Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Tak ono je rozdíl jít si sednout dobrovolně do restaurace a podstoupit to riziko, že vás nakazí personál a nebo v těžkém stavu s náhlou příhodou břišní vás rychlík dopraví do nemocnice, kde se o vás bude starat neočkovaná sestra. Tam jaksi nemáte na výběr. A do nemocnice člověk už jede, aby byl v bezpečí, aby mu pomohli. Teda pokud to zrovna někdo nemá jako koníček
Tak já se v nemocnici na akutním zákroku nakazila a tehdy očkovaný ještě nikdo nebyl. Do restaurací teď taky nechodím, nemám potřebu. Ale je to zkrátka nepoměr, že pokud tam člověk jde, tak musí splňovat určitý podmínky, zatímco personál už ne. Vůbec jsou ta nařízení postavená na hlavu, podle mě.
napsal(a):
Tak já se v nemocnici na akutním zákroku nakazila a tehdy očkovaný ještě nikdo nebyl. Do restaurací teď taky nechodím, nemám potřebu. Ale je to zkrátka nepoměr, že pokud tam člověk jde, tak musí splňovat určitý podmínky, zatímco personál už ne. Vůbec jsou ta nařízení postavená na hlavu, podle mě.
To jsou, o tom žádná...

lesnížínka
napsal(a):
Tak ono je rozdíl jít si sednout dobrovolně do restaurace a podstoupit to riziko, že vás nakazí personál a nebo v těžkém stavu s náhlou příhodou břišní vás rychlík dopraví do nemocnice, kde se o vás bude starat neočkovaná sestra. Tam jaksi nemáte na výběr. A do nemocnice člověk už jede, aby byl v bezpečí, aby mu pomohli. Teda pokud to zrovna někdo nemá jako koníček
Přišla jsem podobně o strejdu. Byl v nemocnici kvůli kardiostimulátoru, domů si odtamtud přinesl covid a zemřel. Jeho stav se po pár dnech zhoupnul tak rychle, že ani nestihla přijet sanitka.
Já mám teď sousedku s kovidem.
Šedesátnice, problémy se srdcem a plícemi. K tomu fakt hnusné bércové vředy, ale ty asi nemají až takový vliv. Špatně spadla a zlomila si nohu v krčku. Dlouho trvalo, než ji mohli operovat, a pak dlouho trvalo, než se po operaci zotavila. A jak tam byla v nemocnici dlouho, chytla kovid. Neví se od koho, jestli od personálu nebo třeba pacienta, návštěvy...
Už týden je v umělém spánku.
Jak jsem byla včera u doktorky, normálně jsem měla pocit, že ji vidím vyjít z jednoho obchodu. Když jsem přišla blíž, viděla jsem, že ta paní je mé sousedce jen trochu podobná, ale že to není ona. Úplně mě v tu chvíli zamrazilo.
napsal(a):
Přišla jsem podobně o strejdu. Byl v nemocnici kvůli kardiostimulátoru, domů si odtamtud přinesl covid a zemřel. Jeho stav se po pár dnech zhoupnul tak rychle, že ani nestihla přijet sanitka.
Mluví ředitel nemocnice, že lidi jsou totálně nezodpovědní, protože nedat se naočkovat v dnešní době může jen úplný degen. Pak z něj vypadne, že nemají dostatek personálu, protože hodně jich marodí a když se ho zeptají, jestli jsou všichni očkovaní řekně, že část sester není a on je donutit nemůže, protože by mu nakonec ještě odešly...Co si o tom mám myslet
fikovnice
napsal(a):
Prosím, specifikovala byste jaké konkrétní problémy jste měla...? "Repta" mě možná zase označí za paranoidní , ale já si moc neumím představit odpadnout třeba jen více než na dva dny... Ono to ve finále se stejně musí nějak udělat, nikdo není nepostradatelný, ale co by dělali třeba čtvernožci, to fakt nevím...
To klidně můžu napsat, protože vím, že podobný problémy mělo docela dost lidí. Po první dávce skoro nic, po druhé 4 dny ukrutný bolesti nohou od kyčlí až po kotníky, dvě noci jsem nespala, nezabíral ani ibáč, po těch 4 dnech to přešlo do stadia, že když jsem seděla nebo chodila jen po baráku, tak OK, ale stačilo vyjít na procházku se psem a zhruba po kilometru bolesti kyčlí až do stehen a kotníků a achilovky, že jsem se belhala jak kachna a bolest přestala až druhý den. Celý to přestalo až zhruba za 2 měsíce, byl to hnus a fakt to není něco, co bych si chtěla zopakovat.

assil
napsal(a):
To klidně můžu napsat, protože vím, že podobný problémy mělo docela dost lidí. Po první dávce skoro nic, po druhé 4 dny ukrutný bolesti nohou od kyčlí až po kotníky, dvě noci jsem nespala, nezabíral ani ibáč, po těch 4 dnech to přešlo do stadia, že když jsem seděla nebo chodila jen po baráku, tak OK, ale stačilo vyjít na procházku se psem a zhruba po kilometru bolesti kyčlí až do stehen a kotníků a achilovky, že jsem se belhala jak kachna a bolest přestala až druhý den. Celý to přestalo až zhruba za 2 měsíce, byl to hnus a fakt to není něco, co bych si chtěla zopakovat.
Vám už je to asi jedno, ale místo ibalginu jste si možná měla vzít detralex. Já ho neberu, jen příležitostně. Ale zlepšuje prokrvení nohou a ty bolesti mohly být od špatné cirkulace krve v nohách. Nejsem odborník.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
lesnížínka
napsal(a):
Ale no tak...

lesnížínka
napsal(a):
Ne, nemám to jako koníček. Ale - každý týden chodím na Hospodský kvíz a nezajímá mě, jestli jsou - personál nebo moderátor očkovaní. Stejně tak mě nezajímá, jestli je očkovaná má praktická lékařka nebo zubař. Asi jsem fatalista.
Tady je zase výmluv. Nejprve se tady půl ifauny vzteká, že když už očkování, tak by měla být očkovaná hlavně riziková skupina. Když už se mluví o lidech nad 50+ tak se zase vztekáte, že nejste důchodci. Ohrožená skupina 50+ prostě je. A fikovnice, prodělaný covid tě částečně chrání, ale hrát ruskou ruletu, jestli se všemi tvými problémy skončíš při druhém covidu v nemocnici? Nedivím se, že ti žádný doktor nenapíše, že nemůžeš být očkovaná, když můžeš. Někdo reakci nemá žádnou (většina v mém okolí) , někdo mírnou (pár lidí včetně mě) a samozřejmě i někdo špatnou (o nikom nevím, a to mám kolem sebe 80% očkovaných). Na druhou stranu vím o lidech, kteří zemřeli s covidem a mohli tu ještě nějakou dobu byt. A Samozřejmě si lze vzít PN, já ji měla, protože jsem měla dva dny teploty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Andrýsek3
napsal(a):
Tady je zase výmluv. Nejprve se tady půl ifauny vzteká, že když už očkování, tak by měla být očkovaná hlavně riziková skupina. Když už se mluví o lidech nad 50+ tak se zase vztekáte, že nejste důchodci. Ohrožená skupina 50+ prostě je. A fikovnice, prodělaný covid tě částečně chrání, ale hrát ruskou ruletu, jestli se všemi tvými problémy skončíš při druhém covidu v nemocnici? Nedivím se, že ti žádný doktor nenapíše, že nemůžeš být očkovaná, když můžeš. Někdo reakci nemá žádnou (většina v mém okolí) , někdo mírnou (pár lidí včetně mě) a samozřejmě i někdo špatnou (o nikom nevím, a to mám kolem sebe 80% očkovaných). Na druhou stranu vím o lidech, kteří zemřeli s covidem a mohli tu ještě nějakou dobu byt. A Samozřejmě si lze vzít PN, já ji měla, protože jsem měla dva dny teploty.
Proč to vy ockovani furt nutite tem kdo nechteji? Dejte nam svatek pichnete si dalsi ctyri davky a všichni budem spokojeny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč to vy ockovani furt nutite tem kdo nechteji? Dejte nam svatek pichnete si dalsi ctyri davky a všichni budem spokojeny.
Ja zas vim o lidech co umreli dik ockovani. A co jako? Zakazuju ho nekomu?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vám otrnulo, co?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dyť jo....už to tak beru, aspoň víc zbyde.
docela bych to přirovnala k té španělské chripce....tenkrát neměli ale vakcínu žádnou, tak jich dost zemřelo, teď v této obdobě covidu, očkování je, a kdo ho nechce musí počítat i s daní největší. Prostě zemře...mladý , starý, zdravý, polymorbidní ....prostě jak to každýmu sedne, přírodní výběr, na planetě není místo. Nevím proč by měl stát někoho přemlouvat v kampaních, prostě chce, nechceš, ale pak se ti neočkovaní a očkovaní nesmí divit, že stát utahuje šrouby, aby se to dalo zvládnout fyzicky....myslím nápor na zdravotnická zařízení.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A stačila jste si ve vašem spravedlivým rozhořčení všimnout, že nikdo nikomu nic nenutí?
Někdo má prostě argumenty pro, někdo proti. Vy máte proti, to už jsme si všimli, protože vaše výkřiky se přehlídnout nedají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
napsal(a):
docela bych to přirovnala k té španělské chripce....tenkrát neměli ale vakcínu žádnou, tak jich dost zemřelo, teď v této obdobě covidu, očkování je, a kdo ho nechce musí počítat i s daní největší. Prostě zemře...mladý , starý, zdravý, polymorbidní ....prostě jak to každýmu sedne, přírodní výběr, na planetě není místo. Nevím proč by měl stát někoho přemlouvat v kampaních, prostě chce, nechceš, ale pak se ti neočkovaní a očkovaní nesmí divit, že stát utahuje šrouby, aby se to dalo zvládnout fyzicky....myslím nápor na zdravotnická zařízení.
Zas tak sileny to neni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Ja pořád čekám na nějaký rozumný důvod proč jo. Hospitalizovanych je v nemocnicich furt cca stejne. Jennto nejsou rakoviny a zapaly plic ale "covid" ockovani nezabrani nakaze a prenosu a dokonce ani nezaruci ze neskoncim v nemocnici. Az na jako vyjimky u nas ve fabrice zatim marodi prevazne ockovani. Tak ja proste ten prinos nevidim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Terven
napsal(a):
A stačila jste si ve vašem spravedlivým rozhořčení všimnout, že nikdo nikomu nic nenutí?
Někdo má prostě argumenty pro, někdo proti. Vy máte proti, to už jsme si všimli, protože vaše výkřiky se přehlídnout nedají.
Ja nevim ale ten utok na fikovnici zr je vlstne uplne hloupa kdyz vaha nad ockovanim a ze by ho mit mela mi teda jako nenuceni neprijde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
napsal(a):
Vám otrnulo, co?
Ano lezela jsem s covidem. Ano bylo mi dost zle. Nicmene uplne stejne zle mi kdysi bylo s chřipkou. A uplne stejne napytel se mi dychalo pri zánětu průdušek. A ze se mi porad nedejcha a nezvládnu vse uplne cajk prikladam spis tomu ze jsem po tom tydnu a neco proste musela vstat a delat u haveti protoze dyl to neslo ani kdybych ae na hlavu stavěla.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano lezela jsem s covidem. Ano bylo mi dost zle. Nicmene uplne stejne zle mi kdysi bylo s chřipkou. A uplne stejne napytel se mi dychalo pri zánětu průdušek. A ze se mi porad nedejcha a nezvládnu vse uplne cajk prikladam spis tomu ze jsem po tom tydnu a neco proste musela vstat a delat u haveti protoze dyl to neslo ani kdybych ae na hlavu stavěla.
Měla byste poděkovat vašemu andělu strážnému za to, jak se o vás stará. Měla jste štěstí. Dopředu totiž není možné říct u nikoho, jak bude covid probíhat. Myslím, že i vy jste měla nahnáno. Vím, že vás nepřesvědčím o očkování, a je mi to jedno.
Ale je mi moc líto zdravotníků, kteří jsou nuceni skákat kolem lidí, kteří nemuseli skončit v nemocnici, kdyby se nechali očkovat. Je mi líto lidí, kterým kvůli těm, kteří odmítají očkování, odložili operaci. A to nemluvím o nákladech na očkování, které jsou zlomkem nákladů na nemocniční léčbu covid pacientů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
napsal(a):
Měla byste poděkovat vašemu andělu strážnému za to, jak se o vás stará. Měla jste štěstí. Dopředu totiž není možné říct u nikoho, jak bude covid probíhat. Myslím, že i vy jste měla nahnáno. Vím, že vás nepřesvědčím o očkování, a je mi to jedno.
Ale je mi moc líto zdravotníků, kteří jsou nuceni skákat kolem lidí, kteří nemuseli skončit v nemocnici, kdyby se nechali očkovat. Je mi líto lidí, kterým kvůli těm, kteří odmítají očkování, odložili operaci. A to nemluvím o nákladech na očkování, které jsou zlomkem nákladů na nemocniční léčbu covid pacientů.
A ze tam vy jako ockovana neskoncite taky vite jak? 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja nevim ale ten utok na fikovnici zr je vlstne uplne hloupa kdyz vaha nad ockovanim a ze by ho mit mela mi teda jako nenuceni neprijde.
Prosím? Já jsem nikde nenapsala, že je Fikovnice hloupá. Ale už tu na x stránkách rozebírá proč ano, proč ne, proč by chtěla aby ji doktoři napsali papír, aby ho mít nemusela. A tak jsem přidala názor, proč si myslím, že by ho zrovna ona mít mohla. Víc k vám není potřeba. Ještě před chvílí jste tady kňučela že vás doktorka pořádně nepozvala k sobě, neprohlidla, nedoporučila léky, které vám hned pomohou. Najednou jste zas v plné zbroji a hlasate, že covid nic není. Bych takové jako jste vy vůbec neléčila. Zdravotnici toho mají plný brejle a pak se jim do nemocnice dostane zarytý odpůrce očkování a honem mi dejte něco co mi pomůže, honem mi pomozte. Každý si může vybrat že jo.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím to. Ale udělala jsem všechno pro to, abych tam neskončila. Jsem očkovaná a půjdu na třetí dávku.
A že tam člověk s očkováním může skončit taky? Může, ale ta šance je podstatně nižší a už jen to, že člověk udělá maximum proto aby se tam nedostal, nezahltil systém, nepřetěžoval zdravotníky se počítá. Na druhé straně tu pak máme takové, kteří dělají přesný opak - roušky ne, testy ne, obcházení opatření, očkování ne. Nejen, že nesnižují riziko, jdou tomu ještě naproti a pak nejvíc křičí, když jim dochází kyslík nebo nezabírá paralen.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Andrýsek3
napsal(a):
Prosím? Já jsem nikde nenapsala, že je Fikovnice hloupá. Ale už tu na x stránkách rozebírá proč ano, proč ne, proč by chtěla aby ji doktoři napsali papír, aby ho mít nemusela. A tak jsem přidala názor, proč si myslím, že by ho zrovna ona mít mohla. Víc k vám není potřeba. Ještě před chvílí jste tady kňučela že vás doktorka pořádně nepozvala k sobě, neprohlidla, nedoporučila léky, které vám hned pomohou. Najednou jste zas v plné zbroji a hlasate, že covid nic není. Bych takové jako jste vy vůbec neléčila. Zdravotnici toho mají plný brejle a pak se jim do nemocnice dostane zarytý odpůrce očkování a honem mi dejte něco co mi pomůže, honem mi pomozte. Každý si může vybrat že jo.
Super. Lecit me nemusej ale v tom pripade odtedka odmitam prispivat na jejich platy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167
Andrýsek3
napsal(a):
A že tam člověk s očkováním může skončit taky? Může, ale ta šance je podstatně nižší a už jen to, že člověk udělá maximum proto aby se tam nedostal, nezahltil systém, nepřetěžoval zdravotníky se počítá. Na druhé straně tu pak máme takové, kteří dělají přesný opak - roušky ne, testy ne, obcházení opatření, očkování ne. Nejen, že nesnižují riziko, jdou tomu ještě naproti a pak nejvíc křičí, když jim dochází kyslík nebo nezabírá paralen.
Pulka nemocnic prehlcena neni. Jen jiny pacose nahradili covidakama. Nic vic

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na fikovnici žádný útok nevidím, jen argument, proč jí žádný doktor nechce napsat KI k očkování.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přehlcené jsou. Proč myslíte, že z Brna odváželi pacoše s covidem do Prahy? Jen tak z plezíru, protože ti zdravotníci a policisté neměli zrovna co dělat? Proč si myslíte, že se omezila běžná operativa a musely se udělat z jiných oddělení infekční covidová? Taky jen tak z legrace, ne?
Jiné pacienty nahradili ti covidoví. Převážně ti neočkovaní. A kvůli nim se odkládají operace. Copak je to tak těžké pochopit?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A kam se ti jiní pacoši poděli???
Čekají doma kvůli odložené péči!!!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Super. Lecit me nemusej ale v tom pripade odtedka odmitam prispivat na jejich platy.
Vždyť zkuste neplatit zdravotní pojištění. Zaskočte za svojí mzdovou účetní a řekněte jí, že si nepřejete, aby odváděla z vaší mzdy zdravotní pojištění. Schválně, co vám řekne. Zřejmě, že jste spadla z jahody...
napsal(a):
A kam se ti jiní pacoši poděli???
Čekají doma kvůli odložené péči!!!
Ale k tomu bych dodala. Pokud se ta péče dá odložit, není asi až tak nutná. Příklad je má teta. 10let nemůže na koleno, nohu má celou vytočenou, chodí jak kačena. První jí ortoped říkal, ať s operací vydrží, ještě je moc mladá(tehdy 55) Tak to tak vzala, nějaké hrozné bolesti neměla, jen jí prostě ulevovala. Ale během pár let se to horšilo a před pár měsíci bohužel na něj blbě spadnula, něco jí tam ruplo, tahali jí třikrát krev a prý: máte to totálně zničené, proč už jste s tím nešla dávno?! Tak se tedy objednala. Za půl roku přijde na řadu. Mělo to být někdy teďka...jenže covid. Ne nenadává, že jí odložili operaci, ač už teď má bolesti, nohu tahá za sebou, ale sama ji odkládala roky, tak bude muset vydržet, snad se dočká.

napsal(a):
ale no tak
anděl strážný... vždyť ono to není zas až tak nebezpečná nemoc.
to jen mediální obraz je jak kdyby to mělo smrtnost aspoň 50%.

napsal(a):
ale no tak
anděl strážný... vždyť ono to není zas až tak nebezpečná nemoc.
to jen mediální obraz je jak kdyby to mělo smrtnost aspoň 50%.
Bodlinko, vážím si vás za ty rady, které zde nezištně poskytujete. Ale co se týká covidu, tak se neshodneme. Nepřeji vám, abyste se přesvědčila na vlastní kůži, že to nebezpečná nemoc může být.

myslím to vážně.
coronavirus stats má aktuálně: 261,034,999 případů a 5,209,565 úmrtí. to máte smrtnost kolik, 1,9%
k tomu připočtete neznámý, ale možná signifikantní podíl bezpříznakových a nediagnostikovaných
a vyleze vám fakt smrtelná nemoc, že? ten argument, kdo není naočkovaný, umře, nedává smysl. a ty kydy, že nenaočkovaní nehynou dost rychle, ty taky nedávají smysl a autor bude zklamaný.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
všichni se určitě nakazíme, kovid je prostě takovej, to očkování pomůže v následné péči o nemocného, že není tak nákladná, náročná, dlouhá...nemocný jde dříve z nemocnice domu, kde si lokne kyslíku, který doma nemá a nezatěžuje systém .
Nežádoucí příznaky po kovidu a po očkování jsou vesměs shodné, jen očkování je dokáže trochu držet na uzdě.
tj. že máte třeba 30x větší šanci po kovidu nebo během kovidu dostat embolii, s očkováním také, ale už jen třeba 10x..
že se nebudete moct nadechnou i v budoucnu? no to kovid vám poničil plíce a užto lepší být nikdy nemusí, začněte si zvykat.
Edit: myslím, že obecně vakcíny na virová onemocnění nejsou nikdy 100ˇ% , tak proč zrovna u kovidu to lidem vadí...

vakcíny na virová onemocnění.... ono není virus jako virus.
jsou vakcíny na virová onemocnění, které jsou opravdu (téměř) 100%.
třeba neštovice. protože neštovice - bavíme se o pox virech - jsou velice imunogenní a po prodělané nákaze vzniká trvalá doživotní imunita.
proto taky máme vakcinaci, že. vacca = kráva. člověk, který prodělal kravské neštovice neonemocní neštovicemi lidskými a to nikdy. kdyby to fungovalo stejně na hovno jako tahle koronavirová legrace, tak si toho nikdo nevšimne - jakože hele, Máňa měla kravské neštovice a teď má o trochu menší šanci, že umře na tyhle lidské neštovice.
podobně třeba spalničky, to je taky imunogenní záležitost.
mmch vakcíny na virová onemocnění, která fakt fungují, jsou vakcíny živé atenuované.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
..no neříkejte hop dokud nepreskocite. Moje kamarádka a kosmetická obě prodělaly onemocnění v první vlně, obě ve své podstatě velmi lehký průběh, kamarádka do několika týdnů dvakrát zápal plic a omezena kapacita plic jako důsledek, u kosmetický po půl roce velké problémy s plicemi rovněž a následky řeší doteď....čímž vám velmi přeji aby jste byla tohoto usetrena....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.172
napsal(a):
všichni se určitě nakazíme, kovid je prostě takovej, to očkování pomůže v následné péči o nemocného, že není tak nákladná, náročná, dlouhá...nemocný jde dříve z nemocnice domu, kde si lokne kyslíku, který doma nemá a nezatěžuje systém .
Nežádoucí příznaky po kovidu a po očkování jsou vesměs shodné, jen očkování je dokáže trochu držet na uzdě.
tj. že máte třeba 30x větší šanci po kovidu nebo během kovidu dostat embolii, s očkováním také, ale už jen třeba 10x..
že se nebudete moct nadechnou i v budoucnu? no to kovid vám poničil plíce a užto lepší být nikdy nemusí, začněte si zvykat.
Edit: myslím, že obecně vakcíny na virová onemocnění nejsou nikdy 100ˇ% , tak proč zrovna u kovidu to lidem vadí...
Ono b stacilo kdyby praktici napsalni antivirotika hned a nenechali to dojít az do tr nemocnice a byl by svatej klid

napsal(a):
Tak ona ani ta 14 denní nemocenská není zadara.
napsal(a):
Máte pravdu , myslím že to snad už většina lidí chápe
Jen mi ještě řekněte , vakcína zpočátku určitě 3x krát do roka pro zdravé děti, zdravé, mladé lidi je podle lékařů v pořádku?
Pak přeočkování, kdy ?
Nebo to tou třetí končí ? Řekněme třeba jako u jiných očkování, když jsou tady srovnávána ?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Jen mi ještě řekněte , vakcína zpočátku určitě 3x krát do roka pro zdravé děti, zdravé, mladé lidi je podle lékařů v pořádku?
Pak přeočkování, kdy ?
Nebo to tou třetí končí ? Řekněme třeba jako u jiných očkování, když jsou tady srovnávána ?
To vám přece vůbec nikdo neřekne. Ten virus se nějak vyvíjí, mutuje, a nikdo neví, co bude v budoucnu.

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Pak přeočkování, kdy ?
jsem pesimista
vakcinace proti infekční bronchitidě drůbeže - to je taky respirační koronavirus:
1x po vylíhnutí kmen Massachusetts a varianta 4-91
10 dní po vylíhnutí varianta QX
za 14 dní později varianta Massachusetts
za 14 dní poté varianta 4-91
za za 14 dní poté Massachusetts
pak zase 4-91
pak Massachusetts a varianta D 274
za tři týdny později inaktivovaný booster D 274 a Massachusetts
za tři týdny poté Massachusetts
a za šest týdnů 4-91
a pak se to střídá pravidelně po šesti týdnech až do vyskladnění na jatky.
je problém s IB i přesto? je.
napsal(a):
jsem pesimista
vakcinace proti infekční bronchitidě drůbeže - to je taky respirační koronavirus:
1x po vylíhnutí kmen Massachusetts a varianta 4-91
10 dní po vylíhnutí varianta QX
za 14 dní později varianta Massachusetts
za 14 dní poté varianta 4-91
za za 14 dní poté Massachusetts
pak zase 4-91
pak Massachusetts a varianta D 274
za tři týdny později inaktivovaný booster D 274 a Massachusetts
za tři týdny poté Massachusetts
a za šest týdnů 4-91
a pak se to střídá pravidelně po šesti týdnech až do vyskladnění na jatky.
je problém s IB i přesto? je.
Hezké vyhlídky
napsal(a):
Ha
povinně to nebude, to dokonce i ofiko sdělovací prostředky nenápadně psaly, co by to muselo všechno splňovat
a jedna z podmínek je funkčnost, tzn. ta vakcína by opravdu musela bránit přenosu, aby mohla být použita k ochraně veřejného zdraví
Děkuji!

prostě... nefunguje to.
a zatím mě teda humán nepřesvědčil že má něco lepšího
naopak slepice mají lepší, protože se ta vakcína dává do pitné vody.
lesnížínka
napsal(a):
Tak nevím, ale zrovna doktoři a sestry, pracující jen s nemocnýma lidma mi přijde naprosto logické, že by měli být všichni očkovaní povinně. Nemuseli by si teď stěžovat na to, že jsou nemocní a je jich málo, byli by menší hrozbou pro své pacienty...nebo ne? Tak je to zřejmě celé k ho.nu
Ale oni jsou mnohdy doma kvůli nakaženému dítěti. Hlavně ženy - lékařky a sestry.
assil
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
No, já už teď mám velmi bolestivé onemocnění, k tomu mít ještě toto...:-(.
Ale je pravdou, že tento NÚ slyším poprvé od Vás.
Hmm, nefunguje.....tak to je potom těžké lidi přesvědčit, aby se naočkovali, když Vy tady takhle přesvědčujete neustále, jak to nefunguje...
Znám ze svého okolí hodně úmrtí, poměrně mladých lidí, kteří zemřeli ještě před tím, než se mohli nechat naočkovat a stále umírají převážně neočkovaní...dále přeplněné nemocnice...výmluvy...už mě to zde nebaví ani číst...

eni
napsal(a):
Hmm, nefunguje.....tak to je potom těžké lidi přesvědčit, aby se naočkovali, když Vy tady takhle přesvědčujete neustále, jak to nefunguje...
Znám ze svého okolí hodně úmrtí, poměrně mladých lidí, kteří zemřeli ještě před tím, než se mohli nechat naočkovat a stále umírají převážně neočkovaní...dále přeplněné nemocnice...výmluvy...už mě to zde nebaví ani číst...
ale ono nefunguje.... dobře, snižuje riziko těžkého průběhu, to je určitě fajn, ať se teda lidi v riziku očkují
ale nechrání proti nemoci, netvoří stádní imunitu, nedá se použít k eradikaci a zatím to vypadá, že jakoukoliv ochranu poskytuje jen na pár měsíců

fikovnice
napsal(a):
Vidíš, a já zrovna ne, i když pokud se bere jako vakcína i konkurenční Gambrinus, tak to potom jo!
Pilsner si neaplikuji, je na mě moc hořký!
Já jsem původem Žatečák, čím víc chmele, tím lepší pivo 🍺

je to jak s těma slepicema, velkochovy očkují, protože jsou "v riziku" a i malé procentuální ztráty úhynem jsou velké ztráty a pokles snášky zásadně vadí
ale drobné chovy to nechávají být, protože se to prostě nezblázní a dělat psí kusy k minimalizaci snesitelného rizika se prostě nevyplatí
no a takhle stejně to teda vnímám s koronavirem. bavíme se o něčem, co má smrtnost 2% když přidám
a ekonomicky se podařilo zlikvidovat už kolik lidí?
eni
napsal(a):
A máte v rodině všechny 60+ očkované?
eni
napsal(a):
Ano, já 50+ očkovaná, manžel 60+ také, synové 35 očkovaní, otec 80+ také očkovaný...snacha zatím není, její rodina také ne, ale to já bohužel nemohu ovlivnit..
Tak mladé nehrotím, jste jako rodina v cajku Ale myslela jsem i tety, strejdy, starší bratránky a sestřenice(mám já) Jen bych si rejpnula: vidíte, neukecáte ani rodinu syna a nadáváte na ostatní?
Mě překvapí, když čtu slovenskou moderátorku, že jí maminka 70+ na covid umřela, protože podlehla dezinformacím a odmítnula se očkovat...všichni se probůh očkujte, mamka byla čupr ženská, taková zbytečná smrt...A kdo tam měl mamku dotáhnout?! Ona prostě. Máma nevěří své dceři a věří raděj cizím lidem? Já bych tam teda mamku dotáhnula snad i násilím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.172
lesnížínka
napsal(a):
Tak mladé nehrotím, jste jako rodina v cajku Ale myslela jsem i tety, strejdy, starší bratránky a sestřenice(mám já) Jen bych si rejpnula: vidíte, neukecáte ani rodinu syna a nadáváte na ostatní?
Mě překvapí, když čtu slovenskou moderátorku, že jí maminka 70+ na covid umřela, protože podlehla dezinformacím a odmítnula se očkovat...všichni se probůh očkujte, mamka byla čupr ženská, taková zbytečná smrt...A kdo tam měl mamku dotáhnout?! Ona prostě. Máma nevěří své dceři a věří raděj cizím lidem? Já bych tam teda mamku dotáhnula snad i násilím
Vas bych za dceru mit nechtela. Pokud neni zbavena svepravnosti je to snad doprkna jeji vec ne. A sorry ale ten kdo umře na covid by umrel i na tuberu, tezkej zapal ploc nebo jakejkoli jinej hnus. Jen si zrovna vylosoval covid.

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jak to funguje ve vaší rodině, ale moje mamka je svéprávná, a kdyby se zasekla, že se očkovat nebude, nenaděláme s ní nic. Naštěstí stojí nohama na zemi, takže už má za sebou třetí dávku. A i my jsme očkovaní - já, moji synové, partnerka jednoho syna, moje sestra a její muž. Jen jejich dcera, moje neteř, které je dvacet, pořád váhá. A přítelkyně druhého syna... A nemůžete do toho moc šít... Mamčin brácha s manželkou čekali na sputnik, a když to nevyšlo, tak se nechali očkovat pfizerem, už před létem. O jiných příbuzných nemáme v tomto směru informace... jo vlastně můj bývalý s manželkou očkováni nejsou, a ona byla s covidem v nemocnici, a jestli to měl on, nevím.
I širší rodina je očkovaná, sestřenice, její muž, neteř atd...strýcovi zemřela na covid přítelkyně ještě před očkováním loni v lednu...rodinu snachy nehodlám přesvědčovat, to by bylo marné...nevšimla jsem si, že bych nějak nadávala.
Jo, sousedi, 90+, jejich dcery popíračky, v létě jsem dostala od jedné přednášku o škodlivosti vakcíny...teď oba rodiče nakaženi, leží v nemocnici na kyslíku ( snad ještě jo..), pochopitelně nebyli ani jeden naočkovaní.
Nehodlám se tady dohadovat, jen mě občas vytáčí některé příspěvky tady a jak někdo psal několikastránkové argumenty, proč se nenechat naočkovat...

hele a vy někdo víte, že ti, co umřeli neočkovaní, nikdy covid předtím neměli? třeba měli a třeba dvakrát, akorát s tím nikam nešli
ale nikdo nemůže říct, že by je prošlá vakcína ochránila; že byli neočkovaní (nebo jinak - nepotkali nikdy ten vir), nikdo to nezkoumal, nikdo neměřil, nevyšetřoval, jak na tom byli předtím
a to samé studie, lidé např. z Řecka nebo Tibetu jsou nastavení jinak, nikdy vám žádná látka nemůže fungovat stejně na všechny
vymýšlíte si už úplně dost docela, takové konstrukce z vody

Aspoň něco veselého k nové zmutované variantě 🔅
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nova-varianta-se-mohla-jmenovat-jako-cinsky-prezident-who-radsi-preskocila-dve-pismena-40379370#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=j8fNQgjZqHm-202111271414&dop_id=40379370&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest174_ab_detector_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
napsal(a):
teď v této obdobě covidu, očkování je, a kdo ho nechce musí počítat i s daní největší
S tím musí počítat všichni, očkovaní stejně jako neočkovaní. Nikdo neví, jak zrovna u něj ta nemoc proběhne, to je fakt. Stejně tak je fakt, že očkování 100% nebrání před těžkým průběhem, „jen“ to riziko snižuje. A stejně tak je fakt, že nikdo neví, s jakými následky proběhne to očkování.
Pokud má nemoc zabít, tak to zabije, očkování neočkování.
Prostě někomu to riziko za to stojí, někomu ne. A obojí je v pořádku. Přístup k očkování má být individuální.
neočkovaní a očkovaní nesmí divit, že stát utahuje šrouby
Já se tomu nedivím. Nedivím se nošení roušek, testů v práci a podobně. Nesouhlasím s restrikcí, tj. s rozdílnými právy na základě toho, jestli někdo je nebo není očkovaný.
Jestli je to očkování tak strašně super, ať je povinné. Pak se naočkovat dám a bez keců. Nejsem pitomá, uznávám, že nerozumím všemu, tak pokud lidi lepší než já rozhodnou, že to stojí za to, přizpůsobím se. Jako už tolikrát - mám všechna povinná očkování a po uvážení pár dalších, která jsem si často platila sama, prostě proto, že jsem došla k závěru, že rizika jsou nižší s očkováním než bez něj.
Pokud není povinné, je dobrovolné. A pak nikdo nemá právo podle toho někoho soudit. Prostě nemá. Je na našem uvážení, jestli v našem konkrétním případě očkování má cenu. Pokud se rozhodnu, že poměr kladů a záporů pro mě není výhodný, tak se očkovat nedám. Prostě podle mě by to chtělo ubrat nevýhody (případné opakované negativní následky očkování na mé zdraví, případně aspoň jejich kompenzace), nebo přidat výhody (zejména kolektivní imunitu - nejsem sobecká, kdyby to dokázalo udělat tu imunitu, tak jsem naočkovaná už dávno, rizika nerizika). Do té doby se opravdu očkovat nedám. A nikdo nemá právo se ke mně na základě toho chovat jinak.
napsal(a):
To vám přece vůbec nikdo neřekne. Ten virus se nějak vyvíjí, mutuje, a nikdo neví, co bude v budoucnu.
Právě proto, že mi to vůbec nikdo neřekne.
Taky vám vůbec nikdo neřekne ,co to udělá s imunitou a tělem dětí, takové množství vakcín za pár let . Protože to prostě nikdo neví ☹️
Já naopak myslim, že člověk co stojí nohama na zemi by se měl nad tímto zamyslet.
Staří ,nemocní , ohrožení chápu naprosto - je riziko větší u prodělání nemoci a šla bych do toho hned, šla bych do toho taky hned kdybych přispěla ke stádni imunitě.
Pokud povinné pro nějaké profese, tak férově pro všechny a s tím, že bude zodpovědnost za NU.
Nepovinně povinné je něco tak trapného , co mi vzalo poslední iluze 👋

Varaxi
napsal(a):
teď v této obdobě covidu, očkování je, a kdo ho nechce musí počítat i s daní největší
S tím musí počítat všichni, očkovaní stejně jako neočkovaní. Nikdo neví, jak zrovna u něj ta nemoc proběhne, to je fakt. Stejně tak je fakt, že očkování 100% nebrání před těžkým průběhem, „jen“ to riziko snižuje. A stejně tak je fakt, že nikdo neví, s jakými následky proběhne to očkování.
Pokud má nemoc zabít, tak to zabije, očkování neočkování.
Prostě někomu to riziko za to stojí, někomu ne. A obojí je v pořádku. Přístup k očkování má být individuální.
neočkovaní a očkovaní nesmí divit, že stát utahuje šrouby
Já se tomu nedivím. Nedivím se nošení roušek, testů v práci a podobně. Nesouhlasím s restrikcí, tj. s rozdílnými právy na základě toho, jestli někdo je nebo není očkovaný.
Jestli je to očkování tak strašně super, ať je povinné. Pak se naočkovat dám a bez keců. Nejsem pitomá, uznávám, že nerozumím všemu, tak pokud lidi lepší než já rozhodnou, že to stojí za to, přizpůsobím se. Jako už tolikrát - mám všechna povinná očkování a po uvážení pár dalších, která jsem si často platila sama, prostě proto, že jsem došla k závěru, že rizika jsou nižší s očkováním než bez něj.
Pokud není povinné, je dobrovolné. A pak nikdo nemá právo podle toho někoho soudit. Prostě nemá. Je na našem uvážení, jestli v našem konkrétním případě očkování má cenu. Pokud se rozhodnu, že poměr kladů a záporů pro mě není výhodný, tak se očkovat nedám. Prostě podle mě by to chtělo ubrat nevýhody (případné opakované negativní následky očkování na mé zdraví, případně aspoň jejich kompenzace), nebo přidat výhody (zejména kolektivní imunitu - nejsem sobecká, kdyby to dokázalo udělat tu imunitu, tak jsem naočkovaná už dávno, rizika nerizika). Do té doby se opravdu očkovat nedám. A nikdo nemá právo se ke mně na základě toho chovat jinak.
...mám všechna povinná očkování a po uvážení pár dalších....
no vidíte, i pár dalších vakcín, to je taky divné, že lidi na doporučení obvoďáka, který z toho má jistě marži, se nechají přesvědčit....čípek se píchá dva až třikrát, protože je to nová vakcína, neví se, kdy přeočkovat(asi taky cca po 5 letech, myslím jsem už někde zaslechla), klíště taky 3x a po 3-5 letech přeočkovat ...nebudem to pitvat
PS: za první světové války leží v zákopu raněný voják, nad ním se sklání zdravotník...voják praví...ne ne ten lék mi nedávejte, vznikl teprve nedávno a úplně náhodou, raději dostanu gangrenu a nohu si nechám uříznout (jednalo se o penicilin)

napsal(a):
Nevím, jak to funguje ve vaší rodině, ale moje mamka je svéprávná, a kdyby se zasekla, že se očkovat nebude, nenaděláme s ní nic. Naštěstí stojí nohama na zemi, takže už má za sebou třetí dávku. A i my jsme očkovaní - já, moji synové, partnerka jednoho syna, moje sestra a její muž. Jen jejich dcera, moje neteř, které je dvacet, pořád váhá. A přítelkyně druhého syna... A nemůžete do toho moc šít... Mamčin brácha s manželkou čekali na sputnik, a když to nevyšlo, tak se nechali očkovat pfizerem, už před létem. O jiných příbuzných nemáme v tomto směru informace... jo vlastně můj bývalý s manželkou očkováni nejsou, a ona byla s covidem v nemocnici, a jestli to měl on, nevím.
Takhle je fanatický antivaxer švagrová, a dvě třetiny jejích dcer...zítra bude v Praze prý demonstrace, jede tam...snad se nenakazí.
edit: manžel má modernu a třetí pfizer.

to je ale pěkně debilní příměr a jde vidět, že ho vymýšlel nevzdělanec, protože Fleming objevil účinky až v roce 1928 a izolace se povedla až o x let později
ještě Hendrich zdechl na sepsi protože antibiotika nebyla, jinak by to rozchodil

napsal(a):
to je ale pěkně debilní příměr a jde vidět, že ho vymýšlel nevzdělanec, protože Fleming objevil účinky až v roce 1928 a izolace se povedla až o x let později
ještě Hendrich zdechl na sepsi protože antibiotika nebyla, jinak by to rozchodil
bodlinko, to je vtip...v tom nehledejte logiku
napsal(a):
...mám všechna povinná očkování a po uvážení pár dalších....
no vidíte, i pár dalších vakcín, to je taky divné, že lidi na doporučení obvoďáka, který z toho má jistě marži, se nechají přesvědčit....čípek se píchá dva až třikrát, protože je to nová vakcína, neví se, kdy přeočkovat(asi taky cca po 5 letech, myslím jsem už někde zaslechla), klíště taky 3x a po 3-5 letech přeočkovat ...nebudem to pitvat
PS: za první světové války leží v zákopu raněný voják, nad ním se sklání zdravotník...voják praví...ne ne ten lék mi nedávejte, vznikl teprve nedávno a úplně náhodou, raději dostanu gangrenu a nohu si nechám uříznout (jednalo se o penicilin)
no vidíte, i pár dalších vakcín, to je taky divné, že lidi na doporučení obvoďáka, který z toho má jistě marži, se nechají přesvědčit
Aha. :) Takže ten pravý antivaxer jste Vy. :D
Moje obvoďačka mi nikdy nedoporučila žádné nepovinné očkování. Nikdy. Ani mi je nikdy nenavrhla.
Co se týče dalších očkování, srovnáváte nesrovnatelné.
Očkování proti encefalitidě mám, protože chodím denně do lesa, za rok mívám klidně 4-5 klíšťat a vím, že ta nemoc se tu na jižní Moravě vyskytuje. Jsem přesvědčená, že rizika jsou pro mě větší bez očkování než s ním. Mám to očkování, protože jsem po uvážení došla k závěru, že je chci, že mi to za to stojí. Ne proto, abych mohla do kina, do hospody nebo na koncert.
Proto některá očkování mám, ale tohleto protikovidové mít nebudu.

Od pondělí mám rýmu, od středy bolest za očima a ztráta chuti a čichu. V ten den pozitivní antigen a odchod z práce. Ihned jsem koupila kloktací samoodběrovou sadu PCR, protože termíny na odběrových místech plné snad až do příští středy. Dnes přišel výsledek, pozitivní.
Otestovala jsem antigenem prvorozeného, pozitivní. Druhorozený je negativní.

napsal(a):
Od pondělí mám rýmu, od středy bolest za očima a ztráta chuti a čichu. V ten den pozitivní antigen a odchod z práce. Ihned jsem koupila kloktací samoodběrovou sadu PCR, protože termíny na odběrových místech plné snad až do příští středy. Dnes přišel výsledek, pozitivní.
..držte se.drzim palce za mírný průběh....

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja zas vim o lidech co umreli dik ockovani. A co jako? Zakazuju ho nekomu?
Můžete specifikovat, kteří lidé kvůli očkování zemřeli? Někdo z vašeho okolí?
espiro
Přeji mírný průběh a žádné následky.

napsal(a):
Ajaj, držím palce na lehký průběh....

napsal(a):
Tak se oba držte. A přeji mírný průběh.
napsal(a):
Můžete specifikovat, kteří lidé kvůli očkování zemřeli? Někdo z vašeho okolí?
espiro
Přeji mírný průběh a žádné následky.
Sice to nebylo na mě, ale taky o nějakým úmrtí vím. Kamarádky strýc, bylo mu něco málo přes 50, jinak byl zdravý. Plicní embolie po 2. dávce Pfizeru.
Taky je třeba si uvědomit, že lidi, zejména starší prostě občas umírají a to i nečekaně a z plného zdraví. Infarkty, embolie, mozkové příhody, srdeční selhání...a vzhledem k tomu, že ve vyšších věkových kategoriích je poměrně vysokà proočkovanost, úmrtí po vakcinaci se prostě vyskytujou. Dalo se to předpokládat a s očkováním to nemusí mít souvislost.

napsal(a):
Ó, jé🤕
Tak se držte a brzy přeperte tu ježatou potvoru!
Přeji vám všem co nejlehčí průběh.

bodlinko, měla jste na mysli Heydricha ?

Teda, jak to tady dočítám, tak mám pocit, že letos si před svátky nebudeme přát "Šťastné a veselé", ale "Přeju mírný průběh covidu"😳

napsal(a):
Teda, jak to tady dočítám, tak mám pocit, že letos si před svátky nebudeme přát "Šťastné a veselé", ale "Přeju mírný průběh covidu"😳
Přání : "Hlavně buďme pozitivní" už dávno ztratilo platnost !

Narazila jsem na něco pozitivního, s virem to nemá nic společného, třeba vás to potěší. Možná to znáte......
https://www.youtube.com/watch?v=3n6wzqolmPU

rapotacka11
napsal(a):
Varaxi
Moje obvoďačka mi nikdy nedoporučila žádné nepovinné očkování.
Nikdy. Ani mi je nikdy nenavrhla.
Moje mi v létě nejen nabídla, ale i nutila
očkování proti pneumokoku.
varaxi má hodnou obvoďačku...si nedělám srandu.
Ta očkování byla uvedena jen z důvodu, kolikrát se mají píchnout, pro srovnání, jak se probírá, kolikrát se píchá kovid.
Pneumokoka si nechte, já ho mám taky , žloutenku povinně- z toho by asi leckomu praskla žilka, že je to v mé práci povinné a když byla chřipka k dispozici, dala jsem si před podzimem chřipku, nevěřili by jste, kolik lidí-seniorů na ní nebo v důsledku , na podzim a na jaře zemře. Ze 120 lidí za čtvrt roku 5 i víc...prostě koncentrace lidí, lehká dostupnost viru, když se objeví. O očkování se rozhodují senioři sami nebo zákonní zástupci, kdyby si někdo myslel, že se jim to nabodá a šmitec. Pneumokoka mají k dispozici také.
Miriam33

XXX.XXX.209.7
Pokud jsou venku, co by se nakazili. Já si to z Prahy minule taky nepřivezla. Vlajky vlály, vitr foukal. Příbuzná, co jela též, se nakazila až za pár dní... hádejte, při návštěvě u švagra doma. Jede to nejvíc ve školách, v zaměstnáních, při návštěvách. A proto třeba zrušíme venkovní vánoční trhy, že.
napsal(a):
Nebo tak.
napsal(a):
"Espiro", i já se přidávám s přáním mírného průběhu!
Miluji Váš humor (viz jorskiri... ), tak doufám, že se občas ozvete...
A jen tak pro zajímavost - jste očkovaná??
lesnížínka
napsal(a):
Doufám, že máte čas číst poslední zprávy. Takže Vojtěch má covid a karanténu, členové vlády(kontakty) do karantény nemusí, protože jsou naočkovaní. Takže jsem celkem zvědavá na další vývoj.
Jo, já stihla i TK Fialy... První věta, kterou řekl ve funkci premiéra se týkala nabádání k očkování, takže to bude v tomto ohledu stejný styl jako AB. A já doufala třeba v uznávání protilátek, prodělané nemoci, apod. Ale ještě není ani vláda, tak je asi předčasné o tom mluvit.

fikovnice
napsal(a):
"Espiro", i já se přidávám s přáním mírného průběhu!
Miluji Váš humor (viz jorskiri... ), tak doufám, že se občas ozvete...
A jen tak pro zajímavost - jste očkovaná??
Díky všem za přání mírného průběhu. Zatím to vypadá, že to půjde.
Fikovnice, ano, jsem. Synátor nikoliv. Oba jsme na tom stejně, tedy celkem dobře. Bez teplot, skoro bez kašle. Jen rýma, bolest za očima a u mě tedy komplet ztráta chuti a čichu, což je hrozné. Blbě se mi vaří, nemám chuť jíst, protože z jídla prakticky nic nemám.
Tuto nepříjemnost ale ocení mé bůčky, jež se připravily na zimu arktických parametrů a zvětšily od léta své blahobytné tvary víc, než se mi líbí

" A já doufala třeba v uznávání protilátek"
Válek o tom hovořil
i o potřebě včasné léčby, např.
tož, uvidíme........( )
Blbě se mi vaří, nemám chuť jíst, protože z jídla prakticky nic nemám.
Tuto nepříjemnost ale ocení mé bůčky, jež se připravily na zimu arktických parametrů a zvětšily od léta své blahobytné tvary víc, než se mi líbí
Dobrý den, nemáte něco na hubnuti?
No , máme tu náplast.
A kam se to lepí ?
Na hubu
jinak přeju mírný průběh a mnoho protilátek

Zrovna jsem mluvila se známou, měli covid (60+ neočkovaní) s mírným průběhem. Jejich očkovaná maminka to od nich nechytla, i když v kontaktu byli.
Jejich očkované dospělé děti a vnoučata covid také, i když to chytli nejspíš od dětí. Průběh u jednoho dospělýho dost bídnej, ale bez nemocnice.
Každopádně asi týden před nakažením byli všichni ti očkovaní na protilátkách a vyšly jim velmi vysoké hodnoty. Trochu divný, ne? :)

lupus4
napsal(a):
Blbě se mi vaří, nemám chuť jíst, protože z jídla prakticky nic nemám.
Dobrý den, nemáte něco na hubnuti?
No , máme tu náplast.
A kam se to lepí ?
Na hubu
jinak přeju mírný průběh a mnoho protilátek
Náplast na hubu

napsal(a):
Náplast na hubu
A nebo tradiční cvičební kolečko :
Ovšem důležité je hned při prvním cvičení spadnout na bradu, rozbít si ústa, která pak nemohou přijímat potravu, a zhubnutí přijde samo.
napsal(a):
Jak je dneska? Přeju mírný proběhnutí.
může mi někdo poradit, kde se sežene v případě nouze kloktací samoodběrová sada? Je to předpokládám v lékárně?

Zrzavci
napsal(a):
Jak je dneska? Přeju mírný proběhnutí.
může mi někdo poradit, kde se sežene v případě nouze kloktací samoodběrová sada? Je to předpokládám v lékárně?
Díky, paní Zrzavá. Je mi v rámci možností dobře. Divně, ale stěžovat si nemůžu.
Kloktací v lékárně,kam pak i odnášíte vzorky. Stojí 49 Kč, alespoň u nás. Výsledky jsem měla do dvou dnů, o víkendu. Ale určitě je nemá každá lékárna. Vyhledejte si odběrová místa na jejich stránkách www.kloktej.to
Hygiena očividně nestíhá, vlastně ještě oficiálně ani nejsem v izolaci. Žádná zpráva, žádný odkaz na trasovací formulář, žádné pokyny.
napsal(a):
Kloktací v lékárně,kam pak i odnášíte vzorky. Stojí 49 Kč, alespoň u nás. Výsledky jsem měla do dvou dnů, o víkendu. Ale určitě je nemá každá lékárna. Vyhledejte si odběrová místa na jejich stránkách www.kloktej.to
Hygiena očividně nestíhá, vlastně ještě oficiálně ani nejsem v izolaci. Žádná zpráva, žádný odkaz na trasovací formulář, žádné pokyny.
No koukám že u nás žádný odběrový místo, já myslela, že to berou všude v lékárnách. Takže kdyby něco, na kloktání můžu zapomenout.

assil
napsal(a):
No koukám že u nás žádný odběrový místo, já myslela, že to berou všude v lékárnách. Takže kdyby něco, na kloktání můžu zapomenout.
Tak on ty vzorky musí někdo odvézt do laborky a toho někoho asi domlouvají v rámci spolupráce a distribuce. Proto jen smluvní místa.
U nás ze čtyř lékáren taky jen jedna.
napsal(a):
Já mám pocit, že momentálně je COVID úúúplně všude!!! Své studenty už ani nepočítám...každičký den někdo přibyde. A včera mi ten můj Pan Doktor psal, že LF se chová jak šaškec - na jednom z ústavů (pracuje tam jeho žena) udělali TEĎ Den otevřených dveří!!! Onemocněly dvě třetiny ústavu.
A právě telefonát s tetou. Od včera je nemocný bratranec. První to přinesl jeho syn (cca 14 let) ze školy, pak onemocněla maminka = manželka brachance a od včera brachanec. Očkován není nikdo, mladejm je cca 40 let, průběh prý velmi mírný...i když bratranec teprve s nemocí začíná, výsledek PCR bude mít asi zítra... Ale fakt teď je to teda fest vlna! Dokonce u nás na parkovišti už asi 10 dní blokují nejlepší místa asi 4 auta - jsou to lidi, kteří denně jezdí autem do práce. Teď auta stojí stále na jednom místě, mám pro to jediné vysvětlení - majitelé onemocněli COVIDem.
fikovnice
napsal(a):
Já mám pocit, že momentálně je COVID úúúplně všude!!! Své studenty už ani nepočítám...každičký den někdo přibyde. A včera mi ten můj Pan Doktor psal, že LF se chová jak šaškec - na jednom z ústavů (pracuje tam jeho žena) udělali TEĎ Den otevřených dveří!!! Onemocněly dvě třetiny ústavu.
A právě telefonát s tetou. Od včera je nemocný bratranec. První to přinesl jeho syn (cca 14 let) ze školy, pak onemocněla maminka = manželka brachance a od včera brachanec. Očkován není nikdo, mladejm je cca 40 let, průběh prý velmi mírný...i když bratranec teprve s nemocí začíná, výsledek PCR bude mít asi zítra... Ale fakt teď je to teda fest vlna! Dokonce u nás na parkovišti už asi 10 dní blokují nejlepší místa asi 4 auta - jsou to lidi, kteří denně jezdí autem do práce. Teď auta stojí stále na jednom místě, mám pro to jediné vysvětlení - majitelé onemocněli COVIDem.
Je všude. ☹️
Dcera šla dnes prvně po karanténě do školy a hádejte jak dopadlo testování ?
Pozitivní spolužačka 🙏
Nevíte někdo, zda by šel i syn , který ho teď bezpriznakove prodělal a jde ve středu do školy ? kdyz on přijde do styku s někým pozitivním ? Bere se jako očkovany ? Má papír o prodělání covidu, takze bych řekla , že může trajdat venku pokud mu nic nebude ?
To je o strach pustit děti do školy 😔

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Je všude. ☹️
Dcera šla dnes prvně po karanténě do školy a hádejte jak dopadlo testování ?
Pozitivní spolužačka 🙏
Nevíte někdo, zda by šel i syn , který ho teď bezpriznakove prodělal a jde ve středu do školy ? kdyz on přijde do styku s někým pozitivním ? Bere se jako očkovany ? Má papír o prodělání covidu, takze bych řekla , že může trajdat venku pokud mu nic nebude ?
To je o strach pustit děti do školy 😔
Ano, syn se teď bude 180 dní od testu brát jako očkovaný.
Moje mladší zpěvule měla vystupovat na náměstí pod stromečkem. A co myslíte? Jsou zrušeny Vánoční trhy, tak se všechna vystoupení přesouvají do kulturáku. To je fakt na palici 🙈
napsal(a):
Moje mladší zpěvule měla vystupovat na náměstí pod stromečkem. A co myslíte? Jsou zrušeny Vánoční trhy, tak se všechna vystoupení přesouvají do kulturáku. To je fakt na palici 🙈
To si děláš Irmo srandu 😲
Jako fakt to přesunuli do kulturaku ?
Já nemám slov ,to má logiku

napsal(a):
Achjo
napsal(a):
A děkuji za potvrzení, myslela jsem si to tak
A omlouvam se za tykání v předchozím příspěvku, vyrazilo mi to dech !
Tady ve vesnické škole teda taky stále chodí pilně celá škola nacvičovat do kostela zpívání

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
To si děláš Irmo srandu 😲
Jako fakt to přesunuli do kulturaku ?
Já nemám slov ,to má logiku
Jojo, v pátek pódiové zkoušky, v neděli odpoledne pásmo vystoupení. A poslat jí tam musím, tvoří dlouholeté již vyhlášené duo s další holčičkou, zasekla bych to i té druhé 😟

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
A děkuji za potvrzení, myslela jsem si to tak
A omlouvam se za tykání v předchozím příspěvku, vyrazilo mi to dech !
Tady ve vesnické škole teda taky stále chodí pilně celá škola nacvičovat do kostela zpívání
V pohodě, klidně si můžeme tykat. 😉
napsal(a):
Jako, to zrušení vánočních trhů mi hodně vadí. Pro mě znamenají naladění na vánoční vlnu, miluju tu atmosféru. Navíc byly zrušené nefér způsobem, když už byly postavené stánky a téměř všechno hotovo.
Lidi poukazujou na rozpor, že trhy vadí, nákupní centra nevadí...tohle mi ale zrovna přijde jako blbý srovnání. Chápu, že jde o mezení kontaktů, jenže nákupní centra zavřít nejde. Nákupní centra by byly to jediný, co by zůstalo otevřený, i kdyby bylo zavřený úplně všechno ostatní.
Co mi ale hlava nebere - proč museli zrušit trhy, když nechali kina, divadla a jiný vnitřní akce do 1000 osob. Já se přiznám, že v současný situaci by mě ani nenapadlo jít do plnýho kinosálu, s vánočníma trhama bych ale neměla problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.179
Terven
napsal(a):
Jako, to zrušení vánočních trhů mi hodně vadí. Pro mě znamenají naladění na vánoční vlnu, miluju tu atmosféru. Navíc byly zrušené nefér způsobem, když už byly postavené stánky a téměř všechno hotovo.
Lidi poukazujou na rozpor, že trhy vadí, nákupní centra nevadí...tohle mi ale zrovna přijde jako blbý srovnání. Chápu, že jde o mezení kontaktů, jenže nákupní centra zavřít nejde. Nákupní centra by byly to jediný, co by zůstalo otevřený, i kdyby bylo zavřený úplně všechno ostatní.
Co mi ale hlava nebere - proč museli zrušit trhy, když nechali kina, divadla a jiný vnitřní akce do 1000 osob. Já se přiznám, že v současný situaci by mě ani nenapadlo jít do plnýho kinosálu, s vánočníma trhama bych ale neměla problém.
Tak nic proti ale v kine kde v celym sale pro x set lidi neni zaplnena ani ctvrtina fakt nevidim duvod proc je rusit. Byli jsme třetí den na promítání Duny. V sale na nejakych 200 lidi ns bylo 32. Rozestupy jak krava. To fakt nehrozi ze se vochrchlame a umřem
napsal(a):
V pohodě, klidně si můžeme tykat. 😉
Bude mi potěšením 🌷
Jasný, poslat ji musíš, ale moc dobrý pocit to nečiní 😐
Přitom tyhle akce vždycky byly tak krásné a člověk z nich čerpal x let . Když vzpomenu na všechny vystoupení dětí , jak to bylo hezké a roztomilé 👍
Pořád mě fascinují tak výrazné rozdíly v incidenci mezi jednotlivými okresy. Např. Šumperk skoro 2000 na 100 tis. obyv., oproti tomu Sokolov asi 300 na 100 tis. obyv. Čím to je? Vlna se přelévá nebo je to tak výraznými rozdíly v počtu provedených testů?? Pokud je to za b), tak sokolovští prostě necítí potřebu se chodit testovat...? Zkrátka mi to připadá na jednu malou republiku dost významné a podstatné rozdíly. Co myslíte vy, čím to je?
fikovnice
napsal(a):
Pořád mě fascinují tak výrazné rozdíly v incidenci mezi jednotlivými okresy. Např. Šumperk skoro 2000 na 100 tis. obyv., oproti tomu Sokolov asi 300 na 100 tis. obyv. Čím to je? Vlna se přelévá nebo je to tak výraznými rozdíly v počtu provedených testů?? Pokud je to za b), tak sokolovští prostě necítí potřebu se chodit testovat...? Zkrátka mi to připadá na jednu malou republiku dost významné a podstatné rozdíly. Co myslíte vy, čím to je?
Jsem to sem psala: na Moravě jely od léta akce: vinobraní, hody...hezky jsme si to tu rozplehnili, protože v předešlé vlně jsme tu my byli celkem v pohodě, tak nikdo žádnou ochranu a nebo, že by se scházet neměl...neřešil. Tsss Šumperk, koukni na nás Ano, ono se to velice rychle rozleze i na Čechy, jak už jsem psala, polovina vesnice má někoho v Praze..
fikovnice
napsal(a):
Ja někde četla názor, že tam, kde byla v předešlé vlně ohniska, jsou lidi více imunní ,tak mají teď menší nemocnost?
Ale zda to tak odpovídá nesleduji ...
Pak samozřejmě co píše lesní žínka, když si to tam roznesli po akcích.
Proockovanost na to nemá vliv?
PS : nemáš ve 3 ráno spát ? 😲
Tak PCR vyšel pozitivně spolužačce. Ale prý když s ní byli "jen" 45minut do karantény třída nemusí . Že je to krátký čas. 45minut v uzavřené místnosti je málo ???
Měla jsem za to, že 15minut je rizikovych 🤔
Nicméně já jsem ráda,že dcera nejde znovu do karanteny,ale zda je to dobre i pro epidemii ?

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Tak PCR vyšel pozitivně spolužačce. Ale prý když s ní byli "jen" 45minut do karantény třída nemusí . Že je to krátký čas. 45minut v uzavřené místnosti je málo ???
Měla jsem za to, že 15minut je rizikovych 🤔
Nicméně já jsem ráda,že dcera nejde znovu do karanteny,ale zda je to dobre i pro epidemii ?
Je to samozřejmě blbost, nakazit se mohli. Dceru bych na 5.-7. den od kontaktu objednala na PCR, budete vědět, na čem jste + v případě pozitivity pak bude mít "oficiální imunitu" 😉

Jdu s dotazem. Tušíte někdo, kdy cca od propuknutí příznaků nebudu infekční?
Nechystám se mezi lidi, ale zdatně odstrkuji druhorozeného, který se záhadně jeví zdravý a oba už máme absťák po fyzickém kontaktu. Jenže já chci, aby to pokud možno ustál, takže se od něj držím dál, co to jde.
Oba synátoři si zakloktali PCR, výsledky čekám ve čtvrtek. Mně se vrací čich i chuť, ustupuje bolest za očima a jsem jen nachlazená. Až překvapivě rychlé se mi to zdá. Vlastně týden a vypadá to, že už mi skoro nic není. Takový průběh bych přála všem nakažencům. Prvorozený fit není, ale taky "začal" o tři dny později, než já. Ale nehorší se, jen mírný kašel, ty oči a "jemidivně".
napsal(a):
Moc díky!! A ráda čtu, že se zatím nějaká velká pohroma nekoná, přežijte to zdárně vy i druhorozenej s absťákem a prvorozenej s nadále mírným průběhem.

napsal(a):
Jdu s dotazem. Tušíte někdo, kdy cca od propuknutí příznaků nebudu infekční?
Nechystám se mezi lidi, ale zdatně odstrkuji druhorozeného, který se záhadně jeví zdravý a oba už máme absťák po fyzickém kontaktu. Jenže já chci, aby to pokud možno ustál, takže se od něj držím dál, co to jde.
Oba synátoři si zakloktali PCR, výsledky čekám ve čtvrtek. Mně se vrací čich i chuť, ustupuje bolest za očima a jsem jen nachlazená. Až překvapivě rychlé se mi to zdá. Vlastně týden a vypadá to, že už mi skoro nic není. Takový průběh bych přála všem nakažencům. Prvorozený fit není, ale taky "začal" o tři dny později, než já. Ale nehorší se, jen mírný kašel, ty oči a "jemidivně".
Pro původní variantu platilo tohle, ale jak to má delta, nevím...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kdy-clovek-zacina-byt-infekcni-pruvodce-nakazou-covidem-19-127187
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ja někde četla názor, že tam, kde byla v předešlé vlně ohniska, jsou lidi více imunní ,tak mají teď menší nemocnost?
Ale zda to tak odpovídá nesleduji ...
Pak samozřejmě co píše lesní žínka, když si to tam roznesli po akcích.
Proockovanost na to nemá vliv?
PS : nemáš ve 3 ráno spát ? 😲
Já bych i ráda spala... Poslední týdny si vybírají daň - přepracovanost, že jsem se otočila do téměř úplné nespavosti... Včera jsem šla učit, aniž bych usnula aspoň na minutu! K tomu ten včerejší personální pohovor - byla jsem fakt ve stresu. Pohovor dopadl dobře!!! Ale třeba to znáš....zažiješ nějakej adrenalin (a že to včera adrenalin byl!) a nejde usnout, i když je organismus vyčerpanej... A to jsem v sedm ráno jela na své milované místo blízko M. Budějovic - při posledním pobytu jsem v penziónu něco zapomněla, tak jsem si tam pro to zajela. Nemám dálniční známku a chtěla jsem to stihnout před sněžením a hlášeným vichrem. Penzión byl poloprázdný a mně krvácelo srdce - hned bych se tam zase ubytovala!!! Ach jo, jako neočkovaná teď nemám šanci...ale Válek se snad nechal slyšet, že by vrátil do hry zase testy!
Jinak teď je v médiích článek o omikronu, že na něj vysoce pravděpodobně nebudou fungovat stávající vakcíny. A to jsem už už začala podléhat, že teda do nějaké (Moderna?) půjdu...

fikovnice
napsal(a):
Já bych i ráda spala... Poslední týdny si vybírají daň - přepracovanost, že jsem se otočila do téměř úplné nespavosti... Včera jsem šla učit, aniž bych usnula aspoň na minutu! K tomu ten včerejší personální pohovor - byla jsem fakt ve stresu. Pohovor dopadl dobře!!! Ale třeba to znáš....zažiješ nějakej adrenalin (a že to včera adrenalin byl!) a nejde usnout, i když je organismus vyčerpanej... A to jsem v sedm ráno jela na své milované místo blízko M. Budějovic - při posledním pobytu jsem v penziónu něco zapomněla, tak jsem si tam pro to zajela. Nemám dálniční známku a chtěla jsem to stihnout před sněžením a hlášeným vichrem. Penzión byl poloprázdný a mně krvácelo srdce - hned bych se tam zase ubytovala!!! Ach jo, jako neočkovaná teď nemám šanci...ale Válek se snad nechal slyšet, že by vrátil do hry zase testy!
Jinak teď je v médiích článek o omikronu, že na něj vysoce pravděpodobně nebudou fungovat stávající vakcíny. A to jsem už už začala podléhat, že teda do nějaké (Moderna?) půjdu...
Jejda, to si zaděláváš na zhroucení.
Já ten zmiňovaný stav důvěrně znám. Víš, co pomáhá? Paradoxně ledová sprcha před spaním. Až ti budou trhnout ruce i nohy. Pak hned utřít, zalézt do peřin. Tělo se začne prohřívat, uvolní se svaly i mysl a do pár minut spíš, jako miminko.
S velkým úspěchem to praktikuji roky, funguje to líp, než prášek na spaní.👍

fikovnice
napsal(a):
Jani, a proč do Moderny a ne do Pfizera? Já zjistila, že u nás obvoďáci mají jen Modernu nebo AstraZenecu, na očkovacím centru v nemocnici je jen Pfizer. PL pořád vacínu nemá, do nemocnice na očko můžu jít už ve čtvrtek.
napsal(a):
Jejda, to si zaděláváš na zhroucení.
Já ten zmiňovaný stav důvěrně znám. Víš, co pomáhá? Paradoxně ledová sprcha před spaním. Až ti budou trhnout ruce i nohy. Pak hned utřít, zalézt do peřin. Tělo se začne prohřívat, uvolní se svaly i mysl a do pár minut spíš, jako miminko.
S velkým úspěchem to praktikuji roky, funguje to líp, než prášek na spaní.👍
Aha, díky moc za tip!!!
Jinak já ale jsem nespaním proslulá... Klidně i několik nocí vůbec nespím a pak zas přijde období, kdy si tělo o ten spánek řekne - chudák "Sarah" by mohla vyprávět , měla o mě na naší společné dovolené strach, a já dopoledne chrněla...
napsal(a):
Jani, a proč do Moderny a ne do Pfizera? Já zjistila, že u nás obvoďáci mají jen Modernu nebo AstraZenecu, na očkovacím centru v nemocnici je jen Pfizer. PL pořád vacínu nemá, do nemocnice na očko můžu jít už ve čtvrtek.
Alenko, já tu Modernu jen tak plácla. Úplně prapůvodně jsem, když už, chtěla jít do Janssena. Protože je prostě na jiném principu. Poté, co sdělili, že účinnost mizí už po dvou měsících, tak do té teda určitě nepůjdu. A pokud jdeš na Pfizer, asi je to dobrá volba - tuším jim ty sledované ukazatele vycházejí nejlépe!

fikovnice
napsal(a):
Alenko, já tu Modernu jen tak plácla. Úplně prapůvodně jsem, když už, chtěla jít do Janssena. Protože je prostě na jiném principu. Poté, co sdělili, že účinnost mizí už po dvou měsících, tak do té teda určitě nepůjdu. A pokud jdeš na Pfizer, asi je to dobrá volba - tuším jim ty sledované ukazatele vycházejí nejlépe!
Díky, tak jsi mě trochu uklidnila. Do té nemocnice jsem se už zaregistrovala a zrušit to můžu jen do půlnoci, na PL čekat nebudu.
Dnes jsem zjistila, že u nás ve firmě je docela dost neočkovaných. A vedení už začíná docela tlačit, pro neočkované bude zítra jakási přednáška od závodního doktora. Radši to nebudu komentovat, ale myslím si, že to nedopadne dobře.
Varaxi
napsal(a):
Já mám teď sousedku s kovidem.
Šedesátnice, problémy se srdcem a plícemi. K tomu fakt hnusné bércové vředy, ale ty asi nemají až takový vliv. Špatně spadla a zlomila si nohu v krčku. Dlouho trvalo, než ji mohli operovat, a pak dlouho trvalo, než se po operaci zotavila. A jak tam byla v nemocnici dlouho, chytla kovid. Neví se od koho, jestli od personálu nebo třeba pacienta, návštěvy...
Už týden je v umělém spánku.
Jak jsem byla včera u doktorky, normálně jsem měla pocit, že ji vidím vyjít z jednoho obchodu. Když jsem přišla blíž, viděla jsem, že ta paní je mé sousedce jen trochu podobná, ale že to není ona. Úplně mě v tu chvíli zamrazilo.
Tak hlásím, že moje oblíbená sousedka bohužel zemřela. Bylo jí 66 let.
Její manžel ji přemluvil, aby s ním šla na procházku; během ní spadla a zlomila si nohu a tím to všechno začalo. Se sousedem jsem ještě nemluvila, ale hádám, že si to bude vyčítat. Jenže kdo to mohl vědět? Šli normálně po silnici, po vedlejší vesnické silnici, neslézali žádné skály. Nebyla ještě námraza, nic takového, nebyl důvod k obavám.

Varaxi
napsal(a):
Její manžel ji přemluvil, aby s ním šla na procházku; během ní spadla a zlomila si nohu a tím to všechno začalo. Se sousedem jsem ještě nemluvila, ale hádám, že si to bude vyčítat. Jenže kdo to mohl vědět? Šli normálně po silnici, po vedlejší vesnické silnici, neslézali žádné skály. Nebyla ještě námraza, nic takového, nebyl důvod k obavám.
Varaxi
napsal(a):
To je mi líto a nechtěla bych to zažít. Své sousedy mám ráda, hlavně ty starší beru skoro jako svou rodinu, protože je znám od děcka, strašně by to se mnou zamávalo
Varaxi
napsal(a):
Počkejte, nechytám se! Zlomenina, a pak dostala (v nemocnici?) COVID? No, 66 let tedy není rozhodně věk na umírání. Moc smutné...
My teď měli dvě úmrtí v rodině, psala jsem výše. Ten jeden byl strýc mé sestřenice. Věděla jsem, že měl vysoký věk, ale nevěděla jsem kolik. Po odpovědi na můj dotaz, že 99 a brzy by mu bylo 100 let, mi poněkud spadla brada. V tomto vnímám nespravedlnost - někdo odejde v 70 letech (můj táta), někdo v 66 letech (sousedka od "Varaxi") a některé děti se ani nedožijí dospělosti (btw moje sestřenice - zemřela ve věku 10 let)...
Jo, a ještě mám dotaz na zdejší očkované. Na jiné diskuzi jsem četla, že si někteří samovolně nasazovali nějaká antiagregancia (třeba kys. acetylsalicylovou), jiní dokonce antihypertenzivum. Nepovažuji to za správné....snad vyjma toho antiagregancia - mám tu po COVIDu ještě zbytek Fraxiparinu. Tak by mě zajímalo, zda jste to někdo takto udělal - třeba pár dní jedl nízké dávky Acylpyrinu...?
fikovnice
napsal(a):
Jo, a ještě mám dotaz na zdejší očkované. Na jiné diskuzi jsem četla, že si někteří samovolně nasazovali nějaká antiagregancia (třeba kys. acetylsalicylovou), jiní dokonce antihypertenzivum. Nepovažuji to za správné....snad vyjma toho antiagregancia - mám tu po COVIDu ještě zbytek Fraxiparinu. Tak by mě zajímalo, zda jste to někdo takto udělal - třeba pár dní jedl nízké dávky Acylpyrinu...?
Nene nic jsme si nenasadili dopředu a ani pak, vlastně mě to nenapadlo a hlavně nic nečtu, nic nevím. Tak asi tak jen můj rozum🤫
Dája

...tak dnes před polednem aplikovaná třetí dávka Pfaizru, mamka před týdnem bez reakce, a ja zatím také....
Prosím vás, přátelé, kovářova kobyla skutečně chodí bosa...a proto, než začnu studovat, obracím se na vás s prosbou-dotazem.
Právě jsem se vrátila z OC, kde jsem byla i v lékárně a byly tam moje známé farmaceutky. Tak jsem jim řekla, že chci jet na konci roku opět do svojí oblíbené destinace, dokonce na pár dní, včetně Silvouše a že tedy pouze a jen z tohoto důvodu vyměkám a uvažuji o vakcinaci. A naivně jsem se zeptala, zda mi to v penziónu uznají, když budu mít 14 dní po očkování - tím pádem bych musela příští týden na vakcinaci jít. No a přišla jsem domů totálně zdeptaná, ptž mi bylo řečeno, že JEDNA dávka NIC neřeší a že by mě tedy v penziónu neubytovali!!! A prý jediným určitým řešením jít do tzv. jednodávkové vakcíny, tj. do Janssenu. Tady bych potřebovala nějaký sarkastický smajl, ptž se uvádí, že po Janssenu klesají pll. už po dvou měsících...Takže beru jako výsměch, je-li stále Janssen uváděn jako jednodávkový. Přesto si tedy dovoluji zeptat: Kdybych chtěla jít na očkování jen z výše uvedeného důvodu, je tedy řešením jen Janssen? A je vůbec v současné době uznáván??? A Novavax - máte někdo info, kdy se objeví?
Budu velmi vděčná za vaše odpovědi a znalosti - já to doteď opravdu příliš neřešila. Nicméně dnes mi z penziónu napsali, že se mnou počítají, ale musím být dle vládního nařízení naočkovaná - více v tom mailu nebylo.
fikovnice
napsal(a):
Já očkovaná nejsem, ale kdybych šla, tak bych si acylpyrin na pár dní nasadila. Ostatně brala jsem si ho i teď při nemoci, když jsem vlastně nevěděla, jestli to není covid. U mě je to vždycky prášek první volby, vzhledem k tomu, že jsem přechodila tu žloutenku a svoje játra bych jaksi ani nechtěla vidět, tak paralen bych si dlouho rozmýšlela.

fikovnice
napsal(a):
Fíkovnice, nevím, co jsou to ty vaše anti....... :-)). Po třetím očkování mě v noci vzbudila křeč v noze, ale zdála se mi taková jiná, tak jsem spolkla Detralex, který se mi povaloval v lékárničce po návštěvě. Protože mám křečáky, trochu mě vyděsila trombóza - stejně nevím, co to je, ale Detralex to jistil. Acylpyrin neberu - mám alergii.

fikovnice
napsal(a):
Prosím vás, přátelé, kovářova kobyla skutečně chodí bosa...a proto, než začnu studovat, obracím se na vás s prosbou-dotazem.
Právě jsem se vrátila z OC, kde jsem byla i v lékárně a byly tam moje známé farmaceutky. Tak jsem jim řekla, že chci jet na konci roku opět do svojí oblíbené destinace, dokonce na pár dní, včetně Silvouše a že tedy pouze a jen z tohoto důvodu vyměkám a uvažuji o vakcinaci. A naivně jsem se zeptala, zda mi to v penziónu uznají, když budu mít 14 dní po očkování - tím pádem bych musela příští týden na vakcinaci jít. No a přišla jsem domů totálně zdeptaná, ptž mi bylo řečeno, že JEDNA dávka NIC neřeší a že by mě tedy v penziónu neubytovali!!! A prý jediným určitým řešením jít do tzv. jednodávkové vakcíny, tj. do Janssenu. Tady bych potřebovala nějaký sarkastický smajl, ptž se uvádí, že po Janssenu klesají pll. už po dvou měsících...Takže beru jako výsměch, je-li stále Janssen uváděn jako jednodávkový. Přesto si tedy dovoluji zeptat: Kdybych chtěla jít na očkování jen z výše uvedeného důvodu, je tedy řešením jen Janssen? A je vůbec v současné době uznáván??? A Novavax - máte někdo info, kdy se objeví?
Budu velmi vděčná za vaše odpovědi a znalosti - já to doteď opravdu příliš neřešila. Nicméně dnes mi z penziónu napsali, že se mnou počítají, ale musím být dle vládního nařízení naočkovaná - více v tom mailu nebylo.
Jani, když budeš naočkovaná první dávkou, tak pak je 5 PCR testů zdarma, ty by ti v penzionu neuznali zároveň s očkovacím certifikátem neuznali? Synovi na kolejích to uznávají a v restauracích prý taky.
napsal(a):
Jani, když budeš naočkovaná první dávkou, tak pak je 5 PCR testů zdarma, ty by ti v penzionu neuznali zároveň s očkovacím certifikátem neuznali? Synovi na kolejích to uznávají a v restauracích prý taky.
Ano, rozockovanym lidem uznávají PCR testy.
Navíc ,kdo ví, co bude do konce roku, zda vůbec penziony budou fungovat a nebo se třeba vrátí PCR i pro neockovane jako uznání .
Rozhodně bych zkusila v penzionu poptat...
A který je ten tvůj oblíbený penzion ,? Nedáš odkaz,kam ráda jezdíš? Prověřené ubytování je fajn tip ❤️
Viz:
Rozočkovaní, kteří mají po první dávce nebo ještě nemají dva týdny po druhé, budou muset předložit společně s potvrzením o dávce také PCR test. Budou mít ze zdravotního pojištění hrazených pět PCR testů za měsíc. Lidé s dokončeným očkováním pak dva PCR testy měsíčně.

fikovnice
napsal(a):
Nemůžeš do penzionu zavolat a zeptat se?
Po první dávce by ti měli uznat i PCR test, dokonce ti vzniká nárok na 5 testů v měsíci zdarma.
Otázkou je, jestli to akceptuje ten konkrétní penzion...
lupus4
napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-vizita-docka-se-cesko-molnupiraviru-v-ceste-mu-stoji-byznys-i-byrokracie-182286#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=DOFxwMKVru5-202112011828&dop_id=182286&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
na předražený, nepadnoucí a nesterilní roušky z Číny prachy byly a najednou
jsou váhavý, jak střední rolník

lupus4
napsal(a):
na předražený, nepadnoucí a nesterilní roušky z Číny prachy byly a najednou
jsou váhavý, jak střední rolník
No, co jsem o molnupiraviru četla, tak to není kdovíjaký zázrak. Má snižovat riziko těžkého průběhu o 30% a může mít výrazné nežádoucí účinky.
Já si před druhou dávkou brala paralen. Někdo mi řekl, že pomáhá aby mi pak nebylo zle. Po první mi nebylo dobře dva dny. Po druhé trochu hůř, ale třeba by to bez toho prášku bylo i horší a nebo taky ne. Na třetí se zatím nechystám.
V hotelu by měli uznávat PCR test společně s první dávkou očkování, zeptala bych se na to. Ale je klidně možné, že se opatření ještě zpřísní.
Jinak jsem mluvila se známou, co je lékařka v Brně u sv. Anny, opravdu nepříjemné věci, co mi říkala, vyloženě padá na hubu. Umírají běžně lidé kolem 50ti let, ale má tam i třicátníky. Sama říkala, že už to vůbec není tak, že by ti lidé byli nějak závažně nemocní. Naprostá většina neočkovaných.

fikovnice
napsal(a):
Já ne. Ani mě to nenapadlo.

Rozočkovaní, kteří mají po první dávce nebo ještě nemají dva týdny po druhé, budou muset předložit společně s potvrzením o dávce také PCR test. Budou mít ze zdravotního pojištění hrazených pět PCR testů za měsíc. Lidé s dokončeným očkováním pak dva PCR testy měsíčně.
A pak, že jsou diskriminováni neočkovaní. Cítím se s pouhými dvěma testy ošizená!
A už máme i u nás "v boudičce" pravděpodobně covidovou kolegyni. Je jí zle, ztratila čich, dnes byla na testu - uvidíme, jak se to vyvine. Dvakrát očko., těsně před 3. dávkou (70+)

fikovnice
napsal(a):
beru warfarin 10mg denně...takže jsem naředěná furt....ale trochu na jiném principu(antikoagulancium) , než kys.acetylsal. je antiagregancium, které zabraňuje shlukování krevních destiček...působí spíše v tepnách.(100mg denně u důchodců preventivně infarkty, ischemie)
Fraxiparin je antikoagulancium , blokuje proteiny, co v krvi vytváří sraženinu, spíše hluboké žíly, v boji proti sraženinám je účinější. plicní embolie, žilní trombozy.
Hele mě to taky napadlo holku, před strachem ze sraženin něčím namedikovat, aby šla na očkování. Má Leidenskou mutaci-píchala si už v těhotenství Clexan, mladší byla na dvou dávkách, leidena má asi taky, (máme ho oba dva) a nic...
fikovnice
napsal(a):
Počkejte, nechytám se! Zlomenina, a pak dostala (v nemocnici?) COVID? No, 66 let tedy není rozhodně věk na umírání. Moc smutné...
Ano, zlomila si nohu v krčku. A pak dostala kovid, určitě v nemocnici, ale neví se od koho. Ne že by na tom záleželo.
Chudák paní měla vrozenou srdeční vadu a od toho odvozené problémy - nedokrvení končetin vedlo k těžkým a špatným bércovým vředům, taky měla problémy s plícemi. Očkovaná byla, ale co jsem slyšela, tak to očkování dělá rozdíl hlavně u méně rizikových.
Nikdy nekouřila, nepila, kromě nadváhy nezavdala z vlastního přičinění žádnou záminku, aby umřela předčasně. Bude mi chybět, byla to příkladná sousedka. Když dělali zabíjačku, dostali jsme výslužku, mohli jsme si u nich natrhat aronii, pomáhala jsem jí přesazovat aloe, její vnoučata u nás vždycky měla (a budou mít) nadílku k Mikuláši. A podobně. Prostě zlatý člověk.
fikovnice
napsal(a):
Já brala 1/4 tablety denně při nemoci. Nevím, jak u očkování, jestli brát, nebo nebrat, ale rozhodně bych nebrala celou tabletu na den.
fikovnice
napsal(a):
Nevím jak to je s ubytováním ale kompletní očkování se snad uznává až 14 dní po DRUHÉ dávce.
Být tebou do Jansena nejdu a už vůbec ne jen kvůli pobytu v penzionu.
Jansen vyprchá do dvou měsíců a pak stejně přeočkování jinou vakcinou.
Nakonec kdo ví jaká opatření budou platit koncem roku.
Zkus se nějak s nima domluvit ale pokud by tam nedejbože přišla kontrola z hygieny nestálo by to asi za to
Novavax by měl přijít do měsíce.
A v prvním čtvrtletí Valneva. Tu doporučil plukovník i pro děti.
Takže já stále čekám. Teď je podstatné se nenakazit protože nemocnice nebudou stíhat :(
napsal(a):
Fíkovnice, nevím, co jsou to ty vaše anti....... :-)). Po třetím očkování mě v noci vzbudila křeč v noze, ale zdála se mi taková jiná, tak jsem spolkla Detralex, který se mi povaloval v lékárničce po návštěvě. Protože mám křečáky, trochu mě vyděsila trombóza - stejně nevím, co to je, ale Detralex to jistil. Acylpyrin neberu - mám alergii.
O křečích a bolestech v nohou tuším psala "Assil" a že zná těch případů hodně - třeba se ozve. Antiagregancia zjednodušeně řečeno brání srážení krve, někdy se nasazují profylakticky proti TEN (= trombembolická nemoc). Vzhledem k mé biochemce (a např. hodnotě fibrinogenu) bych si v případě vakcinace asi ten Fraxiparin pár dní píchala...
napsal(a):
Ali, o tom právě holky farmaceutický mluvily a že prý se to zrušilo...ty testy. Tak já už fakt nevím... Ani jim tam nechci moc psát, ptž ještě nevím, pro co konkrétně se rozhodnu... Taky je varianta, že se prostě vykašlu úúúúplně na vše! A to je to místo, které fakt miluju - však víš...
napsal(a):
https://covid.gov.cz/situace/onemocneni-obecne-o-opatrenich/system-o-n-t-ockovani-prodelana-nemoc-test
Jéééé, děkuji, to by tedy vypadalo, že bych mohla jít na jakoukoli vakcínu a pak tedy těsně před odjezdem na test! No říkám, že kovářova kobyla chodí bosa. Ale zajímavé je, že ty farmaceutky mi to říkaly taky jinak, jako že rozočkovaná jet nesmím, a taková ta moje hloubavá sousedka mi to jen potvrdila! Tak jsem zmatená jak včela! Ale asi máte pravdu Vy, děkuji!
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Ano, rozockovanym lidem uznávají PCR testy.
Navíc ,kdo ví, co bude do konce roku, zda vůbec penziony budou fungovat a nebo se třeba vrátí PCR i pro neockovane jako uznání .
Rozhodně bych zkusila v penzionu poptat...
A který je ten tvůj oblíbený penzion ,? Nedáš odkaz,kam ráda jezdíš? Prověřené ubytování je fajn tip ❤️
Viz:
No, my tam byly se "Sarah" a dohromady jsem tam byla už určitě 30x , a skoro pokaždý jim tam přivezu někoho jinýho!!!:-))) No a oni mi dávají takové ceny, že to nemůže pokrýt ani režii. Fakt že ne a dosud jsem to nepochopila! Dokonce mi jednou napsali:"Vy jako náš stálý, vážený a spokojený klient dostáváte celý tento pobyt zdarma!" A tehdy mě ubytovali na jejich nejdražším pokoji, já to tam miluju tak, že bych se tam nejraději odstěhovala... Když platím, tak v ceně je třeba napsáno-wellness: 5000,- Kč, sleva na wellness: 4200,- Kč . Tak úplně nechci psát přesně o jaké místo jde (oni asi ty slevy dávají jen mně , jak se už vyjádřilo mnoho mých přátel), ale v případě zájmu Ti to písnu do SZ. Navíc "Sarah" zveřejňovala fota z oblasti - je to blízko M. Budějovic.
napsal(a):
Nemůžeš do penzionu zavolat a zeptat se?
Po první dávce by ti měli uznat i PCR test, dokonce ti vzniká nárok na 5 testů v měsíci zdarma.
Otázkou je, jestli to akceptuje ten konkrétní penzion...
No, oni se ke mně chovají velmi přátelsky. Ale ten mail ze včera tedy přátelský nebyl. Stálo tam, že mi (opět automaticky) zabukovali ty dva nejluxusnější pokoje....ale kus pod tím bylo, že musím být naočkovaná - více specifikováno nebylo... Já jim ještě psala, že jsem po těžkém COVIDu a že z toho důvodu očkování považuji tak nějak za blbost. Ale to je jim šumák...a já je naprosto chápu. Každopádně tedy asi nebudu muset jít do Janssenu - jak jsem se domnívala... I když.....kdoví, zda naopak do něj nepůjdu, abych měla klid. Přece jen, prodělání nemoci a jedna dávka Janssenu už by vrchnost mohla uspokojit, ne?
Andrýsek3
napsal(a):
Já si před druhou dávkou brala paralen. Někdo mi řekl, že pomáhá aby mi pak nebylo zle. Po první mi nebylo dobře dva dny. Po druhé trochu hůř, ale třeba by to bez toho prášku bylo i horší a nebo taky ne. Na třetí se zatím nechystám.
V hotelu by měli uznávat PCR test společně s první dávkou očkování, zeptala bych se na to. Ale je klidně možné, že se opatření ještě zpřísní.
Jinak jsem mluvila se známou, co je lékařka v Brně u sv. Anny, opravdu nepříjemné věci, co mi říkala, vyloženě padá na hubu. Umírají běžně lidé kolem 50ti let, ale má tam i třicátníky. Sama říkala, že už to vůbec není tak, že by ti lidé byli nějak závažně nemocní. Naprostá většina neočkovaných.
Toto potvrzuji. Oddělení jsou opět přeměněna na covidária a okresní nemocnice padají na hubu úplně... Přesto si stále myslím, že nemoc by uznávána být měla. Reinfekcí je opravdu mizivé procento.
Edit: Když tu byla ta britská mrcha, tak jsem měla od sestřenice z ARO ty stejné info (jako že má lidi stř. věku bez komorbidit) - to bylo řekněme leden - květen. Teda předtím předchozí rok také. V létě trochu oddech, a už zase padá na hubu!
napsal(a):
beru warfarin 10mg denně...takže jsem naředěná furt....ale trochu na jiném principu(antikoagulancium) , než kys.acetylsal. je antiagregancium, které zabraňuje shlukování krevních destiček...působí spíše v tepnách.(100mg denně u důchodců preventivně infarkty, ischemie)
Fraxiparin je antikoagulancium , blokuje proteiny, co v krvi vytváří sraženinu, spíše hluboké žíly, v boji proti sraženinám je účinější. plicní embolie, žilní trombozy.
Hele mě to taky napadlo holku, před strachem ze sraženin něčím namedikovat, aby šla na očkování. Má Leidenskou mutaci-píchala si už v těhotenství Clexan, mladší byla na dvou dávkách, leidena má asi taky, (máme ho oba dva) a nic...
...no já moc nepředpokládala, že by měl doma někdo antikoagulans. Proto jsem se ptala spíš na kys. acetylsalicylovou... Ale tím, že jsem si všechny injekce nevypíchala a já tedy doma mám LMWH, a jak píšu výše, moje biochemka (včetně hematologie a koagulace) jsou dost tragické, tak bych se možná pojistila. Jinak ano, máte pravdu, i když jak hepariny (obecně), tak NSAIDs mají těch MÚ hodně. Hepariny jsou účinné hlavně profylakticky, na již vzniklý embolus zas fungují lépe trombolytika...je to s farmakologií krve poněkud zapeklité... Respektive tam, kde by chtěli vzniklý embolus rozpouštět jen heparinem, tak odtud prchám... Takto to navrhli mojí mámě...a čas na nasazení alteplázy běžel jak splašený... A pak mi řekli úžasnou větu:"Víte co? Tak si převoz na specializovanou iktovou jednotku a nasazení trombolytik zařiďte sama!" Takže jsem v nepopsatelném stresu a hrůze zařizovala (a to včetně snahy o instrumentální trombektomii), do toho volala a sháněla Rychlou...a kdyby se mohl vrátit čas, tak bych je za to žalovala!
Varaxi
napsal(a):
Já brala 1/4 tablety denně při nemoci. Nevím, jak u očkování, jestli brát, nebo nebrat, ale rozhodně bych nebrala celou tabletu na den.
Ne ne, celou pětistovkovou tbl. určo ne. Antiagregační působení bylo prokázáno v rozpětí cca 75 - 325 mg kys. acetylsal. A mezinárodní konsenzus říká užívat 100 mg denně.
GAELLE
napsal(a):
Nevím jak to je s ubytováním ale kompletní očkování se snad uznává až 14 dní po DRUHÉ dávce.
Být tebou do Jansena nejdu a už vůbec ne jen kvůli pobytu v penzionu.
Jansen vyprchá do dvou měsíců a pak stejně přeočkování jinou vakcinou.
Nakonec kdo ví jaká opatření budou platit koncem roku.
Zkus se nějak s nima domluvit ale pokud by tam nedejbože přišla kontrola z hygieny nestálo by to asi za to
Novavax by měl přijít do měsíce.
A v prvním čtvrtletí Valneva. Tu doporučil plukovník i pro děti.
Takže já stále čekám. Teď je podstatné se nenakazit protože nemocnice nebudou stíhat :(
Já bych také čekala...ale jet tam chci....a musím shánět termíny. Na očkování seženu snadno, ale nevím, jak rychle pak udělají PCR, o Vánocích... A taky si říkám, že třeba bude ještě vše jinak...ale víš, spíš se bojím, že přinejmenším do konce roku to poběží takto, ne-li ještě hůř, tj. jestli je třeba úplně nezavřou.
A v myšlenkách se hrozně rouhám, ptž jsem si říkala, zda by se mi nehodila přece jen nějaká mírná reinfekce. Bohužel tu mírnost nikdo nezaručí!
Andrýsek3
napsal(a):
Tak to bylo ale trochu zbytečný, ne?!!
Moje zdravotní problémy neznáš, nebo nevím nic o tom, že bych je podrobně Tobě vypisovala! Tvoji jistotu, že mohu být očkovaná, bych chtěla mít. Zatím to u "mých" doktorů vypadá, že se bojí nařízení seshora!
Jinak při prvním COVIDu jsem špitály nijak nezatížila, dobrovolně jsem zůstala doma!!!
Pokud je ohrožená skupina 50+, tak proč ne třeba 40+, nebo 35+...??!
Přístup nařizování očkování je špatný a za tím si stojím. Mám na mysli nařizování očkování, které nefunguje. A myslím, že by ses divila, jak moc těm nahoře jde o blaho a zdraví "Fíkovnice", "Andrýýýska", apod. Je vidět, že do toho byznysu nevidíš...
A i když to "Leithian" občas naformuluje neohrabaně, tak si myslím to, co jsem už milionkrát psala. Když povinně, tak 65+ a těžce nemocné + uznávat prodělanou nemoc!!! Nebo opravdu vidíš jen to, co chceš vidět, tj., že reinfekce se skoro nevyskytují vůbec nekomentuješ...???
Btw, já se tu doposud nikdy do naočkovaných nenavážela, bylo by moc fajn, kdyby to respektovala i protistrana.
Jo, a samozřejmě onemocnět znovu můžu, třeba i těžce! Stejně jako se u Tebe může TŘEBA vyskytnout těžký průběh po očkování, atd. atd.
A jen edit k těm mým doktorům: Zatím ani jeden jediný neřekl to, co bych třeba i ráda slyšela, tj.:"Ty se musíš očkovat, nejsi vůbec kontraindikovaná, apod." Zatím jsem vždy slyšela:"Já to musím obhájit!" Komu, proč a jak, nevím. Ale příkaz prostě zní - naočkovat všechny, včetně dětí. Už probíhá příprava. Tak na to jsem tedy zvědavá, jak moc ochotně budou rodiče nechávat očkovat své třeba pětileté potomky proti omikronu vakcínami, které na něj nefungují!
Andrýsek3
napsal(a):
Tak teda sorry. Já to čtu až teď a beru absolutně zpět, že je fajn, že aspoň tady se nehádáme! Tvůj příspěvek stran mě nebyl o nařčení mě z hlouposti, to ne, ale prostě jsi jasně deklarovala, že já BYCH MĚLA být očkovaná!!! A ano, já tu už v asi 100 příspěvcích psala, že by se měla změnit strategie, tj., že by se měla uznávat nemoc...a nebudeš mi chtít tvrdit, že není brána jako nejvíce protektivní faktor, že ne??? Víš o tom, že např. Dušek toto dávno ví, ale zakázal tyto údaje zveřejnovat? Kdybych nemoc neprodělala, naprosto bych s Tebou souhlasila...
Stran očkovaných pobízení k tomu, aby neočkovaní nebyli léčeni, beru fakt jako poměrně nehorázný útok. My si totiž všichni platíme sociální a zdravotní, a někteří z nás už hodně hodně let! Moje lůžko ve špitále v únoru až cca květnu možná zachránilo pár jiných lidí, já se do špitálu opravdu nehrnula (ač jsem pro hospitalizaci byla indikovaná) a nikdy ani nepohrnu!!! A "Leithian" podle mě o nějaké nemocniční ošetření také nikdy nestála... Fakt jsem si nemyslela, že zrovna tady vzniknou takovéto útoky!!!
Já tu určitě nebudu psát, že třeba přijdou nežádoucí účinky vakcíny, někdy později...ale stát se to čistě teoreticky může. Je to záhul pro imunitu, notabene, když si to budeš chodit do sebe ládovat á 2 měsíce. A kdyby se to zcela hypoteticky stalo, měli by snad ti nenaočkovaní tvrdit, ať se doktoři vykašlou na léčbu takovýchto NÚ?!! Mě by to tedy ani nenapadlo!!!
A končím, nesnáším takové útoky...a je celkem zajímavé, že fakt mnohem víc přicházejí od naočkovaných (a rozhodně nemyslím jen tuto diskuzi). Já tu možná x-krát rozebírala kdeco, ale nikdy jsem tady na nikoho, ať už očkovaného nebo neočkovaného neútočila, ať se léčí nebo ať léčbu odmítá, nebo dokonce, že nemá být zdravotníky vůbec ošetřen!
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-ne-povinne-ockovani-okamura-spd-babis.A211201_130501_domaci_kop
A poslední dotaz - jaké byly ty POZITIVNÍ motivace k očkování, o jejichž vyčerpání AB mluví?
napsal(a):
Na fikovnici žádný útok nevidím, jen argument, proč jí žádný doktor nechce napsat KI k očkování.
A mohu se tedy ten argument dozvědět? Jak jsem psala, byla bych za to vděčná! Nikoli za mlžení, že se to "musí složitě obhajovat". Ale to fakt nemá cenu...
Já na očkování půjdu, časem stejně přinutí úplně všechny; jen mě tedy nenapadne soudit ať už očkované nebo neočkované...
O segregaci lidí, která přichází seshora, jsem již psala...teď ji vnímám i zde.
Nonsteroidal anti-inflammatory drugs dampen the cytokine and antibody response to SARS-CoV2 infection (Chen, J., S. et al.):
"Public health officials have raised concerns about the use of nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) for treating symptoms of coronavirus disease 2019 (COVID-19). NSAIDs inhibit the enzymes cyclooxygenase-1 (COX-1) and cyclooxygenase-2 (COX-2), which are critical for the generation of prostaglandins—lipid molecules with diverse roles in homeostasis and inflammation. Inhibition of prostaglandin production by NSAIDs could therefore have multiple effects on COVID-19 pathogenesis. Here, we demonstrate that NSAID treatment reduced both the antibody and proinflammatory cytokine response to SARS-CoV-2 infection. The ability of NSAIDs to modulate the immune response to SARS-CoV-2 infection has important implications for COVID-19 pathogenesis in patients. Whether this occurs in humans and whether it is beneficial or detrimental to the host remains an important area of future investigation. This also raises the possibility that NSAIDs may alter the immune response to SARS-CoV-2 vaccination.
Toto je taky pěkný - v době, kdy každej druhej pojídá nesteroidy po hrstech, a nešetří ani paracetamolem... (viz zde: "Já si před druhou dávkou brala paralen. Někdo mi řekl, že pomáhá aby mi pak nebylo zle.") Tak třeba proto má to očkování potom tak špatnou účinnost ... Možná bych měla děkovat, že jsem byla převedena z NSPZL na nejsilnější opioidy...
A ještě jedna věc mě napadá: Já jsem ta poslední, kdo by nelitoval zdravotníky... Ale kolik řádově měsíců bylo relativně lehkých a co udělala vláda (NE zdravotníci) pro nějaké posílení - kapacitní (personálně jsme asi na stropu, ale dalo se něco udělat třeba s prostorami; ví někdo proč byla slavnostně postavena ona polní nemocnice a poté zase neslavně zrušena?)? Předtím byla vyhlašována pracovní povinnost (třeba medikům), to teď není. Hygiena se neposílila - o trasovače aspoň. To si fakt ti nahoře mysleli, že je po všem? Pořád se na něco čeká...jak na Godota.

fikovnice
napsal(a):
Nonsteroidal anti-inflammatory drugs dampen the cytokine and antibody response to SARS-CoV2 infection (Chen, J., S. et al.):
"Public health officials have raised concerns about the use of nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) for treating symptoms of coronavirus disease 2019 (COVID-19). NSAIDs inhibit the enzymes cyclooxygenase-1 (COX-1) and cyclooxygenase-2 (COX-2), which are critical for the generation of prostaglandins—lipid molecules with diverse roles in homeostasis and inflammation. Inhibition of prostaglandin production by NSAIDs could therefore have multiple effects on COVID-19 pathogenesis. Here, we demonstrate that NSAID treatment reduced both the antibody and proinflammatory cytokine response to SARS-CoV-2 infection. The ability of NSAIDs to modulate the immune response to SARS-CoV-2 infection has important implications for COVID-19 pathogenesis in patients. Whether this occurs in humans and whether it is beneficial or detrimental to the host remains an important area of future investigation. This also raises the possibility that NSAIDs may alter the immune response to SARS-CoV-2 vaccination.
Toto je taky pěkný - v době, kdy každej druhej pojídá nesteroidy po hrstech, a nešetří ani paracetamolem... (viz zde: "Já si před druhou dávkou brala paralen. Někdo mi řekl, že pomáhá aby mi pak nebylo zle.") Tak třeba proto má to očkování potom tak špatnou účinnost ... Možná bych měla děkovat, že jsem byla převedena z NSPZL na nejsilnější opioidy...
A ještě jedna věc mě napadá: Já jsem ta poslední, kdo by nelitoval zdravotníky... Ale kolik řádově měsíců bylo relativně lehkých a co udělala vláda (NE zdravotníci) pro nějaké posílení - kapacitní (personálně jsme asi na stropu, ale dalo se něco udělat třeba s prostorami; ví někdo proč byla slavnostně postavena ona polní nemocnice a poté zase neslavně zrušena?)? Předtím byla vyhlašována pracovní povinnost (třeba medikům), to teď není. Hygiena se neposílila - o trasovače aspoň. To si fakt ti nahoře mysleli, že je po všem? Pořád se na něco čeká...jak na Godota.
Jestli ono to nebude tím, že prostě zdravotníci nejsou. Sama víte, jaká je situace, jste v branži, dost oddělení má podstav. Rozšíření prostor nic neřeší, když není personál, který by ty nové prostory mohl obsloužit. Nelze vzít kohokoliv z pracáku.
Polní nemocnice byla drahá (pronájem prostor v Praze) a pokud si pamatuji, též do ní nebyl dostatek personálu. Stejně jako do nemocnice v "géčku" na brněnském výstavišti (tam byl pronájem za symbolickou korunu).
Posílení hygieny - tam jistě mohli nějací telefonisté přibýt. Pomáhá armáda, hasiči, dobrovolníci.
Pracovní povinnost mediků odmítají vysoké školy i sami medici. To musíte sama vědět nejlíp, když je učíte.

fikovnice
napsal(a):
A mohu se tedy ten argument dozvědět? Jak jsem psala, byla bych za to vděčná! Nikoli za mlžení, že se to "musí složitě obhajovat". Ale to fakt nemá cenu...
Já na očkování půjdu, časem stejně přinutí úplně všechny; jen mě tedy nenapadne soudit ať už očkované nebo neočkované...
O segregaci lidí, která přichází seshora, jsem již psala...teď ji vnímám i zde.
Já jsem to pochopila tak, že by si tebou oslovení lékaři v případě, že znovu chytíš covid a budeš mít těžký nebo fatální průběh, neobhájili to, že ti napsali KI k očkování, přestože bys očkovaná být mohla.
A to si pravděpodobně nikdo nevezme na triko.
Ty to popisuješ, jako že by si to neobhájili vůči nařízení shora. Ale mohlo to být myšleno tak, jak píšu výše.
fikovnice
napsal(a):
No, my tam byly se "Sarah" a dohromady jsem tam byla už určitě 30x , a skoro pokaždý jim tam přivezu někoho jinýho!!!:-))) No a oni mi dávají takové ceny, že to nemůže pokrýt ani režii. Fakt že ne a dosud jsem to nepochopila! Dokonce mi jednou napsali:"Vy jako náš stálý, vážený a spokojený klient dostáváte celý tento pobyt zdarma!" A tehdy mě ubytovali na jejich nejdražším pokoji, já to tam miluju tak, že bych se tam nejraději odstěhovala... Když platím, tak v ceně je třeba napsáno-wellness: 5000,- Kč, sleva na wellness: 4200,- Kč . Tak úplně nechci psát přesně o jaké místo jde (oni asi ty slevy dávají jen mně , jak se už vyjádřilo mnoho mých přátel), ale v případě zájmu Ti to písnu do SZ. Navíc "Sarah" zveřejňovala fota z oblasti - je to blízko M. Budějovic.
Písni do SZ, zajímá mě místo, hodně jezdíme po penzionech a ČR tak bych měla třeba tip na dovču .... ☺️
Kam se podívat, u Moravských Budějic jsme ani nebyli ... Děkuji
PS ,: my letos měli zabukované od 25.12. Beskydy (prvně v životě, dřív bych přes svátky nikam nejela) no a zrušili jsme to. Hold beru ,že nemůžu mít vše, když jsem se rozhodla, jak jsem se rozhodla.... Teď by mohl jet jen náš Jardik ☺️
Fikovnice zbytečně se tu v noci rozčiluješ. Já si myslím s vývojem tyhle diskuze, že už se v tom totiž jen zbytečně cyklíš. Už je to x stránek, na kterých probíráš jestli se nechat nebo nenechat očkovat, pořád dokola proč bys neměla. Chápu, že nejsi rozhodnutá, ale možná už bys neměla hledat důvod proč ho mít nemůžeš, nepopírám, že těch důvodů můžeš mít třeba 10 (i když ti ho žádný doktor neuznal) a prostě se rozhodnout, že ne. V tom případě bych ti já neřekla ani slovo. Protože se opravdu nenavážim do lidí, co z jakéhokoliv důvodu nejsou očkování. Leithian reaguje (navíc agresivně) na téměř každý můj příspěvek o očkování, aniž bych ji prvně nějak zmiňovala. Takže se pěkně vrať zpátky v diskuzi a podívej se na jaké výplody jsem já tímhle reagovala. Ano, píšu tu o očkování jako něco co podporuji, z vlastní zkušenosti je to pro mě lék k zastavení celé téhle šaškarny. Nikomu za jeho rozhodnutí nenadávam, ale opravdu opravdu nemám ráda popírače, kteří jdou covidu naproti, nerespektují nic a nikoho, ale jakmile jde do tuhého a ani do tuhého jít nemusí, tak brečí, ať jim hned doktoři pomohou. Jo, takový ať si klidně tu léčbu platí sami, pokud odmítají mít ten hadr na puse, nijak se nechrání, porušují, co se dá a nevěří, že covid může ublížit i jim. V nemocnici si klidně být mohla, měla jsi těžký průběh covidu a bez známostí by to ani jinak nešlo, ale opravdu si nemyslím, že bys tx zrovna zatěžovala zdravotníky. V ty defenzivě tady úplně překrucuješ, co píšu.
Takže pardon, jestli jsem tě nějak urazila, ale smysl mého příspěvku opravdu nemělo být, že jsi hloupá, že nejsi očkovana ani se nechat očkovat, ale poukázat na to, že už se v tom spíš jen plácáš, asi bys chtěla, aby ti bylo uznáno, že nemusíš a měla bys klid, ale to očividně nejde. Tak je třeba vymyslet něco jiného, jen kvůli penzionu bych se ale očkovat nenechala. Ale zas a pouze tvoje rozhodnutí.
napsal(a):
Já jsem to pochopila tak, že by si tebou oslovení lékaři v případě, že znovu chytíš covid a budeš mít těžký nebo fatální průběh, neobhájili to, že ti napsali KI k očkování, přestože bys očkovaná být mohla.
A to si pravděpodobně nikdo nevezme na triko.
Ty to popisuješ, jako že by si to neobhájili vůči nařízení shora. Ale mohlo to být myšleno tak, jak píšu výše.
Taky jsem to tak pochopila a myslím, že to tak je.

Tak dnes jsem byla na první dávce v nemocnici, protože od PL jsem pořád neměla zprávu, jak to teda a kdy vůbec očkování bude. Přístup dle očekávání hrozný, věděla jsem, proč bych radši k té PL. Otázky jen na alergie a trombózu, víc nic je nezajímalo, i když jsem je chtěla informovat z vlastní iniciativy. Na otázku, jak to bude s nějakým potvrzením o první dávce a placenými testy se mi dostalo odpovědi: nevíme, my jsme obyčejní lidi jako vy a očkovaní. No a v závěru na dotaz, co dělat v případě těžších nežádoucích účinků následovalo: nikam nevolejte, nikoho neobtěžujte, nežádoucí účinky jsou normální, odezní to samo.
Tak. Chápu, že jsou zdravotníci vyčerpaní a možná naštvaní. Ale to jsme ze všeho kolem, co se teď děje, všichni, a já teda rozhodně nejsem na nikoho hnusná, chovám se slušně a totéž bych očekávala od protistrany. Na ty testy jsem se nakonec šla zeptat naproti do jiného okýnka a tam mně bylo řečeno, že můžu přijít kdykoliv ráno, mám to zdarma, stačí jen říct, že je to domuveno. A potvrzení o první dávce mám na ocko.uzis.cz
Když se chce, tak to jde, a když se nechce......

RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Gaelle, fikovnice :
A v čem je podle vás Novavax , Valneva lepší ,než třeba Pfizer, moderna ?
Proč na ně chcete čekat ?
Nejsou to mRNA vakcíny, Novavax je proteinová, Valneva je tradiční vakcína, která se vyrábí ze živého viru.
Ještě k těm reinfekcim: "Čtyři případy reinfekcí z každých pěti během podzimní vlny připadají na lidi, kteří covid prodělali, ale už se nenechali naočkovat. Lidi, kteří si po vyléčení z nemoci došli pro vakcínu, tvoří jen pětinu."
Neříkám, že prodělaný covid nechrání před druhým, ale pořád jsou to tisíce lidí, kteří se nakazili znovu.

Pracovní povinnost mediků odmítají vysoké školy i sami medici. To musíte sama vědět nejlíp, když je učíte.
Můj otec měl pár kamarádů - lékařů. Když byl na konci války osvobozen Terezín, byli to jen medici ze zavřených vysokých škol. V Terezíně byla epidemie tyfu. Sedli na "první vlak" a jeli. Nikdo je nevyzýval, nikdo je ani neevidoval, ani nevěděli, jestli budou moci dostudovat. Netušili, co je v Terezíně čeká. Ale chtěli být lékaři - a tak jeli.
Je mi z nastupující doktorské generace minimálně smutno !

napsal(a):
Můj otec měl pár kamarádů - lékařů. Když byl na konci války osvobozen Terezín, byli to jen medici ze zavřených vysokých škol. V Terezíně byla epidemie tyfu. Sedli na "první vlak" a jeli. Nikdo je nevyzýval, nikdo je ani neevidoval, ani nevěděli, jestli budou moci dostudovat. Netušili, co je v Terezíně čeká. Ale chtěli být lékaři - a tak jeli.
To máte to samé s tím vyzýváním, aby lidi jeli pomáhat do nemocnic na kovidové jednotky, aby věděli do čeho jdou, když se nechtějí naočkovat. A když tam přijdete, tak vám řeknou, že to nejde.
fikovnice
napsal(a):
O křečích a bolestech v nohou tuším psala "Assil" a že zná těch případů hodně - třeba se ozve. Antiagregancia zjednodušeně řečeno brání srážení krve, někdy se nasazují profylakticky proti TEN (= trombembolická nemoc). Vzhledem k mé biochemce (a např. hodnotě fibrinogenu) bych si v případě vakcinace asi ten Fraxiparin pár dní píchala...
Já psala o bolestech nohou a kloubů, ne o křečích a nebo nějakých trombotických příznacích. Vím o pár lidech, co preventivně, i když jim nic moc nebylo, brali pár dní paralen, ale většina lidí co znám brala paralen nebo ibalgin kvůli těm bolestem a nebo horečkám.

nebo nějakých trombotických příznacích.
Může mi někdo napsat, co jsou trombolické příznaky? Dík
napsal(a):
Ale to přece nejde takhle říct. Znám pár mediků a oni prostě padají na hubu. Umírají jim lidé pod rukama, to je ta správná praxe? Se jim nedivím, že zmizí z Česka hned jak dostudují.

Andrýsek3
napsal(a):
Ale to přece nejde takhle říct. Znám pár mediků a oni prostě padají na hubu. Umírají jim lidé pod rukama, to je ta správná praxe? Se jim nedivím, že zmizí z Česka hned jak dostudují.
Aha, tak vy si myslíte, že smrt k medicíně nepatří? a že na té jiné straně hranic se neumírá? Nevadí jim, že na té druhé straně si musí studium draze zaplatit a tady že studují i z mých daní?
To, že by odpracovali nějaké směny v nemocnicích, by mělo být minimum.

napsal(a):
Jenže teď ty školy zavřené nejsou a medici mají své standardní studijní povinnosti (a že to není snadné studium). Jak byste si to představovala? Že přes den budou ve škole a na praxích (plus se připravovat do výuky, na testy, zápočty, zkoušky) a po nocích budou převlékat postele a vytírat podlahy na covidáriích? Oni by tam nedělali kvalifikovanou práci (doktořinu), ale de facto sanitáře (čímž tu práci nesnižuji - je potřebná a vážím si lidí, kteří takové povolání vykonávají, ale není k němu potřeba šest let intenzivního studia a ve finále i nějaké celoživotní vzdělávání). Nezapočetlo by se jim to ani do praxe, neměli by v případě pracovní povinnosti ani standardní mzdu. Myslím, že primárně potřebujeme, aby medici dostudovali, získávali praxi a stali se z nich lékaři, kteří nás následně budou léčit. Pomocné práce mohou stejně efektivně vykonávat lidé “zvenku”.

Oni by tam nedělali kvalifikovanou práci (doktořinu), ale de facto sanitáře
Ono by ani medikům neuškodilo umazat se od práce.
Ale už nebudu komentovat, vidím, že se neshodnem.
Edit : Jen ještě dodám, že některé státy Evropy také spoléhaly, že pracovat budou "lidi zvenku" A dopadlo to?

napsal(a):
Edit : Jen ještě dodám, že některé státy Evropy také spoléhaly, že pracovat budou "lidi zvenku" A dopadlo to?
Už to studium je práce na plný úvazek. Pokud by byly zavřené školy (= medici by měli přerušené studium), bylo by to třeba na jinou debatu.

napsal(a):
To máte to samé s tím vyzýváním, aby lidi jeli pomáhat do nemocnic na kovidové jednotky, aby věděli do čeho jdou, když se nechtějí naočkovat. A když tam přijdete, tak vám řeknou, že to nejde.
A co vám konkrétně řekli?

napsal(a):
Už to studium je práce na plný úvazek. Pokud by byly zavřené školy (= medici by měli přerušené studium), bylo by to třeba na jinou debatu.
Já vím, že to studium je náročné. Ale kdyby každý medik udělal jednu směnu týdně, tak by to jistě pomohlo a medika snad zas tolik nezatížilo.

napsal(a):
Já vím, že to studium je náročné. Ale kdyby každý medik udělal jednu směnu týdně, tak by to jistě pomohlo a medika snad zas tolik nezatížilo.
Ti z nich, kdo si to kapacitně mohou dovolit, dávno (a dlouhodobě) někde vypomáhají. Ale uvalovat na ně plošnou pracovní povinnost, a dělat z nich levnou pracovní sílu na úkor studia, dle mého není správné.

Andrýsek3
napsal(a):
Jo jo, ještě bych je nahnala k lopatam, aby si nemysleli, že se budou válet ve školách za státní peníze, holomci jedni.
Ondráček chtěl ty chmelové brigády. :-))
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/studenty-vysokych-skol-na-pole-komunista-ondracek-zemedelstvi.A200416_132331_domaci_kuce

Andrýsek3
napsal(a):
Ještě k těm reinfekcim: "Čtyři případy reinfekcí z každých pěti během podzimní vlny připadají na lidi, kteří covid prodělali, ale už se nenechali naočkovat. Lidi, kteří si po vyléčení z nemoci došli pro vakcínu, tvoří jen pětinu."
Neříkám, že prodělaný covid nechrání před druhým, ale pořád jsou to tisíce lidí, kteří se nakazili znovu.
Já doplním, že v Bílině nedávno zemřela na covid neočkovaná učitelka, bylo jí tuším 47 let.
Tak to byla taky reinfekce.
Poprvé mírný průběh, podruhé exitus😟

napsal(a):
A co vám konkrétně řekli?
Ptala jsem se na to, když jsem byla na operaci loni, jak byla ta druhá kovidová vlna a opravdu lidi zvenku na výpomoc brát nemůžou. Nakonec potvrdila to minulý měsíc i nějaká doktorka jméno už nevím, z Brna FN. Řekla, že jim pomoct můžou jen tím, že se nechají naočkovat, pomáhat v nemocnicích nemůžou.
Andrýsek3
napsal(a):
Jo jo, ještě bych je nahnala k lopatam, aby si nemysleli, že se budou válet ve školách za státní peníze, holomci jedni.
Jojo. Překvapuje mě, že mě to tady ještě překvapuje.
https://www.youtube.com/watch?v=K1lgh62Smy8
napsal(a):
nebo nějakých trombotických příznacích.
Může mi někdo napsat, co jsou trombolické příznaky? Dík
Mezi základní příznaky patří zejména:
otok
bolestivost, napínání v lýtku
zvýšená náplň podkožních žil
změna barvy a teploty pokožky pod postiženým úsekem (zarudnutí, zfialovění, často proteplení)

napsal(a):
Ondráček chtěl ty chmelové brigády. :-))
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/studenty-vysokych-skol-na-pole-komunista-ondracek-zemedelstvi.A200416_132331_domaci_kuce
https://www.youtube.com/watch?v=y3zF0oTfcoY
Myslíte, že jim (nám) to ublížilo?
( Odkaz jsem nečetla )

napsal(a):
Ptala jsem se na to, když jsem byla na operaci loni, jak byla ta druhá kovidová vlna a opravdu lidi zvenku na výpomoc brát nemůžou. Nakonec potvrdila to minulý měsíc i nějaká doktorka jméno už nevím, z Brna FN. Řekla, že jim pomoct můžou jen tím, že se nechají naočkovat, pomáhat v nemocnicích nemůžou.
To je divné, já si pamatuju toto:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/mapa-chcete-pomoci-prinasime-prehled-nemocnic-ktere-shaneji-dobrovolniky-40340912

assil
napsal(a):
Mezi základní příznaky patří zejména:
otok
bolestivost, napínání v lýtku
zvýšená náplň podkožních žil
změna barvy a teploty pokožky pod postiženým úsekem (zarudnutí, zfialovění, často proteplení)
Děkuju. A spraví se to samo?
napsal(a):
Ti, kteří posílali neočkované pomáhat do nemocnic, byli nejspíš laici. Zdravotník by to nikdy neřekl nebo možná jenom ironicky ve smyslu "jdi si to zkusit, když jsi tak chytrej."
Z hlediska ochrany pacienta nelze do špitálu pustit kdekoho z ulice, má to jisté regule.
Možná mohou laici vypomáhat někde v testovacích centrech, to nevím.

napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=y3zF0oTfcoY
Myslíte, že jim (nám) to ublížilo?
( Odkaz jsem nečetla )
Já chci pro své děti (pro mladší generaci), aby se měly lépe než já (moje generace). Ve všech směrech. Kromě jiného to zahrnuje i mzdu za odvedenou práci a svobodu volby.
Varaxi
napsal(a):
Mně konkrétně řekli, jestli jsem se nezbláznila a ať nikam netrajdám a sedím doma na p*deli.
Problém je, že péče o pacienty ležící na JIP/ARO je náročná, odborná, vysoce specializovaná práce, kterou nezvládne ani zdravotník z jiného oboru/oddělení.
Ne že by byl pomocného personálu nějaký extra přebytek, ale hlavní průs...švih je v tom, že odborně vzdělaný personál - ať už lékaři či sestry - na to nestačí v tom počtu, který je dostačující za normálních okolností.
A to podotýkám, že ČR má více lůžek intenzivní péče vzhledem k počtu obyvatel než třeba skandinávské země, Británie nebo Španělsko.
Pracovníci JIP/ARO jsou podle mé zkušenosti lidé, které jen tak něco neporazí. Takže pokud moje kamarádka - sestra z ARO s mnohaletou praxí, která byla zvyklá dnes a denně vídat věci, z kterých by většina z nás omdlela nebo zvracela při pouhém pomyšlení - skoro denně brečí a skončila na antidepresivech, je to hodně zlý.
A to není vina nějaký pofidérní zlý a neschopný vlády a politiků. Ne že by neudělali řadu kopanců a pro mě zcela nelogických věcí. Ale a á se polititici nelíhnou v laboratoři, jsou jedni z nás a naši představitelé. A za bé, ani ta nejlepší vláda na světě nic nenadělá, pokud jsou lidé sobečtí, bezohlední a hloupí.

napsal(a):
Já chci pro své děti (pro mladší generaci), aby se měly lépe než já (moje generace). Ve všech směrech. Kromě jiného to zahrnuje i mzdu za odvedenou práci a svobodu volby.
Bohužel, do té sobody volby patří i svoboda nepracovat !
napsal(a):
Ne, to by jim neuškodilo. Ale jak jste tu někde psala - nekvalifikovaný práce jeden den v týdnu - to by jim to někdo musel zahrnout do osnov a slevit jim z ostatních povinností. Jinak by to fakt museli dělat po nocích.
A myslím si teda, že by jim ten den v týdnu pak chyběl ve vzdělání - já nevím, jestli si umíte představit ty objemy učiva.
A až by vás ošetřoval nedovzdělanej doktor, nevím, jestli by vás uklidnilo, že sice moc neví, co na váš problém, ale hadru a koštěte se neštítí.

napsal(a):
Bohužel, do té sobody volby patří i svoboda nepracovat !
Vzhledem k tomu, že se bavíme o lidech soustavně se připravujících na výkon povolání, zdá se mi Vaše poznámka o to úsměvnější než by se mi jevila u diskuze o lidech v produktivním věku (zklamala bych Vás, s minulým režimem nesympatizuji). :-))

@Gerhild Ale na JIP/ARO nemohou pracovat (v roli kvalifikovaného pracovníka; vytřít podlahu tam samozřejmě mohou) ani ti medici.
napsal(a):
@Gerhild Ale na JIP/ARO nemohou pracovat (v roli kvalifikovaného pracovníka; vytřít podlahu tam samozřejmě mohou) ani ti medici.
Pročetla jsem si znovu svůj příspěvek a nevidím, že bych něco takového psala. Taky proč, když si to ani nemyslím.
A souhlas s vašimi příspěvky.

Gerhild
napsal(a):
Pročetla jsem si znovu svůj příspěvek a nevidím, že bych něco takového psala. Taky proč, když si to ani nemyslím.
A souhlas s vašimi příspěvky.
Jen to vztahuji do kontextu debaty o medicích a jejich “příživnictví” - nebylo to myšleno v rozporu s Vámi.

napsal(a):
Vzhledem k tomu, že se bavíme o lidech soustavně se připravujících na výkon povolání, zdá se mi Vaše poznámka o to úsměvnější než by se mi jevila u diskuze o lidech v produktivním věku (zklamala bych Vás, s minulým režimem nesympatizuji). :-))
Nevím, co má práce společného s minulým režimem? Snad jen to, že i cikáni pracovali!
A když se podíváte na můj obdiv k medikům minulých generací - byl to jaksi režim předminulý.

napsal(a):
Nevím, co má práce společného s minulým režimem? Snad jen to, že i cikáni pracovali!
A když se podíváte na můj obdiv k medikům minulých generací - byl to jaksi režim předminulý.
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%AD%C5%BEivnictv%C3%AD

Terven
napsal(a):
Ne, to by jim neuškodilo. Ale jak jste tu někde psala - nekvalifikovaný práce jeden den v týdnu - to by jim to někdo musel zahrnout do osnov a slevit jim z ostatních povinností. Jinak by to fakt museli dělat po nocích.
A myslím si teda, že by jim ten den v týdnu pak chyběl ve vzdělání - já nevím, jestli si umíte představit ty objemy učiva.
A až by vás ošetřoval nedovzdělanej doktor, nevím, jestli by vás uklidnilo, že sice moc neví, co na váš problém, ale hadru a koštěte se neštítí.
Nevím, jak dovzdělaní jsou dnešní doktoři......ale v naší nemocnici odmítla mladá lékařka ( velmi mladá ) postupovat v léčbě podle primáře a přednosty oddělení s tím, že exitus je taky zkušennost !
Dostudovala před kovidem a pracovní povinnost neměla ( a asi nebyla ani na chmelové brigádě ). Bohužel, přestože má diplom, patřil by jí do ruky ten hadr a kbelík.

Ale jak jste tu někde psala - nekvalifikovaný práce jeden den v týdnu
To jsem asi nebyla já.

napsal(a):
Tak to už je stejně pasé. Líp se mít už nebudou.

napsal(a):
Tak to už je stejně pasé. Líp se mít už nebudou.
To máte bohužel pravdu. Ale to neznamená, že budu ještě přikládat pod kotel…

Terven
napsal(a):
Ti, kteří posílali neočkované pomáhat do nemocnic, byli nejspíš laici. Zdravotník by to nikdy neřekl nebo možná jenom ironicky ve smyslu "jdi si to zkusit, když jsi tak chytrej."
Z hlediska ochrany pacienta nelze do špitálu pustit kdekoho z ulice, má to jisté regule.
Možná mohou laici vypomáhat někde v testovacích centrech, to nevím.
Tak myslím si, že je to jedině správně. A proto by někteří neměli blbě kecat, protože to někdo může opravdu vzít vážně.

Naše dětská obvodní je krá... divná. Dítě je už zas nemocný. Celej život tak nějak normálně, a teď už pokolikáté za rok? Na konci srpna nám bez vyšetření nadělila antibiotika (nějaký přejmenovaný penicilin) a teď znovu. Stejné prášky.
Jenže v létě to dítě mělo v krku žluté věci, to bylo asi jasné. Teď nemá a má akorát velkou rýmu, teplotu a bolí ji uši.
A já si myslím, že jíst stejná ATB v tak malém odstupu, je kravina. Je?
Nevzala krev, ani jiný vzorek, takže jen z dálky odhadla, co jí asi je.
Ale hrozně zajímavá věc... mohou tam jen očkovaní a otestovaní. Do prostor čekárny a ordinace. Takže dítě otestováno. K tomu byla dr. velmi aktivní. U všeho ostatního ji neaktivuje nic.
napsal(a):
Nevím, jak dovzdělaní jsou dnešní doktoři......ale v naší nemocnici odmítla mladá lékařka ( velmi mladá ) postupovat v léčbě podle primáře a přednosty oddělení s tím, že exitus je taky zkušennost !
Dostudovala před kovidem a pracovní povinnost neměla ( a asi nebyla ani na chmelové brigádě ). Bohužel, přestože má diplom, patřil by jí do ruky ten hadr a kbelík.
V každé době, v každé profesi a v každé věkové skupině se najdou lemplové, šmejdi nebo prostě jen lidé chybující. Problém je v následcích. Když bude lempl pekař a nebude mít rohlíčky obzvláště vypečené, stane se nanejvýš to, že mu je lidé přijdou hodit na hlavu. Když je lempl nebo necitlivý zdravotník, může jít o zdraví nebo o životy.
Znám z minulosti dost otřesné případy zanedbání lékařské péče. Nejen z doby předkovidové, ale i z doby desítek let staré. A stejně tak znám zdravotníky pečlivé, profesionální a empatické. Ze všech věkových skupin.

napsal(a):
To máte bohužel pravdu. Ale to neznamená, že budu ještě přikládat pod kotel…
No, já si právě myslím, že my jako rodiče nebo prarodiče to už bohužel nemáme moc šanci ovlivnit. Od toho jsou tu jiní.

Gerhild
napsal(a):
V každé době, v každé profesi a v každé věkové skupině se najdou lemplové, šmejdi nebo prostě jen lidé chybující. Problém je v následcích. Když bude lempl pekař a nebude mít rohlíčky obzvláště vypečené, stane se nanejvýš to, že mu je lidé přijdou hodit na hlavu. Když je lempl nebo necitlivý zdravotník, může jít o zdraví nebo o životy.
Znám z minulosti dost otřesné případy zanedbání lékařské péče. Nejen z doby předkovidové, ale i z doby desítek let staré. A stejně tak znám zdravotníky pečlivé, profesionální a empatické. Ze všech věkových skupin.
Já si myslím, že všichni tady vědí, že je to o lidech. Bohužel ti špatní jsou víc vidět.
Gerhild
napsal(a):
Problém je, že péče o pacienty ležící na JIP/ARO je náročná, odborná, vysoce specializovaná práce, kterou nezvládne ani zdravotník z jiného oboru/oddělení.
Ne že by byl pomocného personálu nějaký extra přebytek, ale hlavní průs...švih je v tom, že odborně vzdělaný personál - ať už lékaři či sestry - na to nestačí v tom počtu, který je dostačující za normálních okolností.
A to podotýkám, že ČR má více lůžek intenzivní péče vzhledem k počtu obyvatel než třeba skandinávské země, Británie nebo Španělsko.
Pracovníci JIP/ARO jsou podle mé zkušenosti lidé, které jen tak něco neporazí. Takže pokud moje kamarádka - sestra z ARO s mnohaletou praxí, která byla zvyklá dnes a denně vídat věci, z kterých by většina z nás omdlela nebo zvracela při pouhém pomyšlení - skoro denně brečí a skončila na antidepresivech, je to hodně zlý.
A to není vina nějaký pofidérní zlý a neschopný vlády a politiků. Ne že by neudělali řadu kopanců a pro mě zcela nelogických věcí. Ale a á se polititici nelíhnou v laboratoři, jsou jedni z nás a naši představitelé. A za bé, ani ta nejlepší vláda na světě nic nenadělá, pokud jsou lidé sobečtí, bezohlední a hloupí.
Já se nehlásila na JIP, prostě jsem zavolala do nemocnice, jestli lze s něčím pomoct - s čímkoli. Rozvážet lékaře po směně domů místo taxíků, napéct jim koláčky, třídit prádlo v prádelně, co já vím, prostě pomoct. A bylo mi řečeno, že nejlépe pomůžu, když budu dodržovat pravidla (roušky apod.) a hlavně nechodit někam, kam jít nemusím.
Já s nimi nijak nediskutovala, řekla jsem, že držím palce, poděkovala jsem a zavěsila. Asi vědí, proč mi tak odpověděli, koneckonců nejspíš je to pravda.
napsal(a):
Přesně na to jsem myslela. Vztekat se, že po mě jako medikovi, budoucímu lékaři chce zdravotnictví pomoct, je na pováženou. Studuje nákladnou školu zadarmo, bude přísahat pomáhat a už teď mu to nejde pod nos...??

napsal(a):
No, já si právě myslím, že my jako rodiče nebo prarodiče to už bohužel nemáme moc šanci ovlivnit. Od toho jsou tu jiní.
A co třeba volby? Mladší generace nemá šanci přehlasovat generaci svých rodičů. V odkazu níže je k věkové struktuře obyvatelstva pěkný graf. Nevešla se mi do screenshotu (mobil) legenda - barvy značí rodinný stav.
“Z pětiletých věkových skupin je od roku 2016 v populaci Česka nejpočetnější skupina 40–44letých osob, postupně se k ní však dotahuje skupina 45–49 (přesun silných ročníků ze 70. let 20. století do vyšší věkové kategorie). Naopak nejslabší ročníky narozených (na přelomu 20. a 21. století) aktuálně spadají do nejmladších skupin produktivního obyvatelstva, do věkových kategorií 15–19 a 20–24 let.”
Zdroj: https://www.czso.cz/csu/czso/aktualni-populacni-vyvoj-v-kostce
napsal(a):
Víte, argumenty tohoto typu tak nějak neberu. Jistě víte, že existujou magoři, kteří jsou schopní předjíždět v zatáčce přes plnou, přesto si určitě nemyslíte, že deb.il je každej, kdo usedá za volant.
To je takovej častej argumentační omyl, přehnané zobecňování.
Krom toho, ta vaše příhoda je tak trochu z kategorie JPP, pokud jste nebyla přímo u toho.
Vím, co tichou poštou může vzniknout z poměrně nevinné hlášky.

Terven
napsal(a):
Pardon, byla to balu.
Jo, to jsem byla já. A opravdu si myslím, že jedna směna v týdnu by mediky nezabila. Třeba o víkendu, aby se mohli v pracovním týdnu věnovat studiu.
Nezapomínejte, že studenti si taky musí vydělávat na brigádách na jídlo a ubytování. Pokoj ve spolubydlení v Brně dnes stojí kolem 5-8k za měsíc. Navíc nemocnice jim neplatí žádné závratné částky, na jiné brigádě si vydělají víc za kratší čas. Už takhle studií po nocích, nedokážu si to představit a své známé obdivuji, je to hrozný zápřah.
Andrýsek3
napsal(a):
Víte kolik těm lidem sežere studium času?
No, tak to náhodou vím naprosto přesně: neteř vloni dostudovala a byla jsem s ní v kontaktu minimálně každý víkend. Taky vím, kolik volna tam mají, prázdnin jak malá děcka, ve škole tři dny v týdnu. O blbostech, které si tlačí do hlavy naprosto zbytečně, se ani rozpisovat nebudu, to je tak nějak všude.

napsal(a):
Jo, to jsem byla já. A opravdu si myslím, že jedna směna v týdnu by mediky nezabila. Třeba o víkendu, aby se mohli v pracovním týdnu věnovat studiu.
Jako že oni se o víkendu neučí doma? To jste úplně vážně nemyslela, že ne.
Víte kolik lidí na studiích spí jen třeba 4 hodiny denně? A kdy si poprvé všimnou, že existují určité tabletky? No, je to o fous dřív, než k tomu dojdou v přednáškách.
Oni také chodí do práce. Chodí tam v mezičase přes den, večer, v noci a o víkendech.
Nevím, proč tu leží legenda, že studují zadarmo. Zadarmo je jen proces přednášek. Nic víc. Kde jsou pomůcky, ubytování, jídlo, výukové materiály...
Tady nejsme v Americe, není tu žádné stipendium amerického fotbalu. Tady mi reklama najíst nedá. A rodiče u nás nešetří na vysokou svých dětí od jejich narození.
Protože nemají z čeho
Jsem teď dala za učebnice a jiné pomůcky na střední 8 tisíc. Jen první čtvrtletí, další řešíme za provozu. A nepočítám tužky a další drobnější, ale beztak to bude další litr dva tři.
Se běžte podívat, kolik stojí bílý plášť, jak dlouho vydrží vyváření a kolik jich musíte mít na jednu "směnu". A ty boty.
Jo, to už není jak za totality, kdy byly sešity za nákupku školy nebo zdarma, to samé věci v dílnách a výtvarce, učebnice zdarma a cena za oběd 8 korun.
Tady se musí také někde ubytovat a něco jíst. Oni o těch
víkendech nechodí do práce, že by se nudili.

napsal(a):
A co třeba volby? Mladší generace nemá šanci přehlasovat generaci svých rodičů. V odkazu níže je k věkové struktuře obyvatelstva pěkný graf. Nevešla se mi do screenshotu (mobil) legenda - barvy značí rodinný stav.
“Z pětiletých věkových skupin je od roku 2016 v populaci Česka nejpočetnější skupina 40–44letých osob, postupně se k ní však dotahuje skupina 45–49 (přesun silných ročníků ze 70. let 20. století do vyšší věkové kategorie). Naopak nejslabší ročníky narozených (na přelomu 20. a 21. století) aktuálně spadají do nejmladších skupin produktivního obyvatelstva, do věkových kategorií 15–19 a 20–24 let.”
Zdroj: https://www.czso.cz/csu/czso/aktualni-populacni-vyvoj-v-kostce
Tady se asi neshodneme, protože já si už dnes myslím, že volby neovlivní skoro nic. A to fakt pravidelně volit chodím.

lesnížínka
napsal(a):
No, tak to náhodou vím naprosto přesně: neteř vloni dostudovala a byla jsem s ní v kontaktu minimálně každý víkend. Taky vím, kolik volna tam mají, prázdnin jak malá děcka, ve škole tři dny v týdnu. O blbostech, které si tlačí do hlavy naprosto zbytečně, se ani rozpisovat nebudu, to je tak nějak všude.
Sorry, to je studium čeho, módní návrhář? Snad nechcete říct, že medici se učí blbosti.
A kde si myslíte, že mají praxi, v hospodě? A prázdniny, že se všichni někde válí? No, oni pracují nebo jsou v nemocnicích na další praxi. Nečekaně.
sme tady teď jako u blbejch na dvorečku, paráda :D
Miriam33

XXX.XXX.209.7
fikovnice
napsal(a):
Tatínek, co dostal po očkování trombózu, šel teď při první příležitosti na třetí očko... prý schválně dokud kvůli trombóze bere nějaké ještě léky na ředění krve. Doktoři nedoporučují raději nic, část vám řekne, že to nemá vliv. Maminka taky při každém tomto očko bere Aspirin protect. Má z toho lepší pocit ( máme cévní choroby v rodinné anamnéze. Brala jsem ho i já při kovidu, když jsem cítila bolest hlavy a v lýtku...to mi teda moje doktorka řekla, že klidně i dalších 14 dní pro můj klid. Plus oba berou homeo doporučovaná při vakcinaci.

Jo a těch 8 jsou jen učebnice, hadry a tak, jen nejnutnější, ale vidím, že toho oblečení bude potřeba víc a ... naštěstí dojíždí, neplatím ubytování, ale jíst tam musí.
Jako... učitelka němčiny mi poslala obrázek učebnice NJ, co mám koupit, tak jsem ji chtěla jednu vrazit, všichni po loňském roce úplně bez úspor a ona přijde s tímhle... 699,- ... dtto AJ... no ale to ještě nemáme druhý díl a pracovní sešit...
Ještě že ten pes nemusí do školy!
lesnížínka
napsal(a):
Medinu? Se tam skoro nudila že?

rapotacka11
napsal(a):
Kde jsou pomůcky, ubytování, jídlo, výukové materiály...
V minulosti
a bude hůř.
No, než to, radši se upracuji k smrti.

lesnížínka
napsal(a):
.tak ale medicína nebo farmacie to asi nebyla....
napsal(a):
.tak ale medicína nebo farmacie to asi nebyla....
Pro tebe i ostatní. Byla to medicína, už pracuje jako lékařka. Viděla jsem několik jejích příprav na zkoušky. Proto píšu blbosti, protože ano dřepěla nad zkouškou týdny, rozebírat např. oko až tam, jak se která buňka jmenuje je pro internistku fakt děsně důležité tím spíš, že kdyby jste se jí zeptaly za týden po zkoušce, nebude vědět ani ň. To je realita. Ostatně, má i rok farmacie.
Andrýsek3
napsal(a):
Fikovnice zbytečně se tu v noci rozčiluješ. Já si myslím s vývojem tyhle diskuze, že už se v tom totiž jen zbytečně cyklíš. Už je to x stránek, na kterých probíráš jestli se nechat nebo nenechat očkovat, pořád dokola proč bys neměla. Chápu, že nejsi rozhodnutá, ale možná už bys neměla hledat důvod proč ho mít nemůžeš, nepopírám, že těch důvodů můžeš mít třeba 10 (i když ti ho žádný doktor neuznal) a prostě se rozhodnout, že ne. V tom případě bych ti já neřekla ani slovo. Protože se opravdu nenavážim do lidí, co z jakéhokoliv důvodu nejsou očkování. Leithian reaguje (navíc agresivně) na téměř každý můj příspěvek o očkování, aniž bych ji prvně nějak zmiňovala. Takže se pěkně vrať zpátky v diskuzi a podívej se na jaké výplody jsem já tímhle reagovala. Ano, píšu tu o očkování jako něco co podporuji, z vlastní zkušenosti je to pro mě lék k zastavení celé téhle šaškarny. Nikomu za jeho rozhodnutí nenadávam, ale opravdu opravdu nemám ráda popírače, kteří jdou covidu naproti, nerespektují nic a nikoho, ale jakmile jde do tuhého a ani do tuhého jít nemusí, tak brečí, ať jim hned doktoři pomohou. Jo, takový ať si klidně tu léčbu platí sami, pokud odmítají mít ten hadr na puse, nijak se nechrání, porušují, co se dá a nevěří, že covid může ublížit i jim. V nemocnici si klidně být mohla, měla jsi těžký průběh covidu a bez známostí by to ani jinak nešlo, ale opravdu si nemyslím, že bys tx zrovna zatěžovala zdravotníky. V ty defenzivě tady úplně překrucuješ, co píšu.
Takže pardon, jestli jsem tě nějak urazila, ale smysl mého příspěvku opravdu nemělo být, že jsi hloupá, že nejsi očkovana ani se nechat očkovat, ale poukázat na to, že už se v tom spíš jen plácáš, asi bys chtěla, aby ti bylo uznáno, že nemusíš a měla bys klid, ale to očividně nejde. Tak je třeba vymyslet něco jiného, jen kvůli penzionu bych se ale očkovat nenechala. Ale zas a pouze tvoje rozhodnutí.
Tak asi takto: Od toho je diskuze, že jsem zde psala, jak jsem dopadla u svých lékařů. Že si myslím, že jde o paušální nařízení, na tom trvám. Určitě jsem o tom nepsala na několika zdejších stránkách. Když budeš mít chuť, můžeš počet mých příspěvků na to téma spočítat... Věřím, že víc než 5 těch příspěvků nebude. To, že ses navezla do mě, tak to bylo. Přesně to, co si nepřeji - aby někdo rozhodoval o tom, že se musím jít naočkovat. Promiň, ale to už zpět nevezmeš.
To, že se v tom plácám, ano, to je pravda... Zároveň jsem ale nikdy nepsala, že někomu házím klacky pod nohy, že nedodržuju opatření, nenosím respirátor, apod. Z rodiny mi zůstalo minimum lidí a tam patří sestřenice. A o té jsem zde psala milionkrát - primářka ARO. Ta teda žádné prášky nebere a jak ji znám, ani brát nebude, ale na jaře byla úplně na dně fyzicky a teď už začíná být také... To, že jim chybí jeden, dva nebo spíš víc větráků, je info spíš pro "Balu" - že to s tím vybavením špitálů není takové, jak si každý myslí! Pamatuji si, že měli poslední větrák, který prostě MUSÍ zůstat volný - je na příjmové ambulanci. Ale kdyby jí tu noc přivezli třeba hromadnou bouračku, byla by bývala v pr.deli!!!
Jinak, myslím, že jsem poměrně známá tím, že vystupuji spíše mírně, to už musí být, když mě něco vytočí! A fakt jsem Tobě nepsala nikdy, že se máš nebo nemáš jít očkovat. Jak jsem psala, neočkovaní jsou pro všechny ti špatní, antivaxeři, popírači a kdovíco ještě. Ono to ale mnohdy může být i trochu jinak... Tak je potřeba ubrat plynu! Stran "Leithian" - znám ji jen odtud, ani jsme si nikdy nepsaly SZ. Vím, že má vyjadřování jaké má, ale zároveň já lidi dělím na ty, co když fakt o něco jde, tak nabídnou pomoc. A to "Leithian" udělala, proto si jí vážím...za to lidství, který má v sobě tak nějak zakutaný a navenek se tváří jako hroznej tvrďák. Něco za tím je, ale nemám nejmenší právo v tom šťourat....