Kočka skáče po venkovním parapetu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2015 12:24
Roniček

XXX.XXX.199.61

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jak odnaučit kočku skákat po venkovním parapetu?Máme novou fasádu a tímto jí kočka špiní.Existuje nějaký přípravek který by kočce třeba smrděl a už tam nechodila?Budu vděčná za každou radu.Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2015 12:48

Některým kočkám vadí (smrdí) slupky od citrusových plodů a také se doporučuje dát na místo, kam nechceme, aby kočka skákala alobal. Vyzkoušeno to však nemám...

1.12.2015 12:53
Roniček

XXX.XXX.199.61

Děkuji za radu.Zkoušela jsem na parapet roztírat slupku z citronu a pomeranče, ale pomohlo to jen na den zase tam skákala.Ten alobal mě nenapadl, ale půjdu to zkusit.Jsem vděčn z všechny rady protože fasádu máme jen pár dní a už je opravdu hodě špinavá.

1.12.2015 12:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

I odpuzovací sprej, co jsem používala v bytě na sedačku, působí jen ten den. Tak to je, musíte každý den, aby to fungovalo.

1.12.2015 13:00
Roniček

XXX.XXX.199.61

Myslím, že venku by ten odpuzovací sprej ani nefungoval.No snad zabere aspoň na chvilku ten alobal.To by mě vůbec nenapadlo, že to bude takový problém.

1.12.2015 13:14
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Roniček napsal(a):
Myslím, že venku by ten odpuzovací sprej ani nefungoval.No snad zabere aspoň na chvilku ten alobal.To by mě vůbec nenapadlo, že to bude takový problém.

Také myslím. Divím se, že ten citron a pomeranč venku funguje.

dejte vědět jestli funguje ten alobal.

1.12.2015 13:17
Roniček

XXX.XXX.199.61

O.k.Právě jsem jej dala na zkoušku na jeden parapet a budu číhat.Sousedi si asi budou myslet, že jsme blázni.Nejdřív rozlíčené pomeranče a ted alobal.

1.12.2015 13:21
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Moje kolegyně má dvě polovenkovní kočky, a říká, že kočka po okně skáče, jí nepomohlo nic.

Proč na to okno skáče? Zkuste nabídnout jiné atraktivní, vyvýšené místo v závětří apod.

1.12.2015 13:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jinak mě napadá, otřít cizí kočičí feromony po parapetu.

/získávají se jemným otíráním hadříku po kočičí tvářičce/.

1.12.2015 13:26

joanne.s napsal(a):
Jinak mě napadá, otřít cizí kočičí feromony po parapetu.

/získávají se jemným otíráním hadříku po kočičí tvářičce/.

To bych neriskovala, spíš než že by to domácí kočku odpudilo, pach cizí kočky jí může donutit k tomu, aby parapet i ostříkla vlastním parfémem.

1.12.2015 13:31
Roniček

XXX.XXX.199.61

To můžu taky zkusit.Máme dvě kočky a nikdy do oken neskákaly.Ovšem jak se udělaly parapety a fasáda tak jsou tam pořád.Jinak kočky mají plno míst kde se můžou schovat a nebo posedět.Také rády sedí v altánku, ovšem parapet prostě vede.Myslím, že na okno skáčou proto, že jsou zvědavé co se děje doma.Kočky máme jen venkovní.Nejdřív jsem si říkala, že se jen dožadují jídla tak jsem často krmila, ale tím to asi nebylo.

1.12.2015 13:33
Roniček

XXX.XXX.199.61

Jejda, tak to by mi fakt ještě scházelo.No tak zatím zůstanu u toho alobalu.

1.12.2015 13:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Roniček napsal(a):
To můžu taky zkusit.Máme dvě kočky a nikdy do oken neskákaly.Ovšem jak se udělaly parapety a fasáda tak jsou tam pořád.Jinak kočky mají plno míst kde se můžou schovat a nebo posedět.Také rády sedí v altánku, ovšem parapet prostě vede.Myslím, že na okno skáčou proto, že jsou zvědavé co se děje doma.Kočky máme jen venkovní.Nejdřív jsem si říkala, že se jen dožadují jídla tak jsem často krmila, ale tím to asi nebylo.

Trochu mi to připomíná zlo/zvyk kocoura: Jakmile převleču na posteli čisté povlečení, v ten moment je tam a musí ho nutně "zajet"! ze začátku jsem z toho šílela.

1.12.2015 15:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To bych neriskovala, spíš než že by to domácí kočku odpudilo, pach cizí kočky jí může donutit k tomu, aby parapet i ostříkla vlastním parfémem.

1.12.2015 15:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Trochu mi to připomíná zlo/zvyk kocoura: Jakmile převleču na posteli čisté povlečení, v ten moment je tam a musí ho nutně "zajet"! ze začátku jsem z toho šílela.

Jak to myslíte "zajet"? Jinak já také miluju čerstvé povlečení - mám pocit, že už to mám jak úchylku, pořád peru, abych se mohla zavrtat do čerstvého povlečení!

1.12.2015 16:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

Roniček napsal(a):

Spousta koček miluje parapety - právě pro to, že můžou koukat domů, co se tam děje. :)

A nelze kočkám udělat u parapetu schůdky, aby nemusely skákat na zeď? A dát jim na parapet ručník, apod. aby si tam mohly v klidu sednout a neumazaly ho?

Dle mýho by to bylo účinnější než vymýšlet, čím je odradit. ;).

1.12.2015 22:32
joanne.s

XXX.XXX.53.21

fikovnice napsal(a):
Jak to myslíte "zajet"? Jinak já také miluju čerstvé povlečení - mám pocit, že už to mám jak úchylku, pořád peru, abych se mohla zavrtat do čerstvého povlečení!

Prostě že musí skočit do čistého a prvotně ho trochu zasmradit kocouřím pachem! aby byl klidnej..

3.12.2015 12:47
Roniček

XXX.XXX.199.61

Tak alobal trochu zabral, ale jen na jednu kočku, druhá tam skáče pořád a fasáda vypadá hrozně.Myslím, že i kdybych tam udělala schůdky tak by po nich kočky nechodily a stejně by tam skákaly.Neznáte někdo nějaký odpuzovací prostředek na venek?

3.12.2015 12:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pes nebo druhá kočka, jinak nic.

3.12.2015 12:52
Roniček

XXX.XXX.199.61

No asi tam dám naše štěně na hlídku, ale myslím, že by z něj moc respektu neměly.

3.12.2015 13:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když byl kocourek ještě ucho, bál se nálepky na zeď s motivem mužské postavy teď už to neúčinkuje.

mohlo by zabrat něco, co rachotí ve větru. ale stejně myslím, že je to otázka zvyku..

3.12.2015 13:21
Roniček

XXX.XXX.199.61

Nejhorší na tom je, že nejvíc tam skáče kocour co vlastně ani není náš.Někdo jej asi v létě vyhodil a on se u nás ubytoval a mě ho bylo líto tak jsem se jej ujala.No jo, to mám za tu dobrosrdečnost.Přítel mě s takovou brzo vystěhuje i s kočmama.Chudák se na baráčku tak nadřel a ted mu to kočky ničí.Zkusím ještě něco vymyslet, ale kočky jsou hodně chytré což hraje v můj neprospěch.

3.12.2015 13:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hlavně jim k oknu nedávejte žrádlo a tak.

3.12.2015 22:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Hlavně jim k oknu nedávejte žrádlo a tak.

Přesně tak. Hlavně neučit na jídlo, jinak je to neodnaučíte.

Já myslim, že schůdky by pomohly, aspoň naše kočeny, jak si můžou cestu nahoru ulehčit, rády toho využijí (např. cestou na stůl radši vyskočí na židli a až pak na stůl než přímo na ten stůl (ač tam v klidu vyskočí i ze země).

5.12.2015 10:53
manbea

XXX.XXX.18.54

My máme malé psy, kteří nám začali zvenčí očůrávat novou fasádu na domě. Na doporučení jsme v Hornbachu koupili Odpuzovač psů - je to koncentrovaná silice máty peprné (opravdu silná, takže použití je vhodné jen venku) a po 3 nastříkáních tam psi již nečůrají. Nevím, jestli se něco vyrábí i na kočky, když tak pohledejte a nastříkejte tím parapet, případně fasádu.
I přesto, že jsme byli skeptičtí, musím uznat, že tento přípravek u nás opravdu zafungoval.

5.12.2015 11:00
saty

XXX.XXX.36.129

Kdyžo tom tak přemýšlím není jednoduší dat na Zed pod okno něco omyvatelného nebo natřít omyvatelným nátěrem spodek Baráku? U nás se to vyplatilo kvůli zvířatům i dětem jen se to přes léto o stříká hadici a je to... připadne když skacou a odráží se od stěny dala bych igelit na stenu to by jim mohlo byt nepříjemné on se trochu hýbe a pod nohama není příjemný je na čas přilepit tréma kobercovou paskou.

5.12.2015 22:51
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Prostě že musí skočit do čistého a prvotně ho trochu zasmradit kocouřím pachem! aby byl klidnej..

5.12.2015 22:57
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Přesně tak. Hlavně neučit na jídlo, jinak je to neodnaučíte.

Já myslim, že schůdky by pomohly, aspoň naše kočeny, jak si můžou cestu nahoru ulehčit, rády toho využijí (např. cestou na stůl radši vyskočí na židli a až pak na stůl než přímo na ten stůl (ač tam v klidu vyskočí i ze země).

Ono, je to kočka od kočky. Mladej ZÁSADNĚ skáče ze škrabadla z toho horního patra, a že mám škrabadlo asi metr devadesát vysoké. Vždy je to šílená pecka a lituji sousedy pod náma. To velkej si pěkně jde po stupínkách...ovšem on, kdyby skočil z toho horního patra, tak by se asi se svojí váhou rovnou probořil k těm sousedům dolů!

5.12.2015 23:01
fikovnice

XXX.XXX.240.1

manbea napsal(a):
My máme malé psy, kteří nám začali zvenčí očůrávat novou fasádu na domě. Na doporučení jsme v Hornbachu koupili Odpuzovač psů - je to koncentrovaná silice máty peprné (opravdu silná, takže použití je vhodné jen venku) a po 3 nastříkáních tam psi již nečůrají. Nevím, jestli se něco vyrábí i na kočky, když tak pohledejte a nastříkejte tím parapet, případně fasádu.
I přesto, že jsme byli skeptičtí, musím uznat, že tento přípravek u nás opravdu zafungoval.

No jo, ale co až zaprší? Nesmyje se to? Já chystala kupovat odpuzovač psů kvůli sousedovic feně - měla naprosto zásadně záchod u nás před vraty, děsně, ale děsně mě to štvalo - i když teda spíš chování sousedů, kteří ji tam zkrátka pouštěli. A ještě to byla přerostlá a přežraná ovčounka. Tak jsem se na ten sprej ptala a bylo mi řečeno, že by mě to vyčlo hrozně draho - že po každém dešti bych to musela obnovovat. Mezitím ji ale museli nechat uspat, byla už hodně stará.

5.12.2015 23:03
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
Kdyžo tom tak přemýšlím není jednoduší dat na Zed pod okno něco omyvatelného nebo natřít omyvatelným nátěrem spodek Baráku? U nás se to vyplatilo kvůli zvířatům i dětem jen se to přes léto o stříká hadici a je to... připadne když skacou a odráží se od stěny dala bych igelit na stenu to by jim mohlo byt nepříjemné on se trochu hýbe a pod nohama není příjemný je na čas přilepit tréma kobercovou paskou.

Já myslím, že prostě cokoli dát na fasádu - co znemožní kočkám po ní šplhat, třeba zrovna ten igelit. Ale nejvíc se mi líbí ten nápad se schůdky... Kočky jsou holt zvědaví tvorové a buď čučí z domu ven, anebo naopak zvenku do baráku !

6.12.2015 09:33

Zkusila jste ty slupky z pomeranče? Navlíkla bych je na nit a přivřela konec do okna, ať je nemáte všude kolem. Některé kočky možná odpuzuje i to, že jsou chemicky ošetřené... Šťáva evidentně nevadí.

6.12.2015 13:49
Roniček

XXX.XXX.199.61

Tak jsem zkusila dát igelit přes parapet dolů a uvidíme co to udělá.Kočky na mě hleděly jak na blázna.

9.7.2017 10:41
hankah74

XXX.XXX.220.5

Prosím, nezkoušel jste někdo dát na parapety ochranu proti ptákům, aby kočky neskákaly?

10.7.2017 12:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Co to má být ?
Sítě ?

Monja

9.8.2017 08:01
Monja

XXX.XXX.20.171

Zkuste dát na povrch parapetu místo alobalu lepící pásku, nebude jim příjemné po tom šlapat, možná se to odnaučí.

24.3.2018 17:55
Petref

XXX.XXX.6.96

Jen na rychlo zbastlene kvuli nasi kocce. Koupim takovej ten drevenej plotek na okna na truhliky a bude to vypadat i pekne.

24.3.2018 18:03
Petref

XXX.XXX.6.96

Petref napsal(a):
Jen na rychlo zbastlene kvuli nasi kocce. Koupim takovej ten drevenej plotek na okna na truhliky a bude to vypadat i pekne.

Sorac za novy prispevek, ale nesla pridat fotka do stareho. Neco takoveho mam na mysli a mate od kocek klid

Ja pouzil na te vrchni fotce drzaky na truhliky. Neni to nic extra, ale lepsi jak poskakana fasada. Na podzim obkopanej barak a ted je vsude bahinko... Nase kocka si zvykla chodit po desce, dostava tam nazrat, ale sousedovic kocour nezajem, nova fasada byla k placi...

Forkie

18.8.2020 12:42
Forkie

XXX.XXX.254.69

Jednoduché řešení. Měl jsem s tím taky problém, nová fasáda a náš Lojzík se naučil skákat z venku na parapet. Všude venku ještě neupravený terén, bláto a Lojzík pěkně nechával blátivé otisky na fasádě. Koupil jsem odpuzovač koček - na dvě věci, vyhozené peníze. Pak mně napadlo koupit bodce proti ptákům. Koupil jsem ty od firmy FORTEL, mají ostré zobce a přilepil jsem je na parapety oboustranně lepící páskou - tímto problém skončil. Lojzík vyskočil, ale nedoskočil, jednou. Problém vyřešen. Už pak neskočil ani jednou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík