Granule pro obézní kočku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2015 09:52
Kočičí svět

XXX.XXX.32.92

Dobrý den, potřebuju poradit, jaké granule mám pořídit tříleté vykastrované kočce, která začíná být obézní. Podotýkám, že jiné jídlo skoro nejí (ani maso, kapsičky, konzervy ani vaničky). Děkuji.

5.6.2015 10:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Rozhodně bezobilné, hlavně žádná pšenice a kukuřice, hodně masové.
Go natural, Artemis, Annamaet grain free, Orijen, Acana, Taste of the wild, Brit bezobilná řada I´m /Ive.
to poslední je spíš nouzovka, pokud nutně potřebujete ušetřit.

Osobně se mi podařilo trošku zhubnout kastráta na Acaně rybí. A to bez odměřování denní dávky, s volným přístupem k žrádlu.

Nedoporučuji kupovat speciální granule pro kastráty, light apod. Maso je tam nahrazováno nevhodnými surovinami.

5.6.2015 12:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

P.s. na Acaně kocour zhubnul trošku, protože víc nebylo potřeba. Pak jsme přešli na Orijen /stejný výrobce, ještě lepší složení/.

jinak ale musím varovat, kočka z kvalitních granulí je nadšená málokdy. pro jistotu se připravte předem na vyčítavé pohledy/ to jsem zažila hlavně při rybí Acaně.

5.6.2015 13:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

- jinak ale musím varovat, kočka z kvalitních granulí je nadšená málokdy. pro jistotu se připravte předem na vyčítavé pohledy/ to jsem zažila hlavně při rybí Acaně.

- ony jsou kvalitní ?

5.6.2015 14:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

V rámci výběru z granulí jo. Maso je maso, je mi to jasné

5.6.2015 14:40
Kočičí svět

XXX.XXX.32.92

Ona bohužel málokdy sní kapsičku nebo maso. Většinou ohrne nos a ještě se urazí. Ale granule ďobe stále. Máme Nutram a Feline Perfection. Chtěla bych, aby jedla maso, ale prostě má raději granule. A vypadá už jako malá chlupatá kulatá koule I když jí to strašně sluší, vím, že to není dobré pro její zdraví a je mi jasné, že bude přibírat čím dál tím víc, tak chci s tím něco dělat. Asi ji budu nutit ven na vodítku

5.6.2015 14:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zkuste ji vylítat doma, s hračkama. můj kocour i rád aportuje, běhá po celým bytě, skáče po mávátku s peříčky apod.

když granule, tak opravdu bez obilí, to není pro kočky.

5.6.2015 14:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Možná žere maso, ale jen některé. Např. můj je ochoten pozřít jen ryby, králičí a hovězí. A vepřovou šunku nejvyšší jakostismajlík
Ovšem přemražené nežere /i když je tepelně upravené/. Obyčejné české kuře nula, ovšem když koupím francouzské sváteční kuře krmené kukuřicí, to je nastoupenej hnedsmajlík

Z kvalitnějších kapsiček /podle složení, procenta masa/ mu jede málokterá. Momentálně vede Cosma thai tuňáková a ShinyCat..

7.6.2015 00:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kočičí svět napsal(a):
Ona bohužel málokdy sní kapsičku nebo maso. Většinou ohrne nos a ještě se urazí. Ale granule ďobe stále. Máme Nutram a Feline Perfection. Chtěla bych, aby jedla maso, ale prostě má raději granule. A vypadá už jako malá chlupatá kulatá koule I když jí to strašně sluší, vím, že to není dobré pro její zdraví a je mi jasné, že bude přibírat čím dál tím víc, tak chci s tím něco dělat. Asi ji budu nutit ven na vodítku

Anebo zkuste "hladovku", přičemž jí nabízejte jen maso - chce to opravdu vyzkoušet plno druhů, a třeba se na nějakém mase chytne a ve výsledku bude z toho profitovat nejen ona, ale i Vaše peněženka... !

4.9.2016 12:02
dalila

XXX.XXX.170.96

Dobrý den, vkládám ten samý problém po kastraci přibírá a přibírá

krmíme arden garde a žádný efekt... dávku jsem ji rozdělila
nakoupila hračky, ale opravdu nic nezabralo...

jak to dopadlo u Vás ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2016 12:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme odzkoušeny granule Brit care Daisy I have, zde za solidní cenu:

http://www.rogz.cz/brit-care-cat-daisy-i-have-to-control-my-weight-2-kg/

Obsahují vysoké procento masové moučky - 48% a snížený obsah tuku 10% a chodil je "loupit" náš druhý, velmi vybíravý kocour. Tudíž předpokládám, že nebudou chuťově špatné

Na vlhké krmivo však nezapomínejte! Klidně ho nařeďte teplou vodou, ať má kočička rychleji pocit plného žaludku.

Redukce u koček je běh na delší trať, tak se nestresujte, když neuvidíte výsledek brzy.

4.9.2016 13:28
dalila

XXX.XXX.170.96

Děkuji za odpověď a doporučené granule
ani jsem nevěděla, že tato řada má tyto granule na nadváhu ¨
složení vypadá fakt dobře
stou vodou to dělám, protože je nabaštěná brzy a chodí ujídat ostatním, tak aby ji to déle trvalo

krmím, arden garden, , jak jsem psala také na nadváhu a v jednom popisu složení jsem našla, že obsahuje, kukuřici, což mě zarazilo v tak kvalitních granulích jak píšou by nic takového nemělo být... tam, kde je kupuji prodejce nic takového neudává...

děkuji.

4.9.2016 16:17
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Obsahují vysoké procento masové moučky - 48% a snížený obsah tuku 10% a chodil je "loupit" náš druhý, velmi vybíravý kocour. Tudíž předpokládám, že nebudou chuťově špatné

Na vlhké krmivo však nezapomínejte! Klidně ho nařeďte teplou vodou, ať má kočička rychleji pocit plného žaludku.

Redukce u koček je běh na delší trať, tak se nestresujte, když neuvidíte výsledek brzy.

Našemu "malému" se taky trochu začíná dělat pupík.

Už má 1,5 roku a je kastrovaný. Chodí i ven a tam lítá jako blázínek, tak doufám, že nebude i nadále tloustnout. Jelikož mám kočky čtyři, tak dieta pro jednu je téměř nemožná
Ostatní jsou tak akorát, ani jeho rodiče nemají s nadváhou problém.

Baští každou chvíli, dnes se napucnul masem a za chvíli to doplnil ještě granulkami, hrozný pažraveček . Doufám, že na jaře z něj nebude kulička.

5.9.2016 12:41
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Moje kočka už trošičku shodila. Dávám ji malinké porce jídla. Sypnu jen trochu granulí a kapsičky dávám jen kousek, tak 6x3cm. Dávám granule Porta 21 bezobilné, jsou sice kvalitní, ale nechutnají kočkám až zase tak moc, takže jde jíst až má opravdu hlad, ne chuť. Dále máme Taste of the Wild a Applaws. Taky to chce pohyb - honit se s druhou kočkou, hrát si s udičkou. Váhové rozdíly můžeme pozorovat po měsících, určitě ne po týdnech.

5.9.2016 16:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Kočičí svět napsal(a):
Moje kočka už trošičku shodila. Dávám ji malinké porce jídla. Sypnu jen trochu granulí a kapsičky dávám jen kousek, tak 6x3cm. Dávám granule Porta 21 bezobilné, jsou sice kvalitní, ale nechutnají kočkám až zase tak moc, takže jde jíst až má opravdu hlad, ne chuť. Dále máme Taste of the Wild a Applaws. Taky to chce pohyb - honit se s druhou kočkou, hrát si s udičkou. Váhové rozdíly můžeme pozorovat po měsících, určitě ne po týdnech.

Můj starší kocour má také sklon k tloustnutí. Takže toto vlákno bude aktuální i pro mě. Ze syrového chce jen kuřecí játra (ta jsou tučná), granulí jsme vyzkoušeli milión (i třeba ty Applaws), z kapsiček jsme zůstali u Gourmetů (co nadělám...).

AD

7.10.2016 23:38
AD

XXX.XXX.45.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tak po nich by mi kocour taky zhubnul. Radši by nežral než je pozřít :( Koupili jsme hned 7 kg pytel a museli jsme je prodat dál. :( Nám hubnul na Hills metabolic, ale rapidně se mu zhoršila srst, takže jsem je vyřadila a hledám něco jiného, co by se osvědčilo.

My máme problém, že druhá kočka je vyžle, takže každý musí mít jiné granule a musím je hlídat. Nemůžou mít non stop nasypáno v miskách, což je nevýhoda pro hubenou kočku, která nežere ani maso, ani konzervy.

Princa

2.6.2019 21:17
Princa

XXX.XXX.111.254

Mám 9 letou kočku, kastrovaná.
Má 5.1 kg
Teď zjistili že má cukrovku.
Granule má znáčka Carnilove.

5.6.2019 15:23
angloumene

XXX.XXX.16.46

Dobrý den,

doporučuji tyto stránky https://www.peceomazliky.cz/kategorie-produktu/urceni/nadvaha/ najdete zde výběr kvalitních granulí určených přímo pro kočky s nadvádou, takže si určitě vyberete

Přidejte reakci

Přidat smajlík