Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Martule93

29.7.2020 02:47
Martule93

XXX.XXX.70.157

Ahojte,
moc prosím o radu. Naše fenka (chihuahua) dnes dostala poprvé límec. Je po operaci zadní hony . Měla ji zlomenou a poničené vazy. Z limce je úplně ustrasena . Hlavu má k zemi ,ale přitom sedi . Nechce si lehnout. Zkoušela jsem vymyslet něco, aby byla bez limce, ale aby si nozicku nelizala. Akorát mě nic nenapadá.
Nemáte nějaké rady ?

Děkuji moc .

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2020 03:31

Limec bych sundala.
Hlavne at se vyspi, napije a naji.

Pokud ovlada povel "ne, ci nesmis" a je klidnejsi povahy, mohla by to cele zvladnout i bez limce - pod Vasim dozorem...

Po par dnech zacne siti "svedit", takze je treba hlidat aby si to nelizala...., pripadne je treba limec pripinat kdyz je sama, ale porad ho mit urcite nemusi...

29.7.2020 05:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Limec bych sundala.
Hlavne at se vyspi, napije a naji.

Pokud ovlada povel "ne, ci nesmis" a je klidnejsi povahy, mohla by to cele zvladnout i bez limce - pod Vasim dozorem...

Po par dnech zacne siti "svedit", takze je treba hlidat aby si to nelizala...., pripadne je treba limec pripinat kdyz je sama, ale porad ho mit urcite nemusi...

hele nesouhlasím.

lidí, co pak přijedou s rozlízanou ranou a čumí jak péro z gauče, protože sundali límec psovi, co si rány tutově nevšímal, případně "hlídali", je prostě příliš mnoho než aby taková rada byla jakkoliv validní.

límec prostě nechat, ten pes to zvládne.

29.7.2020 06:49

Jsem člověk, který hodně kouká na psychiku psa a snaží se, aby byl pes v pohodě. Tady je ale zdravý přednější.

Škoda že většina lidí na límec psa neučí preventivně. Stejně jako jsem psa učila nosit náhubek, nechat si koukat do tlamy, všude si nechat sáhnout, tak jsem ho naučila i nosit límec. To jsou věci, které se mu jednou prostě můžou hodit.

Nevím jestli se dělá i takováhle mini velikost, ale lépe psi snášejí takové ty měkké látkové límce než tvrdé plastové. Zkuste se po nich podívat. Každopádně límec bych sundavala, jen když sedím vedle psa a soustředím se jen na něj.

29.7.2020 06:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Martule93 napsal(a):
Ahojte,
moc prosím o radu. Naše fenka (chihuahua) dnes dostala poprvé límec. Je po operaci zadní hony . Měla ji zlomenou a poničené vazy. Z limce je úplně ustrasena . Hlavu má k zemi ,ale přitom sedi . Nechce si lehnout. Zkoušela jsem vymyslet něco, aby byla bez limce, ale aby si nozicku nelizala. Akorát mě nic nenapadá.
Nemáte nějaké rady ?

Děkuji moc .

Prostě to musíte překonat - zvykne si. Z limce neni nadšený žádný pes, a její nynější reakce je běžná, takto se na začátku chovají skoro všichni.

Jak říká Bodlinka - většinou se to bez limce nepovede uhlídat, i když si najitelé myslí, že to bude v pohodě, a ty nasledky z rozlízaných infikovaných ran jsou pak daleko horší, pěkně se prodraží, a tomu límci se nakonec stejně nevyhnete.

29.7.2020 06:51

* zdravííí 🙈

29.7.2020 07:17
29.7.2020 07:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

límce jsou různé, např,:

https://www.krmiva-pucalka.cz/bezpecnost/nobby-limec-ochranny-nafukovaci-23-5-28-cm?gclid=EAIaIQobChMIu-S-99nx6gIViZntCh3lQgPqEAAYAiAAEgJowfD_BwE

a nepomohlo by krytí stříbrem? (toť dotaz, ne tvrzení)

Krytí stříbrem nezabrání rozlízání rány a poškození stehů

29.7.2020 07:58

Škoda že většina lidí na límec psa neučí preventivně.

tak to me nikdy nenapadlo
tak jako by me treba nenapadlo ucit psa na obvazanou nohu nebo hlavu. To se taky muze stat, ne? kde az je ta hranice, na co se "preventivne" pripravit?

btw. tyhle limce funguji dobre:

https://pethome.cz/cs/ochranne-limce/15184-limec-ochranny-nafukovaci-pvc-kruuse-vels-5703188248961.html?gclid=CjwKCAjwmf_4BRABEiwAGhDfSW6SuvZtLTI10JCqOErLU8sSICwTtDQL0liOyJgP0kgwUeRNzC_uMBoC8WcQAvD_BwE

29.7.2020 08:13

tak jako by me treba nenapadlo ucit psa na obvazanou nohu nebo hlavu. To se taky muze stat, ne? kde az je ta hranice, na co se "preventivne" pripravit?

https://pethome.cz/cs/ochranne-limce/15184-limec-ochranny-nafukovaci-pvc-kruuse-vels-5703188248961.html?gclid=CjwKCAjwmf_4BRABEiwAGhDfSW6SuvZtLTI10JCqOErLU8sSICwTtDQL0liOyJgP0kgwUeRNzC_uMBoC8WcQAvD_BwE

To, že bude pes potřebovat někdy límec, je více než pravděpodobné . Popravdě neznám žádného psa, který by ho nikdy nepotřeboval. Obvázat tlapku nebo hlavu si pes snadno nechá, pokud je zvyklý na manipulaci majitelem. Celkově nácvik manipulace psa bez stresu považuju za velmi důležitý a bohužel velmi podceňovaný. Např. proplachování kousance se dopředu naučit nedá, ale když je pes zvyklý na to, že se mu majitel běžně hrabe v puse, uších, stíhá drápky atd., tak to bude zvládat daleko lépe než pes, který je tímto netknutý. Všechno je se vším propojené. Když nic jiného, tak se tím zlepšuje důvera mezi majitelem a psem. A to se přece hodí vždycky.

Ten límec z odkazu psi povětšinou snašejí velmi dobře. Pozor ale na to, že před lízáním chrání většinou jen přední část těla. Ohebnější pes se přes něj k nohám dostane.

29.7.2020 08:39

Popravdě neznám žádného psa, který by ho nikdy nepotřeboval

aktualne mam tri takove doma

Celkově nácvik manipulace psa bez stresu považuju za velmi důležitý a bohužel velmi podceňovaný

me spis desi, co se s temi psy deje, kam smeruji jejich povahy?
trenink manipulace bez stresu?
vzdyt to neni divoke zvire,
vetsinou se s nami vali v posteli - zije s nami.
to fakt potrebuje jeste spesl trenink skoro na vsechno?

29.7.2020 08:45
TyVed

XXX.XXX.58.244

hele nesouhlasím.

lidí, co pak přijedou s rozlízanou ranou a čumí jak péro z gauče, protože sundali límec psovi, co si rány tutově nevšímal, případně "hlídali", je prostě příliš mnoho než aby taková rada byla jakkoliv validní.

límec prostě nechat, ten pes to zvládne.

No u nás bylo třeba hlídat i s límcem a nakonec zpacifikovat do kotce, protože jistá nejmenovaná fena vymyslela, že nejlepší způsob jak se ho zbavit bude rozběhnout se z několika metrů a urazit to o roh baráku . Což samozřejmě perfektně fungovalo a za chvíli jsme jeli koupit novej límec a vzhledem k obavám o zdraví feny a baráku bylo třeba dočasné omezení volnosti pohybu.

29.7.2020 08:57

Popravdě neznám žádného psa, který by ho nikdy nepotřeboval

aktualne mam tri takove doma

Celkově nácvik manipulace psa bez stresu považuju za velmi důležitý a bohužel velmi podceňovaný

me spis desi, co se s temi psy deje, kam smeruji jejich povahy?
trenink manipulace bez stresu?
vzdyt to neni divoke zvire,
vetsinou se s nami vali v posteli - zije s nami.
to fakt potrebuje jeste spesl trenink skoro na vsechno?

Ano, pes není divoké zvíře a většinou se válí s majitelem doma v posteli.

To ale neznamená, že díky tomu bude automaticky umět nosit límec, nechá si stříhat drápky, čistit uši apod. Některým psům stačí zjištění, že o nic nejde a neřeší to. Ostatní psi se to ale prostě musí naučit. Stejně jako se učí, že loužičky se dělají venku, na vodítku se natahá. Neměli by tohle taky náhodou vědět a umět rovnou, když jsou přece ta domestikovaná zvířata?

Stejně tak psa učím, že náhubek a límec jsou v pohodě a nemusí se sundovat a drápky se stříhají a není třeba se bát, protože se ustřihne jen drápek a ne celá noha.

Spešl trénink není potřeba na všechno, ale je potřeba, když vidím, že pes něco nezvládá. Nebudu učit psa nechat si vyčistit uši, když s tím pes nemá problém. Když ale vidím, že pes je citlivka a vykazuje známky strachu, když mu chci uši/zuby (cokoliv jiného) prohlédnout, tak ho to prostě učit začnu, i když teď zrovna mu uši čistit nemusím.

To je podle mě ten největší problém. Že lidi neřeší dokud opravdu nemusí. A pak se diví, že je pes rafne, když mu chtějí vytáhnout osinu, že řeší límec, sundavá si náhubek..

29.7.2020 09:01

Tak jí nedávejte ten kýbl plastový. Měli jsme pro fenu límec doma dělaný ( tenkrát žádné ke koupi nebyly ). Sypkovina, vevnitř molitan. Netrčelo to, ale když se ohnula na břicho, tak ho to přikrylo. S nohou to bude trochu horší, ale třeba něco vymyslíte. Zas na nohu jde dát nějaké "ochrané pouzdro" a né vrazit chuděře na hlavu kýbl a ať se s tím popasuje.

29.7.2020 09:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Ano, pes není divoké zvíře a většinou se válí s majitelem doma v posteli.

To ale neznamená, že díky tomu bude automaticky umět nosit límec, nechá si stříhat drápky, čistit uši apod. Některým psům stačí zjištění, že o nic nejde a neřeší to. Ostatní psi se to ale prostě musí naučit. Stejně jako se učí, že loužičky se dělají venku, na vodítku se natahá. Neměli by tohle taky náhodou vědět a umět rovnou, když jsou přece ta domestikovaná zvířata?

Stejně tak psa učím, že náhubek a límec jsou v pohodě a nemusí se sundovat a drápky se stříhají a není třeba se bát, protože se ustřihne jen drápek a ne celá noha.

Spešl trénink není potřeba na všechno, ale je potřeba, když vidím, že pes něco nezvládá. Nebudu učit psa nechat si vyčistit uši, když s tím pes nemá problém. Když ale vidím, že pes je citlivka a vykazuje známky strachu, když mu chci uši/zuby (cokoliv jiného) prohlédnout, tak ho to prostě učit začnu, i když teď zrovna mu uši čistit nemusím.

To je podle mě ten největší problém. Že lidi neřeší dokud opravdu nemusí. A pak se diví, že je pes rafne, když mu chtějí vytáhnout osinu, že řeší límec, sundavá si náhubek..

Já myslím, že je to celé o důvěře, a vztahu pán - pes. Pokud pes pánovi věří, a je zvyklý na úplně běžnou manipulaci, tak strpí i veterinární úkon a různé formy manipulace.

... ale pokud je majitel hysterka a labil, bude mít problém, i kdyby trénoval každý nádech/výdech.

29.7.2020 09:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

... to už bysme mohli doma pro jistotu trénovat i bouřku z repráků,... nebo očkování 😱

29.7.2020 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já myslím, že je to celé o důvěře, a vztahu pán - pes. Pokud pes pánovi věří, a je zvyklý na úplně běžnou manipulaci, tak strpí i veterinární úkon a různé formy manipulace.

... ale pokud je majitel hysterka a labil, bude mít problém, i kdyby trénoval každý nádech/výdech.

Jako jo, souhlasím.

Ale jistou roli v tom hraje i povaha psa . Předešlého psa jsem nikdy na žádnou manipulaci neučila, většinu věcí poznal až v dospělosti a ke stáří a nebyla snad jediná věc, se kterou by měl problém. A to včetně všech vyšetření, rentgenování tak, že zůstal sám ležet tak jak bylo třeba a jak dlouho bylo třeba, na kapačkách mohl na veterině zůstat sám. Všechno to zvládal tak nějak automaticky.

Ale třeba současný pes ne. Jo on to na veterině strpí - prohlídku, očkování, změření teploty atd. Nevyvádí tam, ale je vidět, že to fakt trpí, nemá rád manipulaci cizími lidmi, nevěří cizím lidem.. Když jsme s ním jezdila na kapačky, tak jsem tam vždycky s ním do vykapání celé kapačky musela sedět...

A paradoxně si troufám říct, že se současným psem mám mnohem lepší vztah než s tím předešlým, mnohem více ho znám a lépe čtu - to samé on mě... Jenže je povahově úplně jiný.

Fena zase byla jako předešlý pes, nicméně po úrazu a téměř každodenním bolestivém ošetřování na veterině už máme taky trochu problém. Doma ne, u veterináře je to horší. Ale to je zase něco jiného, za to může špatná zkušenost...

Ale i tak, někdy mi přijde, že páníčci dělají i z naprosto běžných věcí vědu a jen "díky" tomu to potom pes řeší.

29.7.2020 09:19
Archie213

XXX.XXX.207.62

Já to mám v hlavě nastavené tak, že když řekne vet, ať límec nesundavám, tak ho prostě nesundám. Ať to zvíře trucuje sebevíc. Chápu, že je to trochu takové "drastické", ale nebojte, ten pes to přežije

29.7.2020 09:22

Navíc, pes by při nácviku přesně poznal, že je to pro nic za nic. A přesně pozná, že je to doopravdy a že je to potřeba.
Vymývání rány taky nebudete trénovat a když je to potřeba, tak to pes strpí.
Můj předchozí pes nesnášel zvedání, to byla jediná situace, kdy na mě vrčel, spíš bublal. Ale jen když jsem ho chtěla zvedat jen tak, vlastně z legrace. Na veterině se nechal zvednout bez keců, ve stáří do vlaku taky. Když bylo potřeba snést ho ze skály po žebříku, tak se držel jako opičátko.

29.7.2020 09:26

Souhlasím s tím, že je to o důvěře.

Ale myslím, že právě i u toho labilního psa to jde změnit tím, že se tu běžnou manipulaci naučí. Vedlejším produktem je právě i to, že se mu zvýší důvěra v majitele a jedno se nabaluje s druhým.

Není to o tom, že se pes učí každý nádech/výdech. Když ale vidím, že má pes problém se stříháním drápků, tak radši dva týdny pár minut denně věnuju nácviku, než abych jednou ostříhala drápy vyděšenému psovi a měla doma psa, který si lehá na záda nebo zdrhá pokaždé, když se vezmou kleštičky do ruky. Jakmile se to jednou pes naučí, už to stříhání nikdy řešit nebude.

Když se pes naučí v pohodě snášet střihání drápku, nebude pak mít žádný problém ani když mu bude majitel utírat tlapky nebo vyndavat klíště z nohy. Pokud ale ostříhá drápy psovi, který je vyděšený, je dost možné, že příště bude mít problém i s utíráním tlapek, i když to třeba do té doby pes neřešil..

Prostě jsem toho názory, že raději obětuji pár minut času, abych psa naučila zvládnat manipulaci v pohodě, než se pak se psem celý život ,,prala" nebo vyndavala klíště psovi, který je ztuhlý strachy.

29.7.2020 09:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak to, že nenechám psa samotnýho na kapačce (pokud je při vědomí) beru jako normální věc - mí psi by taky způsobně neleželi, kdybych odešla. Ale v mé přítomnosti strpí vše bez protestů, protože ví že to tak prostě má být.

... když jsem teď měla fenu po operaci, tak jsem s ní taky strávila noc na veterině, protože by si vyrvala hadičky, ale se mnou to proběhlo úplně v klidu

29.7.2020 09:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak to, že nenechám psa samotnýho na kapačce (pokud je při vědomí) beru jako normální věc - mí psi by taky způsobně neleželi, kdybych odešla. Ale v mé přítomnosti strpí vše bez protestů, protože ví že to tak prostě má být.

... když jsem teď měla fenu po operaci, tak jsem s ní taky strávila noc na veterině, protože by si vyrvala hadičky, ale se mnou to proběhlo úplně v klidu

No ale právě proto píšu, že je to o jedinci, o povaze psa.

Psa na té kapačce nechat nemůžu, kdybych odešla tak bude panika, vyrve si kanylu a nevím, jak se bude chovat k vetovi a sestrám v mojí nepřítomnosti, ale tuším...

Ale třeba fenu tam normálně nechat můžu a vím, že to bude OK. To samé u předešlého psa.

29.7.2020 09:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Souhlasím s tím, že je to o důvěře.

Ale myslím, že právě i u toho labilního psa to jde změnit tím, že se tu běžnou manipulaci naučí. Vedlejším produktem je právě i to, že se mu zvýší důvěra v majitele a jedno se nabaluje s druhým.

Není to o tom, že se pes učí každý nádech/výdech. Když ale vidím, že má pes problém se stříháním drápků, tak radši dva týdny pár minut denně věnuju nácviku, než abych jednou ostříhala drápy vyděšenému psovi a měla doma psa, který si lehá na záda nebo zdrhá pokaždé, když se vezmou kleštičky do ruky. Jakmile se to jednou pes naučí, už to stříhání nikdy řešit nebude.

Když se pes naučí v pohodě snášet střihání drápku, nebude pak mít žádný problém ani když mu bude majitel utírat tlapky nebo vyndavat klíště z nohy. Pokud ale ostříhá drápy psovi, který je vyděšený, je dost možné, že příště bude mít problém i s utíráním tlapek, i když to třeba do té doby pes neřešil..

Prostě jsem toho názory, že raději obětuji pár minut času, abych psa naučila zvládnat manipulaci v pohodě, než se pak se psem celý život ,,prala" nebo vyndavala klíště psovi, který je ztuhlý strachy.

Stříhání drápů je bežný úkon, ale preventivní navykaní na límec už mi přijde trochu ujetý - to už bych fakt mohla doma trénovat i kanylování (co kdyby nahodou někdy...)

29.7.2020 09:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
No ale právě proto píšu, že je to o jedinci, o povaze psa.

Psa na té kapačce nechat nemůžu, kdybych odešla tak bude panika, vyrve si kanylu a nevím, jak se bude chovat k vetovi a sestrám v mojí nepřítomnosti, ale tuším...

Ale třeba fenu tam normálně nechat můžu a vím, že to bude OK. To samé u předešlého psa.

Oni normálně na hospitalizaci pacientům dávají léky na zklidnění, aby to zvládli, ale čubina byla po té leptospiře ve stavu, když žádná další medikace nepřipadala v úvahu, takže udělali vyjímku, a nechali mě tam s ní do rána (i pizzu mi objednali👍)

29.7.2020 09:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My když jsme teď byli naposledy na pohotovosti, tak nám vetka říkala, že by si tam psa radši nechala přes noc na kapačkách, ale že neví, jak by to zvládnul. No a podle mě by to nezvládnul. Takže jsme se právě domluvili, že tam zůstanu, než dokape kapačka a ráno že přijedeme na další. Nechali nás s kapačkou sedět normálně v čekárně. No a další dny už jsem jezdila k mému vetovi, kde jsme dostali spešl místnost pro sebe a pelíšek .

A můžu dotaz k té leptospiróze? To fena chytla i přes očkování?

29.7.2020 09:54

Chápu, že myšlenka je taková, že pokud má pes důvěru v majitele nechá si provést cokoliv, jak od něj, tak od cizích.

Důvěra na tom má určitě taky svůj podíl. Troufám si říct, že můj pes mi opravdu věří. U veterináře taky drží, když tam jsem. Jinak to prostě nejde. Přetrpí to. Je ale vyděšený, ztuhlý strachy a nadšený, když z ordinace odchází.

Pokud bych s ním nenatrénovala stříhání drápků, bude to probíhat stejně jako na veterině. Pes mi věří, takže sice bude držet (kvůli mě), ale bude se bát. To raději obětuji čas nácviku a ten stres mu ušetřím. Pořád si myslím, že je lepší tomu obětovat trochu času, než u něj vypěstovat naprosto neopodstatněný strach z kleštiček.

Stejně tak ten límec. Věděla jsem, že když mu ho narvu z minuty na minutu, bude mít problém. Stačilo pár minut tréninku a pes byl po operaci s límcem naprosto v pohodě.

Nejde to takhle provést vždycky. Jasně, že nastanou nečekané situaci, kdy to ten pes prostě musí přetrpět (viz. dotaz zadavatelky). Ale ve spoustě případů tomu jde předcházet tím, že psa té manipulaci bez stresu naučím.

29.7.2020 09:57

Stříhání drápů je bežný úkon, ale preventivní navykaní na límec už mi přijde trochu ujetý - to už bych fakt mohla doma trénovat i kanylování (co kdyby nahodou někdy...)

Já mám límec ve stejné kategorii jako náhubek. Náhubek taky nepotřebujeme, protože vlakem ani busem nejezdíme. Jednou se ale může hodit. Proto pes oboje nosit umí.

29.7.2020 09:59

Tak jí nedávejte ten kýbl plastový. Měli jsme pro fenu límec doma dělaný ( tenkrát žádné ke koupi nebyly ). Sypkovina, vevnitř molitan. Netrčelo to, ale když se ohnula na břicho, tak ho to přikrylo. S nohou to bude trochu horší, ale třeba něco vymyslíte. Zas na nohu jde dát nějaké "ochrané pouzdro" a né vrazit chuděře na hlavu kýbl a ať se s tím popasuje.

Souhlasím s ochranným pouzdrem. Můj pes má za sebou jen jednu operaci, ale límec jsem mu sundala ještě než došel z veteriny do auta, vypadal, že z toho dostane epileptický záchvat. Měl zastříbřenou jizvu na boku, tak jsme mu z prodyšné bavlněné látky ušily podle zimní vesty pyžamko. Rána byla v čistotě a v suchu, měl to na sobě jen volně, dalo se to pěkně prát i na vyšší teploty. Byla to pojistka, aby si to náhodou nerozdrbal, ale musím říct, že byl hrozně hodný, vůbec si do rány "nesahal". Že u něj neustále někdo byl a hlídal ho, považuji za samozřejmost. První asi dva dny jsme ho na směny hlídali i v noci kvůli epilepsii, byl po narkóze takový všelijaký a nikdo nevěděl, co to s ním udělá.
Zkoušeli jsme i tlapku, kterou by si to event. mohl škrábat, dát do ponožky, ale jednak mu klouzala dolů, druhak na to reagoval dost špatně, takže to vyřešilo to pyžamko. Z toho byl navíc nadšený, protože je hrozně rád oblečený, a za běžných okolností si to užije jen v mrazech.

Na nožičce by určitě také šla vymyslet jakási "ponožka", asi by to muselo být uchycené nějak přes tělo, aby to neklouzalo. Ale je otázka, kde přesně ta rána je, a jak moc úporně se ji snaží "ošetřovat". Dále je otázka, jestli by to nesnášela hůř než ten límec. Já nevím, ale připadá mi, že uhlídat takhle malého pejska nemůže být zas takový problém, vždyť ho člověk může mít, s nadsázkou, celý den na klíně. Je ovšem pravda, že já v tomto nejsem tak striktní jako veterináři, a že když se rozhodnu, že psa budu hlídat, tak ho hlídám jako oko v hlavě a bez výjimek (žádné "jenom vynesu odpadky a hned jsem zpátky"). Pokud ale toto někdo není ochoten/schopen zajistit, je jistě lepší - i z mého pohledu - psovi ten límec prostě nechat, on se s tím nakonec nějak popasuje.

29.7.2020 10:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
My když jsme teď byli naposledy na pohotovosti, tak nám vetka říkala, že by si tam psa radši nechala přes noc na kapačkách, ale že neví, jak by to zvládnul. No a podle mě by to nezvládnul. Takže jsme se právě domluvili, že tam zůstanu, než dokape kapačka a ráno že přijedeme na další. Nechali nás s kapačkou sedět normálně v čekárně. No a další dny už jsem jezdila k mému vetovi, kde jsme dostali spešl místnost pro sebe a pelíšek .

A můžu dotaz k té leptospiróze? To fena chytla i přes očkování?

Ano - jednak vakcína nedrží celý rok (to ví), a čubina byla pozitivní na 4 kmeny, přičemž ten jeden vakcína neobsahovala (je nový)

29.7.2020 10:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ano - jednak vakcína nedrží celý rok (to ví), a čubina byla pozitivní na 4 kmeny, přičemž ten jeden vakcína neobsahovala (je nový)

aha

A jak je na tom čubina?

29.7.2020 10:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
aha

A jak je na tom čubina?

Zítra jdeme na velkou kontrolu, kde nam snad zase uberou kortikoidy, ale dává to dobře.

29.7.2020 10:24
impact

XXX.XXX.44.217

Kruuse jsou nejlepší.

29.7.2020 11:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak já netuším jak to náš hafan zvládnul. Jediný den nebyl bez nás a pak jsme ho najednou nechali samotného na VFU na infuzích 4 dny.............ale kanyly si netrhal když jsme ho pak ještě vozili tady u nás ráno na infuze a zas večer domů. Myslím že tam určitě musel plakat a štěkat. Ale nebylo možné tam s ním zůstat a 4 dny v Brně to už vůbec. Vše zvládnul ale bohužel to stejně neskončilo dobře. Doufám že se fenka má už líp .

29.7.2020 11:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

GAELLE napsal(a):
tak já netuším jak to náš hafan zvládnul. Jediný den nebyl bez nás a pak jsme ho najednou nechali samotného na VFU na infuzích 4 dny.............ale kanyly si netrhal když jsme ho pak ještě vozili tady u nás ráno na infuze a zas večer domů. Myslím že tam určitě musel plakat a štěkat. Ale nebylo možné tam s ním zůstat a 4 dny v Brně to už vůbec. Vše zvládnul ale bohužel to stejně neskončilo dobře. Doufám že se fenka má už líp .

Většinou jsou ti psi pod medikací, protože to by fakt zvládali blbě (ti, co jim není úplně blbě).

Co mu bylo? ☹️

Čubina už zlobí na plný úvazek 😉

29.7.2020 11:36

My jsme si (u středně velkého psa) vypomohli dětskými rukávky. V naší přítomnosti stačil 1 (měl kousanec v horní části přední nohy), jinak jsme mu pro jistotu na ten krk namotali oba 2 (a to by se myslím nedostal ani k zadní noze). Taky to fungovalo a pes sice nadšený nebyl, ale snášel to mnohem lépe, než trychtýř.

hmn

29.7.2020 11:36
hmn

XXX.XXX.4.31

Krytí stříbrem nezabrání rozlízání rány a poškození stehů

mělo by, krom jiného, i snižovat svědivost a tudíž i potřebu psa si do rány lézt

"Ale jistou roli v tom hraje i povaha psa"
jistou?
zásadní!

29.7.2020 12:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Většinou jsou ti psi pod medikací, protože to by fakt zvládali blbě (ti, co jim není úplně blbě).

Co mu bylo? ☹️

Čubina už zlobí na plný úvazek 😉

bylo mu asi úplně blbě. chronické selhání ledvin. V Brně ho dali do kupy, snížili mu kreatin na normální hladinu bohužel po kontrole tady u nás po 14 dnech ho měl vyšší než před Brnem. Ještě jsme ho vozili 5 dní na infuze tady u nás vždy ráno a večer domů. Bohužel jeho stav se zhoršoval pak už nechtěl nic jíst a začal zvracet museli jsme ho nechat uspat
To jsem moc ráda že je fenka v pořádku.

29.7.2020 12:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

GAELLE napsal(a):
bylo mu asi úplně blbě. chronické selhání ledvin. V Brně ho dali do kupy, snížili mu kreatin na normální hladinu bohužel po kontrole tady u nás po 14 dnech ho měl vyšší než před Brnem. Ještě jsme ho vozili 5 dní na infuze tady u nás vždy ráno a večer domů. Bohužel jeho stav se zhoršoval pak už nechtěl nic jíst a začal zvracet museli jsme ho nechat uspat
To jsem moc ráda že je fenka v pořádku.

To je smutné
A zjistili v Brně co to selhání ledvin způsobilo? Jak je to dlouho?

29.7.2020 13:49

že je to o jedinci, o povaze psa.

a ja timhle pozdechem tuhle diskuzi zacala
ze kam se to ty povahy ubiraji, kdyz i bezna manipulace je vlastne stres pro psa.

jako jo, kdyz uz clovek ma takove zvire doma, tak se mu prizpusobi a nauci ho v klidu co je treba. cesty jsou.
jen by se snad nemelo zapominat, ze by to melo byt vyjimecne chovani a ne bezna norma.

29.7.2020 14:28

že je to o jedinci, o povaze psa.

a ja timhle pozdechem tuhle diskuzi zacala
ze kam se to ty povahy ubiraji, kdyz i bezna manipulace je vlastne stres pro psa.

jako jo, kdyz uz clovek ma takove zvire doma, tak se mu prizpusobi a nauci ho v klidu co je treba. cesty jsou.
jen by se snad nemelo zapominat, ze by to melo byt vyjimecne chovani a ne bezna norma.

Psy nechovám a ani to neplánuju. Každopádně si nemyslím, že by tohle chování byl výjimečné, spíše je jen přehlížené.

Potřebuje pes náhubek? No tak mu ho prostě narvu a on si zvykne. Sice pak bude při každém nandavání uhýbat hlavou a nervózně se olizovat, ale co.. Nakonec mu ho vždycky nějak nacpu. Pes měl úraz a musí nosit límec? Narvu ho na něj, bude den nebo dva vyvádět, ale zvykne si. Při příštím nandání bude chtít zdrhnout, ale někdo mi ho podrží a přes protesty ho dostane. Nebo druhý extrém. Chudáček pejsek. S límcem je nešťastný, tak mu ho sundáme a budeme ho hlídat. Jejda, kdopak si to rozlízal tu nožičku?

Pro někoho je úplně normální, že pes projevuje neochotu (olíznutí, ucuknutí), když se mu něco nandavá nebo se s ním nějak manipuluje. Buď to vůbec nevidí nebo to neřeší. Dokud pes nezavrčí, to pak většinou dostane sekec. To si přece nemůže dovolit? Jen tak pro nic za nic? Přitom by stačilo nezavírat oči a řešit to dříve.

A není to jen otázkou této doby. Myslím, že to takhle bylo vždycky. Pokud už nějakému psovi došla trpělivost a kousnul, mělo to většinou rychlý konec. Bylo pak méně bázlivějších psů? Ne, nebylo. Nemyslím si, že je šťastné razit názor, že pes nemá nárok na to se bát. Lidi jsou taky různí. Někdo je extrovert a někdo introvert. Někdo optimista někdo pesimista. Myslíte, že cíleným chovem tady budou jen psi extroverti, kteří na sobě nechají štípat dříví? To těžko. Na to jsme vyšlechtili příliš mnoho plemen s příliš odlišnými povahami.

29.7.2020 14:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Psy nechovám a ani to neplánuju. Každopádně si nemyslím, že by tohle chování byl výjimečné, spíše je jen přehlížené.

Potřebuje pes náhubek? No tak mu ho prostě narvu a on si zvykne. Sice pak bude při každém nandavání uhýbat hlavou a nervózně se olizovat, ale co.. Nakonec mu ho vždycky nějak nacpu. Pes měl úraz a musí nosit límec? Narvu ho na něj, bude den nebo dva vyvádět, ale zvykne si. Při příštím nandání bude chtít zdrhnout, ale někdo mi ho podrží a přes protesty ho dostane. Nebo druhý extrém. Chudáček pejsek. S límcem je nešťastný, tak mu ho sundáme a budeme ho hlídat. Jejda, kdopak si to rozlízal tu nožičku?

Pro někoho je úplně normální, že pes projevuje neochotu (olíznutí, ucuknutí), když se mu něco nandavá nebo se s ním nějak manipuluje. Buď to vůbec nevidí nebo to neřeší. Dokud pes nezavrčí, to pak většinou dostane sekec. To si přece nemůže dovolit? Jen tak pro nic za nic? Přitom by stačilo nezavírat oči a řešit to dříve.

A není to jen otázkou této doby. Myslím, že to takhle bylo vždycky. Pokud už nějakému psovi došla trpělivost a kousnul, mělo to většinou rychlý konec. Bylo pak méně bázlivějších psů? Ne, nebylo. Nemyslím si, že je šťastné razit názor, že pes nemá nárok na to se bát. Lidi jsou taky různí. Někdo je extrovert a někdo introvert. Někdo optimista někdo pesimista. Myslíte, že cíleným chovem tady budou jen psi extroverti, kteří na sobě nechají štípat dříví? To těžko. Na to jsme vyšlechtili příliš mnoho plemen s příliš odlišnými povahami.

Ještě že mám (a vždycky jsem měla) normální psy👍

... a stejně si myslím, že za většinu labilních zvířat si můžou majitelé sami - třeba tím přeháněním běžných situací🙄

29.7.2020 14:57

Ještě že mám (a vždycky jsem měla) normální psy👍

... a stejně si myslím, že za většinu labilních zvířat si můžou majitelé sami - třeba tím přeháněním běžných situací🙄

No vidíte, a já myslím, že za většinu situací můžou majitelé zvířat tím, že je neřeší správně a včas .

29.7.2020 16:24
Terven

XXX.XXX.110.191

No vidíte, a já myslím, že za většinu situací můžou majitelé zvířat tím, že je neřeší správně a včas .

Taky jsem přesvědčená, že za velkým počtem hysterických psů stojí majitelé, kteří k tomu přistupujou stylem "omezíme, přidržíme, za tu chvíli se nepotento...a hotovo".
Tchýně má jorčici, provozovala s ní mírné násilí při mytí pacek ve vaně a venku ve vedrech jí proti její vůli schlazovala packy ve strouze - prostě jí ve vodě přidržela.
Když jsem brala psy k rybníku, vždycky mi opakovala, že Kokinka se určitě nenamočí, protože nesnáší vodu. Kokinka se opravdu do vody neodvažovala, držela se v bezpečné vzdálenosti, zejména, když já jsem byla poblíž. Postupem času se odvažovala smočit tlapy a napít, ale jenom v případě, že jsem byla dost daleko od ní. Ale bylo to čím dál lepší a když zjistila, že jí opravdu nehodlám někam strkat nebo někde držet, koupala se i v mé těsné blízkosti.
Dle mýho psům opravdu hodně vadí omezování pohybu, nemožnost odejít, říct "dost, to stačí" nebo "potřebuju pauzu".

29.7.2020 16:43

Terven napsal(a):
Taky jsem přesvědčená, že za velkým počtem hysterických psů stojí majitelé, kteří k tomu přistupujou stylem "omezíme, přidržíme, za tu chvíli se nepotento...a hotovo".
Tchýně má jorčici, provozovala s ní mírné násilí při mytí pacek ve vaně a venku ve vedrech jí proti její vůli schlazovala packy ve strouze - prostě jí ve vodě přidržela.
Když jsem brala psy k rybníku, vždycky mi opakovala, že Kokinka se určitě nenamočí, protože nesnáší vodu. Kokinka se opravdu do vody neodvažovala, držela se v bezpečné vzdálenosti, zejména, když já jsem byla poblíž. Postupem času se odvažovala smočit tlapy a napít, ale jenom v případě, že jsem byla dost daleko od ní. Ale bylo to čím dál lepší a když zjistila, že jí opravdu nehodlám někam strkat nebo někde držet, koupala se i v mé těsné blízkosti.
Dle mýho psům opravdu hodně vadí omezování pohybu, nemožnost odejít, říct "dost, to stačí" nebo "potřebuju pauzu".

U koní je to stejné. Spousta méně zkušených majitelů se diví, že jejich do té doby bezproblémový miláček "najednou" kope, kouše, utíká..., protože neumějí číst jemné náznaky, že je něco špatně.

29.7.2020 16:57

"Každopádně si nemyslím, že by tohle chování byl výjimečné, spíše je jen přehlížené."

muzu se zeptat, kolik psu jste mel?

29.7.2020 16:59

U koní je to stejné. Spousta méně zkušených majitelů se diví, že jejich do té doby bezproblémový miláček "najednou" kope, kouše, utíká..., protože neumějí číst jemné náznaky, že je něco špatně.

a tak ja znam zase dost koni, kterym jejich majitel treba nenakape do oci, ale stajnik jim bez problemu kape 3x denne.

29.7.2020 17:28

"Každopádně si nemyslím, že by tohle chování byl výjimečné, spíše je jen přehlížené."

muzu se zeptat, kolik psu jste mel?

Pokud teď napíšu, že mám svého druhého psa, tak bude můj názor automaticky irelevantní? 🤔

Jen bych ještě dodala, že já určitě nepatřím mezi hysterické majitele 🙂. Naopak si myslím, že můj pes dokáže fungovat normálně hlavně díky tomu, že se ode mě naučil spoustu věcí neřešit. Jen se to prostě musel naučit. Neuměl to automaticky. Neuměl neřešit náhubek, obojek, koupání, drápky na první dobrou. Teď už to problém není. A jsem přesvědčená, že kdybych na to šla stylem ,,on si zvykne". Mám doma hysterku.

My s nošením límce problém nemáme 😉

29.7.2020 17:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

a tak ja znam zase dost koni, kterym jejich majitel treba nenakape do oci, ale stajnik jim bez problemu kape 3x denne.

... asi tak.

Pokud zvíře majiteli nedůvěřuje, tak má pak samozřejmě problém při manipulaci s ním.

A to že se pes na něco netváří, a sklopí uši nebo se olízne...? Tak mu v klidu řeknu: pojď, to se musí - to zvladneme. A světě div se, zvíře se u toho chová úplně klidně. Totéž nakládání na auto - většinu koní si majitelé nejsou schopni naložit, po dobrým ani po zlým, a se mnou tam vlezou během chvilky - čím to? Stačí okolo toho nedelat divadlo, a chovat se normálně.
A jasně, že když píchám koni 5 dní atb, tak z toho není nadšený, protože už druhý den ví, že mu tu vekou jehlu vyrazím až nadoraz do svalu, ale prostě to strpí, aniž by mě u toho zabil - a mohl by, kdyby chtěl.
... a budu ho kvůli tomu už odmala opíchávat, aby byl zvyklej...? 😱

29.7.2020 17:53

"nemožnost odejít, říct "dost, to stačí" nebo "potřebuju pauzu"
Ale Terven, Vy máte hrozně divné nápady :-) copak bychom pak na Novinkách četli?
"Pes nekousl majitelku do obličeje."

29.7.2020 17:58

Jsem do dnes žila v bludu, že tohle je jako ta pozitivka, to, o čem všichni mluví a všude se tak cvičí a vydávají se knihy :-) se musím ještě hooodně učit.
Tak jsem jako měla nápad, že cizímu psovi ostříhám drápky, protože vím, že to nebudu řešit a bude klid a když mě docela poslouchá na venčení.. a on mě chtěl při pohledu na kleště pokousat úplně stejně jako majitele

29.7.2020 18:19

Tohle jsem nemyslela. Reagovala jsem na situaci, kterou popisuje Terven, kdy člověk neumožní nebo nerozumí, že zvíře říká ne. Viz vrčení u psů - to přece nesmí, tak začne rovnou kousat. A u koní je to podobné - akorát nebezpečnější.

29.7.2020 18:30

"tak bude můj názor automaticky irelevantní? "

ne.
Proc by mel byt? :-)

jako ja vas postoj uplne chapu.
sama to mam hozene tak, ze kdyz nejakemu zvireti "dam jmeno, uz ho pryc nedam" :-D
rozumej -postaram se o vsechnu zver, co se ke me dostane.
takze kdyby nejaky pes resil limec, klidne ho naklikam a nemam s tim problem.

ale casem a rokmi se clovek dostane i k normalnim zviratum a pak uz si zacne i vybirat povahy.
nechce resit slozite neco, co jinde ma "zadarmo".

29.7.2020 18:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

To je smutné
A zjistili v Brně co to selhání ledvin způsobilo? Jak je to dlouho?

V Brně jsme byli přesně před dvěma lety začátkem července. Psa jsme nechali uspat 29.8. Co to způsobilo nevím. Možná stáří bylo mu 13 i když se choval stále jako štěně, plaval, chodil s náma túry nikdo mu to nehádal všichni mysleli že je to štěně vlkodava. Fakt je že v roce 2016 omylem sežral trávu nastříkanou Roundupem než se to zjistilo byl s námi na víkendu tam mu už bylo blbě, v pondělí mu napíchali něco na játra atd. Od té doby už to zažívání měl rozházené. A půl roku před ledvinami se zjistila velmi pozdě zhnisaná stolička (neměli jsme ho od štěněte do tlamy si nedal sahnout) a v závěru z toho bylo v Hradci trhání 6 zubů. Možná že ten zánět se mu rozšířil do těla i když měl pak antibiotika. Těžko říct.Ale s Brnem jsme byli spokojeni i cenově, infuze tuším polovinu co tady pak u nás. I ten přístup byl úplně jiný. Jsme z Polabí denně nám sami volali jak na tom pes je. Moc lidí by asi do záchrany starého vořecha 25 nenasypalo a nevezlo ho mezi nočníma směnama mrňavým autem bez dálniční známky 250 km do Brna...............

29.7.2020 19:59

GAELLE napsal(a):
V Brně jsme byli přesně před dvěma lety začátkem července. Psa jsme nechali uspat 29.8. Co to způsobilo nevím. Možná stáří bylo mu 13 i když se choval stále jako štěně, plaval, chodil s náma túry nikdo mu to nehádal všichni mysleli že je to štěně vlkodava. Fakt je že v roce 2016 omylem sežral trávu nastříkanou Roundupem než se to zjistilo byl s námi na víkendu tam mu už bylo blbě, v pondělí mu napíchali něco na játra atd. Od té doby už to zažívání měl rozházené. A půl roku před ledvinami se zjistila velmi pozdě zhnisaná stolička (neměli jsme ho od štěněte do tlamy si nedal sahnout) a v závěru z toho bylo v Hradci trhání 6 zubů. Možná že ten zánět se mu rozšířil do těla i když měl pak antibiotika. Těžko říct.Ale s Brnem jsme byli spokojeni i cenově, infuze tuším polovinu co tady pak u nás. I ten přístup byl úplně jiný. Jsme z Polabí denně nám sami volali jak na tom pes je. Moc lidí by asi do záchrany starého vořecha 25 nenasypalo a nevezlo ho mezi nočníma směnama mrňavým autem bez dálniční známky 250 km do Brna...............

Jo, to mohlo být - chycená játra i ledviny. za péči. Když si vzpomenu, že jsme loni odpitvali psa, který spolkl míček a majitel nechtěl investovat do operace. I samy děti o něm prohlásily, že to byl pěkný škrt , protože pes mohl klidně žít.

29.7.2020 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Může být. Dost často to ale bývá i jinak. Lidi, co se s tím nemažou, to rádi nazývají důvěrou, ale skutečnost je taková, že kůň není blbej a moc dobře si spočítá, že od toho člověka by mohlo přijít i něco, co by bylo o dost horší než kapání.
A znám dost přesně opačných případů než popisujete vy - kůň se svým majitelem nemá nejmenší problém, všechno pěkně v klidu a po dobrým a párkrát kape stájník nebo jinej letitej koňák a celý to rozbije. Protože k tomu koni apriori přistupuje jako k h.a.j.z.l.o.v.i, kterej nebude držet.

29.7.2020 21:04
Ebi

XXX.XXX.104.139

Mám vyzkoušeno u našich psů - trpasličí jezevčíci - límec, který se používá, když máte třeba zablokovaný krk - uvnitř s těmi kuličkami lidský, tu menší velikost - je na suchý zip.
Zrovna teď má jeden z jezevčíků stehy pod uchem tak ho používá. Osvědčil se mi i po operaci při nutné kastraci fenky - tím jak jsou malí, jim límec nedovolí pohnout krkem a ránu si lízat.
Váš pejsek je také malý, myslím že by mu mohl vyhovovat.

29.7.2020 22:34

Terven napsal(a):
Může být. Dost často to ale bývá i jinak. Lidi, co se s tím nemažou, to rádi nazývají důvěrou, ale skutečnost je taková, že kůň není blbej a moc dobře si spočítá, že od toho člověka by mohlo přijít i něco, co by bylo o dost horší než kapání.
A znám dost přesně opačných případů než popisujete vy - kůň se svým majitelem nemá nejmenší problém, všechno pěkně v klidu a po dobrým a párkrát kape stájník nebo jinej letitej koňák a celý to rozbije. Protože k tomu koni apriori přistupuje jako k h.a.j.z.l.o.v.i, kterej nebude držet.

a celý to rozbije

pak je ale otazka, jak dobry byl ten puvodni vztah mezi majitelem a zviretem?

moje kobca na nasili reaguje nasilim uplne bezne -a nebere si rukavicky
ale jen na toho, kdo na ni to nasili pacha

29.7.2020 22:47

Jen jsem prostě chtěla na poukázat na to, že manipulace je ve výchově psa trochu opomíjená a přitom by její nácvik spoustě psům a jejich majitelům ulehčil běžný provoz 🙂.
Důležité je, že nám to s psisky klape a když něco nejde, tak se snažíme najít nejoptimálnější řešení. A těch cest jak to vyřešit je evidentně více a každý máme osvědčenou jinou 🙂.

29.7.2020 22:51
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Sice s Vámi souhlasím, že naražení kýblu na hlavu je fakt stresující, ale ta noha - rána asi potřebuje "dýchat". Takže já bych raději žádné ochranné pouzdro na nohu nevymýšlela. To spíš nějakej neplastovej a přijatelnější "kýbl" na tu hlavu.

29.7.2020 23:02

Stejně cokoli z nohy sežere, když bude chtít.
Jednou měl pes na noze coban zelený a byl hrozně hodný. Všem okolo ukazoval tlapičku, jaký je chudáček nemocný a jinak si na sestřičku nehrál.
A pak dostal coban červený a ten byl do pěti minut zlikvidován.
Mně se ta červená ale taky nelíbila.
Komu se líbí, že má pes na hlavě satelit? Se nemůže hýbat a ještě ho mohou sledovat.

29.7.2020 23:03
fikovnice

XXX.XXX.135.179

GAELLE napsal(a):

Zvláštní je, že zvířata prostě pochopí, že je jim pomáháno... Však Ty víš ty moje story s kocourem s panleukopenií. Tolik infúzí dostal, násilně byl krmen sajrajty, tolik injekcí jsem mu denně dávala...a stejně po cca 15 dnech, kdy našel aspoň tu sílu vyskočit na postel, si mi lehl na prsa, koukal mi do očí a hluboce předl. Omlouvám se, že jsem to tu už psala, ale pro mě to je jasný důkaz toho, že zvířata ví, že je jim pomáháno a on mi jednoduše přišel poděkovat. A kašlu na nějakou antropomorfizaci!

Tak třeba i Argo to tehdy zvládal - i sám...já vím, je to pořád bolavé.

29.7.2020 23:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Zvláštní je, že zvířata prostě pochopí, že je jim pomáháno... Však Ty víš ty moje story s kocourem s panleukopenií. Tolik infúzí dostal, násilně byl krmen sajrajty, tolik injekcí jsem mu denně dávala...a stejně po cca 15 dnech, kdy našel aspoň tu sílu vyskočit na postel, si mi lehl na prsa, koukal mi do očí a hluboce předl. Omlouvám se, že jsem to tu už psala, ale pro mě to je jasný důkaz toho, že zvířata ví, že je jim pomáháno a on mi jednoduše přišel poděkovat. A kašlu na nějakou antropomorfizaci!

Tak třeba i Argo to tehdy zvládal - i sám...já vím, je to pořád bolavé.

musel, jiné řešení nebylo. A ano jak se blíží toto období pořád to mám před očima jako by to bylo včera...............ano pořád to bolí a moc mi chybí.

30.7.2020 19:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
musel, jiné řešení nebylo. A ano jak se blíží toto období pořád to mám před očima jako by to bylo včera...............ano pořád to bolí a moc mi chybí.

Kdyby ta moje čubina neměla tak strašnou chuť žít, tak jsem ji s tím nálezem nechala uspat hned na začátku, protože mi 4 veti nezávisle na sobě řekli, že šance na přežití je hodně malá.
Po 2 psech, kterým jsem jen o měsíc prodloužila trápení, už mám v tomto jasno - raději ať pes odejde důstojně, než jako nemohoucí troska.
Je to smutné, ale vůbec si nevyčítám uspání mého nejlepšího psa v životě, hned jak se zjistilo, že má tumor močového měchýře, a už to půjde jen z kopce (měl 13 let) - nechtěla jsem zrovna jeho vidět, jak spadne do úplných sra.ek, protože on si zasloužil odejít jako frajer.

Však oni na nás zezhora dohlíží dál 😉.

30.7.2020 19:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ad. trenink límce:

Dnes jsme byli na kontrole, a ačkoliv jsem úplný barbar, a nikdy jsem přípravyna veterinu netrénovala, tak čubina, která má hodně důvoduů to tam nenávidět (2 operace, řada velmi nepříjemných zakroků) po příchodu na vyšetřovnu neomylně zamířila ke koši se svým oblíbeným erárním pelíškem, vytáhla si ho, a po tom, co jsem jí zakázala mu ukousnout ucho, na něj znuděně zalehla...

... a to jen proto, že to má v hlavě v pořádku, a věří mi. Ne proto, že to má natrénovaný z domu.

30.7.2020 19:43
TyVed

XXX.XXX.58.48

Ad. trenink límce:

Dnes jsme byli na kontrole, a ačkoliv jsem úplný barbar, a nikdy jsem přípravyna veterinu netrénovala, tak čubina, která má hodně důvoduů to tam nenávidět (2 operace, řada velmi nepříjemných zakroků) po příchodu na vyšetřovnu neomylně zamířila ke koši se svým oblíbeným erárním pelíškem, vytáhla si ho, a po tom, co jsem jí zakázala mu ukousnout ucho, na něj znuděně zalehla...

... a to jen proto, že to má v hlavě v pořádku, a věří mi. Ne proto, že to má natrénovaný z domu.

A není to tim, že se na tom pelechu maskuje, aby nebyla vidět?

30.7.2020 19:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

TyVed napsal(a):
A není to tim, že se na tom pelechu maskuje, aby nebyla vidět?

Ne, ona ten pelech miluje - už je tam několik let, a dneska už nám ho chtěli darovat domů, když viděli, jak jde najisto😂

Ona má zmapovanou celou kliniku - po prichodu jde automaticky na váhu, na porodně si chodí za dveře na skříňku do krabičky s piškotama, a na zobrazovacích metodách zase do koše pro sobíka🤪

31.7.2020 07:13

Jj. skrinka s piskotama na porodne je velmi oblibena 😂

To maskovani byl vtip, ze?

31.7.2020 07:48
TyVed

XXX.XXX.58.48

Ano. Maskování byl vtip.

Návštěvy veteriny jsou vůbec zvláštní. Tuhle k nám vyběhla paní doktorka na parkoviště, protože měla pocit, že jsou s fenou už dávno kámošky, takže se na ní podívá v kufru. Pak chvilku lapala po dechu, protože zas takový kámošky nejsou, aby se mohla dotknout našeho auta. Ovšem jakmile fena vystoupila, tak to bylo obrovský kamarádství jako dřív a vůbec celý personál kliniky má v oblibě a já jenom koukám, když kolem proběhne sestřička a zezadu fenu pohladí. To by nikde jinde nešlo.

31.7.2020 07:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Nahodou to s maskováním byl dobrý postřeh - fakt to tak na té fotce vypadá

31.7.2020 11:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ad. trenink límce:

nebýt té tmavé srsti na hlavě měla bych problém tam vůbec najít psa

31.7.2020 11:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

GAELLE napsal(a):
nebýt té tmavé srsti na hlavě měla bych problém tam vůbec najít psa

TyVed ji prokoukla😂

31.7.2020 11:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

TyVed ji prokoukla😂