Opravdu vedou granule k rakovině koček a psů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2015 20:43

Četla jsem ho cca před hodinou... Ani nevím, jak jsem se vlastně k němu dostala...

27.6.2015 20:48

Po přečtení knihy Kočky by kupovaly myši, mě to moc nepřekvapuje, ale nebrala bych to úplně globálně.

27.6.2015 21:36
joanne.s

XXX.XXX.46.237

Ani já to neberu globálně. ale něco na tom jistě je.

Snad rizika výrazně eliminujeme, když se při výběru granulí vyhýbáme použití živočišného odpadu, tj. vedlejším produktům živočišného původu /akrylamid, endotoxiny/ a obilnin /nejčastější zdroj plísní/.

28.6.2015 06:57

Joanne.s: také to tak "vidím"...

28.6.2015 07:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

joanne.s napsal(a):
Ani já to neberu globálně. ale něco na tom jistě je.

Snad rizika výrazně eliminujeme, když se při výběru granulí vyhýbáme použití živočišného odpadu, tj. vedlejším produktům živočišného původu /akrylamid, endotoxiny/ a obilnin /nejčastější zdroj plísní/.

Proboha jak ?
Jak se tomu vyhnout ?
Kdo by žvástům na papíře věřil.
Výrobci pro prachy přiotráví nás... i děti.

28.6.2015 11:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=807671

Četli jste tento článek? Co vy na to?

Dobrá den "Joanne",
článek jsem jen přelétla, ale nějak extra mu nevěřím. Za vším dnes hledej byznys se říká, bohužel... Jsou lobbistické skupiny (firmy), které budou propagovat granule a pak zase třeba výrobci konzerv a kapsiček budou lobbovat za jejich produkty. A bohužel první, co mě napadlo při přečtení Vašeho příspěvku, bylo: co za rakovinotvorné srágory s prominutím jíme my. Tedy omlouvám se, nechci paušalizovat, ale mám pocit, jestli my se těm všem karcinogenům, mutagenům, apod. v krmivech pro zvířata nevěnujeme více než je zdrávo. To není prosím Vás urážka. Já už teď také více sleduji složení krmiv. Ale stejně si nepřeji, aby mí kocouři byli granuloví, takže přednost má syrové maso. A dovedu si představit protiargument, že i v tom syrovém mase (pokud je nemám z ověřeného zdroje) se můžou různé "příměsi" různého původu vyskytovat...

28.6.2015 13:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak ono se stačí podívat na úmrtností tabulky u lidí - taky se ta rakovina objevuje častěji než dříve. A že by to bylo u psů, koček, apod. jinak? To asi těžko.

Ale máte pravdu, že krmením marketovek, apod. "dobrot" s BHA a BHT, apod. "mňamkami" k té rakovině přispějete víc než krmením masem či kvalitními granulemi. Ale stejně nemáte jistotu, že si to zvíře už nenese geneticky, apod...

28.6.2015 13:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Tak ono se stačí podívat na úmrtností tabulky u lidí - taky se ta rakovina objevuje častěji než dříve. A že by to bylo u psů, koček, apod. jinak? To asi těžko.

Ale máte pravdu, že krmením marketovek, apod. "dobrot" s BHA a BHT, apod. "mňamkami" k té rakovině přispějete víc než krmením masem či kvalitními granulemi. Ale stejně nemáte jistotu, že si to zvíře už nenese geneticky, apod...

Navíc statistika je samozřejmě zkreslena novými diagnostickými metodami a postupy jak v humánní, tak ve veterinární medicíně.

28.6.2015 13:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Dobrá den "Joanne",
článek jsem jen přelétla, ale nějak extra mu nevěřím. Za vším dnes hledej byznys se říká, bohužel... Jsou lobbistické skupiny (firmy), které budou propagovat granule a pak zase třeba výrobci konzerv a kapsiček budou lobbovat za jejich produkty. A bohužel první, co mě napadlo při přečtení Vašeho příspěvku, bylo: co za rakovinotvorné srágory s prominutím jíme my. Tedy omlouvám se, nechci paušalizovat, ale mám pocit, jestli my se těm všem karcinogenům, mutagenům, apod. v krmivech pro zvířata nevěnujeme více než je zdrávo. To není prosím Vás urážka. Já už teď také více sleduji složení krmiv. Ale stejně si nepřeji, aby mí kocouři byli granuloví, takže přednost má syrové maso. A dovedu si představit protiargument, že i v tom syrovém mase (pokud je nemám z ověřeného zdroje) se můžou různé "příměsi" různého původu vyskytovat...

A omluva za překlep hned v prvním slově... .

28.6.2015 15:26
saty

XXX.XXX.10.1

Asi takhle kdo si je dneska jistý že nejí nic potencionálně špatného?
myslím že ani já ani kočka snažíme se věnovat jejich jídlu vlastně skoro větší pozornost než našemu
U supermarketovek tomu fakt věřím i u některých lepších ale pochybných výrobců.

28.6.2015 18:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Asi takhle kdo si je dneska jistý že nejí nic potencionálně špatného?
myslím že ani já ani kočka snažíme se věnovat jejich jídlu vlastně skoro větší pozornost než našemu
U supermarketovek tomu fakt věřím i u některých lepších ale pochybných výrobců.

U nás se bezpochyby kocouři stravují lépe než já!

28.6.2015 19:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Navíc statistika je samozřejmě zkreslena novými diagnostickými metodami a postupy jak v humánní, tak ve veterinární medicíně.

Ano, samozřejmě i to na to má vliv. Dříve prostě kočka odešla někam umřít a nikdo zas tak neřešil, proč. Dneska berou lidi zvířata více jako mazlíky, s čím souvisí vyšší péče o něj i ze zdravotního hlediska a taky to, že se více zajímají o důvody úmrtí.

Nicméně stejně se kloním k tomu, že strava má na zdraví dost podstatný vliv a budu-li do kočky cpát denně granule s rakovinotvornými látkami, je fakt větší pravděpodobnost, že na ni taky umře.

28.6.2015 22:44
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Ano, samozřejmě i to na to má vliv. Dříve prostě kočka odešla někam umřít a nikdo zas tak neřešil, proč. Dneska berou lidi zvířata více jako mazlíky, s čím souvisí vyšší péče o něj i ze zdravotního hlediska a taky to, že se více zajímají o důvody úmrtí.

Nicméně stejně se kloním k tomu, že strava má na zdraví dost podstatný vliv a budu-li do kočky cpát denně granule s rakovinotvornými látkami, je fakt větší pravděpodobnost, že na ni taky umře.

Na tom něco určitě bude. Krmili jsme převážnou dobu Royal Caninem a Whiskasem (ano, taky jsme byli ti hloupí, co si mysleli, že je to dobrý ). A kocourek taky umřel na rakovinu. A docela mě rozčilovalo, že všichni říkali, ale on už je starý. Kočky se dožívají aji vyššího věku. Možná by se to stalo aji při lepší stravě, ale možná taky ne...

29.6.2015 08:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
U nás se bezpochyby kocouři stravují lépe než já!

U nás taky

29.6.2015 08:24
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Možná že tomu ty granule přispívají ale ona už moje máma ještě za totality měla na chov doma siamské kočky, tenkrát to byla velká vzácnost a dost drahá záležitost, počítejte roy 1967...(kočka vyšla na 2.500Kč-což byly cca 3 výplaty.minimálně-A jeden kocourek, kterého jsme měli doma, tak nám umřel na rakovinu střeva.V té době ještě žádné granule pro kočky nebyly...Takže to je prostě nemoc, která postihuje jak lidi tak zvířata.Podívejte se na to, co jíte...samá éčka, samá chemie...tak se není čemu divit, že je všude tolik rakoviny.Akorát bych se velkým obloukem vyhnula granulím z Polska...

29.6.2015 17:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Janaaa napsal(a):
Možná že tomu ty granule přispívají ale ona už moje máma ještě za totality měla na chov doma siamské kočky, tenkrát to byla velká vzácnost a dost drahá záležitost, počítejte roy 1967...(kočka vyšla na 2.500Kč-což byly cca 3 výplaty.minimálně-A jeden kocourek, kterého jsme měli doma, tak nám umřel na rakovinu střeva.V té době ještě žádné granule pro kočky nebyly...Takže to je prostě nemoc, která postihuje jak lidi tak zvířata.Podívejte se na to, co jíte...samá éčka, samá chemie...tak se není čemu divit, že je všude tolik rakoviny.Akorát bych se velkým obloukem vyhnula granulím z Polska...

Souhlasím!

29.6.2015 22:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

Janaaa napsal(a):

Přesně tak, že by to bylo jen s příchodem granulí, to ne. Určitě to bylo i dříve, i když nejspíš ne v tak velkém počtu...ale jak říkám - dříve se s kočkou nechodilo k veterináři nebo min. neměl takové přístroje, co dneska, takže se to až tak srovnávat nedá. Prostě jiná doba.

Petrhanz

31.3.2016 22:36
Petrhanz

XXX.XXX.131.246

Ani já jsem tomu nevěřil, ale z čeho náš kocour v šesti letech dostal rakovinu tlustého střeva mi nebyl nikdo schopen říct. Dostával stravu z řetězců granule whiskas, kapsy scheba a konzervičky gourmet. Žádný veterinář mi nebyl schopen říct proč to kočky dostávají, ale ví jistě , že to není z této stravy

1.4.2016 09:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Petrhanz napsal(a):
Ani já jsem tomu nevěřil, ale z čeho náš kocour v šesti letech dostal rakovinu tlustého střeva mi nebyl nikdo schopen říct. Dostával stravu z řetězců granule whiskas, kapsy scheba a konzervičky gourmet. Žádný veterinář mi nebyl schopen říct proč to kočky dostávají, ale ví jistě , že to není z této stravy

Tak to nejsou schopni říct 100% ani u lidí, z čeho ta rakovina je. Něco dělají genetické predispozice, něco strava, apod.

Nicméně nebyla bych naivní v tom, že pokud kočku cpu krmením obsahující rakovinotvorné konzervanty BHT a BHA a kupu barviv, apod. že to z krmení nebude.

PS: Kdepak veterinář bere tu jistotu, že to ze stravy není?!?

1.4.2016 10:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zásadní je životní styl - strava a pohyb. Genetika, zdravotní péče, prostředí také něco dělá, ale životní styl má vliv nejvíc.

2.4.2016 00:04
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Nevím, taky jme o tom doma často mluvili...
Osobně si myslím, že největší roli hrají geny.
Vždyť co bylo rozhovorů s lidmi, kteří se dožili stovky, a skoro unisono hlásali, že celý život jedli špek a zapíjeli slivovicí a kouřili.
Můj táta kouří 60 denně a když byl v 65 na rtg plic, doktor pochvalně kýval hlavou, jak je fajn, že je táta nekuřák, když má plíce jak mladej chlap. Ten radši ani nedutal. smajlík
Jím nezdravě, celé roky každý týden grilujeme, opíkáme slaninu, solím hodně, piju kofoly (čistá voda mi dělá zle), cvičit mě nikdo nedonutí, pracuji celý život s jedovatými chemikáliemi, je mi přes 50 a nemocná nejsem.
Každoročně chodíme na zdravotní kontroly.
Moje známá, která zásadně nepozře nic "nezdravého", doma nic nedělá, protože její manžel vaří i šije, ona jen chodí na procházky, a přitom je imrvére na nemocenské, dokonce dochází na psychinu... Její rodiče byli nemocní, měli ji pozdě, prodělala jakýsi krevní problém...
Nevěřím, že strava a ovzduší tak moc ovlivní organismus, já dávám 99% vlivu genům.
Jsou prostě slabší a silnější jedinci a ta strava ovlivní jen málo. Když se teda nebudeme bavit o extrémech.

2.4.2016 00:06
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

joanne.s napsal(a):
Zásadní je životní styl - strava a pohyb. Genetika, zdravotní péče, prostředí také něco dělá, ale životní styl má vliv nejvíc.

Tak to si fakt nemyslím a mám pro to i důkazy smajlík. Pohybuji se mezi sportovci a panečku, u doktorů jsou daleko častěji než já, líná baba, která celý život všude jezdí autem až před vchod. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík