Je to kočka nebo kocour? Foto

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veronika kas

3.9.2015 18:32
Veronika kas

XXX.XXX.143.68

Poradte prosim, je to kocka nebo kocour?

3.9.2015 18:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

Veronika kas napsal(a):

Kocourek. Sice fotka z trochu špatného úhlu /nejlepší by byla přímo zezadu stojící kočky/, ale kočička nic takhle "vystouplého" nemá.

Veronika kas

3.9.2015 18:41
Veronika kas

XXX.XXX.143.68

Dekuji, jeste pridavam foto zezadu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2015 18:42

Kocourek jak vyšitý smajlík

3.9.2015 18:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

I podle zbarvení .

Veronika kas

3.9.2015 18:49
Veronika kas

XXX.XXX.143.68

Super, dekuju moc, kotatko jsem dneska dostala s tim, ze je to kocicka, ale radeji jsem se chtela presvedcit a nakonec je to naopak smajlík jen uz mame doma kocoura, tak si nejsem jista jestli se ti dva teda snesou :-/.

3.9.2015 18:53

Veronika kas napsal(a):
Super, dekuju moc, kotatko jsem dneska dostala s tim, ze je to kocicka, ale radeji jsem se chtela presvedcit a nakonec je to naopak smajlík jen uz mame doma kocoura, tak si nejsem jista jestli se ti dva teda snesou :-/.

Když nebudou mít kulky, řešit se nebudou.

3.9.2015 19:14

Máme dva kocourky, kastrované a jeden bez druhého nedají ani ránu smajlík

3.9.2015 19:30
tereza.128

XXX.XXX.44.35

rapotacka11 napsal(a):
I podle zbarvení .

Jak to myslíte podle zbarvení? Mouratobílé jsou i kočky, sama takovou mám doma. Ta barva není vázaná na pohlaví.

3.9.2015 19:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

To je možné.
Já znám v této barvě jen kocoury.

3.9.2015 20:00
saty

XXX.XXX.10.1

rapotacka11 napsal(a):
I podle zbarvení .

Pokud se nepletu jediná barva vázaná na pohlaví je tříbarevnost a to mohou být jen kočičky... taková ta správně tříbarevná bílá+zrzavá+tmavá
Pokud se pletu opravte mě.

3.9.2015 20:47
koňadra

XXX.XXX.128.31

rapotacka11 napsal(a):
To je možné.
Já znám v této barvě jen kocoury.

Tak jsem si myslela, že tu svoji reakci kocourek jak vyšitý - "i podle barvy" myslíte s nadsázkou - jak je u vás zvykem. Vy si fakt myslíte, že této barvy jsou jenom kocouři? Pravdu má saty - jediná barva, vázaná na pohlaví, je skutečně želvovinová (= tříbarevná), to jsou jen kočky, kocour se takový narodí velmi vzácně a prý je neplodný.

3.9.2015 20:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

Podle fotky je to kocour.

3.9.2015 21:05
tereza.128

XXX.XXX.44.35

Želvovinová může být i bez bílé - jen černá (modrá, mramorovaná...) a červená (krémová). I tak je vázaná na pohlaví a 99% takto zbarvených zvířat jsou samice. Kocouři se vyskytnou jen občas a bývají neplodní, ale ani to není pravidlo, jako ostatně nic v přírodě. Osobně znám želvovinového kocoura, otce koťat. Odborná literatura udává, že takový kocour je vlastně Chiméra - jedinec, který v nitroděložním vývoji vstřebal svého sourozence.
Mourovatá (správně "s kresbou") barva s bílou či bez ní není vázaná na pohlaví a vyskytuje se u obou pohlaví stejně často.
Nahoře na fotce je kocourek.

3.9.2015 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ty tříbarevky i želvy vím.
Četla jsem o kočkách dřív, než jsem kdy nějakou měla.
Ale fakt, všechny mouráky s bílou co jsem znala a znám,
byli kluci .
Věřím, že máte - znáte kočičku.
D testům nevěřím - jináč jsem důvěřivá .

3.9.2015 22:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Veronika kas napsal(a):

Nebojte se, i 2 kocouři se snesou - u nás právě největší parťáci byli 2 kastrovaní kluci. :) Ale chce je to opravdu vykastrovat, nekastrovaní spolu budou bojovat o kočky v okolí.

Jinak co se týče vázanosti na pohlaví, je to přesně tak, jak psala tereza.128.

pro rapotacka11 přikládám foto naší mourovatobílé kočenky Micky - před kastrací ještě stihla i koťata. Měli jsme po ní krásného mourovatého Macíka.

3.9.2015 22:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jinak byla sama ze 4 sourozenců - všichni mourovatobílí - 3 kočičky a 1 kocourek.

3.9.2015 22:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Dík .

4.9.2015 07:07
mesič

XXX.XXX.163.49

Vidíte a já někde četla, že takový ten mourovatý zrzek - viz náhodně nalezená fotka na internetu je vždy kluk...

4.9.2015 07:08
mesič

XXX.XXX.163.49

mesič napsal(a):
Vidíte a já někde četla, že takový ten mourovatý zrzek - viz náhodně nalezená fotka na internetu je vždy kluk...

A ještě ta fotka... smajlík

4.9.2015 07:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

U zrzečků jsem znala a znám taky jen kluky.

4.9.2015 09:51
tereza.128

XXX.XXX.44.150

Ani to není pravda. Mám i rezavou kočku a ne první, už jsem jich měla několik.
Tyhle barvy opravdu nejsou vázané na pohlaví, to jsou jen povídačky.
Navečer přiložím fotky mých koček jako důkaz, že opravdu mám v obou údajně "kocouřích" barvách kočky-samice.

4.9.2015 13:27
AnetaM

XXX.XXX.158.2

Prosím poradíte s pohlavím? Narodilo se nám 5 koťátek a všichni to "tam dole" mají stejné, viz foto. Fotka není nic moc, přece jen je to vyfocené cca.3 dny po porodu a koťátka se různě cukají a melou. Děkuji za rady.

4.9.2015 13:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já tam vidím kuličkysmajlík

4.9.2015 15:27
macomb

XXX.XXX.200.22

Také vidím kulky smajlík Jinak k těm barvám...taký jsem slyšela, že celorezatí jsou z 99% kluci, že kočky v téhle celistvé barvě jsou jen výjimečně smajlík

4.9.2015 16:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):

Červená barva vázaná na pohlaví není,. Vlastně když se to vezme kolem a kolem, tak jediná vázaná krom výjimek je ta želvovinová, kde je cca 99% koček - holek.

Ono se to dle mého plete s tím, že ze spojení určitých barev se narodí např. právě v té červené barvě jen kocourci (např. ze spojení červená kočka x černý / modrý/ čokoládový/lilový kocour se narodí v červené/krémové barvě jen kocourci. Ale ve spojení červená kočka x červený /krémový kocour se narodí v červené /krémové barvě už oboje pohlaví.

4.9.2015 16:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

AnetaM napsal(a):
Prosím poradíte s pohlavím? Narodilo se nám 5 koťátek a všichni to "tam dole" mají stejné, viz foto. Fotka není nic moc, přece jen je to vyfocené cca.3 dny po porodu a koťátka se různě cukají a melou. Děkuji za rady.

Kocourek jak vyšitý.

4.9.2015 18:02
tereza.128

XXX.XXX.44.150

AnetaM napsal(a):

Je to kluk, jako buk.

4.9.2015 18:05
tereza.128

XXX.XXX.44.150

Naše kočky - obě holky, na fotu mouratobílá Micka a zrzatá Zrzina.

4.9.2015 18:07
tereza.128

XXX.XXX.44.150

lavacca napsal(a):
Červená barva vázaná na pohlaví není,. Vlastně když se to vezme kolem a kolem, tak jediná vázaná krom výjimek je ta želvovinová, kde je cca 99% koček - holek.

Ono se to dle mého plete s tím, že ze spojení určitých barev se narodí např. právě v té červené barvě jen kocourci (např. ze spojení červená kočka x černý / modrý/ čokoládový/lilový kocour se narodí v červené/krémové barvě jen kocourci. Ale ve spojení červená kočka x červený /krémový kocour se narodí v červené /krémové barvě už oboje pohlaví.

Máte pravdu. Hezky srozumitelně a velice jednoduše to je popsáno v knize od Vařejčka "Atlas plemen koček" z 80 tých let. Až mi vyjde čas, naskenuji a vložím to sem.

5.9.2015 20:48
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Veronika kas napsal(a):

Kocouřisko, tj. samec jak vyšitej!

5.9.2015 20:52
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
Ty tříbarevky i želvy vím.
Četla jsem o kočkách dřív, než jsem kdy nějakou měla.
Ale fakt, všechny mouráky s bílou co jsem znala a znám,
byli kluci .
Věřím, že máte - znáte kočičku.
D testům nevěřím - jináč jsem důvěřivá .

Tak to my měli dříve dost často bílomourovatě zbarvené kočky, a to jak kocoura (můj první milovaný - dožil se asi 19let!), tak kočku - tu nám zřejmě nějaký haj.l otrávil .

5.9.2015 20:54
fikovnice

XXX.XXX.240.1

AnetaM napsal(a):

Tak máte doma 5 chlapů - to je nadělení!

6.9.2015 08:20
AnetaM

XXX.XXX.171.145

fikovnice napsal(a):
Tak máte doma 5 chlapů - to je nadělení!

Trošku nás překvapilo, že je to takhle jednostranné, myslela jsem, že se to nestává

6.9.2015 14:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

AnetaM napsal(a):
Trošku nás překvapilo, že je to takhle jednostranné, myslela jsem, že se to nestává

Ano, obvyklejší je mix pohlaví, ale taky se stane, že je celý vrh jen 1 pohlaví.

Vliv na to má taťka kocour, ten určuje pohlaví, takže evidentně chtěl mít hodně synáčků. :).

7.9.2015 09:11
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

My máme taky bílomourovatou holčičku a měli jsme i celou rezavou holčičku, viz foto.

7.9.2015 22:14
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
My máme taky bílomourovatou holčičku a měli jsme i celou rezavou holčičku, viz foto.

Ta bílomourovatá je ta, co jste ji vzala z venku do bytu, jestli se smím zeptat?

7.9.2015 22:19
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):

děkuji, tady se hodí citát z Pelíšku: "brašule, nemůžeš věřit všemu, co říkají v televizi" Slyšela jsem to kdysi v pořadu záchrana mazlíčků, mluvil o tom nějaký veterinář

8.9.2015 08:40
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

fikovnice napsal(a):
Ta bílomourovatá je ta, co jste ji vzala z venku do bytu, jestli se smím zeptat?

Ano, tu jsem si vzala taky, jelikož byla nemocná a tehdy byl únor, tak šla taky. Ale vzala jsem si ještě tu devítiletou, želvovinovou, co má teď selhávání ledvin. A kolem popelnic se opět motá koťátko, už zase váhám... Ne že bych nechtěla, jen po finanční stránce už bych to asi nezvládla

8.9.2015 12:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
Ano, tu jsem si vzala taky, jelikož byla nemocná a tehdy byl únor, tak šla taky. Ale vzala jsem si ještě tu devítiletou, želvovinovou, co má teď selhávání ledvin. A kolem popelnic se opět motá koťátko, už zase váhám... Ne že bych nechtěla, jen po finanční stránce už bych to asi nezvládla

To máte pravdu - někteří říkají, že není finančně poznat jedna nebo dvě kočky, anebo dvě či tři kočky, ale dle mě to tedy finančně poznat je citelně. Bohužel...

8.9.2015 12:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já bych řekla, že to moc poznat není u lidí, kteří krmí jen obstojné granule a-la brit premium nebo ontario, a mokré vynechávají úplně. Jedna paní od nás z práce takto krmí. Tam věřím, že jestli dá 150 nebo 300 za měsíc, řekne že to je jedno.

8.9.2015 13:27
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Já mám 3 svoje kočky, které krmím pochopitelně 3x denně. Dále máme na zahradě kocoura a ještě poblíž další 3 kočky, které krmíme tak 2-3x týdně. No a teď ještě krmím skoro denně to kotě, co žije u nás u popelnic. A to ještě ta jedna moje čičina má ledvinovou dietu, která je megadrahá. Bydlím v bytě. V ulici je plno rodinných domků, ale ani jedna rodina si to kotě nevezme, je mi z nich fakt zle. Takže tak tak přežívám a čím dál tím víc nenávidím lidi, kteří vyhodí na ulici nebohá koťata. Stejně se pak o ně starají jen zase ti, co už kočky mají, a žijí nuzně, a bohatým je to naprosto fuk. Nechtějte raději vědět, kolik dám měsíčně za kočky a to je jen základní krmení, stelivo a drobné úkony u veta

8.9.2015 13:45
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Obávám se, že pokud jste začala krmit denně venkovní kotě, už vaše je.

8.9.2015 14:12
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Údajně to kotě něčí je, vím snad i kde by mělo bydlet, ale chodí až tak daleko k našemu domu, tak se mi moc nechce věřit, že by bydlelo tam, kde myslím. Mourovatých koťat je hodně. A pokud se ti lidi takhle o něj, starají", tak to raději, ať žije u našeho baráku navíc má zoubek vražený do rtíku, tak ho asi vemu k vetovi. Já mít domek, tak mám celkem 8 koček

8.9.2015 14:15
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Před pár dny se to tady řešilo. Prý je dobré sehnat nějakého veta, který je schopn zub ne vytrhnout, ale jen obrousit. Obzvlášť venkovní kočce pak takový zub může dost chybět.

8.9.2015 14:39

Jestli ještě není koťátko přezubené, tak je to dobré. Po vytrhnutí zoubek vyroste nový.

8.9.2015 16:13
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Před pár dny se to tady řešilo. Prý je dobré sehnat nějakého veta, který je schopn zub ne vytrhnout, ale jen obrousit. Obzvlášť venkovní kočce pak takový zub může dost chybět.

Ano, to se řešil opět můj kocour, zub už má venku. A právě že shodou okolností to koťátko má ten zub vražený do toho rtíku úplně stejně jako ten kocour a to spolu nemají nic společného.

8.9.2015 16:13
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli ještě není koťátko přezubené, tak je to dobré. Po vytrhnutí zoubek vyroste nový.

A máme jít na to vytrhnutí zoubku nebo počkat, až mu sám vypadne? I když určitě musí mít bolesti...

8.9.2015 18:33

Kočičí svět napsal(a):
A máme jít na to vytrhnutí zoubku nebo počkat, až mu sám vypadne? I když určitě musí mít bolesti...

To Vám bohužel nedokážu poradit. Jen se můžu dohadovat... Když má koťátko od toho zubu poraněnou pusinku, tak je to řešení. A nový zub vyroste. Ideálně, poradit se s veterinářem. Určitá výhoda pro Vás je, že už s tím máte zkušenost. Držím palec...

8.9.2015 20:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
To máte pravdu - někteří říkají, že není finančně poznat jedna nebo dvě kočky, anebo dvě či tři kočky, ale dle mě to tedy finančně poznat je citelně. Bohužel...

Ono taky záleží i na tom, zda je kočka čistě bytová (tj. započítejte i větší sumu za stelivo) nebo jen venkovní. Plus samozřejmě i čím je krmena.

Když jsem to jen dle oka spočítala, co vrazím ročně do koček...no, byla by za to luxusní dovolená. Ale takhle mám "dovolenou" po celý rok - denně se pomazlíme, denně člověku udělají radost, tak co...

Jinak jakmile někde začnete krmit kočku, tak už neodejde. Není hloupá. :) A pokud někam patří, tak ji evidentně moc najíst nedávají, když má potřebu chodit jinam.

8.9.2015 20:23
saty

XXX.XXX.10.1

lavacca napsal(a):
Ono taky záleží i na tom, zda je kočka čistě bytová (tj. započítejte i větší sumu za stelivo) nebo jen venkovní. Plus samozřejmě i čím je krmena.

Když jsem to jen dle oka spočítala, co vrazím ročně do koček...no, byla by za to luxusní dovolená. Ale takhle mám "dovolenou" po celý rok - denně se pomazlíme, denně člověku udělají radost, tak co...

Jinak jakmile někde začnete krmit kočku, tak už neodejde. Není hloupá. :) A pokud někam patří, tak ji evidentně moc najíst nedávají, když má potřebu chodit jinam.

Jo jo uznávám že rozdíl byl když ze tří jich bylo dočasně 12... teď je to půl roku ustálené na 6 což je fajn myslím že další kočka by tak citelně znát nebyla.

8.9.2015 22:43
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
Údajně to kotě něčí je, vím snad i kde by mělo bydlet, ale chodí až tak daleko k našemu domu, tak se mi moc nechce věřit, že by bydlelo tam, kde myslím. Mourovatých koťat je hodně. A pokud se ti lidi takhle o něj, starají", tak to raději, ať žije u našeho baráku navíc má zoubek vražený do rtíku, tak ho asi vemu k vetovi. Já mít domek, tak mám celkem 8 koček

Už zase? Mám na mysli ten zub! Vždyť to šlo o nějakého Vašeho venkovního kocourka, ne?

8.9.2015 22:47
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
Ano, to se řešil opět můj kocour, zub už má venku. A právě že shodou okolností to koťátko má ten zub vražený do toho rtíku úplně stejně jako ten kocour a to spolu nemají nic společného.

Aha, pardon, já zareagovala než jsem vše pročetla...
Je to kotě kontaktní? Pokud ano, a jedná se opravdu o dočasný chrup, nešlo by zkusit pohmatem, zda se tam už netlačí zub nový? Tedy nevím - nejsem v tomto žádná odbornice. Ale přijde mi, že se úplně vydáváte z financí, a pokud jde o mléčný zub, tak se to prostě vyřeší samo...

8.9.2015 22:54
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):

Přesně. Se vším souhlasím. Snad jen - já opravdu poznala finančně rozdíl jeden kocour vs. dva kocouři. Ale u nás je to i proto, že mladší kocour je stále jak žíravina, odhaduji, že denně sní možná i dvojnásobnou porci než velký kocour. Jsem z něho šíleně zmatená. Dle útulku by mu mělo být 13měsíců. Nicméně je prťavý, mám pocit, že snad u mě ani nevyrostl (což je ale tím, že jej prostě mám denně na očích), pořád šíleně žere, ale velikostně je to fakt fest rozdíl oproti staršímu. Navíc si myslím, že ten v tom cca roce věku už právě zakončil růstový spurt a přestal tak moc jíst. Mladej je prostě pořád hltavej.
Teď přišel na chuť kuřecím srdíčkům, tak bych se ráda s vámi všemi kočkařy poradila - myslíte, že ze syrového masa by mu to mělo stačit? Odmítá mi totiž v současnosti jíst to, co jedl dříve - já mu kupovala např. vepřové plecko, obecně miloval vepřové. A teď tedy jí jen ta kuřecí srdce (odhaduji, že je to již tak týden), granule (Greenwoods) jen pár za den sezobne. No a velký kocour ten je teď na myších (takže syrové mi odmítá úplně) a dojídá se kapsičkami (hlavně Gourmet - já vím, nic moc, ale pořád lepší než Whiskas apod.).

8.9.2015 22:55
fikovnice

XXX.XXX.240.1

fikovnice napsal(a):
Přesně. Se vším souhlasím. Snad jen - já opravdu poznala finančně rozdíl jeden kocour vs. dva kocouři. Ale u nás je to i proto, že mladší kocour je stále jak žíravina, odhaduji, že denně sní možná i dvojnásobnou porci než velký kocour. Jsem z něho šíleně zmatená. Dle útulku by mu mělo být 13měsíců. Nicméně je prťavý, mám pocit, že snad u mě ani nevyrostl (což je ale tím, že jej prostě mám denně na očích), pořád šíleně žere, ale velikostně je to fakt fest rozdíl oproti staršímu. Navíc si myslím, že ten v tom cca roce věku už právě zakončil růstový spurt a přestal tak moc jíst. Mladej je prostě pořád hltavej.
Teď přišel na chuť kuřecím srdíčkům, tak bych se ráda s vámi všemi kočkařy poradila - myslíte, že ze syrového masa by mu to mělo stačit? Odmítá mi totiž v současnosti jíst to, co jedl dříve - já mu kupovala např. vepřové plecko, obecně miloval vepřové. A teď tedy jí jen ta kuřecí srdce (odhaduji, že je to již tak týden), granule (Greenwoods) jen pár za den sezobne. No a velký kocour ten je teď na myších (takže syrové mi odmítá úplně) a dojídá se kapsičkami (hlavně Gourmet - já vím, nic moc, ale pořád lepší než Whiskas apod.).

Ale fuj! NE "kočkařy", ale samozřejmě "kočkaři"!

9.9.2015 06:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Teď přišel na chuť kuřecím srdíčkům, tak bych se ráda s vámi všemi kočkařy poradila - myslíte, že ze syrového masa by mu to mělo stačit?

fikovnice: pokud za celý den jí hlavně jen srdíčka, jiné maso odmítá a granulí tím pádem sežere taky minimum. Dala bych srdíček méně, a možná jen obden, zbytek granule. Ze samotných srdíček žít nemůže.

9.9.2015 08:56
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

fikovnice napsal(a):
Aha, pardon, já zareagovala než jsem vše pročetla...
Je to kotě kontaktní? Pokud ano, a jedná se opravdu o dočasný chrup, nešlo by zkusit pohmatem, zda se tam už netlačí zub nový? Tedy nevím - nejsem v tomto žádná odbornice. Ale přijde mi, že se úplně vydáváte z financí, a pokud jde o mléčný zub, tak se to prostě vyřeší samo...

Je hodně kontaktní a stále natolik hladová, že po člověku skáče. Na zoubek jsem jí nesahala, nechci, aby ji to bolelo nějak více než teď. Stále je u popelnic, dneska opět na mě vylítla, tak už si nosím s sebou do práce kočičí jídlo, jedno jí dám ráno, když vycházím z domu a druhé, když jdu domů smajlík Nevím, co dělat. V zástupu čekají další 3 kočky, aby se ke mně mohly nastěhovat a teď ještě to kotě. Mám pocit, že zrazuju ty 3, když přemýšlím nad tímto kotětem, zatímco ta jedna z těch tří by tu bytovou péči potřebovala mnohem více. A teď jak se rozhodnout a) malé kotě, co se o sebe neumí postarat nebo b) naprosto vyhublá dospělá kočička, která potřebuje denní supervýživu, podle mě by zimu nemusela přežít. A v bytě mám 2 čičiny, z toho jedna se selháváním ledvin, takže se nesmí vůbec stresovat a pořízení další kočky stres je. Už mi z toho jde hlava kolem...

9.9.2015 08:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já bych udělala toto. nafotit kočku nebo kotě, které potřebují pomoc, a dát do inzerce. zatím bych krmila jen venku, do bytu bych další nebrala. Jedna kočka navíc je riziko a můžou z toho být velké problémy.

10.9.2015 00:35
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Teď přišel na chuť kuřecím srdíčkům, tak bych se ráda s vámi všemi kočkařy poradila - myslíte, že ze syrového masa by mu to mělo stačit?

fikovnice: pokud za celý den jí hlavně jen srdíčka, jiné maso odmítá a granulí tím pádem sežere taky minimum. Dala bych srdíček méně, a možná jen obden, zbytek granule. Ze samotných srdíček žít nemůže.

Díky za odpověď. Já to brala tak jako že jde o svalovinu a oni oba kocouři mi odmítají cokoli s kostmi. Snad jen výjimečně mívám úspěch s posekanými kuřecími krky. Když jídávali vepřové, tak to aspoň nebyla samá svalovina, ale měli tam i tučné, pojivovou tkáň apod. A také nevím, zda si malý přes den nechytne myš. Ale při jeho nešikovnosti při lovu to celkem vylučuji.

10.9.2015 00:39
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Já bych udělala toto. nafotit kočku nebo kotě, které potřebují pomoc, a dát do inzerce. zatím bych krmila jen venku, do bytu bych další nebrala. Jedna kočka navíc je riziko a můžou z toho být velké problémy.

Tak tak. Bála bych se, že přinesou domů nemoci, což by obzvlášť u té kočky se selháváním ledvin mohlo být fatální. Ono jak paní začne krmit venkovní kočky, tak ony si to mezi sebou nějak "řeknou" a rázem jich ze 3 bude 6, za krátký čas 10 atd. Ale vím, že např. v Brně fungují krmičky - chodí pravidelně na stejná místa krmit kočky - tuto info mám od paní z depozita. Pro paní zde z diskuse by se to ale mohlo zvrhnout jednak ve velké finanční výdaje a druhak - pokud by přišlo koček víc - v jejich množení. No je to těžké co poradit...

10.9.2015 06:36

"Teď přišel na chuť kuřecím srdíčkům, tak bych se ráda s vámi všemi kočkařy poradila - myslíte, že ze syrového masa by mu to mělo stačit? Odmítá mi totiž v současnosti jíst to, co jedl dříve - já mu kupovala např. vepřové plecko, obecně miloval vepřové. A teď tedy jí jen ta kuřecí srdce (odhaduji, že je to již tak týden), granule (Greenwoods) jen pár za den sezobne."
to bych neřešila, srdíčka jsou rovněž svalovina (a obsahují více potřebného než čistě vepřová svalovina) a je dost pravděpodobné, že ho to za nějakou dobu přejde a bude ochoten konzumovat i něco jiného. Můžete mu jiné maso přimíchat k těm srdíčkům.

10.9.2015 10:31
mesič

XXX.XXX.163.49

Mě se osvědčilo dávat maso obden, pak už z něj nemá takovou radost a střídat druhy.

10.9.2015 15:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Teď přišel na chuť kuřecím srdíčkům, tak bych se ráda s vámi všemi kočkařy poradila - myslíte, že ze syrového masa by mu to mělo stačit? Odmítá mi totiž v současnosti jíst to, co jedl dříve - já mu kupovala např. vepřové plecko, obecně miloval vepřové. A teď tedy jí jen ta kuřecí srdce (odhaduji, že je to již tak týden), granule (Greenwoods) jen pár za den sezobne."
to bych neřešila, srdíčka jsou rovněž svalovina (a obsahují více potřebného než čistě vepřová svalovina) a je dost pravděpodobné, že ho to za nějakou dobu přejde a bude ochoten konzumovat i něco jiného. Můžete mu jiné maso přimíchat k těm srdíčkům.

Díky moc. Také to právě beru jako svalovinu...

10.9.2015 15:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já to také beru jako svalovinu. přesto bych na nich krmení nezaložila.

10.9.2015 19:24
mesič

XXX.XXX.174.1

mesič napsal(a):
Mě se osvědčilo dávat maso obden, pak už z něj nemá takovou radost a střídat druhy.

Si to po sobě teď čtu... myslela jsem, že když se dává denně stejné, tak z toho nemá radost, né že já usiluji o to, aby z masa neměl radost

11.9.2015 18:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Já to také beru jako svalovinu. přesto bych na nich krmení nezaložila.

No já se teď dva dny nedostala do obchodu, tak měl pauzu!

12.9.2015 10:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Srdíčka se sice berou jako svalovina, ale také bych nekrmila jen jimi. Chce to různě střídat. Jak druhy mas, tak složení (čistá svalovina x svalovina s vnitřnostmi x svalovina s drobnými kostmi, atd.) tak, aby kočka měla vždy něco trochu jiného a nespadla do stereotypu, kdy začne některé z jídel odmítat.

13.9.2015 04:43
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Srdíčka se sice berou jako svalovina, ale také bych nekrmila jen jimi. Chce to různě střídat. Jak druhy mas, tak složení (čistá svalovina x svalovina s vnitřnostmi x svalovina s drobnými kostmi, atd.) tak, aby kočka měla vždy něco trochu jiného a nespadla do stereotypu, kdy začne některé z jídel odmítat.

Jenže u nás je problém s těmi kostmi. Vím, že je potřebují, ale jen výjimečně někdy sezobnou něco málo z nasekanch kuřecích krků. I když velký kocour si naloví myši - tam takové obavy nemám. Ale mladší je totální nešika, podezírám jej, že se myší bojí, tak nevím jak do něj nějaké kosti dostat... Poradíte? Ještě mě napadá, že oba milují psí pochoutku - sušená střívka, ale vcelku, nenasekaná. Ale vím, že se to počítá spíše do pamlsků.

13.9.2015 09:58
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

joanne.s napsal(a):

Tak jsem inzerát podala https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2589382/kotatko-hleda-domov/.

13.9.2015 10:47
joanne.s

XXX.XXX.35.74

Je moc pěkné. dobře jste udělala

13.9.2015 11:42
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Je moc pěkné. dobře jste udělala

Vkladatelce inzerátu tleskám, ale jen takové upozornění - myslím, že zájemci budou chtít znát aspoň přibližně věk, tak bych jej tam "by očko" napsala...

AdélaZ

22.4.2020 09:02
AdélaZ

XXX.XXX.35.235

Dobrý den jsou to prosim kočičky?

22.4.2020 09:05

AdélaZ napsal(a):
Dobrý den jsou to prosim kočičky?

Za mě - č.1 kočička, č.2 kocourek. Na 99% - zbaběle si nechávám rezervu, určitě se vyjádří i jiní.

24.4.2020 16:10
fikovnice

XXX.XXX.55.26

Za mě SNAD obě kočičky. Ale fotky jsou nic moc. Zkuste vložit lepší.

24.4.2020 19:08
Bobča

XXX.XXX.105.52

za mě-první taky kočička a to druhé bych taky tipovala na kočičku-tam je to ale hůř vidět.. srovnejte to k té první-jestli je ta pipinka stejná..

beberano

4.7.2021 12:56
beberano

XXX.XXX.24.161

Nepoznáte někdo jestli je to kočička nebo kocourek?

4.7.2021 14:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kočička

Maky222

2.9.2022 19:38
Maky222

XXX.XXX.168.238

Dobrý den, prosím kočka nebo kocour u 3měsíčního kotěte, podle mě kdyby to byl kocour měl už by sestouplé varlata. Díky

2.9.2022 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.6.109

Holka

2.9.2022 20:51

Maky222 napsal(a):
Dobrý den, prosím kočka nebo kocour u 3měsíčního kotěte, podle mě kdyby to byl kocour měl už by sestouplé varlata. Díky

Kočka.

Maky222

3.9.2022 07:49
Maky222

XXX.XXX.168.238

Děkuji, myslela jsem si to ale nebyla jsem si úplně jistá.

3.9.2022 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.7.10

Maky222 napsal(a):
Děkuji, myslela jsem si to ale nebyla jsem si úplně jistá.

Záleží, co jste chtěli

Přidejte reakci

Přidat smajlík