Dobrý den,
omlouvám se, že zakládám další vlákno.
Máme 4,5 měsíčního kocourka birmy, který má problém se zažíváním. Měli jsme rýmu, herepes očko a to už je díky bohu pryč. Zůstává průjem, na který nám vet dal atb ve formě pasty (na tetracyklinové bázi). Dáváme gastrointestinální kapsičky a vařím kuřecí s rýží + probiotika Prokolin. Zatím se střídavým úspěchem. Atb bereme od soboty, ale dnes ráno zase menší průjem.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Jinak je kocourek vitální, hravý a neskutečně akční. Za 5 týdnů u nás přibral 1,4 kg (částečně uměle odchován).
Prokolin jsou výborné ale pokud kotě bere antibiotika, může to být i z nich.Náš kocour jako malý měl to samé, zánět v očíčku s hnisem a krvavý průjem.Antibituika nepomohla, tak mu veterinář vzal krev a kultivaci z očíčka a léčili jsme cíleně podle laborky, kde vyšlo co má za bakterii a jaká antibiotika se mají použít.Probiotika jsem také používala ale nepomohly.Pomohl nám Imunoglukan sirup(kočce dávám tabletky, půlku ve stříkačce, protože má chronický zánět tlustého střeva a toto vždy po 14ti dnech zabere a má zase bobíky) kocourkovi denně jednu kávovou lžičku sirupu a navrch chlorellu, tu dostávají oba.Berou jí jako pamlsek.Tak cca 3 tabletky denně - 600mg.To nám strašně pomohlo...
Mark3
napsal(a):
Dobrý den,
omlouvám se, že zakládám další vlákno.
Máme 4,5 měsíčního kocourka birmy, který má problém se zažíváním. Měli jsme rýmu, herepes očko a to už je díky bohu pryč. Zůstává průjem, na který nám vet dal atb ve formě pasty (na tetracyklinové bázi). Dáváme gastrointestinální kapsičky a vařím kuřecí s rýží + probiotika Prokolin. Zatím se střídavým úspěchem. Atb bereme od soboty, ale dnes ráno zase menší průjem.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Jinak je kocourek vitální, hravý a neskutečně akční. Za 5 týdnů u nás přibral 1,4 kg (částečně uměle odchován).
Už jsem to psala vícekrát. Bez koprologie nasadit ATB, navíc TTC řady (jsou širokospektrá) je chyba! Máte prokázaného původce průjmu? Jedná se o bakterii či nějakého parazita? Pokud ne, udělají ATB jen více škody než užitku. JInak ale i já se setkala s podobným přístupem vetky - kocour měl průjem, tak nasadila hned ATB - toto je chybné rozhodnutí!
Kupte Trovet RRD - králík s rýží, aby jste vyloučili alergii.Pokud se mu trávení upraví do tří týdnů, je to alergie.Vyřadila bych kuřecí a jehněčí.Potom můžete zkoušet postupně vždy jen vzorečky granulí(prodávají se po 400g, a pokud po nich nebude mít průjem tak můžete vyloučit další alergen.Takhle jsem to dělala já.
Janaaa
napsal(a):
Kupte Trovet RRD - králík s rýží, aby jste vyloučili alergii.Pokud se mu trávení upraví do tří týdnů, je to alergie.Vyřadila bych kuřecí a jehněčí.Potom můžete zkoušet postupně vždy jen vzorečky granulí(prodávají se po 400g, a pokud po nich nebude mít průjem tak můžete vyloučit další alergen.Takhle jsem to dělala já.
Dostali jsem od veta RC HYPOALERGENNÍ, jelikož se giardie a ani jiné hnusy se nepotvrdily. Zatím tedy žádná změna v trávení. Řídký trus je pořád, ale krmíme od soboty a dnes je pondělí. Jinak prospívá. Druhá kočička britka taky přešla na granulky RC, neboť jsem se bál, aby prcek neujídal z její misky. Jinak kocourek prospívá a po rýmě už není ani památky.
Mám dotaz, prosím. U hypoalergenních granulínevadí, že je kuře?
Hypoalergenní krmivo by mělo splňovat tato kriteria:
omezené množství použitých surovin - je jednodušší rozpoznat na jakou složku je alergie
"nové složky" - alergickým reakcím obvykle předchází častá expozice alergenu
absence surovin s nejvyšším alergickým potenciálem - jako je hovězí maso, mléko, kuře, kukuřice, pšenice nebo sója.
Také to nechápu, že tam kuřecí dávají a napíšou hypoalergenní. Podle mě by v takových granulích správně být kuře nemělo.
ANO, kuře určitě ne.Já kupuji TROVET králík s rýží, králíka nikde v granulích nemáte a nám to tedy opravdu pomohlo.
http://www.veterinarni-diety.cz/trovet-hypoallergenic-rabbit-rrd-kocky-05-kg/d-71099/
a navíc kočkám chutnají.Zdravý kocour je žere taky
Složení: cereálie (100% rýže) maso a masné deriváty živočišného původu ( 100% králík), oleje a tuky, extrakty z rostlinných bílkovin, minerály
Pokud jde jen o to, aby bylo krmivo bez nejčastějších alergenů, ale kočka regulérní zdravotní problém nemá, tak bych nekrmila ani toto. Má málo masa, kdovíjaké přidané tuky, extrakty z rostlinných bílkovin - tam může být i výtažek z kukuřice apod. Nic proti králíkovi, ani proti rýži.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Paní joanne - připadáte mi jako paní chytrá.Pokud jste to nevyzkoušela, tak nepomlouvejte něco, o čem nevíte, zda to pomáhá nebo ne.Na značku Trovet jsou jenom samé chvály ale vy asi musaíte mít svou pravdu.
Janaaa
napsal(a):
ANO, kuře určitě ne.Já kupuji TROVET králík s rýží, králíka nikde v granulích nemáte a nám to tedy opravdu pomohlo.
http://www.veterinarni-diety.cz/trovet-hypoallergenic-rabbit-rrd-kocky-05-kg/d-71099/
Děkuji. A krmila jste kocourka ještě něčím jiným než granulemi? Myslím během léčby a pojídání granulí.
Janaaa
napsal(a):
Janaaa: co myslíte, tyto granule by se daly také použít? Obsahují jen jeden druh masa a jsou bez kuřecího, drůbežího tuku.
MAĆs mono králík:
Králičí masová moučka (37%), hrášek (28%), hrachové vločky (12%), řepkový olej (10%), rostlinná vláknina, olej z norského lososa (2,5%), brusinky (celé, sušené 2,5%), stopové prvky, vitamínový mix, FOS, tripolyfosforečnan sodný (0,2%), spirulina, Yucca Schidigera, taurin, L-karnitin, Zelená pyskatá mušle.
Analýza: Hrubý protein 29 %, oleje a tuky 18,5 %, hrubý popel 7,6 %, hrubá vláknina 5,5 %, vlhkost 8 %, vápník 1,4 %, fosfor 1,3 %, hořčík 0,13 %, EPA 0,12 %, DHA 0,12 %, Omega 3 1,4 %
Koupila jsem hrstku ze zvědavosti. Náš kocour konzervativec a malý jedlík si na těchto granulích velmi pochutnával. Je tam dost hrachu, ale relativně hodně králičí moučky.
rapotacka11
napsal(a):
Koupila jsem hrstku ze zvědavosti. Náš kocour konzervativec a malý jedlík si na těchto granulích velmi pochutnával. Je tam dost hrachu, ale relativně hodně králičí moučky.
Kde Vám prodali "hrstku"?
U veta nebo ve zverimexu ?
Měla jsem štěstí, známá v obchodu pro zvířata načínala pytel.Tak jsem toho využila. Z otevřeného pytle zásadně nikdy nekupuji. Tyto granule jsou k mání někdy od jara, takže moc lidí s nimi zkušenost ještě nemá. Ale krmit s nimi nebudu.
Pro rapotacka :a jak že se ty granule přesně jmenují?To mě zajímá.Jinak moje kočky dostávají kromě granulí samozřejmě maso přemražené, většinou krocana(u nás je chov)ale ted už jim kupuji i králíka z Lidlu.žádná kočka si takhle nežije, navíc kocour má Gourmetky z německa a ted jsme narazili na značku PURIZON, která kočkám chutná.Pro ty, kteří stále rozebírají přesné složení, toho, co kočky jí, zpytujte svědomí.Jak jíte vy?taky tak koukáte na složení a jíte tak strašně zdravě?Já teda ne.Třeba chleba se škvarkama - mňam!
Janaaa:
MAĆs mono králík:
Králičí masová moučka (37%), hrášek (28%), hrachové vločky (12%), řepkový olej (10%), rostlinná vláknina, olej z norského lososa (2,5%), brusinky (celé, sušené 2,5%), stopové prvky, vitamínový mix, FOS, tripolyfosforečnan sodný (0,2%), spirulina, Yucca Schidigera, taurin, L-karnitin, Zelená pyskatá mušle.
Analýza: Hrubý protein 29 %, oleje a tuky 18,5 %, hrubý popel 7,6 %, hrubá vláknina 5,5 %, vlhkost 8 %, vápník 1,4 %, fosfor 1,3 %, hořčík 0,13 %, EPA 0,12 %, DHA 0,12 %, Omega 3 1,4 %
A chleba se škarkama si taky občas dám
Mark3
napsal(a):
A jsou hypoalergenní?
Kopíruji:
Velmi dobře přijímáno vybíravými a mlsnými kočkami a kočkami s poruchami příjmu potravy – alergie, hypersenzitivity, nechutenství, v nemoci, ve stresu apod.
Rapotacko11, našla jsem od Wolsfsblut tyto varianty pro kočky. Myslíte, že to bude to, co máte doma? Složení opravdu skvělé. A ty příchutě... Hmm...
http://shop.wolfsblut.cz/WILDCAT-kočičky.
Zde je mapka, kde se dá koupit Nutram, tudíž předpokládám že i MAĆs:
http://www.candy.cz/nasi-distributori.
joanne.s
napsal(a):
Díky. a já myslela, že budou v nějaké dostupné síti, jako Zvěrokruh nebo Petcenter.
Co jsem to tak jen proletěla, tak v menších prodejnách chovatelských potřeb.
Janaaa
napsal(a):
Dobrý den,
Trovet zakoupen - zatím jen 500g balení. Oběma kočkám jede - zdravé i s problémy. Objednám ještě větší balení.
Děkuji za radu.
Dávala jste kočičce ještě nějaké kapsičky, konzervy (jednodruhové) nebo jen granule TROVET?
Dobrý večer,
od čtvrtku dáváme TROVET RABBIT a už druhý den, vlastně třetí, máme pevné exkrementy. To až tak rychle zabírá? Čekali jsme 3 -8 týdnů, jak je napsáno na obalu sáčku.
Moc Vám, Jano, děkuji. Snad bude vše ok. Problém byl v obilovinách a kuřecím mase. Po rybě žádné problémy nejsou.
PS: Můžu potom, po skončení léčby, přejít na jiné granule? Napadly mne OPTIMA NOVA RABBIT.
Mark3
napsal(a):
Dobrý večer,
od čtvrtku dáváme TROVET RABBIT a už druhý den, vlastně třetí, máme pevné exkrementy. To až tak rychle zabírá? Čekali jsme 3 -8 týdnů, jak je napsáno na obalu sáčku.
Moc Vám, Jano, děkuji. Snad bude vše ok. Problém byl v obilovinách a kuřecím mase. Po rybě žádné problémy nejsou.
PS: Můžu potom, po skončení léčby, přejít na jiné granule? Napadly mne OPTIMA NOVA RABBIT.
Zkuste pak syrové ryby. Můj starší kocour syrové rybí maso miluje.
Mark3
napsal(a):
Dobrý večer,
Ještě dodatek, i když předpokládám, že umíte anglicky, tak opravdu jen pro jistotu: OPTIMA NOVA RABBIT = s králíkem.
No, aby zase neměl jen samýho králíka.Já mám vyzkoušeno N&D rybí, mají dva druhy jinak spousty jiných druhů a hlavně mají vzorečky granulí ke koupi.Tak to zkoušejte jako já, pokus-omyl.Když mu nebudou sedět, poznáte to do 24 hodin.Ještě, že má celá naše rodina kočky, když nějaký vzorek neseděl, tak si na něm pochutnala jiná kočka![]()
Jinak na TROVET RRD nedám dopustit, nám pomáhal taky rychle...
Zadavatel:
JEN takové malé hlášení: Kocourek je v pořádku a neskutečně prospívá.
Mravenčí práce a úsilí se vyplatilo.
Krásné Vánoce všem a děkuji za rady.
M.
S přírodními konzervanty by měly být veterinární diety Farmina Vet Life:
http://www.farmina.com/cz/farmina/683-farmina-vet-life-feline.html.