Zdravim.kocka nam nechala doma male kote, tak jsme se ho ujali-je mu asi 4 mesice, celou dobu v pohode, az ted posledni 3 tydny ma pprad prujem..a co je nejhorsi, ma ocasek a zadni nohy uplne jako by mu z nich slezala kuze, nevim jestli to je od toho prujmu...davame ji ted jen granule a maso z konzervy...nevite co to je?
A za celé 3 týdny vás návštěva veterináře nenapadla ?!?
Kotě bude nejspíš z toho průjmu opruzené - kůže je podrážděná. Nechápu, že jste to neřešili dříve. Je potřeba zastavit průjem a kotě umýt - stačí vlažná voda s dětským mýdlem pokud nemáte přímo šampón pro kočky. A pořádně opláchnout a vysušit. Je to jako s dítětem - taky ho umyjete a nenecháte ho špinavé, aby se oprudilo... a zajděte k veterináři, měl by dát kotěti injekci na zklidnění žaludku. A taky změňte stravu - něco mu nebude sedět. Ideálně mu uvařte kuřecí prsa s trochou rýže a mrkve /ta staví/. A podávat jen to, vynechte úplně konzervy (jaké dáváte?). Granule pokud jsou kvalitní lze ponechat.
Dobrý večer, pokud má kotě průjem tak dlouho, pravděpodobně jej bez pomocí veta nevyléčíte. Pokud máte doma smectu můžete mu ji jako první pomoc dát. Jinak ne konzervy, kapsičky a hlavně žádné mléko. Jen vařené maso, rýži, mrkev - hodně rozvařit, klidně i trochu pomixovat. Naše koťata trpěla taky průjmem a bez injekce antibiotik jsme to nebyly schopni vyléčit a potom následovalo odčervení (pravděpodobný důvod průjmu). Ovšem odčervovat průjmové kotě nelze, ještě byste situaci zhoršili. Držím pěsti, ať to zvládnete.
ondra99
napsal(a):
Zdravim.kocka nam nechala doma male kote, tak jsme se ho ujali-je mu asi 4 mesice, celou dobu v pohode, az ted posledni 3 tydny ma pprad prujem..a co je nejhorsi, ma ocasek a zadni nohy uplne jako by mu z nich slezala kuze, nevim jestli to je od toho prujmu...davame ji ted jen granule a maso z konzervy...nevite co to je?
Vložte foto těch nohou a ocásku. Jinak doufám, že už jste byli u toho veta...
Lucík27

XXX.XXX.217.2
Dobrý večer chtěla bych se zeptat dcera nasla venku male koťe cca 3-4mesíce uz ho máme doma třetí den a stále má průjem dáváme granulky a vodu a kapsicky.Vubec netusim jak mu pomoci abychom to zastavily.Poprve vživotě máme kotě takže netuším co mám dělat.Asi bude lepší zajít na veterinu.Smektu doma mám ale vubec netuším jak a kolik ji toho dát prosim poraďte moc děkuji.
My kočce dávali smectu tak, že zhruba 1/4-1/2 lžičky zakápli vodou (cca 5-10 ml) a přes malou stříkačku jí to pomalu (vytéká to) prskli do tlamičky, a během dne tak 3x zopákli. U nás to pomohlo, ale naše kočena měla jednorázový průjem jen proto, že jí prohnal jeden typ pamlsků.
Dělala jsem to ale tak odhadem, nějaké přesné dávkování jsem nestudovala, tak třeba bude vědět někdo jiný přesněji.
Veterina bude ale určitě jistější, příčin průjmu může být více, změny stravy, nemoci bakt.původu, začervení...do té doby ale smectu určitě zkusit můžete.
Případně můžete i zkusit trochu smecty rozmíchat do jídla, jestli to sní, nebudete kotě muset trápit stříkačkou.