Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
máme s naším kocourem velký problém. Ujali jsme se ho jako již dospělého, cca dvouletého. Po měsící jsme ho nechali vykastrovat. Značkuje pořád a to ve stejné míře. Bohužel je to neúnosné, máme ho v bytě i když vyběhne na zahrádku. Značkuje v bytě. Chtěla jsem se zeptat, jestli neexistuje nějaký sprej, který by mu znechutil jeho oblíbená místa. Bohužel se ho jinak budeme muset vzdát a to je pro nás však krajní řešení. Je to obyčejný rezavý, polodlouhosrstý kocourek, ale krásný a milý.
Děkuji moc za rady, nebo názor.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
máme s naším kocourem velký problém. Ujali jsme se ho jako již dospělého, cca dvouletého. Po měsící jsme ho nechali vykastrovat. Značkuje pořád a to ve stejné míře. Bohužel je to neúnosné, máme ho v bytě i když vyběhne na zahrádku. Značkuje v bytě. Chtěla jsem se zeptat, jestli neexistuje nějaký sprej, který by mu znechutil jeho oblíbená místa. Bohužel se ho jinak budeme muset vzdát a to je pro nás však krajní řešení. Je to obyčejný rezavý, polodlouhosrstý kocourek, ale krásný a milý.
Ve dvou letech je už na kastraci dost pozdě, kocour může značkovat dál jen ze zvyku. Odpuzovače, které mají znechutit kočce oblíbená místa, by měl mít na prodej veterinář. Kočky údajně také nesnáší vůni citrusů.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ve dvou letech je už na kastraci dost pozdě, kocour může značkovat dál jen ze zvyku. Odpuzovače, které mají znechutit kočce oblíbená místa, by měl mít na prodej veterinář. Kočky údajně také nesnáší vůni citrusů.
U kastrovaných kocourů to může trvat třeba i dva měsíce, než se hormony "zklidní". Nevím, před jakou dobou jste ho nechali vykastrovat, ale jestli je to krátká doba, tak zkuste ještě vydržet. Držím Vám palce a přeji pevné nervy.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U kastrovaných kocourů to může trvat třeba i dva měsíce, než se hormony "zklidní". Nevím, před jakou dobou jste ho nechali vykastrovat, ale jestli je to krátká doba, tak zkuste ještě vydržet. Držím Vám palce a přeji pevné nervy.
Dobrý den,to je otázka co mě také zajímá?Máme kocourka a do budoucna by mě otázka značkování také zajímala.V kolika letech začínají kocouři značkovat a je to pravidlo?Nebo jsou světlé výjimky co neznačkují.Rádi bychom kocourka nekastrovali,protože je moc pěkný,ale zápach v bytě by byl potíž.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,to je otázka co mě také zajímá?Máme kocourka a do budoucna by mě otázka značkování také zajímala.V kolika letech začínají kocouři značkovat a je to pravidlo?Nebo jsou světlé výjimky co neznačkují.Rádi bychom kocourka nekastrovali,protože je moc pěkný,ale zápach v bytě by byl potíž.
Mám dva MCO, jeden začal cvrnkat do Zverlitu asi v roce a dvou měsících, ale na svislou plochu nikdy a za měsíc a půl jsme ho kastrovali a od té doby už to nikdy neudělal. Před kastrací kryl kočičku. A ten druhý má rok a půl a jsem si téměř jistá, že to neudělá nikdy. Je to prostě pan kocour.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdy začne kocour značkovat nelze jednoznačně říci - někteří začnou třeba v osmi měsících, jiní třeba až ve dvou letech. Jsou i kocouři kteří neznačkují vůbec nebo značkují jen málo (můj šestiletý chovný kocour značkoval jen občas a jen v pubertě asi od deseti měsíců do roku a půl), ale nikdy to předem nezjistíte, můsíte si to vyzkoušet. Ani dědičnost v tomto směru nepomůže - jsou značkující synové po otcích kteří neznačkují a platí to i naopak. Dokonce znám i kocoury kteří změnili působiště až jako dospělí a i když v původní rodině byli vzorní v novém působišti značkovali. Záleží taky na tom, jestli je kocour v domácnosti sám, nebo jestli má harém slečen, případně jsou tam i další kocouři. Značkování ale není jediným nepříjemným projevem nekastrovaného kocoura - když přijdou na takového kocoura choutky tak může celé noci svolávat kočky a řvát přitom podobně jako kočka v říji, mají i větší sklony k toulání a ke rvačkám.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdy začne kocour značkovat nelze jednoznačně říci - někteří začnou třeba v osmi měsících, jiní třeba až ve dvou letech. Jsou i kocouři kteří neznačkují vůbec nebo značkují jen málo (můj šestiletý chovný kocour značkoval jen občas a jen v pubertě asi od deseti měsíců do roku a půl), ale nikdy to předem nezjistíte, můsíte si to vyzkoušet. Ani dědičnost v tomto směru nepomůže - jsou značkující synové po otcích kteří neznačkují a platí to i naopak. Dokonce znám i kocoury kteří změnili působiště až jako dospělí a i když v původní rodině byli vzorní v novém působišti značkovali. Záleží taky na tom, jestli je kocour v domácnosti sám, nebo jestli má harém slečen, případně jsou tam i další kocouři. Značkování ale není jediným nepříjemným projevem nekastrovaného kocoura - když přijdou na takového kocoura choutky tak může celé noci svolávat kočky a řvát přitom podobně jako kočka v říji, mají i větší sklony k toulání a ke rvačkám.
Svatá pravda už dva dny nespíme, kocour řve jak blázen. No největší pochopení má manžel, ten by mu šel hned nějakou i v dešti hledat.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za názory. Kocour je vykastrovaný přes rok. Po kastraci značkoval trochu - to jsem vyčetla, že se ještě tzv. vyplavují hormony. Máme ještě dvě kočičky, které se chystáme kastrovat, třeba se poté míra značkování zmírní. Po spreji se zeptáme u veterináře. Překvapilo mne jak hodně značkuje, jsme z toho opravdu nešťastní. Pokud se rozhodne označkovat skříň, úplně to z ní potom stéká a začíná to být neúnosné. Kocourek byl ve zbídačeném stavu, zraněný, zřejmě odrazilo auto. Nyní je to nádherný, velký a chlupatý "lev" a velmi neradi bychom ho dávali pryč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý den,
máme stejný problém. Náš kocourek (perská) před třemi lety, hned po jeho prvním roce, byl kastrován. Chováme jeho a ještě jednu kočičku v bytě. Během posledních dvou měsíců značkuje nábytek a kobercové předložky. Dokonce je i zmuchlá, jako by to chtěl zahrabat. Je to velice nepříjemné. Nevíme, co s tím, ale pryč ho určitě dávat nechceme. Děkuji za jakékoli rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.244
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
máme stejný problém. Náš kocourek (perská) před třemi lety, hned po jeho prvním roce, byl kastrován. Chováme jeho a ještě jednu kočičku v bytě. Během posledních dvou měsíců značkuje nábytek a kobercové předložky. Dokonce je i zmuchlá, jako by to chtěl zahrabat. Je to velice nepříjemné. Nevíme, co s tím, ale pryč ho určitě dávat nechceme. Děkuji za jakékoli rady.
Tohle nevypadá jako značkování, to by nezačalo po takové době po kastraci. Navíc značku by kocour určitě nezahrabával, tohle je prostě močení mimo záchod. Nejprve bych doporučovala vyšetření na veterině jestli váš kocour nemá nějaký problém s močovými cestami a pokud bude v pořádku zamyslela bych se nad tím, jestli před dvěma měsíci nenastaly nějaké změny proti kterým by mohl protestovat (přírůstek do rodiny, stěhování, ale třeba i změna steliva apod.).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.194.72
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle nevypadá jako značkování, to by nezačalo po takové době po kastraci. Navíc značku by kocour určitě nezahrabával, tohle je prostě močení mimo záchod. Nejprve bych doporučovala vyšetření na veterině jestli váš kocour nemá nějaký problém s močovými cestami a pokud bude v pořádku zamyslela bych se nad tím, jestli před dvěma měsíci nenastaly nějaké změny proti kterým by mohl protestovat (přírůstek do rodiny, stěhování, ale třeba i změna steliva apod.).
Dobrý den,
máme podobný problém s kocourkem dostali jsme ho asi ročního ale nebyl vykastrovaný prý bývalé majitelce neznačkoval ale přesto jsme ho vykastrovali chvíli to bylo v pohodě ale občas se vychcal mimo záchod. To jsme zjistili že má asi problémy s močením dostal prášky a byl klid. před 2 měsíci jsme se museli přestěhovat. Kocourka jsme vzali sebou ale ted začal jakoby značkovat ale přitom je vykastrovaný. Nevím co se s ním děje. Odpoledne ho chceme vzít k veterináři jestli není opět nemocný. Pokud ne opravdu nevíme co dělat Ted si s ním občas chce hrát synovec tak nevím jestli to třeba nemůže být tím. Na malé děti nebyl zvyklý. Ale jinak je to společenský kocourek a hodně oblíbený. Máme ho moc rádi a neradi bychom se ho zbavovali. Moc děkuji za rady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
máme podobný problém s kocourkem dostali jsme ho asi ročního ale nebyl vykastrovaný prý bývalé majitelce neznačkoval ale přesto jsme ho vykastrovali chvíli to bylo v pohodě ale občas se vychcal mimo záchod. To jsme zjistili že má asi problémy s močením dostal prášky a byl klid. před 2 měsíci jsme se museli přestěhovat. Kocourka jsme vzali sebou ale ted začal jakoby značkovat ale přitom je vykastrovaný. Nevím co se s ním děje. Odpoledne ho chceme vzít k veterináři jestli není opět nemocný. Pokud ne opravdu nevíme co dělat Ted si s ním občas chce hrát synovec tak nevím jestli to třeba nemůže být tím. Na malé děti nebyl zvyklý. Ale jinak je to společenský kocourek a hodně oblíbený. Máme ho moc rádi a neradi bychom se ho zbavovali. Moc děkuji za rady
Kočky značkují - a teď se bavím opravdu o značkování, ne o problémech s močením a s tím spojenou nečistotností či s ignorováním záchodu na protest - z několika důvodů a pohlavní pud je pouze jeden z nich. Druhým důvodem je nejistota - zvíře se cítí lépe v prostředí, které "voní po něm", takže se značkováním trochu uklidňuje. Z toho vyplývá, že stěhování může značkování velmi snadno spustit - ten kočičák se prostě bojí, není si jistý, je v novém prostředí, trpí úzkostí a zahání to tak, že značkuje.
Zkuste mu koupit felliway, to docela funguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.194.72
To bychom ten feliway museli koupit do více místností ne? Nikdy jsem o tom neslyšela. A vy si opravdu myslíte že je ve stresu? Z nového bydlení? Co jsme ho přivezli tak je jinej vůbec nechce ven ještě když bylo sluníčko tak se mu tam líbilo ale ted už tam nechce... A když jsme bydleli jinde tak ani domu nechtěl to bylo teda léto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To bychom ten feliway museli koupit do více místností ne? Nikdy jsem o tom neslyšela. A vy si opravdu myslíte že je ve stresu? Z nového bydlení? Co jsme ho přivezli tak je jinej vůbec nechce ven ještě když bylo sluníčko tak se mu tam líbilo ale ted už tam nechce... A když jsme bydleli jinde tak ani domu nechtěl to bylo teda léto.
Ano, takhle na dálku si myslím, že je to ze stresu.
Felliway stačí dát tam, kde kocour značkuje nejčastěji nebo aspoň do místnosti, kde má pelíšek, kde tráví nejvíc času.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, takhle na dálku si myslím, že je to ze stresu.
Felliway stačí dát tam, kde kocour značkuje nejčastěji nebo aspoň do místnosti, kde má pelíšek, kde tráví nejvíc času.
Dobrý den! Psala jsem tu nedávno - jakou jsme udělali chybu - našemu asi ročnímu kocourkovi z útulku jsme ukázali, co je to příroda, chytání myší, volný pohyb po velkých plochách tím, že jsme jej začali vozit na chalupu. Psala jsem to vše tady nedávno. Že je kocourek kastrovaný, na chalupě to miluje, ale po návratu do paneláku ve velkém městě je nešťastný - alespoň první dny, což se neprojevuje žádným značkováním či močením mimo záchod, ale mňoukáním a naříkáním - většinou u dveří a většinou vždy jen večer. Myslíte, že i jemu by Felliway mohl pomoci, i když je kastrovaný??? Poraďte, prosím. Jsem nešťastná z toho, jak těžce vždy nese návrat do města...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.121
Zkusit to můžete, ale já tomu nevěřím .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkusit to můžete, ale já tomu nevěřím .
Díky moc.....jsem ale také trochu skeptická .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.194.77
Náš kocour má k dispozici celý barák takže nevím kde všude značkuje, Nenašla jsem zatím jiná místa než v kuchyni a v obýváku. Pelíšek měl na skříni tam už ted nechodí takže spinká kde se mu zrovna chce. Na noc je zavřený v obýváku ale přes den tráví čas všude možně tak nevím kam bych to měla dát.
Dobrý den,
pracuji ve zverimexu a teď jsem tu měla pár, co mají kocoura.
Ptám se zde, protože já zrovna milovník koček nejsem a tudíž nemám moc zkušeností.
Pán a paní mají 2letého kocoura cca půl roku. Nyní se přestěhovaly a kocour jim začal značkovat nábytek, hlavně gauč.
Jejich prvním řešením bylo, že ho chtějí vykastrovat, řekla jsem jim, že to mi přijde moc velký zákrok, vzhledem k tomu, že to před tím v původním bytě nedělal. Jako alternativu jsem jim nabídla sprej od Flaminga na ochranu nábytku, který nakonec zakoupily.
Je mi jasné, že kočka to dělá nejspíš ze stresu z jiného prostředí a kastrace na to už vůbec pomoci nemusí, ale máte někdo zkušenost s tím, jak dát kocourovi najevo, aby se v novém prostředí cítil dobře ?
Přijde mi nefér, aby další zvíře skončilo za pár měsíců venku nebo v útulku jen proto, že mu majitelé neumí porozumět.
huhuter
napsal(a):
Dobrý den,
pracuji ve zverimexu a teď jsem tu měla pár, co mají kocoura.
Ptám se zde, protože já zrovna milovník koček nejsem a tudíž nemám moc zkušeností.
Pán a paní mají 2letého kocoura cca půl roku. Nyní se přestěhovaly a kocour jim začal značkovat nábytek, hlavně gauč.
Jejich prvním řešením bylo, že ho chtějí vykastrovat, řekla jsem jim, že to mi přijde moc velký zákrok, vzhledem k tomu, že to před tím v původním bytě nedělal. Jako alternativu jsem jim nabídla sprej od Flaminga na ochranu nábytku, který nakonec zakoupily.
Je mi jasné, že kočka to dělá nejspíš ze stresu z jiného prostředí a kastrace na to už vůbec pomoci nemusí, ale máte někdo zkušenost s tím, jak dát kocourovi najevo, aby se v novém prostředí cítil dobře ?
Přijde mi nefér, aby další zvíře skončilo za pár měsíců venku nebo v útulku jen proto, že mu majitelé neumí porozumět.
Kastrace pro kocoura není velký zákrok. Naopak se divím, že jim už neznačkoval dříve - většina kocourů začíná značkovat už kolem 1 roku, čím jsou starší, tím je pach pronikavější, jak při samotném značkování, tak i při běžné potřebě vykonané do wc. Takže za mě opravdu vykastrovat + bych mu koupila šantu či kozlík - buď nastříkat na hračky či se dá koupit rovnou všitý v hračce. Je to takové kočičí "opium" na uvolnění. A kocourovi se více věnovat - hrát si s ním, atd. Prostě zaměstnat mu mozek, aby byl v pohodě.
Ale bez kastrace se to fakt nezlepší, právě tím, že je nekastrovaný má tendenci si nové prostředí, co nejrychleji označkovat, aby o něm všechny kočky v okolí věděly.
Muž tvrdil, že kocoura(briťáka s PP) v žádném případě kastrovat nebude. Po té, co odjel na služebku a rok starý, do té doby neznačkující kocour označkoval (asi ze stresu) komplet celou půl roku starou sedačku v ceně malého auta, stolek, podlahy, koberec, snad i zeď ...byl za týden objednaný na kastraci Měsíc to u nás smrdělo jak v pavilonu šelem, nemohl k nám nikdo přijít, i když jsme všechno vyprali třikrát, přestříkali avivážema, octem...Teď už mu ani nepřijde, že je to kastrát
Dobry den, potrebovala bych poradit, mame kocoura kastroaneho asi pred 5ti lety.Ted mel problemy s mocenim ale koupili jsme specialni granule a uz se to zda lepsi. Vzdycky mocil do zachodu ale obcas i mimo ale ted zacal i znackovat zdi a manzelovi 2x obleceni, mame dve male deti tak se bojim aby nezacal znackovat i hracky a jejich obleceni..navic me nebavi porad litat s hadrem a hledat jestli zase neni nekde nafikane aby do toho nevlezly deti..Muzete mi poradit co s tim?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Opět hodím odkaz na likvidátor kočičího zápachu :
http://www.subio.cz/likvidace-zapachu-z-kocicich-toalet/...fakt to funguje super, jenom pozor, nutno nejdřív nastříkat na označkované místo, nechat působit a až pak umýt!
"Ted mel problemy s mocenim ale koupili jsme specialni granule a uz se to zda lepsi. "
taky bych to viděla na veterináře.
BaraJerry

XXX.XXX.96.15
Zdravím,
máme problém s naším tří a půl letým kocourem Jerrym. Na kastraci šel asi v jednom roce a vše bylo bez problémů. Jenže před rokem a půl jsme domů dostali ještě jednoho kocourka. Kromě klasických neshod v hraní bylo vše víceméně v pořádku, ale problém nastal po kastraci právě toho druhého kocoura. Jerry asi měsíc po jeho kastraci začal značkovat a je to opravdu neúnosné, nevíme co s ním. Zkoušeli jsme už i citrusy, ale moc nepomáhají.. Chápala bych kdyby začal značkovat před kastrací toho druhého kocoura, ale až po ní? Nevíte proč tak najednou začal a jak ho toho odnaučit?

"asi měsíc po jeho kastraci začal značkovat a je to opravdu neúnosné, nevíme co s ním. Zkoušeli jsme už i citrusy, ale moc nepomáhají.. "
Základ je, důkladně odstranit a okamžitě odstraňovat zápach, opět po stopadesáté doporučím subio :
http://www.subio.cz/likvidace-zapachu-z-kocicich-toalet/
nastříkat na označkované místo, nechat působit a až poté umývat!
"Chápala bych kdyby začal značkovat před kastrací toho druhého kocoura, ale až po ní? "
ten měsíc tak trvá, než se vyplaví hormony, takže až teď může cítit změnu a proto začal značkovat. Jinak spolu kocouři vychází v pohodě? Jestli to je jenom tou změnou, tak by to mělo přestat, samozřejmě, pokud vidíte, že se chystá značkovat, tak mu to nedovolit.
Dobrý ránko, nechci zakládat nové vlákno a chtěla jsem se zeptat. Naše 2,5 letá kočka (kastrovaná) začala značkovat po tom, co jsme si asi před rokem dovezli kotě kocurka. Jde to nějak odnaučit? Do té doby jsem netušila, že značkovat mohou i kočky, myslela jsem si, že tohle je výsada kocourů

To značkuje už celý rok? A s kocourem jsou v pohodě?
Moje holky kočky značkovaly, když se k nám stěhoval první přistěhovalec, když se začlenil, přestaly, ale to bylo v řádu dnů (a při dalších příchozích už problém neměly).
Jinak platí co jsem psala výše - důsledně pach odstraňovat, pokud se podaří chytit bezprostředně před činem tak šup do záchodu nebo ven, pokud má oblíbená místa, tak je dobré je posypat citrónovou kůrou (plátky citrónů) - citrusová vůni kočeny nerady (aktuálně tak řeším, chodí k nám cizí kocour na večeře a patrně i přespávat, tak mi někdo, možná i on, chodí na lino do předsíně ).
macomb
napsal(a):
Dobrý ránko, nechci zakládat nové vlákno a chtěla jsem se zeptat. Naše 2,5 letá kočka (kastrovaná) začala značkovat po tom, co jsme si asi před rokem dovezli kotě kocurka. Jde to nějak odnaučit? Do té doby jsem netušila, že značkovat mohou i kočky, myslela jsem si, že tohle je výsada kocourů
Nám značkovaly (v bytě) i kočky v říji.
napsal(a):
To značkuje už celý rok? A s kocourem jsou v pohodě?
Moje holky kočky značkovaly, když se k nám stěhoval první přistěhovalec, když se začlenil, přestaly, ale to bylo v řádu dnů (a při dalších příchozích už problém neměly).
Jinak platí co jsem psala výše - důsledně pach odstraňovat, pokud se podaří chytit bezprostředně před činem tak šup do záchodu nebo ven, pokud má oblíbená místa, tak je dobré je posypat citrónovou kůrou (plátky citrónů) - citrusová vůni kočeny nerady (aktuálně tak řeším, chodí k nám cizí kocour na večeře a patrně i přespávat, tak mi někdo, možná i on, chodí na lino do předsíně ).
No víceméně ano. S kocourem si sebe navzájem víceméně nevšímají.Kocourek byl dominantní od samýho začátku a ona je taková "princezna se..e pecky" tak si to tak jistí nebo nevím, předtím to nedělala. Když ju u toho chytnu tak letí ven, vždycky to poliju octem, ale stejně tam jde časem zase. Na dvoře má taky oblíbený místa u dveří a u okna.Cizí kocouři k nám naštěstí nechodí. Tím že je vykastrovaná tak to naštěstí není smrad, že by jeden pad, ale i tak... Nejspíš nezbyde nic jinýho než jen neutralizovat pach, odnaučit tohle asi nepůjde.Děkuji za odpověď
d.pettra
napsal(a):
Dobrý den, když náš kocour(1rok) začal značkovat nechali jsme ho hned vykastrovat nic se ale nezměnilo i po dvou měsících co je vykastrovaný značkuje dál pouze jednou týdně a to vždy psí pelech...na psa je zvyklý už od mala, nevíme jak ho to odnaučit...máte ňákou radu prosím?
Takže opravdu jen jednou do týdne občurá psí pelech? Jiné dny ne? Zkusila bych koupit psovi nový pelech, starý vyhodit. Na záchůdek jinak kocour chodí bez problémů?
Marry Jane

XXX.XXX.20.161
Dobrý den,
můj osmiletý perský kocour je vykastrovaný v podstatě od prvního roku věku.
Je to mazlík a stále hravý. Nikdy se nestalo že by doma značkoval ale dnes se z nějakého zvláštního důvodu stalo to, že si označil přímo mě.
Docela jsem se zarazila a vůbec nevím proč to udělal. Nepřišel mi ani naštvaný ani ve špatném rozpoložení.
Z jakého důvodu to dělají?
Předem děkuji za odpověď.
Hezký den.
Marry Jane
napsal(a):
Dobrý den,
můj osmiletý perský kocour je vykastrovaný v podstatě od prvního roku věku.
Je to mazlík a stále hravý. Nikdy se nestalo že by doma značkoval ale dnes se z nějakého zvláštního důvodu stalo to, že si označil přímo mě.
Docela jsem se zarazila a vůbec nevím proč to udělal. Nepřišel mi ani naštvaný ani ve špatném rozpoložení.
Z jakého důvodu to dělají?
Předem děkuji za odpověď.
Hezký den.
A nemazlila jste se s ním?Mě se to stalo taky jednou to samé po sedmi letech od kastrace ale to se se mnou mazlil a najednou mě označkoval.To byl smrad.Od té doby už zase nic..
mari.trn

XXX.XXX.139.192
Dobry den, je mozne ze kocour znackuje uz jako 3.mesicni kote? Uz jsme meli za zivot 3 kocoury a zadny to driv jak na 1roce zivota nedelal.. Nicmene kocourek ted moci na vsechno. Sedacky, rucniky, kose na pradlo a pod. Nikdy predtim to nedelal a mame ho uz dva mesice. Vzdycky chodil na bedynku a peclive po sobe vse zahrabal. Pred 3tydny k nam prisla toulava kocicka, tak jsme se ji ujali, kocourek s ni od zacatku vychazi dobre. Sponkaji spolu, myje ji, zkratka bez sebe nedaji ani ranu, takze predpokladam ze s jejim prichodem to moceni nijak nesouvisi. Diky za jakekoliv rady :) jsme z jeho chovani dost nestastni :(.
mari.trn

XXX.XXX.139.192
Každý jedno..
mari.trn

XXX.XXX.139.192
Napadlo me uz zkusit koupit jeste aspon jedno wc.. Ale jinak uz fakt nevin co s nim kazdy den tak 3x prevlikam postel a vytiram.. Kocourek nam cura vsude po dome :(.
mari.trn
napsal(a):
Napadlo me uz zkusit koupit jeste aspon jedno wc.. Ale jinak uz fakt nevin co s nim kazdy den tak 3x prevlikam postel a vytiram.. Kocourek nam cura vsude po dome :(.
Neproběhla u vás ještě nějaká změna?
Měla jsem podobný problém, když jsem nastoupila na brigádu a kocour tesknil - čůral pak zásadně na moje věci, na jiné ne (nábytek apod)... hlavně na postel, oblečení. Pomohla mi sestra, která mi ho v době mé nepřítomnosti hlídala, jen mu dělala společnost. Hnedka s tím přestal.
Někdy stačí opravdu malá změna. Popř. bych se i snažila zjistit, jestli nemá nějaký zdravotní problém. Občůrávání není normální. A taky udržovat WC čisté, mnoho koček odmítá vykonávat potřebu do "použitého" WC.
mari.trn

XXX.XXX.107.140
Jedina zmena je ze jsem ted 3 dny v kuse v praci od 8 do 8 ale hlida mi ho mamca nebo pritel kdyz nejsem doma.. Ale obcas se proste stane ze je tam hodinu dve sam.. Kocicce to nevadi, ta klidne cely den spinkaale kocourek mi pripada troxhu jako zavislacek.. To me vubec nenapaflo, ze by to mohlo byt tim.. Nicmene dneska rano opet znovu.. Vycistila jsem jim wc, sypu novou podestylku a kocourek mezitim pocural perinu. Odjela jsem do prace a ani ne za hodinu mi volal pritel ze prej pocural i tu druhou.. Ale kakat chodi normalne na wc..

Pokud kocourek čůrá na různá místa v bytě, může mít zánět močového měchýře. Bolest si spojuje s močením, proto hledá nová místa. Zajděte s ním na veterinu a uvidíte, co dál.
mari.trn

XXX.XXX.107.140
Moc dekuji za radu! Hned rano s nim pojedu na veterinu.
Mně teda nejvíc zaráží, že jsou mu 3 měsíce a máte ho už 2 měsíce doma...ono to může být i chybějící socializací u mámy...
Nebo taky zdravotní problém, kdy si bolest při čůrání spojil s wc a zkouší jiná místa s myšlenkou, že tam ho to třeba bolet nebude.
Aby jako 3 měsíční už začínal značkovat se mi moc nezdá...spíš nějaký stres, možná nemoc..uvidíte na veterině.
Denisa93A

XXX.XXX.219.229
Dobry den,
muj kocour byl vykastrovan v 7 mesicich. Ted je nu rok a myslim, ze mi zacal znackovat. Jak je to mozne? A co mam s tim delat? Diky za odpoved
Denisa93A
napsal(a):
Dobry den,
muj kocour byl vykastrovan v 7 mesicich. Ted je nu rok a myslim, ze mi zacal znackovat. Jak je to mozne? A co mam s tim delat? Diky za odpoved
Tak asi by to chtělo popsat více. Jak to dělá, kdy to dělá, kde to dělá, zapáchá to...? Atd. Jste si jistá, že jde opravdu o značkování?

kastrace značkování neodstraňuje
Zus

XXX.XXX.76.8
Dobrý den, mám případ o kterém nemohu nic najít na internetu, tak to zkouším tady 😓... Máme doma dva kocourky, jeden je 7 měsíční, den po kastraci a ten druhý je 3 měsíční, ještě malé číslo... Ten starší kocour začal značkovat asi 14 dní před kastrací a na všelijaká místa i v různých časových dobách. Bylo to v kuchyni, v chodbě do bot, ke skříni, hnedka vedle záchoda... snad skoro všude. Tak jsme si říkali, že možná značkuje kvůli tomu druhému kocourkovi, tak že zkusíme kastraci, jestli se to nezlepší... Bohužel je to snad ještě horší. Sice je to den po kastraci, ale nejen že jsem našla další čůránek v botě, dokonce dnes ráno, další den, bylo jeho hovínko hned u misky s jídlem. Dokonce jsem si ve stejný den to ráno všimla, že je nějaký divný, stále polehává, skoro se ani nehne a měl problém vyskočit na gauč, přitom včera lítal jak pominutý a byl úplně normalní, jako kdyby po kastraci ani nebyl... Nevíte někdo co s tím? Máme je oba v bytě, ven vůbec nechodí (ani nechtějí, co jsme zkoušeli) a hrozně se bojím toho, že s tím nepřestane a že to bude ještě horší. Bohužel vůbec nevím co by jsme dělali špatně. Záchody máme dva, misku mají taky každý svojí a neustálý přísuj jídla a pití. Kočkolitů jsme na začátku zkoušeli víc, aby jsme zjistili, který jim oběma vyhovuje a je to stále ten samý, takže mají jen ten a každý den ho čistím. Dokonce tu mají oba dva spoustu hraček, aby se nenidili a prolejzačky, které jsou stejně většinou k ničemu, protože si pořád hrají ti dva spolu... Opravdu nevím, kde by mohla být chyba, proč tohle dělá. Nevěděli by jste o něčem? Veterinářka mi pouze řekla, že to, že bude malátný a bude skoro pořád jen jíst a psát je normální, ale o kálení ani o značkování nic neříkala... 😓

Máme sice kočky venkovní,ale někteří kocouři normálně značkují a to jsou kastrovaní všichni.Nejstarší,takový šéf,zanačkuje pořád.Kastrovanáý byl asi 2 letech a teď mu je už 15.Jen to není cítit.
Tak za prvé jste udělali špatně to, že jste ho po kastraci nenechali někde v omezeném prostoru v klidu, aby nelítal. Tělo je rozhozené minimálně z narkozy a mohl si jak ublížit, tak to prostě přehnat. Teď se mu teprve asi ,,srovnala hlava" a zjistil, že mu není dobře. Proto zřejmě i kadí kde nemá. Chce to klid. Mám sice kočky polovenkovní venku kastrovaný kocour značkuje pořád, ale doma si to nedovolí nikdy - hlavně nemá důvod. Koťátko je ještě malé, zvyknou si na sebe a nebude mít důvod přeznačkovávat. Jediný problém může nastat v době dospívámí kotěte.
Zus

XXX.XXX.76.8
Děkuji vám za info a za rady... Tak uvidím, jak se to bude vyvíjet... :)
Jinak k té poslední zprávě: Byl na stejném místě jako obvykle, nechávám jim prostor jenom v obýváku, kuchyni a chodbě, Protože mezi těmito místnosti nejsou dveře, hlavně v nich trávíme nejvíce času, takže je máme skoro pořád na očích, jinak nikam jinam je nepouštím. Ale máte pravdu v tom, že asi začal blbnout až moc brzy. Nechali jsme ho v klidu už od rána od kastrace, nejdřív byl pořád malátný a spal, nechali jsme ho být, aby byl v klidu na místě, kde to zná, ale pak sám od sebe začal normálně chodit, lezl na okno, hrál si s tím menším kocourkem jako obvykle. Nevěděla jsem, že je to špatně, byla jsem hlavně ráda, že se z toho srovnal a mohl uz normalne chodit... Ale pravda je, ze s tim malym hodne delal kraviny a honily se tady a proto mu nejspíš bylo zle a vykálel se. Dnes celý den opět jenom spí a je na něm vidět, že mu není moc dobře... Takže máte pravdu. Chce to čas.
Ale děkuji za rady. Nikdy drive jsem kočku doma neměla, takže nevím, jak a co mám dělat, proto jsem z toho zoufalá. Ale děkuji za rady! :))

"Dnes celý den opět jenom spí a je na něm vidět, že mu není moc dobře..."
tak to bych veterináři minimálně volala....
všichni mí kocouři, jakmile se probrali po kastraci z narkózy, tak byli zcela a úplně OK
Calista

XXX.XXX.104.19
Dobrý den,ať hledám na netu... Nevím si rady.Mame siamskou kočičku ,kvůli alergii ,nám vyhovuje.nevykastrovanou 1,5 starou, posledního půl roku uklizime po kočičce nacurano louže,a nekde označkování na místech kde to není vidět a kam se dostane..skříň,čepice, pod postel v ložnici, otevřené krabice,hračky,vyprané prádlo i koš s prádlem. Vše v ložnici nebo v pokoji a koupelne. na svůj záchod chodí,i na druhý na schodišti. Máme doma i dvě fenky malých psů 10 m,s ní si hraje jako s kamarádkou. s druhou fenkou 6 letou se snesou ,fenka kocky nemusí,občas po ní vystartuje,ale neublíží ji. Hledali jsme čím to je,vždyť ji máme rádi. Kocicka se boji syna 13 l,on neslyší kočičku když zřejmě mnouka a nelíbí se jí neco a i ji nerespektuje, že chce klid... chce se s ní mazlit, kočička není chovaci, ale je moc hodná. Před synem se vždy schovava. Koupili jsme šantu, na ni reaguje pozitivně, jakmile si dal syn šantu kočičí ve spreji na ruce ,začala na syna vrcet, a stačilo jen když ho vidí,přitom mě i manžela i dceru 9 v pohodě. Dlouho jsme váhali zda mít jednou koťátka, je poněkud hlasitá když má říji a i synovi to asi vadi s sluchadly.my máme sluch.vadu,tak nám to nevadilo. Ptám se, vyřeším problém kastraci? Teď i označkovala stromeček dceři v pokoji a postel. Snažíme se vše uklízet octem, i sodou... S synem je domluva těžká,je stejně tvrdohlavý jako ta kočička nemyslím si že by byla nemocná kočička, prede mnou se vyčůra i do kockolitu.Byvame dlouho v práci, psi jsou v chodbě a kočička má svůj pelíšek vyvyseny v otevřené místnosti kde má toaletu,navíc přístup na schodiště . Vodu mají společnou i granule, navíc k tomu kapsičky i maso večer každý zvlast . Děti bývají brzy doma. Nechceme se kočičky vzdát, kromě syna,ale tvrdí že ji má rád, a že se sní chce take mazlit jako dcera. Je mi jasné, že ji i provokuje... on by chtěl nejradši ragdola,aby se s ním mazlil. Siamka také zřejmě trpí samotou?děkuji za návrhy jak řešit.
Calista
napsal(a):
Dobrý den,ať hledám na netu... Nevím si rady.Mame siamskou kočičku ,kvůli alergii ,nám vyhovuje.nevykastrovanou 1,5 starou, posledního půl roku uklizime po kočičce nacurano louže,a nekde označkování na místech kde to není vidět a kam se dostane..skříň,čepice, pod postel v ložnici, otevřené krabice,hračky,vyprané prádlo i koš s prádlem. Vše v ložnici nebo v pokoji a koupelne. na svůj záchod chodí,i na druhý na schodišti. Máme doma i dvě fenky malých psů 10 m,s ní si hraje jako s kamarádkou. s druhou fenkou 6 letou se snesou ,fenka kocky nemusí,občas po ní vystartuje,ale neublíží ji. Hledali jsme čím to je,vždyť ji máme rádi. Kocicka se boji syna 13 l,on neslyší kočičku když zřejmě mnouka a nelíbí se jí neco a i ji nerespektuje, že chce klid... chce se s ní mazlit, kočička není chovaci, ale je moc hodná. Před synem se vždy schovava. Koupili jsme šantu, na ni reaguje pozitivně, jakmile si dal syn šantu kočičí ve spreji na ruce ,začala na syna vrcet, a stačilo jen když ho vidí,přitom mě i manžela i dceru 9 v pohodě. Dlouho jsme váhali zda mít jednou koťátka, je poněkud hlasitá když má říji a i synovi to asi vadi s sluchadly.my máme sluch.vadu,tak nám to nevadilo. Ptám se, vyřeším problém kastraci? Teď i označkovala stromeček dceři v pokoji a postel. Snažíme se vše uklízet octem, i sodou... S synem je domluva těžká,je stejně tvrdohlavý jako ta kočička nemyslím si že by byla nemocná kočička, prede mnou se vyčůra i do kockolitu.Byvame dlouho v práci, psi jsou v chodbě a kočička má svůj pelíšek vyvyseny v otevřené místnosti kde má toaletu,navíc přístup na schodiště . Vodu mají společnou i granule, navíc k tomu kapsičky i maso večer každý zvlast . Děti bývají brzy doma. Nechceme se kočičky vzdát, kromě syna,ale tvrdí že ji má rád, a že se sní chce take mazlit jako dcera. Je mi jasné, že ji i provokuje... on by chtěl nejradši ragdola,aby se s ním mazlil. Siamka také zřejmě trpí samotou?děkuji za návrhy jak řešit.
Ježiš, to je teda elaborát! A v něm plno sporných témat. Myslíte to vše vážně??? To jako nelze 13letému klukovi vysvětlit, že nemá kočku chovat a dlachnit, když to nesnáší???
Jinak ano, 1,5letá kočka by po kastraci mohla přestat značkovat. Ale zda to bude na 100% Vám asi nezaručí nikdo.
Calista

XXX.XXX.104.19
Ano,myslím to vážně, domluva funguje jen na chvíli ani ne den,vzhledem k tomu,že je víc živější a i k zdravotní vadě , se nechová jako běžné dítě...a já netušila že to takto dopadne... S pejsky není tak velký problem ti jsou mazlivý. Necháme ji vykastrovat a budem doufat, že domluva synovi zabere ,vysvětlujeme od zacatku. Ona je jinak hodna a přede. Myslela jsem že to bude tou starší fenkou,že by žárlila.znamy mají ragdola kocoura, syn byl z něj nadšený, že by obrátil pozornost k tomu ragdolovi,přece jen to je větší kocour než siamka, ta je drobná.no nechci to zkoušet,abychom pak neměli dvě smutné kočky. A kočičku dávat pryč nechceme, máme ji rádi.pred4 lety jsme bojovali s dřívější fenkou 3 roky s rakovinou, Loni nám umřela její maminka 16,5 let a jednu siamku nám v jednom roce někdo odnesl.Toto je druhá a neradi bychom o ní přišli i kvůli holčičce. Jen mi je jasný, že samota pro ni nebude...
Nechceme se kočičky vzdát,
kromě syna,
ale tvrdí že ji má rád, a že se sní chce take mazlit jako dcera.
Je mi jasné, že ji i provokuje...(ubližuje?)
Když je Vám to jasné, nechte ho uklízet,
co kočička ze stresu produkuje po bytě! !
tvrdí že ji má rád - tak hlavně, že Vám to umí vysvětlit
on by chtěl nejradši ragdola,aby se s ním mazlil. Tak mu ho kupte !
Siamce se uleví, aspoň občas ji ragdol vystřídá. Pak se
nejspíš zblázní obě.
Nemohu tomu uvěřit.
Chtěla byste žít ten život vaší kočky?
Calista

XXX.XXX.104.19
Těžka odpověď, rozhodně bych nevymenila syna za kocku. Pokud kastrace nezabere a kočička bude nešťastná u nás,tak ji budu hledat jiný domov. Švagrová má kočku thajskou a od té doby co ji v půl roce kotěte unesli sousedí když ji babička omylem nechala v bytovce na schodišti, a stihli během hodiny prodat. Bratr je nachytal při předávání a tak ji po třech dnech po urgenci policie vrátili. Od té doby ta hodná Thajka svagrove začala kousat všechny cizí, včetně návštěv i škrábat. Měli velkého psa a teď je asi málo utahaná,,když pejska nemají,mají roční dítě a holčičku hodnou. Že by ji ta naše dělala společnost... Po vykastrovaní.

Jenže pokud kočka všude čůrá ze stresu (ze syna), tak se po přinesení cizí kočky domů taky možná ještě zhorší.
Jednou u nás byl na návštěvě s tetou sedmiletý bratranec...zatahal nám kočku za ocas. 3x jsem ho upozornila, ať to nedělá...po čtvrté ode mě dostal facku a hned byl klid. Byla jsem mladší, teď bych si to asi nedovolila, ale bylo to dost účinné ...

ještě jen tak k tomu ragdollovi...máme ragdollí kočku a ta není vůbec muchlací typ. Ony jsou klidné, milují společnost člověka, ale taky se nenechají pořád otravovat. Což asi žádná kočka. Buď synovi vysvětlit, jak se chovat ke zvířatům a nebo mu pořídit plyšovou - tu si může mačkat v náručí jak chce. Kočky nejsou na hraní.
Calista

XXX.XXX.1.24
Zdravím všechny, tak už je siamka po kastraci- měla zvětšenou dělohu,říkal veterinář,teď už nechodí čůrat jinam, kočička zůstane u nás, je vidět že už je spokojenější a více mazlivější,hlavně klidnější ,zřejmě jí to vysilovalo,chodí i za synem,nechat se podrbat. Synovi jsme domluvili ragdolka,přeje si ho i manžel,je z nej nadšený, bude kastrovany . Jsem moc ráda, že se to vyřešilo. Děkuji všem za rady...
rapotacka11
napsal(a):
Že by ji ta naše dělala společnost... Po vykastrovaní.
To je možné.
Začátky soužití nemusí probíhat dobře.
Domácí kočka vetřelce vyhání.
Časem si zvyknou, chce to trpělivost.
Ja mám pět koček,kastrovanych, různě staré,od 17 let po 1 rok..NEJSOU kamarádky,pouze se respektuji,vyhybaji jedna druhé..to byste musela mit dve kočky z jednoho vrhu,sestry..

ančovička1
napsal(a):
Ja mám pět koček,kastrovanych, různě staré,od 17 let po 1 rok..NEJSOU kamarádky,pouze se respektuji,vyhybaji jedna druhé..to byste musela mit dve kočky z jednoho vrhu,sestry..
Nemusí být z jednoho vrhu, ale stačí, když se pořídí klidně dvě různá koťata současně. Často si zvyknou i starší kočky, ale není tam už žádná větší jistota a jak píšete - často žijí jen vedle sebe a jedna druhou ignorují. U nás je věkový rozdíl koček 2,5 roku a zvykli si na sebe krásně. Kočka byla ze začátku vzteklá, ale teď spolu spí v křesílku, hrají si a vzájemně se myjí...Je teda pravda, že tomu hodně pomohla kocourova naprosto nekonfliktní povaha (je z větší "smečky" koček, kde byl zvyklý na kočičí důchodce i malá koťátka, protože když jsme si pro něj v jeho skoro půl roce byli, měla paní chovatelka měsíční vrh od svojí druhé chovné kočky a všichni se tam vzájemně respektovali - jen chovní kocouři museli být oddělení). Čekala jsem totiž jistou nepřátelskost i od něj, ale vůbec. To ragdollka už když jsme si ji přivezli jako kotě byla dost sólista, protože paní chovatelka měla sice víc chovných koček, ale různě u příbuzných a doma jen tu svoji jednu ragdollku, takže socializace s ostatními kočkami nebo zvířaty 0, narozdíl od kocourka. Zvykala si týden i jako kotě na druhé kotě spolubydlící a vrčela jako tygr ...příště bych si určitě vzala kotě někde, kde mají víc koček, než jen jednu.
Myslim , že váš kocour se s kočkou snesou protože to tak ma být😀..ale mezi dospělými kočkami, to nefunguje..mně loni porodila(nestihla jsem prvni kastraci) rok a půl kočka,nechala jsem si kocourka a kočičku,maminka je milovala asi 3-4měsíce,od té doby se k ni nesmi přiblížit,vrčí na ně,sem tam nějakou dostanou..možná, že to je i povahou kočky..😀

ančovička1
napsal(a):
Myslim , že váš kocour se s kočkou snesou protože to tak ma být😀..ale mezi dospělými kočkami, to nefunguje..mně loni porodila(nestihla jsem prvni kastraci) rok a půl kočka,nechala jsem si kocourka a kočičku,maminka je milovala asi 3-4měsíce,od té doby se k ni nesmi přiblížit,vrčí na ně,sem tam nějakou dostanou..možná, že to je i povahou kočky..😀
Tak možná to je u venkovních zvířat jiné (pochopila jsem, že jsou venku). My máme oba kastrované byťáky, kde je pro ně ta druhá kočka vítaným rozptýlením. Možná to je taky plemeny, to netuším. Máme mainu a ragdolla. Ale co takhle vím, tak hodně lidí si bere k dospělé kočce kotě a nemívá problém (krom třeba prvního měsíce, když se sžívají), ale vím jen o těch bytových-kastrovaných a většina koček lidí, které znám, mají PP a jsou na jiná zvířata zvyklé. Možná to taky bude hrát roli. Když jsme měli kdysi dávno na vesnici "obyčejného" kocoura je pravda, že ten se moc s nikým nekamarádil a to byl kastrovaný...prostě obcházel ostatní kočky obloukem, ale rvát se jsem ho taky asi nikdy neviděla.
Asi to bude individualni..doma mam kastrovanou britku,moc mila kočička,kočky ze dvorku jsou doma také,ale chodi,jak chtějí ven, ale s britkou Viktorkou také žádná nekamaradi😀..žádné důvěrnosti,jen se mijeji😁,každá spi na svém teplem radiátoru a pak zase ven😀..žádné konflikty spolu nemaji🐱🐱

Mně britky přijdou jako hodně samostatné jednotky i co se týče lidí, natož koček :D ... ale třeba jsou taky výjimky... znám jednu - ta si přijde pro pohlazení prý ráno, potom když přijde někdo z rodiny z práce a běda, jak na ni bude chtít někdo sahat mimo vítací rituály! To si jde uraženě odsednout jinam ...
napsal(a):
Mně britky přijdou jako hodně samostatné jednotky i co se týče lidí, natož koček :D ... ale třeba jsou taky výjimky... znám jednu - ta si přijde pro pohlazení prý ráno, potom když přijde někdo z rodiny z práce a běda, jak na ni bude chtít někdo sahat mimo vítací rituály! To si jde uraženě odsednout jinam ...
Jo, jo, jako majitelka briťáků můžu potvrdit Přijít si pro pohlazení(jako vrchol důvěrnosti) to už musí být něco. Vítají jak pes, čekají u dvěří či garáže, když se odněkud vracíme, nechají si říct ahoj, někdy i to pohlazení, ale toť vše. Ráno přijdu za kočkou do pracovny, ráda bych ji pomuchlovala, ale trochu pohladit záda, trochu pupík a pak mě tam nechá dřepět a lehne si o metr vedle...prostě stačí. Jako koťata mazliví jsou, ale s dospíváním se to vytratí.
lesnížínka
napsal(a):
Jo, jo, jako majitelka briťáků můžu potvrdit Přijít si pro pohlazení(jako vrchol důvěrnosti) to už musí být něco. Vítají jak pes, čekají u dvěří či garáže, když se odněkud vracíme, nechají si říct ahoj, někdy i to pohlazení, ale toť vše. Ráno přijdu za kočkou do pracovny, ráda bych ji pomuchlovala, ale trochu pohladit záda, trochu pupík a pak mě tam nechá dřepět a lehne si o metr vedle...prostě stačí. Jako koťata mazliví jsou, ale s dospíváním se to vytratí.
Přesně tak😁britka Viktorka si přijde pro pohlazeni,jen když ona sama chce,pohladit,pomuchlovat a stačí,dáma odchází..nebo strká do misky,když došlo krmeni,taky prijde😀 bezmezne miluje syna, spala s nim v posteli,ale ten je už dlouho na internatu,tak si ho užívá jen o vikendech..kdyby ji nesundal,tak na nem sedi až do rána😀
petrapp

XXX.XXX.212.66
Dobrý den.
Máme doma dva britské kocoury. V prosinci měly dva roky. Nechali jsme je kastrovat v 10 měsících. Kocouři jsou bratři.
Dva měsíce jeden z kocourů začal hlasito a často mnoukat. Bývá to přes den, ale nejvíce večer a v noci. Mého partnera to hodně vytáčelo. Začal ho okrikovat, a já. mu říkala, aby to nedělal, že ho to. může stresovat.
Ten druhý to nedělá.Ten je strašně hodný. Máme však rádi oba dva.
Před týdnem v chodbě začal značkovat. Pocural dveře a pucak. Dnes venku udělal to samé, ale u jiných dveří a zvenku.
Kluci jsou domácí, ale na dvorek občas chodí, když chtějí. Dlouho tam bez nás nevydrží.
Před půl rokem se změnil náš soused, a nyní se tam dělá rekonstrukce. Kocouři se v tuto dobu bojí a ven nechtějí. Nenutime je.
Dva dny jsem je pustila poprvé i večer, když je tma. Jde vidět, že je to láká. Trošku jsem se bála, že utečou.
Za malou zahrádku k naší brance chodí cizí kočka. Zdá se. mi, že se to kocourům moc nelíbí. Hlavně tomu, co začal značkovat.
Nevím, proč kocour začal značkovat a proč dva měsíce stále mnouka. On tedy mnoukanim dává najevo i to, že chce pamlsek, nebo vodu z umyvadla. Mě vždy vítá mnouknutim, když přijdu domů a řeknu mu ahoj. Jsou hlavně ke mně hodně silně vázání. Stále chodí za mnou. I do postele. Mnoukajici kocour má pelíšek na mém polštáři v ložnici. Často se mazlí.
Vůbec nevíme co dělat s tím strašným mnoukanim. Je to ve dvě ráno, ve tři ráno, ve čtyři ráno... Ale je občas i den, kdy je hodný a spí.
A to značkování vnímáme taky jako problém.
Byl otočeny zadkem ke dveřím, zvednuty ocas, ten se. mu úplně třepal.
Trestat ho za to?
Omlouvám se za dlouhé psaní.
Děkuji za radu.
Trestat ho za to nemůžete, u něj je to pudové, zřejmě ani úplně neví že a proč to dělá. Spíš zjišťovat s čím má problém, kvůli čemu se takto začal chovat. Něco se změnilo...tedy už jen to, že s bráchou dospěli. Značky bych omývala octovou vodou, není jim to příjemné, třeba ho to odpudí. Druhá věc...tam, kde má tendence značkovat, bych pak rozsypala kozlík. Vyzkoušeno to nemám, ale hodlám to taky zkusit, nám kocour začal chodit čůrat psu na slámu do boudy. Takže obětuju zbytek kozlíku a budu doufat, že si nebude čůrat na něco, co jí(fetuje )

petrapp
napsal(a):
Dobrý den.
Máme doma dva britské kocoury. V prosinci měly dva roky. Nechali jsme je kastrovat v 10 měsících. Kocouři jsou bratři.
Dva měsíce jeden z kocourů začal hlasito a často mnoukat. Bývá to přes den, ale nejvíce večer a v noci. Mého partnera to hodně vytáčelo. Začal ho okrikovat, a já. mu říkala, aby to nedělal, že ho to. může stresovat.
Ten druhý to nedělá.Ten je strašně hodný. Máme však rádi oba dva.
Před týdnem v chodbě začal značkovat. Pocural dveře a pucak. Dnes venku udělal to samé, ale u jiných dveří a zvenku.
Kluci jsou domácí, ale na dvorek občas chodí, když chtějí. Dlouho tam bez nás nevydrží.
Před půl rokem se změnil náš soused, a nyní se tam dělá rekonstrukce. Kocouři se v tuto dobu bojí a ven nechtějí. Nenutime je.
Dva dny jsem je pustila poprvé i večer, když je tma. Jde vidět, že je to láká. Trošku jsem se bála, že utečou.
Za malou zahrádku k naší brance chodí cizí kočka. Zdá se. mi, že se to kocourům moc nelíbí. Hlavně tomu, co začal značkovat.
Nevím, proč kocour začal značkovat a proč dva měsíce stále mnouka. On tedy mnoukanim dává najevo i to, že chce pamlsek, nebo vodu z umyvadla. Mě vždy vítá mnouknutim, když přijdu domů a řeknu mu ahoj. Jsou hlavně ke mně hodně silně vázání. Stále chodí za mnou. I do postele. Mnoukajici kocour má pelíšek na mém polštáři v ložnici. Často se mazlí.
Vůbec nevíme co dělat s tím strašným mnoukanim. Je to ve dvě ráno, ve tři ráno, ve čtyři ráno... Ale je občas i den, kdy je hodný a spí.
A to značkování vnímáme taky jako problém.
Byl otočeny zadkem ke dveřím, zvednuty ocas, ten se. mu úplně třepal.
Trestat ho za to?
Omlouvám se za dlouhé psaní.
Děkuji za radu.
Trestat ne. jak píše lesní žínka. Mně tohle občas udělá už 14 let kastrovaný bytový kocour (podotýkám, že dobrovolně bytový, nikdy nebyl dál než o jedno patro níž).
petrapp

XXX.XXX.212.66
Dnešní noc byla zase příšerná. Opět mnoukani, kvileni... Zrovna ho slyším v koupelně jak mnouka. Celá rodina jsem z toho již otrávená.
Sestra mi říká, to si asi povídá....
Jinak děkuji za rady co se týká značkování. Zkusím ten ocet i ten kozlík. Možná se podívám i po nějakém spreji. Ale to jsme kdysi zkoušeli, protože než jsme my měli kocoury, chodili nám kocouři od sousedů značkovač vše možné... Tehdy sprej vůbec nepomohl.
Trošku to zmírnil elektrický ohradník kterého se báli.

odpověď předchází otázku :
"Za malou zahrádku k naší brance chodí cizí kočka. Zdá se. mi, že se to kocourům moc nelíbí. Hlavně tomu, co začal značkovat.
Nevím, proč kocour začal značkovat"
krom toho ke značkování stačí fakt, že doma není sám
a dospěl
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!