Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2015 12:22
petulinkat

XXX.XXX.178.101

Dobrý den,
náš 5ti letý britský kocour má v oku hnědou stále se zvětšující skvrnu(viz foto). Chová se normálně, neprojevuje žádné známky dezorientace. Máte někdo stejný problém, případně nevíte, co by to mohlo být? Moc děkuji Petra.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2015 16:33

petulinkat napsal(a):
Dobrý den,
náš 5ti letý britský kocour má v oku hnědou stále se zvětšující skvrnu(viz foto). Chová se normálně, neprojevuje žádné známky dezorientace. Máte někdo stejný problém, případně nevíte, co by to mohlo být? Moc děkuji Petra.

Jestli se skvrna stále zvětšuje, tak bych nelenila ani minutu, protože https://www.google.cz/search?q=eye+melanoma+in+cats&espv=2&biw=1366&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Gl7GVO6NDIn4Ur6HgKgF&ved=0CAYQ_AUoAQ.

27.1.2015 08:08

Ty obrázky jsou hrozný, už bych byla na neterině...

27.1.2015 17:20
petulinkat

XXX.XXX.178.101

Moc děkuji za odpovědi. Vyrazíme k veterináři. Už teď se bojím, co to bude

29.1.2015 03:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

petulinkat napsal(a):
Moc děkuji za odpovědi. Vyrazíme k veterináři. Už teď se bojím, co to bude

Pak napište. Držím pěsti, ale nevím nevím...

30.1.2015 12:37
petulinkat

XXX.XXX.178.101

Tak jsme dneska s Montíkem navštívili veterinářku. Oko mu prohlédla a konstatovala, že se jedná o pigmentovou skvrnu a nebo, že to může být i genetické, že nějaký jeho předek mohl mít oči v barvě té skvrny. Dále říkala, že pokud by se jednalo o nějaký nádor či zánět v oku, tak by to mělo daleko rychlejší průběh (v řádech dnů, týdnů)než u nás a hlavně by to hodně bolelo. Nám se ta skvrna postupně zvětšuje už asi dva roky. Takže se mi moc ulevilo a jsem ráda, že to není nic vážného..Všem děkuji za podporu.

30.1.2015 13:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

petulinkat napsal(a):
Tak jsme dneska s Montíkem navštívili veterinářku. Oko mu prohlédla a konstatovala, že se jedná o pigmentovou skvrnu a nebo, že to může být i genetické, že nějaký jeho předek mohl mít oči v barvě té skvrny. Dále říkala, že pokud by se jednalo o nějaký nádor či zánět v oku, tak by to mělo daleko rychlejší průběh (v řádech dnů, týdnů)než u nás a hlavně by to hodně bolelo. Nám se ta skvrna postupně zvětšuje už asi dva roky. Takže se mi moc ulevilo a jsem ráda, že to není nic vážného..Všem děkuji za podporu.

Tak to je super zpráva, mám radost!
Rozhodně Vás nechci nijak nahlodávat, ale pro jistotu se zeptám: byla vetka specializovaná na oftalmologii? Anebo je to vetka, které opravdu stoprocentně věříte?
Píšu to proto, že je to několik let, co nám doma umřel pes po zaplacení nemalé částky a chybné diagnóze stanovené na VFU v Brně (tedy přímo na klinice).

30.1.2015 13:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Btw, ta genetika se mi nějak nezdá... Že by se mu v 5 letech začalo přebarvovat oko proto, že jeho předek měl takto zbarvené oči...?
Pigmentovou skvrnu beru jako mnohem pravděpodobnější.

karluska

23.6.2017 12:49
karluska

XXX.XXX.246.36

Dobrý den, moje kočička má taky asi 2 roky pigmentové skvrny v pravém oku. Byli jsme už u dvou veterinářů, kteří potvrdili, že to mohou být pigmentové skrvny, ale pouhým okem to nikdo nepozná! Prý se máme objednat k odborníkovi. Tato diskuze je již stará, ale pokud byste to četla, prosím ozvěte se, jak jste s kocourkem dopadli. Děkuji.

majitel

24.10.2021 09:09
majitel

XXX.XXX.186.190

Kočka Bára je Jí 9 let už 2 roky má na pravém oku na bělmu hnědou skvrnu.

24.10.2021 12:54

majitel napsal(a):
Kočka Bára je Jí 9 let už 2 roky má na pravém oku na bělmu hnědou skvrnu.

Jak na bělmu? To u koček není vidět.

24.10.2021 14:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Nad tím jsem taky dumala, jestli někdo dloubá kočkám do oka?

24.10.2021 20:20

lesnížínka napsal(a):

To asi ne, spíš nepřesná terminologie.

24.10.2021 20:55
Bobča

XXX.XXX.20.192

na prvním příspěvku to je vidět...

25.10.2021 08:11

Bobča napsal(a):
na prvním příspěvku to je vidět...

Jo, ale je vidět skvrna na duhovce, ne na bělmu. Bělmo (bělima alias sclera) můžeme vidět jenom u lidí a appaloos a je bílá, jak vyplývá z názvu |(duhovka je barevná, kromě echt albínů). Možná i u prasat, ale těm se do očí tak často nedívám.

25.10.2021 09:24
Bobča

XXX.XXX.20.192

Jo, ale je vidět skvrna na duhovce, ne na bělmu. Bělmo (bělima alias sclera) můžeme vidět jenom u lidí a appaloos a je bílá, jak vyplývá z názvu |(duhovka je barevná, kromě echt albínů). Možná i u prasat, ale těm se do očí tak často nedívám.

měla bys-mají krásná očička ...

Já měla za to,že bělmo je to bílé,kolem-laicky řečeno toho "tmavého kolečka" kterým se díváme,ha? v mém případě zelenošedého..a uprostřed černá tečka,kterou já mám zrovna v pravém oku nějak divnou..není kulatá(a běhá mi v oku nějaký černý terčík ve tvaru C)

ale nebudu tu plehnit vlákno svými očními vadami ,jen jsem nevěděla,co to bělmo teda je..zase jsem chytřejší..Díky Reni

25.10.2021 09:28
Bobča

XXX.XXX.20.192

aháá..teď mě to došlo!! jsem ale trdlo...ta kočka má přes celé oko tu duhovku !!-uprostřed to"kolečko,které se buď roztáhne přes celé oko,nebo zúží- a bělmo za ní.. ..jsem dobrá,jsem na to přišla

25.10.2021 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bobča napsal(a):
aháá..teď mě to došlo!! jsem ale trdlo...ta kočka má přes celé oko tu duhovku !!-uprostřed to"kolečko,které se buď roztáhne přes celé oko,nebo zúží- a bělmo za ní.. ..jsem dobrá,jsem na to přišla

No sláva, jsem chtěla napsat na zadavatele, jak může nevědět, co je bělmo když to má v názvu

25.10.2021 13:43

Bobča napsal(a):

Přesně tak! Ta štěrbinka nebo kolečko nebo oválek (záleží na druhu a tak) je panenka (zornička, pupila), která se zvětšuje nebo zmenšuje podle množství světla nebo taky reaguje na psychický stav. Přesněji řečeno zmenšuje se nebo zvětšuje právě ta duhovka, panenka je v podstatě otvor v duhovce = clona, jako na fotoaparátu.

25.10.2021 13:43

Bobča napsal(a):
měla bys-mají krásná očička ...

Já měla za to,že bělmo je to bílé,kolem-laicky řečeno toho "tmavého kolečka" kterým se díváme,ha? v mém případě zelenošedého..a uprostřed černá tečka,kterou já mám zrovna v pravém oku nějak divnou..není kulatá(a běhá mi v oku nějaký černý terčík ve tvaru C)

ale nebudu tu plehnit vlákno svými očními vadami ,jen jsem nevěděla,co to bělmo teda je..zase jsem chytřejší..Díky Reni

Hezčí očička mají krávy. Nebo žirafy. Nebo tuleni.

25.10.2021 14:59
Bobča

XXX.XXX.20.192

A taky i telátka ..a navíc krásné dlouhé řasy, a kudrlinky na afině

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

22.5.2022 11:14
NataliB

XXX.XXX.26.161

lesnížínka napsal(a):

Prosim vas, na belmu to je videt! Mam kocourka, ktery ma na belmu obrovskou hnedou skrvnu a predevsim pri uhlu pohybu oka do strany to u nej na tom belmu videt sakra je, tak co to je zase za komentar. Pozorny majitel si jiste vsimne. Odbornice konstatovala, ze jde o pigment.

22.5.2022 12:18
lesnížínka

XXX.XXX.34.57

NataliB napsal(a):
Prosim vas, na belmu to je videt! Mam kocourka, ktery ma na belmu obrovskou hnedou skrvnu a predevsim pri uhlu pohybu oka do strany to u nej na tom belmu videt sakra je, tak co to je zase za komentar. Pozorny majitel si jiste vsimne. Odbornice konstatovala, ze jde o pigment.

Tak ještě jednou: na první fotce má kocour skvrnu na duhovce, ne na bělmu. Pozorný majitel si jistě všimne, fundovaný majitel zná stavbu oka.

22.5.2022 14:03
Bobča

XXX.XXX.20.192

NataliB napsal(a):

Natali...přesně to jsem "viděla"i já..jenže,pak jsem uznala-mám tam taky příspěvek-..běžte od středu oka..panenka..duhovka a bělmo..to u kočky vidět fakt není to,co my máme uprostřed oka-kolečko s tečkou,to má kočka přes celé oko..chápete??já bych se taky hádala ale je to tak..ano,o pigment jde,ale na duhovce...Mě to přesvedčilo ty argumenty..

22.5.2022 15:03
NataliB

XXX.XXX.26.161

Bobča napsal(a):
Natali...přesně to jsem "viděla"i já..jenže,pak jsem uznala-mám tam taky příspěvek-..běžte od středu oka..panenka..duhovka a bělmo..to u kočky vidět fakt není to,co my máme uprostřed oka-kolečko s tečkou,to má kočka přes celé oko..chápete??já bych se taky hádala ale je to tak..ano,o pigment jde,ale na duhovce...Mě to přesvedčilo ty argumenty..

Tak se omlouvam. Resila jsem to obecne u kocek, domnivala jsem se, ze videt je. Dnes jsem zjistila, ze jsem to belmo zamenovala za pohyblive treti vicko (u sveho kocourka, tam on ma velkou zvetsujici se pigmentovou skvrnu) 🙈 Tak snad tyto omyly pomohou jinym…

22.5.2022 15:37
lesnížínka

XXX.XXX.34.57

NataliB napsal(a):
Tak se omlouvam. Resila jsem to obecne u kocek, domnivala jsem se, ze videt je. Dnes jsem zjistila, ze jsem to belmo zamenovala za pohyblive treti vicko (u sveho kocourka, tam on ma velkou zvetsujici se pigmentovou skvrnu) 🙈 Tak snad tyto omyly pomohou jinym…

No sláva Na třetím víčku má skvrnu? To se asi nedá nafotit, ale kdyby, ráda bych to taky viděla. Je to divné. A vet to viděl?

22.5.2022 17:00
NataliB

XXX.XXX.26.161

lesnížínka napsal(a):
No sláva Na třetím víčku má skvrnu? To se asi nedá nafotit, ale kdyby, ráda bych to taky viděla. Je to divné. A vet to viděl?

Dekuju. Pred rokem to mel male, odbornice na oci rekla, ze pigment, tak me uklidnila. Dnes jsem s hruzou zjistila, ze je to x krat vetsi. Rozdil viz foto. Ve stredu jdem na vysetreni, tak snad to nebude nic vazneho, doufam😐I kdyby to byl pigment, tak to rozlezani me znepokojuje. Treti vicko jinak nema pretahle pres oko, kdyz se bezne diva. Nekdy ale ocicko privira, jiste ho to drazdi.

22.5.2022 17:18
lesnížínka

XXX.XXX.34.57

Tak pigment má tendenci se rozlézat, to vidíte i na tom, jak se nám věkem zvětšujou znamínka. Ale dráždit oko by mu to určitě nijak nemělo. Chudák ,,okál" tak držím palce, aby to byl jen ten pigment. Dejte sem pak vědět, jak to dopadlo

22.5.2022 17:37
NataliB

XXX.XXX.190.27

lesnížínka napsal(a):
Tak pigment má tendenci se rozlézat, to vidíte i na tom, jak se nám věkem zvětšujou znamínka. Ale dráždit oko by mu to určitě nijak nemělo. Chudák ,,okál" tak držím palce, aby to byl jen ten pigment. Dejte sem pak vědět, jak to dopadlo

Dam vedet a moc dekuju❤️☀️☺️

22.5.2022 19:10

NataliB napsal(a):

U koček není bělmo vidět.

22.5.2022 19:11

NataliB napsal(a):
Dekuju. Pred rokem to mel male, odbornice na oci rekla, ze pigment, tak me uklidnila. Dnes jsem s hruzou zjistila, ze je to x krat vetsi. Rozdil viz foto. Ve stredu jdem na vysetreni, tak snad to nebude nic vazneho, doufam😐I kdyby to byl pigment, tak to rozlezani me znepokojuje. Treti vicko jinak nema pretahle pres oko, kdyz se bezne diva. Nekdy ale ocicko privira, jiste ho to drazdi.

Mě by víc znepokojilo takto vyhřezlé třetí víčko než pigmentová skvrna na něm.

22.5.2022 19:41
NataliB

XXX.XXX.26.161

Mě by víc znepokojilo takto vyhřezlé třetí víčko než pigmentová skvrna na něm.

Treti vicko ma takto videt pouze tehdy, kdyz mu oko hodne roztahuji, aby byla videt skrvna, normalne je cele zatazene. Byl s tim pred rokem u dvou veterinaru (pro vice posouzeni) a jeho funkci jako takovou oznacili za “v poradku”.

22.5.2022 21:15

NataliB napsal(a):
Treti vicko ma takto videt pouze tehdy, kdyz mu oko hodne roztahuji, aby byla videt skrvna, normalne je cele zatazene. Byl s tim pred rokem u dvou veterinaru (pro vice posouzeni) a jeho funkci jako takovou oznacili za “v poradku”.

Co bylo před rokem nemusí nic znamenat.

25.5.2022 17:27
NataliB

XXX.XXX.26.161

NataliB napsal(a):
Dam vedet a moc dekuju❤️☀️☺️

Hezky den, tak vse je v poradku. Znovu se radeji vysetrilo a nasledne potvrdilo, ze jde o pigmentovou skvrnu. Rozlezat se muze dal, ale nicemu to nevadi. Funkce tretiho vicka a oka jinak vyborna. Mejte se hezky, dekuji za zajem a hodne zdravi vam i vasim zviratkum🍀

25.5.2022 18:03
lesnížínka

XXX.XXX.40.62

NataliB napsal(a):
Hezky den, tak vse je v poradku. Znovu se radeji vysetrilo a nasledne potvrdilo, ze jde o pigmentovou skvrnu. Rozlezat se muze dal, ale nicemu to nevadi. Funkce tretiho vicka a oka jinak vyborna. Mejte se hezky, dekuji za zajem a hodne zdravi vam i vasim zviratkum🍀

Tak takových dobrých zpráv jen houšť, jsem ráda, že to je jen takhle Já mám zase nad okem bradavici

Přidejte reakci

Přidat smajlík