaná, pokud bych si chtěla někam jít sednout. A to předtím bych musela jít ještě na test, kde by se ukázalo, že jsem bezinfekční. A očkovanej, kterej po 6 měsících už nemusí mít protilátky žádný, tak si může všude chodit bez omezení a jelikož ho nikdo netestuje, tak si vesele může roznášet covid dál. Sousedi se vrátili z lázní, oba očkovaní a hádejte, co si přivezli za dáreček.....
Lidi s protilátkami významně vylepšují statistiky neočkovaným. 😁
Taky jsem pro uznávání protilátek déle, než 180 dní. Nová vláda cosi takového slibovala, tak vydržte.🌷

Varaxi
napsal(a):
Takže dokud nebudou potřebovat na JIPku, tak nijak.
Já uznávám přínos očkování u rizikových skupin a jsem vyloženě ráda, že rodiče jsou očkovaní; ale mladí a zdraví a děti nemocnice nepřetíží.
Jenže to nikdo neví, zda právě mladý a zdravý člověk nakonec neskončí na JIP. Takových případů bylo a je hodně. Plus je třeba koukat do budoucna, plno lidí, mladých, starších a zdravých, kteří prodělali covid, má nebo může mít problémy s long covid. Nenadýchnou se, jak by potřebovali, u některých brain fog, u jiných únava, bolest hlavy, svalů, kloubů atd. Ti také budou potřebovat nějakou péči v budoucnu, Se z toho zdravotníci asi pos.erou časem, odejdou, vyhoří totálně.
Nesouhlasím s nucením lidí do očkování, to je opravdu každého věc. V ČR se bohužel povedlo překlopit očkování do naprosté šaškárny, nejdřív fronta vloni a protekce, nyní, když je to dostupné, vládní nestrategie a konspirace nas.raly a odradily tolika lidí, že... Že si to stačí pročítat zde, a věřte, že chápu mnohé z vás. Udělat z covidu politickou věc je velký zlo, na to už vloni upozorňovali někteří experti. My jsme ukázkový příklad, jak se to dělat nemá. Best in Covid.
Já opět poprosím každého čtoucího, který není naočkovaný, ať popřemýšlí a vyrazí (pokud není kontraindikace). První dávka v současnou dobu statistiky neovlivní, ale s druhou dávkou třeba bude jaro vypadat lépe než vloni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.166
napsal(a):
Jenže to nikdo neví, zda právě mladý a zdravý člověk nakonec neskončí na JIP. Takových případů bylo a je hodně. Plus je třeba koukat do budoucna, plno lidí, mladých, starších a zdravých, kteří prodělali covid, má nebo může mít problémy s long covid. Nenadýchnou se, jak by potřebovali, u některých brain fog, u jiných únava, bolest hlavy, svalů, kloubů atd. Ti také budou potřebovat nějakou péči v budoucnu, Se z toho zdravotníci asi pos.erou časem, odejdou, vyhoří totálně.
Nesouhlasím s nucením lidí do očkování, to je opravdu každého věc. V ČR se bohužel povedlo překlopit očkování do naprosté šaškárny, nejdřív fronta vloni a protekce, nyní, když je to dostupné, vládní nestrategie a konspirace nas.raly a odradily tolika lidí, že... Že si to stačí pročítat zde, a věřte, že chápu mnohé z vás. Udělat z covidu politickou věc je velký zlo, na to už vloni upozorňovali někteří experti. My jsme ukázkový příklad, jak se to dělat nemá. Best in Covid.
Já opět poprosím každého čtoucího, který není naočkovaný, ať popřemýšlí a vyrazí (pokud není kontraindikace). První dávka v současnou dobu statistiky neovlivní, ale s druhou dávkou třeba bude jaro vypadat lépe než vloni.
Jdi uz s tou agitaci někam. Je to trapne jak to tu furt nutis všem. Diky nechcem.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jdi uz s tou agitaci někam. Je to trapne jak to tu furt nutis všem. Diky nechcem.
Nevšimla jsem si, že by plaka něco nutila - byla to jen prosba.

Huskyjanina
napsal(a):
Mě to také se.re. Já jsem očkovaná a zodpovědná, nejezdím do lázní, nosím respirátor, když jdu výjimečně někam mezi lidi. Protilátky jsou fajn, gratuluji, snad vám vydrží déle než očkování. Napiště na MZ ČR, ať s uznáváním protilátek něco udělají.
Jo, lidi jsou nasra.ný fest na všech stranách. Krásně se to povedlo, vivat politikům a premiérovi v demisi, rozdělit společnost.
A už mlčím, jen jsem si zde v kovidáriu potřebovala vypsat své myšlenky, které se mi střádaly. Holčička ze ZŠ, třeťačka, má po prodělaném, bezpříznakovém covidu stále velké potíže se zrakem, navíc se jí objevily problémy s kůží.
Tak ať se ta svi.ně vyhýbá hlavně dětem, ty nemají možnost rozhodnutí.
Plus je třeba koukat do budoucna, plno lidí, mladých, starších a zdravých, kteří prodělali covid, má nebo může mít problémy s long covid.
O tom jsem zrovna četla - že ten postkovidový syndrom, což předpokládám je to, co nazýváte long covid, postihuje prakticky všechny skupiny stejně. Jedinou výjimkou je pohlaví, ženy na něj trpí víc než muži, a jinak je to jedno, jestli jsme mladí, zdraví, bohatí, měli jsme těžký nebo lehký průběh... Prostě je to jedno.
Už mě tohle rozdělovaní na očkované a neočkované se*e.
Taky mě to štve. Protože to je umělé rozdělení, nikomu by (ne)očkování nevadili, kdyby to ta média tak nerozmazávala. Prej očkovaní přenášejí nemoci, protože se u nich kovid neprojeví a tak to roznášejí víc. Prej neočkovaní zaplní nemocnice, a pak nepůjde operovat ani očkované. Prej, prej, prej.
Kdo roznáší nejvíc kovid? Teď už asi je pozitivní (a tím pádem roznáší) prakticky každý, ale před pár měsíci nejvíc roznášeli kovid lidé bezohlední, kteří odmítali dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Na očkování vůbec nezáleželo; jinými slovy je to o lidech.
Kdo nejvíc zaplní nemocnice? No já nevím, ale lidi s kovidem to nejsou, když jich jsou v nemocnicích 4 800. Lidí s různými nemocemi je v nemocnicích mnohem víc. Opět - je to o lidech.
Štve mě to nesmyslné obviňování jedné nebo druhé skupiny. Sakra, ať se někdo očkovat dá nebo nedá, je to jeho věc. Asi pro to nějaký důvod má. A to očkování není povinné, a dokud nebude, nemá nikdo právo do toho očkování někoho nutit. A stejně tak nikdo nemá právo v očkování bránit.
Já teda jsem upřímně ráda, že jsou naši očkovaní, protože oba spadají do problematických skupin. Máma je astmatička, otec sedmdesátník. Ale kdyby se rozhodli neočkovat, tak jim to odkývu a budu to respektovat. Kdyby se rozhodla pro očkování moje švagrová, tohoto času těhotná, tak to taky budu respektovat. Nenapadlo by mě, že bych odmítala kontakt s kýmkoli, ať už je očkovaný, nebo ne.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jedna agitace, nemluvte laskavě za ostatní. Tedy, pokud nehovoříte za svou nakaženou rodinu, to se pak omlouvám já. Buďte zdrávi.

V podstatě s vámi souhlasím.
Krásně se to povedlo, vivat politikům a premiérovi v demisi, rozdělit společnost.
Jenom s tímhle ne. Mám za to, že se to povedlo spíš dezinformátorům, konspirativcům a médiím.
( Nejsem Babišův volič ! I když jsem starý vidlák - tak bych vlastně podle médií měla být. Ale když se podíváte okolo "do světa" je to všude stejné, někde i horší. Babiše tam nemají. Nebo, že by se od něj učili? )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.166
napsal(a):
Vy jedna agitace, nemluvte laskavě za ostatní. Tedy, pokud nehovoříte za svou nakaženou rodinu, to se pak omlouvám já. Buďte zdrávi.
Jo. Neb od nas o tom neuvazuje nadale firt nikdo. Ockovani se proste zatim ukazuje ze je uplne k ho vnu. Az se to zmeni pouvazujem. Do te doby ani omylem. Co oulrok do sebe pichat sracky ne diky.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo. Neb od nas o tom neuvazuje nadale firt nikdo. Ockovani se proste zatim ukazuje ze je uplne k ho vnu. Az se to zmeni pouvazujem. Do te doby ani omylem. Co oulrok do sebe pichat sracky ne diky.
Jste si vědomá toho, že monoklonální protilátky, které si nechal aplikovat přítel maminky, jsou experimentální léčivo s mnohem kratší dobou zkoumání, než vakcíny?
To už to najednou nevadí? Co když to bude mít v budoucnu následky?
Jako správný odpírač a zpochybňovač všeho by to přece měl odmítnou, ne?
Brbláte, prskáte, ale když jde do tuhého, je najednou všechno jinak. Státe postarej se, já mám nárok...
Vaši rodině samozřejmě přeju plné zotavení bez dalších následků, ale zamyslete se prosím, jestli nešlo něco udělat jinak.

monoklonální protilátky, které si nechal aplikovat přítel maminky, jsou experimentální léčivo s mnohem kratší dobou zkoumání, než vakcíny
jj, jen cca 120 to je, co je objevili...a uz stihli i nobelovku udelit...
napsal(a):
Jste si vědomá toho, že monoklonální protilátky, které si nechal aplikovat přítel maminky, jsou experimentální léčivo s mnohem kratší dobou zkoumání, než vakcíny?
To už to najednou nevadí? Co když to bude mít v budoucnu následky?
Jako správný odpírač a zpochybňovač všeho by to přece měl odmítnou, ne?
Brbláte, prskáte, ale když jde do tuhého, je najednou všechno jinak. Státe postarej se, já mám nárok...
Vaši rodině samozřejmě přeju plné zotavení bez dalších následků, ale zamyslete se prosím, jestli nešlo něco udělat jinak.
Brbláte, prskáte, ale když jde do tuhého, je najednou všechno jinak.
Nesmysl, leithian je náhodou celou dobu konzistentní. Konzistentnější než já.
O experimentálním léčivu nic neříká, aspoň to tu nevidím; jak znáte její názor?
napsal(a):
Taky jsem pro uznávání protilátek déle, než 180 dní. Nová vláda cosi takového slibovala, tak vydržte.🌷
Nechtěla jsem, aby to vyznělo tak, jako ze si stěžuju, ze nemůžu nikam chodit, protože já jsem nenáročnej člověk a výlety a táboření v přírodě mi nikdo nezakáže. Ale psala jsem to kvůli tomu, ze mě stve, jak se přistupuje k očkovaným, jako bezinfekčním, ale tak to prostě není.

napsal(a):
monoklonální protilátky, které si nechal aplikovat přítel maminky, jsou experimentální léčivo s mnohem kratší dobou zkoumání, než vakcíny
jj, jen cca 120 to je, co je objevili...a uz stihli i nobelovku udelit...
... na covid???

Varaxi
napsal(a):
Psala to tady.

Huskyjanina
napsal(a):
Nechtěla jsem, aby to vyznělo tak, jako ze si stěžuju, ze nemůžu nikam chodit, protože já jsem nenáročnej člověk a výlety a táboření v přírodě mi nikdo nezakáže. Ale psala jsem to kvůli tomu, ze mě stve, jak se přistupuje k očkovaným, jako bezinfekčním, ale tak to prostě není.
Naprosto souhlasím.

napsal(a):
... na covid???
ani ty vakciny nevymysleli az na covid.
jen ty protilatky uz se i stihli na jine choroby vyzkouset
Nechtěla jsem, aby to vyznělo tak, jako ze si stěžuju, ze nemůžu nikam chodit, protože já jsem nenáročnej člověk
Já mám ten pocit, že restrikce neočkovaných má větší dopad na podnikatele (hospody, kina, organizátory společenských akcí apod.) než na neočkované. Teda za předpokladu, že se budou restrikce dodržovat a kontrolovat.
Jako mě to taky neobtěžuje, nejít do kina a nejít do restaurace. Já potřebuju k životu akorát knihovnu, tam mi knížky bez problémů nachystají a vydají před knihovnou. A zoo přinejhorším oželím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No koukám, že je kovid na ústupu, tak odvolávám, co jsem slíbil a slibuju, co jsem odvolal. Momentálně jste(rodina) po nemoci a očkování nepotřebujete.
Moc bych se "nerouhala" .

Varaxi
napsal(a):
Tak mám za sebou telefonát od známé. Chtěla se stavit, abych ji nakazila. Že za dva měsíce má svatbu a radši kovid než očkování.
Fakt nevím, co na to říct.
Že vědomé šíření nakažlivé nemoci je trestný čin?
napsal(a):
Že vědomé šíření nakažlivé nemoci je trestný čin?
Tak já ji samozřejmě nepozvala dál a nechala ji stát venku s tím, ať jde sakra domů. Ale prostě... Prostě fakt nemám slov.
Jako já vím, že ten kovid chytneme dřív nebo později všichni a ono to ve výsledku je otázka, co bychom radši, jestli nemoc, nebo očkování. A já prostě sázím na to, že nemoc v mém případě nebude mít takové následky a bude menší nápor, než třeba pět očkování a nemoc k tomu jako bonus. Ale uznávám, že u ní mě to fakt překvapilo. Stejně stará jak já (30 let), je „dušná“ (asi astma nebo něco takového, od 15 má problémy s dýcháním), má dvě děti, další neplánuje, tudíž odrozeno. Přiznávám, že na jejím místě bych oželela pompézní svatbu. Jít o půl jedenácté večer k bývalé spolužačce, protože je nakažená a nechceme, aby o té návštěvě někdo věděl... Mě by to fakt nenapadlo.
Jako ona byla taková alternativní vždycky, ale toto je fakt extrém. I na ni.
Edit: Jako máte pravdu, to jsem jí říct měla. Ale fakt mi ten požadavek vzal slova, prostě jsem nevěděla, co říct.
napsal(a):
A neprochází to zrovna populací v další, asi nejsilnější vlně? Nejsou už teď zahlcené nemocnice? Svatá Anna hlásila plno, Bohunice dělají z dalšího oddělení, z ortopedie covidárium... Nepadají už teď zdravotníci na hubu, nepovolávají se vojáci, protože je nedostatek personálu? Nebylo by lepší, kdyby bylo víc lidí očkováno? Neušetřily by se síly i prostředky? Já říkám, že ano.
Očkování stojí zlomek toho, co testování, zlomek toho, co péče o covid nemocného v nemocnici.
Ale ano, já přece nejdu úplně proti Vám, "Balu". Proto jsem opakovaně psala, ať tedy motivují řekněme lidi 60+ a vážně nemocné k očkování. Ty, co nemoc prodělali, ať nechají být. No a jak motivovat, to nevím, na to jsou celé PR agentury...jen si myslím, že to jak to dělají teď, jen lidi odrazuje.
O zahlcení brněnských nemocnic vím, je to smutné. Ale mám info, že jsou tam nyní opravdu právě ti senioři.

napsal(a):
Není to třeba proto, že tvorba protilátky není stejná u každého, prostě se u každého neudělají v dostatečné míře, nevydrží u každého v dostatečné míře po určitou dobu...
Záleží to i na prodělané nemoci, jestli ho to chytlo za obě plíce nebo měl jen rýmu.
Asi by se to muselo měřit, což je další potvrzení?

napsal(a):
Není to třeba proto, že tvorba protilátky není stejná u každého, prostě se u každého neudělají v dostatečné míře, nevydrží u každého v dostatečné míře po určitou dobu...
Záleží to i na prodělané nemoci, jestli ho to chytlo za obě plíce nebo měl jen rýmu.
Jasně, že by se to muselo změřit. Proč by ne?
Ono by nebylo od věci změřit i očkované, jak jim imunita "drží" A až pak přeočkovávat.
napsal(a):
Vyvrátíš mi to?
Vzhledem k tomu, že jsou i bezpříznakoví přenašeči, tak jak chceš tu epidemii ukončit?
Jinak já nejsem pro bezohlednost. Z mé strany v mých příspěvcích už byla a je frustrace z tak protrahovaného nic neřešícího stavu, z toho, že se nám zde bohužel opakovaně lhalo a lže...ale zároveň, a to jsem fakt psala několikrát, jsem proti JAKÉKOLI polarizaci. Nemám ráda antivaxery, kteří šíří hoaxy, jdou na Václavák vyřvávat, atd. Ale nemám ráda ani naočkované, kteří se na mě dívají spatra, a že takoví lidé opravdu reálně jsou - to Ti nelžu. Plus to, že počínaje zítřkem pro mě vlastně začíná lockdown - sice ne úplný, ale nemůžu si rozhodně zajít tam, kam bych chtěla (např. kadeřnictví).
A o chránění těch zranitelných skupin fakt píšu až asi postopadesáté ;-). Poslední, co bych si přála, je, aby sis Ty nebo kdokoli jiný, myslel, že jsem ignorant. Ale zkus se na to podívat tak, že prostě nefunguje nic. A nemyslím, že za to může neukázněnost Čechů. Vždyť ta opatření nefungují nikde ve světě... A ještě jednou říkám, ano, je to moc smutné, ale momentálně nevidím příliš to světlo na konci tunelu (nevidím je totiž ani v tom očkování - pokud naočkovaní mohou být infekční).

napsal(a):
Ani po očkování se nevytvoří každému obranyschopnost organismu stejně. Normálně to flákají. Před další dávkou očkování by měli změřit odolnost-protilátky.
Snad si někdo můžete pamatovat, jak se dělaly tuberkulinové reakce ( nevím jestli to píši správně-a jestli to k něčemu bylo )= nalepili dětem před přeočkováním náplasti a pak změřili kolik se jim udělalo pupínků, jak velké červené kolo.....a pak : "ty jdeš očkovat, ty jdeš domů.......
A obdoba byla injekce do předloktí pod kůži a zase se měřila reakce a zas šel přeočkovat jen někdo. Ale to nevím, jestli to bylo TBC. Dětí bylo taky hodně a neočkovaly se naslepo.
Jo a taky jsem od nějakého doktora četla, že kontraindikací proti očkování jsou opakované záněty středouší v dětství do 6.let věku. U dospělých. ????

Máte někdo Cilku, Cecilku? Zítra má svátek :
https://www.youtube.com/watch?v=kDatl6VJdqY
napsal(a):
Covid není chřipka.
No ale to já zodpovědět neumím. Já se to dozvěděla zcela náhodně... A mimochodem, jak jsem zde psala, byla jsem zodpovědná (a paranoidní, jak psala "Repta" :-)) a šla jsem na PCR test. "Nachlazení", které mám, se mě drží už cca 4. týden. Dříve jsem na nic takového netrpěla. Co když je toto důsledkem sociální izolace a nošení náhubků? Lidé umírali, umírají a budou umírat i na jiná agens...která nicméně klidně také způsobí pneumonii (viz Žbirka). A opět mám info, že necovidových infekcí respiračních velmi přibylo. No, tak to beru jako další mínus těch opatření... Ale třeba také ne, já zde píšu své názory, nicméně nechci je nikomu vnucovat... Ale zároveň si přeji, ať v této zemi zůstane svoboda. Ať nenařídí plošně vakcinaci všem, ať nerozdělují lidi, ať nezakazují jedné skupině obyvatel jejich volnočasové a jiné aktivity, atd. - je to opravdu pořád dokola.
Ale nemám ráda ani naočkované, kteří se na mě dívají spatra, a že takoví lidé opravdu reálně jsou - to Ti nelžu.
Tak já se na ty šupáky na náměstí taky dívám spatra. Demonstrovat se dá i jinak, dnešní možnosti nabízejí i demonstrace přes internet. Nemyslím si, že jsme na tom až tak špatně, že skutečně jediná a poslední možnost je jít do ulic.
Edit: Jo na Vás se dívají spatra. Tak to ne, já četla na NĚ a ne na MĚ. :)

napsal(a):
Jasně, že by se to muselo změřit. Proč by ne?
Ono by nebylo od věci změřit i očkované, jak jim imunita "drží" A až pak přeočkovávat.
Jsem pro...Já mám v plánu si to nechat změřit, až půjdu v novém roce na hematologii...samoplátce, ale bohužel si nemyslím, že každý by byl ochotný něco investovat.
Já jsem docela zvědavá, nikdy mi test nevyšel pozitivně a že jich bylo...mám 3 dávky.
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/protilatky-proti-koronaviru-covid-ockovani-test_2108070605_btk
napsal(a):
také mne to zaujalo
mmch, statistiku hospitalizovaných zvedla i má tchýně, pravý to hypochondr, teplotu vyhnala na 37,2 st., zakuckala 1 ráno, jednou večer a tím výčet příznaků končí. Volala si rychlou (což činí tak 3-4x do měsíce, vyjma letního období, které tráví na zahradě), má panickou ataku.
Je to ode mě asi teď hulvátství, ale s panickou atakou nechť je tedy odvezena do PL, a ne někam na covidovou internu.

Že to není od netopýrů, to už je skoro dokázané ( nebo úplně ? ). Že v tom mají prsty Amíci, to je taky pravda?
Jde jen o to, jestli nám to sem foukli omylem, nebo cíleně. Pak je asi bl.bé kupovat jejich vakcínu.
Nebo kecám?

fikovnice
napsal(a):
Je to ode mě asi teď hulvátství, ale s panickou atakou nechť je tedy odvezena do PL, a ne někam na covidovou internu.
Možná by stačil diazepam.

Ale zároveň si přeji, ať v této zemi zůstane svoboda.
Mohla bych to parafrázovat na : "Ale zároveň si přeji, ať na této Zemi zůstane svoboda".
Na to je jediná odpověď : Dobře už bylo !

fikovnice
napsal(a):
To je ještě mnohem víc. Sjela jsi všechny labiny? Já si mohla nedávno vybírat, kam zajedu a na jaký přsně čas.
Dneska byla neděle.😉
napsal(a):
Dneska byla neděle.😉
Já vím, no, je pravdou, že já se na všechny nedívala - neměla jsem důvod. Ale obecně tedy Brno nedostatkem odběrových míst netrpí + výsledek je do pár hodin. A mně, jak jsem psala, k tomu ještě udělali bonusově RS virus a chřipkový virus!
napsal(a):
Ale zároveň si přeji, ať v této zemi zůstane svoboda.
Mohla bych to parafrázovat na : "Ale zároveň si přeji, ať na této Zemi zůstane svoboda".
Na to je jediná odpověď : Dobře už bylo !
...to je ovšem velmi smutné konstatování...
Mně je jasné, že velmi pravděpodobně svět už nikdy nebude jako dřív (takto jsem to říkala, když mi třeba umřeli rodiče, teď je to zase jiným způsobem). A co je nejsmutnější, alespoň pro mě, že zdravotnický problém byl takovýmto nehorázným způsobem zpolitizován... Pročtením příspěvků zde jsem dospěla k závěru, že řada lidí neuznává nátlak na neočkované (samozřejmě to neplatí pro všechny), tak aspoň to beru jako fajn zjištění.
V souhlase s "Huskyjaninou", v budoucnu s "Varaxi", "Leithian" a dalšími budeme možná dále šikanovány, přestože jsme nemoc prodělaly. Odpověď, proč se ti nahoře tak zarputile brání uznání prodělání nemoci, se asi nikdy nedočkám. Možná, že to je pro mě v tom všem marasmu to nejnepříjemnější a zároveň nejzáhadnější. Už jsem zde psala, že bych si klidně proplatila testy i buněčné imunity. Není ale politická vůle nejen to uznávat, ale ani se o tom bavit!
fikovnice
napsal(a):
Ještě k tomuto: Myslím, že politici a média opravdu dělají medvědí službu. Já psala o frustraci, "Hm_n" má v rodině někoho s pan. atakou, "Repta" psala o paranoie...
Ještě dva roky zpátky bych při rýmě, kašli a bolesti hlavy (i když ta tedy teď byla úděsná) nevyhledávala labiny, nesháněla si žádanku, aby mi byl proplacen PCR test, nepřemýšlela o karanténě...ale vzala bych to, že jsem se prostě prochladla. Nejsem hypochondr, s tím, co jsem si v životě už prožila, jsem se zde nikdy netajila. Ale padá to vše na mě jak deka... Dnes návrat z dovolené - a bude nějaké příště??? Mám se nechat naočkovat jen proto, abych mohla jezdit do své milované destinace?
No, chtěla jsem říct, že je toho už na lidi příliš. Vím, že i zde jsou lidé, kteří tvrdí, že nic neřeší. Mně zase ostatní radí, ať nic nečtu...ale copak můžu, když přijdu do práce a informacemi mě stejně zahltí první, koho potkám? O přátelích nemluvě...

A není to tak, že je to úmyslně politický problém ? Aby to něco zakrylo ? Třeba to, že přes evropský Zelený úděl, bylo letos vytěženo nejvíc Amazonských pralesů v historii, nebo třeba to, že ačkoliv vědci už od 70.-80. let upozorňují na konečnost ropy, těží se jí rok od roku víc.......že dnes je jen pro někoho návštěva hospody, za čas bude jen pro někoho elektřina, auto, teplo, chleba ? Mám teď na mysli změnu v blahobytné Evropě. V jistých částech světa je to jiné......
Jejda, nejsem jako neverend? Radši jdu spát.
https://www.youtube.com/watch?v=HXFPiQfdooI
napsal(a):
A není to tak, že je to úmyslně politický problém ? Aby to něco zakrylo ? Třeba to, že přes evropský Zelený úděl, bylo letos vytěženo nejvíc Amazonských pralesů v historii, nebo třeba to, že ačkoliv vědci už od 70.-80. let upozorňují na konečnost ropy, těží se jí rok od roku víc.......že dnes je jen pro někoho návštěva hospody, za čas bude jen pro někoho elektřina, auto, teplo, chleba ? Mám teď na mysli změnu v blahobytné Evropě. V jistých částech světa je to jiné......
Jejda, nejsem jako neverend? Radši jdu spát.
https://www.youtube.com/watch?v=HXFPiQfdooI
Ale jo, já už si také myslím, že to, co dříve bylo konspirací, je dnes už téměř faktem. Osobně si myslím, že nešlo ani tak o zakrytí něčeho, ale o destabilizaci ekonomiky ve světě - teda pokud se k těm konspiracím snížím...
A jinak teď jsem si najela na začátek diskuze. Pokud budete mít někdy někdo čas a chuť, tak to udělejte. Je (tragi)komické, co jsme tam psali, co se vyplnilo, co se naopak ukázalo jako nesmysl... A je vysloveně tragické (z mého pohledu), že až takovouto kalamitu teda nečekal nikdo...

fikovnice
napsal(a):
...to je ovšem velmi smutné konstatování...
Mně je jasné, že velmi pravděpodobně svět už nikdy nebude jako dřív (takto jsem to říkala, když mi třeba umřeli rodiče, teď je to zase jiným způsobem). A co je nejsmutnější, alespoň pro mě, že zdravotnický problém byl takovýmto nehorázným způsobem zpolitizován... Pročtením příspěvků zde jsem dospěla k závěru, že řada lidí neuznává nátlak na neočkované (samozřejmě to neplatí pro všechny), tak aspoň to beru jako fajn zjištění.
V souhlase s "Huskyjaninou", v budoucnu s "Varaxi", "Leithian" a dalšími budeme možná dále šikanovány, přestože jsme nemoc prodělaly. Odpověď, proč se ti nahoře tak zarputile brání uznání prodělání nemoci, se asi nikdy nedočkám. Možná, že to je pro mě v tom všem marasmu to nejnepříjemnější a zároveň nejzáhadnější. Už jsem zde psala, že bych si klidně proplatila testy i buněčné imunity. Není ale politická vůle nejen to uznávat, ale ani se o tom bavit!
Fikovnice, prodělání covidu se přece uznává stejně jako očkování. Ale ne na věčné časy. Ani očkování není na celý život, má omezenou platnost. Vše se vyvíjí, poznatky o protilátkách po prodělání covidu, i po očkování. Situace je plus mínus v tomto stejná všude ve světě.

fikovnice
napsal(a):
Ještě k tomuto: Myslím, že politici a média opravdu dělají medvědí službu. Já psala o frustraci, "Hm_n" má v rodině někoho s pan. atakou, "Repta" psala o paranoie...
Ještě dva roky zpátky bych při rýmě, kašli a bolesti hlavy (i když ta tedy teď byla úděsná) nevyhledávala labiny, nesháněla si žádanku, aby mi byl proplacen PCR test, nepřemýšlela o karanténě...ale vzala bych to, že jsem se prostě prochladla. Nejsem hypochondr, s tím, co jsem si v životě už prožila, jsem se zde nikdy netajila. Ale padá to vše na mě jak deka... Dnes návrat z dovolené - a bude nějaké příště??? Mám se nechat naočkovat jen proto, abych mohla jezdit do své milované destinace?
No, chtěla jsem říct, že je toho už na lidi příliš. Vím, že i zde jsou lidé, kteří tvrdí, že nic neřeší. Mně zase ostatní radí, ať nic nečtu...ale copak můžu, když přijdu do práce a informacemi mě stejně zahltí první, koho potkám? O přátelích nemluvě...
Ježkovy voči, před dvěma lety tu nebyl covid! Tak jak to můžete srovnávat! Žili jsme v pocitu bezpečí, žili jsme tak dlouho, že jsme si jiný život ani neuměli představit. To, co zažila generace našich prarodičů, druhou světovou válku, známe jen zprostředkovaně. A to bylo něco jiného, než co zažíváme nyní. Teď je potřeba se zapřít, než se covid vyčerpá. A dělat vše pro to, aby to bylo co nejdřív.

Varaxi
napsal(a):
Tak mám za sebou telefonát od známé. Chtěla se stavit, abych ji nakazila. Že za dva měsíce má svatbu a radši kovid než očkování.
Fakt nevím, co na to říct.
že je to k hovnu, na jaře jsem takhle pila kafe minimálně se třema, o kterých vím a nic.

rapotacka11
napsal(a):
Bude líp.
https://www.protiproud.cz/politika/6142-gates-a-12-opic-chysta-bigpharma-po-covidu-dalsi-biologickou-zbran-rozsiri-po-svete-cerne-nestovice-kdyz-bill-majitel-who-pred-necim-varuje-je-to-blizko-spusteni-byl-covidismus-teprve-treninkem-zacne-to-na-letistich.htm?fbclid=IwAR2Egb2AsNgDMhY6sV-h3LbYdZYT8Oz2ny2Ijg6Af5lF0noFudzFzBJvRYw
Vím, že mi do toho nic není, ale nedá mi to, není to váš první příspěvek tohoto druhu. Ve svém vlastním zájmu přestaňte hltat tyhle zdroje, nebo vám z toho za chvíli hrábne.
Známá si takto na Aeronetu a spol. přiživila úzkostnou poruchu.🙈
napsal(a):
Ježkovy voči, před dvěma lety tu nebyl covid! Tak jak to můžete srovnávat! Žili jsme v pocitu bezpečí, žili jsme tak dlouho, že jsme si jiný život ani neuměli představit. To, co zažila generace našich prarodičů, druhou světovou válku, známe jen zprostředkovaně. A to bylo něco jiného, než co zažíváme nyní. Teď je potřeba se zapřít, než se covid vyčerpá. A dělat vše pro to, aby to bylo co nejdřív.
"Balu", prosím, pochopte ale, že jsou lidé, kterým už dochází síly. Ano, píšu o sobě. Víte toho o mně dost, můj život fakt není veselý. Mimochodem, v současnosti zastáváme poměrně rozdílné názory, ale z mé strany to nic nemění na tom, že si Vás vážím. Já se budu asi vždy snažit diskutovat slušně, a když mi to náhodou někdy ujede...tak mi to, prosím, promiňte. Tedy nejen Vy.
A jinak Vy jste ten můj příspěvek nepochopila. Vždyť o tom jsem přece psala, že před dvěma lety by mě ani nenapadlo řešit "nachlazení" nebo co to je - právě proto, že tu ještě nebyl COVID. Psala jsem, že svět už nikdy nebude jako dřív. Takto to já vnímám...a je mi z toho smutno.
napsal(a):
Fikovnice, prodělání covidu se přece uznává stejně jako očkování. Ale ne na věčné časy. Ani očkování není na celý život, má omezenou platnost. Vše se vyvíjí, poznatky o protilátkách po prodělání covidu, i po očkování. Situace je plus mínus v tomto stejná všude ve světě.
No a k tomuto: Přece jste vzdělaná a situaci sledujete. Už i Mesesáci a "ti nahoře" říkají, že imunita po prodělané nemoci je silnější, trvanlivější, protektivnější. Budiž, možná nebude držet na věčné časy, ale jsem doslova přesvědčená, že drží déle než toho půlroku. A že se o tom dá přesvědčit několika relativně jednoduchými testy. Bohužel, ani já, ani Vy tuto záhadu nerozlouskneme. Tj. proč o tom "oni" nechtějí mluvit, respektive uznávat - za mě ALESPOŇ rok trvající imunitu, i když spíše i více...
napsal(a):
Vím, že mi do toho nic není, ale nedá mi to, není to váš první příspěvek tohoto druhu. Ve svém vlastním zájmu přestaňte hltat tyhle zdroje, nebo vám z toho za chvíli hrábne.
Známá si takto na Aeronetu a spol. přiživila úzkostnou poruchu.🙈
Já s Tebou souhlasím...ale zároveň mám paní M. ("Rapotačku") uloženou v hlavě naopak jako velmi silnou osobnost. A její občasné těžce sarkastické příspěvky se mi líbí a někdy je i hltám. Dokonce jsme se kdysi na "Kočkách" seznámily tak, že mi tam "Rapotačka" vynadala, a já už ani nevím kvůli čemu...
No, je to OT, jen jsem chtěla napsat, že já věřím tomu, že to, co sem "Rapotačka" občas dává, tak že tomu ona sama nevěří. I když....jak jsem psala, co když je všechno jinak?? Z mého pohledu mi na to vše nejvíc sedí ekonomické zájmy - celosvětově. A co mě trápí, je to, že možná úmyslně někdo nejen zabil statisíce lidí, ale v podstatě zničil dosavadní styl života, a nebude za to ani pykat...
Varaxi
napsal(a):
Plus je třeba koukat do budoucna, plno lidí, mladých, starších a zdravých, kteří prodělali covid, má nebo může mít problémy s long covid.
O tom jsem zrovna četla - že ten postkovidový syndrom, což předpokládám je to, co nazýváte long covid, postihuje prakticky všechny skupiny stejně. Jedinou výjimkou je pohlaví, ženy na něj trpí víc než muži, a jinak je to jedno, jestli jsme mladí, zdraví, bohatí, měli jsme těžký nebo lehký průběh... Prostě je to jedno.
Už mě tohle rozdělovaní na očkované a neočkované se*e.
Taky mě to štve. Protože to je umělé rozdělení, nikomu by (ne)očkování nevadili, kdyby to ta média tak nerozmazávala. Prej očkovaní přenášejí nemoci, protože se u nich kovid neprojeví a tak to roznášejí víc. Prej neočkovaní zaplní nemocnice, a pak nepůjde operovat ani očkované. Prej, prej, prej.
Kdo roznáší nejvíc kovid? Teď už asi je pozitivní (a tím pádem roznáší) prakticky každý, ale před pár měsíci nejvíc roznášeli kovid lidé bezohlední, kteří odmítali dodržovat základní bezpečnostní pravidla. Na očkování vůbec nezáleželo; jinými slovy je to o lidech.
Kdo nejvíc zaplní nemocnice? No já nevím, ale lidi s kovidem to nejsou, když jich jsou v nemocnicích 4 800. Lidí s různými nemocemi je v nemocnicích mnohem víc. Opět - je to o lidech.
Štve mě to nesmyslné obviňování jedné nebo druhé skupiny. Sakra, ať se někdo očkovat dá nebo nedá, je to jeho věc. Asi pro to nějaký důvod má. A to očkování není povinné, a dokud nebude, nemá nikdo právo do toho očkování někoho nutit. A stejně tak nikdo nemá právo v očkování bránit.
Já teda jsem upřímně ráda, že jsou naši očkovaní, protože oba spadají do problematických skupin. Máma je astmatička, otec sedmdesátník. Ale kdyby se rozhodli neočkovat, tak jim to odkývu a budu to respektovat. Kdyby se rozhodla pro očkování moje švagrová, tohoto času těhotná, tak to taky budu respektovat. Nenapadlo by mě, že bych odmítala kontakt s kýmkoli, ať už je očkovaný, nebo ne.
"Varaxi", já mám postcovid dodnes, ale myslím, že řada těch příznaků se časem mírní. Do špitálu jsem s tím nešla...ale já jsem "Kovářova kobyla chodí bosa" - prostě do špitálu až v případě nejvyšší nouze.
Jen abyste se TŘEBA připravila, co můžete očekávat, tak u mě: kognitivní dysfunkce - fakt mám stále problém občas najít správné slovo, což je obzvlášť vtipné, když přednáším a ono se to online streamuje a ještě se pořizuje nahrávka. Dále - instabilita, za tím účelem mám trekingové hole a nosím je i do práce (pravda, u mě hraje roli i ta sesypaná páteř). A pak něco, co se mi stalo cca v červnu - červenci, a asi jsem o tom zde ještě nepsala. Budila jsem se s tím, že byly VŠUDE vlasy. Prostě opravdu takto nějak si představuji chemoterapii - na polštáři jsem mívala úplné trsy vlasů, halenky úplně obalené vlasy. No, styděla jsem se za to... Pak mi i kadeřnice řekla, že mám enormní úbytek vlasů. Ale i to již ustalo - mám na mysli to vypadávání vlasů... Tak kdyby něco, jsem tu pro Vás, ono asi těch příznaků bylo/je více, tak kdybyste chtěla třeba s něčím poradit, popovídat. Totéž platí pro "Leithian".
Ad "Leithian" - víš, že na Tebe držím, moc a moc Ti přeju, ať z toho vyvázneš s co nejmenšími následky. Ale prosím Tě, nějak mi včera fakt hodně nesedl Tvůj výpad vůči "Place" (nebylo to poprvé). "Plaku" znám také i z "Koček" a vím, že psala svoji výzvu jako apel, ne jako donucovací prostředek. No, třeba se teď na mě naštveš, ale chtěla jsem Ti napsat, že si myslím, že ten výpad byl zbytečný. Stejně tak, jako jsem zase naopak bránila já Tebe cca 10 dní zpátky, kdy se zase někdo jiný zde opřel do Tebe tak, že se mi to nějak prostě nepozdávalo...

fikovnice
napsal(a):
"Balu", prosím, pochopte ale, že jsou lidé, kterým už dochází síly. Ano, píšu o sobě. Víte toho o mně dost, můj život fakt není veselý. Mimochodem, v současnosti zastáváme poměrně rozdílné názory, ale z mé strany to nic nemění na tom, že si Vás vážím. Já se budu asi vždy snažit diskutovat slušně, a když mi to náhodou někdy ujede...tak mi to, prosím, promiňte. Tedy nejen Vy.
A jinak Vy jste ten můj příspěvek nepochopila. Vždyť o tom jsem přece psala, že před dvěma lety by mě ani nenapadlo řešit "nachlazení" nebo co to je - právě proto, že tu ještě nebyl COVID. Psala jsem, že svět už nikdy nebude jako dřív. Takto to já vnímám...a je mi z toho smutno.
Fíkovnice, též si vás vážím a je mi proto velmi líto, v jakém rozpoložení jste. Je mi líto, jak s vámi tohle všechno - prodělání covidu, postcovid, nesouvisející zdravotní a osobní problémy, stres kolem tlaku na očkování - zacvičilo. Pomoct neumím. Ale ráda bych. Vy z toho kruhu potřebujete ven, a já vidím jako řešení očkování. Tím část stresu odpadne, budete vně toho tlaku. Většinou, když člověk učiní rozhodnutí, tak se mu uleví. (není to agitace, jen mi to tak připadá)
Svět už opravdu nikdy nebude jako dřív. I mně je to líto, ale mě štve mnohem víc green deal. Myslím, že to, co jeho prostřednictvím přijde, je mnohem horší a nebezpečnější pro svobodu, pro náš každodenní život, než covid. Ale to je na jinou diskuzi.

fikovnice
napsal(a):
No a k tomuto: Přece jste vzdělaná a situaci sledujete. Už i Mesesáci a "ti nahoře" říkají, že imunita po prodělané nemoci je silnější, trvanlivější, protektivnější. Budiž, možná nebude držet na věčné časy, ale jsem doslova přesvědčená, že drží déle než toho půlroku. A že se o tom dá přesvědčit několika relativně jednoduchými testy. Bohužel, ani já, ani Vy tuto záhadu nerozlouskneme. Tj. proč o tom "oni" nechtějí mluvit, respektive uznávat - za mě ALESPOŇ rok trvající imunitu, i když spíše i více...
Jistě, proto píšu, že se vše vyvíjí, včetně poznatků o imunitě po prodělání covidu. Nikde není napsané, že se podmínky nebudou měnit, tak jako už tolikrát.

Svět už opravdu nikdy nebude jako dřív. I mně je to líto, ale mě štve mnohem víc green deal. Myslím, že to, co jeho prostřednictvím přijde, je mnohem horší a nebezpečnější pro svobodu, pro náš každodenní život, než covid. Ale to je na jinou diskuzi.
napsal(a):
Jistě, proto píšu, že se vše vyvíjí, včetně poznatků o imunitě po prodělání covidu. Nikde není napsané, že se podmínky nebudou měnit, tak jako už tolikrát.
Rozhodně se měnit budou a myslím,že je to logické prostě se s covidem učíme žít, přichází se na nové a nové věci .
Já věřím, že se to zvládne a bude zase líp, třeba jinak ale bude 🌷
Co se týče toho vědomého nakažení :
K nam už se hlásili dva prdloušove ,že se přijdou nakazit , ať mají klid na půl roku ..
Dost to vypovídá o psychice společnosti
Já když měla malé děti, tak někteří rodiče "špekulanti" chtěli nakazit děti neštovicí. Aby je chytili v zimě, před Vánoci ve , správný čas :-)
Bylo to i u vás ?
Já bych tohle nikdy nedokázala - přišlo mi to ujeté

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
K nam už se hlásili dva prdloušove ,že se přijdou nakazit , ať mají klid na půl roku ..
Já když měla malé děti, tak někteří rodiče "špekulanti" chtěli nakazit děti neštovicí. Aby je chytili v zimě, před Vánoci ve , správný čas :-)
Bylo to i u vás ?
Mě nakazil planými neštovicemi bratranec, se kterým k nám tehdy přišla babička s dědou. Věděli, že je nemocný a bylo jim to jedno. Bylo mi 11 měsíců, a měla jsem pupínky všude, včetně úst a pipiny. Prořvala jsem hodně dní a nocí. Byli to vpravdě "milující prarodiče ".

"Protilátky jsou fajn, gratuluji, snad vám vydrží déle než očkování."
jen k této větě, zaujala (i když předpokládám, že autorka jen blbě napsala slovíčka, ale ví...) :
očkování má za úkol CO?
CO bojuje v těle s nemocí?
jakože vy máte protilátky a my očkování....?!
napsal(a):
Mě nakazil planými neštovicemi bratranec, se kterým k nám tehdy přišla babička s dědou. Věděli, že je nemocný a bylo jim to jedno. Bylo mi 11 měsíců, a měla jsem pupínky všude, včetně úst a pipiny. Prořvala jsem hodně dní a nocí. Byli to vpravdě "milující prarodiče ".
Vidíte a já jsem neštovice neměla a u bráchy, na těch 5 pupínků doktorka nedokázala říct, jestli to jsou, či nejsou neštovice. Brácha je zažil už u svých dětí a nic, ony děti byly nakažené u mé mamky, která vnučce pupínky mazala a nic, z nás dospělých se nenakazil nikdo.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Bylo to i u vás ?
O tomhle jsem slyšela. Moje děti zatím neštovice neměly a neudělala bych jim to. Ale předpokládám, že nejpozději ve školce je chytnou a asi lepší dřív než pak v pubertě nebo dospělosti. Znala jsem kluka, co je chytil asi ve dvanácti a snášel to prý mnohem hůř než jeho mladší sourozenci.

šavlozubka
napsal(a):
O tomhle jsem slyšela. Moje děti zatím neštovice neměly a neudělala bych jim to. Ale předpokládám, že nejpozději ve školce je chytnou a asi lepší dřív než pak v pubertě nebo dospělosti. Znala jsem kluka, co je chytil asi ve dvanácti a snášel to prý mnohem hůř než jeho mladší sourozenci.
S těmi neštovicemi zrovna ne. Protože je to dítě stejně nejspíš chytí a můj názor je, že lépe dříve než později.

napsal(a):
Taky myslím, a on ten covid je na green deal a další zhovadilosti vlastně příprava, tedy podle mě. Jak líp lidi zvyknout na to, že se zakazují úplně běžný věci a přikazují blbosti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.7
Varaxi
napsal(a):
Bylo to jeho rozhodnutí. Ne moje. Navíc mu to doktor doporučil narozdil od očkování. Ale on bere tuny léků i běžně namatkove si vybavim jen prednison teď a pak fakt nevim.
Fikovnice. Možná jsem vyjela vic nez je nutné ale uz me stve jak kazdej vcetne par jedincu zde ockujte se ockujte... A proc? Nemocnici sem nezahltila doktor se mnou stravil vsehovsidy 4minuty na telefonu. Takze ten přínos proste nevidím nikde.
NEOČKOVANÍ SE NOVĚ NEBUDOU MOC ÚČASTNIT VLASTNÍHO POHŘBU, ROZHODLA VLÁDA
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ucinne-leky-na-covid-bleskove-mizi-40378724#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=goUgLE6dcub-202111221312&dop_id=40378724&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Seznam pacientů s covidem na Karim FN Ostrava
https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/dostatecne-vymluvne-hejtman-vondrak-zverejnil-seznam-pacientu-s-covidem-20211122.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Pn7Md0V687k-202111221328&dop_id=14314138
Máme dodržovat pravidla v obchodech a v MHD, všude používat respirátory, třetí dávkou naočkovat seniory… Hlavně ale v jejich případě dávat pozor, jak zareagovali na první dvě vakcíny, pokud budou mít vysokou hladinu protilátek a my jim dáme třetí dávku, tak jim můžeme ublížit. Bylo by dobré to hlídat. Rozhodně nesmíme očkovat třetí dávkou lidi, kteří už covid prodělali, tohle tady hlásí MeSES a je to naprostý nesmysl. Třetí dávka pro člověka po prodělané nemoci je prostě špatně.
Podávám info: naše vesnice na žebříčku srabu největšího, což jsem avizovala, že tak dopadne, protože byly hody(fákt vhodné v tuto dobu ) O minulém víkendu měla teta(známá) oslavu narozenin. Všichni vstup jen na test. Tetě začalo být blbě někdy ve středu(mamka jí byla popřát v pondělí ) Udělala si test - negativní. Jenže zalehla. Včera jí volala dcera, že ji asi nakazila, protože má covid. Teta jela dnes na PCR a je pozitivní. Momentálně znám tři lidi, co mají covid, zalehli a všichni tři jsou očkovaní. Před 14dny marodili sousedé, ti jsou neočkovaní, ale nemocnici nevyužili, jsou do 40ky.
napsal(a):
Seznam pacientů s covidem na Karim FN Ostrava
https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/dostatecne-vymluvne-hejtman-vondrak-zverejnil-seznam-pacientu-s-covidem-20211122.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Pn7Md0V687k-202111221328&dop_id=14314138
Je to zajímavý, že z těch 21, jestli dobře počítám, je jen 1 ženská.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bylo to jeho rozhodnutí. Ne moje. Navíc mu to doktor doporučil narozdil od očkování. Ale on bere tuny léků i běžně namatkove si vybavim jen prednison teď a pak fakt nevim.
Fikovnice. Možná jsem vyjela vic nez je nutné ale uz me stve jak kazdej vcetne par jedincu zde ockujte se ockujte... A proc? Nemocnici sem nezahltila doktor se mnou stravil vsehovsidy 4minuty na telefonu. Takze ten přínos proste nevidím nikde.
Ale jo, vždyť víš, že jsme v podstatě na jedné lodi - Titanicu!
Mám Tě ráda, a to i přes Tvoji prostořekost, nebo třeba právě proto...? Naznačovala jsi několikrát, že jsi neměla lehký život (já bohužel také ne), o to víc Ti přeju, ať se z toho v poho dostaneš!
Akorát jsem nějak cítila, že tu větu ohledně "Plaky" MUSÍM napsat. Já to asi ani neumím vysvětlit... Možná je to tím, že si dost pamatuji, co zde kdo píše a jak se chová... A já mám pořád v živé paměti, jak mi umíral můj nejmilovanějěí kocour a "Plaka" přišla s nápadem...který sice nebyl realizovatelný...ale mě to tehdy fakt pohladilo po duši - že přemýšlela, jak mi, potažmo mému milovanému kocourovi, pomoci.
No a hele, Ty se uzdravuj, protože v dubnu Tě dotáhnu k sobě na chalupu, i kdybych měla přijet pro Tebe autem na druhý konec republiky a odchytíš mi hadici...a poodvezeš ji někam kus daleko.
lesnížínka
napsal(a):
Podávám info: naše vesnice na žebříčku srabu největšího, což jsem avizovala, že tak dopadne, protože byly hody(fákt vhodné v tuto dobu ) O minulém víkendu měla teta(známá) oslavu narozenin. Všichni vstup jen na test. Tetě začalo být blbě někdy ve středu(mamka jí byla popřát v pondělí ) Udělala si test - negativní. Jenže zalehla. Včera jí volala dcera, že ji asi nakazila, protože má covid. Teta jela dnes na PCR a je pozitivní. Momentálně znám tři lidi, co mají covid, zalehli a všichni tři jsou očkovaní. Před 14dny marodili sousedé, ti jsou neočkovaní, ale nemocnici nevyužili, jsou do 40ky.
Hele, u nás v rodině zase dvě úmrtí (dnes a v sobotu) - obě jsem se dozvěděla před chvílí. Jde o vzdálenou rodinu, ale i tak to mnou zamávalo...
No a co Ty, proč máš dušnost? Vždyť chodíš denně na vycházky, jsi štíhlá...

Citace z článku v odkazu:
"Pomyslné vahadlo z polohy „monstrum uniklé z laboratoře zařízení BSL4 Wuhanského virologického institutu“, svým článkem výrazně překlání do polohy „přirozený původ, jemuž šel na ruku obchod se zvěřinou a hygienické podmínky panující na tržnicích“. "
Dále změna ve smyslu "za vším hledej ženu". Jak jinak, že.
https://www.osel.cz/12034-pacient-nula-byl-omyl.html
fikovnice
napsal(a):
Hele, u nás v rodině zase dvě úmrtí (dnes a v sobotu) - obě jsem se dozvěděla před chvílí. Jde o vzdálenou rodinu, ale i tak to mnou zamávalo...
No a co Ty, proč máš dušnost? Vždyť chodíš denně na vycházky, jsi štíhlá...
To mám Jani od té přechozené žloutenky, či co to bylo, když umřel Berry(už jsem to psala: byla jsem žlutá jak Číňan, místo stolice ze mě tekla žlutá voda, moč byla barvy kofoly...břicho jak balon x měsíců, plné vody, nemohla jsem ani jít, jak mi to tam žbluňkalo) Nemohla jsem ujít, popadnout dech, v těch vedrech ale opravdu doslova. To už je pryč tahle hrůza, jen jsem pořád taková nevýkonná, běhat nemůžu vůbec, lapám i při rychlé chůzi, ale proti tomu, co bylo, je to pohodička. No a chrchlání...to s tím asi vůbec nesouvisí, chrchlu už léta, jen se to zhoršuje, ale to je nějaký bacil, který měla první ještě bába, pak já, pak začala mamka a už pár let chrchle i muž. Já jsem na ORL před asi 15lety s tím byla, na výtěru, i na rentgenu plic, prý nic...takže jsem asi zdravá To je další hřebíček do rakve našemu zdravotnictví
Jestli už to tu bylo, se omlouvám, nečtu všechno https://cnn.iprima.cz/japonsko-resi-proc-skokove-ubylo-nakazenych-virus-tak-mutoval-az-si-sam-ublizil-51611?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=605310&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=ZFSvaJ3PG1O-202111221654&dop_id=14314192
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Tak info z fronty. Chlapovi nic neni. Jen lehounce unavenejsi nez bezne. Ale ne ninak zvlášť. Dál běhá kenkotli, dělá dřevo, vaří atd. Já už jsem snad ťuk ťuk ťuk cajk. U hadů už pomaličku začínám dělat. Rychle se unavím ale jinak už funguju tak nějak v normě. Jen bude psina návrat do práce. Musíme mít všude respirátory a já to neudychavala předtím a teď jsem zkoušela respirator k hadům (když se plazim humusem v tera do zadních rohů) a po 5 minutach jsem to musela sundat a funela jsem dalsi hodinu nez se dalo pokračovat. Tak to nevim jak dopadne. Prinejhorsim půjdu marodit znova.
Jinak mamka a jeji přítel. No on soce dýchání nic moc ale jinak už je na tom o chlup líp. Mamce snad začíná být taky snesitelnejc. Mela horsi horecky jak ja a stejne jak ja i prujmy a zvracení. Dneska i sedela v kresle tak vypada ze se lepší. Ditko je utahanejsi ale jinak ji nic neni (testy stale ciste)
Nicmene kamaradka co byla se mnou na burze si musela volat rychlou. Kolabovala, nemohla se nadechnout. A to je jen o pár let starsi a zije podstatne zdravejc. Nicmene je doma, dostala všecko co se dalo, odpočívá. Hady i psy ji obstaravaj deti 17 a 15. Takze se aspon nenervuje ze to nedava (4 bso a smecka jezevciku a civavak). Az na to kolabovani s dechem se ale cítí dobře.
Dneska mi volali z práce a sondovali kdy dorazim. Pak jsem se od kolegyne dozvedela ze krom me jsou s covidem doma dalsi 3 lidi z naseho tymu. Takze vic jak pulka nas to bude mit za sebou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Fikovnice díky. Dorazím ráda. Snad se pak objeví a nebude si hrát na schovku potvorka 😁 no sbalim sebou bednu s mysma kdyby náhodou 😁

šavlozubka
napsal(a):
...že se vracím k neštovicím...už jsem zde dávala na ně odkaz, nevím , zda jsou na ně současné děti standartně očkovány nebo jen na přání rodičů ? , ..... je to také vir, způsobující pl. neštovice nebo pásák. Prodělání nákazy nemusí dítě ochránit před opětovnou infekcí tímto virem a ani to očkování není na furt(dává se jedna nebo dvě dávky)....
Já je měla na základce, naše děti jako školková a batole.

napsal(a):
...že se vracím k neštovicím...už jsem zde dávala na ně odkaz, nevím , zda jsou na ně současné děti standartně očkovány nebo jen na přání rodičů ? , ..... je to také vir, způsobující pl. neštovice nebo pásák. Prodělání nákazy nemusí dítě ochránit před opětovnou infekcí tímto virem a ani to očkování není na furt(dává se jedna nebo dvě dávky)....
Já je měla na základce, naše děti jako školková a batole.
plané neštovice jsou herpes. prodělání infekce chrání před další infekcí, ale nemusí zabránit reaktivaci infekce, to je pak ten pásový opar.
napsal(a):
plané neštovice jsou herpes. prodělání infekce chrání před další infekcí, ale nemusí zabránit reaktivaci infekce, to je pak ten pásový opar.
Měla jsem ten pásový opar na rohovce.
Začalo to nesnesitelnou bolestí vlasů při vánku
nebo sebelehčím dotyku vlasů.
No, bylo to oko.

rapotacka11
napsal(a):
Měla jsem ten pásový opar na rohovce.
Začalo to nesnesitelnou bolestí vlasů při vánku
nebo sebelehčím dotyku vlasů.
No, bylo to oko.
pásový opar je chuťovka i když je jinde, ale na oku, to je speciální vydání
jinak vakcíny proti neštovicím jsou živé a jsou určené vyloženě pro lidi, kteří to neměli jako děti. tak dobře jako infekce to nefunguje, ale pro dospěláky je to už lepší než riskovat terénní infekci.

napsal(a):
nikdy jste neviděla dítě, co mělo 2x nešty? já jo...

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Očkování na neštovice nám nabízeli při povinném očkování (spalničky/zarděnky/příušnice) v 1,5 roce
Byly za příplatek, tudíž na přání rodičů.
Myslím, že to tak je pořád ...
příušnice...už jsou taky běžně očkovány? já je měla ve školce, mamka mě honila s teplou "pastou" na otoky po celém bytě, to byla hoňka, do teď si to pamatuju, bohužel schovka pod stolem nic moc....(ohřála se konzerva v teplé vodě a pak se to napatlalo na plátýnko a přiložilo na slinné žlázy u uší a obvázalo šátkem, ono to pak zchladlo a ztuhlo a já to ucho v tom měla obtisklé)
napsal(a):
příušnice...už jsou taky běžně očkovány? já je měla ve školce, mamka mě honila s teplou "pastou" na otoky po celém bytě, to byla hoňka, do teď si to pamatuju, bohužel schovka pod stolem nic moc....(ohřála se konzerva v teplé vodě a pak se to napatlalo na plátýnko a přiložilo na slinné žlázy u uší a obvázalo šátkem, ono to pak zchladlo a ztuhlo a já to ucho v tom měla obtisklé)
Jojo. Zarděnky, příušnice a spalničky se očkují v trojkombinaci. Je to jedno z povinných očkovaní.

napsal(a):
Je hezké, že s tím tolik z vás souhlasí, ale je to citát z příspěvku od Balu -jenom zvýrazněný nerada bych ji připravila o autorství !!!!

Konečně! Sice polovičaté, ale aspoň posun správným směrem.👍
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-testy-by-mohli-i-ockovani-kteri-maji-pozitivniho-v-domacnosti-40378781#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=uQcOmkId6gO-202111222322&dop_id=40378781&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

napsal(a):
nikdy jste neviděla dítě, co mělo 2x nešty? já jo...
..ja je prodělala slabě jako dítě a pak jako šestnáctiletá a průběh dost strašidelný....

napsal(a):
..stejný průběh I u nás doma, krom toho utíkání a schovavani, před naší mamí bych stejně neměla šanci....
napsal(a):
..stejný průběh I u nás doma, krom toho utíkání a schovavani, před naší mamí bych stejně neměla šanci....
Já je měla před devíti lety. Očkovaná. Nevím jak dlouho to očkování drží. Asi nevydrželo. Průběh šílený. Blila jsem jak šakal a horečky šílené. O svaťáku. K maturitě jsem šla vyblitá z podoby jak kostra.

Atheira
napsal(a):
Já je měla před devíti lety. Očkovaná. Nevím jak dlouho to očkování drží. Asi nevydrželo. Průběh šílený. Blila jsem jak šakal a horečky šílené. O svaťáku. K maturitě jsem šla vyblitá z podoby jak kostra.
..to jste si tedy užila....ja u těch neštovic rovněž vysoké horečky, zvracení, chytlo mně to cestou busem do školy, cosi mně svědilo na hrudníku, tak jsem to poškrabala, celoživotní jizva.....pak už jenom kruhy před očima, musela jsem sedět na bobku abych neomdlela..doma horečky vysoké a zvracení......brácha tehdy na základce to chytnu ode mně a průběh lehký....oba jsme byli poteckovany pudrem tekutým jak dvě mochomůrky.....
napsal(a):
..to jste si tedy užila....ja u těch neštovic rovněž vysoké horečky, zvracení, chytlo mně to cestou busem do školy, cosi mně svědilo na hrudníku, tak jsem to poškrabala, celoživotní jizva.....pak už jenom kruhy před očima, musela jsem sedět na bobku abych neomdlela..doma horečky vysoké a zvracení......brácha tehdy na základce to chytnu ode mně a průběh lehký....oba jsme byli poteckovany pudrem tekutým jak dvě mochomůrky.....
Neštovice mě nikdy nepotkaly. A to jsem byla v kontaktu neustále s někým. Ne úplně schválně, ale prostě to tak vyšlo, že jsme se sestrou jako děti s někým trávily víkend a v neděli - jé, hele, já mám nějaký pupínky... Mamka z toho byla, přijde mi, trochu nešťastná, protože chtěla, abychom to chytly jako co nejmladší. No, stane se.

Atheira
napsal(a):
Neštovice mě nikdy nepotkaly. A to jsem byla v kontaktu neustále s někým. Ne úplně schválně, ale prostě to tak vyšlo, že jsme se sestrou jako děti s někým trávily víkend a v neděli - jé, hele, já mám nějaký pupínky... Mamka z toho byla, přijde mi, trochu nešťastná, protože chtěla, abychom to chytly jako co nejmladší. No, stane se.
..tak ať vás to nepotká i nadále....

Pokud se člověk nechá očkovat, má po první dávce nárok na 5 PCR testů zdarma, je to tak prosím? Už se v tom nějak ztrácím, co platí a co ne.
napsal(a):
Konečně! Sice polovičaté, ale aspoň posun správným směrem.👍
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-testy-by-mohli-i-ockovani-kteri-maji-pozitivniho-v-domacnosti-40378781#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=uQcOmkId6gO-202111222322&dop_id=40378781&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Fakt alelujaaasa, co vi dávno každý ,tak ministerstvo zváží, prozkoumá a zamysli se co s tím
Snad jim to nebude trvat další měsíc...
Přijde mi to, jak v romantické komedii ,kde zamilovaní chodí pořád kolem a stále neví,jak si říct , že se milují a přitom všichni už to dávno ví...
Bohužel u nás to stojí životy,zdraví a peníze ..