Rozhodně bezobilné, hlavně žádná pšenice a kukuřice, hodně masové.
Go natural, Artemis, Annamaet grain free, Orijen, Acana, Taste of the wild, Brit bezobilná řada I´m /Ive.
to poslední je spíš nouzovka, pokud nutně potřebujete ušetřit.
Osobně se mi podařilo trošku zhubnout kastráta na Acaně rybí. A to bez odměřování denní dávky, s volným přístupem k žrádlu.
Nedoporučuji kupovat speciální granule pro kastráty, light apod. Maso je tam nahrazováno nevhodnými surovinami.
P.s. na Acaně kocour zhubnul trošku, protože víc nebylo potřeba. Pak jsme přešli na Orijen /stejný výrobce, ještě lepší složení/.
jinak ale musím varovat, kočka z kvalitních granulí je nadšená málokdy. pro jistotu se připravte předem na vyčítavé pohledy/ to jsem zažila hlavně při rybí Acaně.
Ona bohužel málokdy sní kapsičku nebo maso. Většinou ohrne nos a ještě se urazí. Ale granule ďobe stále. Máme Nutram a Feline Perfection. Chtěla bych, aby jedla maso, ale prostě má raději granule. A vypadá už jako malá chlupatá kulatá koule I když jí to strašně sluší, vím, že to není dobré pro její zdraví a je mi jasné, že bude přibírat čím dál tím víc, tak chci s tím něco dělat. Asi ji budu nutit ven na vodítku
Možná žere maso, ale jen některé. Např. můj je ochoten pozřít jen ryby, králičí a hovězí. A vepřovou šunku nejvyšší jakosti
Ovšem přemražené nežere /i když je tepelně upravené/. Obyčejné české kuře nula, ovšem když koupím francouzské sváteční kuře krmené kukuřicí, to je nastoupenej hned
Z kvalitnějších kapsiček /podle složení, procenta masa/ mu jede málokterá. Momentálně vede Cosma thai tuňáková a ShinyCat..
Kočičí svět
napsal(a):
Ona bohužel málokdy sní kapsičku nebo maso. Většinou ohrne nos a ještě se urazí. Ale granule ďobe stále. Máme Nutram a Feline Perfection. Chtěla bych, aby jedla maso, ale prostě má raději granule. A vypadá už jako malá chlupatá kulatá koule I když jí to strašně sluší, vím, že to není dobré pro její zdraví a je mi jasné, že bude přibírat čím dál tím víc, tak chci s tím něco dělat. Asi ji budu nutit ven na vodítku
Anebo zkuste "hladovku", přičemž jí nabízejte jen maso - chce to opravdu vyzkoušet plno druhů, a třeba se na nějakém mase chytne a ve výsledku bude z toho profitovat nejen ona, ale i Vaše peněženka... !
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme odzkoušeny granule Brit care Daisy I have, zde za solidní cenu:
http://www.rogz.cz/brit-care-cat-daisy-i-have-to-control-my-weight-2-kg/
Obsahují vysoké procento masové moučky - 48% a snížený obsah tuku 10% a chodil je "loupit" náš druhý, velmi vybíravý kocour. Tudíž předpokládám, že nebudou chuťově špatné
Na vlhké krmivo však nezapomínejte! Klidně ho nařeďte teplou vodou, ať má kočička rychleji pocit plného žaludku.
Redukce u koček je běh na delší trať, tak se nestresujte, když neuvidíte výsledek brzy.
Děkuji za odpověď a doporučené granule
ani jsem nevěděla, že tato řada má tyto granule na nadváhu ¨
složení vypadá fakt dobře
stou vodou to dělám, protože je nabaštěná brzy a chodí ujídat ostatním, tak aby ji to déle trvalo
krmím, arden garden, , jak jsem psala také na nadváhu a v jednom popisu složení jsem našla, že obsahuje, kukuřici, což mě zarazilo v tak kvalitních granulích jak píšou by nic takového nemělo být... tam, kde je kupuji prodejce nic takového neudává...
děkuji.
napsal(a):
Obsahují vysoké procento masové moučky - 48% a snížený obsah tuku 10% a chodil je "loupit" náš druhý, velmi vybíravý kocour. Tudíž předpokládám, že nebudou chuťově špatné
Na vlhké krmivo však nezapomínejte! Klidně ho nařeďte teplou vodou, ať má kočička rychleji pocit plného žaludku.
Redukce u koček je běh na delší trať, tak se nestresujte, když neuvidíte výsledek brzy.
Našemu "malému" se taky trochu začíná dělat pupík.
Už má 1,5 roku a je kastrovaný. Chodí i ven a tam lítá jako blázínek, tak doufám, že nebude i nadále tloustnout. Jelikož mám kočky čtyři, tak dieta pro jednu je téměř nemožná
Ostatní jsou tak akorát, ani jeho rodiče nemají s nadváhou problém.
Baští každou chvíli, dnes se napucnul masem a za chvíli to doplnil ještě granulkami, hrozný pažraveček . Doufám, že na jaře z něj nebude kulička.
Moje kočka už trošičku shodila. Dávám ji malinké porce jídla. Sypnu jen trochu granulí a kapsičky dávám jen kousek, tak 6x3cm. Dávám granule Porta 21 bezobilné, jsou sice kvalitní, ale nechutnají kočkám až zase tak moc, takže jde jíst až má opravdu hlad, ne chuť. Dále máme Taste of the Wild a Applaws. Taky to chce pohyb - honit se s druhou kočkou, hrát si s udičkou. Váhové rozdíly můžeme pozorovat po měsících, určitě ne po týdnech.
Kočičí svět
napsal(a):
Moje kočka už trošičku shodila. Dávám ji malinké porce jídla. Sypnu jen trochu granulí a kapsičky dávám jen kousek, tak 6x3cm. Dávám granule Porta 21 bezobilné, jsou sice kvalitní, ale nechutnají kočkám až zase tak moc, takže jde jíst až má opravdu hlad, ne chuť. Dále máme Taste of the Wild a Applaws. Taky to chce pohyb - honit se s druhou kočkou, hrát si s udičkou. Váhové rozdíly můžeme pozorovat po měsících, určitě ne po týdnech.
Můj starší kocour má také sklon k tloustnutí. Takže toto vlákno bude aktuální i pro mě. Ze syrového chce jen kuřecí játra (ta jsou tučná), granulí jsme vyzkoušeli milión (i třeba ty Applaws), z kapsiček jsme zůstali u Gourmetů (co nadělám...).
AD

XXX.XXX.45.79
napsal(a):
Tak po nich by mi kocour taky zhubnul. Radši by nežral než je pozřít :( Koupili jsme hned 7 kg pytel a museli jsme je prodat dál. :( Nám hubnul na Hills metabolic, ale rapidně se mu zhoršila srst, takže jsem je vyřadila a hledám něco jiného, co by se osvědčilo.
My máme problém, že druhá kočka je vyžle, takže každý musí mít jiné granule a musím je hlídat. Nemůžou mít non stop nasypáno v miskách, což je nevýhoda pro hubenou kočku, která nežere ani maso, ani konzervy.
Princa

XXX.XXX.111.254
Mám 9 letou kočku, kastrovaná.
Má 5.1 kg
Teď zjistili že má cukrovku.
Granule má znáčka Carnilove.
Dobrý den,
doporučuji tyto stránky https://www.peceomazliky.cz/kategorie-produktu/urceni/nadvaha/ najdete zde výběr kvalitních granulí určených přímo pro kočky s nadvádou, takže si určitě vyberete