Dobrý den, včera se nám stala moc smutná událost a to, že jsme museli nechat uspat naši kočičku Minulý týden v pátek jsem byla na kastraci s naší kočkou, všechno zvládla dobře, od třetího dne už byla zase ve své kůži, normálně žrala... Včera ráno se o mě otírala, když jsem jim dávala žrádlo, vrněla prostě byla úplně jako vždy. Večer než jsme šli spát tak začala pomňoukávat, tak jsem šla za ní a ona začala natahovat na zvracení a schovala se za pračku (byla ještě taková polodivoká) během pár minut jsem ji našla v kuchyni kde ležela na zemi.Tak jsem k ní šla co je a ona měla úplně vyvržený břicho Tak jsem hned volala veterináře, vytáhla manžela z postele a jeli jsme. Tam už jí jen píchnul injekci, že to má celý rozdrápaný, že to dohromady nedá. Vůbec nechápu co se stalo, čičina ven nechodila a stehy byly samostřebávací.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
macomb
napsal(a):
Dobrý den, včera se nám stala moc smutná událost a to, že jsme museli nechat uspat naši kočičku Minulý týden v pátek jsem byla na kastraci s naší kočkou, všechno zvládla dobře, od třetího dne už byla zase ve své kůži, normálně žrala... Včera ráno se o mě otírala, když jsem jim dávala žrádlo, vrněla prostě byla úplně jako vždy. Večer než jsme šli spát tak začala pomňoukávat, tak jsem šla za ní a ona začala natahovat na zvracení a schovala se za pračku (byla ještě taková polodivoká) během pár minut jsem ji našla v kuchyni kde ležela na zemi.Tak jsem k ní šla co je a ona měla úplně vyvržený břicho Tak jsem hned volala veterináře, vytáhla manžela z postele a jeli jsme. Tam už jí jen píchnul injekci, že to má celý rozdrápaný, že to dohromady nedá. Vůbec nechápu co se stalo, čičina ven nechodila a stehy byly samostřebávací.
No hrozné to je, je mi to strašně líto. Podle mě to vet špatně zašil. Ani jsem nevěděla, že se tohle může stát, já bych asi omdlela, kdybych tohle viděla u některé ze svých kočičích miláčků. Jinak jste se svým veterinářem spokojená? Nemůže tam být pochybení? A jak velkou měla kočička jizvu? To u nás se to dělá na boku a je tam jen malá půl cm velká jizvička se stehy.
Kočičí svět
napsal(a):
No hrozné to je, je mi to strašně líto. Podle mě to vet špatně zašil. Ani jsem nevěděla, že se tohle může stát, já bych asi omdlela, kdybych tohle viděla u některé ze svých kočičích miláčků. Jinak jste se svým veterinářem spokojená? Nemůže tam být pochybení? A jak velkou měla kočička jizvu? To u nás se to dělá na boku a je tam jen malá půl cm velká jizvička se stehy.
To mě taky Těžko říct, už jsem u něj kastrovala naše dvě kočky a bylo to absolutně bez problémů. Tuhle jsme měli z azylku asi 8 týdnů´. Byla pořád hodně plachá, protože jí chyběla asociace mezi lidmi, takže jen tak se chytit nenechala a po té kastraci jsem jí nechtěla tahat, takže jsem to nekontrolovala, ale ráno byla úplně v pohodě, předla, jedla... a večer toto..
Náš dělá kastraci přes břicho.
U kočky jizva po kastraci jen půl cm?
macomb
napsal(a):
To mě taky Těžko říct, už jsem u něj kastrovala naše dvě kočky a bylo to absolutně bez problémů. Tuhle jsme měli z azylku asi 8 týdnů´. Byla pořád hodně plachá, protože jí chyběla asociace mezi lidmi, takže jen tak se chytit nenechala a po té kastraci jsem jí nechtěla tahat, takže jsem to nekontrolovala, ale ráno byla úplně v pohodě, předla, jedla... a večer toto..
Náš dělá kastraci přes břicho.
U kočky jizva po kastraci jen půl cm?
To je HROZNÝ příběh! Jsem v šoku! Já bych odhadovala, že to je chyba patlala veterináře, i když od PC se lehko soudí... Měla čičina límec, anebo "košilku" (pruban)? Lízala a kousala si ránu a stehy? No je mi Vás líto. A pokud je to chyba veta, tak nevím...to je snad na nějaké oznámení na komoru...?
macomb
napsal(a):
Prostě se mi nezdá, že by se "jen tak" rozjela rána, jak to popisujete... Ach jo, zvládněte to nějak!
lumama
napsal(a):
Docela mě děsíte, v sobotu byla naše kočička na kastraci, dnes je ještě stále špatná nají nepije stále polehává docela už dostávám strach jak se s tím vyrovná.
Máte na mysli teď sobotu 2.5.? Hlavně se snažte do ní dostat tekutiny. Bez jídla pár dní vydrží, i když pak bude zřejmě zesláblá. Pokud ji máte naučenou na syrové maso, tak bych jí naškrábala třeba hovězí; někdo doporučuje i vývar. Nebo tvaroh (polotučný) s vmíchaným syrovým žloutkem (ale jak už tady bylo mockrát zmíněno, chutě koček jsou velmi různorodé a třeba můj kocour má raději ten tvaroh bez žloutku; pro Vás jsem měla na mysli něco výživově silného, co čičinu postaví na nohy). Ale fakt jsem trochu zmatená, kterou sobotu myslíte, věřím, že ne tu předminulou 25.4...?
Jestli je to od této soboty, tak to je ještě brzo, ale pít by oprvdu měla. Naše dvě kočky zvládly kastraci bez problémů, jen ty 3 dny se nám spíš vyhýbaly a chtěly mít klid.Tady ta kočička byla už právě taky v pořádku (zdála se být) bylo to už 6 dnů po kastraci, normálně jedla a všechno a večer přišel naprostej šok Doufám, že vaše kočička se brzy zotaví a jestli se vám nezdá tak raději zajeďte na veterinu.
lumama
napsal(a):
Dobrý den bylo to tuto sobotu, dnes je trochu lepší a malinko jedla, jen nevím jestli je jizva ok
jinak moc děkuji za reakci.
Je třeba ji zkontrolovat pokud by byla výrazně zarudlá, nedej bože by byla mokrá jako hnisavá tak řešit jinak pokud je růžová na pohled v pohodě tak Ok, pokud si nejste jistá tak můžete zkusit vyfotit a hodit sem.
Můj kocour měl po kastraci problém, nežral, nepil, nekakal. Tak jsem s ním jela na veterinu, vet mu dal injekci /antibiotika a nějaké vitaminy pro dobrou náladu/, a kocourkovi se brzy ulevilo, začal pít a žrát a všechno. ty antibiotika do krve fungovaly dva dny, píchal mu je celkem dvakrát. Než mu je nasadil, zkontroloval ránu jestli není zanícená /nebyla/ a měřil mu teplotu.
peggi16
napsal(a):
U nás vet dělá kastraci taky přes bok, zůstane jen malá jizva. Kočky byly už druhý den docela v pohodě, jedly, pily. Nejhorší bylo "rozchodit" uspání, kdy byly jak zblblé (no aby nebyly). No to je strašné, co tu čtu. Tohle bych opravdu zažít nechtěla...je to smutné.
My kastrujeme vždy odpoledne (kolem 15.-16.hod.) a večer kolem 21.hod. už kočeny hledají talířek s masem, že mají hlad. :) Tak dostanou trošku mletého pod dozorem, pak je nechám do rána se úplně od té narkózy "oklepat" a ráno dostanou svou každodenní porci masíka. A to mě většinou všechny ráno už hladově vítaly a měly průpovídky, kde jsem tam dlouho s tím.
Takže je to fakt o jedinci, známé kočka 2 dny pořádně nejedla, jen pila a pak taky dobrý už.
lumama
napsal(a):
Docela mě děsíte, v sobotu byla naše kočička na kastraci, dnes je ještě stále špatná nají nepije stále polehává docela už dostávám strach jak se s tím vyrovná.
Měli jsme to stejně, kočka po kastraci vůbec nepila a nejedla, zato měla být v klidu a to naprosto ignorovala... Pořád chtěla někam skákat, takže jsme za ní chodili jak za malým dítětem a chytali jsme ji, aby si nepotrhala stehy... Ale pití byl problém... Vůbec nechtěla, takže jsme jí namáčeli čumák, aby měla aspoň nějaké tekutiny (nijak drasticky, jen jsem si namočila prsty a navlhčila čumák)... Pak ji začalo alespoň zajímat jídlo, tak jsme jí do krmení přidávali vodu, když nechtěla pít sama o sobě...
Pavlinkapavla

XXX.XXX.135.49
Dobrý večer. Ve středu jsme vzali kočičku na kastrace, a v pátek v noci nám zemřela. Stejně jak jste popsala, zvracení, mnaučeni a potom sebou hodila a zemřela. Byla to toulavá, která se si nás před 4 týdny adoptovala. Máme doma další 2 kočky a kocoura co není kastrovany tak proto jsme ji kastrovali. Odvezla jsem ji na veterinu na pitvu, chci vědět co se stalo, ale nevím jestli dostanu pravdivou odpověď. Divné na tom je že ve Čtvrtek jedla a krásně chodila. V pátek už nežrala ale pořad chodila. Zjistili jste důvod úmrtí??
Pavlinkapavla
napsal(a):
Dobrý večer. Ve středu jsme vzali kočičku na kastrace, a v pátek v noci nám zemřela. Stejně jak jste popsala, zvracení, mnaučeni a potom sebou hodila a zemřela. Byla to toulavá, která se si nás před 4 týdny adoptovala. Máme doma další 2 kočky a kocoura co není kastrovany tak proto jsme ji kastrovali. Odvezla jsem ji na veterinu na pitvu, chci vědět co se stalo, ale nevím jestli dostanu pravdivou odpověď. Divné na tom je že ve Čtvrtek jedla a krásně chodila. V pátek už nežrala ale pořad chodila. Zjistili jste důvod úmrtí??
Běžte do háje. Záměrně mrzačíte zvířata a pak tady bědujete. Měli byste si uvědomit, že každá operace je riziko, navíc když nevíte v jakém stavu jsou vnitřní orgány atd. U lidí se před každým zákrokem dělá předoperační vyšetření.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jahodapavel
napsal(a):
Běžte do háje. Záměrně mrzačíte zvířata a pak tady bědujete. Měli byste si uvědomit, že každá operace je riziko, navíc když nevíte v jakém stavu jsou vnitřní orgány atd. U lidí se před každým zákrokem dělá předoperační vyšetření.
Bych vám přála být v příštím životě nekastrovanou kočkou abyste si to "nemrzačení" pořádně užil.

jahodapavel
napsal(a):
ta tohle je snad na veterináře!
Pavlinkapavla
napsal(a):
Já myslím, že u zadavatelky to bylo popsané. Rozjely se jí (kočce) totálně stehy a pokud jí vyhřezly vnitřnosti, tak to asi k přežití nebylo. Je fakt, že pak už zde zadavatelka nenapsala, zda si stehy kočka nějak sama rozkousala nebo to byla chyba veta.
Za mě - celkem bych uvítala, kdybyste sem pak písla, co se konkrétně stalo - důvod úmrtí.
jahodapavel
napsal(a):
Byla to toulavá, která se si nás před 4 týdny adoptovala. Máme doma další 2 kočky a kocoura co není kastrovany tak proto jsme ji kastrovali.
Takže Vy jste pro nekontrolované množení koček, které jsou už teď totálně přemnožené a brány jako škůdci v přírodě??? Nemluvě o tom, co naznačuje "Chingis" - mrouskání, falešky, pyometry, a co já vím jaké další komplikace...?
Dobrý večer,
ve čtvrtek 18.7. 2019 jsem nechala kastrovat kočku, která se usídlila na naší chatě a porodila tam 4 koťátka. Když jsme zjistili, že tam bydlí, začali jsme je krmit, respektive kočku mámu, když ještě kojila, v posledních několika týdnech už i koťata, jelikož kočka už přestala kojit. Byla to roční kočka, kterou jsme minulé léto zahlédli, když šla někdy přes naši zahradu.
Koťatům jsou dnes 2 měsíce a bohužel ve čtvrtek ztratila mámu, jelikož jsme dali kočku kastrovat a ona po převozu domů začala najednou zrychleně dýchat a po vyndání z přepravky zemřela...
Jeli jsme s ní rychle na nejbližší veterinu, kde již pouze konstatovali smrt, která nastala pravděpodobně tím, že došlo k vnitřnímu krvácení, jelikož se stala při kastraci nějaká chyba... (měla úplně bálé dásně).
Jeli jsme tedy s mrtvou kočkou zpět na místo činu, kde se nejdříve k nějakému pochybení nechtěli znát, ale posléze nám vrátili peníze (3200,- Kč) za zpackanou kastraci. Nicméně kočce to život nevrátí a koťatům mámu také ne. Ta stále čekají na mámu a ta závislejší o to více. Pohled na ně je frustrující. A už vůbec nemluvím o mé újmě psychické, jelikož si vyčítám, že jsem kočku na kastraci dovezla. Jelikož mám doma již 5 psů a 3 zachráněné kočky, které byly též bezprizorní a bydlím v paneláku, opravdu si nemohu již osvojit další zvířátko v nouzi.
Kastrace se uskutečnila na klinice Metropolevet Praha.
Máte prosím někdo též nějakou podobnou zkušenost?

99997
napsal(a):
Dobrý večer,
ve čtvrtek 18.7. 2019 jsem nechala kastrovat kočku, která se usídlila na naší chatě a porodila tam 4 koťátka. Když jsme zjistili, že tam bydlí, začali jsme je krmit, respektive kočku mámu, když ještě kojila, v posledních několika týdnech už i koťata, jelikož kočka už přestala kojit. Byla to roční kočka, kterou jsme minulé léto zahlédli, když šla někdy přes naši zahradu.
Koťatům jsou dnes 2 měsíce a bohužel ve čtvrtek ztratila mámu, jelikož jsme dali kočku kastrovat a ona po převozu domů začala najednou zrychleně dýchat a po vyndání z přepravky zemřela...
Jeli jsme s ní rychle na nejbližší veterinu, kde již pouze konstatovali smrt, která nastala pravděpodobně tím, že došlo k vnitřnímu krvácení, jelikož se stala při kastraci nějaká chyba... (měla úplně bálé dásně).
Jeli jsme tedy s mrtvou kočkou zpět na místo činu, kde se nejdříve k nějakému pochybení nechtěli znát, ale posléze nám vrátili peníze (3200,- Kč) za zpackanou kastraci. Nicméně kočce to život nevrátí a koťatům mámu také ne. Ta stále čekají na mámu a ta závislejší o to více. Pohled na ně je frustrující. A už vůbec nemluvím o mé újmě psychické, jelikož si vyčítám, že jsem kočku na kastraci dovezla. Jelikož mám doma již 5 psů a 3 zachráněné kočky, které byly též bezprizorní a bydlím v paneláku, opravdu si nemohu již osvojit další zvířátko v nouzi.
..kočičky je mi samozřejmě líto, ale 3 200 korun a kastraci, to mně vyrazilo dech........
99997
napsal(a):
Dobrý večer,
Tak narovinu - mně je z Vašeho příběhu úplně fyzicky zle! Toto je fakt hrůza. Vždy se může něco podělat....ale Vy jste chtěla udělat dobrý skutek, a stane se takto fatální věc! Co bude s koťátky?
Jinak - držte se , je to opravdu hodně bolavý příběh!
99997
napsal(a):
Dobrý večer,
Nechci Vám nějak blbě radit, ale dnes lze žádat odškodné i třeba za citovou újmu ze ztráty zvířete. Jenže to byste si asi museli zaplatit pitvu, aby se zjistilo, co přesně se stalo. Opravdu moc smutné...
Dobrý den,
koťátka bydlí na chatě, mají tam na verandě pelíšek a vystlanou přepravku ještě s vůní maminky, která tam s nima vždy spala...Jsou krmena 3x denně, takže po téhle stránce snad nestrádají, ale máma jim určitě chybí. Problém je, že jsou plachá, 2 méně a 2 více. Nyní se podařilo se k nim přiblížit při krmení na cca 1 m, ale jakmile se člověk jen maličko pohne, ihned zaletí pod boudu...
Co se týká jejich umístění, musíme se pokusit je více ochočit, je to předpoklad k odchytu, tak uvidíme, jak se to bude dařit.Kontaktovala jsem jednu paní, která má útulek pro kočky, tak říkala, že se pokusí najít nějaké dočasné pěstouny, než by se koťátek někdo ujal. Pokud byste někdo toto četl, kdo má zájem o koťátko, ozvěte se, i když vím, že koťat je teď asi všude plno, to jen kdyby Vás někoho ten příběh zaujal a chtěli jste pomoci.
Já jsem z toho úplně špatná, že jsem to dopustila, myslela jsem to dobře a takhle to dopadlo...
Pokud máte někdo návod, jak nejlépe ochočit plachá koťátka, prosím sdělte. Děkuji.
99997
napsal(a):
Dobrý den,
koťátka bydlí na chatě, mají tam na verandě pelíšek a vystlanou přepravku ještě s vůní maminky, která tam s nima vždy spala...Jsou krmena 3x denně, takže po téhle stránce snad nestrádají, ale máma jim určitě chybí. Problém je, že jsou plachá, 2 méně a 2 více. Nyní se podařilo se k nim přiblížit při krmení na cca 1 m, ale jakmile se člověk jen maličko pohne, ihned zaletí pod boudu...
Co se týká jejich umístění, musíme se pokusit je více ochočit, je to předpoklad k odchytu, tak uvidíme, jak se to bude dařit.Kontaktovala jsem jednu paní, která má útulek pro kočky, tak říkala, že se pokusí najít nějaké dočasné pěstouny, než by se koťátek někdo ujal. Pokud byste někdo toto četl, kdo má zájem o koťátko, ozvěte se, i když vím, že koťat je teď asi všude plno, to jen kdyby Vás někoho ten příběh zaujal a chtěli jste pomoci.
Já jsem z toho úplně špatná, že jsem to dopustila, myslela jsem to dobře a takhle to dopadlo...
Pokud máte někdo návod, jak nejlépe ochočit plachá koťátka, prosím sdělte. Děkuji.
Hlavně si, prosím, Vy nic nevyčítejte. Z Vaší strany se žádná chyba nestala. Já mám 3 bytové kočky, takže Vám pomoci nemůžu, ale třeba se někdo ozve, budu držet pěsti!

99997
napsal(a):
Dobrý den,
..tak držím palce ať to dobře dopadne.......Vy jste jednala v dobré víře, tohle se prostě děje, každý zákrok byť sebebanálnější si nese riziko.........nejlépe je nabídnout někam na statek, kde by si lovila a žila svůj svobodný život, jen je prostě na člověka navyknout aby se nechala odchytit na očkování a postupem času i kastraci......

jahodapavel
napsal(a):
Chudáčci, takhle jim zavraždit maminku.
..ale dejte pokoj......to by pak také mohlo být překočkováno kdyby jim matka kočka pořídila za nějakou dobu sourozence a pak zas a znova.........prostě riziko zákroku, občas se to stane no..........

99997
napsal(a):
Tělo kočky jsme nechali na veterině s tím, že nám byly vráceny peníze za kastrtaci a oni, že si udělají pitvu, aby zjistili, kde se stala chyba...
...tak to jsou opravdu solidní......
jahodapavel
napsal(a):
Chudáčci, takhle jim zavraždit maminku.
Víte vy co? Já a několik sousedů jsme si před pár lety rozebrali poloslepá koťátka po tom, co jim myslivec zavraždil mámu kočku. Nebylo to někde v polích, ale uprostřed vesnice, mezi barákama, v hromadě naskládaného kamení, na ni poštval svého psa To byla úmyslná a úkladná vražda. Ne to, co tady popisuje zadavatelka. Kdyby se nezpackala kastrace, tato kočka mohla v klidu žít spokojený život a nenarazila by na b.ba myslivce, protože by se držela u baráku a nerodila další koťata, která nikdo nechce
lesnížínka
napsal(a):
Víte vy co? Já a několik sousedů jsme si před pár lety rozebrali poloslepá koťátka po tom, co jim myslivec zavraždil mámu kočku. Nebylo to někde v polích, ale uprostřed vesnice, mezi barákama, v hromadě naskládaného kamení, na ni poštval svého psa To byla úmyslná a úkladná vražda. Ne to, co tady popisuje zadavatelka. Kdyby se nezpackala kastrace, tato kočka mohla v klidu žít spokojený život a nenarazila by na b.ba myslivce, protože by se držela u baráku a nerodila další koťata, která nikdo nechce
Kdyby ji nedala kastrovat, mohla v klidu žít spokojený život.

jahodapavel
napsal(a):
Kdyby ji nedala kastrovat, mohla v klidu žít spokojený život.
.. a točit jeden vrh koťat za druhým.......
lesnížínka
napsal(a):
a s těma kočkama to zase není tak docela pravda. Už skoro 2 roky shánim odrostlejší koťata - kočky, nekastrované a pořád nic.
Nemyslím, že jsou solidní...Peníze se jim vrátit nechtělo a tělo kočky si chtěli ponechat, protože samozřejmě měli obavu, abychom například nedali dělat pitvu někde jinde a nepoštvali na ně veterinární komoru... Nikdo nezjistí, zda pitvu dělali, či nikoliv..
Kočce zřejmě nedali ani léky proti bolesti, protože celou cestu domů naříkala a to až do konce....
Ano, máte pravdu, velice si to vyčítám, celé noci z toho nespím a to mám ještě na očích ty malé drobečky, které mámu ještě potřebují...
Ale i když skočím z mostu, ničemu to nepomůže...
Můj původní plán byl nechat kastrovat až rozdáme koťata, ale soused neustále říkal, že už je určitě zase březí, což se nakonec ukázalo, že byla jenom momentálně najedená...
Takže potrestaná za tento čin jsem dostatečně a mám to v hlavě na celý život, i když mi všichni říkají, že si nemám co vyčítat, že jsem to myslela dobře. Ano, myslela jsem to dobře v tom smyslu, aby bezprizorní kočka nemusela stále rodit koťata, když má sama problém se uživit...
Věřte, že mám slzy v očích i teď...

Můžu prosím vědět, kdo přesně z MV Vám kočku operoval? Klidně do sz, taky tam jezdím...

99997
napsal(a):
myslíte soukromá zpráva? Byl to přímo majitel kliniky
Děkuji. Zrovna s ním mám zkušenost dobrou. Je mi líto kočičky.
Kastroval mi v minulosti již 2 kočky a vše bylo bez problému. Kočky hned večer po kastraci jedly a chovaly se takřka normálně, až to bylo překvapující. Proto jsem vůbec nepředpokládala, že by se mohlo něco takového stát...
A opravdu z těch všech zůčastněných v debatě se nenajde nikdo, kdo by věděl o někom, kdo by se mohl ujmout koťátka?
Já mám celkem 5 psů, z toho 4 zachráněné z útulku a 3 kočky, které jsem zachránila v minulém roce z ulice (matku + 2 koťata) a bydlím v paneláku, tak už opravdu nemohu poskytnout domov dalším zvířátkům v nouzi. Prosím zkuste se zeptat svých známých, třeba se poštěstí těmto chudáčkům najít někoho, kdo by je měl rád...Předem moc děkuji za ně!
99997
napsal(a):
Nemyslím, že jsou solidní...Peníze se jim vrátit nechtělo a tělo kočky si chtěli ponechat, protože samozřejmě měli obavu, abychom například nedali dělat pitvu někde jinde a nepoštvali na ně veterinární komoru... Nikdo nezjistí, zda pitvu dělali, či nikoliv..
Kočce zřejmě nedali ani léky proti bolesti, protože celou cestu domů naříkala a to až do konce....
Být Vámi, chtěla bych pitevní protokol. Upřímně - nevím, zda na něj máte plný nárok, ale zkusila bych to...
99997
napsal(a):
Ano, máte pravdu, velice si to vyčítám, celé noci z toho nespím a to mám ještě na očích ty malé drobečky, které mámu ještě potřebují...
Ale i když skočím z mostu, ničemu to nepomůže...
Můj původní plán byl nechat kastrovat až rozdáme koťata, ale soused neustále říkal, že už je určitě zase březí, což se nakonec ukázalo, že byla jenom momentálně najedená...
Takže potrestaná za tento čin jsem dostatečně a mám to v hlavě na celý život, i když mi všichni říkají, že si nemám co vyčítat, že jsem to myslela dobře. Ano, myslela jsem to dobře v tom smyslu, aby bezprizorní kočka nemusela stále rodit koťata, když má sama problém se uživit...
Věřte, že mám slzy v očích i teď...
Já Vám to plně věřím! Asi to bude chtít čas, než si sama řeknete, že VY za to nemůžete...
Moc Vám děkuji za slova útěchy, ale bohužel skutečně to bude trvat dlouho, než se z toho dostanu, pokud vůbec...
Kromě toho to byla kočka Blaženka, velice milá, hodná a starostlivá, stále hlídala svoje koťátka, nehnula se od nich ani na krok a vždy mě krásně vítala, když jsem jim nesla jídlo... Nyní je její ošatka s polštářkem prázdná... A ona si to tak užívala, nikdy předtím nepoznala něco jako polštářek a pravidelnou stravu. Teď to všechno měla a takhle špatně to dopadlo. V budoucnu už se budu bát dát nějakou kočku kastrovat...
Tohle je hrozná zkušenost ...
Každopádně Vám všem děkuji za účast v diskuzi a přeji Vám spokojený živost se zdravými a veselými zvířátky.
99997
napsal(a):
Moc Vám děkuji za slova útěchy, ale bohužel skutečně to bude trvat dlouho, než se z toho dostanu, pokud vůbec...
Kromě toho to byla kočka Blaženka, velice milá, hodná a starostlivá, stále hlídala svoje koťátka, nehnula se od nich ani na krok a vždy mě krásně vítala, když jsem jim nesla jídlo... Nyní je její ošatka s polštářkem prázdná... A ona si to tak užívala, nikdy předtím nepoznala něco jako polštářek a pravidelnou stravu. Teď to všechno měla a takhle špatně to dopadlo. V budoucnu už se budu bát dát nějakou kočku kastrovat...
Tohle je hrozná zkušenost ...
Každopádně Vám všem děkuji za účast v diskuzi a přeji Vám spokojený živost se zdravými a veselými zvířátky.
Ano, je to hrozná zkušenost. Časem si snad řeknete, že jste alespoň na nějaký čas učinila jednu obyčejnou kočku šťastnou. A to není málo! Reaguji na to, že píšete, že jste se jí ujala jako bezprizorní a měla se u Vás dobře. To se spoustě koček nepovede a celý život žijí nějak bídně.
Lída74

XXX.XXX.168.169
26.3.2020 Jsem dala ráno v 9.00 kastrovat kočičku. Máme jí už druhým rokem, dvakrát kotátka měla a ted už jsme nechtěli a chtěla jsem aby měla i ona klid.
Po operaci nám jí vet vrátil po 4 hodinách od operace. Kočička ještě půl hodiny ležela doma, pak se chtěla postavit, bylo vidět, že jí boční řez bolí. Polehávala, nejedla, nepila.
V jednu v noci mě vzbudilo strašné naříkání a sténání, kočička byla zalezlá pod stolem a ležela.
Nezvedla se. Okamžitě jsem jí popadla, vzbudila a jelo se do Prahy na pohotovost na kliniku Jaggy v Řepích. Doktor nás hned přijal, kočička šla hned na ultrazvuk, rentgeny, krev atd. No a diagnoza?
Krvácení do bříška. Dostala kapačku aby se zavodnila, protože celou dobu nepila, injekci na bolest a veterinář nám řekl, že potřebuje transfuzi krve, ale že je nemají, sdělila jsem mu, že máme doma jedno její kotě rok staré. Doktor řekl, že to bude nejlepší varianta, tak jsem letěla domů pro kotě a doktor mezitím připravil vše k transfuzi krve.
Domů jsem přijela v 6 ráno se slzama v očích, jak se tohle může vůbec stát.
Lucinka je po transfuzi, ale pořád ráno ještě nechtěla jíst. Leží v nemocnici na kapačce a denně se modlím, aby to přežila, protože tahle zachráněná kočička z ulice si tak moc zaslouží žít... Zítra se dozvíme více....
Lída74
napsal(a):
26.3.2020 Jsem dala ráno v 9.00 kastrovat kočičku. Máme jí už druhým rokem, dvakrát kotátka měla a ted už jsme nechtěli a chtěla jsem aby měla i ona klid.
Po operaci nám jí vet vrátil po 4 hodinách od operace. Kočička ještě půl hodiny ležela doma, pak se chtěla postavit, bylo vidět, že jí boční řez bolí. Polehávala, nejedla, nepila.
V jednu v noci mě vzbudilo strašné naříkání a sténání, kočička byla zalezlá pod stolem a ležela.
Nezvedla se. Okamžitě jsem jí popadla, vzbudila a jelo se do Prahy na pohotovost na kliniku Jaggy v Řepích. Doktor nás hned přijal, kočička šla hned na ultrazvuk, rentgeny, krev atd. No a diagnoza?
Krvácení do bříška. Dostala kapačku aby se zavodnila, protože celou dobu nepila, injekci na bolest a veterinář nám řekl, že potřebuje transfuzi krve, ale že je nemají, sdělila jsem mu, že máme doma jedno její kotě rok staré. Doktor řekl, že to bude nejlepší varianta, tak jsem letěla domů pro kotě a doktor mezitím připravil vše k transfuzi krve.
Domů jsem přijela v 6 ráno se slzama v očích, jak se tohle může vůbec stát.
Lucinka je po transfuzi, ale pořád ráno ještě nechtěla jíst. Leží v nemocnici na kapačce a denně se modlím, aby to přežila, protože tahle zachráněná kočička z ulice si tak moc zaslouží žít... Zítra se dozvíme více....
Uf, strašně jsem se bála dočíst, že vám umřela Budem s našima kočičákama držet všechny tlapičky, ať to zvládne
Lída74

XXX.XXX.168.169
Lucinku už máme doma, ale bojím se o ní, pořád to není ona. Je taková bez nálady, jen leží, sotva se přetočí. Vůbec nevím ....Ráno se aspon prošla, trochu najedla, napila a od té doby nic... Ale je to bolestivé, tak snad opravdu budu doufat, že už jen odpočívá a nabírá sílu...Zítra napíšu jak se daří...
Lída74
napsal(a):
Lucinku už máme doma, ale bojím se o ní, pořád to není ona. Je taková bez nálady, jen leží, sotva se přetočí. Vůbec nevím ....Ráno se aspon prošla, trochu najedla, napila a od té doby nic... Ale je to bolestivé, tak snad opravdu budu doufat, že už jen odpočívá a nabírá sílu...Zítra napíšu jak se daří...
Dejte jí čas, má za sebou dvě narkozy a dvě operace. První má kočka po kastraci v naprostém pořádku, tahle druhá s komplikacema, výpotek pod stehy a i narkozu nesla velmi špatně, byla mimo dva dny.
Lída74

XXX.XXX.168.169
Tak je opět v nemocnici, konečně nasazena ATB a postupuje dalším vyšetřením, měla horečku, nejedla, nepila, nebyla na toaletě... Zjistila se špatná srážlivost krve, něco v bříšku, co tam být nemá aj...:-(
Lída74
napsal(a):
Tak je opět v nemocnici, konečně nasazena ATB a postupuje dalším vyšetřením, měla horečku, nejedla, nepila, nebyla na toaletě... Zjistila se špatná srážlivost krve, něco v bříšku, co tam být nemá aj...:-(
Moc držím pěsti, ať to kočena zvládne! Snad ji zavodní a dají nějak výživu, ze začátku aspoň nitrožilně.
Lída74

XXX.XXX.168.169
Lucinka už chodí ven, je ode dne lepší a lepší :-)... Děkujeme za podporu :-)