Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 01:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.254

Máte chovného kocoura natrvalo v bytě ?? nebo jak dlouho jste to vydrželi ???
Náš kocour by do 5 měs miláček čistotňáček , pak byl sem tam úlet - počůral třeba gauč...Nakoupili jsme různé odpuzovací spreje , kterými každý den ohrožená místa lehce přestříkli..Okolo roku věku se to zhoršovalo , počůraných věcí bylo víc a my nestíhali vše stříkat...Pomalu a jistě se z miláčka stalo prase :-|
Jednou načůral na pračku , jednou do koše s čistým vypraným prádlem , na lavici v kuchyni , oblíbený byl parapet na okně...Vždy bylo období horší a období lepší...Není jedináček , v bytě mám k němu 2 chovné kočky a jednu 12 letou stařenku kastrátku..Kocour je mazlivý , v pohodě..Když ho to chytne ., počůrá kočkám pelíšky, deky prostě vše...
Došlo to tak daleko , že v jeho téměř dvou letech bydlí ve volieře téměř natrvalo..Vždy jsem byla proti klecím , ale co je moc , to je moc.. Postavili jsme mu volieru v obýváku2,5 x 1,5 m , vysokou 2,6 metru. Uvnitř veliké škrábadlo a odpočívadlo , dva záchody...Stejně často schválně načůrá do kouta na lino...Na protest.. On neostřikuje , on se prostě vyčůrá...Ví že nesmí , když jsem ho náhodou přistihla , okamžitě skočil do záchoda...V bytě máme různě rozmístěných 7 záchodů , a měníme je neustále, aby byly čisté..Když jsou koťata , záchodů je doma víc...Naštěstí kocour pouze čůrá , nikdy nic nepokadil..

on přišel domů jako poslední , takže nemůže říct , že by to dělal po koupi nějaké kočky... vše je při starém...Občas ho vypustím , nebo k němu vpustím nějakou kočku - která nemrouská , aby nebyl sám ..pouštím pouze na chvíli a pod dohledem.. Nechci ho izolovat někde do odstrčené kočičí místnosti , zdá se mi ta klec v obýváku lepší.. Jak to máte s chovnýma kocourama vy ostatní ??

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.239

Známá má nyní skoro 2 letého chovného kocoura a značkuje tak, že je prostě ve venkovní voléře. Má ji zateplenou a má tam jako společnici kastrátku. Ale prostě doma značkuje a fakt se to nedá.

Náš kocour např. značkuje jen, když se říjí kočka a on k ní nemůže. No, někdy označkuje záchod i když je s ní. :) . Takže s to ještě dá.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 12:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.1

Právě proto bych nikdy žádného kocoura do chovu neprodala (kdybych odchovávala koťata). Nebývá to radostný život...

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 19:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.143

Já mám tříletého chovného kocoura. Mám štěstí, kocour neznačkuje, takže může být přes den v obýváku s kastrátkou a když se vrátím z práce. Určitě má spokojený život. Ale i kdyby značkoval tak by nebyl problém, prostě by byl v kočičím pokoji, který je plně omyvatelný a v obýváku by byly chovné kočky.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

No, je pravdou, že někde bylo, že i značkování je dědičné. tak do chovu pak vybírat dobrou linii a vyptat se, jak je na tom tatínek se značkováním. :)

Náš značkuje jen když je v okolí říjná kočka, takže dobrý. Ale známé kocour značkuje v domu kde co (obyčejný vesnický kocour, co chodí i ven a její manžel prostestuje proti kastraci - jakoby měli snad řezat do něj :-))), tak si docela užívá.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.77

Značkování nebo neznačkování není dědičné, to jsou jen bludy a mnohdy i trik, jak lépe prodat kocoura - napíše se, že otec neznačkuje, že teda synek taky nebude .... můj kocour občas značkoval jen pokud měl cizí kočku ke krytí a ona pak odjela a jen velmi výjimečně se stane, že stříkne když nemůže nakrýt svou milovanou kočku. Ale téměř všichni jeho synci šli na kastraci, protože začali značkovat ještě před prvním rokem.

Neregistrovaný uživatel

3.11.2011 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.74

Máme 1,5 roku starého chovného kocoura. Neznačkuje, zatim :-| Jeho otec též neznačkoval - v bytě chovatele který měl i otce našeho kocoura žádný zápach cítit skutečně nebyl. Máme jen tohoto kocoura (plus tři velké psy), po bytě může všude. Neznačkuje ani když tu má kočku na krytí. Asi mám štěstí ... aneb asi platí přísloví o "tom sedlákovi a obr bramborách" :-))

19.12.2018 21:30
brunka

XXX.XXX.31.4

Ze zásady neprodávám kocourky na chov. Dobře vím, jak to mnohdy funguje. Ti nejkrásnější kocourci jsou někdy za svoje přednosti potrestáni na spoustu let tím, že jsou odsouzeni žít na samotce, někdy dokonce ve venkovním výběhu, kleci, sklkepě, kotelně, chlívku, či králičáku! Je to týrání. Náš chovný kocour spí se mnou v posteli a je to největší mazel. Občas značkuje. Pokud by to nešlo vydržet, nechali bychom ho vykastrovat, ale určitě bych si neodpoustila, kdyby byl izolovaný.

20.12.2018 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

brunka napsal(a):
Ze zásady neprodávám kocourky na chov. Dobře vím, jak to mnohdy funguje. Ti nejkrásnější kocourci jsou někdy za svoje přednosti potrestáni na spoustu let tím, že jsou odsouzeni žít na samotce, někdy dokonce ve venkovním výběhu, kleci, sklkepě, kotelně, chlívku, či králičáku! Je to týrání. Náš chovný kocour spí se mnou v posteli a je to největší mazel. Občas značkuje. Pokud by to nešlo vydržet, nechali bychom ho vykastrovat, ale určitě bych si neodpoustila, kdyby byl izolovaný.

Obě kočky, ač mohly být chovné, jsem si kupovala na mazlíky s tím, že budem kastrovat. Muž si to s kocourem rozmyslel, že mu to neudělá No, chlapi Odjel na služebku a kocour přeznačkoval jak kolegovo auto ponechané u nás v garáži, tak celý obývák. 14dní to přes 100x mytí a přestříkávání vším možným, u nás smrdělo jak v šelminci. Hned na druhý den po činu jsem volala na katraci a za týden se kastroval. Není líný, pere se s kocoury(je i venkovní) jen se naštěstí netoulá moc daleko. Pokud někdo nevykastruje a kocoura odděluje, nemá ho na nic jiného než na množení, říkejme tomu třeba chov, ale domácí mazlík to určitě není
Váš je krásný, vypadá jak náš Leonek. Kolik mu je?

21.12.2018 14:37
brunka

XXX.XXX.31.4

Damiánek měl teď v prosinci 11 let. A je to neskutečný mazel :)

21.12.2018 14:59
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

Já mamce koupila kocoura v srpnu měl rok a není kastrát a nesmrdí neznačkuje spí s ní v posteli je to zlatíčko je čistě bytový ven chodí jen na balkon z vlastní vůle druhá starší kočenka míšenka rasy chodí ven láká ho ale on nechce ani za nic dvakrát při nehodě skončil venku když honil muchy a od té doby ani muchy nehoní, aby nevypadl z okna (přízemí) a jeho tatínek taky neznačkoval. Byli jsme připraveni, když začne smrdět a značkovat přijde o kulky, ale nic.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2018 15:29

Laila.aila napsal(a):
Já mamce koupila kocoura v srpnu měl rok a není kastrát a nesmrdí neznačkuje spí s ní v posteli je to zlatíčko je čistě bytový ven chodí jen na balkon z vlastní vůle druhá starší kočenka míšenka rasy chodí ven láká ho ale on nechce ani za nic dvakrát při nehodě skončil venku když honil muchy a od té doby ani muchy nehoní, aby nevypadl z okna (přízemí) a jeho tatínek taky neznačkoval. Byli jsme připraveni, když začne smrdět a značkovat přijde o kulky, ale nic.

Počkejte na jaře

Někteří kocouři jsou hodní dlouho. Ale jen menšina vydrží neznačkovat celý život

21.12.2018 18:31

Laila.aila napsal(a):

..kamarádce chodil chovný ragdoll značkovat na terasu na květináč, doma nikdy........ ale je to fakt kocour od kocoura..........

21.12.2018 20:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

brunka napsal(a):
Damiánek měl teď v prosinci 11 let. A je to neskutečný mazel :)

Jé, tak to je jen o měsíc starší než náš Leonek Leon takový krasavec není, je venkovní, takže takový trošku ,,neupravený" taky věčně servaný a zase měl teď tasemnici, tak takový unavený

27.12.2018 18:13
ShamanCZ

XXX.XXX.230.131

Náš chovný kocour Simík je od kotětě naučen na pleny.
Denně to funguje tak že večer po práci cca v 8 mu sundám plenu, omyju ho a nasadím novou.
Ze začátku se tomu bránil, ale od kotěte jsem ho učil na postroj, a pokud se pleně bránil tak jsem ji připoutal k postroji a měl ji napevno a nezmohl se na nic, ale nebylo to pro něj pohodlné. Časem pochopil, že když bude v pohodě tak nedostane postroj který je pro něj asi dost nepohodlný.

Nechápu proč to nedělají všichni.

27.12.2018 18:25

ShamanCZ napsal(a):
Denně to funguje tak že večer po práci cca v 8 mu sundám plenu, omyju ho a nasadím novou.
Ze začátku se tomu bránil, ale od kotěte jsem ho učil na postroj, a pokud se pleně bránil tak jsem ji připoutal k postroji a měl ji napevno a nezmohl se na nic, ale nebylo to pro něj pohodlné. Časem pochopil, že když bude v pohodě tak nedostane postroj který je pro něj asi dost nepohodlný.

měl byste někam zajít

27.12.2018 18:32
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

ShamanCZ
Do zdrav. potřeb, koupit a nasadit si plínu !
Večer si to opláchnete, máte to vymakaný ,
fakt bedna .
Jinak zkuste Bohnice, Kroměříž nebo Kosmonosy.
Snad si tam s vámi poradí.

27.12.2018 20:45
Laila.aila

XXX.XXX.92.172

ShamanCZ napsal(a):

toto snad už hraničí s týráním, aby kočka po vykonané potřebě si nemohla umýt a ještě v tom měla být až do večera a nosit stolici na zadku dokud páneček nerozhodne, že mu laskavě vymění plýnu a umyje zadek ....jako jinak doma všichni zdraví až na ty hlavy že? JE MI Z VÁS ZLE. Vy by jste rozhodně neměli mít žádné zvíře natož chovné. ..... To je jako, když nechají kočce odstranit drápky chirurgicky, protože se to páničkům tak hodí, aby kočka náhodou neškrábla a neničila nábytek. Takoví lidé nemají mít zvířata, protože vůbec nerespektují přirozenost zvířete a snaží se ho přizpůsobit jak jim to vyhovuje.
A sem to nepatří, ale nesnáším pejskaře co si po svých miláčcích ani neuklidí jejich výkali a většinou jsou to ti co mají velké plemena ...psa si pořídí, ale uklízet po nich jim nevoní a něco podobného je i toto s těmi pleny.

27.12.2018 21:50
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
ShamanCZ
Do zdrav. potřeb, koupit a nasadit si plínu !
Večer si to opláchnete, máte to vymakaný ,
fakt bedna .
Jinak zkuste Bohnice, Kroměříž nebo Kosmonosy.
Snad si tam s vámi poradí.

Poradí...dostane postroj, plíny nejspíš také... Doufám, že je to celé jen výplod nějakého ubohého rýpala.

27.12.2018 22:53

nene, to bude pravda právě že
bohnice také dobré, já myslela spíše do pr.. do prádelny

28.12.2018 09:18

ShamanCZ napsal(a):

...hnusný týrání, škoda, že ten ubožák Vám neprokousnul ruku a nezeškrábal obličej..........

28.12.2018 09:24

lesnížínka napsal(a):
Poradí...dostane postroj, plíny nejspíš také... Doufám, že je to celé jen výplod nějakého ubohého rýpala.

...dotyčný by potřeboval narazit na" agresivního sfinxe" - ten už by mu to vysvětlil...... poté co by mu zdrápal obličej, prokousnul ruku a vydloupnul oko by ty pleny potřeboval sám, páč jak by někde kočka mňoukla, tak by se strachy pos.rááál.....

28.12.2018 13:16
odberryho

XXX.XXX.76.54

Nekrmte trolla, není to pravda.

Měla jsem dva nekastrované kocoury (jeden chovný, u druhého jsem čekala s kastrací na pozdější věk. Označkoval mi polštář týden před prvními narozeninami (narodil se na vánoce, dáreček :D ) a do vánoc ještě tu kastraci podstoupil. Druhý byl kastrovaný na 3,5 letech pro hormonální problémy (začalo to abscesy u kořene ocasu, postupně se rozšiřovali projevy, až dr. vypátrala, že takto blbě reaguje na nadbytek testosteronu a vyřešili jsme to též kastrací. Ten mi doma neoznačkoval nikdy nic. A to ani, když měl společnost mrouskající kočky. Ale popravdě, věřit, že chovný kocour nebude doma značkovat, je tak trochu sázka do loterie. Je spíše potřeba počítat s variantou, že bude. Já věděla, že bych to nedala, takže už od začátku jsem byla nastavena tak, že šampión nešampión, jak začne, tak jde okamžitě na kastraci.

28.12.2018 14:56

....no a tady by si měli počíst všichni, kdož se podivují nad cenami koťat s PP.......ono mít krycího kocoura v bytě - domě není vůbec žádní legrace a ne každý je ochoten svého kocoura půjčovat na krytí cizí kočky............

28.12.2018 15:05

do toho teda nepůjdu nikdy, ale kdyby, určitě bych se na to vybavila trochu.. co nejlépe pro to zvíře - pokoj s klimatizací nebo tak něco, propojení s venkovním výběhem
když nemám na vytvoření pořádných podmínek, nemám chovného kocoura

28.12.2018 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Staré britky byly obě po 8 tisících, teďka nové kotě za 11. Jen jsem pokrčila rameny, nenapadlo mne to nějak řešit, či snad smlouvat. Za jedno jsem byla ještě v šoku ze smrti kočičky a za druhé: vždyť je to jako všechno: stojí to tolik, ber či neber. Když ty peníze dát nechci, tak holt kočku mít nebudu, respective, takovouto kočku. U auta si také vybírám na jakové mám a také to vlastně člověk neřeší. Mám na ojetinu, vybírám z ojetin, mám na meďoura, vybírám z medvědů...
Jo a jelikož vím, co je to za puch do chovného kocoura bych fakt nikdy nešla.

28.12.2018 21:39
odberryho

XXX.XXX.76.116

lesnížínka napsal(a):
Staré britky byly obě po 8 tisících, teďka nové kotě za 11. Jen jsem pokrčila rameny, nenapadlo mne to nějak řešit, či snad smlouvat. Za jedno jsem byla ještě v šoku ze smrti kočičky a za druhé: vždyť je to jako všechno: stojí to tolik, ber či neber. Když ty peníze dát nechci, tak holt kočku mít nebudu, respective, takovouto kočku. U auta si také vybírám na jakové mám a také to vlastně člověk neřeší. Mám na ojetinu, vybírám z ojetin, mám na meďoura, vybírám z medvědů...
Jo a jelikož vím, co je to za puch do chovného kocoura bych fakt nikdy nešla.

Hlavně je vyloženě směšné, že spousta lidí neváhá dát 10 i více tisíc za nový telefon, který mu vydrží stěží dva roky (protože pak už je přeci starý), ale dát tu samou částku za kočku, která s ním může být i 20 let, to se kroutí kvůli každé tisícikoruně. Je to jak píšeš...cena je daná a já, jakožto kupující, buď souhlasím nebo jdu hledat jinam. I u těch koček se dá najít vždy v rozmezí několika tisíc. Ale je to jak u aut...podezřele levná nemusí být vždy výhodná koupě.

29.12.2018 17:13

ale ty zadarmo jsou jedinečné a super....

29.12.2018 17:56
ShamanCZ

XXX.XXX.230.120

Já nesouhlasím. Větší týrání je podle mě zavřít kocoura do uzavřeného výběhu kde nebude mít společnost jiných koček.
Moje druhá kočka(standardní domácí) je z útulku, taky nosí pleny, ale ta je nosí protože musí - kdysi ji srazilo auto a neovládá vyměšování. Takže to že kocour je nosí taky, je pro Miňonku spíše uklidňující protože s tím nebojuje.
A druhak pak si spolu na sebe vydělají. Takže jsou pro mě dokonalá společnost. A neměnil bych.

29.12.2018 18:24

ShamanCZ napsal(a):
Já nesouhlasím. Větší týrání je podle mě zavřít kocoura do uzavřeného výběhu kde nebude mít společnost jiných koček.
Moje druhá kočka(standardní domácí) je z útulku, taky nosí pleny, ale ta je nosí protože musí - kdysi ji srazilo auto a neovládá vyměšování. Takže to že kocour je nosí taky, je pro Miňonku spíše uklidňující protože s tím nebojuje.
A druhak pak si spolu na sebe vydělají. Takže jsou pro mě dokonalá společnost. A neměnil bych.

...Vy by jste si měl dát plenu namočenou ve studené vodě na hlavu a měnit velmi často.........

31.12.2018 00:56

jak uzavřeného ? jak sám ? snad tam dám kastrované kočky
a kočka, co nemůže vůbec ven, je chudák, a kdo ji tam zavřel - šup na uzavřené oddělení
kupte si dvířka za ty prachy, co na nich rejžujete
na tebe pustim psa

jo a hezký nový rok kočkounům :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík