Zlomená noha? Prosím o vaše zkušenosti...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.2.2013 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.142

Máte někdo zkušenost s léčením nohy u "polovenkovní kočky"?
Kocour od minulého týdne kulhá na přední nohu. Vzhledem k tomu, že i přesto nosil domů úlovky, tak jsem ho přes víkend zavřela doma, aby packu nenamáhal skákáním po venku a lovením, ale přijde mi že je packa horší, než když měl průchozí dvířka otevřené a chodil ven. Dnes jsem mu je tedy nechala zas průchozí a přemýšlím co s ním. Na packu si nechá sáhnout, žádné zranění jsem nenašla, zlomená snad také není, to by na ni asi ani nedošlápl? Nemáte s tím někdo zkušenost?
Myslíte, že může být zlomená, i když na ní občas zlehka došlápne a skáče bez problémů na parapet okna i dolu, apod. i když to se ji asi snaží nezatěžovat a skáče po třech?
Dala by se noha zrentgenovat i bez uspávání? Cesty na veterinu jsou pro něj docela stres- jezdíme jednou ročně očkovat a vždycky se chudák klepe celou cestu autem. :(

Neregistrovaný uživatel

4.2.2013 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

RTG bez uspání u kočky neuděláte. U poslušného psa ano, ale kočka Vám jen tak nezůstane ležet v klidu..

Jinak pokud to bolí - bývá to buď nalomené či zhmožděné. Zlomeniny většinou tak nebolí. Osobně bych ho vzala i přes jeho strach k vetovi, ten mu nohu zafixuje a poradí, co dál.

Jindrucha

17.7.2019 23:10
Jindrucha

XXX.XXX.42.157

Dobrý den , Prosím o radu .Moje kočka si zlomila zadní nohu tak nešikovně obě litkove kosti . Byla jsem na veterině a rekli mi že potřebuje operativní zákrok který stojí 10.000 +1000 za ošetření.. nebo amputaci :( nebo to nechat srust..což mi Ale bylo mi nedoporučeno .. ..momentálně jsem ve špatné finanční situaci . Tak nwm jak to udělat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2019 09:49

Jindrucha napsal(a):
Dobrý den , Prosím o radu .Moje kočka si zlomila zadní nohu tak nešikovně obě litkove kosti . Byla jsem na veterině a rekli mi že potřebuje operativní zákrok který stojí 10.000 +1000 za ošetření.. nebo amputaci :( nebo to nechat srust..což mi Ale bylo mi nedoporučeno .. ..momentálně jsem ve špatné finanční situaci . Tak nwm jak to udělat.

Neudělají vám splátkový kalendář? Nebo vzít si nějakou půjčku...
Bohužel, když má člověk nějaké zvíře, tak se musí počítat s neočekávanými výdaji a je dobré mít vždycky na zvířata něco bokem.
Já osobně bych se snažila o co nejlepší řešení pro kočku a domluvila se na splátkách...Určitě bych to nenechávala jen tak srůst a pokud jde noha zachránit, tak ani amputovat...
Nebo někdo z rodiny by finančně nepomohl?

21.7.2019 13:44

A co se skusit poptat na cenu jinde.My jsme na vesnici a máme skvělého ,levného veterináře.Když nám kocoura porazilo auto,měl vyhozenou čelist,kývaly se mu zuby,krvavé oko,ležel jak mrtvý.Veterinář mu srovnal čelist,zuby,jeden mu vyndal,ošetřil oko.Týden jsme chodili na antibiotika.Vše stálo 600 Kč.Kocourovi zůstalo slepé oko,ale jinak žere, běhá ,chytý myši,leze po stromech,stejně jako dřív.

21.7.2019 16:41
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nechte to normálně srůst. Asi y stálo za to notu zafixovat,( pokud o snese ) ať se tam neudělá pakloub.

Mi

1.12.2019 17:13
Mi

XXX.XXX.88.34

Dobrý den, mohu se zeptat, jak to dopadlo s nožičkou vaší kočky? Jsme v podobné situaci. Finančně bychom to zvládli, ale zají má mě, jestli by to opravdu nesrostlo samo. Má jí teda zlomenou v patě. Děkuji

Mi

1.12.2019 20:51
Mi

XXX.XXX.88.34

Jindrucha napsal(a):

Dobrý den, mohu se zeptat, jak to dopadlo s nožičkou vaší kočky? Jsme v podobné situaci. Finančně bychom to zvládli, ale zají má mě, jestli by to opravdu nesrostlo samo. Má jí teda zlomenou v patě. Děkuji

1.12.2019 21:38
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Mi napsal(a):

Přece záleží na tom, co řekne veterinář... A ne, že tady lidi od monitoru Vám sdělí "Ano, zlomeninu nechte být, ona sroste sama." Jasně, jsou zlomeniny, které se neřeší ani operačně, ani fixací. Ale Vaši kočku tady nikdo neviděl, ani RTG snímky!

1.12.2019 21:39
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Mi napsal(a):

Přece záleží na tom, co řekne veterinář... A ne, že tady lidi od monitoru Vám sdělí "Ano, zlomeninu nechte být, ona sroste sama." Jasně, jsou zlomeniny, které se neřeší ani operačně, ani fixací. Ale Vaši kočku tady nikdo neviděl, ani RTG snímky!

1.12.2019 22:06

Já vím, že kočka není koza. Ale.....Měli jsme kůzle se zlomenou nohou, zasádrovali jsme ( bez veta, bez rentgenu ), noha srostka, když jsme obvaz sundali, nikdo by nepoznal, že noha byla zlomená. Fixovali jsme hotovým sádrovým obvazem, který stačilo namočit do vody a rychle usychal.

1.12.2019 22:52

tak ono záleží přece na tom, jaká zlomenina a kde.

takže jsou zlomeniny, které srostou samy, zlomeniny, které srostou samy s vnější fixací a zlomeniny, které bez operace srostou tak, že je zvíře mrzák.

skoro bych si myslela, že v "patě" má potenciál pro třetí případ, poněvadž pata je složitý kloub.

1.12.2019 23:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

takže jsou zlomeniny, které srostou samy, zlomeniny, které srostou samy s vnější fixací a zlomeniny, které bez operace srostou tak, že je zvíře mrzák.

skoro bych si myslela, že v "patě" má potenciál pro třetí případ, poněvadž pata je složitý kloub.

Určitě máte pravdu. Pak záleží na tom, jaká je to kočička ( teď myslím domácí proti venkovní ). Přece jen udržet venkovní kočku v pooperačním klidu......A vyléčenou vypustit...k silnici, myslivcům do rány, případně psům do cesty.....Se psem je to jednodušší.

2.12.2019 18:18
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Máme na to úplně stejný názor - viz můj příspěvek o něco výše...

Sami

29.5.2021 09:01
Sami

XXX.XXX.32.103

No moje kočka 🐈 má zlomenou nohu 😭 zatím nikdo hlavňe zachazejte opatrně
Zadní

29.5.2021 17:49

Sami napsal(a):
No moje kočka 🐈 má zlomenou nohu 😭 zatím nikdo hlavňe zachazejte opatrně
Zadní

???

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík