Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.3.2001 16:57
Neregistrovaný uživatel

Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se seznamováním kočky a psa. Máme 6-letého zlatého retrívra a chceme si koupit kotě. Děkuji za rady!

Neregistrovaný uživatel

20.3.2001 22:11
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se seznamováním kočky a psa. Máme 6-letého zlatého retrívra a chceme si koupit kotě. Děkuji za rady!

Já měla čtyřletou jezevčici, která nenáviděla kočky. Pak se k nám přitoulal malý kocourek, tak jsme se rozhodli zkusit ho vzít domů. Trvalo dlouho, než ho Kety začala vůbec snášet, a ani pak jsme je nemohli nechat samotné ( když jsem odešla z místnosti a koukala škvírou ve dveřích, tak se Kety za chvilku začala plížit ke spícímu kotěti s jasnými úmysly). Časem to přešlo. To bylo před deseti lety, teď ne že by se nějak vyhledávali, ale dokonce se při spánku i dotýkají zády! Na to, jak moc naše fenka nenáviděla kočky, je to úspěch. Zlatý retrívr snad není tak paličatý, myslím, že si zvykne každý pes. Znám i případy, kdy se pes s kočkou mají i rádi. Držím palce!

Neregistrovaný uživatel

24.3.2001 13:50
Neregistrovaný uživatel

Mám skoro čtyřletou fenku Golden retrevera a modrou perskou kočku Lindu, která bude mít již osm let. Naše zlaťanda přišla do naší rodiny jako šestitýdenní štěně a Linda měla tehdy čtyři roky. Nejdříve jsme také měli obavy, jak se budou snášet, ale staly se z nich výborné kamarádky. Mnohem těžší je seznamovat domácí kočku s nově příchozím pejskem, než psa domácího s kotětem. Goldeni jsou psi velmi mírní a citliví, výborně se snáší se psy, lidmi i s ostatními zvířaty. Ale jsou to také psi lovečtí, táta mojí Goldenky kočku umí vyhodit do vzduchu, protože byl takto cvičen na zkoušky. Samozřejmě se mi tento "výcvik" hnusí, já se fakt divím, jak někdo může psa takhle vycvičit, ale tady je aspoň vidět, že záleží na přístupu pána, jaký jeho pes bude.(Proto jsem zásadně proto návrhu "protipsího" zákona.) Naše holka kočky miluje a nedovedla by jim ublížit, maximálně je prohnat. Linda se na ní stala závislá a neustále ji vyhledává. Za Lindou zase s radostí běhala naše Beruška, což je nádherné hladkosrsté morče, které bohužel před týdnem odešlo do nebíčka. Obrázek, jak morče honí kočku a kočka honí psa, bych vám přála vidět. Co se týče seznamování psa a kočky, je nejlepší to dělat v domě nebo bytě, zkrátka tam, kde je pes doma, protože venku by si mohl myslet, že jde o venkovní kočku a prohnal by ji. Což se ovšem někdy stane. V domě pes kočku respektuje, venku nikoliv. To, co tu popisuji, je v případě, když si pořídíte ke psovi kotě. Magdo, ty sama nejlépe víš, jaký je vztah tvého zlaťáka ke kočkám. Řekla bych, že pokud není veden jako otec mé holky a neprodělal s kočkami žádné trauma, mohlo by se nové přátelství podařit navázat. Smůla je v tom, že kočka a pes mají jiné "signály těla", např.když pes vrtí ocasem, má radost, naproti tomu je kočka nervózní a je to vlastně varovné znamení, že se necítí v dostatečné pohodě a klidu.
Stejně tak zdvižená packa, pohled z očí do očí apod., proto je nejlepší, když spolu štěně a kotě vyrůstají odmala a vzájemně se naučí svojí řeči. Každopádně ti přeji mnoho úspěchů při seznamování tvého Goldena a koťátka, a věřím, že se z nich stanou dobří přátelé na celý život, koneckonců jako ti moji. Ostatně já tvrdím, že se máme mít rádi jako pes a kočka, což v našem případě znamená se milovat.

Neregistrovaný uživatel

1.4.2001 07:54
Neregistrovaný uživatel

Měli jsme fenku jagdteriéra - loveckého psa a kocourka. Exa na něho občas i "lezla", když byla v říji a prováděla na něm kopulační pohyby. Kocour jí sloužil jako jakýsi partner. Nijak mu neubližovala pokud byli doma, ale venku se jí kocour raději vyhýbal. Ne že by mu přímo ublížila, ale dokázala ho prohnat.
Toto soužití trvalo několik let bez jakýchkoliv problémů.

Neřeknu

29.10.2019 18:12
Neřeknu

XXX.XXX.36.219

Chtěla jsem se někoho zeptat mám 3 letého kocourka a chtěla bych si pořídit zlatého retrívra a chtěla bych se zeptat jestli někdo má s tímto zkušenosti ? Předem moc děkuji za odpověď.

29.10.2019 23:39
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Neřeknu napsal(a):
Chtěla jsem se někoho zeptat mám 3 letého kocourka a chtěla bych si pořídit zlatého retrívra a chtěla bych se zeptat jestli někdo má s tímto zkušenosti ? Předem moc děkuji za odpověď.

Projděte tu diskuze. Např. "Rapotacka" několikrát sem vkládala videa ohledně seznamování dvou koček či kočky a psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík