Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.1.2011 07:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.222

jde o obyčejnou kočku zajímalo by mě kdy bude dospělá teď jí je 7 měs. a má první říji,

v kolika letech bývá v nejlepším věku kočka

Neregistrovaný uživatel

27.1.2011 07:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.43

co já jsem si všimla u té naší, tak kolem dvou a půl let jakoby zmoudřela :-) uklidnila se, začala se chovat tak nějak důstojněji :-))

Neregistrovaný uživatel

27.1.2011 08:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.9

Náš "obyčejný" třináctiletý kocour se choval jako kotě až do svého odejití za duhový most. Byl odebrán ještě jako kojený váleček - zachránili jsme mu tím život - do konce života nejvíc miloval tulit se ke mně a cumlat mi tričko. Nebyl pro něj problém honit se za proutkem a hrát si s balonkem. Kastrovali jsme až ve dvou letech. Asi nejvíc záleží na vstupních podmínkách socializace, nejen na věku. No a pochopitelně - každá kočka má jinou povahu ( měli jsme jich hodně, některé cíleně, některé prostě jen přišly, každá byla jiná, ale všechny nás milovaly a dávaly to po svém najevo). Vždycky jsem chtěla psa a říkala, že kočky nemusím, teď mám psa a ta jeho psí povaha mi začíná vadit, je milej, přítulnej, závislák, poslouchá.......ale další pes už nebude, další kočka ano.smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.1.2011 10:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.123

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jde o obyčejnou kočku zajímalo by mě kdy bude dospělá teď jí je 7 měs. a má první říji,

v kolika letech bývá v nejlepším věku kočka

- moc nerozumím otázce
- u našich koček byly a jsou všechny "věky" nejlepší . . . .

Neregistrovaný uživatel

27.1.2011 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.9

- moc nerozumím otázce
- u našich koček byly a jsou všechny "věky" nejlepší . . . .

Majitelka má asi i psa :-)

Neregistrovaný uživatel

28.1.2011 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

No obecně kočka dospívá v 18 měsících. Tedy tělesně. Jinak záleží na jedinci, jak už tu bylo řečeno. My měli 18 let kočku, celou dobu byla zlatíčko, ale mazlit se moc nechtěla. Mysleli jsme, že to je plemenem-peršanka- a výchovou. Dostali jsme ji jako dospělou. U nás měla koťata- s tulákem co šel okolo. Rozdali jsme je po známých a jedno si nechali. Mladá byla prostě ďábel. Milovala nás, to ano, ale chovala se jako nezkrotná šelma, i když vyrostla a žila v bytě. dokonce útočila na návštěvy a to fakt zle, museli jsme ji zavírat, když k nám někdo přišel. Jednou vyběhla na zahradu a než jsem pro ni došla, což bylo cca 10 min. zmizela beze stopy a už se nikdy nevrátila. Nezdá se mi, že by ji s její povahou někdo sebral, bůhví, co se stalo. Bylo nám smutno, ale stará kočka se postarala o náhradu. Narodilo se jí jediné kotě- kocourek a toho jsme si nechali. Pořád ho máme. Jako kotě byl super, hrál si, dováděl, neustále nás lovil a zlobil. V roce najednou konec. teď se chová jako starý mrzout. Rozvaluje se po domě a tváří se uraženě, když ho chce někdo pohladit. A pochovat? Ani omylem.
No, to jeho zlobení nám moc chybí, ale co s tím? Stará kočka loni zemřela, mladej nás "buzeruje" a protože kočky žijí dlouho, tak nás to čeká dalších 15 nebo více let.:-) ( Pacholek, hudrám na něj, ale nedala bych ho za nic)
Taky bych brala kočku, co bude hravá, bude dovádět a zlobit, ale manžel nechce o další kočce slyšet. Tak snad jednou....

Neregistrovaný uživatel

29.1.2011 11:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

No obecně kočka dospívá v 18 měsících. Tedy tělesně. Jinak záleží na jedinci, jak už tu bylo řečeno. My měli 18 let kočku, celou dobu byla zlatíčko, ale mazlit se moc nechtěla. Mysleli jsme, že to je plemenem-peršanka- a výchovou. Dostali jsme ji jako dospělou. U nás měla koťata- s tulákem co šel okolo. Rozdali jsme je po známých a jedno si nechali. Mladá byla prostě ďábel. Milovala nás, to ano, ale chovala se jako nezkrotná šelma, i když vyrostla a žila v bytě. dokonce útočila na návštěvy a to fakt zle, museli jsme ji zavírat, když k nám někdo přišel. Jednou vyběhla na zahradu a než jsem pro ni došla, což bylo cca 10 min. zmizela beze stopy a už se nikdy nevrátila. Nezdá se mi, že by ji s její povahou někdo sebral, bůhví, co se stalo. Bylo nám smutno, ale stará kočka se postarala o náhradu. Narodilo se jí jediné kotě- kocourek a toho jsme si nechali. Pořád ho máme. Jako kotě byl super, hrál si, dováděl, neustále nás lovil a zlobil. V roce najednou konec. teď se chová jako starý mrzout. Rozvaluje se po domě a tváří se uraženě, když ho chce někdo pohladit. A pochovat? Ani omylem.
No, to jeho zlobení nám moc chybí, ale co s tím? Stará kočka loni zemřela, mladej nás "buzeruje" a protože kočky žijí dlouho, tak nás to čeká dalších 15 nebo více let.:-) ( Pacholek, hudrám na něj, ale nedala bych ho za nic)
Taky bych brala kočku, co bude hravá, bude dovádět a zlobit, ale manžel nechce o další kočce slyšet. Tak snad jednou....

Krásně napsané.:-)

My máme teď 7 kočenek:
1. již 4 letá - u nás odmala , do cca roka ďáblice....teď si hraje pouze s koťaty, ostatní kočky moc nemusí, mazel je dál
2. 2 letá - přišla k nám jako cca 7 měsíční, nechá se mazlit o žen (chlapů se bojí), ani s koťaty si nehraje, ale zas dobře loví myšky.
3. 1,5 roku - narodila se u nás - je to můj miláček, mazlivý, hravý. Nedám na ní dopustit. Dokonce se naučila, že se mi opře o nohu a já jí vezmu do náruče a mazlím. Tu bych neměnila ani za zlaté prase. :-)
4. 2 letý kocour - přišel k nám asi v 8 měsících (jeho již 3.domov), od začátku celkem netykavka - teďka se sám chodí mazlit, do náruče se vzít nechá, ale "trpí" - miluje ale zase pustinky na faldíčky (je to briťák), tak to člověku odpustí. :-) Hraní miluje, zvlášť míčky a peříčka jsou jeho.
5. 2 letá - přišla k nám v cca 9 měsících, je taková odtažitější, i když pohladit se dá. Ovšem kouká u toho trochu trpitelsky. Hraní ji nic už neříká.
6. asi 3 letá (ale řekla bych, že i víc) - u nás je to její 3.domov, nesnáší braní do ruky (to se může zjevit a šíleně u toho ječí,takže po dvou pokusech jsem to vzdala) a když vidí přepravku, tak mizí. Asi s ní nemá úplně ok zážitky.smajlík Nicméně na druhou stranu je strašná mazlilka, Někde si stoupne či se posadí a i mňoukne, aby člověk hladil.
7. roční - přišla jako odrostlejší kotě, ráda se mazlí, miluje míček a taky jako kocour peříčka (na šňůrce). Nejoblíbenější hračkou je látková želva pověšená na šplhacím stromě. :-) Dřív mazlení ani moc nemusela - hlavně sedět na klíně, teďka se víc vnucuje a člověku zůstane ležet na klíně úplně v pohodě.

Takže každá kočka je zvláštní osobnost, pro to jsem se do nich taky zamilovala...se psem nejde srovnat, máme 4 (různá plemena) a všichni jsou mazlíci, hlídači i takový "vtěrky", kam jde člověk, tam jdou taky...no, tohle dělá i ta naše 3.kočena. Řekla bych, že je takový mix kočky se psem. :-) Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2011 00:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

7 kočiček,ani nevíte Zuzko,jak Vám závidím. Já mám jen toho jednoho protivu protivnýho,co mě jenom sekýruje a má z toho radost. Je kastrovaný, vet říkal,že zůstane hravý, ale nestalo se.
No přiznám se, že "tajně" krmím jednu toulavou kočku,co se ubytovala v našem kurníku. Už měla i koťata, takže teď tam bydlí 3 :-) Manžel se tváří, že to nevidí, ale občas mu to nedá aby jen tak mimochodem neutrousil jedovatou poznámku,např.- kolik těch koček budeme vlastně živit?
Domlouvala jsem se s vetem na kastraci koček( dle zákona schválnosti to jsou samé holky),problém ale bude je chytit. I když je krmím a myslím,že mne mají i celkem v oblibě-běží mi vždy naproti když se objevím a chodí za mnou- chytit se nedají. S podáním nějakého uspávadla je náš vet opatrný, říká, že mohou někam zalézt a zmrznout,což je pravda.
Takže zatím jen krmím, dávám do masa odčervovací tablety a v mrazech jim alespoň vařím teplý čaj ( jak jim chutná potvůrkám!!) Zima jim snad není když chodí spát ke slepicím.
Zdravím Terka

Neregistrovaný uživatel

6.2.2011 17:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

7 kočiček,ani nevíte Zuzko,jak Vám závidím. Já mám jen toho jednoho protivu protivnýho,co mě jenom sekýruje a má z toho radost. Je kastrovaný, vet říkal,že zůstane hravý, ale nestalo se.
No přiznám se, že "tajně" krmím jednu toulavou kočku,co se ubytovala v našem kurníku. Už měla i koťata, takže teď tam bydlí 3 :-) Manžel se tváří, že to nevidí, ale občas mu to nedá aby jen tak mimochodem neutrousil jedovatou poznámku,např.- kolik těch koček budeme vlastně živit?
Domlouvala jsem se s vetem na kastraci koček( dle zákona schválnosti to jsou samé holky),problém ale bude je chytit. I když je krmím a myslím,že mne mají i celkem v oblibě-běží mi vždy naproti když se objevím a chodí za mnou- chytit se nedají. S podáním nějakého uspávadla je náš vet opatrný, říká, že mohou někam zalézt a zmrznout,což je pravda.
Takže zatím jen krmím, dávám do masa odčervovací tablety a v mrazech jim alespoň vařím teplý čaj ( jak jim chutná potvůrkám!!) Zima jim snad není když chodí spát ke slepicím.
Zdravím Terka

Je to zajímavé, my měli dřív taky jen jednoho kocoura - obyč. černého s bílým flíčkem na náprsence a ač kastrovaný mazlíkem být nepřestal. Ale ono záleží fakt na povaze... jo, to ta naše jedna by se nechala chytit maximálně v době říje, ale musel by mít člověk proti tankovou ochranu, protože seká, kouše a neskutečně ječí jen aby ji člověk pustil.:-| A to se nechá normálně pohladit, ale chycení nebo nedej bože přepravka .....smajlík a zdrhá..

Čaj, jo? Jakou příchuť?:-) My těm našim v zimě nosíme 2x denně teplé papání, právě aby se zahřály. Na zimu vždycky nahodí kožich jako medvědi a spí v seně v kurníku, jedna chodí spát k ovcím do přístřešku (buď do sena nebo dle podezřelých vyleženin na zádech ovečky snad i na ní - ta na sobě nechává sedat i slepice, takže bych se tomu až tak nedivila :-)). Letos jsme jim ze starých gaučů, co lidi vyhazovali, udělali "noclehárnu", takže spokojeně chrní doma. Ačkoli jak se teď oteplilo, tak jsou radši venku....po ránu asi budou myši nejchutnější. :-) Je to s nima sranda....

A co se týče počtu - začalo to jednou kočičkou, pak aby jí nebylo smutno, tak kámošku...kámošce se narodilo krásné kotě a prostě zůstalo doma (to je ta moje 1,5 roční láska)....v inzerci nabízeli roztomilého kocourka....no a je jich najednou 7...a bylo i 8, ale bohužel nám tu 8. někdo přejel. smajlík Blbý je, že nemůžou být doma(brácha má alergii), tak jsou 3 aspoň ve venkovní voliéře...ty ostatní jsem zkusila taky zavřít, ale už jsou zvyklé (nejmladší 1,5 roku) venku a tak se jim být zavřené nelíbí...smajlík No a ta co se nenechá chytit je taková polo - s kočkama ve voliéře vychází jakž takž, ale kocoura neustále sekýruje a vyhazovala ho v zimě i ven ze vnitřní části, takže aby nenastydnul (což jsme řešili vloni, trubka nepochopil, že si má zalézt), je ona puštěná s venkovníma...a ty miluje, takže uvidíme jak dál...:-) Prostě, není vše úplně jednoduché. Zuzka F.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2011 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Je to zajímavé, my měli dřív taky jen jednoho kocoura - obyč. černého s bílým flíčkem na náprsence a ač kastrovaný mazlíkem být nepřestal. Ale ono záleží fakt na povaze... jo, to ta naše jedna by se nechala chytit maximálně v době říje, ale musel by mít člověk proti tankovou ochranu, protože seká, kouše a neskutečně ječí jen aby ji člověk pustil.:-| A to se nechá normálně pohladit, ale chycení nebo nedej bože přepravka .....smajlík a zdrhá..

Čaj, jo? Jakou příchuť?:-) My těm našim v zimě nosíme 2x denně teplé papání, právě aby se zahřály. Na zimu vždycky nahodí kožich jako medvědi a spí v seně v kurníku, jedna chodí spát k ovcím do přístřešku (buď do sena nebo dle podezřelých vyleženin na zádech ovečky snad i na ní - ta na sobě nechává sedat i slepice, takže bych se tomu až tak nedivila :-)). Letos jsme jim ze starých gaučů, co lidi vyhazovali, udělali "noclehárnu", takže spokojeně chrní doma. Ačkoli jak se teď oteplilo, tak jsou radši venku....po ránu asi budou myši nejchutnější. :-) Je to s nima sranda....

A co se týče počtu - začalo to jednou kočičkou, pak aby jí nebylo smutno, tak kámošku...kámošce se narodilo krásné kotě a prostě zůstalo doma (to je ta moje 1,5 roční láska)....v inzerci nabízeli roztomilého kocourka....no a je jich najednou 7...a bylo i 8, ale bohužel nám tu 8. někdo přejel. smajlík Blbý je, že nemůžou být doma(brácha má alergii), tak jsou 3 aspoň ve venkovní voliéře...ty ostatní jsem zkusila taky zavřít, ale už jsou zvyklé (nejmladší 1,5 roku) venku a tak se jim být zavřené nelíbí...smajlík No a ta co se nenechá chytit je taková polo - s kočkama ve voliéře vychází jakž takž, ale kocoura neustále sekýruje a vyhazovala ho v zimě i ven ze vnitřní části, takže aby nenastydnul (což jsme řešili vloni, trubka nepochopil, že si má zalézt), je ona puštěná s venkovníma...a ty miluje, takže uvidíme jak dál...:-) Prostě, není vše úplně jednoduché. Zuzka F.

čaj vařím normální černý a sladím medem nebo glukopurem,prý čím sladší,tím lepší:-)

kšá

19.8.2017 09:20
kšá

XXX.XXX.10.243

Od kolika měsíců můžou můžou kočičky kapsičky pro dospělé

kšá

19.8.2017 09:23
kšá

XXX.XXX.10.243

Od kolika měsíců můžou kočky kapsičky pro dospělé

19.8.2017 10:13
Machyska

XXX.XXX.252.23

kšá napsal(a):
Od kolika měsíců můžou můžou kočičky kapsičky pro dospělé

Od jednoho roku, do té doby, by měla mít stravu junior, je výživnější.

2.10.2018 05:52
Lacori

XXX.XXX.40.189

Zajimalo by mne v kolika mesicich je dospele plemeno kocek Mainske Myvali. A v kolika mesicich muze mit kocka tohito plemene kotata. Dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík