Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SP

20.6.2015 19:30
SP

XXX.XXX.125.217

Dobrý den,
objevily se nám stroupky v kožichu. Podezříváme alergii na krmení (návštěva k vetovi bude po víkendu, ale jinak je v pořádku, blechy dlouhodobě kontrolujeme a nemá, ven nechodí, očkovaný, aktivní atd.). Mohl by někdo poradit, jaký zvolit postup na vyloučení alergenu? Předpokládám, že jako u lidí krmit výhradně jednou věcí, postupně přidávat alergeny a sledovat změny, ale zajímalo by mě, jak dlouho zhruba takový proces může trvat? Případně prosím doporučit vhodné krmivo, se kterým začít (v souč. RC/Anka, v plánu je změnit na Acanu nebo Orijen).

20.6.2015 19:51
joanne.s

XXX.XXX.49.76

Vyhněte se granulím s obilninami, ověřte použité konzervanty a antioxidanty v krmivu. zároveň by krmivo nemělo mít příliš různých druhů bílkovin.

posílám můj osobní seznam bezpečných krmiv

Go natural
Now grain free
Taste of the wild
Acana
Orijen /můj favorit/
Canidae
Annamaet grain free

pokud jste dosud krmili krmivem s kuřecím masem, vyberte variantu granulí shora postavené na jiném druhu masa/ zpravidla ryba např/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2015 06:09

Pokud by se jednalo o alergii na kuřecí maso, tak je potřeba ještě vysledovat, aby např. rybí granule neobsahovaly kuřecí tuk...

25.6.2015 08:45
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Moje kočka je také alergická na kuřecí a jehněčí.Zjistili jsme to až za 3 roky, do té doby jí léčil blbej veterinář stále antibiotiky...Přečetla jsem spousty článků a tak mě napadla alergie.Přešly jsem k jinému veterináři a koupila jsem jí pro začátek granule TROVET - Králík s rýží, a za cca 3 týdny byla kočka skoro zdravá! Do šesti týdnů úplně zdravá.Potom nastalo období vyhledávání granulí, které může jíst, jelikož mám i druhou kočku a ta musí jíst to samé co naše alergička...Kuřecí tuk máte skoro všude.Hrozně špatně se hledá.Ale už jsme našli PURIZON -rybí, N&D dva druhy ryb, v německu jim kupuji granule krůta s rýží-pokud toto dodržuji, kočka je v naprostém pořádku.Zaplať pánbůh nejí kapsičky.Někdy se ale stane, že si trochu lízne od druhý kočky, která kapsičky jí 2 denně, tak už vím, že se mi do dvou hodin vysloveně pos...Ale jsem ráda, že jsme to vychytali.Kočka jinak dostává syrovou nebo vařenou rybu, hovězí nebo vepřové syrové masíčko a je v pohodě.Běda, jak bych jí dala kousek syrového nebo vařeného kuřecího-okamžitě šílený průjmy...

SP

28.8.2015 12:05
SP

XXX.XXX.125.217

Všem moc děkuji za tipy. Kdyby byl někdo zvědav, tak kuře "zvítězilo". Po delší pauze se dostal omylem ke kuřecí kapse a měl průjem, jaký jsme za skoro 20 let s kočkami neviděli. Nyní má nasazeny doporučené TOW rybí, vyrážka se výrazně zlepšila a ze změny krmiva jsou celkem spokojení i ostatní. Teď se vydáme pátrat po "mokrém" nekuřecím.

29.8.2015 22:08
joanne.s

XXX.XXX.52.73

Pokud je alergik, doporučuji raději krmit maso, než kapsičky..

3.1.2017 03:50
Elishka

XXX.XXX.40.43

Granule TROVET - králík s rýží obsahují kuřecí tuk a kočka se po nich vyléčila, i když je alergická na kuřecí, takže kuřecí tuk alergikům nevadí, vadí pouze kuřecí bílkovina!

3.1.2017 08:30
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Elishka napsal(a):
Granule TROVET - králík s rýží obsahují kuřecí tuk a kočka se po nich vyléčila, i když je alergická na kuřecí, takže kuřecí tuk alergikům nevadí, vadí pouze kuřecí bílkovina!

Blbost..ve složení nic takového není.To by se moje kočka hned zesr...Je tam jen 100%králík, právě kvůli alergii a to moje kočka má.Tady je složení.Jinak TROVET RRD můžu jenom doporučit!Kočka ho dostává 3 roky, plus N@D rybu, teď jsme narazili na zoohitu na troje další granule, které může, např.100%krocan, losos..a kočka po sedmi letech má konečně už tři měsíce jenom bobky! Takže dlouhodobé dodržování léčby se vyplatilo.Měla z toho věčného průjmu chronický zánět tlustého střeva.Je prava, že jí dávám 2x do roka na imunitu imunoglukan, Brit care -lososový olej, občas pangamin tabletky a chlorellu.

3.1.2017 08:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Koukám na složení granulí Trovet hypoallergenic rabbit na oficiálních stránkách výrobce:

http://trovet.nl/en/product_detail.html?groep=RRD&dier=cat

ingredients:
rabbit meal, rice, poultry fat, poultry liver (hydrolysate), yeast, vitamins and trace elements, fish oil, sodium chloride.

3.1.2017 22:45
Elishka

XXX.XXX.40.43

Ano, granule Trovet - králík s rýží obsahují drůbeží tuk, je to napsáno i česky na obalu. Koupila jsem je kocourovi, který je alergik ale už je příště brát nebudu. Tuk by ani nevadil, ale jsou tam pravděpodobně přidané umělé antioxidanty.

4.1.2017 11:50
Acamar

XXX.XXX.29.135

Granule pouze s králičím masem, ne kuřecím olejem a bez chem.konzervace by měly být Macs:
http://www.krmivomacs.cz/dry-macs-cat-mono-kralik

Pak jsou ještě Optimanova rabitt nebo Natural Greatness top mountain, ty už obsahují kuřecí tuk, ale konzervace by měla být přírodní.

5.1.2017 11:34

Acamar napsal(a):
Granule pouze s králičím masem, ne kuřecím olejem a bez chem.konzervace by měly být Macs:
http://www.krmivomacs.cz/dry-macs-cat-mono-kralik

Pak jsou ještě Optimanova rabitt nebo Natural Greatness top mountain, ty už obsahují kuřecí tuk, ale konzervace by měla být přírodní.

Pozor na Optimanovu, má ingredienci "oleje a tuky". Pro alergika rozhodně ne.
Obecně Španělsko si s kvalitou hlavu nedělá.
Natural G. je konzervace ok, ano, ale kuřecí tuk.. zkušenosti říkají se vyhnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík