Galces Plus pro kočky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2015 11:32
wine.kiss

XXX.XXX.52.4

Dobrý den, včera jsme od veterináře dostali v injekční stříkačce pastu na odčervení koťat a pro dospělou kočku tabletu Galces Plus pro psy. Máme jí dát 1/2 tablety. Bohužel při aplikaci pasty ze stříkačky dostalo to první kotě více dávky, stříkačka polevila víc než jsme chtěli. A na druhé kotě toho tím pádem zbylo míň. To první kotě už má od včerejška krásně splasklé bříško a to druhé je pořád hodně nafouklé. Mám takový dojem, že ta pasta mu nestačila. A ty prášky jsou totiž určené pro psy a štěňata, ale naší dospělé kočce ho klidně dal.Proto se chci zeptat, jestli si myslíte, že mu můžu dát pro jistotu míň než čtvrtku prášku, když ho doktor naordinoval pro dospělou kočku? Nebo raději máme znovu zajet pro tu pastu? V návodu Galces Plus je dávkování pro štěňata a malé psy ¼ tablety na 0,5-2 kg ž. hm.

12.9.2015 10:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

wine.kiss napsal(a):
Dobrý den, včera jsme od veterináře dostali v injekční stříkačce pastu na odčervení koťat a pro dospělou kočku tabletu Galces Plus pro psy. Máme jí dát 1/2 tablety. Bohužel při aplikaci pasty ze stříkačky dostalo to první kotě více dávky, stříkačka polevila víc než jsme chtěli. A na druhé kotě toho tím pádem zbylo míň. To první kotě už má od včerejška krásně splasklé bříško a to druhé je pořád hodně nafouklé. Mám takový dojem, že ta pasta mu nestačila. A ty prášky jsou totiž určené pro psy a štěňata, ale naší dospělé kočce ho klidně dal.Proto se chci zeptat, jestli si myslíte, že mu můžu dát pro jistotu míň než čtvrtku prášku, když ho doktor naordinoval pro dospělou kočku? Nebo raději máme znovu zajet pro tu pastu? V návodu Galces Plus je dávkování pro štěňata a malé psy ¼ tablety na 0,5-2 kg ž. hm.

Ano, zjevně mu ten díl pasty nestačil - ideální by bylo zvolit jiný prostředek (jinou značku), protože po podání menší dávky než je vhodné bývají ti paraziti na daný druh odčervovadla už imunní.

U kotěte bych neriskovala a podala mu pastu vhodnou pro koťata. I u dospělé kočky je trochu na hraně dávat tabletu pro psy..ale u ní by se to dalo ještě tak nějak vzít. Ale kotěti bych to nedávala.

12.9.2015 15:11
joanne.s

XXX.XXX.34.97

Taky bych tu uni tabletu pro psy a kočky, ani její kousek, kotěti nedala. každé odčervení je zátěž pro ledviny, ale tohle by mohlo být fakt moc, je to risk. k vetovi pro pastu nebo prášek kočičí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2015 17:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Složení galces plus je zcela stejné jako složení třeba canivermu, který je pro kočky i pro psy. Jo, sice nemá galces na obalu namalovanou i kočku, ale to fakt nevadí.

K dotazu: jestli je kotě opravdu viditelně začervené, zvolila bych spíš pastu banminth, protože ta červy jen ochromí ale nezabije - zabití červi uvolňují toxiny a pokud je jich hodně a zabije se jich příliš najednou, kotě může mít zbytečné zdravotní potíže.

Jinak ale galcesem kočky odčervuju vcelku běžně. Ale čtvrt tablety pro mě opravdu znamená zvíře, co má přes dvě kila, na kilové či snad ještě menší kotě je 1/4 tablety více než dvojnásobná dávka, přece.

14.9.2015 08:27
wine.kiss

XXX.XXX.52.4

Děkuju za názory.. Raději jsem to neriskovala a byla znovu pro pastu, takže kotě dostalo svou dávku. Ale pořád je kulaté, to první kotě splasklo hned do druhého dne. A obě mají od té doby průjem, trvá to už tři dny. Je to normální? A za jak dlouho zase odčervování opakovat?

14.9.2015 08:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já bych další odčervení udělala až po konzultaci s vetem.

V té stolici je vidět něco nekalého?

14.9.2015 10:18
wine.kiss

XXX.XXX.52.4

joanne.s napsal(a):
Já bych další odčervení udělala až po konzultaci s vetem.

V té stolici je vidět něco nekalého?

Já jsem si myslela, že po tom odčervení tam něco najdu, ale nebylo vidět nic. A ani před odčervením nebylo nic ve stoličce vidět. U psa, když jsem si ho brala jako štěně, mi bylo řečeno, že je odčervený. Ale podle nafouklýho bříška jsem měla pochybnosti. Na veterině dostal prášek a po něm měl ve stolici škrkavky jak špagety, no hnus :( tak jsem si myslela, jestli u těch koťat nebude něco obdobného a ono nic. Jen jim splaskla ta bříška už oběma.

Ufff

2.5.2016 14:31
Ufff

XXX.XXX.175.62

Prosím tě, jak bys neriskovala, To co ti řekl veterinář tak tím se můžeš řídit. Teda pokud to je MVDr. smajlík
Jinak tableta pro pro psy např. Galces je jedna tableta na 10 kg psa (můj pes má 40kg, tedy dostane 4 tablety.
Tu samou tabletu dávám kočče ale jen polovinu (většinou to zabalím do měkkého sýra, nebo rozdrtím do trošky mléka. Trocha mléka kočce neublíží, byť se píše že mléko není vhodné pro kočky)
A koťatům jsem ji dal taky, polovinu tablety pro čtyři koťata, rozdrtil a rozpustil ve lžičce mléka a stříkačkou stříkl každému do tlamičky a za 14 dnů opakoval znova stejným způsobem a tak bylo počáteční odčervení hotovo. V jednoduchosti je krása, není potřeba z toho dělat vědu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík