Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sofinka123

25.8.2015 17:03
Sofinka123

XXX.XXX.103.54

Dobrý den, koupili jsme kotě birmy, má 5 měsíců. Je velmi hravá, ale nerada se hladí- jakmile ji někdo hladí, ohání se tlapkou a kouše. Nepomáhá ani výslovné "NE". Poraďte prosím, jak špatné chování odstranit, aby z ní byla mazlivá kočka Předem děkujeme za odpovědi.

25.8.2015 17:19
joanne.s

XXX.XXX.32.17

Nehladit kdyz nechce.

25.8.2015 17:37
saty

XXX.XXX.10.1

Zabavit lovecký pud kousání spoustou hraček... určitě nikdy nehladit na břiše to kočky přímo nesnášejí a reagují na to právě kousáním... a smířit se s tím že je to kotě a to kousat a škrábat prostě bude.
Kočka je samostatný tvor až se bude chtít nechat hladit přijde si o to říct.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2015 17:37

Jak se budete sžívat poznáte, kde to má koťátko rádo a kde ne. Škrabkání na hlavičce většinou žádná kočka neodolá. Kočky jsou introverti i extroverti jako lidé a některá koťata vyhledávají mazlení a jiná mají zase ráda akci. Mám doma od každého jeden kousek smajlík Láká Vás to ňuchňat kočičku viďte, zkuste tomu nechat volnější průběh a uvidíte

27.8.2015 01:56
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Sofinka123 napsal(a):
Dobrý den, koupili jsme kotě birmy, má 5 měsíců. Je velmi hravá, ale nerada se hladí- jakmile ji někdo hladí, ohání se tlapkou a kouše. Nepomáhá ani výslovné "NE". Poraďte prosím, jak špatné chování odstranit, aby z ní byla mazlivá kočka Předem děkujeme za odpovědi.

Jen "varování": Některé kočky holt mazlivé nejsou a pokud to bude zrovna případ té Vaší, tak s tím asi nic moc neuděláte. Kočky jsou holt osobnosti. Můj starší kocour se také nechce moc mazlit, pro poňuchňání si přijde většinou jen když on sám chce. Myslím, že budete muset svoji čičinku respektovat, protože naopak to asi nepůjde!

27.8.2015 22:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

Sofinka123 napsal(a):

Nepíšete, z jakého prostředí kotě pochází. Nicméně ještě jsem se nesetkala s kočkou, jež by takhle kontakt odmítala - ano, sem tam kočka, když nemá náladu, člověka packou usměrní, ale aby přímo kousala? Skoro bych to viděla na nějakou neblahou zkušenost. Netahalo ji v bývalém domově nějak více např. dítě?

Na kotě bych šla pomalu. Do kontaktu bych ji nenutila, spíše si s ní hrajte (mávátko, apod.) a zkuste ji sem tam při hře přejet po hřbetě či když jí, zkuste na ni mluvit a jak se otrká, i ji pohladit. Tj. aby si to hlazení spojila s něčím pozitivním. Zrovna birmy dle mých info jsou mazlivé, takže prostě budovat pozitivně vztah, ono to půjde.

28.8.2015 05:11

Jen ještě dodám... Máme dva birmáky, jak už jsem psala, jeden je uzavřenější a druhý společenštější. Mazlení a hlazení milují oba, i na bříšku, ale každý má rád jinou "frekvenci" ;-).

28.8.2015 08:27
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Jedna moje kočka je taky antimazlivá, když nechce, je agresivní, o to pěknější je to, když si sama o mazlení řekne, ale vždy jen na hlavě a na chvíli. Náš kocour, ten by nejraději celý den ležel na zádech a nechal se škrabkat na bříšku. Další kočka miluje hlazení, ale od radosti, jak se překulí na záda, škrábne. Další čičina je moje, třetí noha" - je u mě, ať se hnu kamkoliv po bytě, i v záchodě, jak jdu spát nebo se dívat na TV, v tu chvíli se mi stočí do klubíčka na břichu nebo mezi nohy Prostě opravdu, každá je jiná. Obávám se, že pokud ta vaše není mazlivá, jako ta moje první, naprosto s tím nic neuděláte. Moje má 3 roky a je pořád už od kotěte antimazlivá, přitom od své matky odcházela myslím v 11. týdnu.

28.8.2015 08:33
mesič

XXX.XXX.174.1

No a není to jen pokus Vás vyprovokovat ke hře? Bývalý majitel našeho kocourka lechtal na bříšku a hrozně mu přišlo vtipný, jak kope a kouše... Ač se náš kocourek rozvalil jak chtěl, bříška jsem se mu dotknout nemohla, hned se bránil. Tak jsem ho na bříšku nehladila, jen tam, kde vím, že to má rád. Dnes, po 5ti letech se na bříšku již pohladit nechá, ale musí být uplně moooc rozněžnělej Ono nevydováděné kotě se mazlit nebude, bude hledat záminku ke hře a blbnutí. Možná jsem Vaši situaci špatně pochopila a fakt je to útočení a nechci říct, že si s koťátkem nehrajete nebo se mu nevěnujte! Zkuste mu věnovat půl hodiny tím, že bude běhat za vábničkou, budete mu třeba házet kuličku z papíru, u nás fungovaly i hopskulky - ale bacha, ty jsou někdy životu nebezpečné, když jdete po tmě na wc a na jednu šlápnete smajlík Uvidíte, jak bude reagovat takhle "umordovaná". Jinak opravdu trpělivost a hlavně nikdy koťátko neohánějte, když se příjde mazlit. Dejte vědět, jak pokračujete

28.8.2015 11:01
ladd

XXX.XXX.34.41

Měli jednoho kocoura, adoptovali jsme ho asi jako dvouletého tuláka, který nesnášel hlazení. Přišel si pro pomazlení ale hned škrábal, kousal. Jinak o nohy se otíral, na klín vyskočil a spal, jen to hlazení dělalo problémy. O vzetí na ruku jsme se ani nepokoušeli. Myslím, že měl špatnou zkušenost, že ho původní majitel mazlil a pokoušel i když zrovna neměl náladu a vypěstoval v něm zlozvyk. Časem se to zlepšilo, chtělo to ale hodně opatrnosti a předvídavosti, jakmile začal projevovat nelibost, hned přestat.
K tomu hlazení na břichu. Taky jsme měli jednoho mazlivce, který věděl, že když sebou plácne nám pod nohama a nastaví bílý bříško, nikdy neodoláme ho pomazlit, jak ručně, tak slovně. Jenže byl taky hodně žárlivej na to, když jsme se věnovali jiným kočkám. To jsme se ho pak raději nedotýkali, protože by nás hned ztrestal (párkrát po nás nebo na tu kočku i vyjel, sotva zpozoroval, že se jinou kočkou zaobíráme). Ve finále začal dělat to, že když viděl, že krmíme nebo mazlíme jinou kočku, přišel a nastavil nám břicho k mazlení, jak jsme se k němu sehnuli, tak seknul. No zasloužili jsme si to…..

28.8.2015 11:56
mesič

XXX.XXX.163.49

ladd napsal(a):
Měli jednoho kocoura, adoptovali jsme ho asi jako dvouletého tuláka, který nesnášel hlazení. Přišel si pro pomazlení ale hned škrábal, kousal. Jinak o nohy se otíral, na klín vyskočil a spal, jen to hlazení dělalo problémy. O vzetí na ruku jsme se ani nepokoušeli. Myslím, že měl špatnou zkušenost, že ho původní majitel mazlil a pokoušel i když zrovna neměl náladu a vypěstoval v něm zlozvyk. Časem se to zlepšilo, chtělo to ale hodně opatrnosti a předvídavosti, jakmile začal projevovat nelibost, hned přestat.
K tomu hlazení na břichu. Taky jsme měli jednoho mazlivce, který věděl, že když sebou plácne nám pod nohama a nastaví bílý bříško, nikdy neodoláme ho pomazlit, jak ručně, tak slovně. Jenže byl taky hodně žárlivej na to, když jsme se věnovali jiným kočkám. To jsme se ho pak raději nedotýkali, protože by nás hned ztrestal (párkrát po nás nebo na tu kočku i vyjel, sotva zpozoroval, že se jinou kočkou zaobíráme). Ve finále začal dělat to, že když viděl, že krmíme nebo mazlíme jinou kočku, přišel a nastavil nám břicho k mazlení, jak jsme se k němu sehnuli, tak seknul. No zasloužili jsme si to…..

To byl teda vychytralej . Naštěstí ten náš nebyl drastickej, spíš tu ruku objal a zoubky jen přiložil na ruku, nijak nekousal nebo neškrábal. Tak jsem ho přestala hladit a nikdy se po mě neohnal nebo něco podobnýho. U nás byla výhoda, že to byl koťátko, kvůli povaze jsem vzala papíráká z CHS, abych měla zaručený, že si nekupuju jen vzhledově podobný kotě a nikdo neví, jakou bude mít povahu. A udělala jsem dobře. Nikdy se po nás neohnal nebo cokoliv jinýho. Jednou - a to byla moje chyba - tvrdě spal a já byla rozněžněná a pohladila ho, něco se mu asi zdálo a pěkně na mě zasyčel, ale víc ne. To jsme se s přítelem teda dost lekli. Ale uplný trdlo to není, psa umí pěkně vyplatit, provokuje ho, nechá ho k sobě dojít a někdy ho pěkně packou nebo i zoubky ztrestá. Ten to naštěstí bere v pohodě

28.8.2015 15:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen ještě dodám... Máme dva birmáky, jak už jsem psala, jeden je uzavřenější a druhý společenštější. Mazlení a hlazení milují oba, i na bříšku, ale každý má rád jinou "frekvenci" ;-).

28.8.2015 15:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
No a není to jen pokus Vás vyprovokovat ke hře? Bývalý majitel našeho kocourka lechtal na bříšku a hrozně mu přišlo vtipný, jak kope a kouše... Ač se náš kocourek rozvalil jak chtěl, bříška jsem se mu dotknout nemohla, hned se bránil. Tak jsem ho na bříšku nehladila, jen tam, kde vím, že to má rád. Dnes, po 5ti letech se na bříšku již pohladit nechá, ale musí být uplně moooc rozněžnělej Ono nevydováděné kotě se mazlit nebude, bude hledat záminku ke hře a blbnutí. Možná jsem Vaši situaci špatně pochopila a fakt je to útočení a nechci říct, že si s koťátkem nehrajete nebo se mu nevěnujte! Zkuste mu věnovat půl hodiny tím, že bude běhat za vábničkou, budete mu třeba házet kuličku z papíru, u nás fungovaly i hopskulky - ale bacha, ty jsou někdy životu nebezpečné, když jdete po tmě na wc a na jednu šlápnete smajlík Uvidíte, jak bude reagovat takhle "umordovaná". Jinak opravdu trpělivost a hlavně nikdy koťátko neohánějte, když se příjde mazlit. Dejte vědět, jak pokračujete

Jejda, co to je ta hopskulka?

28.8.2015 17:32
mesič

XXX.XXX.163.49

fikovnice napsal(a):
Jejda, co to je ta hopskulka?

Takovej gumovej trvrdej míček, hodíte ním a jak je to gumový, skáče po celým pokoji a odráží se od stěn, ale pozor, i od nábytku, lidí a třeba skleniček na stole smajlík v hračkářství mají různé velikosti i barvy, já do jedné zašroubovala šroub a tu hlavičku, co trčela, tak jsem ovázala provázkem na pevno a pověsila jsem to na cca 50 cm provázek dolů ze škrabadla. Jak do ní kocourek pinkl tlapkou, tak se rozhoupala a jak do ní cinkl víc, odrážela se mu o teď, o škrabadlo a tak, celkem dost se u toho vyblbnul.

28.8.2015 20:27
koňadra

XXX.XXX.128.31

mesič napsal(a):
Takovej gumovej trvrdej míček, hodíte ním a jak je to gumový, skáče po celým pokoji a odráží se od stěn, ale pozor, i od nábytku, lidí a třeba skleniček na stole smajlík v hračkářství mají různé velikosti i barvy, já do jedné zašroubovala šroub a tu hlavičku, co trčela, tak jsem ovázala provázkem na pevno a pověsila jsem to na cca 50 cm provázek dolů ze škrabadla. Jak do ní kocourek pinkl tlapkou, tak se rozhoupala a jak do ní cinkl víc, odrážela se mu o teď, o škrabadlo a tak, celkem dost se u toho vyblbnul.

Fikovnice - a Vaši kocouři tohle ještě nemají?!

29.8.2015 01:33
fikovnice

XXX.XXX.240.1

ladd napsal(a):

Teda to ale byl vyčůránek! Ale s tou žárlivostí je to u nás to stejný. Akorát teda ne, že by na mě některý z mých kocourů útočil. Navíc žárlí jen mladý. Když jdu hladit velkého kocoura, mladej skoro vždy přiběhne, otře se buď o mne nebo o velkého, ale tak, že na něj najede bokem, až jej téměř odhodí! Samozřejmě za to dostane vynadáno a snažím se jej v ten moment oddělit od velkého, ale je to od něj vlastně také vyčůranost - otřít se o velkého až ten zavrávorá!

29.8.2015 01:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

koňadra napsal(a):
Fikovnice - a Vaši kocouři tohle ještě nemají?!

Ne ne nemají. Ale víte, co je "Koňadro" zvláštní? Oni už nejsou moc na hračky, teda mladýho asi vždy zaujme mávátko, ale myšky, kuličky, balónky - to už je u nás prostě z kurzu. No a ono to asi zas tak zvláštní nebude - protože starší jednak dospěl - táhne mu na 3.rok, a druhak se vyblbnou na chalupě, no a hračky už je pak nebaví. Pamatuji si, jak velký kocour miloval právě myšky z jakéhokoli materiálu, jak mi je aportoval - opravdu po hození přinesl a předložil mi ji k dalšímu hození. Tak to už teď ani náhodou. Je to škoda, ale co nadělám. Všeobecně vždy, když tu čtu příspěvky kočkařů jak jsou jejich kočky hravé, tak si říkám co já to mám za podivíny . Obzvlášť "Blazice", když píše jak kupuje hračky svým kocourům a ti si s nimi tolik vyhrají... Já třeba koupila právě dle rady "Blazice" takové to krmítko, jak se tam nasypou granulky zvrchu do zásobníku a kocouři by měli packou granule vyndávat. No tak ani omylem! Vlastně myslím, že i "Joanne" psává, že její kocour je hravý. Já jsem vděčná, když jednou za sto let kocouři na chalupě začnou provozovat honičku, ale hrací, ne navážno. Jen je to opravdu "jednou za sto let".

29.8.2015 09:05

Fikovnice: tak ať Vás trochu "uklidním", si hrají rádi, to ano, ale časem je hračky omrzí. Schovám je a některé jsou třeba za měsíc zase v oblibě. Předevčírem dostali myšku, která při pohybu vydává pískavý zvuk. Takže jsem měla odpoledne vystaráno. Shazovali si ji ze schodů, nosili ji nahoru a pořád dokola. Dneska nezájem... Docela mě mrzí, že u vás to krmítko neohromilo. Ale je pravda, že pokud kočky mohou ven, tak tam mají tolik podnětů, že jim umělá pískací myš může vlézt na záda!

29.8.2015 11:29
mesič

XXX.XXX.174.1

U nás si kocourek taky už nehraje, má přes 5 let a vyblbne se na zahradě až až, tak doma se vyvaluje smajlík

29.8.2015 17:42
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fikovnice: tak ať Vás trochu "uklidním", si hrají rádi, to ano, ale časem je hračky omrzí. Schovám je a některé jsou třeba za měsíc zase v oblibě. Předevčírem dostali myšku, která při pohybu vydává pískavý zvuk. Takže jsem měla odpoledne vystaráno. Shazovali si ji ze schodů, nosili ji nahoru a pořád dokola. Dneska nezájem... Docela mě mrzí, že u vás to krmítko neohromilo. Ale je pravda, že pokud kočky mohou ven, tak tam mají tolik podnětů, že jim umělá pískací myš může vlézt na záda!

Přesně tak - myslím "Blazice". že v tom je to celé zakopané - že už znají venek, přírodu a tím pádem hračky pro ně ztratily význam. Toho krmítka je mi také líto, že je nevyužité. Pokud do něj nasypu granule, na které má velký kocour chuť, tak občas packou zašátrá, ale je to spíš stylem "proč mi to děláš obtížné, nasyp granule rovnou, a neotravuj!" .

29.8.2015 18:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

ladd napsal(a):

Doma máme podobnou kočenu - přijela k nám už jako dospělá - nenávidí přenosky (vet musí k nám) a nenechá se vzít do náruče. Na zemi se ale člověku tře o nohy, ducá do něj a fakt se dožaduje mazlení. Ale taky má občas den, kdy se prostě mazlit nechce a uhybá před rukou. Nechávám ji být, když nechce, nechce. Však mám těch dalších na mazlení dost. :)

Jinak máte pravdu, že co kočka, to originál - některá by člověku na hlavu vlezla, aby mazlil, jiná to "útrpně" snese, ale dá jasně najevo, že se přemáhala. Jiná člověku ukáže s radostí bříško a vybízí k mazlení, jiná sáhnutí na břicho bere jako hru a hnedka se zadrápne a začne kopat. Prostě chce to odpozorovat. Faktem je, že kočky jsou osobnosti a zcela změnit je nelze, ale myslim, že správnou výchovou s kupou lásky se dá zvládnout hodně - viz např. náš kocourek braný z útulku, který lidem totálně nedůvěřoval a ruky se bál /asi ho někdo bil :( /a dneska? Ano, občas mívá dny, kdy se nechá na mazlení přemlouvat (člověk jde k němu a on popoběhne ve stylu "tak šup, popojdi si za mnou"), ale většinou se letí mazlit sám - otře se o nohy, ducá hlavičkou, rovnou si lehne na bok a pak na záda a vybízí k pomazlení bříška, atd.

29.8.2015 18:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Přesně tak - myslím "Blazice". že v tom je to celé zakopané - že už znají venek, přírodu a tím pádem hračky pro ně ztratily význam. Toho krmítka je mi také líto, že je nevyužité. Pokud do něj nasypu granule, na které má velký kocour chuť, tak občas packou zašátrá, ale je to spíš stylem "proč mi to děláš obtížné, nasyp granule rovnou, a neotravuj!" .

U nás jsou hračky taky v kurzu jen chvíli - pak je omrzí a panička musí vymýšlet, čím by je zaujala.

Jinak "krmítko" mám doma taky (je to takový ten díl ke koulodráze). Za začátku velké nadšení - dávala jsem do toho vitamínové bonbony. Teďka? Taky zcela znechucený výraz, že to mají vyndat packou - cožpak to nemůžou dostat normálně z ruky rovnou to tlamky?

29.8.2015 21:57
joanne.s

XXX.XXX.52.73

fikovnice napsal(a):

Nechci vás podceňovat. Ale přesto se zeptám, dáváte granule jen do krmítka? nebo ponecháte i v misce? myslím, že úspěch je hodně v tom..

Jinak můj kocour hravý fakt je, a budou mu už brzy tři roky. Hlavně udice s peříčky a věci šustivé, plus skákací míčky. Ale žádná hračka neudrží pozornost, pokud nespolupracuji při hře já! takové hry se i u nás vždy omrzely.

29.8.2015 22:57
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
U nás jsou hračky taky v kurzu jen chvíli - pak je omrzí a panička musí vymýšlet, čím by je zaujala.

Jinak "krmítko" mám doma taky (je to takový ten díl ke koulodráze). Za začátku velké nadšení - dávala jsem do toho vitamínové bonbony. Teďka? Taky zcela znechucený výraz, že to mají vyndat packou - cožpak to nemůžou dostat normálně z ruky rovnou to tlamky?

Tak to je přesné!

29.8.2015 23:02
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Nechci vás podceňovat. Ale přesto se zeptám, dáváte granule jen do krmítka? nebo ponecháte i v misce? myslím, že úspěch je hodně v tom..

Jinak můj kocour hravý fakt je, a budou mu už brzy tři roky. Hlavně udice s peříčky a věci šustivé, plus skákací míčky. Ale žádná hračka neudrží pozornost, pokud nespolupracuji při hře já! takové hry se i u nás vždy omrzely.

Máte na mysli, že bych měla nechávat jen v krmítku? No, pravda, nechávala jsem i volně v misce. Ale do krmítka jsem vždy dávávala nějaké nové - tuším naposledy Applaws - a kocour se tvářil spíš znechuceně a naštvaně - ne na granule, ale že si je musí vyšátrávat. Jinak ano - mladší kocour - kdybych si s ním hrála s udicí tři hod v kuse, tak to asi vydrží (zatímco já ne:) ), ale na chalupě jsou prostě oba v zaujetí lovu. Akorát, že mladý se hlodavců bojí a loví můry, mouchy - zkrátka něco, co mu nemůže ublížit! Kdežto velký je predátor, který zase loví jen ty hlodavce a bohužel ptáky - asi 3dny zpět před barákem obrpták (škoda, že se tak nevyznám ve fazuně, co to bylo; snad špaček...a toho by mi ani tak líto nebylo, ptž rok co rok nám téměř do mrtě sežerou hrozny, které jsou v naší nadmořské výšce celkem raritou) - a ten měl "chirurgicky" otevřený hrudník a vyžrané vnitřnosti - pohled tedy nic moc!

30.8.2015 13:15
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

Je papírová?
nicméně povahu kočky moc změnit nelze, ale příde mi velmi divné, že čistá posvátná birma není mazlivá.

30.8.2015 14:46
joanne.s

XXX.XXX.47.61

Birmy jsou hodné, mírné, tolerantní kočky. Tím je plemeno typické. Ale zádní vyhlašení mazlové to nejsou, to je záležitost osobnosti.

moje osobní zkušenost říká, že čím je kočka aktivnější, tím i mazlivější.

Ovšem i ta nejmazlivější kočka je mazlivá jen někdy. A to tehdy, když ona sama zrovna chce.

Prostě si jí všímejte kdy ona chce. Když si ona chce hrát, hrejte si. Když se ona otírá, nechte se. Do náručí bez kočičí výzvy nebrat.
když toto vydržíte, dostane se vám sladké kočičí odměny. Držím tlapku já i kocourek

30.8.2015 19:27
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):

Jo, !Lavacco", prosím dala byste odkaz na to Vaše krmítko? Mám pocit, že já nemám takové jako píšete Vy. Já mám to, co doporučovala "Blazice", snad později najdu odkaz...

30.8.2015 22:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jo, !Lavacco", prosím dala byste odkaz na to Vaše krmítko? Mám pocit, že já nemám takové jako píšete Vy. Já mám to, co doporučovala "Blazice", snad později najdu odkaz...

Mám toto: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/231532.

31.8.2015 01:19
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Mám toto: http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/zabava/231532.

Tak přece jen je to opravdu jiné než mám já. Já akorát nemůžu najít odkaz, snad dá "Blazice", pokud se sem podívá. Každopádně u mě nemá cenu něco takového kupovat. Jak jsem už psala, kocouři jsou čím dál méně hraví a krmítka, ale i třeba fontánka nulový úspěch . Ale moc děkuji za odkaz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík