Tak vás zase všechny zdravím! Napadlo mě ze soukromé konverzace s jednou z Vás udělat veřejnou a zeptat se na nejúspěšnější hračky pro Vaše miláčky. Já teď objednávala dva tunely - jeden nulový úspěch, ale druhý - dávám odkaz - úspěch obrovský. Jeden kocour se do tunelu schová, druhý na něj skočí, ale tím, že tunel je 3-ramenný, tak netuší, kde je zrovna velký kocour schovaný, tak je to fakt celkem sranda! Tak se prosím pochlubte, co za hračky u vás boduje nejvíc!
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/tunel_pytel/156207.
Ještě přidám dotaz: dost by mě zajímaly vaše názory na tzv. interaktivní hračky. V kamenných obchodech neskutečně předražené, u nás byla v kurzu koulodráha, ale jen krátký čas. Tak jestli má smysl vůbec kupovat něco tak příšerně drahého. Jednou jsem úplně zblbla a koupila jakýsi šunt asi za 500 Kč! - odkaz nemám - kočka měla packou dávat do pohybu kuličku na jakési jakoby otočné plošině (asi to blbě popisuju) a kulička se měla pohybem rozsvěcovat...
No narovinu - zachránila mě vada výrobku - kulička nesvítila (kocoura - to jsem měla ještě jen jednoho) to absolutně nezajímalo, takže ještě ten večer jsem pádila zpět do obchodu a naštěstí mi vrátili hned peníze.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koulodráha měla úspěch ze začátku. Párkrát jsem ji schovala a po čase vytáhla, ale už kocoury tolik nezajímala.
Tohle krmítko baví pořád. Dají se tam strčit i drobné hračky, které kocouři loví...
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/349226.
napsal(a):
Koulodráha měla úspěch ze začátku. Párkrát jsem ji schovala a po čase vytáhla, ale už kocoury tolik nezajímala.
Tohle krmítko baví pořád. Dají se tam strčit i drobné hračky, které kocouři loví...
Jéé, děkuji moc za odpověď a za námět! Vypadá to zajímavě, hned o tom budu uvažovat...i když "plat" na nemocenské - děs a hrůza! Tak si říkám, že bych se stran kocourů už fakt měla začít víc krotit . Rozhodně se stravují kvalitněji než já - tím jsem si jistá! No a opečovávaní jsou tím, že já jsem teď sama, tak také nesrovnatelně víc než já!
napsal(a):
Ještě se zeptám: měla jste takovou tu delší koulodráhu - co má i vyvýšenou část? Já ne, já mám jen takové to základní esíčko a trochu jsem uvažovala o dokoupení dalších dílů, ale bojím se, že to budou vyhozené peníze. Také nabízelí svítící kouli do koulodráhy, ale to je podle mě už úplná ptákovina... Zrovna teď kocouři řádí jak černá ruka v tom trojramenném tunelu. Jeden se tam vždy někde schová a druhý na tunel skočí - jsou to děsné rány - tak jen doufám, že ten tunel vydrží!

fikovnice
napsal(a):
Ještě se zeptám: měla jste takovou tu delší koulodráhu - co má i vyvýšenou část? Já ne, já mám jen takové to základní esíčko a trochu jsem uvažovala o dokoupení dalších dílů, ale bojím se, že to budou vyhozené peníze. Také nabízelí svítící kouli do koulodráhy, ale to je podle mě už úplná ptákovina... Zrovna teď kocouři řádí jak černá ruka v tom trojramenném tunelu. Jeden se tam vždy někde schová a druhý na tunel skočí - jsou to děsné rány - tak jen doufám, že ten tunel vydrží!
Mám jen to malé esíčko. Sestra to pořídila také, takže jsme si to i vzájemně půjčily. Ale velká odezva od chlupáčů nebyla...
Velkou odezvu u nás mělo krabicové škrabadlo ve tvaru pelíšku a něco jako je tunel ale krátký 40cm z obou stran uzavřen, na ty strany postaven a díra je v bohu... má to být skládací pelíšek ale největší zábavou těch potvor je na sebe útočit po slepu, interaktivní hračky jsem nezkoušela interaktivní jsem já a to hlavně v noci
saty
napsal(a):
Velkou odezvu u nás mělo krabicové škrabadlo ve tvaru pelíšku a něco jako je tunel ale krátký 40cm z obou stran uzavřen, na ty strany postaven a díra je v bohu... má to být skládací pelíšek ale největší zábavou těch potvor je na sebe útočit po slepu, interaktivní hračky jsem nezkoušela interaktivní jsem já a to hlavně v noci
Jéé, neměla byste foto? Nemyslím Vaši noční interaktivitu , ale to škrabadlo. Nějak to nechápu dle popisu. Jsem doma na nemocenské - já se nudím (i když mám práce fůru), kocouři se nudí, tak by to chtělo něco, co by je dostalo a mě pobavilo to, jak se oni baví...
fikovnice
napsal(a):
Jéé, neměla byste foto? Nemyslím Vaši noční interaktivitu , ale to škrabadlo. Nějak to nechápu dle popisu. Jsem doma na nemocenské - já se nudím (i když mám práce fůru), kocouři se nudí, tak by to chtělo něco, co by je dostalo a mě pobavilo to, jak se oni baví...
Určitě přidám večer nebo zítra teď v práci to nezvládnu
Tu nemocenskou vám závidím i vás lituji. Já si nemocenskou nemůžu dovolit a i kdybych mohla tak bych se doma asi zbláznila.
Případně pošlu i nějaké domácí video k pobavení :-D.
saty
napsal(a):
Určitě přidám večer nebo zítra teď v práci to nezvládnu
Tu nemocenskou vám závidím i vás lituji. Já si nemocenskou nemůžu dovolit a i kdybych mohla tak bych se doma asi zbláznila.
Případně pošlu i nějaké domácí video k pobavení :-D.
Jj, něco pošlete...
No ono je to u mě komplikovanější - nechci to psát zde na veřejné diskusi, také abych se pomalu v dnešní době bála při častém marodění o místo...
Ale já jsem bohužel vážně nemocná. Z minulosti moc dobře znám přecházení nemocí a "však já to nějak zvládnu i při chození do práce", ale teď to opravdu nejde. Na druhou stranu mám vycházky, takže bývám často odpoledne nebo navečer s přáteli venku - zrovna včera. Dokonce mám povolené pivo, tak jsme byli na pivku. V tom úděsném vedru bodlo!

Dnes mi přišla tato škrábací krabice. Je dutá, jsou v ní dvě rolničky a dají se tam umístit i jiné hračky. A kocouři loví. Jsem zvědavá, jak dlouho je to bude bavit
napsal(a):
Dnes mi přišla tato škrábací krabice. Je dutá, jsou v ní dvě rolničky a dají se tam umístit i jiné hračky. A kocouři loví. Jsem zvědavá, jak dlouho je to bude bavit
Dobrý den!
Vy možná zruinujete moji peněženku ! Už mám objednané to krmítko...a ta krabice se mi také líbí. Tak pak písněte, jak dlouho se bude líbit Vašim kocourům. To krmítko mi má přijít v pondělí...jsem zvědavá!

fikovnice
napsal(a):
Dobrý den!
Vy možná zruinujete moji peněženku ! Už mám objednané to krmítko...a ta krabice se mi také líbí. Tak pak písněte, jak dlouho se bude líbit Vašim kocourům. To krmítko mi má přijít v pondělí...jsem zvědavá!
Jestli Vás to uklidní, tak já už v té peněžence "nic" nemám :D
Krabice se kocourům zamlouvá. Jeden kocour na ní dokonce už několikátou noc spí. A to i přes to, že je mu poněkud malá :B.
napsal(a):
Jestli Vás to uklidní, tak já už v té peněžence "nic" nemám :D
Krabice se kocourům zamlouvá. Jeden kocour na ní dokonce už několikátou noc spí. A to i přes to, že je mu poněkud malá :B.
Tak teď jste mě nahlodala ještě víc!
A to na neschopence si asi dovedete představit, jak je to s platem... !
napsal(a):
Škrábací krabice:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/prkna_sisal_hracky/nabytek_vlnita_lepenka/453141.
Díky moc!

joanne.s
napsal(a):
Dámy, věcná. právě teď běží na Prima zoom pořad Máme rádi kočky. zajímavé.
Sákryš, zase mi to uteklo :-/.

joanne.s
napsal(a):
Blazice: co škrábací krabice, pořád kocourky baví?
taky mě zruinujete hned se mi zalíbila..
Tak to bych opravdu nerada :D. Ale nekupte jim to, když mají takovou radost!
Tlapka šátralka vražená po loket v krabici dokonce i dnes v noci. Tedy jestli se mi to nepromítlo do snu, ale slyšela jsem tu rolničku, která je součástí krabice.
joanne.s
napsal(a):
Blazice: co škrábací krabice, pořád kocourky baví?
taky mě zruinujete hned se mi zalíbila..
Že? "Blazice" útočí na naše peněženky! V pondělí mi přijde to krmítko a nad krabicí přemýšlím. Ale oni zas moji kocouři takto hraví nejsou. Velkej už přece jen na hraní si zestárnul, a mladýho nejvíc baví, když si s ním hraju já sama...
Já jsem kočkám před měsícem koupila tuhle hračku a ta je v pernamenci každý den.Ty si s tím dokážou tááák vyhrát...Navíc se to dá otočit, je to lehoučký a Samík si celou hračku nosí po bytě...obě kočky jsou po dlouhý době nadšený z hračkyPotom si do ní lehnou a spí tam...
http://www.zoohit.cz/customerpicturedisplay/shop/kocky/hracky/zabava/464064.

Janaaaa: to vypadá skvěle! Ale Ti naši macouni by se pod to nevlezli :D.

Joanne.s: to je pravda, ale vzhledem k tomu, že jsou kocouři statní, tak se obávám, že by to moc dlouho nevydrželo :D.
Tak to asi jo)
jinak dnes jsem se podivovala nad zničenou hračkou hračkou, klecovým míčkem /kdo to nezná, něco jako ježek v kleci, ale kulatý/ ve kterém je schovaná plyšová myška.
Kocour ten míček normálně rozehnul a celý zdeformoval. tak moc myšku chtěl dostat ven, a to jsou teda pěkně silné dráty. já sama to nemůžu vrátit rukou zpátky..
kolikrát fakt nechápu, jak jsou kočky schopné a šikovné.
Nebojte se, vlezou...ono je to lehoučký a náš kocour má 7 kilo i když na to nevypadá a má dost velkou sílu proti kočce, která má sotva 4 kilaA hračka stále drží.Včera pod ní spala kočka ale nejdřív se vyřádila s hračkama, co tam visí.Potom začal úřadovat kocour, ten si to táhne po celým bytě, obrátí a potom pod tím odpočívá
Fakt se to vyplatilo
Na té první fotce, je Samík jak s tím řádí
Janaaa
napsal(a):
Nebojte se, vlezou...ono je to lehoučký a náš kocour má 7 kilo i když na to nevypadá a má dost velkou sílu proti kočce, která má sotva 4 kilaA hračka stále drží.Včera pod ní spala kočka ale nejdřív se vyřádila s hračkama, co tam visí.Potom začal úřadovat kocour, ten si to táhne po celým bytě, obrátí a potom pod tím odpočívá
Fakt se to vyplatilo
Na té první fotce, je Samík jak s tím řádí
Ach jo...tak já už zase utratím peníze! Tak moc se mi to líbí! Myslím, že vzhledem k povahám mých kocourů, staršího to nezaujme, ale mlaďoch tyto věci miluje. Takže opět bude peněženka zřejmě lehčí !

Lidí zlatí... Vždycky si říkám, už dost! Ale stejně zase něco zajímavého objevím a jsem jasná :D.

Mě se děsně líbí tohle:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/sisal_hracky/470246.

Joanne.cz: občas juknu i na německé stránky. Mívají tam novinky dřív než u nás, takže už tam bývá i hodnocení

Joanne.s: je to tak půl na půl.
http://www.zooplus.de/feedback/shop/katzen/katzenspielzeug/kratzspielzeug/kratzspielzeug_sisal/451667
Fikovnice:
teprve mám objednán tento škrábací nábytek
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/prkna_sisal_hracky/nabytek_vlnita_lepenka/453141
a pak jsem moc zvědavá na americký originál udice pro kočky
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/udice/peri/122147
pak poreferuji. předtím jsme měli tuto
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/udice/peri/154920
a byl to velmi úspěšný kup. leč za pár týdnů bylo po ní úplně. ale za tu cenu stejně super.

A tyto mávátka znáte? Je to malá česká manufaktura
http://petfuntoy.com/cz-kategorie_513989-2-hracky.html.

joanne.s
napsal(a):
Blazice: Jé. ne, neznám.
máte s nimi zkušenost? Jsou oblíbené, a jak dlouho vydrží než je kočinda zruší?
Zkušenost nemám. Já opravuji takové ty klasické mávátka ze zoohit Mám několik pytlíků s barevným peřím a tavící pistoli
Ještě k té škrábací krabici. Máme ji týden. Ze začátku se líbila, celkem. postupem času je to lepší a lepší, kocour začal častěji lovit packou, a hlavně na ní v jednom kuse leží, oblíbený pelíšek. Takže přes počáteční rozapaky doporučuji dál
Jinak americká udice s peřím je vážně skvělá, kocour i po týdnu stále nadšen, a udice zatím ještě drží..

Úplně nejvíc, nejlepší, bezkonkurenční udice:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/udice/peri/154920
Žel, se od toho nemohli odtrhnout... Tak urputně si hráli, lítali za ní a dělali přemety, že se jim podařilo vytrhnout jedno pírko. Posléze vypadly další dvě. Ale tavná lepící pistole to "jistí"

Ještě přidávám pro úspěch tyto hopíky Uvnitř je gumová kulička, takže trochu skáčou (neskáčou jako klasický hopík, protože je brzdí ten "látkový potah")
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/459601.
napsal(a):
Ještě přidávám pro úspěch tyto hopíky Uvnitř je gumová kulička, takže trochu skáčou (neskáčou jako klasický hopík, protože je brzdí ten "látkový potah")
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/459601.
Jee, a můj mladší kocour měl útulkové jméno "Hopík"!
Nejvíc se nám osvědčili obyčejné kaštany a nebo ořechy na hraní. Pro zpestření se dají dát do nějaké malé krabičky s otvorem a kočka je pak doluje ven. Zábava zaručena na dlouho. Nebo jednoduše přivázat k jakékoliv tyčce provázek - bez ničeho, Kočky z toho prázdného konce šílí víc jak kdyby tam byly navázaný peříčka. Chová se totiž v prostoru úplně jinak, má to trochu jiný styl pohybu než klasické udice.
Postavit jim taky můžete z trička kočičí stan
http://www.instructables.com/id/DIY-cat-tent/
nebo z roliček toaletního papíru pamlskovník
https://www.youtube.com/watch?v=NGQEXICVa3k
interaktivní krmítko z toaletních roliček nebo kelímků na kartonu, či stačí do krabičky nebo plastové dozy z víkem udělat pár děr na tlapky jenom a kočka vytahuje buď pamlsky a nebo hračky ven.
https://www.youtube.com/watch?v=U77079WwHJ4
No a pak stačí obyč krabice do které uděláte pár děr - některé větší na prolejzání, některé menší jen na tlapičku, pověsíte třeba provázek s peříčky a kočky už se sami zabaví. :)
A nej je samozřejmě přinést z venku nějakou tu mouchu, chrousta, můru... :).

Na Zoohit mají novou zajímavou hračku:
https://www.youtube.com/watch?v=NJUJfxhlLl4.

saty
napsal(a):
Já jsem to teď s novou hračkou vyřešila. Koupila jsem deku pro kočky z jedné strany je plyšová z druhé je šusťáková... blbouni rychle přišli na to že se na ní dá klouzat po podlaze tak ji každý den najdu někde nacpanou pod skříní v rohu odkud už jí nedokázali dostat.
Naši koti se kloužou po nohách... Mají na zadních packách na "plosce" někdy "vyholené" místečka. Pojímala mě hrůza, zda to není plíseň a tak. Ale když jsem viděla jak při hrách "řežou" zatáčky a jak nestíhají zabrzdit, tak mi to bylo jasné

Legrační myšky z Amazonu :-D, moc se mi líbí. Tedy ještě je nemám, musím si počkat, až ho otevřou...
napsal(a):
Takovouhle krabici jsem kdysi vyrobila kocourovi, cca 14 dní ji miloval, dávala jsem mu dovnitř sušené maso nebo jiné pamlsky. Někdy ji na sebe převrátil, nebo ji před sebou v běhu tlačil po místnosti. Když už byla odrbaná, tak jsem ji vyhodila a za nějaký čas dala další, náklady 0 kč

mesič
napsal(a):
Takovouhle krabici jsem kdysi vyrobila kocourovi, cca 14 dní ji miloval, dávala jsem mu dovnitř sušené maso nebo jiné pamlsky. Někdy ji na sebe převrátil, nebo ji před sebou v běhu tlačil po místnosti. Když už byla odrbaná, tak jsem ji vyhodila a za nějaký čas dala další, náklady 0 kč
Mimo to mají kocouři po domě také různé krabice i s otvory. V některých s oblibou spí (bezkonkurenční je nízká od plechovkového piva, tu má každý svoji ), v jiných si hrají na schovku
napsal(a):
Mimo to mají kocouři po domě také různé krabice i s otvory. V některých s oblibou spí (bezkonkurenční je nízká od plechovkového piva, tu má každý svoji ), v jiných si hrají na schovku
U nás teď letělo víčko z krabice od papíru do tiskárny. Teď chci udělat ten stan, co dávala odkaz Joanne.s.

U nás zaručeně vede prut s peřím a tunel. Ostatní hračky ji brzy omrzely. Jako novinku začala aportovat gumičky do vlasů. Pak je někam důkladně uklidí, takže já věcně nemám.
A na pamlsky jsem vymyslela krabičku od papírových ubrousků. Natrhám ji sušený maso a dám do krabice. Nejlépe na hladkou podlahu. Zábava pro obě strany.
sarabubu
napsal(a):
U nás zaručeně vede prut s peřím a tunel. Ostatní hračky ji brzy omrzely. Jako novinku začala aportovat gumičky do vlasů. Pak je někam důkladně uklidí, takže já věcně nemám.
A na pamlsky jsem vymyslela krabičku od papírových ubrousků. Natrhám ji sušený maso a dám do krabice. Nejlépe na hladkou podlahu. Zábava pro obě strany.
Ano, u nás je největší sranda taky s krabičkou od ubrousků - ale přilepila jsem ji pomocí takové té "žvýkačky" k zemi, do ní dala víčko od piva a pet lahve a to je pane radosti!. :).
Vzpomenete si někdo, kdo jste zde doporučoval takový ten látkový šustivý pytel s otvorem? Snad "Joanne"? Kocouři měsíce nulový zájem, až večer jsem jej pořádně vypjala, přemístila kousek jinam a celý večer řádili jak tyfus! Občas na sebe narazili naprosto nečekaně, protože při tom všem pobíhali po bytě a to pak byly úžasně komické situace. Ráda jsem se na to dívala, ale naopak nerada bych byla kdybyste mě brali jako přílišnou pesimistku pro to, co ještě napíšu: já totiž pořád nejsem schopná poznat, kdy je to přátelská honička a kdy vážně míněná a ve zlém. Zažili jste někdo z vás, kdo máte dvě či více koček, že by byly i takové nějaké nenávistné honičky? Nejvíc by mě to zajímalo u "Blazice" - ta má podobnou situaci té mojí - dva kocoury věkově nedaleko od sebe a myslím, že je má spíš bytové. Anebo také "Kočičí svět", samozřejmě "Tina", "Saty", "Lavacca", "Rapotacka" - no prostě ta naše stará dobrá parta!
Řekla bych že u dvou birem, které jsou z povahy mírné a hodné, honičky ve zlém moc nehrozí.
Ano, ten zelený pytel mám taky. Ale tady jsem o něm psala, když jsem ho kupovala. A kocourkovi se velmi líbil a doteď si tam hraje. Akorát to má jednu podmínku - musím si tam hrát zpravidla já s ním. Vezmu mávátko a šustím jím uvnitř pytle a kocour loví!
po každé hře a před ní pytel vypnu jen rukou. zkoušela jsem ho i k něčemu přivázat, ale kocourovi se to nelíbilo.
Jinak k tomu zdánlivě zlému lovení se navzájem. Vzpomeňte si, kolikrát zde psali noví majitelé kočky, že je kočka agresivní, jde po nich, loví je. A my píšeme, je to v pořádku, ke kočce to patří, je taková, nic zlého tím nemyslí. Řekla bych, že ten váš případ je obdobný. Jinak bych být vámi po vzoru Vicky Halls, do rvaček kocourů fakt nezasahovala, maximálně hodit polštář, ale až když vám připadá, že si ublíží /jinak fakt vydržet nedělat nic/. A zásadně se fakt chovat k oběma kočkám stejně, né k té napadané ochranitelsky. Je to těžké, ale vyplácí se to.

Fikovnoce: birmy jsou mírné, takže to jejich "zápasení" také tak vypadá. Vysloveně si hrají. Jeden druhého vybízí ke hře... Nahánějí se, sem tam má jeden v tlamičce chlupy toho druhého. Chvilku je z nich chumel, koušou se a hned na to se olizují Ale je to všechno jenom "jako". Jeden z kocourů si udržuje svou horní pozici tím, že druhého obchází, vyluzuje takové zvláštní protáhlé mňoukání a skočí. Několikrát to zopakuje. A to je vše
Pořídili jsme je s tříměsíčním odstupem a oba byli koťata, takže jsou takřka jako sourozenci.
Díky moc za odpovědi. U nás je to tak, že - opět pomalilinku - jsou už i přátelské honičky...JENŽE jako by zničehonic - (mladý obvykle něčím vyprovokuje - např. skočí na velkého, když ten jde zrovna ze záchodu a logicky si nejde hrát) se to změní: no a když už je to moje starší dobračisko jo naštvané, tak začne mladého obcházet, staví se bokem, mladý leží na zemi, uši přilepené u hlavy a ječí - to ječení velkého obvykle nějak znechutí, takže ve finále na malého stejně nezaútočí. JENŽE - to ihned malý zneužije, v mžiku je na nohou a třeba zezadu najednou na velkého skočí. A to si myslím, že vážně nejsou kamarádské honičky. No a pak jsou ty, které už bych se jako přátelské nebála označit - s využitím třeba toho šustivého pytle, VZÁJEMNÝM číháním, jeden skočí na kočičí strom, druhý tam skočí z druhé strany, pak jak stádo koní se proženou po celém bytě - to je dle mě OK a ráda to pozoruji... Ale ten první případ to - podle mě - přátelské určitě není .
napsal(a):
Fikovnoce: birmy jsou mírné, takže to jejich "zápasení" také tak vypadá. Vysloveně si hrají. Jeden druhého vybízí ke hře... Nahánějí se, sem tam má jeden v tlamičce chlupy toho druhého. Chvilku je z nich chumel, koušou se a hned na to se olizují Ale je to všechno jenom "jako". Jeden z kocourů si udržuje svou horní pozici tím, že druhého obchází, vyluzuje takové zvláštní protáhlé mňoukání a skočí. Několikrát to zopakuje. A to je vše
Pořídili jsme je s tříměsíčním odstupem a oba byli koťata, takže jsou takřka jako sourozenci.
Ještě doplním - s tím olizovánim: na chalupě (a výjimečně i v bytě) velký občas olizuje mladého, a mladý občas olizuje mě ! Ale mladý velkého ani jednou jedinkrát...
fikovnice
napsal(a):
Ještě přidám dotaz: dost by mě zajímaly vaše názory na tzv. interaktivní hračky. V kamenných obchodech neskutečně předražené, u nás byla v kurzu koulodráha, ale jen krátký čas. Tak jestli má smysl vůbec kupovat něco tak příšerně drahého. Jednou jsem úplně zblbla a koupila jakýsi šunt asi za 500 Kč! - odkaz nemám - kočka měla packou dávat do pohybu kuličku na jakési jakoby otočné plošině (asi to blbě popisuju) a kulička se měla pohybem rozsvěcovat...
No narovinu - zachránila mě vada výrobku - kulička nesvítila (kocoura - to jsem měla ještě jen jednoho) to absolutně nezajímalo, takže ještě ten večer jsem pádila zpět do obchodu a naštěstí mi vrátili hned peníze.
Máme úplně to samé a našeho kočičáka to vůbec nezajímalo, dokud jsem mu to nevylepšila a nedala dovnitř pár pamlsků...
To samé máme i s kupovaným škrabadlem. Ani trochu ho nezaujalo, ale domácí vyrobené, tak s tím si hraje. A tak to máme se vším kupovaným - ty prostě nejedou, zatímco domácí výroba u nás vede na plné čáře

July 8: že mají kočky raději domácí výrobku to může být z části i tím, že jsou na těchto věcech naše pachy Takže i to může být důvod, proč si s novými hračkami nechtějí hrát. Někdy stačí párkrát nechat na škrabadle nějaké nošené oblečení, posypat ho šantou nebo jak píšete využít mlsky... Zmuchlaná účtenka také nemá u nás dlouho oblibu, ale všimla jsem si, že když ji opět požmoulám v rukách, tak je opět v kurzu
napsal(a):
July 8: že mají kočky raději domácí výrobku to může být z části i tím, že jsou na těchto věcech naše pachy Takže i to může být důvod, proč si s novými hračkami nechtějí hrát. Někdy stačí párkrát nechat na škrabadle nějaké nošené oblečení, posypat ho šantou nebo jak píšete využít mlsky... Zmuchlaná účtenka také nemá u nás dlouho oblibu, ale všimla jsem si, že když ji opět požmoulám v rukách, tak je opět v kurzu
Děkuji za tip...určitě vyzkouším a dnes si ze škrabadla udělám věšák
Je to můj první kocourek, přinesla mi ho kamarádka, která ho našla, byl hubený, malinkatý (cca 2měsíce) a zanedbaný. S přítelem jsme se rozhodli, že si ho necháme a už bych ho nedala. Bude mít rok.
A jelikož to měl ze začátku, tak těžké, tak ho hodně rozmazlujeme

july8
napsal(a):
Děkuji za tip...určitě vyzkouším a dnes si ze škrabadla udělám věšák
Je to můj první kocourek, přinesla mi ho kamarádka, která ho našla, byl hubený, malinkatý (cca 2měsíce) a zanedbaný. S přítelem jsme se rozhodli, že si ho necháme a už bych ho nedala. Bude mít rok.
A jelikož to měl ze začátku, tak těžké, tak ho hodně rozmazlujeme
Více takových lidí
july8
napsal(a):
Máme úplně to samé a našeho kočičáka to vůbec nezajímalo, dokud jsem mu to nevylepšila a nedala dovnitř pár pamlsků...
To samé máme i s kupovaným škrabadlem. Ani trochu ho nezaujalo, ale domácí vyrobené, tak s tím si hraje. A tak to máme se vším kupovaným - ty prostě nejedou, zatímco domácí výroba u nás vede na plné čáře
U nás bohužel nefunguje ani dávání pamlsků - oni ti moji totiž všeobecně nejsou pamlskoví, resp. ještě jsem nepřišla na nějaký, který by je extra zajímal. Co se týče her - mladší by si asi hodiny vydržel hrát s mávátkem, k čemuž je logicky nutná přítomnost mne. A starší zase miluje honičky a jelikož mladší na to až tak není, tak se po večerech měním v kočku a číhám na velkého a mladému zase tahám před čumákem mávátko. A to jsem se těšila, že si vyhrají spolu!
joanne.s
napsal(a):
Nejlepší pamlsky jsou lidské jídlo kousek králíčka z mého talíře, kousek tvarůžku, parmezánu, šunky, ale té nejvyšší jakosti apod.
No a to u nás právě ne, moje jídlo zajímá maximálně mladšího kocoura, někdy nechám oňuchat a nechce to. Starší kocour má rád Dreamies, teď mě asi odsoudíte, ale má je jen výjimečně...a já si také občas dám chipsy, apod.
Prosím nemáte nějaké tipy na domácí výrobu všelijakých hraček.
Ulehla jsem z angínou, tak ať se nenudím. K dispozici tu mám různé dřevo, spousta látek, roliček od papírových utěrek a toaleťáku, všelijaké skleničky, korálky a spoustu dalšího.
Klidně i nějaké tipy postupy na houpačky a další vychytávky
july8
napsal(a):
Prosím nemáte nějaké tipy na domácí výrobu všelijakých hraček.
Ulehla jsem z angínou, tak ať se nenudím. K dispozici tu mám různé dřevo, spousta látek, roliček od papírových utěrek a toaleťáku, všelijaké skleničky, korálky a spoustu dalšího.
Klidně i nějaké tipy postupy na houpačky a další vychytávky
Hned bych pak od Vás zakoupila...
joanne.s
napsal(a):
Nejlepší pamlsky jsou lidské jídlo kousek králíčka z mého talíře, kousek tvarůžku, parmezánu, šunky, ale té nejvyšší jakosti apod.
Ten náš prcek by též nejraději jedl z našeho talíře snad cokoliv :-D
Ale držíme se a nic mu nedáváme, jen sem tam kousek šumčičky.
Akorát nedávno jsem mu chtěla udělat radost (když nakupujeme pro mého dalšího čtyřnohého miláčka hafoše, tak musíme koupit pamlsky samozřejmě i jemu), tak jsem nakoupila sušené rybičky v domnění, že se po nich jen zapráší a ono ejhle. Jednu okoštoval a zbytek ani ň. A to jsem byla nadšená, že jsem našla i něco jiného než jen plněné taštičky (nebo jak to nazvat).
Doporučuji masové tyčinky - minisalámky pro kočky, co se prodávají v drogerii DM. Složení dobré a jsou velmi oblíbené.
podobné jsou i Miamor sticks - krátké masové tyčky, akorát jsou o kousek dražší.
Sušené rybičky jsem také měla, tuším od firmy AKinu. Kocourek je nakonec sežral, ale velké nadšení nebylo.
joanne.s
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/6218/manual-pro-zacinajiciho-chovatele-iii-jak-vyrobit-kocce-hracky/.
Děkuji...včera jsem se pustila do díla a dnes pokračování.
Mám zhotovenou: šustící myš (vede na plné čáře a chystám se na další), bambuli, úžasný prohíbací žebřík, léhátko (no spíš něco na způsob houpací sítě, které má dané venku v přístřešku) a interaktivní hru ze všelijakých roliček (zatím nechápe, že to půjde vytáhnout pouze packou a stále tam strká jen čumáček :-D).

july8
napsal(a):
A zároveň mám dotaz...někde jsem viděla úžasné odkazy na youtube na všelijaké hračky včetně škrabadel a už to nemůžu dohledat...neporadíte někdo?
Pravděpodobně to nebude to, co máte na mysli, ale také je tam postup výroby hraček... Https://www.youtube.com/watch?v=au8vq3EHkMs&index=1&list=PLHZZojDg7cOB_vUu1xtrVgIm2-V4JiIX-.
napsal(a):
Pravděpodobně to nebude to, co máte na mysli, ale také je tam postup výroby hraček... Https://www.youtube.com/watch?v=au8vq3EHkMs&index=1&list=PLHZZojDg7cOB_vUu1xtrVgIm2-V4JiIX-.
Děkuji tohle už jsem taky našla a podařilo se mi ten odkaz dohledat
Kupovane u nas nejedou a jelikoz me dostala nemoc, tak jsem pres vikend mela dost casu na tvoreni.
Ani jsem necekala, ze me to tak chytne
Prikladam neco na ukazka, ale mame toho daleko vic ;-).

Kopíruji foto z FB co mě zaujalo... už mám i koupenou látku a zkusím udělat pelíšky nemáte někdo něco podobného? mám trošku starost jestli ty moje vyžránky udrží jen ten suchá zip.
saty
napsal(a):
Kopíruji foto z FB co mě zaujalo... už mám i koupenou látku a zkusím udělat pelíšky nemáte někdo něco podobného? mám trošku starost jestli ty moje vyžránky udrží jen ten suchá zip.
Jj, taky jsem to tam viděla a líbí se mi to. :)
Já osobně si myslím, že tu suchý zip nebude, že to bude něco pevnějšího (dle mýho by sucháč dospělou kočku neunesl, ne?).
lavacca
napsal(a):
Jj, taky jsem to tam viděla a líbí se mi to. :)
Já osobně si myslím, že tu suchý zip nebude, že to bude něco pevnějšího (dle mýho by sucháč dospělou kočku neunesl, ne?).
Myslím že 4 sucháče by to měli zvládnout on kvalitní sucháč když se neustále nepřelepuje vydrží docela dost ale spíš uvazuji o kovových sponách.
saty
napsal(a):
Myslím že 4 sucháče by to měli zvládnout on kvalitní sucháč když se neustále nepřelepuje vydrží docela dost ale spíš uvazuji o kovových sponách.
Tak je fakt, že záleží i na kvalitě sucháče. :) I když nevím nevím, zda by sebekvalitnější udržel toho našeho 8 kilovýho hocha. :)
Právě přemýšlím jim něco takovýho udělat k Vánocům, ale přidělat to buď provazem s tím, že by se to chytilo těch příček (aby to nesklouzávalo) nebo nějakým pevným textilem a sponou? nevim no...ale vypadá to dobře a věřím, že by se jim to líbilo. :).

saty
napsal(a):
Taky se mi to líbí. Okukovala jsem to na výstavě, měli to jako samostatný díl ke škrabadlům a v rozích oka s karabinkou. My máme židle s příčnými vzpěrkami na nohách, takže by se to dalo i přivázat a nesklouzávalo by to. Ale jestli se do toho někdy pustím...

napsal(a):
Taky se mi to líbí. Okukovala jsem to na výstavě, měli to jako samostatný díl ke škrabadlům a v rozích oka s karabinkou. My máme židle s příčnými vzpěrkami na nohách, takže by se to dalo i přivázat a nesklouzávalo by to. Ale jestli se do toho někdy pustím...
Voňavé papírky (viz výše) se u nás moc neosvědčili (avšak kočka kolegyně z práce je z nich nadšená) a ty myšky jsou skvělé. Jsou potažené síťkou a kocouři si je chytají drápkem. Dala jsem je do krabičky od papírových kapesníčku a super!
Nepatří to sem, ale:
http://goozoo.cz/kocici-logika/.
rapotacka11
napsal(a):
Nepatří to sem, ale:
Skvělé, tohle mi zlepšilo den!
rapotacka11
napsal(a):
Nepatří to sem, ale:
Nemá chybu .
napsal(a):
Voňavé papírky (viz výše) se u nás moc neosvědčili (avšak kočka kolegyně z práce je z nich nadšená) a ty myšky jsou skvělé. Jsou potažené síťkou a kocouři si je chytají drápkem. Dala jsem je do krabičky od papírových kapesníčku a super!
Jo jo petstages umi dělat některé fakt super hračky u nás vedou ty šustící uvidím Jak se to povede pak poslu fotky.

saty
napsal(a):
Jo jo petstages umi dělat některé fakt super hračky u nás vedou ty šustící uvidím Jak se to povede pak poslu fotky.
Ano, když jsem objevila tyto, hned jsem pátrala po dalších (zatím se "sbírka" nerozrostla )
https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=622&q=petstages+cat+toy&oq=petstages&gs_l=img.1.4.0i19l10.1619.1619.0.4663.1.1.0.0.0.0.106.106.0j1.1.0...0...1ac.1.64.img..0.1.103.ZB_4y6tq47I
Nevím jak kočky, ale já mám barevné věci moc ráda
july8
napsal(a):
Kupovane u nas nejedou a jelikoz me dostala nemoc, tak jsem pres vikend mela dost casu na tvoreni.
Ani jsem necekala, ze me to tak chytne
Prikladam neco na ukazka, ale mame toho daleko vic ;-).
Tak sem si dovolila se opičit , a udělala tu bambuli , ale bez peříček bo teď se blbě hledaj v tom mokrým počasí .
Omlouvám se za špatně vložený příspěvek, ale bohužel nevím, jak ho smazat, jestli to teda vůbec jde.
Jinak děkuji, jsem ráda, že jsem někoho mohla ispirovat.
Co se týká peříček, pokud bych měla kočku jenom doma, tak zvenku bych asi též nebrala.
Můj kocourek má možnost běhat po zahradě a zároveň má přístup i do baráku, ale i přesto jsem si peříčka vyptala u sousedů, kteří chovají kachny - přece jen, jistota je jistota
saty
napsal(a):
To je dobrýýýý! Každopádně ty čičiny, co se tam vyvalují, také nevypadají zrovna štíhle... !
napsal(a):
Naši dostali dvě myšky nové včera. Do sbírky asi 200 jiných myšek! A přesto je zaujaly... Měla jsem návštěvu - kámošku - a velkej jako by se před ní předváděl - útočil na tu myšku ostošest, přitom jinak by na to zvysoka prděl. Taky máte kočky - exhíky (exhibicionisty)?
rapotacka11
napsal(a):
Nepatří to sem, ale:
V tolika, ale tolika těch příkladech poznávám své kocoury! A největší síla je samozřejmě sezení na obličeji, to mi občas praktikuje mlaďas, velkej ne.
Co vám ostatním? Také jsou kočky schopny si Vám sednout i přímo na obličej?
july8
napsal(a):
Omlouvám se za špatně vložený příspěvek, ale bohužel nevím, jak ho smazat, jestli to teda vůbec jde.
Jinak děkuji, jsem ráda, že jsem někoho mohla ispirovat.
Co se týká peříček, pokud bych měla kočku jenom doma, tak zvenku bych asi též nebrala.
Můj kocourek má možnost běhat po zahradě a zároveň má přístup i do baráku, ale i přesto jsem si peříčka vyptala u sousedů, kteří chovají kachny - přece jen, jistota je jistota
Ne, myslím, že příspěvek smazat nejde, jen prostřednictvím admina. Také jsem onehdá cosi chtěla smazat...

Tak jsem si říkala, "Blazice", jestli mě nepředběhnete a také, že ano! Já včera na poště vyzvedávala opožděného Ježíška pro kocoury, v balíku měli hned 3 hračky - jednak takový ten oblouk, co na něm visí různé myšky (myslím, že jej už dříve zmiňovala "Jaňulaaa" nebo "Janaaa" - nebo tak nějak je její nick, pak hmyz - cca 5cm velkého brouka pohybujícího se různými směry, ale hlavně hračku, kterou uvádím níže - super! - jen nevím, zda se nelíbí víc mně než kocourům!
Je to ze ZOOHITU, neuvědomuji si, že byste tuto hračku někdo zde již zmiňoval. Vkládám i popis a dodávám, že šustot a třepotání křídel motýlů fakt celkem dobře imituje třeba šustot můr! Takže obzvlášť "hračička mlaďoch" měl opět hned pohotovost! Starší kocour nic moc, ale on je prostě lovec - baví jej živá kořist - někdy si říkám, že jsou jak noc a den. A včera mě napadlo ještě lepší přirovnání. Viděli jste někdo film "Otec a otec" - v hlavních rolích Gerard Depardieu a Pierre Richard. Depardieu je tam - jako obvykle - ten chlapák, kterému to pálí víc než Richardovi. Pierre Richard je tam hlavně hrozně komický, nemehlo, nešika (ale přesto plný pozitivních citů a emocí)...a tak mě napadlo, jak to sedí na mé kocoury - tedy nejen oni herci, ale hlavně ty postavy v tom filmu (jde tam o tu holčičku, co nejdříve nemluví, pak se pod vlivem Depardieua rozmluví, k závěru hraje Richard těhotnou ženu , jak prchají i s tou holčičkou před Policií) - a fakt jsem se téměř nahlas smála, protože mám pocit, že to přirovnání na mé čtvernožce platí!
Zpět k té hračce, zde tedy popis a pokusím se přiložit fotky. Jen se zeptám - znáte ji někdo či máte doma?
"Akční hračka pro kočky s bateriovým pohonem a vlajícími motýlky, podporuje lov & hravost, široká základna pro dokonalou stabilitu, včetně náhradních motýlků. Rozměry: Ø 25 cm
Perfektní zábava v obýváku: Hračka pro kočky Funny motýlci zpestří Vaší kočce život akcí a zábavou. Stačí stisknout tlačítko a motýlci začnou poletovat ve vzduchu.".
fikovnice
napsal(a):
Tak jsem si říkala, "Blazice", jestli mě nepředběhnete a také, že ano! Já včera na poště vyzvedávala opožděného Ježíška pro kocoury, v balíku měli hned 3 hračky - jednak takový ten oblouk, co na něm visí různé myšky (myslím, že jej už dříve zmiňovala "Jaňulaaa" nebo "Janaaa" - nebo tak nějak je její nick, pak hmyz - cca 5cm velkého brouka pohybujícího se různými směry, ale hlavně hračku, kterou uvádím níže - super! - jen nevím, zda se nelíbí víc mně než kocourům!
Je to ze ZOOHITU, neuvědomuji si, že byste tuto hračku někdo zde již zmiňoval. Vkládám i popis a dodávám, že šustot a třepotání křídel motýlů fakt celkem dobře imituje třeba šustot můr! Takže obzvlášť "hračička mlaďoch" měl opět hned pohotovost! Starší kocour nic moc, ale on je prostě lovec - baví jej živá kořist - někdy si říkám, že jsou jak noc a den. A včera mě napadlo ještě lepší přirovnání. Viděli jste někdo film "Otec a otec" - v hlavních rolích Gerard Depardieu a Pierre Richard. Depardieu je tam - jako obvykle - ten chlapák, kterému to pálí víc než Richardovi. Pierre Richard je tam hlavně hrozně komický, nemehlo, nešika (ale přesto plný pozitivních citů a emocí)...a tak mě napadlo, jak to sedí na mé kocoury - tedy nejen oni herci, ale hlavně ty postavy v tom filmu (jde tam o tu holčičku, co nejdříve nemluví, pak se pod vlivem Depardieua rozmluví, k závěru hraje Richard těhotnou ženu , jak prchají i s tou holčičkou před Policií) - a fakt jsem se téměř nahlas smála, protože mám pocit, že to přirovnání na mé čtvernožce platí!
Zpět k té hračce, zde tedy popis a pokusím se přiložit fotky. Jen se zeptám - znáte ji někdo či máte doma?
"Akční hračka pro kočky s bateriovým pohonem a vlajícími motýlky, podporuje lov & hravost, široká základna pro dokonalou stabilitu, včetně náhradních motýlků. Rozměry: Ø 25 cm
Perfektní zábava v obýváku: Hračka pro kočky Funny motýlci zpestří Vaší kočce život akcí a zábavou. Stačí stisknout tlačítko a motýlci začnou poletovat ve vzduchu.".
Jo, tuhle hračku si někdo nedávno pochvaloval na facebooku. Já ze zoohitu už nic neberu (dříve jsem tam kupovala Portu 21 grain free), takže objednávat se to nechystám. Mají doma už kupu hraček, že musím vždy část schovat, aby si pak s tím hráli, že je to neokoukané.
lavacca
napsal(a):
Jo, tuhle hračku si někdo nedávno pochvaloval na facebooku. Já ze zoohitu už nic neberu (dříve jsem tam kupovala Portu 21 grain free), takže objednávat se to nechystám. Mají doma už kupu hraček, že musím vždy část schovat, aby si pak s tím hráli, že je to neokoukané.
No, u nás už je fakt taky milion hraček... Mladej motýly stále loví, velkýho hračka nezaujala. Co se týká toho oblouku se zavěšenýma myškama, tak už nemusím shánět druhou měkkou deku, protože kocouři nastřídačku tento oblouk používají jako pelíšek!

Na výstavě pořízena tato látková kočička. Je plněná šantou a ta voněla i přes plastový sáček
http://www.nasmilacek.cz/hracky/54-hracka-barevne-kocky.html.
napsal(a):
Na výstavě pořízena tato látková kočička. Je plněná šantou a ta voněla i přes plastový sáček
http://www.nasmilacek.cz/hracky/54-hracka-barevne-kocky.html.
To jsou moc krásné hračky, taky je na výstavách potkáváme. My měli rybičku starší kočička ji milovala (teď ji má v hrobečku ). Mladá ale na šantu ani kozlík nereaguje. Nevíte, zda se to věkem změní? Teď má tak kolem roku a půl.

Acamar: Jednomu z našich tříletých kocourů také šanta "nevoní".
Já vím, že to nemusí vonět všem. Spíš mne zajímalo, jestli to není jen tím, že je ještě mladá. I když dospělá (hormonálně) už je, tak asi ne. Škoda.
První kočka ignorovala šantu, kozlík měla ráda, druhá měla ráda šantu i kozlík, třetí zas ani jedno. Asi chce mít každá svůj vlastní názor
Acamar
napsal(a):
Já vím, že to nemusí vonět všem. Spíš mne zajímalo, jestli to není jen tím, že je ještě mladá. I když dospělá (hormonálně) už je, tak asi ne. Škoda.
První kočka ignorovala šantu, kozlík měla ráda, druhá měla ráda šantu i kozlík, třetí zas ani jedno. Asi chce mít každá svůj vlastní názor
Z dnešní výstavy jsem dovezla 2 pytlíčky s Kozlíkem lékařským a ty naše kočky se můžou uslintat, už jsem je dvakrát proplachovala vodou a sušila, jelikož byly tak proslintané, že se na ně nedalo chytit Naštěstí je v nich nastrouhaný kořen, ne jen nakapaná esence, tak jim to snad bude vonět dlouho
Objednala jsem kočkám hračku za pár korun a ani v duchu mě nenapadlo jakou jim udělá radost. Běhají s ní po bytě jak šílené. http://pethome.cz/cs/kocky/12379-hracka-kocka-chlupata-myska-mouse-65cm-1ks-lill-4250701774311.html.
Machyska
napsal(a):
Z dnešní výstavy jsem dovezla 2 pytlíčky s Kozlíkem lékařským a ty naše kočky se můžou uslintat, už jsem je dvakrát proplachovala vodou a sušila, jelikož byly tak proslintané, že se na ně nedalo chytit Naštěstí je v nich nastrouhaný kořen, ne jen nakapaná esence, tak jim to snad bude vonět dlouho
Tak toto dobře znám a momentálně po Brně sháním. Dokonce jsem obvolávala lékárny, aby mi kozlík jako sušenou drogu objednali.
Minulý kocour slintal tak, že to byly úplný kaluže a ve finále se v tom vyválel, takže chodil a v srsti měl kousky kořene .
Současný starší kocour kozlík také miluje a pojídá jej. U mladého zatím nevyzkoušeno. Teď mám spíš problém se sehnáním kozlíku.
A dodatek pro ty, co se ptají na šantu - mně kocouři na šantu nereagují, možná úplně maličko větší kocour, ale to musí být šanta úplně čerstvá.
j.Stela
napsal(a):
Já jsem koupila kozlík v lékárně jako kapky, naše malá se jde zbláznit když ho zacítí, staršímu kocourkovi to smrdí, prchá před tou vůní, stejné je to se šantou.
Mně právě na tinkturu z kozlíku také moc nereagovali - přece jen je tam alkohol a ten jim smrdí. Zato na ten nasekaný a nasušený kořen, to byla síla! Chystám se jej nějak poshánět.
j.Stela
napsal(a):
Já jsem koupila kozlík v lékárně jako kapky, naše malá se jde zbláznit když ho zacítí, staršímu kocourkovi to smrdí, prchá před tou vůní, stejné je to se šantou.
A jak malá je vaše malá? Naše "malá" (cca rok a půl) na kozlík i šantu zvysoka kašle a já se trochu kochám nadějí, že se to věkem - aspoň s kozlíkem - možná změní...
j.Stela
napsal(a):
Acamar: naše malá má 5 a půl měsíce a kozlík i šanta ji voní už asi od 3 měsícú, ale jak jsem psala, kocourkovi to neříká vůbec nic, obloukem se tomu místu vyhýbá kam to dám.
Ha, tak z šanty ani kozlíka asi u nás nic nebude Škoda, jak jsem viděla práci našich mourinek s kozlíkem...tak zas ale mladá neví, o co přichází, že.
Acamar
napsal(a):
Ha, tak z šanty ani kozlíka asi u nás nic nebude Škoda, jak jsem viděla práci našich mourinek s kozlíkem...tak zas ale mladá neví, o co přichází, že.
Acamar, a zkusila jste to, co píšu já - tj. sehnat fakt jen a jen nasekaný usušený kořen kozlíku - např. v nějaké té lékárně? Ten u nás fakt dělá a dělal VŽDY divy!
Fikovnice: Baldi smrdí silně i několik měsíců od pořízení a rozdělání:D
jen po každé hře uklízím do original igelitového sáčíčku/kvůli sobě, abych z toho puchu neomdlela:D
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/baldrian/185431.
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: Baldi smrdí silně i několik měsíců od pořízení a rozdělání:D
jen po každé hře uklízím do original igelitového sáčíčku/kvůli sobě, abych z toho puchu neomdlela:D
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/baldrian/185431.
OK, díky za info!
fikovnice
napsal(a):
Acamar, a zkusila jste to, co píšu já - tj. sehnat fakt jen a jen nasekaný usušený kořen kozlíku - např. v nějaké té lékárně? Ten u nás fakt dělá a dělal VŽDY divy!
No, měli jsme ty pytlíčky se sušeným kořenem, starší ho milovala, tak asi to cítit bylo dost. Kozlík byl ostatně cítit už dole v hale u vstupu Samotný kořen jsem neměla, nikde jsem na něj nenarazila, přes lékárnu mne nenapadlo shánět.

Pytlíky s kořenem jsou často k mání na výstavách koček a po čichu ho najdete raz dva Když mě odér kozlíku poprvé praštil do nosu, tak jsem si říkala, probuch co to jenom je. Však nekastrovaní kocouří "voní" jinak. A potom jsem si vzpomněla na Faunu, jak se tady kolikrát píše, že je z kozlíku děsný puch Nemýlila jsem se, byl to ON!

Joanne.s: jakože se smrdutý chlap maskuje kozlíkem? :-D Čistotní pánové prominou ;-).

Machyska
napsal(a):
V Globuse jsem letos koupila semínka Kozlíku lékařského , jsem zvědavá jestli nám na zahradě poroste. Když uvážím, že je to vlastně plevel, ta bych mohla mít úspěch. Doufám, že až vyroste, tak nezjistím, že roste rovnou za naším plotem už několik let
A až vám to na zahradě poroste, tak aby ses pak nedivila, proč se k vám stahují všechny kočky z celého okolí...
...sousedi budou smutní, že se jim kočky toulají a ony kdepak, jen čekají ve frontě u Machysky na kozlík lékařský...
Já vyčkám a bude-li pěstování úspěšné bez invaze všech koček z okolí, pak se do pěstování další rok pustím i já.

Acamar
napsal(a):
U nás slavila velký úspěch peříčková udice z výstavy, je trošku odlišná v tom, že ta peříčková násada se trochu otáčí/rotuje a vydává takový jemně třepotavý zvuk, prostě jako letící ptáček...nenašla jsem bohužel na netu nic podobného pro ilustraci.
Nebude to něco podobného? Na Zoohit je za 39, - Kč. Máme ji doma. Je na dlouhém prutu, při pohybu se otáčí a šustí

Alena V.

XXX.XXX.118.1
Koulodráhu mám a vyndám jí když máme koťata. Dospělé kočky nezajímá, už se mi i stalo, že na ni kočka hodila bobek. Nejlepší jsou stejně krabice a krabičky. Výborná je třevba krabička od papírových kapesníků. s oválným otvorem. Dám do ní drobné hračky a kočky je loví a zase strkají zpátky.
napsal(a):
Nebude to něco podobného? Na Zoohit je za 39, - Kč. Máme ji doma. Je na dlouhém prutu, při pohybu se otáčí a šustí
Není to úplně ono, tu máme taky. Ta z výstavy má dvě delší pírka a po jejích stranách jsou nalepena dvě kratší pírka. Jedno to malé se kočce podařilo vyškubnout a bylo poznat, že se hned točila a třepetala méně, musíme to znovu nalepit.
A nebo máme tu ze Zoohitu nějakou špatnou, že to nedělá jak má
Alena V.
napsal(a):
Koulodráhu mám a vyndám jí když máme koťata. Dospělé kočky nezajímá, už se mi i stalo, že na ni kočka hodila bobek. Nejlepší jsou stejně krabice a krabičky. Výborná je třevba krabička od papírových kapesníků. s oválným otvorem. Dám do ní drobné hračky a kočky je loví a zase strkají zpátky.
..naše kočky striktně vyznávají na házení bobků svou toaletu ...máme kočky tři - ragdola, ragdolku a nalezence tvářícího se jako želvovinová Peršanka...když jí dostaly kočky pod stromeček - je to delší do tvaru osmičky,...tak nejchytřejší kocour čtyřletý kastrovaný ragdol ji rozebral, vyndal míček a začal s ním kutálet p podlaze,...druhá kočka dvouletá kastrovaná ragdolka je sice krásná ale už ne tak jasnozřivá jako kocour, na ní koukala zpovzdálí, teprve asi po třech dnech jí došlo, že by si mohla hrát a také si ten samý den na ní ustlala a využívá ke spaní a hraní i nadále a třetí ani ne roční nekastrovaný nalezenec, ten si s ní opravdu vyhraje nejvíce...
Koulodráha u nás měla úspěch jen krátkodobý, ale zato intenzivní kotě šťouchalo dnem i nocí, taky tam i spala, i dospělá kočka to vyzkoušela. Ale po pár dnech to opadlo. Teď když občas vytáhneme, tak kočka formálně sem tam šťouchne, ale na udičky a míčky to prostě nemá, to je prostě láska
U nás kupodivu nebodoval ani laser.
U nás nejvíc frčí motýlek na drátku, co se dá lovit, to už je baví dlouho, také peříčka na dlouhé tyčce o kterých psala Blazice. Cena je u peříček super a dobře drží, ještě se je nikomu z kočičáků nepodařilo zlikvidovat.
Machyska
napsal(a):
U nás nejvíc frčí motýlek na drátku, co se dá lovit, to už je baví dlouho, také peříčka na dlouhé tyčce o kterých psala Blazice. Cena je u peříček super a dobře drží, ještě se je nikomu z kočičáků nepodařilo zlikvidovat.
U nás koulodráha nezaujala téměř vůbec, ale o tom motýlkovi uvažuji už déle. Má-li u vás úspěch, asi také pořídím. Je ze zoohitu?
Jo, jo, ze Zoohitu , jsou tam celkem čtyři motýlci na postupnou výměnu, u nás už je nasazen ten třetí, ale máme hračku už cca rok. Teď byla hračka asi dva měsíce ve skříni, už se mi zdálo, že to není takový hit jako na začátku, vytáhla jsem před měsícem a kočičky jsou zase nadšené. Trochu to žere baterie. Jsou tam tři tužkové.
Ty poškozené motýlky jsem zatím nechala a uvažuji, jak je opravím, aby mohli být zase použiti. Většinou se ohne ten drátek, ale vydrží hodně časté rovnání, žádný zatím nepraskl.
Machyska
napsal(a):
Nestraš, nechci mít kočkolend na zahradě , stačí ti naši raubíři.
Samozřejmě se s pěstitelskými úspěchy i neúspěchy pochlubím. Tvé kočičky dostanou voňavý kořínek na hraní, ať si to užiješ i ty .
Dííííííky ! ... že mým kočičkám dopřeješ a mě vlastně taky.
A ještě díky za info o motýlkách, tuhle hračku si připisuji do seznamu.