Jak naučit kočičku na postrojek a vodítko?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 15:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Ahoj lidi,
mám doma bytové koťátko, které v životě nebylo venku a strašně by chtělo ven jít. Zítra jdu kupovat postroj a vodítko a chtěla jsem se zeptat jak koťátko na postroj a vodítko naučit. Študovala jsem pár článečků, ale je lepší se zeptat Vás, kteří už s tím máte (možná) zkušenosti.smajlík

Jinak moc Vám děkuji za ospovědi a přeji krásně prožité vánoční svátky!!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.135

Pokusná zvířata ?

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Jak to myslíte?smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.21

Učili jsme na vodítko kocoura a je to hlavně o zvyku, musí se to zkoušet pravidelně. Nejprve bych nandala ty kšíry a nechala bych ho, aby si na ně zvykl doma, kde to zná, bez vodítka. Někdy jim dělá problémy se v tom hned normálně pohybovat, ztrácejí i rovnováhu a tak. Ale docela rychle se to srovná. Náš kocour s kšírama nechtel chodit ani behat a jenom ležel, tak jsme ho museli lákat na hračky nebo papání. Když v tom párkrát popoběhl, tak už to bylo ok.
Když jsme ho vzali ven s vodítkem, tak jevil zájem hlavne o vodítko a taky se všeho dost bál. lehal si na vodítko a kousal do něj. Museli jsme ho lákat na odměny. Ale taky si rychle zvykl. Nicméně naše procházky vypadají většinou tak, že ho vezmeme před dům a chodíme za kocourem, kam se mu zlíbí. :) Rozhodně to není jako s pejskem.
Takže rada je hlavně ta, abyste odpotala pozornost od toho vodítka, aby se kočička začala chovat normálně.
Venku ale pozor! Jednak se kočka na vodítku může bát, protože kdyby přišlo nebezpečí, tak nemůže utéct. A jednak to nebezpečí přijít skutečně může. Pokud máte zahrádku, tak bych zůstala jen na zahrádce. My bydlíme v paneláku, takže když jdeme ven, tak na straně, kde moc lidí nechodí a jen v netypickém čase (takže třeba v noci nebo v pracovní den dopoledne) - opravdu bych se bála vyjít za prvního slunečného dne odpoledne mezi divé pejskaře. Můžou si myslet, jak mají hodného pejska a nechají ho na volno, jenže jak uvidí kočku, tak se může zjančit. To by mohlo dost zle skončit.
Já myslim, že je venčení pro kočičky super, ale musí se na to opravdu opatrně a taky dát pozor, jak to kočička nese. Může to být idividuální, některé se hodně bojí, takže trělivost a zůstávat raději někde, kde už to kočička zná (chodit na jedno místo).

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Ven pujdeme až po kastraci...

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.21

Proč?

Neregistrovaný uživatel

27.12.2012 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Protože se nám už mrouskala, a bojíme se, že otěhotní... Často k nám chodí kocour od našich sousedů...

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.13

No... vždyt jste říkala, že ji budete mít na vodítku, ne? :)

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Aha, vlastně...

Neregistrovaný uživatel

28.12.2012 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.185

me se kocour z ksiru dokaze vyvleci behem chvile. tak pozor at nevezme roha smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.12.2012 05:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Vypadá to, že naše kšíry jsou bezpečné a nemůže se z toho nijak vyvléknout.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2012 00:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.77

Nechápu, proč chceš kočičku učit na kšíry a brát ji ven, když v jiném vláknu píšeš, že se bojí cizích lidí. A že se ti zdají kšíry bezpečné - to se ti opravdu může jen zdát ... před pár lety jsem zachraňovala jednu takovou číču z kšírů, která se stoprocentně nemohla vyvléci ... vytrhla se majiteli, protože se patrně lekla, pak se asi pokoušela vyvléci z kšírů, dopadlo to tak, že packu vyvlekla jen na půl, takže kulhala, byla vystresovaná, hladová, protože majitel ji postrádal pár dní ... to chceš?

Neregistrovaný uživatel

30.12.2012 06:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Tak jak ji mám asi pouštět ven? Jen tak bez ničeho ji nemůžu... Za domem máme hned les, a kočka tak málem utekla! Měla jsem velikánské štěstí, že jsme ji chytili hned jak podlézala plot. Jinak by byl s ní ámen! Ven chodíme když je klid a žádní lidé nejsou venku, chodíme v čase, když je oběd... A proč ji nemůžu brát na kšírách? Víte vůbec kolik lidí domácí kočičky berou na kšírách? Já nejsem s kočkou venku půl dne, jenom tak 7 minut, aby si jen prozkoumala zahradu. Je ještě docela malá, tak ji nechci venku vláčet půl hodiny! Možná, že jsem někde jinde psala, že kšíry jsou nebezpečné, ale už vím, že se k něčemu hodí. Vaš případ se mi vůbec nemusí stát, když ji budu pořádně hlídat... Aut se už nebojí, spíše ji to baví se na ně koukat jak jedou. Ptáky taky ráda pozoruje. Jo, a lidi nejsou na mé zahradě, oni chodí normálně po cestě a jsou od kočky docela daleko...

Neregistrovaný uživatel

30.12.2012 08:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Protože se nám už mrouskala, a bojíme se, že otěhotní... Často k nám chodí kocour od našich sousedů...

proboha smajlík i takový chovatalé mezi náma žijí co nemají ani základní znalosti o chovusmajlík

Neregistrovaný uživatel

30.12.2012 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Jsem dítě a myslím si, že toho o kočkách vím hodně...

Neregistrovaný uživatel

30.12.2012 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.31

Jsem dítě a myslím si, že toho o kočkách vím hodně...

Myslim, že dotyčný narážel na to, že aby kočka zabřezla musí se mrouskat. A to se většinou opakuje po 3 týdnech, takže pokud zrovna nemrouská, tak zabřeznutí nehrozí.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 07:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.6

Tak jak ji mám asi pouštět ven? Jen tak bez ničeho ji nemůžu... Za domem máme hned les, a kočka tak málem utekla! Měla jsem velikánské štěstí, že jsme ji chytili hned jak podlézala plot. Jinak by byl s ní ámen! Ven chodíme když je klid a žádní lidé nejsou venku, chodíme v čase, když je oběd... A proč ji nemůžu brát na kšírách? Víte vůbec kolik lidí domácí kočičky berou na kšírách? Já nejsem s kočkou venku půl dne, jenom tak 7 minut, aby si jen prozkoumala zahradu. Je ještě docela malá, tak ji nechci venku vláčet půl hodiny! Možná, že jsem někde jinde psala, že kšíry jsou nebezpečné, ale už vím, že se k něčemu hodí. Vaš případ se mi vůbec nemusí stát, když ji budu pořádně hlídat... Aut se už nebojí, spíše ji to baví se na ně koukat jak jedou. Ptáky taky ráda pozoruje. Jo, a lidi nejsou na mé zahradě, oni chodí normálně po cestě a jsou od kočky docela daleko...

no, hlavně at vám ji i na tom vodítku nesežere pes.
Ono stačí se s ním srazit někde na roku baráku a máte po kočce ikdyž oba budou na vodítku smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 08:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

A Vy si jako myslíte, že s ní chodím po cestě?

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 08:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.141

A Vy si jako myslíte, že s ní chodím po cestě?

Nenechte se vytočit trapákama tady na ifauně, kteří s vámi budou mluvit jako s nesvéprávnou/ným a budou se vás snažit zesměšnit nebo odsoudit. Znám několik případů koček, které jsou učené na postroj a majitelé s nimi chodí po zahradě nebo zkrátka v místech, kde je to pro ně bezpečné. Radím vám dojděte s kočkou do nejbližšího a nejlépe vybaveného zverimexu a ozkoušejte, co se dá. Bezpečnost a nemožnost se vyvléknout je důležitá. No a pak jí ho navlékněte doma a zabavte ji - hrajte si s ní s hračkama, aby přestala postroj vnímat a věnovala se hlavně zábavě. Stejně tak to můžete dělat zpočátku i venku. Věřím tomu, že venku si kočka přestane postroje brzy všímat, protože jí bude zajímat hlavně dění kolem. A nenechte ji šplhat po stromech moc vysoko, špatně se pak dostává dolůsmajlík.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Konečně nějaký normální diskutující, který mě chápesmajlík Děkuji za tip... Momentálně se už kšírek nevšímá...smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.6

Nenechte se vytočit trapákama tady na ifauně, kteří s vámi budou mluvit jako s nesvéprávnou/ným a budou se vás snažit zesměšnit nebo odsoudit. Znám několik případů koček, které jsou učené na postroj a majitelé s nimi chodí po zahradě nebo zkrátka v místech, kde je to pro ně bezpečné. Radím vám dojděte s kočkou do nejbližšího a nejlépe vybaveného zverimexu a ozkoušejte, co se dá. Bezpečnost a nemožnost se vyvléknout je důležitá. No a pak jí ho navlékněte doma a zabavte ji - hrajte si s ní s hračkama, aby přestala postroj vnímat a věnovala se hlavně zábavě. Stejně tak to můžete dělat zpočátku i venku. Věřím tomu, že venku si kočka přestane postroje brzy všímat, protože jí bude zajímat hlavně dění kolem. A nenechte ji šplhat po stromech moc vysoko, špatně se pak dostává dolůsmajlík.

že by dle sebe soudím tebe ? trapáku ??

jinak, bydlela jsem ve městě a lidí s kočkama jsem potkávala poměrně dost - bylo vtipné, když se potkal člověk s kočkou na postroji a člověk se psem...

Ted bydlím na vesnici a koček tady trajdá mrtě , občas je nějaká na silnici sražená, občas nějakou zakousne pes smajlík

A pokud budete s kočkou chodit někde v lese, tak to bude ještě zajíměvější, až k vám uteče nějaký pes myslivce, co se "probíhá" .. ale dělejte jak myslíte. já bych svou kočku tomuhle nevystavila..

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.141

že by dle sebe soudím tebe ? trapáku ??

jinak, bydlela jsem ve městě a lidí s kočkama jsem potkávala poměrně dost - bylo vtipné, když se potkal člověk s kočkou na postroji a člověk se psem...

Ted bydlím na vesnici a koček tady trajdá mrtě , občas je nějaká na silnici sražená, občas nějakou zakousne pes smajlík

A pokud budete s kočkou chodit někde v lese, tak to bude ještě zajíměvější, až k vám uteče nějaký pes myslivce, co se "probíhá" .. ale dělejte jak myslíte. já bych svou kočku tomuhle nevystavila..

Vy jste vážně trotl na entou. Zadavatelce neporadíte nic, ale v jednom ze svých příspěvků jí barvitě nastíníte, že jí kočku sežere pes na rohu baráku a v druhém příspěvku jí prozměnu sdělíte, že jí sežere kočku pes v lese. Zkrátka dle vás je sežrání kočky psem prostě nevyhnutelné - že, vy ťunťo? .. Takže argumentovat vám, že zadavatelka bude s kočkou například na vlastní zahradě, případně že má oči a dokáže vyhodnotit situaci, pokud by s ní byla někde na louce či v otevřeném prostoru, to je asi zbytečné.. Také jsem už pár koček na vodítku viděla, respektivě to tak dělá například má kamarádka už celých osm let, a na webovkách modrého kocouře je takových případů spousty i s fotografiemi a návody "jak na to", takže to taková absurdita s vždy jasným tragickým koncem asi nebude.. Negativa jsou spíš spojena s tím, že pak to může kočka tvrdě vyžadovat, ne s tím, že je micka sežraná psem.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126

Taky si říkám, co se stane, když k někomu s kočkou na vodítku přiběhne pes, majitel v nedohlednu nebo psa nezvládne. To je pak asi velký problém, natož pro dítě s kočkou. Zadavatelko, prosím, radši tohle neriskuj. Kdyby byla možnost být s kočkou na vodítku na nějaké zahradě, bylo by to bezpečnější.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 19:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.42

Vždyť já říkám, že s ní budu na zahradě, to tady musím říkat tisíckrát???

Neregistrovaný uživatel

5.1.2013 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126

Ne tisíckrát, stačilo napsat - budu s ní jenom na zahradě smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.1.2013 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.6

Ahoj lidi,
mám doma bytové koťátko, které v životě nebylo venku a strašně by chtělo ven jít. Zítra jdu kupovat postroj a vodítko a chtěla jsem se zeptat jak koťátko na postroj a vodítko naučit. Študovala jsem pár článečků, ale je lepší se zeptat Vás, kteří už s tím máte (možná) zkušenosti.smajlík

Jinak moc Vám děkuji za ospovědi a přeji krásně prožité vánoční svátky!!!smajlík

Nikde zde nevidím, že by zadavatelka psala, že bude jen na zahradě smajlík

Pokud ano, je to něco jiného. ale tahat kočku na kšírách ven , kde jsou psi je debilita - dle mého pohledu. to už je lepší mít vesnickou kočku myšilovku, která od mala je učena mámou na případná nebezpečí a umí se jim vyhnout.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2014 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.174

jo, nám se taková myšilovka po roce ztratila. Chodila ven sama, někdy se vrátila i za pár dní. Světe div se, ale nejraději ze všeho měla, když jsem ji vzala ven do ulice na procházku. Normálně bez nějakého vodítka a kšírů chodila vedle mě jak pes a když se blížilo nebezpečí, tak jsem ji vzala do náruče a ona se s klidem nechala a až nebezpečí pominulo, tak jsem ji dala na zem a pokračovali v procházce. Jen někdy, když jsem chtěla jít brzy domů a otočila zpátečku, tak jak jsme se přibližovali k domovu a bylo jasné, že se jde už domů, tak mi pěkně vynadala smajlík. Někdy i o procházky tohoto druhu sama říkala. Chodila za mnou jak střelená a vymňoukávala, chodila ke mě ke dveřím, ke mě ke dveřím, dokud mě nepřemluvila a šla jsem ji takzvaně vyvenčit jak psa. Ale když ji chytla toulavá, tak o doprovod nestála smajlík. Občas mi domů dotáhla i myšku. Pak ale jednou nepřišla vůbec. Teď to bude už rok, co ji nemáme. Na jaře jsme si pořídili nové koťáko, ale to je něco jiného. Je to zlobivec a splašenec a dnes mi ho málem přejelo auto, tak začínám uvažovat o tom, že to vodítko má přece jen něco do sebe a snad je koupím taky, přestože jsem byla vždy odpůrcem. Přijít o Čertika by bylo daleko horší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2019 14:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chtěla jsem se tu zeptat, jestli někdo nevíte o dobře padnoucím postroji na mainskou mývalí kočku (kocourek) s širšími popruhy, nejlépe nastavitelný, protože ještě poroste...případně odkaz na někoho, kdo by mi dokázal kvalitní postroj ušít.
Už jsem vyměnila asi tři, dokonce jsem zkoušela i psí, ale ten teda taky moc neseděl.

Jen abych upřesnila situaci, kočky jsou čistě bytové (centrum města), jen občas jezdíme na návštěvu (i na více dnů) k rodičům přítele mimo město, kteří mají velkou zahrádku a přijde mi škoda, že musí být oba zavření, když jsme venku. Pro ragdollku to bylo jednoduché, ta naše je docela drobná oproti kocourovi...u něj mi přijde že nic nesedí. Na volno ho tam určitě nepustím, to riskovat nebudu, protože je občas poděs a nahánět ho po vsi potom nechci .

Jinak chápu, že hodně lidí je proti tomu brát kočku ven na vodítku, ale já svoje kočky znám a dovolím si tvrdit, že vím, co zvládnou a co už by pro ně byl stres. Oba jsou spíš takoví psí...u kocoura začínám pracovat s klikrem a musím říct, že je opravdu chytrý a má chuť se toho účastnit. Ragdollka razí přístup "když mi to nechceš dát hned, tak si to sežer sama" takže na ni už to nezkouším, protože jsem nenašla správnou motivaci .

23.8.2019 07:45
Janaaa

XXX.XXX.1.194

https://www.zoohit.cz/customerpicturedisplay/shop/kocky/doplnky_na_cesty/postroje/459722

Tyto jsou výborné,kočka se vám z toho nevyvlíkne.U těch obyčejných postrojů se mi kocour dokázal vyvléknout a já koukala jako blázen,jak to dokázal.Z tohoto vám nezdrhne a dá se nastavovat.Pokud by byl malý pro vašeho kocoura,koupila bych to samé ve větší verzi pro malého pejska.Koukala jsem na obrázky u tohoto postroje a jsou tam i veliké kočky,tak by to mělo sedět:-)Je reflexní,což je taky dobrý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík