Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.217
Máte zkušenosti s touto novinkou?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Funguje to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.239
Právě jsme je použili, jsem nadšená, je to první, co funguje na blechy u koček a navíc bez trápení, tabletku i náš mlsoun zhltnul naprosto bez přemlouvání!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.178
Lidičky zázrak comfortis funguje konecne uz nemusim kupovat tolik jiných nevyhovujících prostředků u mého pejska po podání tablety kterou slup jak malinu do 30min nadešel okamžitý účinek a ty mrchy nezbedny pochcipaly vivat tomuto léku vivat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.146
To zní jako zázrak, my s blechama bojujeme neustále, kočky chodí volně ven, takže dostanou kapku a za týden mají blechy zas. A Peršanka má alergii na bleší sliny, má za krkem a u ocasu samý strup, chudinka. Kolik ta tableta stojí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Taky jsem o tom slyšela, že to je dobré, ale mám z toho blbý pocit, dát to kočce sežrat. Podle mě to musí mít nějaké vedlejší účinky, ta kočka má měsíc v těle jed na blechy Přes žaludek do krve, jater.... Vysvětlí mi někdo, jak to funguje?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.146
Dneska mi veterinář přivezl tablety Comfortis, jedna vychází něco přes 200kč. Snad to nebudou vyhozené peníze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.151
Varuji,kočky potom tři dni zvrací,je to svinstvo a veterináři na tom vydělávají.
Tereza
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.151
Dostal jsem pro psa Comfortis.Pes mi dva dní zvrací,a je uplně desorientován.Na německém webu se o tom zminují,že často kočky i psi po tomto onemocní,ale naši veterináři nic.Jde přeci na prvním místě o prachy,a že zvířata trpí,to jim je jedno.Nikdy bych to již nekoupil a modlím se aby to má Andulka přežila. Kamil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dostal jsem pro psa Comfortis.Pes mi dva dní zvrací,a je uplně desorientován.Na německém webu se o tom zminují,že často kočky i psi po tomto onemocní,ale naši veterináři nic.Jde přeci na prvním místě o prachy,a že zvířata trpí,to jim je jedno.Nikdy bych to již nekoupil a modlím se aby to má Andulka přežila. Kamil
Terezo a Kamile, máte stejnou IP adresu
O co vám (oboum) jde?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koupili jsme tuto novinku našim maine coonům.Je to něco super,blechy do 30 min vyskákaly a bylo po nich.Rozhodně doporučuji.Pipety nefungují,obojky jsou hlavně ty přírodní na nic a sprejů se kočky bojí
takže ano doporučuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.51
A mohu se optat kde se daji ty tablety koupit? Pouze u veterinare? Jsem uz zoufala... nemuzeme se blech u naseho pejska zbavit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.59
Před měsícem jsem kocourovi podal Comfortis, kocour bez problému. (Měli jsme velký problém s blechami, kromě kocoura jsem byli pokousaní všichni - celá rodina). Za celý měsíc ani jedno kousnutí a žádná nalezená živá blecha, pouze ze začátku jsme nacházeli mrtvolky. Kocour v pohodě :) .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.111
Tableta stojí 239,-Kč a je k dostání jen na veterině. Náš pes je taky alergický na bleší sliny a po téhle tabletce se mu alergie zmírnila. Tableta mu moc chutná a do druhého dne máme klid. Stroupky zmizely. Opravdu to funguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.135
Tablety stojí různě, dle hmotnosti Vašeho zvířecího kamaráda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.194
Tak jsem dnes dala pejskovi ten diskutovaný Comfortis a jsem zvědavá na výsledek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1
Tak to je asi individuální reakce, my jsme Comfortis podali našim dvěma kočkám a reakce žádná. Naopak po "kapce" se u nich projevila reakce - nadměrné slinění, po 10 minutách odeznělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Varuji,kočky potom tři dni zvrací,je to svinstvo a veterináři na tom vydělávají.
Tereza
Tak to je individuální reakce, naše kočky Comfortis bez problémů, naopak po "kapce" se objevilo nadměrné slinění, kočky vypadaly schváceně, po 10 minutách vše přešlo k normálu. Je to jak u lidí, jeden snáší to a druhý zas něco jiného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.56
My mame s tymito tabletkami zle skusenosti, dali sme ich obom nasim mackam a potom niekolko dni zvracali, za nas uz nikdy viac :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.227
Zkušnost nemám, protože ten, kdo tabletu vymyslel, tak nepřemýšlel, že kočka nesežere to, co jí nevoní a ať někdo zkusí, nacpat kočce prášek do krku Masa se ani kocour nedotkl, když tam rozdrcenou tabletu cítil. Takže vyhozených 290Kč......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkušnost nemám, protože ten, kdo tabletu vymyslel, tak nepřemýšlel, že kočka nesežere to, co jí nevoní a ať někdo zkusí, nacpat kočce prášek do krku Masa se ani kocour nedotkl, když tam rozdrcenou tabletu cítil. Takže vyhozených 290Kč......
pro příště namíchat do trochu vody, vodu do stříkačky (samozřejmě bez jehly!) a kočku přidržet, aby to vypila. Ideální je ji chytit za kůži na krku a stříkačku dát do tlamky ze strany.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Ideální je chytit za krkem až za ucho a tabletu šoupnout rovnou do krku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.10
Tak to se mi nikdy nepovedlo. S comfortisem mám protikladné reakce. Čtyři kočky v pohodě, zabralo to a fungovalo. Páté jsem to dala dnes, tedy paní doktorka byla tak hodná a strčila kočičce tabletku do krku, já bych to nezvládla a zrovna tahle kočka reagovala špatně, lítala po bytě jak zmatená, dýchala jak uhoněný pečs a srdíčko jí lítalo. Byla jsem vystrašená a volala paní doktorce, byla tak hodná, že nás vzala do ordinace i večer a kočičce dala injekci a jak řekla propláchla jí ledviny. Snad bude dobrá, teď ji budu celou noc hlídat
Takže těžko říct jestli lék doporučit nebo ne. Myslím, že záleží na jedinci jak to snáší. ale spíš je víc kladných reakcí. Alathea.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.22
Kočce jsem taky dala tabletu cca před dvěma hodinama, začla běhat po bytě , ale hlavně strašně se drbat, teď z ní padaj polomrtvý blechy, ale mam o kočičku strach, hrozně rychle dýchá a drbat se nepřestává. Pejskovi jsem ji dala včera, blechu na něm nevidim žádnou, ale drbe se pořád,měl totiž alergii na bleší kousnutí. Skoro ani nespí. Neměli byste nějaký rady co s tim dělat??..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.30
tak já také špatnou! Musela jsem jet s pejskem na pohotovost. Nejdřív OK, ale po pár hodinách začla být apatycká, rychle dýchat, sotva šla, oči sloup....hrůza!!! Už nikdy více!!!!!!! teď ji sleduju a jsem z toho psych. v pr....bojím se o ni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.30
Jak jste dopadli s kočičkou a pejske? Už je to dobré nebo ne??? Ptám se, protože jsem také špatná a bojím se o mého pejska
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak já také špatnou! Musela jsem jet s pejskem na pohotovost. Nejdřív OK, ale po pár hodinách začla být apatycká, rychle dýchat, sotva šla, oči sloup....hrůza!!! Už nikdy více!!!!!!! teď ji sleduju a jsem z toho psych. v pr....bojím se o ni.
Já mám jednu dobrou a jednu špatnou zkušenost s tebletkou Comfortis.Mám dva pejsky, jeden váží 4,5 kg ..bez problémů, po podání "větší" pilulky sice několik hodin trošku malátný, ale nyní v pořádku. Hůře dopadl druhý pejsek 1,5 kg. Po podání "malé" tabletky byl malátný , ale co je stále hrozné, má zhoršenou motriku, motá se a padá....už 3 den. Dneska už jdeme podruhé na infuzi.Nabrali mu krev a čekáme na výsledky. Dle mého názoru není Comfortis pro pejsky s malou váhou vůbec vhodný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.195
Toto jsem nezkoušela, ale jediné co zabralo mi na psa i kočku byl Advocate pipeta. Jediná nevýhoda, že to není i proti klíšťatům. Ale na blechy fakt jediné, co pomohlo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.0
Uz treti den je pejsek (1,5 kg)na kapackach,chodime rano a odpoledne,hodinu dostava infuzi.K tomu dostal nekolik injekci.Vcera pouze lezel,nezral,nepil,necural.Odpoledne dostal nejakou injekci a curani se upravillo.Sam se ale nenazere ,takze ho krmim strikackou do ktere natahnu hodne ridkou psi konzervicku,dnes rano snedl i nekolik malych granuli ale davala jsem mu je az na jazyk,nedokaze jeste poradne kousat a vse mu z tlamicky pada. Rovnovaha se uz hodne upravila,uz nepada.Na zavolani ale stale nereaguje,jen stoji a kouka..a to byl drive takovy vesely pejsek.Dle pana doktora je to podobny stav jako by prodelal lehkou mozkovou mrtvici.Mam strach aby to nezanechalo trvale nasledky.Ted co toto pisu,jsme opet na veterine a do Edika opet kape roztok...pry jedina moznost jak to vyplavit z tela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.107
Máme 8 koček a také jsme s nimi bojovali při podávání tabletek. Tenhle fígl mě naučil veterinář:
kočka se chytí za kůži za krkem, zvedne do výšky (tak aby se nedotýkala zadníma nohama země nebo stolu), v této poloze kočka automaticky znehybní a nastevře tlamu. Pak vezmete tabletu, strčíte ji stále nehybné kočce snadno do krku a kočku pustíte. První co kočka udělá je, že polkne. Je to reflex. Funguje to perfektně.
Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.107
Jinak comfortis jsme použili u všech 8 koček - chodí také ven. Reakce byla pozitivní a problém nebyl ani u jedné z nich. Máme tabletky také vyzkoušené u dvou psů velkého plemene. Jedna fena tabletu vyzvrátila, druhá bez nežádoucí reakce.
Hanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.107
Evropská zpráva o hodnocení přípravku Comfortis
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.107
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Evropská zpráva o hodnocení přípravku Comfortis
tak ještě jednou.. je to v češtině..........
http://www.ema.europa.eu/docs/cs_CZ/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/veterinary/002233/WC500110657.pdf
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.139
Tohle téma jsem na netu našel proto, že jsme včera taky podali našemu psovi Comfortis a celou noc zvracel. Myslel jsem, že to bude ojedinělá reakce, nebo, že to vůbec nemusí soviset s tímto "zázrakem", ale po přečtění ostatních zkušeností mam sto chutí dát veterináři do držky!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.59
buch vi cos mu dala,tableta pomaha a je bes vedlejších ucinku......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.59
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tereza
buch vi cos jim dala za tabletu,totiz tahle tableta nemá vedlejsi ucinek....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.221
Je možné, že to jsou manželé, mají jeden PC... Vy je sledujete? Máte geny z StB?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.129
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
buch vi cos jim dala za tabletu,totiz tahle tableta nemá vedlejsi ucinek....
Jasně, nemá vedlejší účinek a ti co tady píšou že maj pejsky out jsou všichni blázni. Už jen sebevědomé tvrzení že taková věc nemá žádný vedlejší účinek je na na jednu přes ústa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.20
Já mohu potvrdit u kočky všechny nežádoucí účinky - dozorientovaná, nejí, bojí se, třese se. Také v příbalovém letáku toto popisují jako občasné nežádoucí účinky. Když ji vidím, bojím se o ni. Ale blech to zabilo. I tak už nikdy více. doufám, že se z toho dostane.
jiřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je možné, že to jsou manželé, mají jeden PC... Vy je sledujete? Máte geny z StB?
Jo, manželé, a mají rozdělená zvířata, pánovi zvrací pes, paní kočky To se tak v normálních rodinách děje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.231
A pár minut po sobě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.34
Tabletu dostal pes i kočka a oba byli naprosto bez problémů. Jen cca za dva dny měli úplně černou stolici. Já jsem s tabletou spokojená a hodně jsem se bála dát jim ji potom ,co jsem si tu přečetla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.218
Dobrý den, mám koček celou smečku, takže blech mraky po celém bytě. Comfortis skvěle zabírá - i u kočičky s alergií na bleší sliny to zabralo. Ale objevují se jim znovu - podstatně dřív než po měsíci. Je však možné, že jsem neodhadla váhu kočky, což je u dávky důležité. Navíc je mám samozřejmě i v bytě. Tam zase výborně funguje dýmovnice Attak Fumigátor. Musí se rozpustit večer a místnost na noc opustit (stačí prý 4-6 hodin) - nesmí tam být lidi, zvířata, akvária i pokojové květiny. Prostě nic živého. Obojí je dost drahé - comfortis podle váhy kočky kolem 200 Kč za tabletku (hlídat, aby ji nevyplivla!) a ta dýmovnice 270-390 Kč + poštovné, také hraje roli rozloha bytu - jedna je tuším na 40 m2. Chce to obojí propojit a stejně bych to do měsíce zopakovala. Pak snad... Marie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.22
Mám stejný problém, 2 kočky v bytě z toho jedna chodí ven a 4,5 kilového pejska. Tablety jsem dala před měsícem všem, kočka dospělá,která už chodí ven ji snesla v pohodě, pejsek taky, ale drbat se nepřestal, nejhůře ji snesla moje pětiměsíční perský kotě, začala běhat po bytě jak splašená, asi 4 hodiny v kuse se jen drbala, a dýchala hrozně rychle, měla jsem o ní vážně strach,ale naštěstí to potom přestalo a byla zase normální a hlavně bez blech..Ale že by jim ten jed vydržel měsíc v těle?To vůbec, zhruba po 12ti dnech měli zase všichni blechy! A váha všech podle tablet byla správná! Doma jsem to teda ničím nevystříkávala, veterinář řikal,že to není potřeba..Takže to zas až takovej zázrak nebude! ta dýmovnice je opravdu účinná? ..S těma blechama to je vážně boj!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.159
jsou dobré
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nejsem si jista jestli podstoupím odblešení na třikrát.po prvním- kocour běhá po bytě,zmatený srdce až v krku...tlapky horké pořad se olizuje a škrábe,máme před sebou celou noc vzhůru spát mám strach..tak doufám že, jak psala paní za čtyři hodiny bude klid.blechy padají jedna za druhou asi dobrý driják ten confortis
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera jsem zašel k veterináři pro tablety na odčervení a ptal jsem se ho zda neexistují tablety proti blechám a on že ano a že mu přišly tak jsem koupil dvě za necelých 400 kč.mám dva kocourky a stále je vyčesávám protože se drbou.Tak jsem jim dal najíst a pak dal tablety a jedem nezvracel a druhý ano ale až po třech hodinách a ráno už je vše v pořádku a kocourkové se nedrbou jsem s tabletami nadšený mohu pouze doporučit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera jsem zašel k veterináři pro tablety na odčervení a ptal jsem se ho zda neexistují tablety proti blechám a on že ano a že mu přišly tak jsem koupil dvě za necelých 400 kč.mám dva kocourky a stále je vyčesávám protože se drbou.Tak jsem jim dal najíst a pak dal tablety a jedem nezvracel a druhý ano ale až po třech hodinách a ráno už je vše v pořádku a kocourkové se nedrbou jsem s tabletami nadšený mohu pouze doporučit
Kocour vám zvracel a vy jste z toho nadšený? No nechtěla bych u vás být kočka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.24
No tak se kocourek 1xpozvracel ale je v pořádku a netrápí ho blechy!Nevím,proč říkáte že by jste nechtěla být kočkou v jeho domácnosti!Vy jste se nikdy nepozvracela????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.24
Já jsem tablety podala všem svejm mazlíkům(mám dva pejsky a kocourka) a v pohodě.Akorát jak se píše že je to pamlsek,tak to asi ne.Když jsem tabletu vyjmula z obalu,tak mi trochu smrděla jak kresosan,který se kdysi používal ve zdravotnictví.Jinak žádnou špatnou reakci jsem neshledala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.105
Zdravím, já jsem o tabletách slyšela, ale neodvážím se podat to naší kočce, neb je epileptička. Ale boj s blechama jsme vyhráli pomocí obojků Foresto (nyní dokonce s odrazkami). Je to sice dražší než tableta, ale vydrží spolehlivě až 8 měsíců a zabije vše a všude (tj. larvy, kukly i dospělce). Už jsem si zoufala, protože nemůžu vystříkat všechny kočičí pelíšky a skrýše po baráku - a tohle konečně zabralo. Teď jsem našla dvě malá zablešená koťátka (asi 7týdenní), naše kočka si k nim s obojkem lehla a druhý den bylo po blechách. Koťata úplně ok. Ani se tak šíleně nedrbou a nejsou nervní, jako u jiných přípravků, kdy blechy ještě v posledním tažení honem koušou (viz Stronghold.) Jen člověk pár dní nachází "opilé" blechy a na to prostě zabere vysavač
Jinak Frontline zabíral kdysi a byl super, teď už blechám chutná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím, já jsem o tabletách slyšela, ale neodvážím se podat to naší kočce, neb je epileptička. Ale boj s blechama jsme vyhráli pomocí obojků Foresto (nyní dokonce s odrazkami). Je to sice dražší než tableta, ale vydrží spolehlivě až 8 měsíců a zabije vše a všude (tj. larvy, kukly i dospělce). Už jsem si zoufala, protože nemůžu vystříkat všechny kočičí pelíšky a skrýše po baráku - a tohle konečně zabralo. Teď jsem našla dvě malá zablešená koťátka (asi 7týdenní), naše kočka si k nim s obojkem lehla a druhý den bylo po blechách. Koťata úplně ok. Ani se tak šíleně nedrbou a nejsou nervní, jako u jiných přípravků, kdy blechy ještě v posledním tažení honem koušou (viz Stronghold.) Jen člověk pár dní nachází "opilé" blechy a na to prostě zabere vysavač
Jinak Frontline zabíral kdysi a byl super, teď už blechám chutná.
Myslim si, ze i ten stronghold, kde blechy honem kousou je 100% lepsi nez comfortis. Lidi uz se asi zblaznili, kdyz do svych zvirat dobrovolne rvou jedy. Ze jim to za tech par usetrenych kacek stoji, nez aby koupili kvalitni spot on nebo obojek.
Ja pouzila ten stronghold a jsem nadsena jak zabral. Uz ho davam kockam preventivne. A funguje nam dele nez mesic. Cca mesic a pul.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslim si, ze i ten stronghold, kde blechy honem kousou je 100% lepsi nez comfortis. Lidi uz se asi zblaznili, kdyz do svych zvirat dobrovolne rvou jedy. Ze jim to za tech par usetrenych kacek stoji, nez aby koupili kvalitni spot on nebo obojek.
Ja pouzila ten stronghold a jsem nadsena jak zabral. Uz ho davam kockam preventivne. A funguje nam dele nez mesic. Cca mesic a pul.
Vy si myslíte, že se ten spot on nedostane do těla?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.105
Spot se vstřebává, na obojkách píšou, že účinná látka se nevstřebává. Já sama jsem skeptik, podle mě veškerá chemie a léky mají vedlejší účinky... ale co se dá dělat? Každý tvor je jedinec, co jednomu dělá dobře, druhý nesnáší... musí se to nějak vyzkoušet a souhlasím, že nešetřit je na místě. Někdy ten dražší dýl vydrží a ve výsledku vyjde levněji...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.125
Mám dobrou zkušenost... Po spreji Effipro a obojcích Sergeants, které zabily vždy jen část blech, jsem kočkám včera dala Comfortis a od té doby vidím jen mrtvé blechy. Ani jsem netušila, že jich mají tolik. Žádné negativní reakce jsem neviděla, jedna kočka to sežrala rozdrcené s lipánkem sama, druhé jsem musela část vnutit.
Kočky jsou teď velmi spokojené, je vidět že už je nic nekouše... Snad to vydrží-kočky je dostaly od psa, ven nechodí. A cena je v porovnání s jinými přípravky příjemná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.3
Urcite se to do kocky dostane, ale nejde to pres cele travici ustroji. Coz mi prijde daleko horsi, nez kdyz dam ten spot on. Staci umet nemecky, anglicky a muzete najit daleko zajimavejsi diskuze o teto tablete nez tady v cestine. Ale at si kazdej do svyho zvirete rve co chce. Snazim se o to, aby kocka bleby nemela, ted je mela poprve za 4roky, abych do ni nemusela rvat nejakej bordel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.246
tak to je divný,že to veterinář dal, někde jsem četla,že je vhodný pro pejsky od 2 kg. mám jokšíra má přes 3,5kg dneska jsme mu dali prášek a po půl hodině padaly z něj mrtvé blechy a je v poho tak snad to tak zůstane je mu skoro 5let
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.53
Dobrý den všem,
máme kocoura cca 6kg, fenku 5kg a tříměsíční 15kg štěně. Blechy jsem objevila na fence. Veterinářka nám doporučila pro všechny Comfortis - samozřejmě různě velké tablety. Několikrát zdůraznila, že je důležité podat tabletu PO JÍDLE, aby se nevyskytlo podráždění žaludku. Všichni tři snědli prášky v pohodě a naštěstí byli naprosto bez problémů.
U zvířat, která měla silnou reakci jste také podali lék po jídle???
Přeji všem zdravé miláčky ideálně bez blech
Hezký den. Věra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.50
A určitě pochcípají? Bydlíme v bytě mám strach, že přeskáčou na nás..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.2
Hlídali jsme kočičku a naše dvě od ní chytly blechy.Také jsem podala Comfortis cca před hodinou. Kocourek si hrál, 2x se vyzvracel a ted si zase hraje dál. Jen se každou chvilku drbe. Kočička klidně spinká a je v pohodě. Tak uvidíme, snad se blechy nevrhnou na nás. Zkoušeli jsme frontline spot on a 2x frontline spray, všechno vyprali, vystříkali a vysáli, ale po 14 dnech zase blechy. Doufám, že comfortis zabere a bude klid.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.134
Comfortis je výborný na jednorázové odblešení- mě po něm kočky ani pes nijak nestrádali. Ale asi nepůsobí měsíc, jak by měl. Takže jsme 14 dní po něm nasadili obojky. Nejlepší je asi jiná značka pro psa a jiná pro kočky. Snad už jsme je překonali, potvory. Taky bych se ráda obešla bez všech chemických svinstev (nasadili jsme celkem 5 značek, žádná nebyla 100% úspěšná i při důkladném ůklidu), ale s blechami žít prostě nejde.
Na zahraničních webech se píše i o náhlém kolapsu a smrti psa, což je zřejmě alergická reakce. Ale půjde nejspíš o výjimečný případ, navíc není potvrzeno, že je příčinou opravdu jenom tento lék.
Blechám zmar!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.40
Doma bojujeme s blechama už nějaký ten čas. Všichni jsme pokousaní a na naše koťata nic nezabírá. Zkoušeli jsme šampon, pipetu, spray,... No prostě, co se dalo, ale kočičky se blech pořád ne a ne zbavit. Chtěla jsem se jenom zeptat, jestli tedy po podání prášku všechny ty blechy chcípnou. Bydlíme v bytě a dodneška nemáme zdání, odkud kočičky blechy získaly, ven je nepouštíme...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.3
Blechy si muzete donest domu klidne i na kabate:) Jinak radsi bych pouzila nejaky kvalitni spot on, nez tuhle tabletu. Ja nejradsi pouzivam stronghold, kdyz uz musim neco pouzit. Kocku mame taky doma, aplikovali jsme oipetu a behem tydne byl klid. Vydrzela nam delsi domu, nez uvadi vyrobce. Pro jistotu dostal jeste jednu pipetku a mame klid. Nic jsme neluxovali do posledni chvile, protoze to nam stejne nepomahalo. Proste jsme normalni vytirali, vysavali atd. a diky strongholdu jsme se jich zbavili. Nikdy bych svymu mazlickovi nepodala tabletu comfortis, protoze je to takovej hnus, navic to vsechno jde pres travici ustroji, coz urcite zatizi organismus vic nez pipeta. Do ditete by jste taky nenarvali nejaky jed jen proto, aby jsme se zbavili treba vsi. Navic kdyz vite, ze riziko na vedlejsi ucinky je dost velke(tim myslim i to "blbe" zvraceni).
Takze radim vyzkouset poradnej spot on(pro ten musite k veterinari) a ne nejakej za par kacek. Ty nefunguji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.25
Ahoj,
Po neúspěšném hubení blech pipetou Frontline Combo ,(fungovala jen 14 dní a blechy byly znovu) , dále totálně neúčinkující spray Fipron (smrad a ani jedna mrtvá blecha), jsme byli nuceni vyzkoušet něco jiného.
Naše reakce na podání COMFORTIS - obě kočky cca 15 minut po podání začaly být silně nervózní a drbat se, neposeděly. Občas vypadla z kožíšku dodělávající blecha. Já myslím, že je ty blechy začnou víc kousat, že ta tableta je i jako návnada. Ani jedna z koček nezvracela, tabletku snědly v kočičím salámku, který zbožňují. Dnes 2 den na kočkách neshledávám nic nenormálního co bych přičítala nežádoucím účinkům. Asi po půl hodině od podání tablety jsem našla vedle ležící kočky dodělávající blechu a pak 6 mtvých blech různě po bytě a dnes další 2, takže to zabírá velmi rychle.
Bylo mi řečeno, že po měsíci by měly kočičky dostat další dávku, aby se vyhubily další případně vylíhnuté blechy. Doufám, že to bude opravdu měsíc účinkovat . tady už někdo psal, že je to tak na 14 dní , tak uvidíme.
Abyste se zbavili blech, je nutné vystříkat také byt - něčím co neškodí kočkám, takže nejlépe poradí deratizéři, kteří dělají i chovy zvířat. A konzultujte to i s veterinářem. Nikdy na kočky nepoužívat BIOKIL !! Ani do bytu kde kočka žije. Můžete ji zabít. Bleší vajíčka se nedají zničit žádným postřikem, takže za 14 dní se musí akce s bytovými prostory opakovat. Hlavně také vyprat šatníky na 60 stupňů a denně luxovat vše kde se kočky pohybují.
My jsme ještě válku s blechami nevyhráli, ale nevzdáváme se. Pokud Comfortis nezabere, zkusíme tedy pipetku Stronghold.
Také jsme pozvali deratizéra do bytu, takže jsme to vzali ve velkém a jsem zvědavá, jestli se výsledek opravdu dostaví.
Naše kočky jsou pouze v bytě, nikdy jsme blechy neměli, takže jsme to nejspíš donesli z výstavy a opravdu mne přešla chuť na nějakou další výstavu ještě s kočičkou jet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme 8 koček a také jsme s nimi bojovali při podávání tabletek. Tenhle fígl mě naučil veterinář:
kočka se chytí za kůži za krkem, zvedne do výšky (tak aby se nedotýkala zadníma nohama země nebo stolu), v této poloze kočka automaticky znehybní a nastevře tlamu. Pak vezmete tabletu, strčíte ji stále nehybné kočce snadno do krku a kočku pustíte. První co kočka udělá je, že polkne. Je to reflex. Funguje to perfektně.
Hanka
ano, ale některé kočky - bohužel jedna i moje , první co udělají tabletu vydáví ať je kde je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.238
I když je diskuze staršího data, kvůli těm, kteří comfortis ještě nezkusili nebo váhají, se ráda podělím i se svojí zkušeností. Máme 35kg křížence, hodně chlupatého, po podání comfortisu jsou blechy pryč (již druhý den jsem nacházela mrtvé blechy), pes absolutně bez problému. Comfortis jsme podali po jídle. Preventivně jej dostal i druhý pes, setr, též bez problému. Pro jistotu však v bytě stále aplikuji BioKill a biolit na lezoucí hmyz. Comfotis nám byl doporučen veterinářem a mohu jej vřele doporučit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.3
Oni veterinari doporuci ledajaky hnus, jen proto, ze za to maj prachy(treba royal, hills apod.). Lidi me neprestavaji udivovat, co jsou schopni do svych milacku narvat. Ze vam kocka ani pes nezvraci, jeste neznamena, ze to na ni nezanecha trvale nasledky(treba jatra).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.41
.. pro poslední příspěvek :
Tak jak byste kočku tedy chtěli zbavit blech ? Nebo si budeme s bleškami raději doma žít v symbioze ??
Front line Combo - funguje cca 14 dní a jen na blechy na zvířeti
Comfortis - má fungovat jen do měsíce, jen na blechy na zvířeti, není vjodný pro chovná zvířata.
Biokill - nesmí se používat pro kočky-je pro ně toxický a hrozí otrávení zvířete
Spray s podobnou látkou jak Frontline už není funkční, blechy jsou imunní.
Ostatní pipety vše je na blechy na zvířetí, vše má asi vedlejší účinky, nevím co tolik pochvalovaný Stronghold, zda je bezpečné podávat opakovaně a asi v jekých intervalech ???
Nejlevnější a dříve tolik účinný šampon Orthosan (pro likvidaci blech na zvířeti) za cca 60 Kč všichni haní, s tím, že obsahuje pro kočky toxickou látku.
Ke všemu se musí vysávat, prát, luxovat ale to zlikviduje jen část vajíček.
Tak poraďte, lidi, poraďte...
... největší prča byla, že pan deratizér údajně viděl v naší ložnici vyskočit asi tak 10 blech z postele, když prováděl postřik a ještě v letu rozeznal , že prý máme doma 4 druhy blech. To jsme se lámali smíchy !! Takovej blábol, že vůbec vypustí někdo z huby
Když jsem chtěla vidět tedy nějakou mrtvou blechu, aby mi ji ukázal, tak mi řekl, paninko, tu neuvidíte No machroval tam šílně...
.. tak to jen bylo na odlehčení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.41
Druh blechy se dá bezpečně rozpoznat jen pod mikroskopem - dle odborného článku o blechách na internetu. Pan deratizér neměl mikroskop ani nějaký zvláštní oděv ba ani roušku a stříkal byt klidně v mé přítomnosti,
takže jsem viděla, že některé kouty jaksi vynechal. No, nevím, nevím...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.82
Prvni vec, coz mi prijde zasadni je ta, ze pouzit dva ruzne pripravky se stejnou ucinnou latkou a doufat, ze zabere ten druhy, kdyz ten prvni nefungoval, je trosku naivni. Vyzkouset vse a comfortis vidim jako posledni volbu, na kterou by padlo. Ano je to jednodussi, levnejsi, ale pro kocku urcite mene setrne. Ted usetrim, ale ve vysledku za veterinu dam daleko vic, kdyz nemam to stesti a moje kocka nesnese vsechno.
Aby jste zila s blechama po vas nikdo nechce, ostatne je to vase zvire a narvete si do nej co chcete, treba jed na krysy, to vas blech taky zbavi.
Rekla jsem kvalitnejsi spot on tzn. Advocate, advantix, stronghold, atd., ale pro ty musite na veterinu a ne do lekarny, zverimexu.
Mam dlouhosrstyho kocoura, dostal stronghold, zacam fungovat cca 3.den. Pote jsem mesic a pul nachazela jen mrtvy blechy. Ty co se vylihly, kocka posbirala a zase zdechly. Dostal kapku jeste jednu a mame klid. Blechy jsou vyhubeny i kdyz sme nic nestrikali, ptz dostat se vsude je stejne nemozne. A dve aplikace neberu jako dlouhodobe aplikace.
Za penize co jste dala, podle popisu za nejakyho noumu, jste mohla kocce/kockam poridit poradny spot ony a mela by jste klid.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.82
Jeste jedno takove zamysleni, umite si predstavit, ze date kocce 2x nebo 3x po sobe comfortis, aby jste se plech zbavili? Ja teda ne, ani nechci vedet, co to v te kocce udela. Daleko smesitelnejsi me prijde dat spot on nebo pokud chcete obojek, kterej ma ucinnost delsi(zase myslim jen ty drazs).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.53
Děkuji za radu a Stronghold zvolíme určitě příště namísto Comfortisu.
Je to vážně boj. Píší, že Comfortis není vhodný pro chovná zvířata, tudíž kdoví, jaké je to svinstvo !!!
Na druhou stranu je to prý přírodní látka a nám to dal veterinář, takže jsme mysleli, že máme opravdu něco, co je ok. No, věřte pak někomu...
Naštěstí jsou kočky mladé a daly to bez viditelných problémů, ale podruhý jim to už nedám.
Pereme teď šatníky a dáváme věci do igelitů - opravdu 100% předvánoční úklid.
Pan ňoumík přijde ještě jednou
Obojků se bojím, viděla jsem už po nich totálně opelichané a strupaté krky (tedy někde na netu) a známá měla také špatnou zkušenost s alergiií, ale to může být asi u všecho..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.202
Comfortis zabral výborně, kocour, kotě i pes, žádné vedlejší účinky.
Mám nyní nalezenečka malinké koťátko(850g, asi tak 2 měs.), veterinář dal spot Broadline, je jak na vnější, tak vnitřní parazity, blechy chcípaly a kotě je bez vedlejších negativních účinků.
http://www.veterina-krnov.cz/aktuality/broadline-reseni-vnitrnich-i-vnejsich-parazitu-u-kocek-najednou.html
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.53
Vidím, co lékaři předepisují dětem (i dospělým). Dětem se dává také na odčervení nějaké svinstvo, červený roztok a pijí ho a to i opakovaně. Takže nevím, zda Comfortis je až zase takové velké zlo..když obsahuje jen přírodní složku. Na druhou stranu i v přírodě je spousta jedovatých rostlin, silic, atd. Nám ho doporučil veterinář z kliniky a nenapadlo mne pitvat to do detailu, diskusi jsem našla až po...
Dnes člověk sám nepozná co je dobře a co špatně. Recenze od lidí jsou sice důležité, ale je to jen názor laiků. Udivuje mne ale tolik negativních reakcí, možná ti, co byli spokojeni zas až tolik nevyhledávají diskusi?? Pořád si myslím, že veterinář by asi měl vědět, co může a co nemůže dát (pokud je to ovšem dobrý veterinář).
U přípravku Comfortis je důležité přesně znát váhu zvířere a asi jej podat s jídlem. Samozřejmě reakce na každý lék může nastat (alergie, nesnášenlivost, nebo šok, když kočce cpe někdo lék do krku násilím). Rozhodně po přečtení diskuse bych zvíře nekrmila tímto lékem pravidelně nebo jen tak pro prevenci.
Jak dlouho tableta funguje napíšu později, nyní jsme týden po podání. Kočky si hrají, papají, ta mneší se mi zdálo, že dnes ráno byla víc unavená, ale ta větší v noci zlobila a budila ji, tak snad proto. Už je hlídám jako oko v hlavě, pořád je sleduju, jestli jsou ok.
Oceňuji každou informaci a moc za diskusi všem děkuji.
Kdo má s čím zkušenosti, pište, hlavně co fungovalo dlouhodobě a bylo bez vedlejších účinků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.70
Za nás mohu jen doporučit. Jediné co zabírá, a to vzhledem k tomu, že psi chováme přes 25 let, jsme toho vyzkoušeli opravdu dost.. Podávali jsme i 5ti měsičnímu štěndu kokra a bez problémů. Obavy z nežádoucích účinků byly, ale dospělá fena byla tak zablešená, že to nešlo jinak, takže museli dostat oba. Před měsícem přišla po roce další vlna zablešení a opět bez problémů. Jen se musí podávat s krmením a ne na lačno, aby se předešlo zvracením. To nám doporučil vet a opravdu ani náznak nevolnosti nebo jiných nežádoucích účinků. Po půl hodině blechy odpadávají. Jen je ještě potřeba vše vyprat a vyluxovat, protože ty mrchy jsou v různých stádiech i v kobercích a tak. Takže za nás doporučení, i když tedy prášek není zrovna žádná láce a my za jeden platil 270 Kč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.19
Letos jsme poprvé po hodně letech zažili problém zvaný blechy. Psa nebylo možné jich zbavit, a vůbec nevím, kde je vzal, je to dědoušek, co nikam nechodí, jen vyvenčit na dvorek a domů. Skoro pořád spí, je mu už 16 let. Koupání v antipar. šamponech, spot-ony, sprejování bytu, nic nezabíralo, blechy vesele vegetily, pes se drbal a my byli na palici.
Veterinář podal tabletu comfortis a na byt dal neostomasan.
Tabletu pes snědl dobrovolně a s chutí, nic mu nebylo, i když nás vet upozorňoval, že možná bude zvracet. Nezvracel. Byt jsme dvakrát po 14 dnech vystříkali, jeho věci jsem vyprala.
Zatím ťuky ťuk, ani blecha. Před Vánocemi pro jistotu zopakuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Letos jsme poprvé po hodně letech zažili problém zvaný blechy. Psa nebylo možné jich zbavit, a vůbec nevím, kde je vzal, je to dědoušek, co nikam nechodí, jen vyvenčit na dvorek a domů. Skoro pořád spí, je mu už 16 let. Koupání v antipar. šamponech, spot-ony, sprejování bytu, nic nezabíralo, blechy vesele vegetily, pes se drbal a my byli na palici.
Veterinář podal tabletu comfortis a na byt dal neostomasan.
Tabletu pes snědl dobrovolně a s chutí, nic mu nebylo, i když nás vet upozorňoval, že možná bude zvracet. Nezvracel. Byt jsme dvakrát po 14 dnech vystříkali, jeho věci jsem vyprala.
Zatím ťuky ťuk, ani blecha. Před Vánocemi pro jistotu zopakuji.
Ještě jsem zapomněla napsat, že mě veterinář upozorňoval, že ten neostomasan je pro kočky jedovatý a ptal se , zda v domě nějaká není, jinal by nám ho nedal.
Každopádně tableta comfortis funguje perfektně a ani hodně starý pes s ní neměl nejmenší problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.240
To je strašné jak mohou veterináři legálně mrzačit zvířata !? Pro peníze? Bože...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.192
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je strašné jak mohou veterináři legálně mrzačit zvířata !? Pro peníze? Bože...
Čím konkrétně je mrzačí? Že je zbaví blech?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.85
Tak tabletka funguje perfektně, jen se nesmí kočce dát na prázdný žaludek, idealně nechat jí trochu nažrat, a pak kočce strčit rovnou do krku, v žrádle Vám to nesežere. Takže za mě tabletka super. Mikeš má konečně klid a my také.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.2
... To poznáte až po delší době, jestli bude klid. Comfortis působí jen měsíc, blechy mají delší vývojový cyklus a jen jednou odblešit kočku nestačí. Musíte vystříkat také byt a často luxovat, vyatříkat po luxování vysavač, hlavně sáček v něm !! Dále vyprat všechny pelechy, pokud s vámi spí kocour v posteli, vyprat povlečení, vystříkat matrace. Budete muset kocourka krýt déle než jednou tabletkou. Raději než další dávku Comfortisu zvolte kvalitní spot-on - Stronghold, Advocate. Nedávejte Frontline, ten už nefunguje. Comfortis není vhodný pro chovná zvížata a nesmí ho březí a kojící zvířata. Je silný a je to docela dryják. I když funguje rychle a spolehlivě na blechy, je na místě obava, zda opakovaným podáváním neodděláte kočce ledviny nebo játra.
Kvido

XXX.XXX.43.194
Vazeni, za sebe tabletu Comfortis NE!Prave jsem pohrbila sveho kocourka.Po tablete vysiloval, lital po byte a pak sebou mlatil o zem jako kdyz ma epilepsii, pokud jsme ho chytili, museli jsme ho drzet, aby se neumlatil!Pena od pusy, dezorientovan, oci jak sklo, hodne zrychlene dychani, malatnost, jen polehaval.Pri tomto zachvatu se vzdy pocural.Druhy den jen lezel.Po 4 dnech se vse opakovalo, jen s tim rozdilem, ze to bylo 4x za noc.Veterinar rekl, selhani ledvin!Po dalsim kolapsu uz dostal eutanazii!Lecba by nezabrala!Ja uz NIC takoveho, jsou to JEDY!
Kvido
napsal(a):
Vazeni, za sebe tabletu Comfortis NE!Prave jsem pohrbila sveho kocourka.Po tablete vysiloval, lital po byte a pak sebou mlatil o zem jako kdyz ma epilepsii, pokud jsme ho chytili, museli jsme ho drzet, aby se neumlatil!Pena od pusy, dezorientovan, oci jak sklo, hodne zrychlene dychani, malatnost, jen polehaval.Pri tomto zachvatu se vzdy pocural.Druhy den jen lezel.Po 4 dnech se vse opakovalo, jen s tim rozdilem, ze to bylo 4x za noc.Veterinar rekl, selhani ledvin!Po dalsim kolapsu uz dostal eutanazii!Lecba by nezabrala!Ja uz NIC takoveho, jsou to JEDY!
No tak to je tedy síla!
Máte potvrzeno pitvou, že došlo skutečně k AKUTNÍMU selhání ledvin na základě intoxikace Comfortisem?
A po tom prvním dni, kdy došlo k tak závažné reakci, jste navštívili veta?
Každopádně se držte, přeji hodně síly, moc dobře vím, co to je když odejde zvíře, které je členem rodiny.
kotě

XXX.XXX.225.101
Je to asi těžké ano či ne. Po úporném trápení blechami, vyčesávání, pudrování, spotování (spoty byly blechám pro smích) a hlídání čím si kočky přiotrávíme, jsme zkusili i comfortis. Je mi proti srsti cokoli z uvedeného, ale blechy jsme porazili, kočky snědly položené v granulích nebo s pastou na bezoáry jako nic s jiným se pereme a pliveme. Za měsíc repete. problémy nejsou naprosto žádné, konečně spí v klidu bez drbání a nic je nežere. Kocourek 5kg, kočička 2,5. Všem přeji zvítězit a kočičkám hlavně zdraví.
Funguje to, žádnou špatnou reakci moje kočička neměla. Jen jsem podle rady veterináře tabletu rozdělila do 3 dnů. První den 1/4 tablety, druhý den taky a třetí den 1/2 tablety.-kdyby z toho náhodou zvracela. Základ je, dát to kočičce těsně před jídlem. Blechy padaly už po první 1/4 tabletě. Super :).
Dobrý den, dala jsem comfortis našim zvířatům podle rady prodávající, řekla, že po jídle, jinak budou zvracet, tak jsem to dodržela-prodejna u veterináře, pes dostal 1/2 tablety a dobrý, kocour 6kg 1/4 tableta a taky dobrý, kocour asi 3kg taky 1/4 tablety, ale zvrací, ne nějak hodně ale lomcuje to s ním a jí normálně, nevím jestli to k tomu patří a odezní to samo nebo jít k veternáři abych mu neublížila, po pár hodinách jsem už nenacházela žádné živé blechy, děkuji za případnou odpověď Doležalová.
Doležalová
napsal(a):
Dobrý den, dala jsem comfortis našim zvířatům podle rady prodávající, řekla, že po jídle, jinak budou zvracet, tak jsem to dodržela-prodejna u veterináře, pes dostal 1/2 tablety a dobrý, kocour 6kg 1/4 tableta a taky dobrý, kocour asi 3kg taky 1/4 tablety, ale zvrací, ne nějak hodně ale lomcuje to s ním a jí normálně, nevím jestli to k tomu patří a odezní to samo nebo jít k veternáři abych mu neublížila, po pár hodinách jsem už nenacházela žádné živé blechy, děkuji za případnou odpověď Doležalová.
Už jsem tu četla pár příspěvků o zvracení po Comfortis. Asi musíte zvážit sama, jak na tom kocorek je/bude, hlavně, aby se tady v těch vedrech nedehydratoval.
Https://cit.vfu.cz/vettox/list.php?art=49&cat=60&value=Aktuality%202013%20-%20USKVBL%20(Aktuality%202013)
Comfortis (spinosad):
Probíhá monitoring neurologických příznaků a očních poruch, včetně slepoty. Od držitele rozhodnutí o registraci byla vyžádána cílená pravidelná zpráva o bezpečnosti přípravku. Dosud nejsou žádné závěry ve vztahu k možné příčinnosti a rovněž žádné regulatorní opatření se nejeví jako nezbytné v této fázi sledování.
Comfortis je nový, jednou měsíčně podávaný přípravek působící proti dospělým blechám.
Obsahuje účinnou látku spinosad - působí na nervovou soustavu blech: výsledkem je paralýza a rychlá smrt.
Podle mě je to docela dryják, když v těle působí jedna tableta měsíc, tudíž měsíc v těle působí. Jestli kočce nesedl a něco jejímu organismu vadí, jen tak to ze sebe nedostane. Přečtěte příbalový leták. Pokud má špatné příznaky, na nic bych nečekala, čapla kočku a mazala k vetovi.
Doležalová
napsal(a):
Podávání po jídle je v pořádku na lačný žaludek je to fakt moc silný driák mám vyzkoušeno na kočkách u nás v pohodě reakce všech šesti koček naprosto v pořádku.
Vaše kočička na to může být citlivější to se stává u všech těchto chemických koktejlů
Mám kočičku co třeba silně nesnáší fipronil.
"Nejčastěji pozorovaný nežádoucí účinek u koček je zvracení, vyskytující se během prvních 48 hodin po podání dávky a je většinou způsobeno místním účinkem v tenkém střevě. V den podání spinosadu v dávce 50-75 mg/kg živé hmotnosti nebo o den později byl pozorovaný výskyt zvracení v globálním zkoušení v praxi mezi 6-11 % v prvních třech měsících léčby. Ve většině případů bylo zvracení přechodné, mírné a nevyžadovalo symptomatickou léčbu."
Dívala jsem se schválně do SPC Comfortisu.Takže ta citace výše je z SPC. No a to, že jedna tbl. působí v organismu dlouho, je dáno extrémně dlouhým biologickým poločasem účinné látky spinosadu. Tento parametr ale nelze dát jako rovnítko k toxicitě.
Suma sumárum - za extra dryják bych jej podle těchto údajů nepovažovala.
fikovnice
napsal(a):
"Nejčastěji pozorovaný nežádoucí účinek u koček je zvracení, vyskytující se během prvních 48 hodin po podání dávky a je většinou způsobeno místním účinkem v tenkém střevě. V den podání spinosadu v dávce 50-75 mg/kg živé hmotnosti nebo o den později byl pozorovaný výskyt zvracení v globálním zkoušení v praxi mezi 6-11 % v prvních třech měsících léčby. Ve většině případů bylo zvracení přechodné, mírné a nevyžadovalo symptomatickou léčbu."
Dívala jsem se schválně do SPC Comfortisu.Takže ta citace výše je z SPC. No a to, že jedna tbl. působí v organismu dlouho, je dáno extrémně dlouhým biologickým poločasem účinné látky spinosadu. Tento parametr ale nelze dát jako rovnítko k toxicitě.
Suma sumárum - za extra dryják bych jej podle těchto údajů nepovažovala.
Těžko říct o jak moc je to větší zátěž na organismus než spot, já osobně příbalový leták nečetla není to řazeno mezi vyhrazená léčiva v práci to tedy mít nesmíme tak jsem to dopodrobna nestudovala, pravda dávala jsem to kočkám, tablety jsem měla od veta a sním jsem jen řešila dávkování a kdy podat zda po jídle nebo před atd.
Apík

XXX.XXX.237.190
Naše dvě kočky zabalím do osušky, hodím do krku a přidržím čumák a všechny léky krásně spolknou.
saty
napsal(a):
Těžko říct o jak moc je to větší zátěž na organismus než spot, já osobně příbalový leták nečetla není to řazeno mezi vyhrazená léčiva v práci to tedy mít nesmíme tak jsem to dopodrobna nestudovala, pravda dávala jsem to kočkám, tablety jsem měla od veta a sním jsem jen řešila dávkování a kdy podat zda po jídle nebo před atd.
Ono SPC je něco jiného než PIL (příbalový leták), ale to Vy asi víte... .
saty
napsal(a):
Btw, když už jste "Saty" zmínila vyhrazená léčiva, pátrala jsem například po benzínkách, zda ví oč jde a všude na mě hleděli jako že jim říkám megavesmírnou kravinu. Přitom právě benzínky jsou dalším místem, kde se dají vyhrazená léčiva prodávat - samozřejmě po absolvování všech těch kurzů a splnění legislativy - předepisovací vyhlášky aj.
fikovnice
napsal(a):
Btw, když už jste "Saty" zmínila vyhrazená léčiva, pátrala jsem například po benzínkách, zda ví oč jde a všude na mě hleděli jako že jim říkám megavesmírnou kravinu. Přitom právě benzínky jsou dalším místem, kde se dají vyhrazená léčiva prodávat - samozřejmě po absolvování všech těch kurzů a splnění legislativy - předepisovací vyhlášky aj.
Jistě že znám rozdíl mezi SPC a PIL ale jak to nemam v práci tak se neshanim ani po jednom je pro me důležitější znát důkladně to co prodávám. Nevím jak kde ale u nás ten kurz nebyl úplne procházka růžovou zahradou a vím že by benzínky asi byli lukrativní na tento prodej ale pro část zaměstnanců by to bylo předpokládám likvidační.
saty
napsal(a):
Jistě že znám rozdíl mezi SPC a PIL ale jak to nemam v práci tak se neshanim ani po jednom je pro me důležitější znát důkladně to co prodávám. Nevím jak kde ale u nás ten kurz nebyl úplne procházka růžovou zahradou a vím že by benzínky asi byli lukrativní na tento prodej ale pro část zaměstnanců by to bylo předpokládám likvidační.
To jo... A také asi by se zaměstnanci vzpěčovali se šprtat něco, co je jim úplně cizí. Já to opakovaně zkoušela s tím, že jsem se na různých benzínkách ptala na něco proti kinetóze - typicky jsem poptávala Kinedryl. A fakt - zatím všude jen zírali jak mě mohlo napadnout, že by zrovna oni prodávali léčiva...
fikovnice
napsal(a):
To jo... A také asi by se zaměstnanci vzpěčovali se šprtat něco, co je jim úplně cizí. Já to opakovaně zkoušela s tím, že jsem se na různých benzínkách ptala na něco proti kinetóze - typicky jsem poptávala Kinedryl. A fakt - zatím všude jen zírali jak mě mohlo napadnout, že by zrovna oni prodávali léčiva...
Právě že když jsme tam byli jen prodejci z chovatelek, tak někteří zírali na po potřebují znát vitaminy které jsou rozpustné v tucích a které ve vodě a podobně což patří mezi ty méně odborné věci.
Jako byl to jeden den rychlokurzu a tím že materiály jsme měli měsíc dopředu a pěstovat samostudium. Uznávám že já byla mezi těmi co to viděli noc před a to jsem byla mezi těmi připravenějšími. Na druhou stranu bych to bez dobré znalosti chemie ze které jsem se vrhla i maturovat asi taky nedala.
Nakonec se kolem mě utvořil kroužek a všichni chtěli radit i přesto že měl každý jiné otázky
saty
napsal(a):
Právě že když jsme tam byli jen prodejci z chovatelek, tak někteří zírali na po potřebují znát vitaminy které jsou rozpustné v tucích a které ve vodě a podobně což patří mezi ty méně odborné věci.
Jako byl to jeden den rychlokurzu a tím že materiály jsme měli měsíc dopředu a pěstovat samostudium. Uznávám že já byla mezi těmi co to viděli noc před a to jsem byla mezi těmi připravenějšími. Na druhou stranu bych to bez dobré znalosti chemie ze které jsem se vrhla i maturovat asi taky nedala.
Nakonec se kolem mě utvořil kroužek a všichni chtěli radit i přesto že měl každý jiné otázky
A jak probíhá zkouška? Ústně či je nějaký test? A smím se zeptat - ve kterém městě jste kurz absolvovala?
saty
napsal(a):
Nechci veřejně psát své povolání, ale jsou mi tyto věci dost blízké. Tak mě právě i zajímá, jak moc je kurz náročný, co vše se tam probírá, atd. A také, zda je to jiné právě třeba pro prodejce ze zveráku a pak třeba pro lidi od těch benzínek, z drogérií apod.?
Beata83

XXX.XXX.237.56
Říkala jsem si, že to bude dobré. Vše v jednom. Máme 4 kočičky, dostaly tablety hned po krmení a do půl hodiny tabletky vyzvracely. Takže pro nás to není
iwet
napsal(a):
Musím se ohradit proti tabletám, neládovala bych tím ani kočku ani psa moje věc. Já jim nasadím brzy z jara obojky k tomu určené zn FORESTO. a 8 měsíců vystaráno. plní funkci postupného uvolňování proti všem parazitům, blechám, klíšťatům, všenkám, atd.
Foresto jsou skvělé jenže většina kočkařů obojek kočce nedá část koček ho nesnese a i přes všechny pojistky tam riziko zaháknutí je pořád. navíc při té ceně to většina lidí do myšilovky "nevrazí" a když to kočka co 14 dní ztratí tak je to tak o ničem.
majla

XXX.XXX.138.194
Tuto tabletku dostLo naše kotě 3měsíční pře 3dny, dává se podle váhy, tak nevím jestli nedostaly větší dávku, u kterých byli reakce co popisujete, naše kotě vůbec žádnou reakci nemělo, blechy pichcípaly a má klid, jinak pejsek má obojek foresto, tabletku mohu doporučit.
Beka33

XXX.XXX.129.87
No nám se povedlo to do kočiček dostat zozdrcené a přidané do kapsičky s lososem tu maj rády tak uvidíme jak to zabere
RC

XXX.XXX.110.123
Dobrý den. Teď jsem si přinesla tabketku od veta. Pro kocoura. Ale po tom, co tady čtu, mám docela strach, abych mu neublížila. Mám tabletu Comfortis 665mg a mám mu dát jednou měsíčně čtvrtku. Tak teď opravdu nevím
Dobrý den, naše kočky dostaly tabletu od veta přímo v ordinaci(kočky mám jednu kříženku mainské s britkou, druhá je birma s pp a je už starší) a bez jakýchkoliv problémů(a to ta birma byla háklivka ), po měsíci opakování a opět bez problémů.Podmínka byla dát jim před aplikací tablety najíst, aby to snědly na plný žaludek.Takže za mně super, bez problémů a komplikací.
majla

XXX.XXX.134.35
RC
napsal(a):
Dobrý den. Teď jsem si přinesla tabketku od veta. Pro kocoura. Ale po tom, co tady čtu, mám docela strach, abych mu neublížila. Mám tabletu Comfortis 665mg a mám mu dát jednou měsíčně čtvrtku. Tak teď opravdu nevím
Dobrý den, není se čeho obávat, nepíšete kolik kocourek váží, sle čtvrt tabletky bude odpovídat, hlavně dejte po jídle nebo s jidlem, blechy zabíjí, neodpuzuje, jestli máte blechy, určitě použijte, mějte se krásně.
putzi

XXX.XXX.181.146
Tabletka stojí kolem 250, -Kč.
peggy11

XXX.XXX.160.10
Za mne tableta pro 5ti měsíční štěně bulíka - bez příznaků, blechy zmizely. Další aplikace u 12letého kocoura, tam jsme trochu bojovali se spolknutím, kocour den nežral. Jinak v pořádku.
Mončiči

XXX.XXX.34.1
Tak já nevím... Lidem přijde drahý koupit kočce foresto za cca 500 Kč na 8 měsíců, ale tabletku za 230-250 Kč na 14 dní až měsíc drahý není? A ano, většina koček obojek nesnese, ale asi i tak bych měla strach svým kočkám dát comfortis. A volila bych raději advantage nebo advocate..
Mončiči
napsal(a):
Tak já nevím... Lidem přijde drahý koupit kočce foresto za cca 500 Kč na 8 měsíců, ale tabletku za 230-250 Kč na 14 dní až měsíc drahý není? A ano, většina koček obojek nesnese, ale asi i tak bych měla strach svým kočkám dát comfortis. A volila bych raději advantage nebo advocate..
A proč byste měla strach dát kočkám "Comfortis"?
Hreny

XXX.XXX.14.110
Našej kočke (12 týždňov 1,2 kg) sme dali tabletku comfortisu (nechcela ju zožrať dobrovoľne :D) za ňou taštičku a bez problémov, do hodiny sa z nej doslova sypali mŕtve blchy, na druhý deň som zazrel raz alebo dva krát ako ju natiahlo. Nič viac. Som hrozne spokojný. Za mňa .
Mííííša

XXX.XXX.30.195
Jak tady někdo píše, že po tom kočky zvrací, tak moje zkušenost - Míša, koucour 6 kg, dostal tabletu 270mg a do dvou, třech hodin z něho vypadalo 28 blešin a je klid ! Naprostá spokojenost ! Před tím dostal Broadline 2x a Frontline 1x a nic ! Pořád se drbal a to chodí jen ráno ven na cca 20min. udělat si potřebu a hned je zpět. Comfortis - naprostá spokojenost ! Mňauuu.
templumanima

XXX.XXX.169.184
Tablety nepodáváte zvířatum jako bombony. Nám stačí použít tabletu, ještě ne celou(dává se podle váhy), tak jednou max dvakrát do roka a máme klid. Zvířata na ně špatně nereagují, nejsou rozškrábaní a doma je čisto. Jestli se domníváte, že ostatní preparáty jsou bez vedlejších učinku, jste na omylu. Dáváte jim je častěji, kuží se jim to dostává do krevního oběhu. Téměř všechny obsahují toxické látky a pusobí krátkou dobu.
hellouboys

XXX.XXX.101.110
Jak dlouho, než si na něj blechy opět zvyknou a stanou se vůči němu imunní?
jan smutny

XXX.XXX.183.28
Pisu sem, protoze muj 14lety kocici kamarad bojuje nyni o zivot (selhani jater). Treba to neni vyse zminovanou tabletou, ale priste uz zadne kocce tuto tabletu nepodam. Kocour mel dietu na ledviny.
medved 42

XXX.XXX.217.43
Tak mohu rict ze s tabletou Comfortis mas zkusenost slusnou mam kokrika po ulici nam tu chodil zablesenej kocour a vsude se otrel takze blech bylo vsude moc a na vychazce s pejskem naskakali na nej a bylo to v byte v koberci no vsude a tech penez za nefungujici pripravky a pak COMFORTIS a zvolal jsem zazrak samozrejme tabletka musi byt podle pravdive vahy pejska kdyby byla silmejsi muze pejsek zvracet no a po podani behem triceti minut zazrak blechy mrtvy a co este lepsi behem 24 hod v byte klid a mohu rict ze preventivne kupujem a uz sme tri roky zadnou tu malou bestii nemeli.
Dle meho jedinej vynikajici a spolehlivej prostredek ale ctete pozorne navod.
Penda

XXX.XXX.113.160
Po polknutí této tablety bohužel náš kocourek do rána zemřel.Podle chovatelské stanice se jedná o takovou dávku chemie, že může vyvolat selhání jakéhokoliv orgánu, na pitvu zatím čekáme.
Tereza hijk

XXX.XXX.165.87
Můžou tabletu comfortis požívat i těhotné nebo kojící kočky?
Nemohli jsme se blech zbavit...kocour přišel zablešený už bohužel z CHS. Měl těch potvor snad 20 hrůza!
Nefungovala nám pipeta od veterináře, ani Frontline combo. Až jsme dostali od veterináře COMFORTIS. Po dvou hodinách začaly blechy opravdu z kocourů padat mrtvé nebo polomrtvé na dlažbu. Jsem moc spokojená a doporučuji! Kocouři neměly žádné vedlejší účinky, snášeli to naprosto úžasně! JEDINÉ, CO NÁM ZABRALO !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pro březí a kojící kočky lze použít Stronghold spot on.
botička

XXX.XXX.90.67
Přeji hezký den pisatelé.
Přede dvěma dny jsem už v zoufalství hledala co na ty blechy co máme skoro snad všude ( Už jsme vše možné vyzkoušeli... a čtu tu že tabletky COMFORTIS se tu dost chválí, ale i nechválí.Tak můžu upřímně říci že máme doma Ragdollky tři holky a kluka a po tabletě se komplet odblešily.Jínak zvracení nebylo dala jsem jím dvě hodiny dopředu granulky aby neměly prášek na hladový žaludek a masíčko nedala dva dny.A tak se na ten trošek masa s rozdrcenou tabletkou docela vrhly.Kočičky jsem nechala chodit všude po domě(nesměly třeba do ložnice nebo koupelny)a zřejmě pochytaly všechny blešky.Dnes ráno jsem koukala a je všude čisto žádná bleška a ty nachytané jim padájí z kožíšku mrtvé.Včera totiž už žádné na sobě neměly.
RadunaVK

XXX.XXX.100.11
Ahoj všichni mám čtyřletého kocourka Maine cane blechy jsou utrpení vyzkoušeli jsme vše možné tableta comfortis je zázrak. Jinak veterinář doporučil tabletu dát po jídle aby nezvracel dala jsem jí po konzervě a žádné obtíže jen plná lopatka bleších mrtvol.
Seraphe

XXX.XXX.19.1
Asi takhle. Ani psovi či kočce bych nikdy žádnou tabletu proti vnějším parazitům nedala. Ikdyž je tam třeba riziko 1:10000 že vám na to zvíře negativně zareaguje, a zdá se malé, stále tam je. Co se týče obojků, pipet a sprejů, ty můžete sundat, smýt a problém rychleji vyřešit. Z jejich těla tabletu nemáte jak dostat. Z tohoto důvodu je pro mě i "pidi" riziko rizikem velkým.
Aneb jak zvířeti z*urvit játra a ledviny za 200-300 Kč.
Jasný, že Vám veterinář řekne, že to je skvělý, když na tom vydělá. Kort když ta tableta je +- na 3 měsíce za takovou cenu.
A je taky super, že píšete, že ty blechy to opravdu zabije. Ale že vám zvíře pak zvrací, je malátný atd, to je už asi jedno, že?
Hlavně, že blechy už nemá.. Panebože. Jak tu někdo psal, pipetu můžete smejt, obojek sundat. Co uděláte s tabletou? Nic, koluje v krevním oběhu. Nedivte se pak, že se vám s tim zvířetem něco stane ;)
Nikdy bych do nich prášky necpala, kromě odčervovacích tablet. Víte jak to musí bejt silný, aby je to zabilo? Škoda mluvit... Tleskám těm, kteří ji do svýho zvířete opravdu nacpali.
misme

XXX.XXX.76.69
Mě obě kočky sežraly tabletu bez problémů, uvidíme výsledky.
badaxe

XXX.XXX.168.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tereza
Kocour ho má už podruhé a nikdy nezvracel ani se jinak neprojevily vedlejší účinky. účinek je v řádu hodin. Kocour se přestal drbat, blechy jsou buď mrtvé nebo je při česání nacházím sotva se hýbající. Po pár dnech na něm není ani jedna a kocour si spokojeně žere jak polský zájezd Záatím nejlepší prostředek proti blechám.
Jestli vám kočka zvracela, nejspíš to bylo z něčeho jiného.
badaxe

XXX.XXX.168.2
Je vidět, že melete nesmysly. Ta "kapka" je úplně stejně v krvi, jen se vstřebá přes kůži, vy "znalkyně" po několika hodinách není co smývat. A pokud se třefíte špatně, kočka si ji slíže a vstřebá ji sliznicí žaludku. Takže váš názor je celkem o ničem. A jak funguje obojek? Víte? Uvolňují se z něj mikročástice a kočka si je z kožíšku opět slízá. Takže baše výkřiku jsou jen o jednom, o tom že víte celkem prd, ale melete.
badaxe

XXX.XXX.168.2
jan smutny
napsal(a):
Pisu sem, protoze muj 14lety kocici kamarad bojuje nyni o zivot (selhani jater). Treba to neni vyse zminovanou tabletou, ale priste uz zadne kocce tuto tabletu nepodam. Kocour mel dietu na ledviny.
Nevím co máte za veterináře, ale moje veterinářka kocourovi udělala nejdříb kravní testy na to jestli má v pořádku ledviny a teprve potom mu ho předepsala. Proběhlo to naprosto bez problémů, kocour se musel zvážit a podle váky dostal pak správnou dávku. Taky to není ke koupi kdekoli, ale jen u veterináře. Ten by měl znát stav kočky (má kartu jako člověk) a podle toho jí ordinovat to co je pro ni dobré. Osobně bych kocourovi, který má problémy s ledvinami a je na dietě (navíc i už vyššího věku), velmi zvažoval dát cokoli, co rozhodí už tak narušenou rovnováhu.
Pokud jde o zdravé zvíře je to něco zcela jiného. A nemylte se, ta "slavná" kapka funguje stejně, jen se vstřebá kůží do krve a navíc hrozí, že pokud se kočce povede se olíznout, dostane se jí do žaludku a je to ještě horší než cokoli. U obojku je to podobné. Víra že nějaký prostředek je "bezpečný" a jiný ne, je podobná víře musulmana v aláha, není ničím podložená. Předchůdce dnešní kapky byl stejně aplikovaný přípravek Tiguvon od fmy Bauer, rozhodně nebyl bez problémů, na což se přišlo až časem, bohužel.
nikitice

XXX.XXX.198.250
Tak funguje. Mám kočku 4,5 kg a zkoušela jsem frontline combo i 2x po sobě s odstupem, stříkat byt atd., šampony a nic. Po zakoupení tablety máme klid. Trochu jsem se bála, ale trápit jí dokola vším možným bylo více stresující. Jinak i když naše kočka jí hlavně jen granulky, tak jí dávám tablety na odčervení a ted i comfortis - polovinu do taveného smetanového syra a pak druhou.. Úplně jen jemně obalit ať to je na jedno polknutí. Tím, že jí to normálně nedávám, slupla to jako malinu. Jinak samotnou tabletu nechtěla, do krku cpát skončilo kdysi prokousnutým prstem. ten tavený sýr to oblepí a sklouzne do krku.
Tablety používám jak u psa tak u koček, dávám tříměsíční a jsem max spokojená, se svou veterinářkou jsem to probrala, mám pejska diabetika, tak jsem na veterině dost často a neznám nic lepšího v boji proti blechám, už nebylo možné se jich zbavit, šampon na ně působil jako bych jim dala šlehačku, pipety a obojky taky nic moc a protože kočky chodí ven a vždy nějakou blechu přinesou a od nich to chytil i pes, jsme spokojeni, mazlíci se nedrbou a já nemusím mít strach, že spím s bleškama.
mafiti

XXX.XXX.145.122
Opravdu funguje.nemohli jsme se zbavit u psa blech, vyzkouseli jsme snad všechno a ucinek zadny.az comfortis zabral a prakticky hned.je to uz mesic, od podani, a blechy zatím nikde.
Tinky

XXX.XXX.4.4
Zdravím lidi, já bych to svým zvířatům nedal.Co si myslíte, že dáváte miláčkům do těla, když blechy skáčou pryč...silná chemie.Mě perfektně fungoval obojek Foresto, je na osm měsíců-kočka měla za sezonu jen dvě klíšťata a to ještě na konci sezony.Blechy žádné.Nebo je dobrý od Beaphar Diaz je na šest měsíců.Zdravím Jirka.
jak polkne tabletu

XXX.XXX.37.34
Zkušenosti s tabletou comfortis nemám, ale při čtení diskuse jsem narážela na problémy se spolknutím tablety vaším zvířecím miláčkem. Známý veterinář mi poradil jednoduchý fígl. Píše o tom tady jedna paní ("nikitice"). Tableta se obalí taveným sýrem. Naše mlsná a vychytralá kočka, která měla vždy s tabletami veliký problém je sežere na první pokus (dáváme jí to pochopitelně před krmením).
Přípravek obsahuje Spinosad, tady si můžete přečíst něco více: https://en.wikipedia.org/wiki/Spinosad
Spinosad je isekticid a obsahují ho i tkzv. mravenčí bufety na hubení mravenců. Není prý tak toxický jako ostatní věci co používáme na hubení parazitů u psů a koček. Je to dilema, co je horší, parazité, nebo Comfortis?Vždy to bude o vyhánění čerta ďáblem...
Fibok

XXX.XXX.59.175
Opravdu to funguje, pouzivame u domacich kocek. Prave vcera jsem prisla na blechy. Jednou nam po tom kocky taky zvraceli ale to byla nase chyba. Tablety se musi podavat s jidlem a to jsme neudelali
kubulka

XXX.XXX.143.38
Mám kočičku a 2 kocourky, jsou domácí, ale jezdíme na chalupu a tam občas jdou ven, tak tam asi chytli blechy.Vyzkoušela jsem už všechno, koupání jsme zvladli jen dvakrát, potom už se nenechali.Po hledání na internetu jsem narazila na pudr, tak to ted zkoušíme.Spreje se bojí a vody už taky, pinetka nefunguje a obojek už vůbec ne, tak uvidíme co dokáže pudr, zatím to vypadá slibně, už se nedrbou, učinek v rozmezí 12 - 24 hodin, zítra vykartáčujeme a prohlídneme.
čičiči

XXX.XXX.58.99
Používáme speciální stříkačku pro podávání tablet kočkám.Je to stříkačka s pinzetou na konci. Natáhnete vodu, do klepítek( pinzety) vložíte tabletku, dáte kočce do tlamičky a stříknete. Kočka polkne vodu i s práškem, je to naprosto nestresující a celá záležitost trvá asi 3 vteřiny. K dostání u veterináře.
Micinek

XXX.XXX.181.231
Zdravím, moje bílá kočička přímo miluje když jí probírám srst a chytám blechy. Takže nepotřebujeme žádnou chemii !
Lilith44

XXX.XXX.59.223
Jak podat kočce tabletu
Tabletu lze podat velmi jednoduše. Levou rukou chyťte kočičku za kůži za krkem (přesně tam, kde je kočky drží v tlamičce, když nosí koťátka) a zvedněte ji. Kočku takto paralyzujete, nebude kousat ani škrábat. Pravou rukou jí rozevřete pusinku, vložte tabletku co nejdál do krku, pusu jí zavřete a chvíli přidržte. Můžete hladit pod krčkem, aby tabletu lépe spolkla. Nezapomeňte kočičku pak pochválit a pomazlit, protože i když je tento způsob zcela bezbolestný, je to pro ni poněkud ponižující. Funguje to ale skvěle a je to rychlé.
Lilith44

XXX.XXX.59.223
Tak moje kočky tavené ani žádné jiné sýry nejedí. Ale právě jsem přidala radu, jak kočce podat tabletu bez jakýchkoliv problémů.
MarekZLautnic

XXX.XXX.168.61
Náš kocour dostal už druhou tabletku a je to jediné co pomáhá. Kapičky a obojky byly úplné vyhazování peněz...
Sice má chudák domácí vězení, ale už je aspoň bez blech. Tabletku mu podala paní doktorka v ordinaci, nic neobvyklého jsme na něm nepozorovali :).
Rex Kelvin

XXX.XXX.254.108
Ahoj,
Jsme zde opět k nákupu ledvin pro naše pacienty a souhlasili s tím, že zaplatí dobrou částku peněz všem, kteří chtějí darovat ledvinu, aby je zachránili, a pokud máte zájem být dárcem nebo chcete zachránit život, Prosím, napište nám na e-mail níže.
To je příležitost pro vás, abyste byli bohatí v pořádku, ujišťujeme vás a zajistíme vám 100% bezpečnou transakci s námi, všechno se uskuteční podle zákona, který obhospodařuje dárce ledvin.
Takže ztrácet čas, laskavě napište nám na irruaspecialisthospital20@gmail.com
Fakultní nemocnice Irrua Specialist.
Werwolfek

XXX.XXX.26.149
Tak naší kočce to tedy zachutnalo. Smlsla mi to z dlaně jako granuli. Žádné zdravotní problémy nenastal a z kožíšku jí vypadávají bleší mrtvolky.
Našim klukům jsem tabletu musela koupit minulý rok. Kluci jsou pouze v bytě a ven nechodí.
Mazlím, mazlím a najednou koukám blecha.
Okamžitě jsme nasadili pipetu z lékárny a nic po pár dnech byla invaze masivnější.
Vyzkoušeli jsme vše, sprej, pipety volně prodejné i od veta, koupání a nic.
V domě probíhala celková deratizace kvůli štěnicím které nám do domu zatáhli dva milí důchodci (přes 75let)co si přinesli taková pěkná křesílka od kontejneru (proč si je nevzít že zadarmo).
Nepomohla ani deratizace.
Jako poslední možnost jsme zvolili tabletu (jestli to byl přímo comfortis nevím) a následně další deratizaci.
Cca hodinu po nasazení tablety odpadávaly blechy. Kluci byli úplně v pohodě, jen jim nechutnala.
Po cca měsíci jsme nasadili druhou tabletu. Opět vše v pořádku a od té doby se blechy již neobjevily.
Samozřejmě je to léčivo, takže vedlejší účinek se může objevit. Jako u jakéhokoliv léku.
Rozhodně bych nepoužívala podobnou metodu bez porady s veterinářem.
skrivan

XXX.XXX.96.59
Kočkám dávám už dva roky a bez problémů, jen je dobré dát tabletu mezi jídlem. Jakmile začne některá žrát, strčím jim tabletu hluboko do krku, tím jsou nuceny ji polknout a pak dojí zbytek žrádla. U mých koček tablety fungují i půl roku.
U nás funguje když náhodou máme blech stronghold od veterináře navíc i odčeví a případně zabije ušní svrab jedna kočka ho měla druhá ne necháme kde ho chytla a jen jedna. A mamce jsem letos na zkoušku koupila obojky s aliexpresu světe div se za 0,5 - 0,8 dolaru https://www.aliexpress.com/item/New-Fashion-Unique-novelty-Pet-Collar-Neck-Ring-Leave-Away-From-Flea-Tick-Mite-Louse-Remedy/32550922646.html jeden a holky nemají ani blechy a ani klíštata a to nosili denně 2-3 klíštata každá. Obojky jsou, že by je případně nouze samy přetrhli( tenká přeska) a ztratili obojek, kdyby se někde chytli, ale mají ho pořád bez problémů. Takže obojek za pár korun cca do 15 Kč a je učinný a holky nemají žádné vedlejší příznaky od jara v loni měli z verimexu cca kolem 100kč jeden a po druhým se osypaly, když se jim objevili blechy po sundání do 2 týdnů dostali tedy další a musel za pár dní dolů měli vyrážku a drbali se tak, že měli krky skoro holé co je pak lepší toď otázka. Ale pro mamku jako důchodkyni je lepší obojek co ted mají funguje a nic ji tedy nestál koupila jsem ho já, ale holky se vůbec nedrbají a ani jim obojky nevadí. Navíc pipetka stojí 160 jedna dávka na 3 týdny u nás dobrý mám bytovky, ale máma má polovenkovky a na zahradě jsou ježci= blechy takže by se nedoplatila za jednu sezonu 360 kč na měsíc pro dvě kočky.

Dobrý den, oživím trošku tuto diskuzi.
Snad poprvé životě bojuji s blechami u koček a zdá se to beznadějné.
Na dřívější občasné epizody stačil spot-on a pohoda.
Nyní, v pondělí jsem kočky odblešila spot-onem Fypryst a evidentně bez výsledku.
Nyní manžel přinesl Comfortis. Můžu ho tak krátce po aplikaci spot-onu použít?
(je mi jasné, že je to otázka na veterináře, ale kdyby náhodou někdo věděl, byla bych vděčná).

joanne.s
napsal(a):
Cituji "Vzhledem k absenci studií týkajících se bezpečnosti přípravku je minimální interval mezi aplikacemi 4 týdny".
Vet viděl jako rozumný odstup jeden týden, s tím, že doporučený odstup jsou čtyři týdny, nicméně to nikdo nedodržuje, protože mezi tím by nás sežraly blechy.
Nakonec jsem to riskla a dala ten den, tzn. odstup asi 3 dnů a v pohodě.
Jinak Comfortis můžu doporučit, zabral.
Setkali jste se někdo s tím, že by Comfortis přestal účinkovat po kratší době než jsou ty slibované čtyři týdny?
Dával jsem ho kocourovi 30.10 a už několik dní na něm zase blech pozoruju hromadu. Od veterinářky jsem dostal tentokrát Bravecto, ale moc se mi nechce mu ho dávat ještě než vyprší ty čtyři týdny Comfortisu a mám trochu strach, že nás ty blechy sežerou.
Mám doma sedm koček a chodí i ven...měla jsem problém s blechami, nepomohly ani postřiky, spot on, až jsem koupila u veta tabletku Comfortis a všem ji rozdělila, do 30min bylo po blechách a od té doby je klid...raději zakoupím vždy každý měsíc tabletku a vím, že to pomůže...kočky jsou klidnější a spokojenější. Doporučuji všem kočkařům
Pokud chcete riskovat život vašeho miláčka pak hurá do toho... Na blechy to funguje skvěle, bohužel jsme s nimi pohřbili i našeho milovaného kocourka, který na jed zareagoval selháním ledvin, bohužel tak vážným, že se nám ho ani přes nejlepší péči nepodařilo zachránit ;( Kdybych jen tušila jaké může mít tento jed vedlejší účinky, ani by mě nenapadlo ho zkoušet. Věřím, že pokud váš miláček zatím užívání přípravku přežívá, ledviny rozhodně rychleji či pomaleji zničí. Bohužel nám našeho miláčka už nic nevrátí...
elaaaxe
napsal(a):
Aneb jak zvířeti z*urvit játra a ledviny za 200-300 Kč.
Jasný, že Vám veterinář řekne, že to je skvělý, když na tom vydělá. Kort když ta tableta je +- na 3 měsíce za takovou cenu.
A je taky super, že píšete, že ty blechy to opravdu zabije. Ale že vám zvíře pak zvrací, je malátný atd, to je už asi jedno, že?
Hlavně, že blechy už nemá.. Panebože. Jak tu někdo psal, pipetu můžete smejt, obojek sundat. Co uděláte s tabletou? Nic, koluje v krevním oběhu. Nedivte se pak, že se vám s tim zvířetem něco stane ;)
Nikdy bych do nich prášky necpala, kromě odčervovacích tablet. Víte jak to musí bejt silný, aby je to zabilo? Škoda mluvit... Tleskám těm, kteří ji do svýho zvířete opravdu nacpali.
A vy si myslíte,že z obojku či pipety se to krve nedostane? Dostane, jinak by blechy nebyly kolem obojku a tam,kde kápnete a jinde ano.

Stronghold je na i parazity, kteří žijí uvnitř kočky, jak myslíte, že ti parazité chcípnou, když dáte spot on na kůži, jak to zabije vnitřní potvory ?
To samé Advocate.
Přečtěte si příbalový leták. Jsou to prostředky na vnější a vnitřní parazity.
Tableta stačí jedna dávka na celý rok.
napsal(a):
Stronghold je na i parazity, kteří žijí uvnitř kočky, jak myslíte, že ti parazité chcípnou, když dáte spot on na kůži, jak to zabije vnitřní potvory ?
To samé Advocate.
Přečtěte si příbalový leták. Jsou to prostředky na vnější a vnitřní parazity.
Tableta stačí jedna dávka na celý rok.
To vím, že stroghold, advocate a broadline jsou na vnitřní i vnější parazity, proto je také používám někdy na preventivní odčervení a současně na ochranu před bleškami. Mám plný očkovák nálepek na listě preventivní odčervení. Je pravda, že Strongold se nemá používat při masivním začervení, protože toxiny mrtvých vnitřních parazitů mohou zabýt kočku.Když jsem to psala vůbec jsem si neuvědomila, že se to odehrává(parazité) také mimo jiné i v zažívacím traktu, i když to samozřejmě vím, prostě mne to v tu chvíli neseplo. Ale tabletky s insekticidy se mi příčí. Myslím si, že kočce po pipetce není špatně, ale po tabletce s insekticidem si myslím, že by ji špatně být mohlo(jde to přímo do žaludku), pipetka je vstřebána do krve a rozvedena do všech orgánů, takže to množství insekticidu se rozloží do vícero míst v těle, ale když spolkne tabletku, tak ten insekticid jde přímo a všechen a najednou do žaludku.

Felinka120
napsal(a):
To vím, že stroghold, advocate a broadline jsou na vnitřní i vnější parazity, proto je také používám někdy na preventivní odčervení a současně na ochranu před bleškami. Mám plný očkovák nálepek na listě preventivní odčervení. Je pravda, že Strongold se nemá používat při masivním začervení, protože toxiny mrtvých vnitřních parazitů mohou zabýt kočku.Když jsem to psala vůbec jsem si neuvědomila, že se to odehrává(parazité) také mimo jiné i v zažívacím traktu, i když to samozřejmě vím, prostě mne to v tu chvíli neseplo. Ale tabletky s insekticidy se mi příčí. Myslím si, že kočce po pipetce není špatně, ale po tabletce s insekticidem si myslím, že by ji špatně být mohlo(jde to přímo do žaludku), pipetka je vstřebána do krve a rozvedena do všech orgánů, takže to množství insekticidu se rozloží do vícero míst v těle, ale když spolkne tabletku, tak ten insekticid jde přímo a všechen a najednou do žaludku.
vygůglete spinosad, jak může fungovat tak dlouho a další věci
spot on dáte kolikrát ročně
každá ta látka se někde nějak zpracovává a na formě podání to záležet nebude, na rychlosti účinku asi ano.. třeba bravecto je i spot on, tak si najděte mechanismus účinku, kde se co metabolizuje a tak, uvidíte, že tam není rozdíl
takhle - preventivně nedávám nic
ale při katastrofě sázím na jistotu
ona totiž blecha není jen "ostuda"
No, ono, abychom mohli říct, kde se co metabolizuje, tak to mimo jiné také záleží na způsobu podání , na tom jestli je to rozpustné v tucích nebo jestli to je hydrofilní látka a tak podobně......
Teď nebudu dlouho na příjmu, tak přeji všem krásné a klidné Vánoce a v novém roce hodně zdraví a radosti!

no, jenomže my víme, kde se to metabolizuje, ono je to všude napsané, aby si to majitelé zvířat mohli přečíst
odkud se vzalo to "zničí játra" a podobně.. no nic
Lucka.pa

XXX.XXX.220.20
Nám se cca po pěti hodinách pes i kočka také pozvraceli..... tak jen doufáme, že to alespoň zabere. Pes se drbe stále a je to už týden od podání tablety. Takže blech jsme se ještě nezbavili, ale pokud je zvíře na sebe nachytá a blechy se na něm "otráví", je to asi nejlepší způsob, jak se blech v bytě zbavit.
Sarkaxy

XXX.XXX.11.83
U vet zakoupena jedna tableta, ta rozdělena na pět dílů pro pět koček (jeden díl odpovídá dávce dle váhy kočky - cenově vychází lépe zakoupit jednu tabletu a podělit jí, než zakoupit pět tablet), jedna tableta mě stála 380,00Kč. Kočkám podáno s jídlem, žádné zvracení. Po cca 30 minutách se všechny kočky začaly usilovně mýt, drbat, citlivky (holčičky) znervozněly, ze všech začaly odpadávat blechy. Postupně se všechny kočky zklidnily a ulehly. Po 24 hodinách z některých stále padají blechy (kočky chodí ven a je možné, že pochytaly novou várku blech nebo vypadávají původní "obyvatelky" kožichu - to nedokáži posoudit) a všechny kočky jsou klidné, omezilo se drbání.
Další tableta bude dle doporučení vet podána za 4 až 6 týdnů.
Za mě spokojenost. Dosud jsem řešila pipetou čistě přírodní (výtažky z konopí a citronu), ale bohužel kočky jsem blech neuchránila.
čičiči
napsal(a):
Používáme speciální stříkačku pro podávání tablet kočkám.Je to stříkačka s pinzetou na konci. Natáhnete vodu, do klepítek( pinzety) vložíte tabletku, dáte kočce do tlamičky a stříknete. Kočka polkne vodu i s práškem, je to naprosto nestresující a celá záležitost trvá asi 3 vteřiny. K dostání u veterináře.
kdyby jste to mohli vyfotit a ukázat nebo opsat název z té stříkačky , bylo by to super, nevím jestli to dostatečně vysvětlím veterináři a hledala jsem něco takového na internetu a nic nemůžu najít... děkuji

LENIS41
napsal(a):
kdyby jste to mohli vyfotit a ukázat nebo opsat název z té stříkačky , bylo by to super, nevím jestli to dostatečně vysvětlím veterináři a hledala jsem něco takového na internetu a nic nemůžu najít... děkuji
Není to stříkačka. Zadejte - podavač nebo aplikátor tablet. Strejda Gůgl vyplivne.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!