Hanulik

XXX.XXX.24.1
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Můj 9 měsíční peršan odmítá chodit na záchod. Když k nám přišel v půl roce od jiné rodiny krásně chodil kakat i čůrat do záchodku poslední dva měsíce chodí do chodby, koupelny. Mám ještě dalšího kocourka kterému je 5měsíců a ten je bezproblémový. Vyzkoušela jsem mnoho druhu steliva, nepomohlo. Každý má svůj záchod a také nic. Nevím jaký je u něj problém když ze začátku vše fungovalo. Prosím o radu děkuji.
milan78

XXX.XXX.17.197
Zkusil bych dat záchod jinam a možná koupit třeba ještě jeden nebo dva a rozmístit je různě po bytě.Koupit třeba i odkrytý záchod.Kocourek má nejakej problém, proč tam nechce. Nemel třeba roztržku s druhým kocourem? Nevlezl mu druhy kocour do jeho zachodu? Druhy kocour bude určitě dominantní a proběhla mezi nimi nějaká výměna názorů, k vůli které teď kocourek odmítá chodit na svůj záchod.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Tak ja mam jeden uzavřený záchod a jeden otevřený, není problem zkusit třetí. Jelikož druhý kocourek je mladší nedovoluje si na něj, hrají si spolu nervou se. Jinak jak říkám kdysi měli jeden záchod a vše bylo v pořádku. Nepomohla by kastrace?
My máme kočky venkovně domácí, takže problémy s chozením na záchod řešit nemusím. Na jiných diskuzích se ale píše, že kočka když má zdravotní problémy, které způsobují bolest nebo nepříjmné pocity při vyměšování si tomůže spojit si to se záchodem. Asi by to tedy chtělo k veterináři.
Až tam budete, prodiskutuje i kastraci. Jakmile začne kocourek dospívat, bude s druhým po přátelství nebo se ho bude snažit nakrýt. Mohlo by se stát že se pak vztahy zpět budou těžko, nebo vůbec, urovnávat. Osobně bych v případě, kdy hodlám chovat dva kocoury s kastrací na dospělost nečekal nebo byl připraven jet při prvním náznaku rozepří.
Hanulik
napsal(a):
Tak ja mam jeden uzavřený záchod a jeden otevřený, není problem zkusit třetí. Jelikož druhý kocourek je mladší nedovoluje si na něj, hrají si spolu nervou se. Jinak jak říkám kdysi měli jeden záchod a vše bylo v pořádku. Nepomohla by kastrace?
Zkusila bych přidat záchod a uvidíte. Jinak ano, může to být spojeno i s dospívám, kdy prostě začíná značkovat. Doporučuje se kastrovat v momentě, když začne být moč více cítit - říká se, že je cítit tzv. "kocouřinou".
milan78
napsal(a):
Zkusil bych dat záchod jinam a možná koupit třeba ještě jeden nebo dva a rozmístit je různě po bytě.Koupit třeba i odkrytý záchod.Kocourek má nejakej problém, proč tam nechce. Nemel třeba roztržku s druhým kocourem? Nevlezl mu druhy kocour do jeho zachodu? Druhy kocour bude určitě dominantní a proběhla mezi nimi nějaká výměna názorů, k vůli které teď kocourek odmítá chodit na svůj záchod.
Vypíchla bych to, co píše "Milan". Už jen proto, že u nás šlo o stejný problém - kocouři si vzájemně hlídali své záchody, docházelo k šikaně, nyní máme tři záchody a úplně se bojím napsat, kolik měsíců jsem již nenašla exkrement mimo záchod.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Pořídila jsem třetí záchod a nepomohlo takže už opravdu nevím.
milan78

XXX.XXX.227.76
V tom případe bude zřejmě problém jinde. Bud se Vám tim snaží něco říct, nebo bude problém po zdravotní stránce. Možná ledviny? Kocourka to při čůrání bolí a zachod si tak spojuje s bolesti.Nepozorujete na něm nějaké změny?
A jak to probíhá? mimo záchod čurá i kaká? jedná se opakovaně o stejné místo? Vyčurá se naráz, nebo značkuje močí po troškách? Před čuráním mňauká, je neklidný? Dělá to jen ve vaší nepřítomnosti takto, nebo před vámi jde na záchod?
která z koček přišla do vaší domácnosti dřív, ten problematický? může se cítit ohrožen kotětem, i když se před vámi neperou, je spousta druhů agrese. ¨
to že je nekastrovaný, příčinou není. přesto kastrace některé kočičí potíže vyřeší, hlavně ty psychické.
Je pravda, že při výskytu tohoto problému se nejprve musí vyloučit problémy fyzické, tudíž důkladná prohlídka u veta.
joanne.s
napsal(a):
A jak to probíhá? mimo záchod čurá i kaká? jedná se opakovaně o stejné místo? Vyčurá se naráz, nebo značkuje močí po troškách? Před čuráním mňauká, je neklidný? Dělá to jen ve vaší nepřítomnosti takto, nebo před vámi jde na záchod?
která z koček přišla do vaší domácnosti dřív, ten problematický? může se cítit ohrožen kotětem, i když se před vámi neperou, je spousta druhů agrese. ¨
to že je nekastrovaný, příčinou není. přesto kastrace některé kočičí potíže vyřeší, hlavně ty psychické.
Je pravda, že při výskytu tohoto problému se nejprve musí vyloučit problémy fyzické, tudíž důkladná prohlídka u veta.
"...může se cítit ohrožen kotětem, i když se před vámi neperou, je spousta druhů agrese."
Toto je velmi pravdivé, bohužel.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Kadi vzdy před nasim zachodem a cura všude v chodbičce a ve velkém. Jinak nemňauci normálně papá průjem nemá aktivní až až. Jinak došli s kocourkem ve stejný den ale to zlobidlo jsem dostala od jedné paní ze údajně nemají na něj čas. Jak říkám ze začátku bylo vse v pořádku a nemyslím si ze by byl nějaký problém mezi klukama ten velky je hodně dominantní a vůdčí. Malej ma k němu respekt. Zkoušela jsem i změnu stravy a pořád nic. I když je pravda že dneska dostali kazdy plnou misku granulí a ani hovinko ani pocurane jsem nenašla.
Před záchodem? tak to bude nejspíš zdravý, a na záchod z nějakého důvodu nemůže. Špatné stelivo, je mu záchod malý, smrdí mu to tam, slzí mu tam oči, druhá kočka ho na záchodě ohrožuje. Víte, s tím čuráním záleží i na tom, jestli čurá všude po troškách, tudíž úmyslně značkuje teritorium, kde se cítí ohrožen, nebo se prostě vymočí, kde to přijde.
Došli stejný den, tedy už je máte společně tři měsíce? A ten starší, peršan, byl jediná kočka, zvyklá v bytě?
Každopádně jeden den bez počurání se také počítá! Třeba konečně zabírá metoda tří záchodů.
Tu kastraci u obou bych určitě udělala, jak to půjde s věkem. Osobně jsem po kastraci až v necelém roce, ale jde to i dřív.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
No ted jsem našla bobek zas u vchodu. Jinak záchody ma ty velikánské pro velké kočky pokaždé hovinka vyhazuji. Stelivo používám krystalky s vůní. Jinak Peršan byl kdysi chovan s dvěma čivavami. A louzicky jsou velké. Kamarádka mi zas tvrdí ze to muze dělat naschvál ze mu něco vadí ale nevím co žádnou změnu nemá. Ale kastrovat půjdou 100% ale uz si opravdu nevím snim rady. Je to nepříjemné x krat za den vytírat podlahy.
milan78

XXX.XXX.227.76
Zkuste ještě vyměnit stelivo. Kupte obyčejné hrudkujici. Víc už me nenapadá.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Ty jsem mela ze začátku a vůbec jsem stim nebyla spokojena. A už i na nich začal blbnout ze chodil bokem.
Minimálně jeden ze tří záchodů opravdu nekrytý. A minimálně do jednoho záchodu dávejte jemnozrnný pískový hrudkující, ne silikát, a bez vůně. Jestli chcete, do dalších dvou dávejte dál původní stelivo, a uvidíte, do kterého kočka půjde. To jsem si nevymyslela, ale vyčetla. A čistit od hrudek určitě dvakrát denně.
jinak to že nevidíte vy žádnou změnu, neznamená že mu nic nemůže vadit. Mají kočky přístup ven?
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Rozhodně nemaji nebudu pouštět ven perskou a britskou kočku. Jinak jsou dva záchody nekryté. Ale písek dávat nechci teklo mu kdysi z ocicek.
milan78

XXX.XXX.44.246
Persanky maji krátké slzne kanálky, diky splaclemu cumacku, takže výtok z oči je u nich docela běžný problém.Určitě to ale nesouvisí s hrudkujicim stelivem do zachodu. Vyberte nějaké kvalitnější jemnozrnné a zkuste to. Vždyť za to nic nedate.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
No změnou steliva to přešlo ale muzu to zkusit. Jinak můj persan je asi řiznuty s ragdollem ma rysy a čumák ragdolla. Jinak teda koupim to stelivo a zkusím.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Kryté wc je v rohu v obýváku. Druhy nekrytý je v chodbičce a třetí nekryty v koupelně nejvíc navštěvované jsou ty nekryté. Malej chodí na záchod vidím ho tam pořád. A u velkého to vim bo jak to udělá zacne hrabat na kachličkách takže hned bezim k nemu.
Zkusila bych nabídnout i hrudkovací stelivo. Pokud vyberete dobrý typ, tak nijak nepráší a kocourova očka to dráždit nebude.
S tím záchodem navíc bych vydržela, ono to opravdu nebude změna ze dne na den jako mávnutím kouzelného proutku.
Zdravotní důvod máte vyloučený? Pokud takhle čůrá mimo, tak bych tipla nějaký problém s moč.cestami. Jinak místo, kam dělá potřebu je potřeba pořádně vydezinfikovat a zbavit zápachu - pozor, savo kočku naopak přitahuje! Nejlepší je jarová voda na odstranění špíny a pak přejet octovou vodou, jež zbaví zápachu. A pokud je možnost, umístit wc přímo na místa, kam chodí tak rád čůrat (chodí jen na 1 místo na ty kachličky nebo na více míst?!?).
Tak to je velká šance, že se to změnou steliva upraví, uvidíte. Velký evidentně chce zahrabat, chce být čistotný, chce abyste to věděla, uklidila..
Víte, některým kočkám začne vadit silikát, některým kočkám vadí i parfemace. A takových není málo. Nemusí to tak být nutně od začátku. taky postupně stárne, řádí mu hormony, vytváří se jejich osobnosti atd.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
A pomohla by teda kastrace aby se uklidnil? Jinak stelivo jeste nekde vystracham ale jak říkám to silikatove mam nejradeji.
Kastrace pomáhá zejména u koček, které "volají", abyste je pustila ven, hledat partnera na mrouskání. U koček, které mají chuť se proto toulat po venku. Může potlačit pohlavní pud. Takže značkování teritoria může pomoct vyřešit. Ale to že kocour úmyslně nechodí na záchod, to si nemyslím, že by kastrace zázračně vyřešila.
Jedna z nevýhod silikátu je, že moč zůstává v něm stále /stejně jako v nehrudkujícím jiném stelivu/. Představte si, že kočka má jít do záchoda opakovaně, s tím že tam tu moč předchozí stále cítí. A ve vašem případě musí pokaždé čuchat pachy moči jiné kočky.
Stejně jako ostatní radím vyzkoušet i hrudkující stelivo. Akorát já bych vyzkoušela spíše hrubější než jemnozrnné. Mám velmi dobrou zkušenost s Mikešem. Nejhorší jsou taková, která po vymočení vytváří jako by jíl - značku už si nepamatuji - asi nějaká taková to hypermarketová typu třeba Luisa.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Jen ach bože uz zas :D kocoura nebiju. Jinak opravdu nevím v kolika sel ja ho dostala v pul roce.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Jeho vyraz opovaz se cokoliv říct a udělat mluví za vse doprovazen výrazem no dělej uklid to to teda jen s klidem uklidim vytřu odejdu.
Hanulik

XXX.XXX.49.1
Právě ja uz se bojím cokoliv mu rict at ho nenaštvu. Dneska sem tam dala písek jsem zvědavá co me ceka večer při příchodu z práce. Ale je fakt ze dela ted hodně naschvály. V noci po me skáče skrabe na dveře mnauci atd.
Já začínám mít taky problém. Už jsem v některém vlákně psala, že moje čičina (roční kastrovaná) čím dál tím častěji kadí vedle svého záchodu. Normálně si vyhrabe důlek a vykadí to vedle. Dělá to většinou vždycky, když ji na chvíli zavřu do pokoje, jelikož musím nakrmit zvlášť druhou kočku, která má dietu, tak má jinou stravu - musím je krmit odděleně. A nebo teď, když jsem byla půl dne pryč s druhou kočkou a malá zůstala sama doma, tak opět hovínka vedle záchodku. Přijde mi to legrační, jenže už mi podlaha pěkně smrdí Záchod má dost velký a neumí se strefit. že by to fakt dělala schválně? Tak proč by si pak vyhrabávala ten důlek, když by to chtěla vykakat přímo na podlahu?
Hanulik

XXX.XXX.49.1
Jako ja uz to nechápu to je s nim horší jak s malim děckem fakt. Kdyby do těch kachliček sel vykopat dulek mam tu chodbu jak písečné duny :D.
Hanulik
napsal(a):
A pomohla by teda kastrace aby se uklidnil? Jinak stelivo jeste nekde vystracham ale jak říkám to silikatove mam nejradeji.
Pokud by to bylo značkování z důvodu vyspělosti, tak ano, kastrace může pomoci. Ovšem chce to mít vyloučený zdravotní problém a zda kocourovi něco nevadí v prostředí.
"Silikatove mam nejradeji" - pozor! Tady jde o preferenci kočky samotné, ne vás! Vy na to wc nechodíte místo kočky. Opravdu mu může vadit zápach té moči, vzhledem k tomu, že zůstává v těch krystalkách.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Tak klasické hrudkujici stelivo nemělo žádný úspěch. Po zdravotní prohlídce kocour v pořádku. Po uvažování doma to dela kdyz odejdu do práce nebo kdyz je u me přítel. A taky kdyz ráno nevstanu jak on me vzbudí.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Přítel jezdí ke me několikrát do týdne. Jinak jsou na sebe zvyklí nechá se od něj hladit mazlit krmit. A jsme spolu od té doby co Teodor začal kadit mimo záchod. Ze začátku jsem si myslela že kvůli němu že si jako chlap chrání svoje. Ale je mi divné že to dělá i když jsme sami.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Takže myslíte že by v tomhle případě pomohla kastrace?
S kastrací osobně čekám co nejdéle, až do roka, pokud možno. Má vliv na pohlavní pud, hormony.
Aktuálně doporučuji se ke kocourovi chovat stejně, jako když přítel ještě nebyl. Stejně často se kocourovi věnovat, hrát si s ním s hračkami, případně pomazlit jestli chce. Přítel ať se mu nevnucuje, jen když kocour k němu přijde sám.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Ale to děláme pořád ale celkově kocourek nemá zájem si hrát apod. Přijde občas ze se chce pomazlit jinak se povaluje kdekoliv hraje si s kocourem a psem. A kdyz nechce si hrát tak se ožene pacičkou.
Takže to není tak, že jste ho na sebe předtím více nafixovala? Předtím s vámi nebyl na každém kroku po bytě, všetně příprav v kuchyni, v koupelně, na záchodě, v noci v posteli?
Osobně doporučuji kocoura co nejvíc zabavit po dobu, kdy nejste doma. Granule po částech poschovávat do skrýší, plat od vajíček, zalepené ruličky od toaleťáku. Plus ten další záchod s jiným stelivem. Věnovat se mu stejným způsobem bez ohledu na to, že u vás přítel není /občas hrát, občas mazlit, ale taky umět zdravě ignorovat. A hlavně vydržet. Držím palce.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
On na me fixovaný není ja jsem v obýváku na chvilku prijde lehne si vedle me pak si jde lehnout do ložnice. Fixovane je na me kotě to se ode me nehne ale oba se mnou spi nevyhanim ho atd. A ani nejsou sami. Chodi po celém baráku mají dveře otevřené kdyz jdu do práce jdou k rodičům o patro výš kdyz nechcou jdou ke me dolu. Mají otevřenou i koupelnu bo rádi spi v umyvadle. Mají dve velká skrabadla se zavesnyma hračkama a nejeví zájem jen jak byli mimča.
Hanulik

XXX.XXX.49.1
Dobre něco nakoupim a vyzkouším.
Můžu jen potvrdit výše uvedené. Když mi moje číča čůrala po bytě, začala jsem se jí mnohem více věnovat a bylo po problému (nechci to zakřiknout). Opravdu, zkuste na pár dní vynechat televizi a hrajte si jen s kocourkem. musí být něco, čím ho zaujmete, třeba provázek, rolnička... podle mě je to tím, kocour žárlí, chce být s vámi, musíte mu dát nějaký podnět k radosti - vás. zkuste mu koupit pamlsky (dreamies, různé vitamínové a sýrové pasty...). A nebo zkuste dát na pár dní druhého kocourka rodičům, schválně, jestli náhodou vítr nevane odtud...
Hanulik:
koukněte sem, ani nemusíte nakupovat, ale vyrobit:
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/6218/manual-pro-zacinajiciho-chovatele-iii-jak-vyrobit-kocce-hracky/.
Hanulik

XXX.XXX.49.1
Tak první změna byla ze ho jiní lide po pul roce vyhodili a sel ke me. Na televizi cas nemam sem vecne v práci. A oni jsou s rodiči porad bydlime v jednom baráku jen každý na jiném patře. Zitra zkusím něco vymyslet a zabavit ho.
Hanulik

XXX.XXX.49.1
Tak jsem z původní majitelky vytáhla ze kocourek ma od narození špatné ledviny ale ze to neřešili a nebylo prý nutne mi to sdělovat. Takže zitra musíme na nějaké vyšetření :(.
joanne.s
napsal(a):
Ale je pravda, že jsem zažila několik perských koček v jednom bytě. A jen tak polehávaly a vypadaly spokojeně ony i panička..
Měla jsem jednu.
Bílou, nádhernou. Ještě s normálním čumáčkem.
Dostala jsem ji desetiměsíční, pokojovou-panelákovou.
Dlouho si u nás zvykala, ale náš kocourek jí byl skvělým učitelem.
Uvedl ji do života i na dvorku i na zahrádce.
Naše princezna lovila myšky, prožila si pěkný život.
S kočičím a psím kamarádem i zábavou na gauči i na dvorku.
Hanulik

XXX.XXX.45.126
joanne.s
napsal(a):
Panebože, to je hrozné. budu držet palce, Hanulik..
Zitra vam dam vedet co a jak.
Panči

XXX.XXX.132.10
Dobrý den, mám podobný problém, náš dvouletý kastrovaný kocour z ničeho nic začal čurat synovi do postele, ale i na zapomenutý hadr na podlaze nebo oblečení.Na záchod chodil vždy bez problému a i teď na něj chodí.Je možné, že si jen značkuje? Poraďte prosím.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Tak dneska sme byli u paní veterinářky. Po vyšetření je kocourek v pořádku co se týče zdravotně. Co se týče těch ledvinek tak ano problémy tam jsou ale geneticky(podle vet je náš kocourek neplánovany¨ý vrh) že mohl například matku oplodnit syn a podobně. Tím že vznikají různé genetické vady které kočičku ale neohrožují na životě. Bylo mi sděleno že kastraci můžeme provádět až po jednom roce (což nechápu bo každý mi říká že se kastruje od 3měsícu). Jinak usnesení vet je ten že můj kocourek trpí stresem a depresemi tím že odcházím do práce a podobně. Bylo nám nasazeno nějaké léčivo v podobě uklidňujících pamlsků. Jinak nakoupila jsem hromadu hraček další objednala abych své miláčky zabavila po dobu mé nepřítomnosti. Tak doufám že se to zklidní a bude vše v pořádku.
Hanulik
napsal(a):
Tak dneska sme byli u paní veterinářky. Po vyšetření je kocourek v pořádku co se týče zdravotně. Co se týče těch ledvinek tak ano problémy tam jsou ale geneticky(podle vet je náš kocourek neplánovany¨ý vrh) že mohl například matku oplodnit syn a podobně. Tím že vznikají různé genetické vady které kočičku ale neohrožují na životě. Bylo mi sděleno že kastraci můžeme provádět až po jednom roce (což nechápu bo každý mi říká že se kastruje od 3měsícu). Jinak usnesení vet je ten že můj kocourek trpí stresem a depresemi tím že odcházím do práce a podobně. Bylo nám nasazeno nějaké léčivo v podobě uklidňujících pamlsků. Jinak nakoupila jsem hromadu hraček další objednala abych své miláčky zabavila po dobu mé nepřítomnosti. Tak doufám že se to zklidní a bude vše v pořádku.
Doktorka má pravdu, kocouři se opravdu mají kastrovat až od jednoho roku, aby se jim vyvinulo močové ústrojí. Pokud by se kastrovali dříve, hrozily by zdravotní problémy. Kočky a kocoury ve 3 měsících kastrují leda tak Američani, všechny ty jejich praktiky bych jim zákonně zakázala (viz. vyoperovávání drápků). Ale je dobře, že jste u kocourka vyloučili fyzické zdravotní problémy. Budeme rádi, když nám napíšete, jak jste pokročili s hrou a jestli to pomáhá
Hanulik

XXX.XXX.45.126
Takže v listopadu kastrace. Ale po těch uklidňujicich praskach je jak hipisak v tranzu :D. Jeste se chcu zeptat objednala jsem nějaký hračky se šantou kocici mate zkušenost?
Kočičí svět
napsal(a):
Doktorka má pravdu, kocouři se opravdu mají kastrovat až od jednoho roku, aby se jim vyvinulo močové ústrojí. Pokud by se kastrovali dříve, hrozily by zdravotní problémy. Kočky a kocoury ve 3 měsících kastrují leda tak Američani, všechny ty jejich praktiky bych jim zákonně zakázala (viz. vyoperovávání drápků). Ale je dobře, že jste u kocourka vyloučili fyzické zdravotní problémy. Budeme rádi, když nám napíšete, jak jste pokročili s hrou a jestli to pomáhá
To, že ranné kastrace jsou jen výmysl líných Američanů, není pravda. Ranné kastrace se běžně provádějí i v Německu (žila jsem v Německu a kočky po ranné kastraci byli skoro všichni mazlíci v mém okolí). Z doslechu vím, že i v Dánsku a Švédsku je dělají. A při vybírání nového kotěte jsem si všimla, že i mnohé chovné stanice v Česku je už dělají.
Např.
http://imagineglamour.cz/cz.php?mn_page=26.
Ano, dělají se. není totiž žádný regulérní výzkum, který by negativa předčasné kastrace prokázal vědecky.
Ale provádí se (zejména v uvedených zahraničních destinacích, u nás méně) proto, že od chovatele ke kupujícímu jde kotě na mazlíka už kastrované, ne jak je u nás zvykem, se závazkem budoucí kastrace do roka věku, uvedeném v klauzuli smlouvy.. Tudíž převládlo praktické hledisko nad hlediskem zachování zdraví kotěte.
Nejsem veterinářka ani CS, takže čerpám jen z četby a osobních zkušeností. Vím, jen o existencí studií, které prokazují, že ranná kastrace negativně neovlivňuje život koček. I v tom článku, co jsem uváděla se o nich píše. A kočky, co jsem viděla v Německu, byly úplně normální .
Citace z článku: Například, bylo prokázáno, že časné kastrace:
• nezpůsobují zakrnělý (ani „vyčouhlý“) růst kočky (University of Florida 1996).
• nezpůsobuje zvýšení rizik spojených s anestezií, ani pooperační komplikace
(University of Texas studie z r.1997 a 2000).
• nezpůsobuje vážné problémy v chování koček
(univerzitní studie z Cornell 2004, a Mercer University 2001).
• nepřispívá k rizikům onemocnění močových cest
(University of Minnesota 1996, University of Texas 2000).
• nezpůsobuje obezitu
(University of Minnesota 1996).
Osobně jsem kastrovala kocoura v necelých 7 mesících kvuli začínajícímu smrádku a agresivnějšímu chování vůči matce i stejně staré sestře která ještě kastrovaná není(nechám to na zimu).. teď jim bude 11 měsíců. kocour se po kastraci povahově šíleně změnil před kastrací byl trubka a agresor ted občas ségru prožene a zablbne si ale jinak je to příšerný umazlínek.. návštěvě vleze klidně na hlavu jen aby ho podrbala miluje děti klidně jim drží at mu prohlídnou tlamičku, uši at mu dělají cokoli jen aby ho hladili.
Hanulik
napsal(a):
Tak to je mi líto. Zatajit takhle důležitou věc, to bych měla sto chutí bývalému majiteli trochu nafackovat... tomu říkám přístup - vědět to a neřešit a pak to zatajit i novým majitelům..ach jo, to jsou dneska lidi...
Kastrovat lze i dříve, nicméně pokud má nějaké potíže s moč. ústrojím (jaké problémy tam jsou jsou? nějaké srůsty?) raději bych to nechala do doby, kdy začne být cítit "kocouřinou". Chovatelé s PP kastrují i dříve ale obecně se kastruje u koček od cca 5.-6. měsíce, u kocourů bývá častější až ten 7.-8.měsíc /u venkovních, kde by mohli jít na toulky a přijít k újmě/. Pokud se jedná o čistě bytové kočky, tak není zas tak kam spěchat /krom odbourání nepříjemností s říjí či značkováním a voláním koček/.
A on si s druhým kocourem nijak nehraje? A jaké pamlsky jste dostali? Hračky dávejte postupně, ideální je to obměňovat cca co měsíc, jak se moc okoukají, tak je tak nelákají.
A co se týče šanty kočičí - u nás vede, kočky z ní bývají jak nadrogované. :D Taky milují kozlík.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Název presne nevím ale je to pytlíček pamlsku které odbouravaji stres nervozitu úzkost atd zatim teda nezabírají. Jinak co jsem jim dala hračky stylu myšky s perim klasické myšky micky s rolnickou a hračka na gumičce moc uspechu nemaji občas myška s perim a tycka s perim ale moc ho to nebere. Za to malej řadí jak pominutej. Mam prave objednané samé hračky stou santou kocici a pytlicek s kozlikem. Tak uvidím. Ale uz jsem opravdu na pokraji zoufalství.
Hanulik
napsal(a):
Název presne nevím ale je to pytlíček pamlsku které odbouravaji stres nervozitu úzkost atd zatim teda nezabírají. Jinak co jsem jim dala hračky stylu myšky s perim klasické myšky micky s rolnickou a hračka na gumičce moc uspechu nemaji občas myška s perim a tycka s perim ale moc ho to nebere. Za to malej řadí jak pominutej. Mam prave objednané samé hračky stou santou kocici a pytlicek s kozlikem. Tak uvidím. Ale uz jsem opravdu na pokraji zoufalství.
Jasný, v pohodě.
Šanta je super, to samé kozlík, snad vám pomůže. dejte vědět.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
lavacca
napsal(a):
Jasný, v pohodě.
Šanta je super, to samé kozlík, snad vám pomůže. dejte vědět.
Jj kozlík mam objednany poradila mi ho jina veterinářka ke které jsem ted přešla, že ho mam kapat do záchodku.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Jinak dostali jsme ted antibiotika tak snad bude v pohodě, a pak jsme domluveni na kastraci.
Kočičí svět
napsal(a):
Přiznám se, že dodnes nevím, jak to je. Můj mladší kocour byl kastrován cca v 9 či 10 měsících, bylo mi to doporučeno, ptž mu začala intenzívně smrdět moč a byl agresívní. Takže já ten věk 12měsíců jako explicitně hraniční neberu.
Hanulik
napsal(a):
Takže v listopadu kastrace. Ale po těch uklidňujicich praskach je jak hipisak v tranzu :D. Jeste se chcu zeptat objednala jsem nějaký hračky se šantou kocici mate zkušenost?
Prosím, ze zájmu se ptám: napište název uklidňujících prášků alias "drogy", kterou jste dostali od veta. Dost by mě to zajímalo...
lusice
napsal(a):
Nejsem veterinářka ani CS, takže čerpám jen z četby a osobních zkušeností. Vím, jen o existencí studií, které prokazují, že ranná kastrace negativně neovlivňuje život koček. I v tom článku, co jsem uváděla se o nich píše. A kočky, co jsem viděla v Německu, byly úplně normální .
Citace z článku: Například, bylo prokázáno, že časné kastrace:
• nezpůsobují zakrnělý (ani „vyčouhlý“) růst kočky (University of Florida 1996).
• nezpůsobuje zvýšení rizik spojených s anestezií, ani pooperační komplikace
(University of Texas studie z r.1997 a 2000).
• nezpůsobuje vážné problémy v chování koček
(univerzitní studie z Cornell 2004, a Mercer University 2001).
• nepřispívá k rizikům onemocnění močových cest
(University of Minnesota 1996, University of Texas 2000).
• nezpůsobuje obezitu
(University of Minnesota 1996).
Každou studii lze upravit ku prospěchu zadavatele studie!
Hanulik
napsal(a):
Jj kozlík mam objednany poradila mi ho jina veterinářka ke které jsem ted přešla, že ho mam kapat do záchodku.
Moji kocouři milují kozlík jako rostlinnou drogu (=farmaceutický výraz pro sušenou část rostliny, v případě kozlíku kořen), a to mnohem více než kapky. Proto zkuste koupit i sušený kozlíkový kořen - obzvlášť můj starší kocour se v něm začne válet, požírat jej a pak se v něm majetnicky uloží k odpočinku!
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Ma zánět ale ne jako kvůli nemoci ale ze si ho kočka umí vyvolat sama u nas je to tedy stresem ze chodil pryč. Jinak uz mi chodi nadherne na záchodek.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
fikovnice
napsal(a):
Prosím, ze zájmu se ptám: napište název uklidňujících prášků alias "drogy", kterou jste dostali od veta. Dost by mě to zajímalo...
Alavis calming.
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Hanulik
napsal(a):
Ma zánět ale ne jako kvůli nemoci ale ze si ho kočka umí vyvolat sama u nas je to tedy stresem ze chodil pryč. Jinak uz mi chodi nadherne na záchodek.
*Chodím.
Dobrý den , máme doma bez měsíce rok starého Briťáka kocourka,který nám začal chodit na velkou do vany. Není to pokaždě zajde si i na záchůdek ale procento kdy zajde do vany na velkou se zvyšuje. Máme ho doma od 4 měsíců kdy nebyl žádny problem ,že by se vyčůral nebo vykadil jinam.Problém nastal cca měsíc zpět.Mohu poprosit o radu? Stelivo kvalitní nic se neměnilo zachůdek čistý uzavřený . Děkuji za rady Petr Lafek
Fynner99
napsal(a):
Dobrý den , máme doma bez měsíce rok starého Briťáka kocourka,který nám začal chodit na velkou do vany. Není to pokaždě zajde si i na záchůdek ale procento kdy zajde do vany na velkou se zvyšuje. Máme ho doma od 4 měsíců kdy nebyl žádny problem ,že by se vyčůral nebo vykadil jinam.Problém nastal cca měsíc zpět.Mohu poprosit o radu? Stelivo kvalitní nic se neměnilo zachůdek čistý uzavřený . Děkuji za rady Petr Lafek
Já bych před vyšetřením kocoura, zda nejde o zdravotní problémy, přikoupila ještě nejmíň jedno WC (otevřené) a do něj dala jiný typ kočkolitu. Jo a WC bych umístila někam vzdáleněji než je to původní.