Mám kocoura dobráka, prakticky bez zkušeností se psy. Ale když přijdeme na veterinu, jsem ráda, že je v přepravce, přece jen je to stresové prostředí, v čekárně i u veta v ordinaci. Navíc jsem si všimla, že se mu velmi uleví a je rád, když ho po vyšetření vrátím do boxu, je mu to příjemnější než zůstat venku.
Jinak kocourek měl dvakrát kšíry/v přírodě, před chatou na vycházce/ a jak se lekl, tak se z nich normálně vyvlékl..
Záleží na kočce - předchozí kocour by bez přepravky podrápal mě a půlku ordinace, s tím aktuálním preferuju kšíry, občas jedeme i bez nich - dokud ho někdo z rodiny chová a hladí, tak není problém, nereaguje na hluk ani psy. Přepravka ho oproti tomu stresuje a je vytřeštěnej uplně ze všeho. Prostě musíte vyzkoušet...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, jedna odbornice na kočičí chování doporučuje přepravku "která se nám líbí" (funkčnost nevyjímaje), aby si ji člověk mohl umístit do interiéru a kočka si na ni zvykla. Máme ji pěkně vystlanou měkkou dečkou a kocour v ní občas spí.
Jednou jsme potřebovali nechat vyšetřit venkovního kocoura, který snad v životě nikdy nebyl v žádné budově. bohužel se nepodařilo ho vyšetřit - zdemoloval ordinaci a všem přítomným se podařilo pouze kocoura chytit a dát zpět do přepravky. Když potřebovat opět za nějaký čas ošetřit, dala jsem mu kšíry, no ten se ani nepohnul, člověk si s ním mohl dělat, co chtěl. takže se ho podařilo vyšetřit a dokonce i vytrhnout zub. takže příště už jen s kšírami a samozřejmě do přepravky kočka se s kšíry zklidní, jelikož není ve své kůži, takže buď jen sedí nebo se plazí, ale každopádně je zpomalená, což se právě na veterině hodně osvědčí. já doporučuji, jelikož bez kšírů by se kocourek dál dodnes trápil, protože by ho nemohl jinak nikdo vyšetřit.
K veterináři beru kocourka vždy na kšírách v přepravce. Kocourek je moc hodný a nikdy zatím nevyváděl, ale pokud by začal, tak se přece jen lépe drží či chytá za kšíry než za kůži. Ze stejného důvodu, když cestujeme vlakem, má kšíry v přepravce. Občas ho z přepravky vyndám a kšíry jsou pojistka pro případné chytání a manipulaci. Jak jsem říkala, kocourek je moc hodný a kšíry má hodně na volno, takže ho určitě nijak neomezují.
Ježíš, vy máte hodný kočky!Já když jedu s kočkama na očkování, tak mám průjem už týden dopředu.Dostat je do přepravek, potom v autě celou dobu řvou jak o život ale v čekárně zmlknou, z přepravky je musí doktor vysypat, jak jsou nacpaný vzadu a když jedu domů opět řev a doma jsou z toho ještě do večera špatní.A to už řvou jen co je nesu v přepravce k autu a lidi se koukají, co to tam mám, protože oni změní tón a řvou jako opravdický šelmy
Janaaa
napsal(a):
Ježíš, vy máte hodný kočky!Já když jedu s kočkama na očkování, tak mám průjem už týden dopředu.Dostat je do přepravek, potom v autě celou dobu řvou jak o život ale v čekárně zmlknou, z přepravky je musí doktor vysypat, jak jsou nacpaný vzadu a když jedu domů opět řev a doma jsou z toho ještě do večera špatní.A to už řvou jen co je nesu v přepravce k autu a lidi se koukají, co to tam mám, protože oni změní tón a řvou jako opravdický šelmy
Máme to stejné s kocourem, přitom se lidí bojí mnohem míň než kočka, ta před všema zdrhá. Kocour je takový klidný ňouma, ale co ten dokáže v přepravce vyvádět, to je děs! Kočka se tam s ním jen krčí a koulí očima. Na veterině jsem je také musela vyklepnout ven, ale tam už ani necekne, nechá se v klidu prohlédnout i zaočkovat. Zatím se mu tam nic hrozného nedělo. Jemu vadí spíš ta jízda autem, přepravka ani veterina ne. Máme klasickou plastovou přepravku, velikosti na menšího psa(máme dvě britky) Stejně cestou zpátky mňouká, jak kdyby jsme ho šli vraždit, nepomůže na něj mluvit, slibovat, že za chvilku jsme doma a nevím co ještě Zvyšuje intenzitu a chce se prodrápat ven, minule se mu povedla prostrčit packa a začal drápat kožené sedačky v autě. Naštěstí vozíme polštář, tak jsme ho vrazili mezi přepravku a sedadlo. Rval packu jinama, urval si dráp, tudíž doma, když jsme ho vypustili jsme zjistili, že je všechno od krve, přepravka počůraná i s polštářem, katastrofa s ním, fakt
lusice
napsal(a):
K veterináři beru kocourka vždy na kšírách v přepravce. Kocourek je moc hodný a nikdy zatím nevyváděl, ale pokud by začal, tak se přece jen lépe drží či chytá za kšíry než za kůži. Ze stejného důvodu, když cestujeme vlakem, má kšíry v přepravce. Občas ho z přepravky vyndám a kšíry jsou pojistka pro případné chytání a manipulaci. Jak jsem říkala, kocourek je moc hodný a kšíry má hodně na volno, takže ho určitě nijak neomezují.
Já pokud jedeme jen k našemu vetovi (10 min cesty), tak dávám jen do přepravky. Když máme něco vážnějšího, tak jezdíme na kliniku a to jim vždy kšíry dávám, aby se s nimi líp manipulovalo. Tam taky běžně čekáme déle, u našeho veta jsme vždy do půl hoďky vyřízení a jede se dom.