Vypadávají vaším kočandám vousky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.77

Chtěla jsem se vás zeptat, jestli se vám už stalo, že by vaší kočandě sem tam vypadl vousek? Nevím, jak přesněji "vousek" formulovat, tak se omlouvám. Že nacházím doma chlupy, to mě nepřekvapuje, ale teď jsem našla vousek. Je to normální? A naroste na tom místě nový? Nevíte jak to funguje?

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 16:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chtěla jsem se vás zeptat, jestli se vám už stalo, že by vaší kočandě sem tam vypadl vousek? Nevím, jak přesněji "vousek" formulovat, tak se omlouvám. Že nacházím doma chlupy, to mě nepřekvapuje, ale teď jsem našla vousek. Je to normální? A naroste na tom místě nový? Nevíte jak to funguje?

Naší kočandě vousky nevypadávají, nebo se to zatím nestalo, ale kamarádčiným kocourům ano. Vousek by nový narůst měl

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.244

Vousky občas vypadávají nebo se mohou i lámat a stejně jako vlasy nebo chlupy i dorůstají, i když velice pomalu. To vím podle toho že si můj zvědavý kocour vousky upálil nad svíčkou a u mojí kamarádky zase její malá dcerka její kočce vousy na jedné straně ustřihla. Trvalo celý rok než dorostly vousky do původní délky.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.77

Děkuji za vysvětlení. Jako malé mě říkali, že se fousky stříhat nemají, že nedorůstají, a tak mám asi zkreslené představy. Tak hlavně, že to není nic vážného, a že je to normální.

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 19:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.77

Děkuji za vysvětlení. Jako malé mě říkali, že se fousky stříhat nemají, že nedorůstají, a tak mám asi zkreslené představy. Tak hlavně, že to není nic vážného, a že je to normální.

Našim kočkám taky vypadávají a průběžně dorůstají. Ze začátku jsem si je schovávala, měla jsem docela solidní sbírku

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.77

Našim kočkám taky vypadávají a průběžně dorůstají. Ze začátku jsem si je schovávala, měla jsem docela solidní sbírku

Tak to jste mě uklidnili. Já už bych začala plašit a přepočítávat vousky, jestli jsou všechny .

Neregistrovaný uživatel

12.9.2006 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.188

Tak to jste mě uklidnili. Já už bych začala plašit a přepočítávat vousky, jestli jsou všechny .

Klid, našemu kocourovi taky občas nějaký vous vypadne a průběžně dorůstají. Je to normální obměna jako chlupy, jen to dorůstání trvá déle.

Neregistrovaný uživatel

13.9.2006 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.62

je to normální úkaz. Na koberci občas seberu nějaký ten dlouhý fous. Dorůstají, tak, jako nám vlasy. Ale na rozdíl od našich vlasů jsou kočičí vousky sídlem hmatu, proto se nesmějí stříhat.

Neregistrovaný uživatel

13.9.2006 08:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.46

To je asi dalsi laicky predsudek. Me jako male rikali, ze kocka nestrci hlavu tam, kam se ji pohodlne nevejde cumak i s fouskama a kdyz se ji fousky ostrihaji, tak muze i umrit.
Jsou to vsechno pitomosti, kocky kotatkum fousku ukusuji a ty pak normalne dorostou, nektera plemena fousky skoro nemaji a ziji spokojenym zivotem a kazdy snad videl kocku, kterak se cpe nekam, kam se ocividne nevejde. Proste myty kolujici laickou verejnosti, ktere asi nejdou jen tak vykorenit.

Danka1234

21.10.2019 20:01
Danka1234

XXX.XXX.216.156

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat mam kočku který bude v listopadu půl roku a zjistila jsem teď že má zlamaný fousky tak se obávám zda se jí nemůže něco stát co s tím mám dělat. Děkuji za radu

21.10.2019 22:34
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Danka1234 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat mam kočku který bude v listopadu půl roku a zjistila jsem teď že má zlamaný fousky tak se obávám zda se jí nemůže něco stát co s tím mám dělat. Děkuji za radu

Vložte foto...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.10.2019 12:08

..čas od času najdu na podlaze jeden velký tvrdý vous.....dokonce jsem si kdysi ke státnicím brala v ten den nalezený vous pro štěstí......no a onehdá pes okousal kocourovi celou levou stranu...ráno jsem vstala a divila se, co je na tom kocourovi jinak, pak jsem zjistila, že má pouze vousy na jedné straně ňufáku......nijak mu to viditelně nevadili a za chvíli to dorostlo......

23.10.2019 20:20
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..čas od času najdu na podlaze jeden velký tvrdý vous.....dokonce jsem si kdysi ke státnicím brala v ten den nalezený vous pro štěstí......no a onehdá pes okousal kocourovi celou levou stranu...ráno jsem vstala a divila se, co je na tom kocourovi jinak, pak jsem zjistila, že má pouze vousy na jedné straně ňufáku......nijak mu to viditelně nevadili a za chvíli to dorostlo......

Teda ale nechápu, že si to kocour nechá líbit!

23.10.2019 22:58

fikovnice napsal(a):
Teda ale nechápu, že si to kocour nechá líbit!

.....no oni si od toho psího ne.řáda nechají líbit všichni tři takové věci, že to až zavání týráním a když si jich nevšímá, tak sami za ním dojdou a rozcapí se před ním na záda.....také to nechápu........

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík