Dobrý večer všem,
obracím se na vás s prosbou o radu. Nastíním situaci - před třemi lety jsme se ujali kotěte - jedináčka od kamarádky, která mi zoufale volala, že pokud se ho někdo neujme, tak ho její tatínek utopí (klasický případ - venkovská nekastrovaná kočka, teď už naštěstí tedy kastrovaná). Já na tyhle smutné prosby samozřejmě slyším, i když jsem si vždycky stála za tím, že zvíře jedině od chovatele. Kočka byla v našem bytě první zvíře. Povahově celkem fajn (žádný extra mazel, na ustavičné drápání na dveře v noci jsme si taky nějak zvykli), ale začátky s čistotností byly šílené - kočka sice vždycky chodila kadit na záchodek, ale čurala do peřin, na ručníky (které si stáhla z žebříku i z vany), do bot... Nepomohlo nic (chválit a odměňovat za užití WC, oddělání dvířek z WC, potrestání při činu (podotýkám - "trest" typu postříkat trošku vodou, nechat na zem spadnout klíče, nikdy jsme jí neublížili ani ji netrestali zpětně), důkladné vystříkání "místa činu" protipachovým sprejem, instalace dalšího kočičího WC, prohlídka u veterináře, změna steliva, kastrace... Problém se vyřešil asi po roce nějak "sám" (poslední, co jsme zkusili, bylo oddělat komplet víko z WC - tak možná pomohlo to) - ručníky jsme začali schovávat a nějaká nehoda se našla tak jednou za dva měsíce. Říkala jsem si, že jí hold asi prostě tkanina přišla jako savý materiál hodný počůrání a že to prostě nedovedla nějak rozlišit od savého steliva. Asi jsem někde při výchově udělala chybu - nechám se rozhodně ráda poučit, samotné mi to vrtá hlavou.
Teď jsme se ovšem přestěhovali do většího bytu. Zakoupili jsme nové kočičí WC, stelivo stejné jako staré. První týden vše OK... nicméně potom nastalo to pravé "chcavé peklo", které trvá už déle jak měsíc. Nejen, že máme - s prominutím - zechcanou každou utěrku, ručník, peřinu... ale louže pravidelně nacházíme i na místech jako prostředek kuchyně, pod vanou, ve vaně, na igelitce s nákupem, v krabicích od stěhování, dokonce na desce psacího stolu a na parapetu. Podle veterináře je ale kočka zdravá jako řípa. Říkala jsem si, že je to stresem ze stěhování, ale po více než měsíci už jsem fakt zoufalá, nálada v celé rodině je samozřejmě pod bodem mrazu - chtěli jsme si konečně díky přestěhování do většího pořídit vysněného psa, ale teď nikdo netušíme, jak úspěšně se bude pes učit čistotnosti když uvidí všude louže, a nikdo samozřejmě nechce doma dva permanentně kropící stroje. I když jsem si vždycky stála za tím, že člověk je vždy zodpovědný za to, co si pořídí, poprvé v životě uvažuji, že bych kočku přestěhovala raději z bytu na chalupu... Nenapadá někoho ještě nějaké alternativní řešení, něco, co jsme ještě nezkoušeli?
Souhlas s rapotackou a obdivuji vaši trpělivost. I kdybych já měla více trpělivosti, tak podle mého muže by kočka jela z bytu už po pár takových incidentech. Mít pročůrané peřiny, to bych nesnesla ani já. Říkám to pořád - jsou kočky čistotné jaksi od přírody a potom jsou od přírody čuňata a tam ani výchova nic nezmění. A pak je velké množství koček něco mezi tím, kde se s výchovou a nedáním příležitostí (nepouštět kočku do postele, uklízet ručníky, zamezit kočce chodit dělat potřebu pod postel a jiných nepřístupných míst apod.) dá jakž takž pořádek udržet. Sice tady na ifauně zarytí milovníci koček budou tvrdit něco jiného, ale moje zkušenosti jsou prostě takové.
Rapotacko, ano, přesně tak, kastrovaná samozřejmě je. Dámy, děkuji za odpovědi, bohužel jste mi potvrdily to, co jsem si myslela - zkrátka a dobře, že zlepšení v nedohlednu. Koňadro, není co obdivovat, ona ta chalupa je teď novinka, předtím byl jedinou možností útulek - a ono když se k vám ta chlupatá příšera příjde večer pomazlit a šťastně si vrní, tak tu myšlenku přenáší člověk přes srdce těžko (jsem prostě měkkota :) ). Člověk se jinak samozřejmě snaží nedat příležitost "čin" vykonat, ale ne vždy to uhlídá, to by musela být míca zavřená snad non-stop na záchodě... :) To jí bude asi lépe na chalupě ve dřevníku, jezdíme tam co 14 dní, tak snad se jí tam nestane nic hrozného a ještě se vylítá. Jinak se obávám, že mě s kočkou stejně co nevidět vystěhuje zbytek rodiny. :D.
Vilemina
napsal(a):
Rapotacko, ano, přesně tak, kastrovaná samozřejmě je. Dámy, děkuji za odpovědi, bohužel jste mi potvrdily to, co jsem si myslela - zkrátka a dobře, že zlepšení v nedohlednu. Koňadro, není co obdivovat, ona ta chalupa je teď novinka, předtím byl jedinou možností útulek - a ono když se k vám ta chlupatá příšera příjde večer pomazlit a šťastně si vrní, tak tu myšlenku přenáší člověk přes srdce těžko (jsem prostě měkkota :) ). Člověk se jinak samozřejmě snaží nedat příležitost "čin" vykonat, ale ne vždy to uhlídá, to by musela být míca zavřená snad non-stop na záchodě... :) To jí bude asi lépe na chalupě ve dřevníku, jezdíme tam co 14 dní, tak snad se jí tam nestane nic hrozného a ještě se vylítá. Jinak se obávám, že mě s kočkou stejně co nevidět vystěhuje zbytek rodiny. :D.
Mně akorát v tom příběhu zarazilo jedno - že jste po přestěhování koupili nové wc. Nemůže to být tím?!? Kočky jsou dost konzervativní, co se týče i typu wc, apod...
Jinak pokud nepřestane ani po dodání starého wc, tak bohužel moc rad nemám... pokud je zdravá, musí to být problém v hlavě. Možná bych ji zkusila vyčlenit pro začátek jen 1 místnost (pokud máte okno v koupelně, tak tam, tam se to lehce setře), nabídnout více wc - některé kočky rády oddělují velkou a malou potřebu a prostě uvidíte. A místa, kde čůrala, včetně peřin ošetřit octem. Ten pach zničí. Savo, apod. naopak kočku přitahují, tak to nee.
Stěhování do nového /byť většího/ bydlení je pro kočku samo o sobě velký stres a zátěž. Takže vám to osolila. Toaletu bych zároveň neměnila, kočka na ni mohla být zvyklá.
Do jedné místnosti bych kočku raději nezavírala. Vím, je to náročné, ale tohle ji taky může psychicky dorazit. Max. bych před ní uzavřela ložnici s peřinama apod.
základ je, věnovat se jí, aktivně, aby byla kočka spokojená a v pohodě.
v počátečním příspěvku zadavatelka psala něco o ustavičném drápání na dveře v noci. Jaké dveře, ona bývala/bývá v noci někde zavřená? Napadá mě, třeba vás tím vzdorovitým čuráním po bytě trestá..
Jinak já mám kocoura čistotného a poměrně bezproblémového. Přesto jsem když měl rok, zažila toto. Dva dny po sobě jsem mu nevěnovala moc času /nažrat napít samosebou dostal/ a pěkně mi to spočítal. Roztahal bobky skoro po celém bytě, takovou si dal práci, jen aby mě potrestal. Od té doby, co si s ním opravdu denně nejen mazlím, ale i si s ním opravdu hraju s hračkama a tak, je spokojenej a je klid.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.92
Mám podobný problém, moje číča taky močí na věci byl měsíc a půl klid a minulý týden zase loužička na hadru. Jen mě trochu trápí, jak jste říkala, že budete na chatu jezdit co 14 dní. Kočka byla zvyklá dostávat pravidelní krmení, kdo ji bude krmit tam? Jedna moje číča je rozmazlená primadona a jsem si jistá, že kdybych ji vypustila, umřela by hlady a navíc se neumí před jiným kočkami ani bránit. Ale chápu vaši vystresovanou rodinu, mně v jednu chvíli taky čůrala úplně na vše. Taky každý den přicházím domů s obavami, co bude mokré. Je evidentní, že vaši kočce něco vadí, musíte přijít na to, co a odstranit to.
Lavacca: Ano, uznávám, to byla asi chyba - říkala jsem si, že když už se stěhujeme do nového, tak nebudeme brát staré kočičí WC, přeci jen už jsem měla pocit, že "přesluhovalo". Přiznám se, že to jsem pravděpodobně nedomyslela a s vyhazováním se unáhlila... Jenže staré WC teď už bohužel z popelnice nevytáhnu :/ Typově je WC stejné. Jinak děkuji za tip se savem - stydím se, netušila jsem, že savo přitahuje! (I když jsme teda místa vystříkávali většinou tím "protipachovým" sprejem, ale je fakt, že párkrát jsem to vzala jen tak tím co bylo zrovna po ruce).
Joanne: Kdepak, kočka nebyla nikde zavřená ve smyslu jedné místnosti - měla vždy prostor jednoho pokoje, kuchyně, WC a koupelny, zavřené byly jen jedny dveře do ložnice, ale zrovna to byl prostor, kam se prostě v pět ráno pravidelně MUSELA mermomocí dostat, tudíž pravidelně nastávalo zuřivé škrabání (Podotýkám, že kdyby v ložnici klidně spala, mohla by i tam, ale protože její nejaktivnější doba byla těsně nad ránem, tak už na začátku jejího života padlo jednoznačné rozhodnutí LOŽNICE NE.). Na novém bytě má prostor stejný + ještě obývák.
Jasně, vím, že stěhování je stres, čekala jsem to, spíš mě trápí, že už to trvá déle jak měsíc - těch prvních 14 dní to člověk prostě omlouvá, ale po měsíci najít louži vedle stolního PC už člověka trošku vztekne - teda, já jsem povaha klidná, já to setřu, ale atmosféra doma už dost houstne, čemuž se teda nedivím - přítel už dvakrát našel těsně před prací načůráno v pracovních botách.
I když, přiznám se, že úplně nevím, jestli vlastně extra splňuji její nároky na zábavu - mazlím se s ní kdy to jde (=tedy chci chce), jenže s hraním byla už od mala takový samorost - člověk před ní šaškoval s myškou, míčkem, šidítkem, laserovým ukazovátkem a ona na něj vždycky čučela jak na blba a pak raději vznešeně odkráčela Vlastně vždycky byla na nějaké pokusy o hry taková otrávená.
Kočičí svět: Ano, tohle mě taky trápí a hodně nad tím přemýšlím. Dost se děsím toho, že by naše chlupatá koule někde umřela hlady... Jenže na chalupu se člověk častěji nedostane - je to příliš daleko. A obávám se, že na světě je příliš mnoho bezprizorních koček na to, aby se jí ujal někdo se zahradou, a přehazovat ji jen tak přes plot někomu samozřejmě taky nebudu. Na stranu druhou mě známí pořád přesvědčují, že je to pořád kočka, že by se uživila - jestli ji tam zkusit vzít na zkoušku třeba na víkend...
Jinak ještě jednou děkuji za váš čas, jsem ráda, že mám s kým situaci probrat :).
Správně tušíte, že za tohoto stavu je nemyslitelné, dovést další nové zvířátko, štěně. Nemluvě o tom, že to bude pro počurávací kočku další zdroj stresu, alespoň po první dobu.
Nebyli jste po stěhování pár dní doma? to by vysvětlovalo ten klid po první týden.
Napadá mě, že kočka je prostě často doma sama a je jí smutno. Jen vás nutí, abyste s ní trávili více času. A takhle hloupě vás trestá, že to neděláte /ať už vy nebo váš partner/. Proto jsem se taky ptala na to, jestli se jí věnujete. Samozřejmě jen tehdy, kdy ona chce.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.92
Zkuste se s ní mnohem více mazlit. Poté, co se mi počůrala na úplně novou sedačku a koberec jsem si řekla dost, vykašlala jsem se na nějaké seriály a začala jsem se po práci věnovat kočkám - hrajeme si, mazlíme se, jsem s nimi v posteli a pak se mi opravdu měsíc a půl nikam nepočůrala, až do minulého týdne. Opravdu jí zkuste věnovat maximum času. Co když by třeba jen stačilo dát záchodek někam jinam? Co když by chtěla více soukromí a záchod je na místě, kde se pořád někdo pohybuje? A co když jí někdo z vašich spolubydlících něco udělal nebo s ní špatně zachází (třeba o tom jen neví, neříkám, že ji týráte, to bych si nedovolila ) nebo jste začala používat nový parfém a kočka se snaží vůni přetlačit tou, svou", může to být opravdu cokoliv. Nebo podlahu vytíráte něčím, co kočka nesnese. Já jsem taky zatím nepřišla na to, proč to ta moje dělá, nedošlo k žádným změnám, ale mám podezření, že za to může druhá kočka, protože jí hned po vykonání potřeby zbije, tak kočička nechce být zbitá, tak jde raději čůrat někam jinam potají, tohle si myslím, že je můj případ, ale vy druhé zvíře nemáte, takže já to vidím na nespokojenost s prostředím, když jste se přestěhovala
Mě ještě napadla taková věc. Dřív kočka milovala močit na ručníky nebo savé věci. Co takhle pořídit opravdu více záchodků - máte-li na ně prostor, klidně třeba 3 - 4 a zkusit jí tam ze začátku dávat takové ty savé podložky. Resp. třeba do jednoho až dvou WC dát normální stelivo a do dalších dát tady ty podložky.
Souhlasím s tím, kdo tu už psal, že kočka je aktuálně ve stresu. Stěhování by přivedlo na pokraj šílenství mě , tak proč ne kočku!
Odvézt kočku na chalupu - sice by se jí tam možná ze začátku i líbilo. Ale pokud doteď byla bytová, tak by na Vás čekala, byla by hladová, a obávám se, že dlouho by takto nepřežila (vystrnadění jinými kočkami, psi, myslivci, neznámí lidé, návnady, atd.atd.).
Omlouvám se za pozdní odpověď. :) děkuji za všechny rady. S kočkou se snažíme mazlit jak to jde... Je tedy pravda, že kvůli pocuranym peřinám ji teď nepouštíme do ložnice /pracovny, kde trávíme asi nejvíce času.
Přemýšlím, jak vyřešit více záchodků - bohužel do krytého záchodku čůrat nechodí, pouze na velkou, na odkryté WC chodí, ale chodí k tomu i jinde (ovšem ne tak často), každopádně tedy v našem případě musí být WC odkryté... Už teď je před návštěvami trošku stydím za odkryté WC v obýváku a v koupelně, moc si nedokážu představit ještě odkryté WC např. v kuchyni kousek od linky, kde se připravuje jídlo... Člověk si řekne - 3 plus 1, ale zas tolik skrytých míst tu není :D
Fikovnice, děkuji za nápad se savou podložkou! Nebojte, mně se ta idea taky nelíbí :( je to samozrejme samozřejmě krajní řešení, neberu to jako hurá jupí záminka zbavit se kočky. To určitě ne. Spíš už jde o narůstající krizovku v rodině, kdy se jiný člen domácnosti vydává v noci na WC a už po xté mu začvachtá noha v louži... ;)
Joanne, momentálně je jediné zvíře v domě. :).
Přemýšlím, jak vyřešit více záchodků - bohužel do krytého záchodku čůrat nechodí, pouze na velkou, na odkryté WC chodí, ale chodí k tomu i jinde (ovšem ne tak často
Takže do záchodků čurá denně taky?
Nenapadá vás, za co by se vám třeba mohla mstít? Trávíte s ní doma dostatek času? Věnujete se jí, když chce? nechodí k vám nějaká nevítaná návštěva?
Vilemina
napsal(a):
Omlouvám se za pozdní odpověď. :) děkuji za všechny rady. S kočkou se snažíme mazlit jak to jde... Je tedy pravda, že kvůli pocuranym peřinám ji teď nepouštíme do ložnice /pracovny, kde trávíme asi nejvíce času.
Přemýšlím, jak vyřešit více záchodků - bohužel do krytého záchodku čůrat nechodí, pouze na velkou, na odkryté WC chodí, ale chodí k tomu i jinde (ovšem ne tak často), každopádně tedy v našem případě musí být WC odkryté... Už teď je před návštěvami trošku stydím za odkryté WC v obýváku a v koupelně, moc si nedokážu představit ještě odkryté WC např. v kuchyni kousek od linky, kde se připravuje jídlo... Člověk si řekne - 3 plus 1, ale zas tolik skrytých míst tu není :D
Fikovnice, děkuji za nápad se savou podložkou! Nebojte, mně se ta idea taky nelíbí :( je to samozrejme samozřejmě krajní řešení, neberu to jako hurá jupí záminka zbavit se kočky. To určitě ne. Spíš už jde o narůstající krizovku v rodině, kdy se jiný člen domácnosti vydává v noci na WC a už po xté mu začvachtá noha v louži... ;)
Joanne, momentálně je jediné zvíře v domě. :).
K návštěvám a záchodkům, po několika nelibých poznámkách od návštěv jsem si pořídila na dveře tabulku.
Milá návštěvo než vstoupíš vem na vědomí tyto tři informace o mé kočce
1. Ona tu bydlí ty ne
2. Moje kočka je mou součástí pokud nemáš rád ji nemáš rád mne
3. Svoji kočku mám raději než velkou část lidí
Berte to tak ke kočce toaleta patří a i návštěva by to měla chápat, pokud prostě nepůjde čůrat a krytou tak se to snese.
Starý kocour chodil očurávat vzteky ideálně pouze tátovi věci, nejraději jeho ponožky a nevadilo mu že je má zrovna na sobě.
Ted ten můj mlady pitomeček, když u mě někdo přespává nebo si tam třeba zapomene část oblečení - s oblibou to dělá můj mladší bratříček, tak očůrává pouze to cizí. A to už jsem zažila že vzteky počural peřinu když pod ní bráška ležel... Potvora jedna žárlivá.
Saty, pobavila jste mě! Skvělá tabulka
Jinak dámy, přicházím s aktualizací - u naší číčundy se objevil nový problém, a to přidřepávání, tlačení, zoufalé mňoukání a učůrávání desítek malých loužiček denně... Se stěhováním jsme změnili i veta, který naší kočičíně diagnostikoval onemocnění dolních cest močových u koček, podle něho ze stresu. Dostali jsme antidepresiva a dietní granule a žádný výlet na chalupu se už pravděpodobně nikdy neodehraje, takže počůranec hold zůstává nejspíš navždy s námi Podle veta by to byl mnohem větší stres než pes a stěhování dohromady. Protože ale budeme ještě půl roku rekonstruovat, vypadá to, že teď budeme mít nějakou dobu doma kočičího feťáka - vet nás upozorňoval, že u některých koček je tohle onemocnění bohužel chronické a spustí se zase při sebemenším stresu, třeba i při pořízení nové televize... Z toho mám teda hrůzu. No, uvidíme
Http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/838/onemocneni-dolnich-cest-mocovych-u-kocek-felutd
Já bych ji na tu chalupu brala....
rapotacka11
napsal(a):
Http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/838/onemocneni-dolnich-cest-mocovych-u-kocek-felutd
Já bych ji na tu chalupu brala....
Vilemina
napsal(a):
Saty, pobavila jste mě! Skvělá tabulka
Jinak dámy, přicházím s aktualizací - u naší číčundy se objevil nový problém, a to přidřepávání, tlačení, zoufalé mňoukání a učůrávání desítek malých loužiček denně... Se stěhováním jsme změnili i veta, který naší kočičíně diagnostikoval onemocnění dolních cest močových u koček, podle něho ze stresu. Dostali jsme antidepresiva a dietní granule a žádný výlet na chalupu se už pravděpodobně nikdy neodehraje, takže počůranec hold zůstává nejspíš navždy s námi Podle veta by to byl mnohem větší stres než pes a stěhování dohromady. Protože ale budeme ještě půl roku rekonstruovat, vypadá to, že teď budeme mít nějakou dobu doma kočičího feťáka - vet nás upozorňoval, že u některých koček je tohle onemocnění bohužel chronické a spustí se zase při sebemenším stresu, třeba i při pořízení nové televize... Z toho mám teda hrůzu. No, uvidíme
"Vilemino", pokud by se stav kočky po ANTIDEPRESIVECH (!) nelepšil, změnila bych veta! Vím, že kočky se dokáží stresovat, ale Váš popis sedí vyloženě na organické postižení, nikoli funkční (tím mám na mysli, že čičina při učůrnutí zoufale mňoukne - dle mě kvůli bolesti; ze stresu by dělala loužičky, ale nenaříkala by - alespoň je to můj názor) - tak abyste do kočky půl roku nebo rok nervali antidepresiva, a ona vyžaduje třeba jiná antibiotika, atd. Držím pěsti!
Fikovnice: Já to chápu tak, že vet zjistil zánět močových cest. Nasadil pouze antidepresiva, žádná antibiotika ani nic jiného proti zánětu.
Lze souhlasit /nejen u koček/, že prvotní příčinou vzniku zdravotního problému může být psychika. Ale v okamžiku, kdy byl následně opravdu diagnostikován zánět močových cest, neléčila bych /jen/ antidepresivy.
Já radím změnit veta/znovu.
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: Já to chápu tak, že vet zjistil zánět močových cest. Nasadil pouze antidepresiva, žádná antibiotika ani nic jiného proti zánětu.
Lze souhlasit /nejen u koček/, že prvotní příčinou vzniku zdravotního problému může být psychika. Ale v okamžiku, kdy byl následně opravdu diagnostikován zánět močových cest, neléčila bych /jen/ antidepresivy.
Já radím změnit veta/znovu.
Ano, souhlasím!
Ano, určitě je to mňoukání kvůli bolesti, to je jasné - vet tvrdí, že je to jak zánět močových cest u lidí, prostě řezavá bolest při močení. Podle něj je celý zánět vyvolaný psychicky, proto zatím nechtěl nasazovat antibiotika - prý by je nasadil až pokud by se to nezlepšilo nebo by se v moči našla krev.
Cca týden jsme dávali antidepresiva a dietní granule - no, dávali... ne že by se do nich kočka zrovna měla, samozřejmě :D. Momentálně už kočka neučůrává, léky jí už nedáváme - nejhorší řemeslnické práce jsou za námi, tak snad to bylo tím a už to bude lepší. Uvidíme další vývoj :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11
napsal(a):
Zánět "z psychiky"?
Náhodně jsem několikrát také na internetu narazila na informaci, že kočky trpí na zánět močových cest a právě u koček může být způsoben i stresem. Koukala jsem jako jelen... Odkaz bohužel nemám...
I u lidí někteří lékaři antibiotika na zánět močových cest nenasadí hned, ale pár dní / doporučuje se pět dní/ to odloží, jestli příznaky neodezní samy, jen s klidovým režimem.
Ale pak se antibiotika stejně nasadí /až na případy, kdy je jedinec již vyléčen samovolně, imunita se s tím poprala.
Rozhodně nepopírám, že stres spouštěčem nemoci může být. nejen u koček. Ale na nutnosti přeléčení vzniklého zánětu to snad nic nemění.
Taky jsem byla překvapená, ale vet mi to vysvětlovat tak, že je to v podstatě stejné, jako u lidí, kteří trpí žaludečními vředy z dlouhodobého stresu - to je taky zánět. Ale nejsem žádný odborník na kočičí (ani lidské nemoci), takže samozřejmě nevím, jak to s tím je.
Nevím, jestli na to přeléčení nebyly taky ty speciální granule, které jsme dostali? Každopádně nás urgoval, ať dojdeme, pokud se to zhorší, že by antibiotika nasadil. Zatím je to naštěstí (ťuk ťuk) OK. Při zhoršení samozřejmě naklušeme zpátky :).
Otevřela jsem si toto téma, protože jsem se chtěla dozvědět, co může být příčinou, že naše kočka občas značkuje mimo záchod. Tedy nasadí čůrací postoj, ale zvedne ocas a stříká moč mimo záchod. A to je kastrovaná.
Po přečtení problému s vaší kočičkou se mi zdá náš problém naprosto bezvýznamný.
Ale děkuji diskutujícím za rady které vám píší, protože si mohu vzít z toho ponaučení. Hodně se tu uvádí, že kočce něco vadí a proto dělá "neplechu".
Musím ale říct, že je to opravdu těžké, vyhmátnout, co jim může vadit. Jistě se všichni ke svým miláčkům chováme dobře. Těžko říct, v čem je chyba. Připadá mi, že den probíhá standartně a stejně. Proč tolikrát nic a pak najednou postřik.
Zkusím po této diskusi udělat zpětný chod toho dne, kdy se to stane. Co se přesně ten den odehrávalo a pak takto další den, kdy se to příp. stane a srovnat tak, zda tam nenajdu nějakou zvláštní shodu.
Děkuji za všechny vaše připomínky, moc jste mi pomohli v řešení mé situace.
Majitelce čůrající kočičky přeji, aby také přišla brzy na důvod takového jednání u jejího miláčka a hlavně, aby už konečně bylo po problému.
karamba
napsal(a):
Otevřela jsem si toto téma, protože jsem se chtěla dozvědět, co může být příčinou, že naše kočka občas značkuje mimo záchod. Tedy nasadí čůrací postoj, ale zvedne ocas a stříká moč mimo záchod. A to je kastrovaná.
Po přečtení problému s vaší kočičkou se mi zdá náš problém naprosto bezvýznamný.
Ale děkuji diskutujícím za rady které vám píší, protože si mohu vzít z toho ponaučení. Hodně se tu uvádí, že kočce něco vadí a proto dělá "neplechu".
Musím ale říct, že je to opravdu těžké, vyhmátnout, co jim může vadit. Jistě se všichni ke svým miláčkům chováme dobře. Těžko říct, v čem je chyba. Připadá mi, že den probíhá standartně a stejně. Proč tolikrát nic a pak najednou postřik.
Zkusím po této diskusi udělat zpětný chod toho dne, kdy se to stane. Co se přesně ten den odehrávalo a pak takto další den, kdy se to příp. stane a srovnat tak, zda tam nenajdu nějakou zvláštní shodu.
Majitelce čůrající kočičky přeji, aby také přišla brzy na důvod takového jednání u jejího miláčka a hlavně, aby už konečně bylo po problému.
Hezky napsáno a držím Vám pěsti, ať přijdete na to, co se Vaší čičině nelíbí!
karamba
napsal(a):
Moc děkuji. Držím palce i já vám!