Brixie.3

XXX.XXX.139.214
Ahoj máme už trochu straší štěndo. Neustále se štítí vody co v létě bude dělat trochu problém 😕 proto se ptám jak ho naučit si zvyknout na vodu ?
Jeana12

XXX.XXX.246.10
GAELLE
napsal(a):
jaké je to plemeno? kolik mu je? jaký byl jeho první kontakt s vodou venku? Nebo má problém jen ve sprše a ve vaně?
Ten smutnej z vedlejší diskuze
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3647335/smutny-pes
Opačný problém s vodou. Kříženka pidi křížence v dočasce, roční, váha cca 3kg, velmi přátelská. Ale..... několikrát vrácena, neodolá jí žádná miska jakkoliv kdekoliv připevněná. Cítí nutnou potřebu se v misce jakékoliv velikosti (i opravdu 1 dcl) - koupat. Vyhrabe tlapakama, vyčvachtá čumákem. Miska jen tak postavená na zemi, i 5ti kilové betonové koryto se širším okrajem - nezabralo. Není to pes, ale kachna. V přítomnosti páníka lze samozřejmě stále sledovat, korigovat... Ale jak páník zmizí z dohledu, byť na 2-3 minuty, okamžitá potopa. Ona ví, že to nesmí, ale je to silnější než ona. Pro její wellfare ji nejde nechat bez vody. Ovšem pokud zůstane s vodou, byť sebemenším množstvím, stejně se nemá z čeho napít a majitelé pak šílí z uklízení. První panička se jí zbavila na 7mi měsících - dvě malé děti, nezvládala to. Od té doby opakovaně dočaska, dokud je s někým doma, zlatá - pokud si jí člověk všímá a nenechá ji odejít k misce samotnou. Párkrát pokus o nového páníka, všichni to vzdali. Přitom jinak si ji chválili, milá, vstřícná, kamarádská k dětem i psům. Ovšem řešit několikrát denně potopu, to nikdo nedal. Co s ní? Sorry, že se cpu do cizího tématu, ale pes - voda, to je. Ráda bych dočaskářce poradila co s ní, ale už mě nic nenapadá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zavěsit napáječku.
napsal(a):
Zavěsit napáječku.
Zrovna to mě napadlo taky. Otázkou je, jestli tu zase nezničí ne kvůli vodě, ale že to bude zajímavé.
U nás by to holka měla super, pokud by to zvládla venku. Mám jezero i potůček Bohužel, i stop stav na psy Chtěla jsem tím říct, že by mohla jít k někomu s podobným prostředím. Na byt to asi nebude

lesnížínka
napsal(a):
Zrovna to mě napadlo taky. Otázkou je, jestli tu zase nezničí ne kvůli vodě, ale že to bude zajímavé.
U nás by to holka měla super, pokud by to zvládla venku. Mám jezero i potůček Bohužel, i stop stav na psy Chtěla jsem tím říct, že by mohla jít k někomu s podobným prostředím. Na byt to asi nebude
No mě napadly věci, které radši psát nebudu :-) jsou napáječky, které čouhají do prostoru jen tím kovovým koncem, jak mají morčátka třeba.
Stejně to napíšu.. Jestli je to fakt obsese, tak se k tomu má tak přistupovat.
I kdybych z pití měla udělat rozkaz. Jdi se napít vodičky. To umí můj pes. Protože u nás se vše komentuje, jednoduché. Pes se napije, dostane odměnu. Ale ne, když na misku šlápne nebo něco podobného. Ho odnesu pryč, odsunu, něco..jako že tady pití končí - napitím, ne koupáním :-) a dám mu osmkrát sedni lehni nebo tahat se.. by se vidělo, co to se psem dělá, to nevidím. Pak se půjde zpět a zkusit znovu. Žrát a pít se tady prostě bude řízeně. A ne nezřízeně :-)
Takový pes musí mít maxi stereotyp.
napsal(a):
No mě napadly věci, které radši psát nebudu :-) jsou napáječky, které čouhají do prostoru jen tím kovovým koncem, jak mají morčátka třeba.
Stejně to napíšu.. Jestli je to fakt obsese, tak se k tomu má tak přistupovat.
I kdybych z pití měla udělat rozkaz. Jdi se napít vodičky. To umí můj pes. Protože u nás se vše komentuje, jednoduché. Pes se napije, dostane odměnu. Ale ne, když na misku šlápne nebo něco podobného. Ho odnesu pryč, odsunu, něco..jako že tady pití končí - napitím, ne koupáním :-) a dám mu osmkrát sedni lehni nebo tahat se.. by se vidělo, co to se psem dělá, to nevidím. Pak se půjde zpět a zkusit znovu. Žrát a pít se tady prostě bude řízeně. A ne nezřízeně :-)
Takový pes musí mít maxi stereotyp.
Ano, mám to podobně. Běž se napít vodičky je u nás běžné(přitom mají všichni k dispozici x míst a misek s vodou) Ale posílám tam teď i kotě.
Nikdy jsem neměla nějaké útulkové zvíře a tak si říkám, že kdybych měla, asi bych měla problém ho nějak víc povelovat či omezovat, protože by mi ho bylo prostě líto, že už tak to má těžké. I když je mi jasné, že pravidla jsou v jejich prospěch, klid a pohodu.

Zahradní bordera, co má málo aktivit - nekoupat ve vaně, nesprchovat. To pes nepotřebuje. Až bude psovi vedro a půjdete kolem vody, třeba se trochu smočí. Každej pes nemusí mít rád vodu a plávání, můj to rád nemá a normálně fungujeme.
Čivava - naučit pití na povel mi přijde dobrý, taky takový napůl povel máme.