Dobrý den,
omlouvám se, že zakládám další vlákno.
Máme 4,5 měsíčního kocourka birmy, který má problém se zažíváním. Měli jsme rýmu, herepes očko a to už je díky bohu pryč. Zůstává průjem, na který nám vet dal atb ve formě pasty (na tetracyklinové bázi). Dáváme gastrointestinální kapsičky a vařím kuřecí s rýží + probiotika Prokolin. Zatím se střídavým úspěchem. Atb bereme od soboty, ale dnes ráno zase menší průjem.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Jinak je kocourek vitální, hravý a neskutečně akční. Za 5 týdnů u nás přibral 1,4 kg (částečně uměle odchován).
Prokolin jsou výborné ale pokud kotě bere antibiotika, může to být i z nich.Náš kocour jako malý měl to samé, zánět v očíčku s hnisem a krvavý průjem.Antibituika nepomohla, tak mu veterinář vzal krev a kultivaci z očíčka a léčili jsme cíleně podle laborky, kde vyšlo co má za bakterii a jaká antibiotika se mají použít.Probiotika jsem také používala ale nepomohly.Pomohl nám Imunoglukan sirup(kočce dávám tabletky, půlku ve stříkačce, protože má chronický zánět tlustého střeva a toto vždy po 14ti dnech zabere a má zase bobíky) kocourkovi denně jednu kávovou lžičku sirupu a navrch chlorellu, tu dostávají oba.Berou jí jako pamlsek.Tak cca 3 tabletky denně - 600mg.To nám strašně pomohlo...
Mark3
napsal(a):
Dobrý den,
omlouvám se, že zakládám další vlákno.
Máme 4,5 měsíčního kocourka birmy, který má problém se zažíváním. Měli jsme rýmu, herepes očko a to už je díky bohu pryč. Zůstává průjem, na který nám vet dal atb ve formě pasty (na tetracyklinové bázi). Dáváme gastrointestinální kapsičky a vařím kuřecí s rýží + probiotika Prokolin. Zatím se střídavým úspěchem. Atb bereme od soboty, ale dnes ráno zase menší průjem.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Jinak je kocourek vitální, hravý a neskutečně akční. Za 5 týdnů u nás přibral 1,4 kg (částečně uměle odchován).
Už jsem to psala vícekrát. Bez koprologie nasadit ATB, navíc TTC řady (jsou širokospektrá) je chyba! Máte prokázaného původce průjmu? Jedná se o bakterii či nějakého parazita? Pokud ne, udělají ATB jen více škody než užitku. JInak ale i já se setkala s podobným přístupem vetky - kocour měl průjem, tak nasadila hned ATB - toto je chybné rozhodnutí!
Kupte Trovet RRD - králík s rýží, aby jste vyloučili alergii.Pokud se mu trávení upraví do tří týdnů, je to alergie.Vyřadila bych kuřecí a jehněčí.Potom můžete zkoušet postupně vždy jen vzorečky granulí(prodávají se po 400g, a pokud po nich nebude mít průjem tak můžete vyloučit další alergen.Takhle jsem to dělala já.
Janaaa
napsal(a):
Kupte Trovet RRD - králík s rýží, aby jste vyloučili alergii.Pokud se mu trávení upraví do tří týdnů, je to alergie.Vyřadila bych kuřecí a jehněčí.Potom můžete zkoušet postupně vždy jen vzorečky granulí(prodávají se po 400g, a pokud po nich nebude mít průjem tak můžete vyloučit další alergen.Takhle jsem to dělala já.
Dostali jsem od veta RC HYPOALERGENNÍ, jelikož se giardie a ani jiné hnusy se nepotvrdily. Zatím tedy žádná změna v trávení. Řídký trus je pořád, ale krmíme od soboty a dnes je pondělí. Jinak prospívá. Druhá kočička britka taky přešla na granulky RC, neboť jsem se bál, aby prcek neujídal z její misky. Jinak kocourek prospívá a po rýmě už není ani památky.
Mám dotaz, prosím. U hypoalergenních granulínevadí, že je kuře?
Hypoalergenní krmivo by mělo splňovat tato kriteria:
omezené množství použitých surovin - je jednodušší rozpoznat na jakou složku je alergie
"nové složky" - alergickým reakcím obvykle předchází častá expozice alergenu
absence surovin s nejvyšším alergickým potenciálem - jako je hovězí maso, mléko, kuře, kukuřice, pšenice nebo sója.
Také to nechápu, že tam kuřecí dávají a napíšou hypoalergenní. Podle mě by v takových granulích správně být kuře nemělo.
ANO, kuře určitě ne.Já kupuji TROVET králík s rýží, králíka nikde v granulích nemáte a nám to tedy opravdu pomohlo.
http://www.veterinarni-diety.cz/trovet-hypoallergenic-rabbit-rrd-kocky-05-kg/d-71099/
a navíc kočkám chutnají.Zdravý kocour je žere taky
Složení: cereálie (100% rýže) maso a masné deriváty živočišného původu ( 100% králík), oleje a tuky, extrakty z rostlinných bílkovin, minerály
Pokud jde jen o to, aby bylo krmivo bez nejčastějších alergenů, ale kočka regulérní zdravotní problém nemá, tak bych nekrmila ani toto. Má málo masa, kdovíjaké přidané tuky, extrakty z rostlinných bílkovin - tam může být i výtažek z kukuřice apod. Nic proti králíkovi, ani proti rýži.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Paní joanne - připadáte mi jako paní chytrá.Pokud jste to nevyzkoušela, tak nepomlouvejte něco, o čem nevíte, zda to pomáhá nebo ne.Na značku Trovet jsou jenom samé chvály ale vy asi musaíte mít svou pravdu.
Janaaa
napsal(a):
ANO, kuře určitě ne.Já kupuji TROVET králík s rýží, králíka nikde v granulích nemáte a nám to tedy opravdu pomohlo.
http://www.veterinarni-diety.cz/trovet-hypoallergenic-rabbit-rrd-kocky-05-kg/d-71099/
Děkuji. A krmila jste kocourka ještě něčím jiným než granulemi? Myslím během léčby a pojídání granulí.

Janaaa
napsal(a):
Janaaa: co myslíte, tyto granule by se daly také použít? Obsahují jen jeden druh masa a jsou bez kuřecího, drůbežího tuku.
MAĆs mono králík:
Králičí masová moučka (37%), hrášek (28%), hrachové vločky (12%), řepkový olej (10%), rostlinná vláknina, olej z norského lososa (2,5%), brusinky (celé, sušené 2,5%), stopové prvky, vitamínový mix, FOS, tripolyfosforečnan sodný (0,2%), spirulina, Yucca Schidigera, taurin, L-karnitin, Zelená pyskatá mušle.
Analýza: Hrubý protein 29 %, oleje a tuky 18,5 %, hrubý popel 7,6 %, hrubá vláknina 5,5 %, vlhkost 8 %, vápník 1,4 %, fosfor 1,3 %, hořčík 0,13 %, EPA 0,12 %, DHA 0,12 %, Omega 3 1,4 %
Koupila jsem hrstku ze zvědavosti. Náš kocour konzervativec a malý jedlík si na těchto granulích velmi pochutnával. Je tam dost hrachu, ale relativně hodně králičí moučky.

rapotacka11
napsal(a):
Koupila jsem hrstku ze zvědavosti. Náš kocour konzervativec a malý jedlík si na těchto granulích velmi pochutnával. Je tam dost hrachu, ale relativně hodně králičí moučky.
Kde Vám prodali "hrstku"?
U veta nebo ve zverimexu ?
Měla jsem štěstí, známá v obchodu pro zvířata načínala pytel.Tak jsem toho využila. Z otevřeného pytle zásadně nikdy nekupuji. Tyto granule jsou k mání někdy od jara, takže moc lidí s nimi zkušenost ještě nemá. Ale krmit s nimi nebudu.
Pro rapotacka :a jak že se ty granule přesně jmenují?To mě zajímá.Jinak moje kočky dostávají kromě granulí samozřejmě maso přemražené, většinou krocana(u nás je chov)ale ted už jim kupuji i králíka z Lidlu.žádná kočka si takhle nežije, navíc kocour má Gourmetky z německa a ted jsme narazili na značku PURIZON, která kočkám chutná.Pro ty, kteří stále rozebírají přesné složení, toho, co kočky jí, zpytujte svědomí.Jak jíte vy?taky tak koukáte na složení a jíte tak strašně zdravě?Já teda ne.Třeba chleba se škvarkama - mňam!

Janaaa:
MAĆs mono králík:
Králičí masová moučka (37%), hrášek (28%), hrachové vločky (12%), řepkový olej (10%), rostlinná vláknina, olej z norského lososa (2,5%), brusinky (celé, sušené 2,5%), stopové prvky, vitamínový mix, FOS, tripolyfosforečnan sodný (0,2%), spirulina, Yucca Schidigera, taurin, L-karnitin, Zelená pyskatá mušle.
Analýza: Hrubý protein 29 %, oleje a tuky 18,5 %, hrubý popel 7,6 %, hrubá vláknina 5,5 %, vlhkost 8 %, vápník 1,4 %, fosfor 1,3 %, hořčík 0,13 %, EPA 0,12 %, DHA 0,12 %, Omega 3 1,4 %
A chleba se škarkama si taky občas dám

Mark3
napsal(a):
A jsou hypoalergenní?
Kopíruji:
Velmi dobře přijímáno vybíravými a mlsnými kočkami a kočkami s poruchami příjmu potravy – alergie, hypersenzitivity, nechutenství, v nemoci, ve stresu apod.

Rapotacko11, našla jsem od Wolsfsblut tyto varianty pro kočky. Myslíte, že to bude to, co máte doma? Složení opravdu skvělé. A ty příchutě... Hmm...
http://shop.wolfsblut.cz/WILDCAT-kočičky.

Zde je mapka, kde se dá koupit Nutram, tudíž předpokládám že i MAĆs:
http://www.candy.cz/nasi-distributori.

joanne.s
napsal(a):
Díky. a já myslela, že budou v nějaké dostupné síti, jako Zvěrokruh nebo Petcenter.
Co jsem to tak jen proletěla, tak v menších prodejnách chovatelských potřeb.
Janaaa
napsal(a):
Dobrý den,
Trovet zakoupen - zatím jen 500g balení. Oběma kočkám jede - zdravé i s problémy. Objednám ještě větší balení.
Děkuji za radu.
Dávala jste kočičce ještě nějaké kapsičky, konzervy (jednodruhové) nebo jen granule TROVET?
Dobrý večer,
od čtvrtku dáváme TROVET RABBIT a už druhý den, vlastně třetí, máme pevné exkrementy. To až tak rychle zabírá? Čekali jsme 3 -8 týdnů, jak je napsáno na obalu sáčku.
Moc Vám, Jano, děkuji. Snad bude vše ok. Problém byl v obilovinách a kuřecím mase. Po rybě žádné problémy nejsou.
PS: Můžu potom, po skončení léčby, přejít na jiné granule? Napadly mne OPTIMA NOVA RABBIT.
Mark3
napsal(a):
Dobrý večer,
od čtvrtku dáváme TROVET RABBIT a už druhý den, vlastně třetí, máme pevné exkrementy. To až tak rychle zabírá? Čekali jsme 3 -8 týdnů, jak je napsáno na obalu sáčku.
Moc Vám, Jano, děkuji. Snad bude vše ok. Problém byl v obilovinách a kuřecím mase. Po rybě žádné problémy nejsou.
PS: Můžu potom, po skončení léčby, přejít na jiné granule? Napadly mne OPTIMA NOVA RABBIT.
Zkuste pak syrové ryby. Můj starší kocour syrové rybí maso miluje.
Mark3
napsal(a):
Dobrý večer,
Ještě dodatek, i když předpokládám, že umíte anglicky, tak opravdu jen pro jistotu: OPTIMA NOVA RABBIT = s králíkem.
No, aby zase neměl jen samýho králíka.Já mám vyzkoušeno N&D rybí, mají dva druhy jinak spousty jiných druhů a hlavně mají vzorečky granulí ke koupi.Tak to zkoušejte jako já, pokus-omyl.Když mu nebudou sedět, poznáte to do 24 hodin.Ještě, že má celá naše rodina kočky, když nějaký vzorek neseděl, tak si na něm pochutnala jiná kočka
Jinak na TROVET RRD nedám dopustit, nám pomáhal taky rychle...
Zadavatel:
JEN takové malé hlášení: Kocourek je v pořádku a neskutečně prospívá.
Mravenčí práce a úsilí se vyplatilo.
Krásné Vánoce všem a děkuji za rady.
M.
S přírodními konzervanty by měly být veterinární diety Farmina Vet Life:
http://www.farmina.com/cz/farmina/683-farmina-vet-life-feline.html.