MaineCoonMiru
XXX.XXX.33.11
Tak včera jsem si přečetla skvělej článek o přirozené stravě koček. Donutilo mě to zapřemýšlet.
Úplně od granulí neupustím, ale rozhodla jsem se, že chci každý den do stravy svého kocoura zařadit hlavně to přirozené.
Takže jsem dneska nakoupila kuřecí krky, zeleninu ovoce, vnitřnosti.
Na stránce psali, že kočka si jen tak zeleninu nevezme, takže jsem udělala pyré z mrkve a jablka. Jak jsem tušila, nechtěl to. Přidala jsem do toho tedy pár granulek a začal jíst. Takže jsem moc ráda. Večer mu dám vajíčko, jsem zvědavá jestli ho bude jíst...
MaineCoonMiru
napsal(a):
Tak včera jsem si přečetla skvělej článek o přirozené stravě koček. Donutilo mě to zapřemýšlet.
Úplně od granulí neupustím, ale rozhodla jsem se, že chci každý den do stravy svého kocoura zařadit hlavně to přirozené.
Takže jsem dneska nakoupila kuřecí krky, zeleninu ovoce, vnitřnosti.
Na stránce psali, že kočka si jen tak zeleninu nevezme, takže jsem udělala pyré z mrkve a jablka. Jak jsem tušila, nechtěl to. Přidala jsem do toho tedy pár granulek a začal jíst. Takže jsem moc ráda. Večer mu dám vajíčko, jsem zvědavá jestli ho bude jíst...
S tím vajíčkem fandím já ho nejdřív přidávala do tvarohu atd teď ho vyžadují i samostatně s ovocem a zeleninou to nepřeháním dostanou to o co si řeknou někdy je to kukuřice, někdy hrášek mrkev atd.
MaineCoonMiru
XXX.XXX.33.11
saty
napsal(a):
S tím vajíčkem fandím já ho nejdřív přidávala do tvarohu atd teď ho vyžadují i samostatně s ovocem a zeleninou to nepřeháním dostanou to o co si řeknou někdy je to kukuřice, někdy hrášek mrkev atd.
Já jsem zvědavá, jak to bude s tou zeleninou, v tom článku píšou, že třeba podávat i 3x týdně, ale to asi neklapne, on mi to moc jíst nechce.. Takže tomu dám volnej průběh. Můžu se zeptat, vajíčko mám podávat za syrova ?
MaineCoonMiru
napsal(a):
Já jsem zvědavá, jak to bude s tou zeleninou, v tom článku píšou, že třeba podávat i 3x týdně, ale to asi neklapne, on mi to moc jíst nechce.. Takže tomu dám volnej průběh. Můžu se zeptat, vajíčko mám podávat za syrova ?
Co bude líp šmakovat, já dávám obojí vařené i sirové a když mi náhodou upadne při vyndavání z ledničky jen vyndám velké skořápky
Už mi kočka i vajíčko položené na lince na utěrce i prokousala jen aby se k němu dostala.
Jinak zeleninu 3x v týdnu vážně nemají tak 3x v měsíci možná.
Každý den mají porci něčeho stěžejního střídám maso a mléčné výrobky mám doma i mořskou řasu kelpu tu jim do jídla taky přidávám občas, rybu u nás nejedou.
Jinak mají k dispozici granule a trávu i když někdy mám pocit že mám doma spíš kozy než kočky vzhledem v tomu kolik toho zmizí.
Jako odměny obohacuji o pasty od gimpetu, multivitamin, maltoza ted mají i taurinovou, probiotickou atd.
MaineCoonMiru
XXX.XXX.33.11
saty
napsal(a):
Co bude líp šmakovat, já dávám obojí vařené i sirové a když mi náhodou upadne při vyndavání z ledničky jen vyndám velké skořápky
Už mi kočka i vajíčko položené na lince na utěrce i prokousala jen aby se k němu dostala.
Jinak zeleninu 3x v týdnu vážně nemají tak 3x v měsíci možná.
Každý den mají porci něčeho stěžejního střídám maso a mléčné výrobky mám doma i mořskou řasu kelpu tu jim do jídla taky přidávám občas, rybu u nás nejedou.
Jinak mají k dispozici granule a trávu i když někdy mám pocit že mám doma spíš kozy než kočky vzhledem v tomu kolik toho zmizí.
Jako odměny obohacuji o pasty od gimpetu, multivitamin, maltoza ted mají i taurinovou, probiotickou atd.
To jsou šikovný kočičky...
Jak to vypadá, bude to běh na dlouhou trať... jelikož můj kocour, jak jsem dnes zjistila, odmítá i maso. Normálně mu dáváme kuřecí prso, sem tam hovězí. Ale dneska jsem chtěla vyzkoušet kuřecí krky a ani se toho netkl, vejce taky nechce :(... zkusím mu ho dát ještě alespoň do tvarohu.. Zato granule, ty mu jedou ! :D :(.
Naše kočka má ráda vařený žloutek, kocour se toho nedotkne, syrové vajíčko nechávají bez povšimnutí oba.
Hovězí maso též, tím se jim prostě nezavděčím.
Oba mají rádi syrové kuřecí. Včera si kocour "svépomocí" stáhl z linky zbytek pečeného stehna.
Játra nežere ani jeden.
Srdíčka, krky a žaludky žrali jednou. Kocour do sebe tehdy nasoukal celý krk, radovala jsem se, že jsem přišla na to, co mu chutná, a to bylo naposled. Víckrát to nechtěli ani jeden.
Náš kocour je bohužel od předchozího majitele navyklý na klobásy, párky, salámy, chipsy...
Doporučuje se fakt přemražené, kvůli parazitům, tak bych to asi dodržovala.
xx
XXX.XXX.18.16
karo2702
napsal(a):
Dobrý den, chci se jen zeptat, jak je to s tím masem? Všichni dnes radí, že maso musí být přemražené, ale v článku o BARF jsem četla, že nejlepší je syrové. Tak jak to děláte vy? Já osobně podávám jen přemražené a trochu se toho syrového bojím...
Pokud nebudeš dávat divoké prase, tak se toho nepřemraženýho NEBOJ, a to ani trochu. na zeleninu a ovoce moje kočky taky nereagujou a já se tomu nedivím.
Pokud jsou z ochucených granulí rozmlsané, že nežerou normální syrový maso, tak rozmražený ho nebudou chtít tuplem. To je jako dítěti zvyklýmu na bugrry a párky nutit přírodní plátek.
Můžeš zkusit tři věci, zaprvý, vykašlat se na ovoce a zeleninu, zadruhý dávat to nemražený maso trochu zahřát, na teplotu ne ledový z lednice (to by vůbec kočka neměla dostat), ale jakoby čerstvě ulovený ještě teplý, zatřetí, jestli jsou zmlsaný, pro začátek je nalákat na nějaký lepší maso, prostě čistá flákota, než si zvyknou na to, aby žraly třeba ty krky nebo křídla pěkně s kostma.
Nedávno jsem viděla v řeznictví týpka, bral hovězí zadní, větší kousek. Řezník říkal dobrou chuť, a on povídá já jsem vegetarián, to mám pro kočku. wow, jeho kočka bych chtěla v příštím životě být.
Kočka není pes a bez zeleniny se obejde, stačí jí kočiččí tráva. Pokud si nějakou zeleninu veme, tak jí ji dávejte, ale nutit jí ji nemá smysl. Naše kočky jsem také chtěla převést na BARF, ale kocoura se mi jakž takž povedlo zatím navnadit alespoň občas na kapsičku, jakékoliv maso obchází obloukem. Kočka si občas maso veme, ale jednou nechce hovězí podruhé zase krůtí...jak má náladu.
karo2702
napsal(a):
Dobrý den, chci se jen zeptat, jak je to s tím masem? Všichni dnes radí, že maso musí být přemražené, ale v článku o BARF jsem četla, že nejlepší je syrové. Tak jak to děláte vy? Já osobně podávám jen přemražené a trochu se toho syrového bojím...
Kočka = masožravec, tak čeho se bát při krmení masem? :) Jediné, co nedávat syrové je maso z divočáka - z důvodu možného obsahu Aujeszkyho choroby se musí uvařit - osobně k tomu i tak nemám tolik důvěry, takže divočáka vůbec nedávám.
U nás jedeme denně syrové maso (vepřové, hovězí, ryby - losos, kapr, domácí kuřecí a kachní, občas zvěřinu - srnčí). Plus mají jako doplněk granule. Maso dávám jak svalovinu, tak vnitřnosti, chrupavky, drobné kosti, apod. Zeleninu nabízím 1-2x do týdne vařenou (mrkev, brokolice, brambor, apod.). Plus sem tam vajíčko, mléčné výrobky, vitamínové pamlsky. Kočeny jsou v kondici, spokojené, málokdy se mi stane, že by některá z nich nechala maso bez povšimnutí. :).
karo2702
napsal(a):
Já vás nechtěla chytit za slovo. Jen jsem tím chtěla říct, že krmíte syrovým masem dle doporučení správně, ať přemražujete nebo ne.
Zásadní je, že nedošlo k tepelnému zpracování.
karo2702
napsal(a):
Jo, pardon, špatně jsem to napsala. Já myslela jakože nepřemražené...ale jak tak nad tím přemýšlím, tak ten řezník to měl určitě taky někde v chladničce nebo mražáku, takže je to maso logicky taky přemražené...
Pokud berete chlazené maso od řezníka, přemražené není a nebylo.
Za sebe - pokud krmit masem z menšího řeznictví, maso určené pro lidi, klidně bez přemražení. Plus pravidelné odčervení nebo koprologický rozbor na přítomnost parazitů v trusu, a máte to vyřešené.
Krmné maso z barf-shopů vždy zásadně přemražené.
karo2702
napsal(a):
Nepřemražuji. Nechutná jim to.
Zásadně dávám čerstvé.
Nikdy nebyl problém.
xx
napsal(a):
Pokud nebudeš dávat divoké prase, tak se toho nepřemraženýho NEBOJ, a to ani trochu. na zeleninu a ovoce moje kočky taky nereagujou a já se tomu nedivím.
Pokud jsou z ochucených granulí rozmlsané, že nežerou normální syrový maso, tak rozmražený ho nebudou chtít tuplem. To je jako dítěti zvyklýmu na bugrry a párky nutit přírodní plátek.
Můžeš zkusit tři věci, zaprvý, vykašlat se na ovoce a zeleninu, zadruhý dávat to nemražený maso trochu zahřát, na teplotu ne ledový z lednice (to by vůbec kočka neměla dostat), ale jakoby čerstvě ulovený ještě teplý, zatřetí, jestli jsou zmlsaný, pro začátek je nalákat na nějaký lepší maso, prostě čistá flákota, než si zvyknou na to, aby žraly třeba ty krky nebo křídla pěkně s kostma.
Nedávno jsem viděla v řeznictví týpka, bral hovězí zadní, větší kousek. Řezník říkal dobrou chuť, a on povídá já jsem vegetarián, to mám pro kočku. wow, jeho kočka bych chtěla v příštím životě být.
Hmm, a nebyla jsem to já? Já kocourům nakupuji také kvalitněji než sobě, hovězí několikrát ale to mi nechtějí jíst...