Http://creativelife.cz/fotografie-kocek-s-handicapem-ukazuji-jejich-vitalitu/
Viděla jsem tento článek o kočičkách s nemocemi a handicapem a nějak se mě to dotklo, sama jsem přemýšlela tak, že takovou kočku nikdy, ale teď mám výčitky. Co myslíte vy?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zvířata neznají sebelítost a snaží se žít a přežít navzdory handicapu. V útulcích to jednoduché nemají, přece jen prosadit se mezi tolika zdravými jedince je problém. Ale pokud si ji někdo vezme domů, "šťastnější" kočku nenajde
https://www.youtube.com/watch?v=h7In8WIEH1I.
napsal(a):
Zvířata neznají sebelítost a snaží se žít a přežít navzdory handicapu. V útulcích to jednoduché nemají, přece jen prosadit se mezi tolika zdravými jedince je problém. Ale pokud si ji někdo vezme domů, "šťastnější" kočku nenajde
https://www.youtube.com/watch?v=h7In8WIEH1I.
Teda "Blazice" to je hezké video. Ta kočena ani neví, že má nějaký handicap, a fakt připomíná králíka. A hlavní je, že je šťastná a má své lidi, kteří ji milují!

Fikovnice: také šťastná kočička No řekněte...
https://www.youtube.com/watch?v=PKpEAtvDHS4.
napsal(a):
Fikovnice: také šťastná kočička No řekněte...
https://www.youtube.com/watch?v=PKpEAtvDHS4.
No to tedy jo! Navíc závidím jak si pěkně hrají! To ti moji o tyhle hračky už nějak ztratili zájem...
Já dnes pro změnu viděla fotky OTŘESNĚ týraných koček! Sem to dávat nebudu, je mi z toho zle ještě teď. Abych upřesnila je mi zle z tvora Homo sapiens sapiens !

Fikovnice: raději ne. Ať jsou tyto stránky prosté všech vyvrhelů a bestií...

Fikovnice: právě, že vím
Lidská krutost vůči zvířatům obecně mi přijde strašná, zvíře se často nemůže bránit, je slabší nebo v nevýhodné pozici, zavřené. Člověk se cítí zvířeti nadřazeným, ale přitom to kolikrát nemůže být pravda. Ano, většina zvířat neumí počítat (malé výjimky se prý najdou), neumí psát, číst atd. Ale když bylo ve vých. Asii tsunami, nezahynulo žádné volně žijící zvíře, protože to cítilo dávno před katastrofou. Jen člověk to jaksi necítil. Proto já o sobě neříkám, že jsem mým kočkám "paničkou", majitelkou, ale jsou to rovnocenní parťáci a kámoši. Nikdy mě nepomluví, nepodvedou, neukřivdí a vím, že mě mají opravdu rádi. Proč takovým tvorům ubližovat? Je to hnus, jak se lidi chovají ke zvířatům, nemají k nim žádnou úctu. Je to stejná bytost, mnohdy lepší, než člověk.
Kdysi mi kámoška přeposlala video z Číny, kde stahovali lišky zaživa, šlapali po nich, ti ubožáci ještě žili, když už neměli kůži...nedodívala jsem se, seděla jsem asi hodinu nehnutě a bylo mi neskutečně zle. Neskutečná lidská krutost...nikdy ji nepochopím, nejde to.

Peggi16: na FB se občas něco objeví. Já sama bych si takové stránky nedokázala najít. Nedávno to byly fota stahovaných psů. Ví se o tom, ať se o tom ví! Ale když to člověk vidí... Šla jsem zvracet. Ta bezmoc je hrozná... Lidi jsou různí. Tohle dělají bestie.
napsal(a):
Peggi16: na FB se občas něco objeví. Já sama bych si takové stránky nedokázala najít. Nedávno to byly fota stahovaných psů. Ví se o tom, ať se o tom ví! Ale když to člověk vidí... Šla jsem zvracet. Ta bezmoc je hrozná... Lidi jsou různí. Tohle dělají bestie.
Kdysi jsem se dívala na dokument Pozemšťané (Earthlings)...nedalo se to. Nicméně mě to posunulo tam, že nekupujeme žádné maso z obchodu, máme jen naše domácí. Já vím, pro jídlo se musí zvíře bohužel zabít, ale jde to i humánně, aby netrpělo. Chtěla jsem říct, že nebudu podporovat jatka, drůbežárny, slepičárny a podobná zařízení. U nás se mají všechna zvířata dobře, mají pohodu a jsou na prvním místě.
Jednou se toto zlo proti přírodě a živým tvorům obrátí proti člověku.
Máte pravdu, lidi by měli vědět a být informováni i o tom nepříjemném. I když na to není hezký pohled.
peggi16
napsal(a):
Lidská krutost vůči zvířatům obecně mi přijde strašná, zvíře se často nemůže bránit, je slabší nebo v nevýhodné pozici, zavřené. Člověk se cítí zvířeti nadřazeným, ale přitom to kolikrát nemůže být pravda. Ano, většina zvířat neumí počítat (malé výjimky se prý najdou), neumí psát, číst atd. Ale když bylo ve vých. Asii tsunami, nezahynulo žádné volně žijící zvíře, protože to cítilo dávno před katastrofou. Jen člověk to jaksi necítil. Proto já o sobě neříkám, že jsem mým kočkám "paničkou", majitelkou, ale jsou to rovnocenní parťáci a kámoši. Nikdy mě nepomluví, nepodvedou, neukřivdí a vím, že mě mají opravdu rádi. Proč takovým tvorům ubližovat? Je to hnus, jak se lidi chovají ke zvířatům, nemají k nim žádnou úctu. Je to stejná bytost, mnohdy lepší, než člověk.
Kdysi mi kámoška přeposlala video z Číny, kde stahovali lišky zaživa, šlapali po nich, ti ubožáci ještě žili, když už neměli kůži...nedodívala jsem se, seděla jsem asi hodinu nehnutě a bylo mi neskutečně zle. Neskutečná lidská krutost...nikdy ji nepochopím, nejde to.
"Proto já o sobě neříkám, že jsem mým kočkám "paničkou", majitelkou, ale jsou to rovnocenní parťáci a kámoši."
"Peggi", souhlasím se vším, co píšete vyjma tévěty, co jsem vykopírovala. Játotiž nejsem mýmkocourům rovnocenná, já jsem jejich personál!
fikovnice
napsal(a):
"Proto já o sobě neříkám, že jsem mým kočkám "paničkou", majitelkou, ale jsou to rovnocenní parťáci a kámoši."
"Peggi", souhlasím se vším, co píšete vyjma tévěty, co jsem vykopírovala. Játotiž nejsem mýmkocourům rovnocenná, já jsem jejich personál!
Personál je to správné slovo pro naši pozici vedle koček.
Bella si teda teď personál výrazně poškodila až tak že byl odvezen na pohotovost.
A k tomu mám dotaz jak často vám vaše kočičky omylem a že tohle byla fakt hloupost, způsobí velké zranění?
fikovnice
napsal(a):
Tak to máte naprostou pravdu! Doma na stěně mám pověšený takový malý obrázek s kočkou a je tam napsáno: zde bydlí kočka a její služebnictvo. Ta kočka nejsem bohužel já, jsem to služebnictvo.
saty
napsal(a):
Personál je to správné slovo pro naši pozici vedle koček.
Bella si teda teď personál výrazně poškodila až tak že byl odvezen na pohotovost.
A k tomu mám dotaz jak často vám vaše kočičky omylem a že tohle byla fakt hloupost, způsobí velké zranění?
Jak moc velké zranění jste utrpěla? Pro srovnání...
Mě kočka maximálně škrábla, ale ne úmyslně, jeden kocour mi prokousl nehet na palci kus do masa, při odčervování a díky mé nešikovnosti. Jinak nic vážnějšího. Aspoň se nepamatuju.
peggi16
napsal(a):
Jak moc velké zranění jste utrpěla? Pro srovnání...
Mě kočka maximálně škrábla, ale ne úmyslně, jeden kocour mi prokousl nehet na palci kus do masa, při odčervování a díky mé nešikovnosti. Jinak nic vážnějšího. Aspoň se nepamatuju.
Šrám na břiše zhruba 20cm dlouhý místy poměrně hluboký šrám na břiše, okamžitě se to začalo šklebit a krve jako z vola.7 stehů v té nejhorší části zbytek je jen ošklivější škrábanec.
Na pohotovost jsem nechtěla ale rodinka mě donutila, vtipné bylo že jsem se tam jako jediný střízlivý řidič musela odvést sama
Prostě jsem přišla domů v kalhotech a vršku od plavek a kočka na mě skočila nadšením jako ty jsi doma po třech dnech a nějak se špatně trefila.
saty
napsal(a):
Šrám na břiše zhruba 20cm dlouhý místy poměrně hluboký šrám na břiše, okamžitě se to začalo šklebit a krve jako z vola.7 stehů v té nejhorší části zbytek je jen ošklivější škrábanec.
Na pohotovost jsem nechtěla ale rodinka mě donutila, vtipné bylo že jsem se tam jako jediný střízlivý řidič musela odvést sama
Prostě jsem přišla domů v kalhotech a vršku od plavek a kočka na mě skočila nadšením jako ty jsi doma po třech dnech a nějak se špatně trefila.
A jejda, tak to bylo škaredé poranění...hlavně aby se to dobře zahojilo.
Moje nejstarší kočka je zas strašně žárlivá na ostatní. Jednou u mě ležela jiná má kočka a milá Miluška jak to viděla, pěkně s rozběhem hop a vysmýkat druhé kočce a bohužel škrábla i mě, ale bylo to jen povrchové. Prostě si mě přivlastňuje, já jsem jen její majetek a ostatní nemají nárok. Je taková stále, ale celkem s ostatníma vychází. A mě samozřejmě zbožňuje, doma mi říkají, že mě má ze všech koček nejraděj (i když ostatní mě mají rády taky a řekla bych, že dost).
Někdy kočka z radosti a lásky k člověku udělá i nemilé věci. Ale hlavně že to nebylo schválně a že to byla jen nešťastná shoda okolností.

Včera jsem četla článek v Psychlogie dnes o emocích zvířete. Pes je na tom emočně jako dítě ve věku 2 - 2,5 let. Takže jsou mu vlastní emoce jako vzrušení, strádání, spokojenost, znechucení, strach, zlost, radost, nedůvěra a láska.
Ostatní emoce jako stud, hrdost, pocit viny, opovržení... Těmito emocemi už nedisponuje.
Člověk s oblibou dává zvířatům lidské vlastnosti. Samozřejmě neoprávněně.
Kdo říká, že kočka je falešná moc intelektu nepobral
saty
napsal(a):
Btw, máme prakticky ve stejné době a ze stejného důvodu velmi podobné zranění. Já samozřejmě od mlaďocha - divočáka (starší si dává setsakra pozor, aby mi nijak neublížil). Radostí začal lítat po bytě a hups mi na holé stehno - to použil jako jakousi odrazovou plošinu a mám šrám cca 15 cm dlouhý. Naštěstí ale asi zdaleka ne tak hluboký jako Vy. Dokonce jsem si to ani nechtěla vyčistit, ale jak se to začalo "pěkně" vybarvovat, tak jsem to pro jistotu peroxidem přetřela. Samozřejmě to pálilo jak čert a mladej dostal ode mě v duchu pěkných pár sprostých nadávek!
napsal(a):
Včera jsem četla článek v Psychlogie dnes o emocích zvířete. Pes je na tom emočně jako dítě ve věku 2 - 2,5 let. Takže jsou mu vlastní emoce jako vzrušení, strádání, spokojenost, znechucení, strach, zlost, radost, nedůvěra a láska.
Ostatní emoce jako stud, hrdost, pocit viny, opovržení... Těmito emocemi už nedisponuje.
Člověk s oblibou dává zvířatům lidské vlastnosti. Samozřejmě neoprávněně.
Kdo říká, že kočka je falešná moc intelektu nepobral
Hmm, to mě "Blazice" celkem překvapuje. Já myslela, že např. studem psi vládnou - např. když náš pes zcela výjimečně se v noci vykadí na podestu, tak aniž by byl kárán (evidentně jej nikdo neslyšel, že si říkal o to, že potřebuje jít ven), vždy se tváří velmi provinile. To stejné, když se - opět velmi výjimečně - pozvrací doma. Třeba se do této debaty zapojí i kovaní pejskaři, jako třeba "Koňadra", "Conie", aj...?
fikovnice
napsal(a):
Hmm, to mě "Blazice" celkem překvapuje. Já myslela, že např. studem psi vládnou - např. když náš pes zcela výjimečně se v noci vykadí na podestu, tak aniž by byl kárán (evidentně jej nikdo neslyšel, že si říkal o to, že potřebuje jít ven), vždy se tváří velmi provinile. To stejné, když se - opět velmi výjimečně - pozvrací doma. Třeba se do této debaty zapojí i kovaní pejskaři, jako třeba "Koňadra", "Conie", aj...?
Myslím si, že psi skutečně neznají stud. Lidi si to ale tak vykládají, protože když přijdou domů a pes udělal něco, co neměl, tváří se "provinile". Já bych řekla, že pes je spíše nejistý a očekává nedobrou reakci páníčka. Když majitel přijde domů a najde louži, tak psa určitě nechválí, někdo (ale asi málo kdo) to beze slova uklidí, ale pes vycítí, že pán je naštvaný, někdo psovi tak trošku vynadá, někdo ho dokonce zbije (což neuznávám, ale to je teď vedlejší). V každém případě každá další nežádoucí louže a ne zrovna láskyplná reakce pána ve psu jen posiluje tu nejistotu a strach - co bude až pán zase přijde domů? To je celé. Žádný pocit viny u psa nehledejte.
koňadra
napsal(a):
Myslím si, že psi skutečně neznají stud. Lidi si to ale tak vykládají, protože když přijdou domů a pes udělal něco, co neměl, tváří se "provinile". Já bych řekla, že pes je spíše nejistý a očekává nedobrou reakci páníčka. Když majitel přijde domů a najde louži, tak psa určitě nechválí, někdo (ale asi málo kdo) to beze slova uklidí, ale pes vycítí, že pán je naštvaný, někdo psovi tak trošku vynadá, někdo ho dokonce zbije (což neuznávám, ale to je teď vedlejší). V každém případě každá další nežádoucí louže a ne zrovna láskyplná reakce pána ve psu jen posiluje tu nejistotu a strach - co bude až pán zase přijde domů? To je celé. Žádný pocit viny u psa nehledejte.
Aha, tak díky za osvětlení.
Mě to napadlo v souvislosti s tím, že to naše psisko se třeba párkrát pozvracelo přímo přede mnou na koberec. Radost jsem z toho samozřejmě neměla, myslím, že jsem jej spíš litovala, že je mu zle. Ale on nasadil takový ten provinilý výraz...

koňadra
napsal(a):
Ano koňadro, to je přesně ono, co psali v tom článku, o kterém jsem mluvila. Pes si spojuje nepříjemnost v chování páníka (protože hafan zase něco provedl) po příchodu domů právě s tím jeho příchodem.
Koučka na psí chování doporučuje mimo jiné pro pejsky nachystat "pastičky", aby byli "potrestaní" při činu. Její pes například vždy rozhrabal v její nepřítomnosti koš na odpadky, tak pořídila koš s víkem. Když měl pes "potřebu" strčit hlavu do koše, tak mu zůstalo víko na krku a musel takhle vydržet celý den, než přišla panička domů. Od té doby se koše netkl...
napsal(a):
Ano koňadro, to je přesně ono, co psali v tom článku, o kterém jsem mluvila. Pes si spojuje nepříjemnost v chování páníka (protože hafan zase něco provedl) po příchodu domů právě s tím jeho příchodem.
Koučka na psí chování doporučuje mimo jiné pro pejsky nachystat "pastičky", aby byli "potrestaní" při činu. Její pes například vždy rozhrabal v její nepřítomnosti koš na odpadky, tak pořídila koš s víkem. Když měl pes "potřebu" strčit hlavu do koše, tak mu zůstalo víko na krku a musel takhle vydržet celý den, než přišla panička domů. Od té doby se koše netkl...
Tak to je dobrý s tím košem! I když teda zase třeba 8hod být s víkem na krku - to musel být záhul na nervy... Vím, že se onehdá řešilo na Psech jak odnaučit psa lovit slepice a někdo tam radil přivázat na 24hod slepici psovi buď na záda nebo nějak pod krk, ale aby se na ni nedostal zuby a nemohl ji sundat (samosebou mrtvou slepici ), a že se psovi tím slepice tak znechutí, že je přestane dávit.
Tak jestli sem zase pejskaři zavítáte, tak co si o tomto "fíglu" myslíte?

Fikovnice: nejsem pejskař, ač mám psy ráda. Mít 24 hod. uvázanou slepici na zádech nebo pod krkem Ne jen, že jde o samotnou slepici, ale mít něco na zádech či pod krkem tak dlouho... No nevím. Aby potom nebylo zaděláno na nějaký problém?! Předpokládám, že existuje jiný způsob, jak psa odnaučit nežádoucímu chování...
Právě proto by mě zajímal názor kynologů.
Akorát jsem "Blazice" nepochopila tuto část Vašeho příspěvku:
"Ne jen, že jde o samotnou slepici..."
Ta slepice je mrtvá.
Ale nic to nemění na tom, že já bych takovouto výchovnou metodu na svého psa též nepoužila. Na druhou stranu...srovnání s víkem od koše na hlavě - na krku není úplně mimo mísu.

Fikovnice: myslela jsem to tak, že nejen, že má pes slepici pod krkem/zádech (která ho šíleně dráždí), ale ještě k tomu má něco na zádech/pod krkem, čeho se nemůže zbavit. Takže dvě stresující věci najednou...
napsal(a):
Fikovnice: myslela jsem to tak, že nejen, že má pes slepici pod krkem/zádech (která ho šíleně dráždí), ale ještě k tomu má něco na zádech/pod krkem, čeho se nemůže zbavit. Takže dvě stresující věci najednou...
Aha, chápu!
No já občas na "Psy" zajdu na návštěvu , neboť "vlastním" tzv. "chalupovo-víkendového" psa. Mají jej příbuzní a já si jej půjčuji na chalupu. Obzvlášť když jsem teď sama, tak přece jen s ním se třeba až tak nebojím, i když myslím, že zloděje by přivítal vrtěním ocasu . I když na chalupě se mi zdá, že hlídá víc než u těch příbuzných. Tam tak kolem 22.-23.h zaleze do pelechu a chrní prý do 9.h! To, když je se mnou, tak dokonce někdy i spává venku, a jakékoli šustnutí mi oznamuje štěkotem. Ještě mám před sebou úkol seznámit jej s mladším kocourem. S velkým už se nějaký čas znají. I když psisko má tendenci kočky honit, tak jen cizí, vlastní toleruje.
joanne.s
napsal(a):
No, určitě to psa zlomí. Otázka je za jakou cenu.
Mně to připadá metoda a-la Desenský.
Vuci Desenskemu mam taky sve vyhrady, ale ted mu krivdite. Zadne vazani slepice na psa a podobne metody urcite nepraktikuje a neschvaluje, tak jako kazdy clovek, ktery se umi aspon trochu zamyslet a prijde na to, ze takove metody mohou prinest vic spatneho nez uzitku. Pokud tedy nejaky uzitek vubec prinesou...