Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.5.2022 17:53

fikovnice napsal(a):
Takže toto je oficiální přiznání, že nám zde lžete?
Víte, že jste psal, že odjíždíte do Států...?! Moc tomu nerozumím - proč děláte takové veletoče a píšete (zřejmě) nepravdy... Myslím, že jsem se do Vás nikdy nijak ostře nenavážela...ale fakt mi vadí, že si vymýšlíte. A vadí mi to asi proto, že vůbec nechápu důvod, proč to děláte (?).

Záleží na tom? Neverend si z nás utahoval ještě jako meifi na koních. Já jeho příspěvky už dávno nečtu. Nijak mě neobohatí.

1.5.2022 18:16
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Záleží na tom? Neverend si z nás utahoval ještě jako meifi na koních. Já jeho příspěvky už dávno nečtu. Nijak mě neobohatí.

Tak záleží/nezáleží...
Mně vlastně tak trochu ano, protože mám chuť přijít tomu na kloub - co vše může člověka vést k tomu si vymýšlet...

neverend

1.5.2022 18:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Ježiš Fíkovnice..Odejel jsem kvůli tomu, že mi do telefonu či jinou formou komunikace nikdo nesdělí, kde je ve skutečnosti můj otec. Vystudoval v Moskvě, pak Kyjev a je to vysoký důstojník ve službách U.S.Army. Sice už na odpočinku, ale stále "funkční". Znamenitě ovládá řeč a celkově rozumí mentalitě post-sovětského bloku. Víc sdělovat nebudu. Až přijedu do Čech, klidně Vás navštívím a přesvědčíte se na vlastní oči.

1.5.2022 18:46

fikovnice napsal(a):
Tak záleží/nezáleží...
Mně vlastně tak trochu ano, protože mám chuť přijít tomu na kloub - co vše může člověka vést k tomu si vymýšlet...

Nikdy tomu nepřijdete na kloub. Tedy nikdy se nedozvíte pravdu. Na internetové diskuzi se může vydávat za cokoliv. Vždyť to nemusí být ani muž. Pro mě je to prostě pohádkář (abych nemusela napsat lhář). A to, co tu pořád píše, jak zde podsouvá názor příznivců Putina a Ruska, že za napadení Ukrajiny může NATO v čele s USA, to je prostě proputinovská propaganda.

1.5.2022 18:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

eslivá za všechno nemůže nakonec starej neverend, nějak rozčílil Ládíka Putinů a mladej teď běhá po USA a Evropě (v závěsu s koněm a psem, páč těch by se nikdy nevzdal) a volá : "taťko...taťko...kde si ? "

ještě že už zejtra mizím pa

1.5.2022 19:21
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

A joo, však vlastně dnes psal, že taťka je asi na Ukrajině. Tak třeba budeme zase vědět nějaké novinky o válce, přeuspořádání světa, globální situaci a taak jako první.

1.5.2022 20:00

lupus4 napsal(a):
eslivá za všechno nemůže nakonec starej neverend, nějak rozčílil Ládíka Putinů a mladej teď běhá po USA a Evropě (v závěsu s koněm a psem, páč těch by se nikdy nevzdal) a volá : "taťko...taťko...kde si ? "

ještě že už zejtra mizím pa

Na Šumavu? No, tam budete mít svatej klid.

1.5.2022 20:11

fikovnice napsal(a):
Tak záleží/nezáleží...

Bájná lhavost? Nízké sebevědomí? Potěšení z manipulace? Pravdu se nedozvíme.

neverend

1.5.2022 20:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Vy máte fakt dost.

1.5.2022 21:04

Bájná lhavost? Nízké sebevědomí? Potěšení z manipulace? Pravdu se nedozvíme.

Nenapadlo vás, že se jenom královsky baví???

1.5.2022 21:21

Napadlo. A živí to ti, co s ním diskutují.

1.5.2022 21:23
oxio

XXX.XXX.1.235

neverend napsal(a):
A nenapadlo Vás náhodou třeba to, že nechci aby byla válka? Nebo že mně vadí jak se teď Amerika chová? Kdo asi mohl válce zabránit? Víte že je mi jedno jestli UK bude v NATO? Stejně na to nemá v blízké budoucnosti a nestačilo tedy nevypovídat Rusku jednu smlouvu za druhou? 😐 Ještě tam hrdě stavět odpalovací zařízení a pak zdrhnout? Ne, teď se stydím za USA.😐

Jo USA by chtěli tu svoji svobodu podstrkovat všem

neverend

1.5.2022 21:44
neverend

XXX.XXX.213.247

oxio napsal(a):
Jo USA by chtěli tu svoji svobodu podstrkovat všem

Děkuji, jedna z mála co neřeší mě, ale podstatu příspěvku. Ano, USA to dělá stále stejným způsobem už sto let a nejinak je tomu i na Ukrajině. Stačí se zamyslet.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2022 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246

neverend napsal(a):
Děkuji, jedna z mála co neřeší mě, ale podstatu příspěvku. Ano, USA to dělá stále stejným způsobem už sto let a nejinak je tomu i na Ukrajině. Stačí se zamyslet.

Tak až tu budeš a budeš dělat okružní jízdu po lidech z ifauny hlásím se taky 😁😊
Že Amerika je úplně stejný svinstvo jako ta zem jež je tu kritizována vidí každý s mozkem.
Jedinej rozdíl je že to umí líp okecat a podat. Ale fascinuje mě jak si tu hafo lidí myslí že chudší část jejich obyvatel se ma líp než ta ruská chudší část lidu.... Fakt že jo.

1.5.2022 23:13

Pohádky jsou pohádky. Sarah01 se nám taky nesvěřila, že byla na dovolené :-)

neverend

2.5.2022 00:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak až tu budeš a budeš dělat okružní jízdu po lidech z ifauny hlásím se taky 😁😊
Že Amerika je úplně stejný svinstvo jako ta zem jež je tu kritizována vidí každý s mozkem.
Jedinej rozdíl je že to umí líp okecat a podat. Ale fascinuje mě jak si tu hafo lidí myslí že chudší část jejich obyvatel se ma líp než ta ruská chudší část lidu.... Fakt že jo.

Jistě že se stavím. Američan je jen trochu lépe oblečený Rusák.

2.5.2022 09:59

Napadlo. A živí to ti, co s ním diskutují.

Proto se z koní přesunul(a) na psy. Tam už jsme ho(ji) začali všichni ignorovat. A tady našel(našla) pole neorané.

2.5.2022 09:59

Další možnost.

2.5.2022 10:36

Pohádky jsou pohádky. Sarah01 se nám taky nesvěřila, že byla na dovolené :-)

To nejsem já.

2.5.2022 11:10

To nejsem já.

Ale jsi! Nestyď se, že krmíš pséky suchýma houskama

2.5.2022 11:53

Teda fuj. Dnes jsem jim koupila Lipánky a tvaroh.

2.5.2022 14:56

3.5.2022 08:46
fikovnice

XXX.XXX.133.207

Jsem pro pomoc opravdu potřebným Ukrajincům z válečné zóny, ale toto nejsou ani potřební, ani Ukrajinci... jen zneužívají zbytečnou štědrost našeho státu.

https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/24197-v-centru-brna-tabori-desitky-romu-z-ukrajiny-nevime-co-s-nimi-zni-od-lidi-i-neziskovek.html?sznclid=ZA0AWVBXUFddV1JdUF1RV1FQXVBVVl0YEFlVUVNSUVRRXFZQSlZUXRgQAVlVUlFVUFxcVVZSSlxSXRgHWVZTUlNXUSAmVlUmV1NcUCFRVVBcIVJdU1xdVichUyAm&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=HO7EfSPavjJ-202205030547&dop_id=16319466

Také jsem to četla...i zhlédla video z nádru...
Asi přibyde krádeží - daná lokalita je pro to bohužel stvořená...

A vůůůbec si nedovedu představit, jak řeší tu nejzákladnější hygienu...
Btw - ubytování jim bylo nabídnuto, odmítli.

3.5.2022 08:48
assil

XXX.XXX.121.3

Jsem pro pomoc opravdu potřebným Ukrajincům z válečné zóny, ale toto nejsou ani potřební, ani Ukrajinci... jen zneužívají zbytečnou štědrost našeho státu.

https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/24197-v-centru-brna-tabori-desitky-romu-z-ukrajiny-nevime-co-s-nimi-zni-od-lidi-i-neziskovek.html?sznclid=ZA0AWVBXUFddV1JdUF1RV1FQXVBVVl0YEFlVUVNSUVRRXFZQSlZUXRgQAVlVUlFVUFxcVVZSSlxSXRgHWVZTUlNXUSAmVlUmV1NcUCFRVVBcIVJdU1xdVichUyAm&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_vert_ab=0&dop_vert_id=leg0&dop_req_id=HO7EfSPavjJ-202205030547&dop_id=16319466

Jsou to Ukrajinci, jen mají ještě maďarské pasy, které před volbama Orbán rozdával v březnu na Ukrajině jako na běžícím páse.

3.5.2022 08:58

assil napsal(a):
Jsou to Ukrajinci, jen mají ještě maďarské pasy, které před volbama Orbán rozdával v březnu na Ukrajině jako na běžícím páse.

Tak můžou do Uher, ne? Já bych je tam odlifrovala okamžitě. Potřební zcela jistě nejsou, kdyby byli, tak nepohrdnou ubytováním, které jim bylo nabídnuto a s vděkem ho přijmou. Fakt nechápu, proč se s nimi jedná jak v rukavičkách. Posadit do vlaku s policejním doprovodem a zavézt do Uher.

3.5.2022 08:59

Ale proč je pustili přes hranice, když ti lidi nemají kam jít? Oni přece museli dostat do pasu vízum, ne? Paní, která je u mě, se musela dostavit na imigrační a tam i uvést, kde bude bydlet. Jako on je sem někdo přivezl jako bezdomovce? Asi tomu fakt nerozumím. Nemáme svých problémů dost?

3.5.2022 09:00

To je těžké. Pokud přicházejí z Ukrajiny, není možné je na hranicích selektovat jen proto, že jsou to Romové...

3.5.2022 09:05

Teď to čtu : „Pokud nabídku odmítnou, je na nich, co budou dělat dál."

No to je fakt zlej sen. Oni dostanou dávky a nemusí nic. Nechápu, proč toto se zavedlo plošně pro všechny.

3.5.2022 09:07

To je těžké. Pokud přicházejí z Ukrajiny, není možné je na hranicích selektovat jen proto, že jsou to Romové...

Já myslím, že to není o tom, že jsou to Romové, ale o tom, jak se chovají, co dělají. Mně by to vadilo, i kdyby to byli Eskymáci. Vždyť už takhle to přednádraží je ostuda Brna a ještě tohle.

3.5.2022 09:32

Já myslím, že to není o tom, že jsou to Romové, ale o tom, jak se chovají, co dělají. Mně by to vadilo, i kdyby to byli Eskymáci. Vždyť už takhle to přednádraží je ostuda Brna a ještě tohle.

Jasně, já ale mluvím o situaci na hranicích, tam to vzniká.

3.5.2022 09:36

Jasně, já ale mluvím o situaci na hranicích, tam to vzniká.

Pravda, na hranicích to podle všeho bude jeden velkej chaos a nikdo nic moc neřeší.
Každopádně něco by s tím v Brně dělat měli. Nemyslím si, že nelze dělat vůbec nic.

3.5.2022 09:53

Jaké vízum, jsou v unii, šengenu nebo co, můžou, kam chcou. Stejné problémy jsou např. v MB a každém větším městě... už se to roky řeší odesláním vlakem domů.

3.5.2022 09:55

Zásadní problém je v tom - vláda vyhlásila, že vezme všechny ( nepoučila se z chyby Merklové ). A jsou problémy a budou větší. Ukrajina je veliká, neválčí se na celé. A nejsou to jen Romové, jsou to i "váleční turisti". A s těmi Romy domlouvají hromadné ubytování, hezky jich nechat 80 pohromadě. Jeden Chánov nám nestačí? Proč si nevytvořit další vyloučené lokality?
Ale třeba někdo vyhlásí program "adoptuj si ukrajinského Roma"

3.5.2022 10:03

Ostatní strkají z jedné ubytovny hrůzy do druhé, ve městech, kde ta práce není,
tohle celé, co vymysleli, se hodně rychle rozpadne, není možné někam dát půl milionu lidí, i sto tisíc je problém, školy, práce, zdravotnictví, tisknutí peněz i pro nás, na konci roku očekávám scénář Venezuely třeba. Vtipné je, že my ty peníze (a jiné prostředky) nemáme, ale řeklo se, že EU dá... no ale... nevím poslední zprávy, už to nesleduji,
ale vláda přece neměla ani příslib, natož jistotu výplaty, ale tak oni to zvládnou. Je mi divné, že mzda třeba ministra nestačí na koupi malé tlačítkové kalkulačky.
Jdeme do pekla. Já teda na poštu.

3.5.2022 10:09

Jaké vízum, jsou v unii, šengenu nebo co, můžou, kam chcou. Stejné problémy jsou např. v MB a každém větším městě... už se to roky řeší odesláním vlakem domů.

Fakt se musí dostavit na imigrační a oni jim do pasu nalepí vízum. Bez toho nelze žádat o příspěvky, ani já jako ubytovatel nemůžu.

3.5.2022 10:19

Fakt se musí dostavit na imigrační a oni jim do pasu nalepí vízum. Bez toho nelze žádat o příspěvky, ani já jako ubytovatel nemůžu.

Ale tady někdo psal, že to nejsou občané UA. Pokud jsou, tak s nimi zacházet zcela stejně, nebo máme azylová centra. Tečka.
Esi jsou to občané země EU nebo Schen., můžou, kam chcou, ale nejsou uprchlíky.

3.5.2022 10:30

rapotacka11 napsal(a):
My to zvládnem.
""""""""""""""""""""
https://dnes.zivot.org/koalice-spolu-zahajila-kampan-pred-komunalnimi-volbami-presvedcili-jsme-volice-ze-dokazeme-veci-menit-uvedl-petr-fiala/?fbclid=IwAR02-j8gLfDcl8GRfkpm7nZkAg0-KOMPjBX2DS8YtJ-V8PQcFo-8SXNog_k

"Má pravdu předsedo" - předseda. Změnili, jen ne k lepšímu.

3.5.2022 10:31

Ale tady někdo psal, že to nejsou občané UA. Pokud jsou, tak s nimi zacházet zcela stejně, nebo máme azylová centra. Tečka.
Esi jsou to občané země EU nebo Schen., můžou, kam chcou, ale nejsou uprchlíky.

Pokud myslíte ty Romy, tak podle mě občané UA jsou, když mají pasy jak Ukrajiny, tak Maďarska, ne? Akorát jo, do toho Maďarska vízum nepotřebují. Jinak teda nevím, kam vlastně chcou, možná ani oni sami to nevědí.

3.5.2022 10:36

Pokud myslíte ty Romy, tak podle mě občané UA jsou, když mají pasy jak Ukrajiny, tak Maďarska, ne? Akorát jo, do toho Maďarska vízum nepotřebují. Jinak teda nevím, kam vlastně chcou, možná ani oni sami to nevědí.

Chtějí za lepším. A už se rozkřiklo, že nejlíp je v ČR.

3.5.2022 10:48

No, popravdě podpora ubytovatelů a vůbec ta byrokracie kolem se mi nelíbí. Jako nechci vypadat, že si stěžuju, ale ono to často není jen o spotřebě vody a energií a sem tam nějakém nákupu. I když zanedbatelný to taky není.
Fiala prý prohlásil, že nás jako občany padnout nenechá. Tak na to jsem opravdu zvědavá. Protože ty scénáře na příští rok ohledně energií nevypadají vůbec dobře.

3.5.2022 11:11
Dasvo

XXX.XXX.101.144

fikovnice napsal(a):

Fíkovnice, nenechte se otrávit! Pokud to auto milujete, tak mu zkrátka něco málo odpustíte. :-) Ona ta spotřeba nakonec nebude tak brutální, myslím si Jen bude nutné přizpůsobit třeba způsob jízdy, délku tras, rychlost... Přeju, ať si s ním dlouho užíváte!

3.5.2022 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.11.71

Jsou to Romové, naprosto čistí, nesocializovaní západní kulturou, ano, poslala bych je šupem Orbánovi, když mají jejich pasy. To bez debat. Že nechtějí žít tak či onak...je to jejich mentalita. To je prostě, jako by ste chtěli změnit Araba. To se nepovede. Že jsou problém..u nás nepochybně. Nechtěli dělat gheta, ale jako možnost se nabízí nějaké to městečko z unimobuněk. Ale je mi jasné, že s nima bude obr problém, začlenit do společnosti nepůjdou, nebo by to byla práce na generace. A to nezvládáme ani s našima, někde

3.5.2022 11:38

A nemají být ty příspěvky uprchlíkům jen dočasné?
Někde jsem to zachytila, že snad maximálně půl roku...

3.5.2022 11:51
assil

XXX.XXX.121.3

suse.nka napsal(a):
Tyjo, už berou železo

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-rusove-si-odvezli-nakradene-traktory-a-kombajny-ukrajinci-je-dalkove-vypnuli-200631#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Horší je, že odvážejí pšenici, která tam čekala na vývoz, takže někde v Africe můžou očekávat hladomory a my další uprchlíky.

3.5.2022 11:54
assil

XXX.XXX.121.3

Zatím na rok.

3.5.2022 12:41

assil napsal(a):
Zatím na rok.

Já myslím, že max. 5 měsíců. Dokud si tu nenajdou práci. Proč by měli mít takový příspěvek rok?

3.5.2022 13:14

Tak jsem to našla:

"Jsou-li příjmové, sociální a majetkové poměry cizince s dočasnou ochranou takové, že mu neumožňují zajištění základních životních potřeb, lze mu na základě jeho žádosti poskytnout dávku ve výši 5000 Kč měsíčně opakovaně, a to po dobu 5 kalendářních měsíců bezprostředně následujících po kalendářním měsíci, v němž mu byla udělena dočasná ochrana,“ upravuje pravidla legislativa.

3.5.2022 13:25
assil

XXX.XXX.121.3

Tak jsem to našla:

"Jsou-li příjmové, sociální a majetkové poměry cizince s dočasnou ochranou takové, že mu neumožňují zajištění základních životních potřeb, lze mu na základě jeho žádosti poskytnout dávku ve výši 5000 Kč měsíčně opakovaně, a to po dobu 5 kalendářních měsíců bezprostředně následujících po kalendářním měsíci, v němž mu byla udělena dočasná ochrana,“ upravuje pravidla legislativa.

Jo, pravda, rok je povolení k pobytu, práci, zdravotnictví atd., jsem to zblbla.

3.5.2022 18:50
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

V sobotu nás u nádraží oslovila skupinka Romů s dítětem, ukazovali na sebe, že jsou Ukrajinci a že chtějí peníze, ruku natahovala asi tříletá holčička na odrážedle. Odmítla jsem, myslela jsem, že to jsou "naši" Romové, kteří se chtějí na situaci přiživit. No tak koukám, že možná nelhali. Kamarádka už mě včera říkala, že na nádraží spí i s dětmi. Šílené. Tak snad se brzy přesunou dál, pomoc odmítají, jakkoliv integraci také. Aby nestačilo co se na nádru v Brně vyskytovalo doposud. 😁

3.5.2022 22:27
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Přesně tak...
Jít večer na brněnské hlavní nádraží je o hubu...
A teď tam tedy táboří tlupa i s mláďaty... Stále nemám odpověď, jak řeší hygienu...? To močí a kálí uprostřed Brna...?!!!

3.5.2022 22:30
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Tady to nějaká dobrovolnice vysvětluje, posouzení je na každém:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-je-to-systemova-kafkarna-nenavist-je-otazkou-casu-rika-odbornice-o-bezencich-199841#utm_content=ribbonnews&utm_term=romov%C3%A9%20ukrajina%20praha&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Omlouvám se, nečetla jsem to...
Jen titulek...
To, že z podpory vznikne nenávist, tu psalo dost lidí, včetně mě... Vzhledem k tomu, že brněnští Romové nejsou z kategorie těch přizpůsobivých a 3x okradli mámu, když už byla invalidní + mě oloupili (škrtili mě, nasadili mi tzv. kravatu a zranili mě), tak jsem vůči tomuto etniku zaujatá - uznávám. A pokud se budou srocovat na hl. nádru, tak v tom prostě nevidím do budoucna nic dobrého...

3.5.2022 22:32
fikovnice

XXX.XXX.135.161

Pravda, na hranicích to podle všeho bude jeden velkej chaos a nikdo nic moc neřeší.
Každopádně něco by s tím v Brně dělat měli. Nemyslím si, že nelze dělat vůbec nic.

Víš Ali, já si stejně myslím, že toto nastane ve všech větších městech... Pokud již nenastalo. To, že na iDNESu a v dalších médiích přinesli reportáž z Brna, je dle mě spíš jen náhoda.

3.5.2022 22:37
fikovnice

XXX.XXX.135.161

lesnížínka napsal(a):
Jsou to Romové, naprosto čistí, nesocializovaní západní kulturou, ano, poslala bych je šupem Orbánovi, když mají jejich pasy. To bez debat. Že nechtějí žít tak či onak...je to jejich mentalita. To je prostě, jako by ste chtěli změnit Araba. To se nepovede. Že jsou problém..u nás nepochybně. Nechtěli dělat gheta, ale jako možnost se nabízí nějaké to městečko z unimobuněk. Ale je mi jasné, že s nima bude obr problém, začlenit do společnosti nepůjdou, nebo by to byla práce na generace. A to nezvládáme ani s našima, někde

Můj odhad je, že tady ti brněnští se časem přesunou o kousek dál - na Cejl a přilehlé okolí. Tam je asi nejznámější brněnské ghetto. Pokud je tedy přijmou naši Romové. Ještě z toho možná mohou být rvačky, apod., i když v tomto do jejich mentality nevidím...

Každopádně je dlouhodobě neudržitelné, aby v podstatě v centru Brna tábořila grupa lidí i s dětmi. Myslím, že úřady si teď moc neví rady - přece jen ti Romové mají zřejmě status uprchlíků z UA. Ale časem to, jak píšu opakovaně i z hygienic. důvodů, je prostě neakceptovatelné...

3.5.2022 22:51
lesnížínka

XXX.XXX.11.71

fikovnice napsal(a):
Můj odhad je, že tady ti brněnští se časem přesunou o kousek dál - na Cejl a přilehlé okolí. Tam je asi nejznámější brněnské ghetto. Pokud je tedy přijmou naši Romové. Ještě z toho možná mohou být rvačky, apod., i když v tomto do jejich mentality nevidím...

Každopádně je dlouhodobě neudržitelné, aby v podstatě v centru Brna tábořila grupa lidí i s dětmi. Myslím, že úřady si teď moc neví rady - přece jen ti Romové mají zřejmě status uprchlíků z UA. Ale časem to, jak píšu opakovaně i z hygienic. důvodů, je prostě neakceptovatelné...

Moc si nemyslím, že místní Romové je přijmou. Ona tam je mezi nima dost rivalita, i mezi těma jejich různýma etnikama či jak to nazvat. Ne, že bych si to fakt myslela ale nechodí na nádr na nějaké záchody?

3.5.2022 22:56
fikovnice

XXX.XXX.135.161

lesnížínka napsal(a):
Moc si nemyslím, že místní Romové je přijmou. Ona tam je mezi nima dost rivalita, i mezi těma jejich různýma etnikama či jak to nazvat. Ne, že bych si to fakt myslela ale nechodí na nádr na nějaké záchody?

Taky si říkám, že pravděpodobnější je, že je naši Romové nepřijmou...
Na nádru určo záchodky jsou, ale byla-li jsem kdy na nich vůbec někdy, tak odhaduji, že nejméně před 20 - 25 lety! A byl to děs a hrůza!
A byly tehdy zpoplatněné. Jak je to teď, nevím... Ale vezmi si i tu základní hygienu - kdoví jak dlouho sem cestovali, nemají se kde osprchovat (tedy dle info nechtějí), to už musí distančně smrdět. Viděla jsem jak foto, tak krátké video - byli utábořeni na takovém malinkém travnatém páse - fakt přímo uprostřed MHD uzlů - kolem nich jezdí busy, tramvaje, trajfy,... Nechápu!

3.5.2022 23:18
fikovnice

XXX.XXX.135.161

4.5.2022 07:15
Andrýsek3

XXX.XXX.18.198

Doufám, že se bojí psů. Mám se na Křenku (asi minutu od hlavního nádraží) teď na chvíli stěhovat, dokud si nenajdeme něco lepšího. A už teď jsem měla noční můry z večerního venčení plné zfetovaných bezdomovců a teď ještě tohle do toho. 🙈

4.5.2022 08:22

Krásnej zakrvácenej pes na dobré ráno na ifauně v článku o pokousaném psu. To si nemohli stáhnout obrázek Fíka?

4.5.2022 09:24

4.5.2022 09:28

Pluska

4.5.2022 09:51
Pluska

XXX.XXX.32.185

A trochu kultury :

https://www.youtube.com/watch?v=oua0Puihrkc

Aha, tak teď mám jasno. miluji Putina a Zelensky je zlo

4.5.2022 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.10.252

Z vašich odkazů mi stačí vyhledat, kdo je daná osoba a nehodlám její bludy vůbec poslouchat. Nezajímá mě, co říká slovenská neonacistka a vdova po nějakém ruském podnikateli. Píšete, že je dobré sledovat oba názorové směry, ale vy vyhledáváte jen jeden. By mě zajímalo, jestli tak hltáte i propagandu Kima? To je teprve poslech, doporučuju korejskou tv Momentálně se zalykají štěstím, že se povedlo odlepit od země další raketu..a severokorejci zdechávají hlady.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2022 11:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182

lesnížínka napsal(a):
Z vašich odkazů mi stačí vyhledat, kdo je daná osoba a nehodlám její bludy vůbec poslouchat. Nezajímá mě, co říká slovenská neonacistka a vdova po nějakém ruském podnikateli. Píšete, že je dobré sledovat oba názorové směry, ale vy vyhledáváte jen jeden. By mě zajímalo, jestli tak hltáte i propagandu Kima? To je teprve poslech, doporučuju korejskou tv Momentálně se zalykají štěstím, že se povedlo odlepit od země další raketu..a severokorejci zdechávají hlady.

Ty zas hltas jen tu protiruskou propgandu, šíříš věci jen proti nim. Tak nás tu neosocuj ze zaslepenosti. Jsi úplně nemlich to samý 🤣😂

4.5.2022 11:59
assil

XXX.XXX.121.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ty zas hltas jen tu protiruskou propgandu, šíříš věci jen proti nim. Tak nás tu neosocuj ze zaslepenosti. Jsi úplně nemlich to samý 🤣😂

Jste si to asi neposlechli nebo co? Vždyť tam nejde vůbec o Rusko, ale o kritiku slovenské vlády a to že si tam zvolili mafiány, je jejich věc.
Jinak Slovensko jede s Maďarskem podle ruských notiček, takže v tomhle směru ani kritizovat není co.

4.5.2022 13:25
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Jinak Slovensko jede s Maďarskem podle ruských notiček

Tak tomu rozumíte?
Aha.

4.5.2022 15:46
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Jinak Slovensko jede s Maďarskem podle ruských notiček

Tak tomu rozumíte?
Aha.

Zpráva, že Orbán věděl o všem předem se k vám ještě nedostala?

Něco pro představu, lidi čekají na evakuační autobus
https://nitter.nl/antiputler_news/status/1521588146110185480

4.5.2022 16:09
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Slovensko jede podle Ruska?
Myslím slovenskou vládu.

4.5.2022 16:22
lesnížínka

XXX.XXX.10.252

assil napsal(a):
Jste si to asi neposlechli nebo co? Vždyť tam nejde vůbec o Rusko, ale o kritiku slovenské vlády a to že si tam zvolili mafiány, je jejich věc.
Jinak Slovensko jede s Maďarskem podle ruských notiček, takže v tomhle směru ani kritizovat není co.

Já ne, psala jsem, že tuhle ,,dámu" posloucht nehodlám. Mafiány? Ty voe, a Fico s tím zbytkem, co už je ho polovina pozavíraná byl potom co?

4.5.2022 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.10.252

rapotacka11 napsal(a):
https://www.lidovky.cz/svet/rusko-ukrajina-invaze-valka-papez-frantisek-rusky-prezident-vladimir-putin-katolicka-cirkev-vatikan.A220503_093712_ln_zahranici_kov?zdroj=LN_vybava_recombee

Označíme papeže za ruského agenta nebo začneme přemýšlet?

A z toho plyne co? Nejsem věřící, je mi jedno, co si myslí papež a co říká papež. Z článku vyplynulo jen to, že Putin na něho se.e z vysoka i s Kirilem: „Mluvil jsem s ním přes internet 40 minut, přečetl mi seznam důvodů pro ospravedlnění této války. Vyslechl jsem ho a řekl mu, že to vůbec nechápu,“ vysvětlil papež, proč Kirill schůzku s Putin zřejmě nesjedná. Papež také dodal, že patriarcha by ze sebe neměl dělat Putinova sluhu.

4.5.2022 17:25

lesnížínka napsal(a):

Vy tomu vždycky dáte.....punc.

Siuri

4.5.2022 18:17
Siuri

XXX.XXX.41.66

Pardon ale církev rozhodně nemá moji důvěru ani respekt, vytahovat nic nebudu, myslím že všichni kdo pobrali aspoň trochu rozumu vědí co je to za ...

4.5.2022 21:53
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Slovensko jede podle Ruska?
Myslím slovenskou vládu.

Když jejich ministr zahraničí a další veřejně deklarují, že nemají problém platit v rublech, tak ano. Uvidí se za pár dní. A to ostatně i u nás, naše vláda může taky vyměknout, ale alespoň to teď nehlásají do světa.

4.5.2022 21:57
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):
A z toho plyne co? Nejsem věřící, je mi jedno, co si myslí papež a co říká papež. Z článku vyplynulo jen to, že Putin na něho se.e z vysoka i s Kirilem: „Mluvil jsem s ním přes internet 40 minut, přečetl mi seznam důvodů pro ospravedlnění této války. Vyslechl jsem ho a řekl mu, že to vůbec nechápu,“ vysvětlil papež, proč Kirill schůzku s Putin zřejmě nesjedná. Papež také dodal, že patriarcha by ze sebe neměl dělat Putinova sluhu.

Plyne z toho to, že papež je úplně mimo realitu, když ho překvapuje, že válka je brutální a že Kirill je s Putinem jedna ruka. A taky to, že Putinovi je nějaký papež úplně ukradenej.

4.5.2022 22:04

Jenže papež není ukradený spoustě lidí a pro ně je důležité, že slyší jeho vyjádření.

4.5.2022 23:40
assil

XXX.XXX.121.3

Jenže papež není ukradený spoustě lidí a pro ně je důležité, že slyší jeho vyjádření.

Tohle není vyjádření, to je stížnost, že na něj všichni kašlou, pro jistotu se tam radši moc nevyjadřuje k ničemu. Ale možná to některým lidem stačí.

5.5.2022 05:48
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

z FB
To, že tato válka ničí hlavně lidi této země raketovým růstem cen
a strmou inflační křivkou, ti bojovníci od klávesnic nechtějí vidět.
Je potřeba dobít a zašlapat do země Rusa,
který nám prodával suroviny za normální ceny
a nahradit ho překupníky, spekulanty, novými koloniálními systémy.
Ty nejsou už tolik o státech, ale o korporacích.
A ty budou nadále diktovat ceny a podmínky.
Vyměnili jsme mírovou spolupráci za nekonečnou a nesmyslnou válku.

5.5.2022 06:51
lesnížínka

XXX.XXX.11.22

rapotacka11 napsal(a):
z FB

Už dva roky před válkou nám skřet začal prodávat ,,milostivě" plyn za třikrát tolik. Ano, byli jsme tu de.ilové, co mu zaplatili celou tu válečnou mašinerii a jsme spoluzodpovědní za umírání lidí na Ukrajině. Nebo...co chcete slyšet? Z toho se totiž nevykecáme. A že chodíte s baterkou? No a co? Naše ulice osvětlení taky nemá, ani pořádnou cestu. Žiju tu tak 15let a jsem spokojená. Přijela kámoška z Prahy a žasnula: vy tu vidíte hvězdy, dokonce mléčnou dráhu?!

5.5.2022 07:35

rapotacka11 napsal(a):
z FB

Tyhle citáty výkřiků z FB jsou k čemu?

5.5.2022 07:36

"To, že tato válka ničí hlavně lidi této země"

dotyčnému bych poradila přestěhovat se na Ukrajinu
tak bude jistě těm hlavním důsledkům války ušetřen.....

5.5.2022 07:55

Tyhle citáty výkřiků z FB jsou k čemu?

Aby se tak nějak všeobecně prudilo ostatní, co mají jiný názor, a diskuze běžela....když už i neverend ochabuje...

5.5.2022 08:22

Aby se tak nějak všeobecně prudilo ostatní, co mají jiný názor, a diskuze běžela....když už i neverend ochabuje...

Tak já to trochu rozproudím. Dnes jsem si přečetla, že ubytování ukrajinskomaďarských Romů hledá stát v krajích Vysočina a Jihomoravském. V Boskovicích už to odmítli jak občané, tak vedení města. Fandím jim. Další možnost je prý v Kramolíně v rekreačním středisku armády u Dalešické přehrady, v lokalitě uprostřed rekreačních chat. Pro mě naprosto neuvěřitelné!

5.5.2022 08:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Co na to Kubek a Flégr?

janae1

5.5.2022 08:59
janae1

XXX.XXX.160.6

rapotacka11 napsal(a):
z FB

Kam na ty hemzy chodíte? To vyhledáváte nebo Vám chodí?
Já, že používám běžně internet a i FCB a ještě jsem na nic podobného nenerazila.

Pán se může odstěhovat do Ruska, když je to tak přívětivá země. Nebo ještě lépe na Ukrajinu, to by asi mluvil jinak.

5.5.2022 09:10

Tak já to trochu rozproudím. Dnes jsem si přečetla, že ubytování ukrajinskomaďarských Romů hledá stát v krajích Vysočina a Jihomoravském. V Boskovicích už to odmítli jak občané, tak vedení města. Fandím jim. Další možnost je prý v Kramolíně v rekreačním středisku armády u Dalešické přehrady, v lokalitě uprostřed rekreačních chat. Pro mě naprosto neuvěřitelné!

Popravdě, já jsem finančně dojela, takže už to musím řešit.

5.5.2022 09:11

lesnížínka napsal(a):
Už dva roky před válkou nám skřet začal prodávat ,,milostivě" plyn za třikrát tolik. Ano, byli jsme tu de.ilové, co mu zaplatili celou tu válečnou mašinerii a jsme spoluzodpovědní za umírání lidí na Ukrajině. Nebo...co chcete slyšet? Z toho se totiž nevykecáme. A že chodíte s baterkou? No a co? Naše ulice osvětlení taky nemá, ani pořádnou cestu. Žiju tu tak 15let a jsem spokojená. Přijela kámoška z Prahy a žasnula: vy tu vidíte hvězdy, dokonce mléčnou dráhu?!

Nastěhujte si do toho vašeho ráje pár ( třeba 80 - oni chtějí být pohromadě ) ukrajinských Romů. Pak nám napište, jak se máte. Vykřikovat zalezla na zahrádce, jak to tahle vláda dělá dobře.....to umí každý.....

5.5.2022 09:14

Vy jste dobrá duše této diskuze. Zopakujte c.u. ať to nemusíme hledat. Ale už pro sebe.

5.5.2022 09:15
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Kam na ty hemzy chodíte?
Pán se může odstěhovat do Ruska,

To je téma k diskuzi?
Myslela jsem, že proberete ty ceny,
poradíte jak žít bez plynu a tak.

Bez plynu a energií ve městech,
ne tam u vás "na bačálkách".

5.5.2022 09:23

Vy jste dobrá duše této diskuze. Zopakujte c.u. ať to nemusíme hledat. Ale už pro sebe.

Tak jsem to nemyslela, ale jste hodná, děkuju.

5.5.2022 09:56
assil

XXX.XXX.121.3

rapotacka11 napsal(a):
Kam na ty hemzy chodíte?
Pán se může odstěhovat do Ruska,

To je téma k diskuzi?
Myslela jsem, že proberete ty ceny,
poradíte jak žít bez plynu a tak.

Bez plynu a energií ve městech,
ne tam u vás "na bačálkách".

Ty vysoký ceny plynu ale nejsou kvůli Rusku nebo Ukrajině, ty začaly stoupat už před únorem a to jen u nás a pár dalších státech, jinde je inflace poloviční. A proč? Protože naše předchozí vlády vypověděly dlouhodobé smlouvy s Ruskem a tak musíme nakupovat plyn na burze.

5.5.2022 09:58
assil

XXX.XXX.121.3

assil napsal(a):
Ty vysoký ceny plynu ale nejsou kvůli Rusku nebo Ukrajině, ty začaly stoupat už před únorem a to jen u nás a pár dalších státech, jinde je inflace poloviční. A proč? Protože naše předchozí vlády vypověděly dlouhodobé smlouvy s Ruskem a tak musíme nakupovat plyn na burze.

Jo a stejné je to s elektřinou, naše elektřina je levná a máme jí dost, ale zřejmě někdo nahoře, vláda atd. musí vydělat, tak jí překupujeme přes burzu. Dáme jí na burzu a pak si jí draho koupíme zpátky. Takže pokud někomu vadí drahý plyn a elektřina, tak si může tak akorát říkat, co jsme si zvolili, to máme.

5.5.2022 10:14

Tak jsem to nemyslela, ale jste hodná, děkuju.

Ale já jsem to tak myslela protože jste myslím jediná....my ostatní tu jen kecáme, na jednu, či na druhou stranu.

5.5.2022 10:17

Ale já jsem to tak myslela protože jste myslím jediná....my ostatní tu jen kecáme, na jednu, či na druhou stranu.

Do s zpr. ?

5.5.2022 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.11.22

assil napsal(a):

Vysoké ceny plynu jsou jen kvůli Rusku, odjinud se prakticky nenakupuje. Na druhou stranu Rusko chápu (bože, děsné to jen napsat) je to jeho plyn a jakovou si dá cenu, také jeho věc, ber či neber. Kdyby existoval s plynem trh. Jenže v Evropě neexistuje, nechali jsme si jen ruský plyn

5.5.2022 10:45
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Sedím si na vedení - co je to prosím c.u.?

5.5.2022 10:52
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Zdravím přátelé!
Médii proběhla zpráva, že se nějaká studentka chtěla nechat naočkovat (asi Pfizerem) a byla odmítnuta s tím, že by musela přijít s dalšími 6 lidmi, aby zbytek ampule nemuseli zneškodnit!
Včera jsem přednášela praktickým lékařům mimo Brno, tak jsem se jich mimo moje téma na toto zeptala, a reagovali tak...jako že ani tak, ani tak. Že neví, co by udělali oni, že zájem o očkování mají nulový, a že by šlo skutečně o plýtvání. Ano, šlo. Ale když se tedy daná osoba z nějakého důvodu chce teď nechat naočkovat, tak nemá v podstatě šanci?

5.5.2022 10:58

fikovnice napsal(a):

Jani, číslo účtu, ale já nechtěla, aby to vyznělo tak, že chci peníze, fakt ne. Já jen že jsem dojela a teď už šmitec, topení vypnuto, ovšem přívod vody nezastavím.

5.5.2022 11:04

fikovnice napsal(a):

Číslo účtu

Sarah mě předběhla

5.5.2022 11:09
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Děkuji, dámy...
Ali, snad bych trochu mohla vypomoct - SZ...?

5.5.2022 11:14

Jani, neblázni, ty už jsi mi pomohla, děkuju.

5.5.2022 11:17
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Jani, neblázni, ty už jsi mi pomohla, děkuju.

Zkusím něco vymyslet...

Každopádně táhneš tedy domácnost i za tu paní...? Zůstaly jí ještě nějaké peníze? Dříve jsi psala, že nějaké peníze měla a nakupovala, že jo? Nelze v takovémto případě zažádat o pomoc v hmotné nouzi? Máme stále nouzák? Už se v tom vůbec neorientuji...
Rozhodně by ale stát takovým lidem jako jsi Ty měl pomoct!

5.5.2022 11:20

fikovnice napsal(a):
Zkusím něco vymyslet...

Každopádně táhneš tedy domácnost i za tu paní...? Zůstaly jí ještě nějaké peníze? Dříve jsi psala, že nějaké peníze měla a nakupovala, že jo? Nelze v takovémto případě zažádat o pomoc v hmotné nouzi? Máme stále nouzák? Už se v tom vůbec neorientuji...

Jani, napíšu ti do zprávy něco delšího.

5.5.2022 11:21

Jani, číslo účtu, ale já nechtěla, aby to vyznělo tak, že chci peníze, fakt ne. Já jen že jsem dojela a teď už šmitec, topení vypnuto, ovšem přívod vody nezastavím.

No tak se s ní dohodněte, ať si najde jiné bydlení. Přece nejste charita! Ani vaši přátelé. Asi byste to měla řešit - s kým vlastně? Se sociálkou nejspíš.

5.5.2022 11:21
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Jani, napíšu ti do zprávy něco delšího.

Dobře, děkuji...
Jenom Alenko, možná si to přečtu až večer, teď už se budu muset odpojit - za chvíli.

5.5.2022 11:24
fikovnice

XXX.XXX.132.127

No tak se s ní dohodněte, ať si najde jiné bydlení. Přece nejste charita! Ani vaši přátelé. Asi byste to měla řešit - s kým vlastně? Se sociálkou nejspíš.

Popravdě, kloním se k Vašemu názoru. Paní - dle mého soudu - nemůže u "Sarah" bydlet donekonečna. "Problém" je, že "Sarah" má příliš dobré srdce...a bude chtít paní u sebe nechat.

5.5.2022 11:32

Ano, už řeším.

5.5.2022 11:37

lesnížínka napsal(a):
Vysoké ceny plynu jsou jen kvůli Rusku, odjinud se prakticky nenakupuje. Na druhou stranu Rusko chápu (bože, děsné to jen napsat) je to jeho plyn a jakovou si dá cenu, také jeho věc, ber či neber. Kdyby existoval s plynem trh. Jenže v Evropě neexistuje, nechali jsme si jen ruský plyn

Vy už byste si měla přehrát firmware.
My žádný ruský plyn nekupujeme! Kupuje ho Německo za 7 korun! A my ho kupujeme od nich (z toho trhu, který prý neexistuje, jmenuje se burza v Lipsku + Nizozemí),
za pětinásobek! A někdy i víc, to prostě záleží na burze a překupnících - oni řeknou, že cena je dnes ráno v pět hodin taková a distributor - kdo Vám tady plyn dodává - koupí, nebo odejde z trhu.
Plus si na tu pětinásobnou cenu dáme nejvyšší DPH v Evropě + další zbytečné vysoké poplatky.
Tečka.
Už to vysvětlilo dvacet lidí a Vy máte furt ruský plyn. Kdybychom měli ruský plyn, tak se jede za 7 korun a nikdo si s vyúčtováním nedělá starosti jako teď, jestli může topit!

A dál - Německo kupuje ruský plyn snad nejlevněji, přesto tam občanům dala vláda různé formy pomoci (tisknutí peněz je špatně, ale daňové slevy jsou naprosto ok).
Tady asi něco nehraje, ne?

Dtto elektřina a ropa, benzin a naftu máme zdaněnou hned dvakrát, normální podvod.

5.5.2022 11:44

Jinak teda tento systém péče o uprchlíky je zajímavý. Co když se stane naráz třem tisícům, deseti tisícům... lidí, že už dál nebudou moci nikoho ubytovat; skončit s tím?
Je nějaký manuál, co dělat? Jsou připravené ubytovny atp.? Nebo se v tom lidé plácají sami?

5.5.2022 11:54

Jinak teda tento systém péče o uprchlíky je zajímavý. Co když se stane naráz třem tisícům, deseti tisícům... lidí, že už dál nebudou moci nikoho ubytovat; skončit s tím?
Je nějaký manuál, co dělat? Jsou připravené ubytovny atp.? Nebo se v tom lidé plácají sami?

C je správně

5.5.2022 12:02

fikovnice napsal(a):
Zkusím něco vymyslet...

Ta paní by si mohla každý měsíc dojít na u.pr. pro 5 tis. Není to moc. Ona si to nevyzvedavá?

5.5.2022 12:06

C je správně

Stát hřeší na to, že kdo řekne "vemte si kufr a jděte"?
A lidi už moc dál můžou. Nejen finančně.

5.5.2022 13:35

Ta paní by si mohla každý měsíc dojít na u.pr. pro 5 tis. Není to moc. Ona si to nevyzvedavá?

Plus ještě příspěvek 3 tis. pro ubytovatele... Máte?

5.5.2022 13:42
fikovnice

XXX.XXX.133.75

To já nevím, to ví "Sarah"...

5.5.2022 13:48

Je pro paní v okolí nějaká možnost práce? Aspoň brigáda?
Není dlouhodobě reálné táhnout všechno jen z jednoho platu.

Třeba úklid, na to češtinu nepotřebuje...

5.5.2022 13:50
fikovnice

XXX.XXX.133.75

Je pro paní v okolí nějaká možnost práce? Aspoň brigáda?
Není dlouhodobě reálné táhnout všechno jen z jednoho platu.

Třeba úklid, na to češtinu nepotřebuje...

Já myslím, že "Sarah" psala, že se paní poptávala...a nic. Ale určitě to upřesní sama "Sarah".

5.5.2022 13:56

fikovnice napsal(a):
Zdravím přátelé!
Médii proběhla zpráva, že se nějaká studentka chtěla nechat naočkovat (asi Pfizerem) a byla odmítnuta s tím, že by musela přijít s dalšími 6 lidmi, aby zbytek ampule nemuseli zneškodnit!
Včera jsem přednášela praktickým lékařům mimo Brno, tak jsem se jich mimo moje téma na toto zeptala, a reagovali tak...jako že ani tak, ani tak. Že neví, co by udělali oni, že zájem o očkování mají nulový, a že by šlo skutečně o plýtvání. Ano, šlo. Ale když se tedy daná osoba z nějakého důvodu chce teď nechat naočkovat, tak nemá v podstatě šanci?

Musí do očkovacího centra. U nás už PL ani vakcíny neodebírají a nemají.

5.5.2022 13:57

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že "Sarah" psala, že se paní poptávala...a nic. Ale určitě to upřesní sama "Sarah".

Normálně bych hodila na Bazoš, Sbazar apod. nabídku na úklid/ hlídání psů / pomoc v domácnosti /žehlení / sekání trávy... za nějakou rozumnou cenu.
Každá koruna se hodí a i pro psychiku paní by to bylo dobře.

5.5.2022 14:07
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Ano, už řeším.

Sarah, pošlete Vaše číslo účtu i mně, prosím.

5.5.2022 15:04

Normálně bych hodila na Bazoš, Sbazar apod. nabídku na úklid/ hlídání psů / pomoc v domácnosti /žehlení / sekání trávy... za nějakou rozumnou cenu.
Každá koruna se hodí a i pro psychiku paní by to bylo dobře.

Jezdím docela pravidelně vlakem. Uklízí ho momentálně holčina s copem ( podle řeči Ukrajinka ). Vlak přijede, 10 minut stojí, služba ho proběhne s koštětem, doplní toaleťák a vlak jede zpátky. Také na to nepotřebuje umět česky. Jen musí chtít něco dělat. A musí být v místě nádraží :-)).

5.5.2022 15:14
0Ida

XXX.XXX.231.139

Je vám taky líto těch maminek s dětmi jejichž manželé teď možná hledí do nebe s kulí v hlavě, minimálně se nevrátí takoví jaké je znaly? Většina těch lidí byla zaopatřená a v psychické pohodě jako my, šrámy na duši to zanechá.

Zajímá Vás to nebo jste spíše praktičtější a co se stalo, stalo se, hlavně ať se máme my v pohodě a zbytečně si neděláme újmu...

5.5.2022 15:21

0Ida napsal(a):
Je vám taky líto těch maminek s dětmi jejichž manželé teď možná hledí do nebe s kulí v hlavě, minimálně se nevrátí takoví jaké je znaly? Většina těch lidí byla zaopatřená a v psychické pohodě jako my, šrámy na duši to zanechá.

Zajímá Vás to nebo jste spíše praktičtější a co se stalo, stalo se, hlavně ať se máme my v pohodě a zbytečně si neděláme újmu...

A jinak jste v pořádku?

5.5.2022 15:30
Dasvo

XXX.XXX.101.144

A jinak jste v pořádku?

Při pročítání diskuzí (nejen tady) mi ta otázka 0ldy připadá zcela relevantní.

5.5.2022 15:34

Dasvo napsal(a):

Souhlasím. Málokdo z nás si dovede představit tu hrůzu, kterou prožívají. A ať už to dopadne jakkoliv, bude je to strašit do konce života

5.5.2022 15:35

Dasvo napsal(a):

Mně ne. Teda nečtu vše. Ale když přemýšlím i o jiných věcech, tak to znamená, že mi je jedno, jak někdo trpí?

5.5.2022 15:43
0Ida

XXX.XXX.231.139

A jinak jste v pořádku?

Tak díky bohu jsou aspoň tu "normální" lidé :) Buď mám smůlu a mám kolem sebe buď samé psychopaty nebo hodně zatvrzelé a zahořklé "nešťastníky". Většinou snad to druhé.

5.5.2022 15:48

0Ida napsal(a):

A co s tím my máme dělat?
Je mi líto lidí z válečných zón a jsem ráda, že se jim pomáhá. Ale nejsem ráda, že je ta pomoc příliš plošná a že se neselektuje na ty opravdu potřebné. Tím se podpořila turistika za bezpracným příjmem. Napomáhá tomu zásadně to, že si lze vše vyřídit vzdáleně, a tak stačí, aby si jednou došli na ÚP, a pak už vše elektronicky. Klidně odkudkoliv, třeba z domova na Ukrajině, kde se nebojuje, nebo při kočování po Evropě. Pět měsíců pět tisíc na osobu bez prokazování potřebnosti, kdo by to nebral, že? A tak zatímco naši občané mají testovaný příjem než jim stát pustí korunu, samoživitelky dvě práce, jim stačí to, že mají ukrajinský pas...

Edit: ano, štve mě to, včera jsem byla na hlavním nádraží jak v Brně, tak v Praze, a to, co se tam dělo, třeba na toaletách, tak to bylo pro silný žaludek a lituji ty zaměstnankyně, které to tam po nich musí uklízet.
Žádná pokora, žádná vděčnost.

5.5.2022 16:11
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

Proč tam nezaměstnají je?

5.5.2022 16:20

Takže to shrnu pro všechny.... příspěvek 3 tis. jak já za měsíc duben, tak paní 10 tis. za měsíce březen a duben jsme dostaly. Mně to ale nic neřeší a (tedy zejména pro Oldu) jestli nebudu moct platit, nebudu se muset vystěhovat jen já, ale pochopitelně i paní z Ukrajiny, sama to nezvládnu. A to je prostě holý fakt, ne nějaké nešťastné fňukani, jakkoliv bych jí samozřejmě pomoct chtěla, tak nic zadarmo nedostanu a elektřina a voda se platit musí. Dnes jsem paní sehnala přes kamarádku práci, uklízení trávy po pracovnících se sekačkami na městské zeleni, 106 Kč na hodinu hrubého při smlouvě na 300 odpracovaných hodin. Odpověď, jestli práci vezme nebo ne, zatím nemám. Včera jsme se ale bavily, že ona by chtěla něco, kde bude výdělek více než 20 tis. čistého měsíčně.

5.5.2022 16:30

Takže to shrnu pro všechny.... příspěvek 3 tis. jak já za měsíc duben, tak paní 10 tis. za měsíce březen a duben jsme dostaly. Mně to ale nic neřeší a (tedy zejména pro Oldu) jestli nebudu moct platit, nebudu se muset vystěhovat jen já, ale pochopitelně i paní z Ukrajiny, sama to nezvládnu. A to je prostě holý fakt, ne nějaké nešťastné fňukani, jakkoliv bych jí samozřejmě pomoct chtěla, tak nic zadarmo nedostanu a elektřina a voda se platit musí. Dnes jsem paní sehnala přes kamarádku práci, uklízení trávy po pracovnících se sekačkami na městské zeleni, 106 Kč na hodinu hrubého při smlouvě na 300 odpracovaných hodin. Odpověď, jestli práci vezme nebo ne, zatím nemám. Včera jsme se ale bavily, že ona by chtěla něco, kde bude výdělek více než 20 tis. čistého měsíčně.

Tak lepší tohle, než nic. Třeba i jen dočasně, než sežene něco lepšího. Nejste velkoměsto s přebytkem pracovních míst, bude muset vzít to, co je...

5.5.2022 16:31

300 hodin :-) to je asi hodně trávy :D to bych nechtěla (dělala jsem, ale ne takhle blbě).
Jo, mít aspoň něco, ale zas taky potřebuji vidět děti a psy, nežít v práci.

5.5.2022 16:35

300 hodin :-) to je asi hodně trávy :D to bych nechtěla (dělala jsem, ale ne takhle blbě).
Jo, mít aspoň něco, ale zas taky potřebuji vidět děti a psy, nežít v práci.

To asi nebude myšleno 300h/ měsíc 😉

5.5.2022 16:58

To má paní dost přehnané očekávání... držím palce, aby tu práci, co jste jí našla, vzala.

5.5.2022 16:59

To asi nebude myšleno 300h/ měsíc 😉

Ne, denně prac. doba od 6 do 14:30, zapomněla jsem to napsat. 😉

5.5.2022 18:15

Souhlasím. Málokdo z nás si dovede představit tu hrůzu, kterou prožívají. A ať už to dopadne jakkoliv, bude je to strašit do konce života

Souhlasím. Ale....Ukrajina je veliká. Skoro 8x větší než ČR. Nikdo nekontroloval odkud kdo přichází, každý byl potřebný. ( Dokud BISka neřekla, že by k nám s uprchlíky mohli přicházet také ruští agenti.)
Když vzpomenu současný problém s Romy odtamtud - odkud asi přišli ? Z rumunských, maďarských a slovenských hranic ? Vemte si pravítko a měřte na mapě, jak daleko od nich se bojuje. A až zahodí maďarské pasy a nechají si jen ty ukrajinské.....Fakt tohle chceme a potřebujeme ?

5.5.2022 21:51
assil

XXX.XXX.121.3

Souhlasím. Ale....Ukrajina je veliká. Skoro 8x větší než ČR. Nikdo nekontroloval odkud kdo přichází, každý byl potřebný. ( Dokud BISka neřekla, že by k nám s uprchlíky mohli přicházet také ruští agenti.)
Když vzpomenu současný problém s Romy odtamtud - odkud asi přišli ? Z rumunských, maďarských a slovenských hranic ? Vemte si pravítko a měřte na mapě, jak daleko od nich se bojuje. A až zahodí maďarské pasy a nechají si jen ty ukrajinské.....Fakt tohle chceme a potřebujeme ?

No ale rakety padají skoro po celé Ukrajině a teda já se těm lidem třeba nedivím, že když to sejme vedlejší panelák, že seberou děti a jdou radši pryč. Jako fakt si nedovedu představit, jak by se to selektovalo, jako vaše město ještě nebombili, tak smolík a za tejden, až to tam Rusáci jebnou, tak jako jo, už můžete?

5.5.2022 22:05
fikovnice

XXX.XXX.132.193

Tak to je můj plat na fakultě - dvacítka...

5.5.2022 22:07

assil napsal(a):
No ale rakety padají skoro po celé Ukrajině a teda já se těm lidem třeba nedivím, že když to sejme vedlejší panelák, že seberou děti a jdou radši pryč. Jako fakt si nedovedu představit, jak by se to selektovalo, jako vaše město ještě nebombili, tak smolík a za tejden, až to tam Rusáci jebnou, tak jako jo, už můžete?

Ukrajinsko-maďarští Romové ( a možná i rumunští ) nikdy nežili v paneláku. Asi ani ve městě - podle toho, jak se chovají. Nebyla jsem tam, ale na Zakarpatí válka a největší pravděpodobností neprobíhá. Můžu napsat jen - vezměte si k ruce mapu.
A jen ještě podotknu : Kam půjdete vy, co když to někdo "jebne" na Brno? Ze Zakarpatí je to cca 400 km. Co to je?

5.5.2022 22:16
fikovnice

XXX.XXX.132.193

Ukrajinsko-maďarští Romové ( a možná i rumunští ) nikdy nežili v paneláku. Asi ani ve městě - podle toho, jak se chovají. Nebyla jsem tam, ale na Zakarpatí válka a největší pravděpodobností neprobíhá. Můžu napsat jen - vezměte si k ruce mapu.
A jen ještě podotknu : Kam půjdete vy, co když to někdo "jebne" na Brno? Ze Zakarpatí je to cca 400 km. Co to je?

Ono "Orionka" má velký kus pravdy. Válka ZATÍM probíhá jen na relativně malém území UA... Navíc muži by tu teda být vůbec neměli a měli by bojovat - dostali povolávací rozkaz či jak se tomu říká.

A Romové = problém, to ať se na mě nikdo nezlobí... Mám info z hlavasu. Prý už tam zase jsou, děcka žebrají a když jim nedáte příslušný obolus, tak na vás flusnou! Pěkné...

5.5.2022 22:17
lesnížínka

XXX.XXX.11.22

Asi neznáte ani slovenské Romy z osad, protože by ste takhle neuvažovala. Nemají žádné vzdělání, jsou chytří maximálně na to, že když jim někdo nabídne odvoz z válečné Ukrajiny, do kterékoliv země zaslíbené, kde prý dostanou dávky, nasednou a jedou. Že by tušili, kde je fronta a jestli jim momentálně něco hrozí...to asi sotva, neví, kde je sever

5.5.2022 22:18
fikovnice

XXX.XXX.132.193

0Ida napsal(a):

Moc "0ldo" nerozumím vývoji Vašich příspěvků v této diskuzi...

5.5.2022 22:24
fikovnice

XXX.XXX.132.193

lesnížínka napsal(a):
Asi neznáte ani slovenské Romy z osad, protože by ste takhle neuvažovala. Nemají žádné vzdělání, jsou chytří maximálně na to, že když jim někdo nabídne odvoz z válečné Ukrajiny, do kterékoliv země zaslíbené, kde prý dostanou dávky, nasednou a jedou. Že by tušili, kde je fronta a jestli jim momentálně něco hrozí...to asi sotva, neví, kde je sever

No ale to v podstatě potvrzuješ slova "Orionky", ne? Máme svých Romů dostatek, nepotřebujeme další...

Jinak, když mi bylo cca 25 let, udělaly jsme dámskou jízdu na východ Slovenska. Nezapomenutelný zážitek - skončily jsme v naprosto otřesné romské osadě. Ale byla tam knajpa! Tam jsme mohutně nasávaly, a já místní Romy neustále zvala na další a další panáky. Nohu jsem měla úplně okopanou od ostatních holek (pod stolem mi furt kopaly do nohy), ať toho nechám nebo se nedoplatíme... No, ožraly jsme se solidně ...a představ si, že oni nás naložili do jakéhosi žiguli či škodovky a odvezli nás do skautského tábora asi 15km od nich, kde jsme byly ubytované... Mmch. to byla samozřejmě ještě bezmobilní éra. Prostě si vážili toho, že "bílé" holky s nimi žvaní a ještě jim platí chlast... A ani nás neokradli, a dokonce ani neznásilnili!

5.5.2022 22:26
lesnížínka

XXX.XXX.11.22

fikovnice napsal(a):
Ono "Orionka" má velký kus pravdy. Válka ZATÍM probíhá jen na relativně malém území UA... Navíc muži by tu teda být vůbec neměli a měli by bojovat - dostali povolávací rozkaz či jak se tomu říká.

A Romové = problém, to ať se na mě nikdo nezlobí... Mám info z hlavasu. Prý už tam zase jsou, děcka žebrají a když jim nedáte příslušný obolus, tak na vás flusnou! Pěkné...

Už to bylo vysvětleno v tisku. Vím, že nestíháš všechno číst, ale zase: chytneš se něčeho a opakuješ, co kdo nenávistně nakvákal. Velká část těch mužů, co by jako měli bojovat na Ukrajině, jsou na Ukrajině už za zenitem tedy 60+ a u nás do důchodu daleko(65) Další část je chlapů nemocných a další část má vyjímku, protože mají postižené dítě, nebo tři děti a více. Kolik chlapů bojeschopných by bylo u nás? Bože, z těch chcípáků, co kolem sebe vidím...

5.5.2022 22:32
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Já jsem v šoku, že paní přemýšlí, zda to vzít?

Vy nemáte peníze, poskytla jste ji co jste mohla, dostala jste se sama do potíží a ona přemýšlí, zda to vzít?

Mě to přijde teda neomalené a pokud by to paní nevzala, byla by z mého domu venku. Kolik lidí u nás pracuje pod 20 tisíc a je za to rádo

5.5.2022 22:36

fikovnice napsal(a):

5.5.2022 22:37
lesnížínka

XXX.XXX.11.22

Byla jsem tu Megííí několikrát upozorněna, že moje nenávist k Rusům je zjevná, na což jsem jí odpovídala, že mám své důvody. Pokud by někomu ještě pořád to, co se děje neotevřelo oči, tady je hezké pojednání od pána, který poměry v Rusku zná velmi dobře. Narazila jsem na to čistě náhodou a zaujalo mě, že má stejný názor, stejnou zkušenost s touto sebrankou, nechce se mi ani použít...národem. https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/27186-jedinou-sanci-na-mir-je-drtiva-porazka-ruska-rika-o-valce-na-ukrajine-muz-jenz-ma-tamni-pomery-v-maliku.htm?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

5.5.2022 22:41

fikovnice napsal(a):

Cože? Dcera dělá teprve doktorát a má víc

5.5.2022 22:43
fikovnice

XXX.XXX.132.193

lesnížínka napsal(a):
Už to bylo vysvětleno v tisku. Vím, že nestíháš všechno číst, ale zase: chytneš se něčeho a opakuješ, co kdo nenávistně nakvákal. Velká část těch mužů, co by jako měli bojovat na Ukrajině, jsou na Ukrajině už za zenitem tedy 60+ a u nás do důchodu daleko(65) Další část je chlapů nemocných a další část má vyjímku, protože mají postižené dítě, nebo tři děti a více. Kolik chlapů bojeschopných by bylo u nás? Bože, z těch chcípáků, co kolem sebe vidím...

Ne Raduš. Nechytám se "nenávistných kvákanců". A dokonce se snažím fakt číst články...i zpětně, abych byla v obraze. Jen si myslím, že věci nejsou ČERNOBÍLÉ!!! Ty je černobíle vidíš, já Ti to neberu... Ale Ty pak neber mně to, že vidím i problémy.

Předpokládám, že Tebe ještě nikdy v životě žádný Rom neškrtil, že Tvoji mamku žádný Rom neokradl se sprostými nadávkami, apod. No, a co vím, tak třeba zrovna na tom hlavasu v Brně jsou i Romové - muži. Nezpochybňuji utrpení těch, co je skutečně zažívají; ostatně včera se na jiném serveru psalo o nechutném mučení zajatců Rusáky! A tam jsem se zapojila do diskuze s kritikou těchto zvěrstev.
ALE: Znovu opakuji - nelze se na to, co se děje, dívat jen černobíle - a teď mám na mysli především tu migrační vlnu - největší v novodobé historii! Mimochodem v našem Albertu už je slyšet téměř výhradně ukrajinština. Myslíš, že všichni tito lidé zázračně sehnali práci...když třeba paní od "Sarah" ji nesehnala za dva měsíce...??

Prosím, fakt vykukni trochu i "ven" a podívej se, jak jsou NAŠI lidé už zase rozdělení!!! To jsme chtěli?!!

5.5.2022 22:46
fikovnice

XXX.XXX.132.193

Cože? Dcera dělá teprve doktorát a má víc

Jj, nikdo tomu nechce věřit!!!
Mám úvazek 0.85 - kvůli zdrav. problémům... Kdybych měla 1.0, tak se dostanu přes tu dvacítku, ale i tak...
Tabulkové platy - myslím, že je to vyhledatelné i pro neMUNI zaměstnance... V květnu nám mají "slavnostně" přidat. Kolik to bude, netuším...asi pár stovek. Bohužel už dávno zrušili tzv. stupně, kdy se plat zvedal i s narůstajícími roky praxe. Je to naprosto, naprosto tristní!!!

5.5.2022 22:48
fikovnice

XXX.XXX.132.193

No jo, trochu jsem zvažovala, zda to sem napsat. Je to ostudné... A NIKDO ani z mých přátel mi to nechce věřit... Těm pak ukazuji výplatnici...

5.5.2022 22:51
fikovnice

XXX.XXX.132.193

lesnížínka napsal(a):
Byla jsem tu Megííí několikrát upozorněna, že moje nenávist k Rusům je zjevná, na což jsem jí odpovídala, že mám své důvody. Pokud by někomu ještě pořád to, co se děje neotevřelo oči, tady je hezké pojednání od pána, který poměry v Rusku zná velmi dobře. Narazila jsem na to čistě náhodou a zaujalo mě, že má stejný názor, stejnou zkušenost s touto sebrankou, nechce se mi ani použít...národem. https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/27186-jedinou-sanci-na-mir-je-drtiva-porazka-ruska-rika-o-valce-na-ukrajine-muz-jenz-ma-tamni-pomery-v-maliku.htm?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

A jaké jsou Tvoje důvody? Možná jsi to už psala...?
Jinak v tomto s Tebou souhlasím - ten národ je marný! A zpochybňovat, že Putler je psychopat a haj.l, může snad jen pomatenec!

Já se jen s obavami až zděšením dívám na tu migrační vlnu a na to, co to přinese...

5.5.2022 23:17

fikovnice napsal(a):
No jo, trochu jsem zvažovala, zda to sem napsat. Je to ostudné... A NIKDO ani z mých přátel mi to nechce věřit... Těm pak ukazuji výplatnici...

Nebylo by na čase se poohlédnout po něčem v komerční sféře? O odborníky je zájem. Samozřejmě nevím, co přesně je vaším oborem, a tak můžu jen odhadovat možnosti uplatnění. Je to na vás....

5.5.2022 23:20

fikovnice napsal(a):
Jinak v tomto s Tebou souhlasím - ten národ je marný! A zpochybňovat, že Putler je psychopat a haj.l, může snad jen pomatenec!

Já se jen s obavami až zděšením dívám na tu migrační vlnu a na to, co to přinese...

Žádný národ není marný! ( Co byste potom napsala o tom českém?) Btw - když chcete srovnávat národy, tak ten ukrajinský a ruský - jsou si asi tak podobné, jako Češi s Moraváky. Celá století se tam ty dva národy mísí. A co se demokracie, politiky, ekonomiky, oligarchie týče - jeden za 18, druhý bez dvou za 20. To jen v současné době se Ukrajina glorifikuje a vyhlašuje za demokratický stát.
Ano, je napadena, o tom není pochyb, ale proto se tam systém nezměnil. Bylo tam před válkou tak skvěle, že tamní inženýři přicházeli do ČR dělat s pilou a házet maltu, aby mohli posílat rodině aspoň to málo, co zbylo po výpalném všeho druhu? Neříkám, že ty poměry válku ospravedlňují, ale nedělejme z Ukrajiny stát evropského typu. To opravdu nebyla.
( A ještě jen poznámku k evropským západním hodnotám - tolik zdůrazňovaným :
Jen jsem na chvilku vytáhla paty z ČR : "A jak je to tady s původním obyvatelstvem? Kdo to vlastně byl? " "To Španělé vybili, jen co sem páchli!Tvrdě, jako zvěř !" - to jsou ty západní hodnoty, ke kterým se dnes hrdě hlásíme ? Ale to jsem dost odbočila. I když ne tak moc. V současnosti je skoro stejně tvrdě likvidován Jemen - ale to je daleko !)

5.5.2022 23:27

Nebylo by na čase se poohlédnout po něčem v komerční sféře? O odborníky je zájem. Samozřejmě nevím, co přesně je vaším oborem, a tak můžu jen odhadovat možnosti uplatnění. Je to na vás....

Komerční sféra ne - tam je to ( myslím - tedy jen občas !) oproti školství tvrdší. Nejlepší je nezisková sféra ! Tam se poohlédněte. A když neziskovku založíte - tak to je vůbec výhra
(Je to zvláštní, čím vyšší škola, tím horší platové podmínky. To už i na základkách a středních školách jsou platy vyšší.)

5.5.2022 23:31

fikovnice napsal(a):
Jj, nikdo tomu nechce věřit!!!
Mám úvazek 0.85 - kvůli zdrav. problémům... Kdybych měla 1.0, tak se dostanu přes tu dvacítku, ale i tak...
Tabulkové platy - myslím, že je to vyhledatelné i pro neMUNI zaměstnance... V květnu nám mají "slavnostně" přidat. Kolik to bude, netuším...asi pár stovek. Bohužel už dávno zrušili tzv. stupně, kdy se plat zvedal i s narůstajícími roky praxe. Je to naprosto, naprosto tristní!!!

Schválně jsem koukla. Ty bys měla spadat do 2. mzdové třídy MUNI, dcera je v 1. mzdové třídě, ale má celý úvazek. Tak byste na tom měly být platově zhruba podobně, ne?

6.5.2022 00:30

lesnížínka napsal(a):

To se nedá číst, asi neznají odstavce. Navíc mi už celkem dost leze na nervy, jak všichni říkají "agrese", nevím proč, nikdo nemá žádný svůj názor, slovo, výraz, už i snad kuře na dvoře říká agrese a proruský šváb. A pokud mluvím veřejně o prezidentovi, kterého si lidé sami zvolili, a dělám ze sebe známou, váženou osobnost, tak neříkám Zeman, je to trapné. Tak jsem přečetla každý osmdesátý ultra dlouhý řádek a šla pryč.
No tak to vidíte, já nenávidím neupravený text, povrchnost, stádo, nálepky a slepotu s nosem nahoru, nejlépe v kombinaci s exkrementem místo experimentu, a Vy zas cikány a všech 140 milionů obyvatel Ruska. Nedávno se tady v nejednom vlákně a nejeden diskutér vyjadřoval dost nepěkně o občanech Ukrajiny.
To je co :-) Každý máme něco.

6.5.2022 01:13

To se nedá číst, asi neznají odstavce. Navíc mi už celkem dost leze na nervy, jak všichni říkají "agrese", nevím proč, nikdo nemá žádný svůj názor, slovo, výraz, už i snad kuře na dvoře říká agrese a proruský šváb. A pokud mluvím veřejně o prezidentovi, kterého si lidé sami zvolili, a dělám ze sebe známou, váženou osobnost, tak neříkám Zeman, je to trapné. Tak jsem přečetla každý osmdesátý ultra dlouhý řádek a šla pryč.
No tak to vidíte, já nenávidím neupravený text, povrchnost, stádo, nálepky a slepotu s nosem nahoru, nejlépe v kombinaci s exkrementem místo experimentu, a Vy zas cikány a všech 140 milionů obyvatel Ruska. Nedávno se tady v nejednom vlákně a nejeden diskutér vyjadřoval dost nepěkně o občanech Ukrajiny.

Megíí, to mi nedělejte! Na základě vašeho "doporučení" jsem se na ten "článek" koukla. Nedá se na to říct nic jiného než "Fero Richard ( dál už jsem to zapomněla ) na hrad." ( Jen nevím na který )

6.5.2022 03:54
rapotacka11

XXX.XXX.225.76

fikovnice napsal(a):

Je to strašný, strašný.
Diskuse, argumenty na to téma netřeba.
Jak to řeknou v TV, tak to je.
Ptala jsem se kluka, zda ví, kdo je Putin.
"To je ten, ten ...
Nenašel slovo-slova ...
málem se zalkl hnusem a ošklivostí ...
Na té R besedě s rakušanem nebyl ...
On je ale malý
o kritickém myšlení neslyšel, ale nasávají ...
já mu hlavu motat nebudu, nechci, nemohu

6.5.2022 07:02

rapotacka11 napsal(a):
Je to strašný, strašný.
Diskuse, argumenty na to téma netřeba.
Jak to řeknou v TV, tak to je.
Ptala jsem se kluka, zda ví, kdo je Putin.
"To je ten, ten ...
Nenašel slovo-slova ...
málem se zalkl hnusem a ošklivostí ...
Na té R besedě s rakušanem nebyl ...
On je ale malý
o kritickém myšlení neslyšel, ale nasávají ...
já mu hlavu motat nebudu, nechci, nemohu

To já půjdu s příběhem ještě dál :
Předešlu - bylo to před rokem, tedy žádná válka !
12. dubna - říkám Jééé, dnes je výročí ! Co? Jaké? No přece Gagarin! Co to je? To zní nějak rusky!

6.5.2022 07:16
lesnížínka

XXX.XXX.10.72

A vy dvě se divíte? Myšleno Rapotacka a Orionka. I když si to v 68 pohnojili i u nás lidi, co se jich válka osobně dotkla, jim zásluhy nezapomněla, oslavovali jsme. Ale rusáci své hrdiny, své padlé, doslova poplivali tím, jak měli plnou hubu řečí o míru a sami rozpoutali další válku. Kašlou na oběti, na civilní oběti, kašlou dokonce i na ty své nové rádoby hrdiny. Kašle na ně vedení, no kašlou na ně i jejich rodiny. Co tohle je za národ??

6.5.2022 07:19
lesnížínka

XXX.XXX.10.72

Cikány jste mi přiřkla vy, to jsem nikdy neřekla, to psala Fíkovnice a ostatní. Mimochodem jsem byla před týdnem na jejich vystoupení.

6.5.2022 07:29

Voni experti vylezlí z pomocný jdou vyhodit Drábovou. Doufám, že eště spim.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-koalice-chysta-vitr-v-uradech-misto-nema-jiste-ani-drabova-201009

6.5.2022 07:41

12. dubna - říkám Jééé, dnes je výročí ! Co? Jaké? No přece Gagarin! Co to je? To zní nějak rusky!

A to jste říkala komu? Svým dětem? Jestli ano, tak byste se měla zamyslet nad sebou... Je především na vás, na nás, na rodičích, s čím a jak své děti seznámíme, jak je nasměrujeme...

6.5.2022 07:46

lesnížínka napsal(a):
Cikány jste mi přiřkla vy, to jsem nikdy neřekla, to psala Fíkovnice a ostatní. Mimochodem jsem byla před týdnem na jejich vystoupení.

Mně to nějak splynulo :D nějak to moc nechápu, o co jde, když je někdo uprchlík, tak je uprchlík, i když je růžový, a pokud nemá zázemí, máme tu 20 center pro uprchlíky, mimo jiné jedno přímo v Brně. Když někdo nedodržuje naše zákony, cožto klidně napasuji na ohrožování mravní výchovy, máme možnost vyhoštění, umístění do centra, kde je i dětská skupina,... v ext. případech na to máme policii.
Tak nevím, proč to nikdo neřeší správně, to asi aby noviny měly co psát.

6.5.2022 07:49

Promiňte, vůbec nechápu. Děti nikam nesměřovat. Pak to tady takhle vypadá. A hlavně rodiče, ty nic neutrálně vysvětlit neumí. Děcka dostanou informace ve škole, jsou cca normální, a pak přijdou domů a... výplach.
A tak já si jdu radši koupit koblihy

6.5.2022 07:53

Mně to nějak splynulo :D nějak to moc nechápu, o co jde, když je někdo uprchlík, tak je uprchlík, i když je růžový, a pokud nemá zázemí, máme tu 20 center pro uprchlíky, mimo jiné jedno přímo v Brně. Když někdo nedodržuje naše zákony, cožto klidně napasuji na ohrožování mravní výchovy, máme možnost vyhoštění, umístění do centra, kde je i dětská skupina,... v ext. případech na to máme policii.

"Když někdo nedodržuje naše zákony, cožto klidně napasuji na ohrožování mravní výchovy, máme možnost vyhoštění, umístění do centra, kde je i dětská skupina,... v ext. případech na to máme policii"

ne, neni moznost vyhosteni.
ani kdyz zavolate policii - neumi udelat nic.

na cechy paky jsou, i na jine cizince. na uprchliky z valecne ukrajiny ne.

6.5.2022 07:57

Promiňte, vůbec nechápu. Děti nikam nesměřovat. Pak to tady takhle vypadá. A hlavně rodiče, ty nic neutrálně vysvětlit neumí. Děcka dostanou informace ve škole, jsou cca normální, a pak přijdou domů a... výplach.
A tak já si jdu radši koupit koblihy

Cože???
Nemůžete všechny rodiče měřit jako sebe sama. A už vůbec se nedá spoléhat na informace, které dětem předá škola. Pro děti by měli být tou primární autoritou, od níž získávají informace, rodiče. Spoustu důležitých informací ani škola nezprostředkuje.

6.5.2022 07:58

se trošku vrátím:

"A jen ještě podotknu : Kam půjdete vy, co když to někdo "jebne" na Brno? Ze Zakarpatí je to cca 400 km. Co to je?"

já s manželem a zvířaty asi nikam...stejně jako miliony ukrajinců, kterým to jebe do baráků a vedle baráků a do polí a všude
a budu moc moc ráda, když syn sbalí ženu a dceru a bude ujíždět o sto šest
a druhý syn stejně tak
pořád dětem tlačím takovou Austrálii, N.zéland či Argentinu apod.....

a jo, problém je v národu, mentalitě
a patrně v nedostatečném respektování tohoto západem
a ten plyn je ruský
a jo, zchudneme
a megí to nějak moc žere, ty emoce jsou nepřehlédnutelné

6.5.2022 07:59

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-koalice-chysta-vitr-v-uradech-misto-nema-jiste-ani-drabova-201009

Teda že zrovna Vy, megííí...takhle si po ránu hned plivnout
Četla jste článek? Nebo viděla jen nadpis a obrázek?

Jsem všemi deseti pro, aby (nejen) o šéfovi každého státního úřadu primárně rozhodovala jeho odbornost a kompetence v řízení dané státní složky.

Nikoliv aby to byla trafika a páka pro tvarování úřadem vydávaných rozhodnutí.

Zdá se Vám snad Dana Drábová nekompetentní? Ona je právě takovým a v současnosti bohužel výjimečným případem, jak by šéf úřadu měl po stránce odborné, komunikační a řídící vypadat. Kdo od roku 1999 si dovolil zpochybnit její profesní odbornost? To se prostě nestalo.

Jenže vedení většiny vysokých státních úřadů za SÚJBem pokulhává na všechny čtyři v téměř neměřitelné vzdálenosti a stalo se teplým místěm pro úředníky, dosazené minulou vládou - viz babišizace státní správy - gůglete a čtěte - je to smutné a depresivní.

Tak co s tím jiného?

6.5.2022 08:01

Teď si tady asi naběhnu, ale já bych všechny Rusy nestrkala do jednoho pytle. Hlavně mezi mladými jsou normální lidi, můj starší syn s několika studoval na Masaryčce v Brně a ti by se nikdy nechtěli vrátit zpátky, protože moc dobře vědí, jak je tady režim odlišný a zvykli si na tu svobodu, kterou tu máme. Některé jsem osobně poznala.

Někde je tady myslím zmíněn cestovatel Fero Richard Hrabal-Krondak, který tvrdí, jak je ruský národ ukřivděný, zatrpklý, hloupý atd., ale taky píše, že při obrovské rozlehlosti Ruska jsou velké rozdíly. On je to vždycky subjektivní názor každého, například cestovatelé Martin Ryšavý a hlavně Jan Tomšíček, který procestoval Sibiř na kole, zase píše o tom, že v Rusku se nikdy necítil tak v ohrožení, jak v Africe, kde se vyloženě bál o život.

6.5.2022 08:05

Ne, on je uprchlík a "uprchlík".
Ten první opravdu prchá z válečné zóny, a tomu je třeba pomoct.
Ten druhý využil situace, a ačkoliv nepochází z místa bojů, vehementně se u nás dožaduje pomoci. Ať už jsou to ukrajinští cikáni kočující s maďarským pasem po naší republice, nebo Ukrajinci, kteří šli jednoduše za lepším materiálním zabezpečením.
Problém je, že se neselektovalo a neselektuje, a teď tu máme lidi, s kterými si neví nikdo rady. Negramotné, s problematickými hygienickými návyky, kteří jsou svobodní a tedy neudržitelní na přiděleném místě - ubytování.

6.5.2022 08:07

fikovnice napsal(a):

To jako fakt?

6.5.2022 08:07

Schválně - co o Gagarinovi víte Vy?
Mimo to, že byl prvním člověkem ve vesmíru.
Zdůrazňujte svým posluchačům i zbylé stránky jeho života a osobnosti?

Všude byl někdo někdy první...pamatujete si i jiné "první" (nesovětské či neruské)?
Nebo máte Jurije Gagarina vpáleného do mozku z dětství, kdy to žákům ve škole s velkou pompou omílali každoročně?
Současná generace to takto naučené nemá.

6.5.2022 08:08

Jsem všemi deseti pro, aby (nejen) o šéfovi každého státního úřadu primárně rozhodovala jeho odbornost a kompetence v řízení dané státní složky.

Zdá se Vám snad Dana Drábová nekompetentní? Ona je právě takovým a v současnosti bohužel výjimečným případem, jak by šéf úřadu měl po stránce odborné, komunikační a řídící vypadat. Kdo od roku 1999 si dovolil zpochybnit její profesní odbornost? To se prostě nestalo.

Jenže vedení většiny vysokých státních úřadů za SÚJBem pokulhává na všechny čtyři v téměř neměřitelné vzdálenosti a stalo se teplým místěm pro úředníky, dosazené minulou vládou - viz babišizace státní správy - gůglete a čtěte - je to smutné a depresivní.

Tak co s tím jiného?

A dyť to je správně, ale že by zrovna tahle paní musela dokazovat odbornost znovu :-)

6.5.2022 08:11

S největší pravděpodobností by se jí to netýkalo, je ročník 61.
Ale zatím je to jen poslanecký návrh.
Takových poslanci vyplodí...

6.5.2022 08:11

Cože???
Nemůžete všechny rodiče měřit jako sebe sama. A už vůbec se nedá spoléhat na informace, které dětem předá škola. Pro děti by měli být tou primární autoritou, od níž získávají informace, rodiče. Spoustu důležitých informací ani škola nezprostředkuje.

Domnívám se, že orionka nechtěla říct, že dítě nemělo informace, ale jaké mělo informace, jak podané. Děti se dají hrozně moc ovlivnit.

6.5.2022 08:12

Tak co s tím jiného?

Každá vláda si do vysokých státních úřadů dosazuje svoje lidi. To není žádná novinka, jen teď se to v článku rozhráblo a zmínila se paní Drábová, která je vzácnou stálicí. Pokud by vláda opravdu chtěla na klíčových místech kompetentní lidi, musela by začít u svých ministrů. To se samozřejmě nestane, politický názor je víc než odbornost.

6.5.2022 08:14

Takže také podporujete tento poslanecký návrh, aby klíčovým kritériem pro jmenování vedoucího úředníka byla odbornost?
To ráda čtu.

6.5.2022 08:27

"Když někdo nedodržuje naše zákony, cožto klidně napasuji na ohrožování mravní výchovy, máme možnost vyhoštění, umístění do centra, kde je i dětská skupina,... v ext. případech na to máme policii"

ne, neni moznost vyhosteni.
ani kdyz zavolate policii - neumi udelat nic.

na cechy paky jsou, i na jine cizince. na uprchliky z valecne ukrajiny ne.

Myslím, že pokud mají dočasnou ochranu (což mají mít všichni od konce března),
týkají se jich (mimo dodržování zákonů ČR a EU) povinnosti např. povinná školní docházka atd. a pokud tento status nemají, musí ČR opustit. Ta Boleslav je tím proslavená, prostě je za asistence policie posadí na vlak. Tady se jednoznačně zákon porušuje, není co řešit.
Ale věřím, že je to toho trochu moc a je v tom zmatek a nejsou lidi. Oni ale mají teda dvojí občanství, takže by se dalo vyhnout tomu, co zákon zakazuje - poslat člověka do místa ozb. konfliktu - ještě je tu Maďarsko.
Neříkejte, že pokud je uprchlík s dočasnou ochranou z UA, může si dělat, co chce.
Taky by mě zajímalo, jaké místo pobytu uvedli do formuláře. Nádraží asi ne. Ještě bych pochopila, že dospělí nikoho nezajímají; nikdo se s tím nebude to... ale děti?

6.5.2022 08:50
Dasvo

XXX.XXX.101.144

Sarah, nedělejte, že mě nevidíte! Pošlete mi ten účet, prosím pěkně.

6.5.2022 08:51

Neříkejte, že pokud je uprchlík s dočasnou ochranou z UA, může si dělat, co chce.

a jak ho chcete potrestat?
vyhosteni nebo ztrata viza nehrozi, niceho jineho se neboji.
zeptejte se lidi, co zasahuji pri incidentech s ukrajinci - je to peklo.

Ta Boleslav je tím proslavená, prostě je za asistence policie posadí na vlak

a kam ten vlak jede?
jako vazne se ptam. kam se daji odeslat, kdyz porusuji zakony. protoze policajti to nevedi :-)

6.5.2022 08:52

A to jste říkala komu? Svým dětem? Jestli ano, tak byste se měla zamyslet nad sebou... Je především na vás, na nás, na rodičích, s čím a jak své děti seznámíme, jak je nasměrujeme...

Ne, nešlo o mé dítě.

6.5.2022 09:02

Dasvo napsal(a):
Sarah, nedělejte, že mě nevidíte! Pošlete mi ten účet, prosím pěkně.

Nedělám, že vás nevidím, napsala jsem vám zprávu.

6.5.2022 09:05

a jak ho chcete potrestat?
vyhosteni nebo ztrata viza nehrozi, niceho jineho se neboji.
zeptejte se lidi, co zasahuji pri incidentech s ukrajinci - je to peklo.

Ta Boleslav je tím proslavená, prostě je za asistence policie posadí na vlak

a kam ten vlak jede?
jako vazne se ptam. kam se daji odeslat, kdyz porusuji zakony. protoze policajti to nevedi :-)

Před časem se to řešilo s Rumuny tak, že se trestalo za ohrožování mr. výchovy; říká se tomu zahálčivý... dál nevím, život... a vliv na dítě. Děti se umístí...
Asi máte pravdu, že v praxi se neví, nedělá, ale na tohle měl někdo myslet, lidi proškolit a připravit třeba jedno dvě centra, řeknu detenční a běžné, dnešní stav neznám.

6.5.2022 09:16

ohrozeni mravni vychovy? to je prkotina. sorry

nedaji se realne nijak resit ani drobne kradeze nebo dokonce nasilnosti. Neni na to nastroj.
u UA s madarskym pasem mozna ano, ale co s temi jen s UA pasem a statusem utecence?
dira v matrixu to je.

6.5.2022 10:05

Maďary lze odeslat do Maď., protože ten stát jim poskytne ochranu, navíc nemají příjem, co v EU musí být pro pobyt... to by šlo.
S tím samotným UA obč. nevím, ale věznili se tu uprchlíci ze Sýrie, aniž by něco provedli - v deten. centru. Lidi z Iráku také. Děti z Rumunska takhle posbírali taky. A to teda nebylo správně... Ale
běžně je uprchlík v centru, nesmí ho opustit, učí se tam atp., pokud podmínky poruší, tak ten status prostě nedostane, odejme se nebo tak....
Tady jsou děti, co nemají kde spát, kdo ví, co jí, a zavinili to rodiče, tak mi prostě hlava nebere. Jasně že nemůžu nikoho vrátit do země, kde je válka, ani do první země, do které překročili hranice, protože té zemi to moc nepomůže... ale tohle je teda dost nedořešené a nechce se mi tomu věřit. petrahei tedy věřím, ale je to celé mírně šílené.
Nevím, jak moc závažné činy se budou řešit, jestli řešit, když to sleduje celý svět. Tak snad na to vůbec nedojde.
Tady jsem si něco přečetla, je to ale divné, že by uprchlík musel kvůli dávkám např. udat místo pobytu a pobýval na nádraží a nikdo s tím nic nemohl udělat... myslím, že nevyplacení by to vyřešilo rychle. https://www.idnes.cz/brno/zpravy/romove-uprchlici-ukrajina-hlavni-nadrazi-kasarny-zidenice.A220503_121311_brno-zpravy_zubr

6.5.2022 10:15

Ale mám aj něco veselého!
Včera mi babka, co mi řekla, že mám tlustého psa, řekla (aniž bych se jí na cokoli ptala :-)), že se už s nima skamarádila. Koukala jsem jako tele, tak ukazuje dopředu - no s nima, s uprchlíkama!
Před týdnem na ně nadávala, že jí sedí na lavičce a ať je pošlu pryč a ona že se s nimi bavit nebude a že jsou už všude, no hrozný proslov.
Tak jsem ráda, že už mi neříká, že mám tlustého psa. A že to takhle pěkně dopadlo.
A toho zajíce megý naštěstí nechytila a už víme, kde bydlí špringer Baronek, jak jdeme okolo, megý zatáčí ke dveřím :-)
No a ráno přiskočil vrabčák (asi) a sebral husí pírko, asi na hnízdo, tak jsem mu nabídla celou husu, tu nechtěl, ale i to málo mi stačí.

6.5.2022 10:28
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ale mám aj něco veselého!
Včera mi babka, co mi řekla, že mám tlustého psa, řekla (aniž bych se jí na cokoli ptala :-)), že se už s nima skamarádila. Koukala jsem jako tele, tak ukazuje dopředu - no s nima, s uprchlíkama!
Před týdnem na ně nadávala, že jí sedí na lavičce a ať je pošlu pryč a ona že se s nimi bavit nebude a že jsou už všude, no hrozný proslov.
Tak jsem ráda, že už mi neříká, že mám tlustého psa. A že to takhle pěkně dopadlo.
A toho zajíce megý naštěstí nechytila a už víme, kde bydlí špringer Baronek, jak jdeme okolo, megý zatáčí ke dveřím :-)
No a ráno přiskočil vrabčák (asi) a sebral husí pírko, asi na hnízdo, tak jsem mu nabídla celou husu, tu nechtěl, ale i to málo mi stačí.

Až se jednou potkáme, tak Vás poznám na první pohled. Vy budete ta, co vypadá unaveně z nevyspání kvůli setrvalému ga-ga na zahradě a zároveň povedete psa v perfektně naprosto netlusté kondici. :)

6.5.2022 10:37

Maďary lze odeslat do Maď., protože ten stát jim poskytne ochranu, navíc nemají příjem, co v EU musí být pro pobyt... to by šlo.
S tím samotným UA obč. nevím, ale věznili se tu uprchlíci ze Sýrie, aniž by něco provedli - v deten. centru. Lidi z Iráku také. Děti z Rumunska takhle posbírali taky. A to teda nebylo správně... Ale
běžně je uprchlík v centru, nesmí ho opustit, učí se tam atp., pokud podmínky poruší, tak ten status prostě nedostane, odejme se nebo tak....
Tady jsou děti, co nemají kde spát, kdo ví, co jí, a zavinili to rodiče, tak mi prostě hlava nebere. Jasně že nemůžu nikoho vrátit do země, kde je válka, ani do první země, do které překročili hranice, protože té zemi to moc nepomůže... ale tohle je teda dost nedořešené a nechce se mi tomu věřit. petrahei tedy věřím, ale je to celé mírně šílené.
Nevím, jak moc závažné činy se budou řešit, jestli řešit, když to sleduje celý svět. Tak snad na to vůbec nedojde.
Tady jsem si něco přečetla, je to ale divné, že by uprchlík musel kvůli dávkám např. udat místo pobytu a pobýval na nádraží a nikdo s tím nic nemohl udělat... myslím, že nevyplacení by to vyřešilo rychle. https://www.idnes.cz/brno/zpravy/romove-uprchlici-ukrajina-hlavni-nadrazi-kasarny-zidenice.A220503_121311_brno-zpravy_zubr

Maďary nelze odeslat do Maďarska. Dokud mají maďarské pásy, jsou to turisté a žádné dávky nedostanou - řekl Rakušan.
Už jim někdo poradil, ať maďarské pásy zahodí?

6.5.2022 10:44

se trošku vrátím:

"A jen ještě podotknu : Kam půjdete vy, co když to někdo "jebne" na Brno? Ze Zakarpatí je to cca 400 km. Co to je?"

já s manželem a zvířaty asi nikam...stejně jako miliony ukrajinců, kterým to jebe do baráků a vedle baráků a do polí a všude
a budu moc moc ráda, když syn sbalí ženu a dceru a bude ujíždět o sto šest
a druhý syn stejně tak
pořád dětem tlačím takovou Austrálii, N.zéland či Argentinu apod.....

a jo, problém je v národu, mentalitě
a patrně v nedostatečném respektování tohoto západem
a ten plyn je ruský
a jo, zchudneme
a megí to nějak moc žere, ty emoce jsou nepřehlédnutelné

pořád dětem tlačím takovou Austrálii

No zrovna včera jsme se shodou náhod s dcerou shodly, že Austrálie by pro nás nebyla země zaslíbená, protože.....
https://nasregion.cz/neuverite-ze-je-skutecny-rodina-si-doma-pestuje-obriho-pavouka-270682/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR3dIDJNpNtV69w44kiP1BwzAozrWcseuftDM-4tGZWvn2xppZrZ0aUrYBg

6.5.2022 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.10.72

A četla jste, nebo jen dáváte odkaz? Paní Drábovou mám také za odbornici, ale pokud se dají nějaká pravidla, platí pro všechny, případně jak je psáno dál, některé úřady by mohly být vyňaty. Takže děláte halo z toho, co ještě ani nikdo neschválil, jen jsou návrhy.

6.5.2022 11:26

pořád dětem tlačím takovou Austrálii

No zrovna včera jsme se shodou náhod s dcerou shodly, že Austrálie by pro nás nebyla země zaslíbená, protože.....
https://nasregion.cz/neuverite-ze-je-skutecny-rodina-si-doma-pestuje-obriho-pavouka-270682/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&fbclid=IwAR3dIDJNpNtV69w44kiP1BwzAozrWcseuftDM-4tGZWvn2xppZrZ0aUrYBg

Já mám k přírodě velmi kladný vztah, doma koexistuji s pokoutníky a sekáči, ale tohle bych nedala. Možná ani můj kocour ne, který občas nějakého osminožce uloví.

6.5.2022 11:53

Já mám k přírodě velmi kladný vztah, doma koexistuji s pokoutníky a sekáči, ale tohle bych nedala. Možná ani můj kocour ne, který občas nějakého osminožce uloví.

A máte opravdu sekáče, nebo třasavky? Sekáče beru, třasavky jsou odporné. I pokoutníky vyhnaly.

6.5.2022 12:33
lesnížínka

XXX.XXX.10.72

A máte opravdu sekáče, nebo třasavky? Sekáče beru, třasavky jsou odporné. I pokoutníky vyhnaly.

Vždyť mezi nima takřka není(krom toho třesení ) rozdíl Já bych zdechnula z pokoutníka

6.5.2022 12:40

Jsem si musela vygůglit. Akorát tam píšou třesavka. A myslím, že to jsou sekáči. Ale jak píše žínka, úplně mezi nimi zásadní rozdíl nevidím. Prostě malé tělíčko a dlouhé nohy. A pavučiny.

6.5.2022 12:42
Varaxi

XXX.XXX.150.244

U nás se říká sekáč a johana. Sekáč má nožičky natažené, johana je má pokrčené, jako kdyby se chystala skočit. Fuj na oba dva.
Úplně mě oklepalo.

6.5.2022 12:44

Varaxi napsal(a):
U nás se říká sekáč a johana. Sekáč má nožičky natažené, johana je má pokrčené, jako kdyby se chystala skočit. Fuj na oba dva.
Úplně mě oklepalo.

Ha! Tak to si je budu muset pořádně prohlídnout. Tohle je dobrý tip.

6.5.2022 12:45

Orionko, kdyby vás tak slyšel Fanóš...

6.5.2022 12:54
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ha! Tak to si je budu muset pořádně prohlídnout. Tohle je dobrý tip.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sek%C3%A1%C4%8D_rohat%C3%BD#/media/Soubor:Phalangium_opilio_RF.jpg
Sekáč.

https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99esavka_velk%C3%A1#/media/Soubor:Pholcus_phalangioides.jpg
Johana. Dle všeho třesavka.

6.5.2022 12:55
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Už si přestal holit nohy? Už jste přestala s tím nesmyslným společenským nátlakem?
Ještě se ke mně donese jedna stížnost a lepnu Vás po papuli.

(To říkávala babička. Zlobili jsme a musí nás lepnout po papuli.)

6.5.2022 13:01

Varaxi napsal(a):
Už si přestal holit nohy? Už jste přestala s tím nesmyslným společenským nátlakem?
Ještě se ke mně donese jedna stížnost a lepnu Vás po papuli.

(To říkávala babička. Zlobili jsme a musí nás lepnout po papuli.)

Fany se přes zimu neholí, až na plavkovou sezónu. A ano, už jsem zmlkla, neboť lepanec bych tuze nerada. Takže mlčím a tiše čekám na léto.

6.5.2022 13:13

Johana s dlouhejma nohama!

6.5.2022 13:14

lesnížínka napsal(a):
A četla jste, nebo jen dáváte odkaz? Paní Drábovou mám také za odbornici, ale pokud se dají nějaká pravidla, platí pro všechny, případně jak je psáno dál, některé úřady by mohly být vyňaty. Takže děláte halo z toho, co ještě ani nikdo neschválil, jen jsou návrhy.

No ale budou muset jako první vyhodit sebe :-) :-) :-)

6.5.2022 13:16
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Fany se přes zimu neholí, až na plavkovou sezónu. A ano, už jsem zmlkla, neboť lepanec bych tuze nerada. Takže mlčím a tiše čekám na léto.

Hodné espiro. Hodné, moc hodné espiro.
Mimochodem, proč se jmenujete espiro? Znamená to něco? Google mi vyhodil kočárky, ale to asi nebude ono.

6.5.2022 13:22

Varaxi napsal(a):
Mimochodem, proč se jmenujete espiro? Znamená to něco? Google mi vyhodil kočárky, ale to asi nebude ono.

Zkuste překladač ;-) portugalsky např. je to zajímavé

6.5.2022 13:25

Varaxi napsal(a):

Má to velmi primitivní a jednoduché vysvětlení, na které jste vlastně přišla. Jsem se tak před lety letoucími registrovala sem na faunu a přezdívka mi nějako nenaskakovala v hlavě. Vedle mě chruněl synátor v kočárku a ejhle, nick byl na světě

Takže pokud chcete, Varaxi, můžete mi rozmile a s láskou říkat Kočárku

PS: Vaše přezdívka mi zase evokuje Varana Komodského. Je tam aspoň podoba?

EDIT: Megí Jste to zabila. Jsem si musela povzdechnout....

6.5.2022 13:29

Já jsem arachnofobik, tak nějak ostřílený životem v rodinném domě, kde to prostě bez pavouků nejde.
A potvrzuji, že třesavky opravdu tak nějak vytlačily pokoutníky, za což jsem ráda, stačí, že se pokoutník (u nás se asi mají dobře, takže já jim říkám tarantule) objeví občas.

Sekáče jsem doma nikdy neměla, ale na zahradě jich máme docela dost, ale ti do baráku nikdy nelezlli.

6.5.2022 13:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Má to velmi primitivní a jednoduché vysvětlení, na které jste vlastně přišla. Jsem se tak před lety letoucími registrovala sem na faunu a přezdívka mi nějako nenaskakovala v hlavě. Vedle mě chruněl synátor v kočárku a ejhle, nick byl na světě

Takže pokud chcete, Varaxi, můžete mi rozmile a s láskou říkat Kočárku

PS: Vaše přezdívka mi zase evokuje Varana Komodského. Je tam aspoň podoba?

EDIT: Megí Jste to zabila. Jsem si musela povzdechnout....

Můj pes se jmenoval Axi. A přesmyčkou první slabiky mé oblíbené kytky vraního oka se z VRA stalo Var. Spojením vzniklo Varaxi. Takže ne, s varany to nemá nic společného. :)
Ale Vaše přezdívka má hezčí příběh, to jo.

6.5.2022 13:33
assil

XXX.XXX.121.3

Na Zakarpatí už jednu bombu hodili. Určitě nebude poslední.
Já bych nešla nikam, ale znám pár lidí, kteří by při první bombě na ČR kamkoliv sbalili kufr a jeli na západ.

6.5.2022 13:44

Nejsem v obraze, Fanóše neznám. Sekáči nepotahují stropy a stěny pavučinami.
Jako třesavky. Sekáč se hezký pavouk, který do domu leze málokdy, zatímco třesavky jsou hnusné s velkými zadky.

6.5.2022 14:05
lesnížínka

XXX.XXX.10.193

Varaxi napsal(a):
Můj pes se jmenoval Axi. A přesmyčkou první slabiky mé oblíbené kytky vraního oka se z VRA stalo Var. Spojením vzniklo Varaxi. Takže ne, s varany to nemá nic společného. :)
Ale Vaše přezdívka má hezčí příběh, to jo.

On má někdo oblíbenou kytku vraní oko?!?

6.5.2022 14:07
Varaxi

XXX.XXX.150.244

lesnížínka napsal(a):

Jo. Taky lýkovec a sasanku.
Naši nás učili jedovaté rostliny dřív než jedlé, abychom si to nepopletli. Toto je důsledek, no. :)

6.5.2022 14:09
lesnížínka

XXX.XXX.10.193

Já jsem arachnofobik, tak nějak ostřílený životem v rodinném domě, kde to prostě bez pavouků nejde.
A potvrzuji, že třesavky opravdu tak nějak vytlačily pokoutníky, za což jsem ráda, stačí, že se pokoutník (u nás se asi mají dobře, takže já jim říkám tarantule) objeví občas.

Sekáče jsem doma nikdy neměla, ale na zahradě jich máme docela dost, ale ti do baráku nikdy nelezlli.

Có, nelezli? Tak to mám všechno třesavky? Nikdo se tu netřese, musela bych vzít žebřík a brejle a zkontrolovat nohy Pokoutník je u mě taky tarantule, asi jsem mu ani nikdy jinak neřekla A prchám Onehdá jsem jednoho velkého potkala večer před garáží. A rovnou mu sdělila, ať ho ani nenapdne tam vlézt, že u nás fakt vítá není. Tipuju, že až se stane zázrak a odbord.lizuje se to tam, tak ho někde najdu

6.5.2022 14:39
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Já si přivydělávám přednášením - zrovna teď jsem dostala slušně zaplaceno za 30min přednášku .
Třeba se blýská na lepší časy...i když propagovat něčí produkty (byť podprahově) mi není úplně příjemné. Mě u nás drží studenti - mám je nesmírně ráda, udržují mi mladou duši...
Jindy ale mívám třeba tříhodinové přednášky za 1200,- Kč před zdaněním (jako další vedlejšák), tj. další charita - jak tomu říkáme...

6.5.2022 14:41
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Schválně jsem koukla. Ty bys měla spadat do 2. mzdové třídy MUNI, dcera je v 1. mzdové třídě, ale má celý úvazek. Tak byste na tom měly být platově zhruba podobně, ne?

Já to klidně napíšu - je to tuším 30 pro úvazek 1.0 pro odb. asistenta.

6.5.2022 14:56
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Varaxi napsal(a):
Až se jednou potkáme, tak Vás poznám na první pohled. Vy budete ta, co vypadá unaveně z nevyspání kvůli setrvalému ga-ga na zahradě a zároveň povedete psa v perfektně naprosto netlusté kondici. :)

Pozor:
"neKlusté Tondici..."

6.5.2022 15:06

fikovnice napsal(a):
Já to klidně napíšu - je to tuším 30 pro úvazek 1.0 pro odb. asistenta.

Jo, nějak tak jsem to našla 😉

6.5.2022 15:08
fikovnice

XXX.XXX.135.233

...což prostě je tristní!

6.5.2022 15:17

lesnížínka napsal(a):
Có, nelezli? Tak to mám všechno třesavky? Nikdo se tu netřese, musela bych vzít žebřík a brejle a zkontrolovat nohy Pokoutník je u mě taky tarantule, asi jsem mu ani nikdy jinak neřekla A prchám Onehdá jsem jednoho velkého potkala večer před garáží. A rovnou mu sdělila, ať ho ani nenapdne tam vlézt, že u nás fakt vítá není. Tipuju, že až se stane zázrak a odbord.lizuje se to tam, tak ho někde najdu

No já třeba když potřebuju uklidit, vyklidit, uspořádat kůlnu (zahradní domek), tak to přesně trvá do chvíle, kdy na mě vyběhne nějaký velký a chlupatý fešák...a pak jsem ihned skončila.

6.5.2022 15:22
fikovnice

XXX.XXX.135.233

...ale třeba tento týden jsem měla přednášku, za niž jsem dostala zaplacenou sumu rovnou mému měsíčnímu platu akademika (teda na DPP se to ještě bude danit). Samozřejmě potěšilo , ale jinak je to opravdu smutné, tristní...

6.5.2022 15:38
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Zde je něco k tomu obilí, co jsme zde také někde výše diskutovali...
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/ukrajina-valka-obili-vyvoz-hlad.A220506_144047_eko-zahranicni_tbr

6.5.2022 15:39
fikovnice

XXX.XXX.135.233

No já třeba když potřebuju uklidit, vyklidit, uspořádat kůlnu (zahradní domek), tak to přesně trvá do chvíle, kdy na mě vyběhne nějaký velký a chlupatý fešák...a pak jsem ihned skončila.

No vidíš, a já tu dostávám ceres, že mám fobii z hadů...přitom jim nijak neubližuji...
Hned bych vyměnila "svoji" užovku za "Tvoje" pavouky!

6.5.2022 16:14

fikovnice napsal(a):
No vidíš, a já tu dostávám ceres, že mám fobii z hadů...přitom jim nijak neubližuji...

Tak to beru....klidně celý hejno užovek a která bude chtít, tak se mnou může spát i v posteli .

No naštěstí jsem opravdu v rodinném domě dost otupěla a už hystericky neřvu, když najdu pavouka ve vaně.........je to už jen opravdu o tom, když vyleze na světlo boží něco obrovského, černého a chlupatého, tak to se přiznám, že když pokoutníka odchytávám a vynáším daleko od domu, aby se náhodou nevrátil, tak někdy dochází poté k hysterickému pláči......moje kamarádka je jako ty, ta zase pavouka klidně vezme do ruky, neštítí se jich, ale co se hadů týče, tak to si upřímně nechám svojí, dnes již umírněnou arachnof´bii, než její extrémní fóbii z hadů.

6.5.2022 16:42

Varaxi napsal(a):
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sek%C3%A1%C4%8D_rohat%C3%BD#/media/Soubor:Phalangium_opilio_RF.jpg
Sekáč.

https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99esavka_velk%C3%A1#/media/Soubor:Pholcus_phalangioides.jpg
Johana. Dle všeho třesavka.

Když ono je to něco mezi. V bytě mám zatím mrňavé exempláře, ale co jsem si prohlížela na chodbě před dveřmi, tak to vypadá spíš na tu třesavku. Děkuji za rozšíření obzorů. Já vůbec netušila, že kromě sekáčů existují i třesavky.

6.5.2022 16:45

lesnížínka napsal(a):

Dyť je hezká.

6.5.2022 16:46

Varaxi napsal(a):
Jo. Taky lýkovec a sasanku.
Naši nás učili jedovaté rostliny dřív než jedlé, abychom si to nepopletli. Toto je důsledek, no. :)

Navíc spousta jedovatek jsou i léčivky. Zrovna nedávno jsem dětem vyprávěla o náprstníku, rulíku a durmanu. Snad je to i zajímalo.

6.5.2022 16:49
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Fikovnice a jak často a dlouho učíš?
Já měla vždy za to, že profesoři na VŠ nemají těch peněz tolik, protože učí pár hodin, pár dní v týdnu. Takže vždy k tomu měli ještě další práci. I tak to je samozřejmě hrozné, aby člověk byl tak hluboko pod průměrnou mzdou.

6.5.2022 17:06

"Výše mezd se liší i mezi jednotlivými vysokými školami, protože o rozdělení peněz ve svých rozpočtech rozhodují samy. Rozpětí průměru činí podle podkladů RVŠ od 35 221 korun ve Veterinární univerzitě Brno po 54 490 korun v Českém vysokém učení technickém v Praze."
Prům. mzda byla v roce 2020 - o čem je článek - 35 611.
Tzn. jsou v Brně lakomí.
https://www.novinky.cz/veda-skoly/clanek/zamestnanci-vs-meli-poprve-nizsi-vydelek-nez-ucitele-strednich-a-vyssich-odbornych-skol-40366926

6.5.2022 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.10.193

Navíc spousta jedovatek jsou i léčivky. Zrovna nedávno jsem dětem vyprávěla o náprstníku, rulíku a durmanu. Snad je to i zajímalo.

Nepochybně je to zajímalo, minimálně ten durman je dost in
Myslím, že léčivá je naprostá většina těch jedovatých.
Varaxi, ale tak sasanka a lýkovec, jsou líbivější kytky, než vraní oko To je spíš...zajímavé

6.5.2022 17:28

lesnížínka napsal(a):
Nepochybně je to zajímalo, minimálně ten durman je dost in
Myslím, že léčivá je naprostá většina těch jedovatých.
Varaxi, ale tak sasanka a lýkovec, jsou líbivější kytky, než vraní oko To je spíš...zajímavé

Nejvíc zbystřily u náprstníku, když jsem povídala, že se jím dá docela spolehlivě a bezpečně zabít neoblíbený soused.

6.5.2022 18:11

fikovnice napsal(a):

Jejda, já bych radši vyměnila pavouky za hady, ti mi nevadí. I když jsem si na ty pokoutní příšery docela zvykla.

7.5.2022 10:50
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.27.122

Andrýsek3 napsal(a):
Já měla vždy za to, že profesoři na VŠ nemají těch peněz tolik, protože učí pár hodin, pár dní v týdnu. Takže vždy k tomu měli ještě další práci. I tak to je samozřejmě hrozné, aby člověk byl tak hluboko pod průměrnou mzdou.

Tak moje sestřenice v Budějovicích na univerzitě na plný úvazek s x tituly si přijde na něco pres 35 čistého.

I to mi přišlo teda hodně málo, proroze ještě ve svých 45letech nepřestala studovat. Ale baví/bavilo ji to. Loni mela krizi ,že učit přestane a půjde jinam...

A pokud máš Jani teda 20 tisíc za celý úvazek tak to musíš pracovat opravdu jen z lásky

7.5.2022 10:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.27.122

Jejda, já bych radši vyměnila pavouky za hady, ti mi nevadí. I když jsem si na ty pokoutní příšery docela zvykla.

Ja teda pavouky nejsem schopna vzít do ruky.
Pokud jsou ve vzdálenosti metr a nehybou se, tak dobrý.
Ale pri predstave, že by na mě spadl mi fakt bere panika.

Had a myš dobrý,... I brouci a spol vezmu do ruky. Když nad tím přemýšlím,.tak je pavouk snad jediný živý tvor ,kterého nejsem schopna vzít do ruky.
Nevím proč, snad to jak se houpe na pavučině

7.5.2022 11:01

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Ja teda pavouky nejsem schopna vzít do ruky.
Pokud jsou ve vzdálenosti metr a nehybou se, tak dobrý.
Ale pri predstave, že by na mě spadl mi fakt bere panika.

Had a myš dobrý,... I brouci a spol vezmu do ruky. Když nad tím přemýšlím,.tak je pavouk snad jediný živý tvor ,kterého nejsem schopna vzít do ruky.
Nevím proč, snad to jak se houpe na pavučině

V životě bych na pavouka nesáhla. 😖
Jedině zabalit do hajzlaku, když už.

7.5.2022 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.11.43

Zabalit do hajzláku? Kurňa, vždyť je to strašně rychlé?!? Z představy, že by mi odtud vyběhnul na ruku, mě doslova jímá hrůza. I když jsem nucená odchytit tarantuli do zavařovačky, klepu se jak ratlík. Jak píše Roza...z pár metrů ho dávám

7.5.2022 11:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.27.122

Já bych snad nezvládla ani to 🥺
Jsem proti nim bezbranná, jak zase nejsem schopna nic zabít (kromě klíštěte a komára) , nezabiju ani pavouka.

Jediný nejbližší kontakt jsem měla, když byl syn malý asi rok a někde prolezl a na zádičkách mu seděl obří pavouk, s ohromným zadkem ,tak jsem ho klackem dokázala shodit

Mě vždycky zachraňovala mamka a manžel, ale nesměli kolem mě s tím pavoukem v ruce jít no, a teď už mám "jen" na záchranu manžela , který je celý víkend na rybách, tak snad na nás pět pozůstalých pavouk nepijde

7.5.2022 11:25
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.27.122

lesnížínka napsal(a):
Zabalit do hajzláku? Kurňa, vždyť je to strašně rychlé?!? Z představy, že by mi odtud vyběhnul na ruku, mě doslova jímá hrůza. I když jsem nucená odchytit tarantuli do zavařovačky, klepu se jak ratlík. Jak píše Roza...z pár metrů ho dávám

Tak pokud zvládnete odchytit tarantuli do zavarovacky jste HRDINA

Kde přijdete u Vás k tarantuli ?

7.5.2022 11:45

Tak pokud zvládnete odchytit tarantuli do zavarovacky jste HRDINA

Kde přijdete u Vás k tarantuli ?

Tarantule = domácký výraz pro velikého pokoutníka ...říkám jim stejně.

7.5.2022 11:48
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.27.122

Tarantule = domácký výraz pro velikého pokoutníka ...říkám jim stejně.

Tak to jsem netušila!

Já si představovala žinku,jak chytá tarantuli (tu opravdovou) do zavařovačky a tvrdí, že se bojí křížáka

7.5.2022 12:45
fikovnice

XXX.XXX.133.133

O rulíku, durmanu a blínu hodně přednášívám...
Koukám, že bychom si někdy mohly vyměnit naše výukové materiály...

7.5.2022 12:49
fikovnice

XXX.XXX.133.133

Andrýsek3 napsal(a):

Já nemám stabilní rozvrh. Jsou týdny, kdy se můžu pos.at, a vracím se domů třeba ve 22h. Pak zas mám volněji... Třeba ZL, kterých jsem garantem, tak mají blokovku. Tj. mám je dva týdny v kuse, několik skupin. Ale tento semestr jsem je už doučila a čekají mě už "jen" všeobecňáci; bakaláře mám až v dalším semestru.
Navíc, moje práce = výuka + věda a výzkum. A s tím druhým jsem bohužel vyhořela...

7.5.2022 12:52
fikovnice

XXX.XXX.133.133

Tak moje sestřenice v Budějovicích na univerzitě na plný úvazek s x tituly si přijde na něco pres 35 čistého.

I to mi přišlo teda hodně málo, proroze ještě ve svých 45letech nepřestala studovat. Ale baví/bavilo ji to. Loni mela krizi ,že učit přestane a půjde jinam...

A pokud máš Jani teda 20 tisíc za celý úvazek tak to musíš pracovat opravdu jen z lásky

Ne ne, za úvazek 0.85...
A tituly mám jen dva...
Nicméně studuji také téměř každý den, to je prostě celoživotní vzdělávání.
Tvoje sestřenice bude zřejmě docentka...? Jako profesorka by měla plat vyšší.
No, já tomu říkám charita a moji studenti jsou moje děti...

Přidejte reakci

Přidat smajlík